Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-21, 14:03   #1171
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
No i przyszło do mnie.. ściana deszczu, że prawie nic nie widać...
u mnie byl spokoj na krótko teraz zas leje i grzmi

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore kupowały przyborniki do łóżeczek, mam pytanie - co planujecie w nich trzymać?

ja na pewno kupię przybornik na zabawki, bo na razie dzidzia nie ma przewidzianego swojego pokoju więc chciałabym mieć gdzie je chować, żeby nie były rozrzucone po całym mieszkaniu ale zastanawiam się nad tymi typowymi przybornikami z kieszonkami i nie wiem do czego mógłby się przydać...
nie mam przybornika i nie zamierzałam kupować ,ale podobno mam dostać .....nie wiem co będę tam trzymać nie widzi mi się to za bardzo wole pojemniczek przy łóżeczku

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

kurcze nie wiedziałam, ze za takie coś jak basia można dostać bana. Ale przyznam się bez bicia, że za dobrze to ja tego regulaminu nie czytałam...
no bo to jest chyba forma reklamy a jak chcesz reklame na wizazu to musisz sobie wykupic mikroreklame czy jakos tak....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:12   #1172
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
u mnie byl spokoj na krótko teraz zas leje i grzmi

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

nie mam przybornika i nie zamierzałam kupować ,ale podobno mam dostać .....nie wiem co będę tam trzymać nie widzi mi się to za bardzo wole pojemniczek przy łóżeczku

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

no bo to jest chyba forma reklamy a jak chcesz reklame na wizazu to musisz sobie wykupic mikroreklame czy jakos tak....
No u mnie też już przeszło. To chyba tak krąży po śląsku.

Już poprasowałam.
Maleństwo skacze w brzuchu.
Brat obiecał, że obierze ziemniaki to czekam.
Nie wiem czy się doczekam...
Ale nie będę wychodzić przed szereg...
Stary 2010-05-21, 14:21   #1173
pszczolka87
Zadomowienie

dzidzia to ok- w poniedziałek lody mam tylko nadzieję że nie będzie padać i będzie tak pięknie jak dziś to sobie usiądziemy w castelarii na ogródku w parku kasprowicza
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:22   #1174
aniaa22
Zakorzenienie

a mi sasiadka dzis kwiatki przywiozla a tesciowa wlasnie konczy je wsadzac ale bedzie ladnie jak juz podrosna

u nas swieci slonce ale chyba z cisnieniem jest cos nie tak bo nas wszystkich glowy bola.

dobrze ze basia dala znac to nie bedziemy sie martwic

farminka i ola sie nie odzywaja. mam nadzieje ze wszystko u nich ok i woda je ominela
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:24   #1175
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mnie sie pare razy zdarzylo miec uplawy, ktore wygladaly jak katar, takie geste i zielonkawe, jak spytalam o to lekarza, to powiedziala mi, ze to normalne, boje sie, ze tu u nas to wszystko jest normalne.

Bardzo wspolczuje wszystkim, ktorym grozi zalanie, mam nadzieje, ze jednak Was to ominie.

My mamy psa, jesli chodzi o karme, to staramy sie karmic jedna karma, a jak zmieniamy to nie tak od razu. Weterynarz zalecil, zeby stopniowo dodawac nowa do starej i potem zmieniac proporcje, tak, zeby zoladek sie przyzwyczail, bo ponoc sa bardzo wrazliwe. Jesli chodzi o slinienie, to ona jest chyba mistrzem, jak cos dobrego jemy, to jej tak cieknie z pyska, ze szok!
Ja tez mialam pare dni takie uplawy jak opisujesz. Gin przepisal mi takie probiotyki LaciBios. 10 kapsulek kosztuje 30 zl, bralam codziennie po 1. Przeszlo. Gin mowil, ze gdyby uplawy byly takie serowate to bylby to powod do obaw, ale w tym wypadku nie.
Cytat:
Potrzebuję Waszej rady. Wybieram właśnie pościel, TŻowi wszystkie się podobają i powiedział żebym sama zdecydowała - FACET!!!

Na początek kupię tylko 2 komplety, bo może dostanę od szwagierki jakieś a w razie coś dokupić to nie problem.
Jeden komplet na pewno ten (niebieski, misie na chmurce)
http://www.allegro.pl/item1035708433...z_haftami.html

A drugi muszę wziąć jakiś z wypełnieniem i ten sprzedawca ma takie typy:
- z aplikacją w postaci serca, wybralabym kremowy, lub w zielone paseczki
http://www.allegro.pl/item1030578332...cja_serca.html
- z wzorami, wybrałabym marzycieli w błękicie lub owieczki ecru lub drabinki z misiami na kremowym tle lub żyrafki ecru
http://www.allegro.pl/item1046784715...65_wzorow.html
Mnie sie podoba ta z aplikacja serca wlasnie kremowa. Wiekszosc poscieli szyje sobie sama. Jedna chce kupic z ochraniaczem.
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a mi moj mezus kupil truskawki i wlasnie sobie wcinam ze smietana i cukrem ale pycha
Mniam....
Cytat:
U mnie na Dlnym Slasku pewnie tez cos przyjdzie bo jest bardzo goraco, wrecz duszno. A ja sama w domciu. Mezus wroci poznym wieczorem. Dobrze, ze mam Was.
Stary 2010-05-21, 14:34   #1176
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
a u mnie jest słońce i ciepełko

Cytat:
no ja właśnie chyba też tak sądzę i nie będę kupowała tego przybornika... kosmetyki będą miały swoją półeczkę przy przewijaku w łazience, na zabawki kupię ten przybornik zabawkowy a inne duperszmity będą w koszyku w szafeczce... tak masz rację przybornik jest mi zbędny

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Mnie sie podoba ta z aplikacja serca wlasnie kremowa. Wiekszosc poscieli szyje sobie sama. Jedna chce kupic z ochraniaczem.
no właśnie przed godz. byłam zdecydowana na te zielone paski a teraz znowu podoba mi się ta kremowa i tak wkółko nie mogę się zdecydować
Rada TŻ "kup wszystkie"

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
A ja sama w domciu. Mezus wroci poznym wieczorem. Dobrze, ze mam Was.
mój też pracuje do 22 ale mama kończy o 16 więc niedługo będzie...

No dobra możecie mnie znów kopnąć?
Zrobiłam:
- 3 prania,
- wytrzepałam dywaniki (przygotowałam do odkurzania )
- przygotowałam obiad

Zostało mi:
- pomycie sanitariatów
- prasowanie
- umycie podłóg (wcześniej odkurzenie)

ech...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:36   #1177
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Ja tez mialam pare dni takie uplawy jak opisujesz. Gin przepisal mi takie probiotyki LaciBios. 10 kapsulek kosztuje 30 zl, bralam codziennie po 1. Przeszlo. Gin mowil, ze gdyby uplawy byly takie serowate to bylby to powod do obaw, ale w tym wypadku nie.

Mniam....

U mnie na Dlnym Slasku pewnie tez cos przyjdzie bo jest bardzo goraco, wrecz duszno. A ja sama w domciu. Mezus wroci poznym wieczorem. Dobrze, ze mam Was.
Dawno nie pamiętam takiej pogody w maju. Dobrze, że nie mam potrzeby wychodzić z domu, bo nawet nie wiadomo jak się ubrać.

Spanie mnie bierze.
Brat się wziął za ziemniaki, ugotują się, usmażę rybę, zjem i się położę na dwie godzinki. A wieczór spędzę z pracą mgr. Tak będzie najlepiej. Z ten weekend ale nie wiem w który dzień M. ma wieczór kawalerski brata i wolę o tym nie myśleć...
Stary 2010-05-21, 14:48   #1178
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Dawno nie pamiętam takiej pogody w maju. Dobrze, że nie mam potrzeby wychodzić z domu, bo nawet nie wiadomo jak się ubrać.

Spanie mnie bierze.
Brat się wziął za ziemniaki, ugotują się, usmażę rybę, zjem i się położę na dwie godzinki. A wieczór spędzę z pracą mgr. Tak będzie najlepiej. Z ten weekend ale nie wiem w który dzień M. ma wieczór kawalerski brata i wolę o tym nie myśleć...
Ja wlasnie sie obudzilam, czekam na TZ bo przyszedl centralny zamek do auta i bedziemy zakladac, tzn. on a ja sobie posiedze na sloneczku, w sloncu 30 stopni
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:56   #1179
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Ale u mnie gorąco, byłam na zakupach i du..pa mi się spociła
Odebrałam moje wyniki badań, krew mi skoczyła z 10,3 na 10,5, ale glukozy mam za dużo 151 a norma jest 139. Kurde może to prze czekoladki, które zjadłam dzień wcześniej. Jakie wy miałyście wyniki bo nie wiem czy się mam martwić. Naczytałam się o cukrzycy ciążowej i się wystraszyłam. Ja miałam glukozę po godzinie 50g
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:03   #1180
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Co Wy gadacie?
Jakie ciepło, jakie gorąco?
U mnie 17 stopni, po deszczu, po małej burzy.
Trochę się przejaśniło i widać błękit nieba.
Stary 2010-05-21, 15:04   #1181
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

lazurowa u mnie gorąco, ale się zbiera na burzę bo błękitne niebo zaczyna sie robic czarne
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:04   #1182
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
kochane, wczoraj bylismy na malej imprezce i wkurzalo mnie, ze wszyscy dotykali mojego brzucha- jakos jak ktos nie jest w ciazy to nikt go nie lapie za brzuch!!! poza tym kupilam sobie jedno piwko bezalkoholowe-lech free i wybuchlo wielkie poruszenie, ze przeciez tam jest ileś tam alkoholu, ja mowie ze mniej niz w cukierku, a oni na to ze jest i ze nie powinnam! to tez mnie wkurzylo strasznie, ale ogolnie bylo fajnie
Do mojego brzucha mam dostęp ja i tż - nie cierpię, gdy robi to ktoś po za nami i od razu protestuję - może ja też mam ludzi zacząć macać? Najwidoczniej to lubią skoro pchają się z łapami
Cytat:
idealnecialo powodzenia

Czy kupujecie jakies pokrowce z materialu na przewijak? Bo jak dzidzia bedzie z gola pupcia lezala to takie zetkniecie sie ciala z zimnym przewijakiem to bedzie szok i pewnie placz?
Ja planuję kłaść pieluszkę

Cytat:
cześć dziewczyny

U mnie dziś piekna pogoda- rzepak, kwitnie, bez i jeszcze koszą trawę uwieeeelbiam takie zapachy Dziś byłam w mieście wypłacić kasę i musiałam biec na pociąg Złamałam 3 przepisy- 2 razy na czerwonym świetle i raz przez tory biegłam haha dobrze, ze obyło się bez mandatu Na szczęście zdążyłam na pociąg, ale czerwona byłam jak burak
Szok. Ja się boję nawet na skm podbiec parę metrów, bo od razu mnie spina i bym chyba nie dojechała, gdzie miałam dojechać - nie sądziłam, że kiedyś dożyję takich kolek

Cytat:
Ja biorę ten LaciBios tylko, że u nas za 10 tabletek wołają sobie 20zł - na miesiąc to już 60zł, więc jak byłam u rodziców to poprosiłam żeby mi kupili (+witaminki, czyli kolejne prawie 60zł) i okazało się, że można kupić za 9,5zł już - niezły mają narzut w Gdyni

Strasznie pędzicie dziewczyny - ledwo was nadrobiłam U nas śliczna pogoda - ciepło i słonko świeci A ja siedzę jak ten ciućmak w domu....
O co chodzi z banem dla Basi, bo chyba mnie jednak coś ominęło?
Stary 2010-05-21, 15:20   #1183
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

farminka i ola sie nie odzywaja. mam nadzieje ze wszystko u nich ok i woda je ominela
Mnie ominęła Dzisiaj jest nawet ładnie w porównaniu z wcześniejszymi dniami i mam nadzieję,że fala już nie wróci Mniej się odzywam z racji tych egzaminów w przyszłym tygodniu.Muszę się zmobilizować do nauki,więc staram się włączać kompa tylko w ramach przerwy.Chociaż przy Waszym tempie pisania to te przerwy robią sie baaardzo długie jak się chce być na bieżąco
Cytat:
No dobra możecie mnie znów kopnąć?
Zrobiłam:
- 3 prania,
- wytrzepałam dywaniki (przygotowałam do odkurzania )
- przygotowałam obiad

Zostało mi:
- pomycie sanitariatów
- prasowanie
- umycie podłóg (wcześniej odkurzenie)

ech...
No ja to Cię mogę kopnąć za to,że chcesz sama tak dużo na raz robić Oszczędzać się,a nie trzepać dywany i myć podłogi.Takie prace to są wskazane po 38 tygodniu
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:30   #1184
scoobs
Rozeznanie

Cytat:

,.
Alutka, dziekuje Ci bardzo za odpowiedz
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:48   #1185
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Ale u mnie gorąco, byłam na zakupach i du..pa mi się spociła
Odebrałam moje wyniki badań, krew mi skoczyła z 10,3 na 10,5, ale glukozy mam za dużo 151 a norma jest 139. Kurde może to prze czekoladki, które zjadłam dzień wcześniej. Jakie wy miałyście wyniki bo nie wiem czy się mam martwić. Naczytałam się o cukrzycy ciążowej i się wystraszyłam. Ja miałam glukozę po godzinie 50g
Ja ma glukoze w tej samej dawce i po tym samym czasie 95mg/dl.

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Do mojego brzucha mam dostęp ja i tż - nie cierpię, gdy robi to ktoś po za nami i od razu protestuję - może ja też mam ludzi zacząć macać? Najwidoczniej to lubią skoro pchają się z łapami
Ja planuję kłaść pieluszkę

Szok. Ja się boję nawet na skm podbiec parę metrów, bo od razu mnie spina i bym chyba nie dojechała, gdzie miałam dojechać - nie sądziłam, że kiedyś dożyję takich kolek

Ja biorę ten LaciBios tylko, że u nas za 10 tabletek wołają sobie 20zł - na miesiąc to już 60zł, więc jak byłam u rodziców to poprosiłam żeby mi kupili (+witaminki, czyli kolejne prawie 60zł) i okazało się, że można kupić za 9,5zł już - niezły mają narzut w Gdyni
9,5 zl za opakowanie??? A ja 30zl place.
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Alutka, dziekuje Ci bardzo za odpowiedz
Prosze bardzo. Ja tylko mowie jak bylo u mnie, ale uwazam, ze kazdy organizm jest inny. Nie ma sie co sugerowac innymi. Jesli te uplay beda Ci sie powtarzaly i niepokoily to skonsultuj sie z gin. Nie chcialabym, zebys sugerowala sie tylko moja wypowiedzia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 16:02   #1186
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Mnie ominęła Dzisiaj jest nawet ładnie w porównaniu z wcześniejszymi dniami i mam nadzieję,że fala już nie wróci Mniej się odzywam z racji tych egzaminów w przyszłym tygodniu.Muszę się zmobilizować do nauki,więc staram się włączać kompa tylko w ramach przerwy.Chociaż przy Waszym tempie pisania to te przerwy robią sie baaardzo długie jak się chce być na bieżąco

No ja to Cię mogę kopnąć za to,że chcesz sama tak dużo na raz robić Oszczędzać się,a nie trzepać dywany i myć podłogi.Takie prace to są wskazane po 38 tygodniu
uff dobrze ze sie udalo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:13   #1187
jaszczka
Zadomowienie

Witam!

U mnie dziś cieplutko, ale słonka jak na lekarstwo, niestety. Za to weekend ma być cieplutki 24 stopnie i słoneczko Już się nie mogę doczekać

Ja dziś wyprałam firany i zasłony z sypialni, pomyłam okna, a teraz będę prasować ciuszki dla małego.. No i obiad będzie trzeba zrobić za niedługo ale jeszcze nic nie wymyśliłam, co dzisiaj jecie/jadłyście? może odgapię...
Stary 2010-05-21, 16:20   #1188
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
dziewczyny ktore kupowały przyborniki do łóżeczek, mam pytanie - co planujecie w nich trzymać?
Ja przybory do paznokci,do czesania,termometr,smocze k jakieś grzechotki może...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:23   #1189
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
no wiem wiem ale nie przemęczam się, robię jedno i potem odpoczywam już poprasowałam, najgorsze przede mną - podłogi i sanitariaty :/
na razie ide z psem na spacerek i sobie potem obiadek zjem

dziś kurczak pieczony z żurawiną, ziemniaczki, sałata z pomidorkiem

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Ja przybory do paznokci,do czesania,termometr,smocze k jakieś grzechotki może...
ja na to mam szafeczkę w łazience, zamawialam ją specjalnie na rzeczy dzidzi, pochowam wszystko w koszyczki, jest tam też szufladka, a zabawki to w tym przyborniku na zabawki...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:25   #1190
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Witam!

U mnie dziś cieplutko, ale słonka jak na lekarstwo, niestety. Za to weekend ma być cieplutki 24 stopnie i słoneczko Już się nie mogę doczekać

Ja dziś wyprałam firany i zasłony z sypialni, pomyłam okna, a teraz będę prasować ciuszki dla małego.. No i obiad będzie trzeba zrobić za niedługo ale jeszcze nic nie wymyśliłam, co dzisiaj jecie/jadłyście? może odgapię...
Ja mialam ziemniaczki z koperkiem, mizerie i do tego jajeczka duszone na maselku. Na deser drozdzowiec rabarbarem.
Stary 2010-05-21, 16:25   #1191
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A
o podskoczyła Ci hgb, fajnie, też tak chcę!

co do glukozy, masz rzeczywiście więcej, z tym, że ja jak byłam to pani jeszcze przed badaniem pytała mnie czy tylko aby na kolację nie jadłam słodyczy, także może coś w tym jest. Ja miałam 128. Lekarz Ci zinterpretuje i ewentualnie da 75 g.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-05-21 o 16:31
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:28   #1192
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ola ja mam pościel z aplikacją serduszek kremową

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:

ja na to mam szafeczkę w łazience, zamawialam ją specjalnie na rzeczy dzidzi, pochowam wszystko w koszyczki, jest tam też szufladka, a zabawki to w tym przyborniku na zabawki...
To fajnir, ja dzidzi w łazience nie będę kapać, bo tam jest zimno( jest przy drzwiach na dwór), tylko w pokoju i chcę mieć wszystko pod ręką

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

alutka jak sie robi jajka duszone??
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:33   #1193
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Nowych.. jakoś ciężarne nie mają takiej siły przebicia A i z wózkiem będzie raczej ciężko.. chyba, ze wezmę jakąś inną mamuśkę z wózkiem na podryw .. na przykad w markecie.. na pozorowaną stłuczkę i wtedy "ojoj, prawie na siebie wpadłyśmy.. może kawka?"
To najlepszy sposob na poznanie kogos nowego bo na pewno tematy bedziecie mieli wspolne. Ja np. dzieki temu, ze mam psa to znam bardzo duzo ludzi z osiedla a teraz jak w ciazy to juz w ogole mam w czym wybierac;P
Cytat:
niezawsze już rozpieszczasz małą
To na dzien dziecka ;P

Cytat:
Potrzebuję Waszej rady. Wybieram właśnie pościel, TŻowi wszystkie się podobają i powiedział żebym sama zdecydowała - FACET!!!

Na początek kupię tylko 2 komplety, bo może dostanę od szwagierki jakieś a w razie coś dokupić to nie problem.
Jeden komplet na pewno ten (niebieski, misie na chmurce)
http://www.allegro.pl/item1035708433...z_haftami.html

A drugi muszę wziąć jakiś z wypełnieniem i ten sprzedawca ma takie typy:
- z aplikacją w postaci serca, wybralabym kremowy, lub w zielone paseczki
http://www.allegro.pl/item1030578332...cja_serca.html
- z wzorami, wybrałabym marzycieli w błękicie lub owieczki ecru lub drabinki z misiami na kremowym tle lub żyrafki ecru
http://www.allegro.pl/item1046784715...65_wzorow.html
W serca ladniejsza
Cytat:
a mi moj mezus kupil truskawki i wlasnie sobie wcinam ze smietana i cukrem ale pycha
Tez mam i sa slodziutkie pyszne

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 16:44   #1194
eleonoremio
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny

Tak was czytam i czytam i doczytac nigdy nie mogę
widzę że z pogoda u was różnie, u mnie pochmurno i mżawka cały czas. Zero słońca:/
W ogóle ostatnio nie mam na nic ochoty, czuję się jak babcia jakaś, wszystko robie już 3 razy wolniej, jakos tak nie wiem źle się czuje.
Byłam w klinice na kontroli wód mam mniej nastepną wizytę mam 2 czerwca jak dalej będzie malało ich to mam się nastawic że tam zostaję teraz mam prawie 6 afi

Ale dzidzia chyba dobrze się rozwija chociaż waży 1270 g, to chyba mało i wychodzi co wizyte że jest tydzień młodsza .

Mam dylemat co do imion mi się podobają Gabriela, Sara, Klaudia, Anastazja
A M to tylko Sabina w głowie i ewentualnie Ola

coraz bardziej mi jakos tak tchu brak chociaz ten brzuch dalej mniejszy w pepku 88 cm. to nie wiem dlaczego .

I cały czas chce mi się spać..
no to troche pomarudziłam nie
Mam jak Basia czytam was ale jakos nie umiem sie wbic w rozmowę

Pozdrawiam was gorąco

Mam nadzieje że nie zostane wykreslona z listy bo juz długo się nie odzywałam
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:45   #1195
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie i brzusie
siedzę u rodziców a z nimi wciaż jest coś do "siedzącej " roboty to nie mam czasu zagląda tu.......ale jak mam czas to nadrabiam
aniu--ehh z jajcami super
dla zainteresowanych mamuś--co mi było, nic konkretnego się okazało, ale na obserwacji byłam te 4 dni i jak mnie lekarz przyjmował to paniki narobił mi strasznej.....przyjęli mnie w czwartek i w piątek usg dopiero robili ( do tej pory dosłownie przepraszam za wyrażenie srałam ze strachu) i wyszło na nim wszystko ok--dzidzia zdrowa 1080kg miała już--teraz pewnie większa
szyjka super,wylot zamknięty.....przepływy i inne parametry córci w normie.....więc nie wiadomo wsumie czemu się mało ruszała--lekarz żatrował, że pewnie źle na męża mówiłam, albo obiad był za słony.....skurcze okazały się niby tym iż mam ponoc zgrabny brzuch-jasne!--i dzidzia coraz większa dupkę wypina i mnie ciśnie.......
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:48   #1196
eleonoremio
Rozeznanie

Xawmeli super że ok sie okazało
szkoda słów jesli chodzi o "szybka" diagnoze 4 dni heh
Najważniejsze że mała zdrowa
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:50   #1197
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Xawmeli super że ok sie okazało
szkoda słów jesli chodzi o "szybka" diagnoze 4 dni heh
Najważniejsze że mała zdrowa
heeheh o tak OBSERWACJA najważniejsza.........dob rze mi to zrobiło myślę
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:04   #1198
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
ola ja mam pościel z aplikacją serduszek kremową

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

To fajnir, ja dzidzi w łazience nie będę kapać, bo tam jest zimno( jest przy drzwiach na dwór), tylko w pokoju i chcę mieć wszystko pod ręką

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

alutka jak sie robi jajka duszone??
Zle napisalam. Smazone na masle. O tak.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Xawmeli fajie, ze wszystko ok.
Stary 2010-05-21, 17:10   #1199
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Zle napisalam. Smazone na masle. O tak.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Xawmeli fajie, ze wszystko ok.
Czyli tak zwane " sadzone " ?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:13   #1200
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

tak wiec ja po usg... chyba w tej ciazy byla to moja najgorsza wizyta okazalo sie ze mam malowodzie... jest za malo wod... czyli jest niewydolnosc lozyska dostalam skierowanie na serie badan... mam duzo pic mam LEZEC nie wolno mi chodzci mam 3 razy dziennie mierzyc cisnienie no i jesli bedzie podwyzszone (powyzej 140) mam przyjsc juz w srode na kolejna wizyte i podjemiemy decyzje jesli nie to mam przyjsc 2 czerwca i znowu sprawdzimy poziom wod jesli bedzie spadal to kiepsko jesli sie utrzyma na tym poziomie to pod stala obserwacja moze dotrwam do konca polalo sie morze lez... kurcze tak dobrze szlo az tu nagle... ech... pociesza mnie mysl ze mam dla mlodego wszystko poproane i poprasowane wiec nawet w razie "w" jestem gotowa... maly wazy okolo 2400g wiec maly smoczek juz jest choc ta waga jest tylko orientacyjna pytanie tylko co bedzie dalej...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości