Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-21, 11:40   #4021
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cześc

Na początek życzenia.

CAN'T BE PERFECT dziś Twój/Wasz Wielki dzień,więc życze Wam

Dzwony biją jak szalone,
Marsz weselny w uszach brzmi.
Młody mężu przytul żonę,
Niechaj cała ziemia grzmi.
Młoda żono przytul męża,
Twej miłości barwny kwiat.
Nie potrzeba Wam oręża,
U stóp macie cały świat.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-05-21 o 11:44
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:01   #4022
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Can't najlepszego!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:09   #4023
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Wszystkiego naj naj naj dla can't
Niech to będzie najpiękniejszy dzień w Twoim życiu,
a każdy następny jeszcze piękniejszy
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:25   #4024
Aaś
Zakorzenienie

wiecei co. myślałam że jednak moi znajomi mają trochę oleju w głowie aż sobie wchodzę na nk a tu zdjęcie koleżanki z podstawówki stojącej na moście uśmiechniętej od ucha do ucha, poniżej mega dużo wody w wiśle i podpis: "czekamy na wielką wodę ))))"

Stary 2010-05-21, 12:32   #4025
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
hej
co słychac?
moja teściowa się uaktywniła tydzień przed ślubem
i chce mi robić jedzonko na panieński między innymi
No to dla teściowej Oby tak dalej, bo jak nie to
Stary 2010-05-21, 12:33   #4026
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
wiecei co. myślałam że jednak moi znajomi mają trochę oleju w głowie aż sobie wchodzę na nk a tu zdjęcie koleżanki z podstawówki stojącej na moście uśmiechniętej od ucha do ucha, poniżej mega dużo wody w wiśle i podpis: "czekamy na wielką wodę ))))"

A zobaczcie to
http://demotywatory.pl/1615378/Sztab-przeciwpowodziowy
Aż nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:35   #4027
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

A zobaczcie to
widziałam mam nadzieję ze to fotomontaż
Stary 2010-05-21, 12:47   #4028
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Moja mama co do ślubu wyraża swoje zdanie, często krytyujące jakieś nasze wybory ale my i tak robimy po swojemu a co do mojej teściowej to ucieszyłabym się, gdyby chociaż zapytała jak tam nam idzie z przygotowaniami ale jej to chyba wszystko jedno, nie rozumiem tego braku zainteresowania (nie mną, ale własnym dzieckiem) ale cóż, ona tak ma i już
Rozumiem,bo u nas jest tak samo. Moja przyszła teściowa nie wykazuje chyba żadnego zainteresowania,tzn nie pyta co jak itp Aczkolwiek u nas przygotowania stoją w miejscu może dlatego,albo poprostu nie chce się wtrącać. Nawet to lepiej,niż miałabym narzekać,że przyszła teściowa nas ustawia co mamy robić.

Cytat:

OMG,żenada.
Stary 2010-05-21, 12:47   #4029
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
caprica6 ale fajnie wygląda ten jeden dzień na suwaczku
Dziewczyny mam dylemat, zastanawiam sie czy warto wydać 160 zł na biżuterię, którą założy sie tylko raz
A tak przy okazji jakie macie piosenki na ślub?
Nie wiem czy sie chwaliłam, umówilismy sie już z organistą i razem z nim będzie grała Pani na flecie poprzecznym, ustaliliśmy że na wejście będzie R.Wagner - "Marsz", na ofiarowanie "Ave Maria" i na zakończenie "Marsz Weselny", F.Mendelssohn i jeszcze jakies w trakcie ale to bedzie niespodzianka
ja bym nie kupiła, mój komplet kosztował niecałe 60 zł i mogę go jeszcze ubrać lub sprzedam
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
No to dla teściowej Oby tak dalej, bo jak nie to
jak to mówią "lepiej późno, niż później..."
Stary 2010-05-21, 13:01   #4030
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem,bo u nas jest tak samo. Moja przyszła teściowa nie wykazuje chyba żadnego zainteresowania,tzn nie pyta co jak itp Aczkolwiek u nas przygotowania stoją w miejscu może dlatego,albo poprostu nie chce się wtrącać. Nawet to lepiej,niż miałabym narzekać,że przyszła teściowa nas ustawia co mamy robić.
Moja tez o nic nie pyta a jak ja cos sama powiem to zawsze jest źle-zawsze cos sie nie podoba. Ale zainteresowania żadnego, komletnie o nic nie pyta. A to jakby wesele syna w ogóle ją nie obchodziło. i masz racje to lepiej niz jakby sie wtracala i nas ustawiala, ale od czasu do czasu by mogla zapytac jak przygotowania, czy w czyms pomóc itp.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:04   #4031
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Moja tez o nic nie pyta a jak ja cos sama powiem to zawsze jest źle-zawsze cos sie nie podoba. Ale zainteresowania żadnego, komletnie o nic nie pyta. A to jakby wesele syna w ogóle ją nie obchodziło. i masz racje to lepiej niz jakby sie wtracala i nas ustawiala, ale od czasu do czasu by mogla zapytac jak przygotowania, czy w czyms pomóc itp.
może ma syndrom wyparcia, że to nie dzieje sie naprawdę i że jej syno wróci na łono
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:05   #4032
201701300931
Konto usunięte

Ja dzisiaj zrobiłam stosik zdjęć Dowód, prawko, paszport, dyplomy... Koleś na początku myślał, że to do świadectwa maturalnego, a nie na ukończenie studiów Za godzinę jadę odebrać...

I będę miała wesoły poniedziałek: pobudka o 4:30, o 5:30 pociąg, o 11 przyjeżdżam na miejsce, jadę do USC po odpisy aktów małżeństwa, potem do UM złożyć wniosek o dowód, potem do starostwa powiatowego złożyć wniosek o prawo jazdy. Potem na chwilę do domu i spowrotem do miasta na spotkanie ze świadkową. A we wtorek o 10:43 wracam tutaj
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:05   #4033
metkaa
Zakorzenienie

witam dziewczynki,
w koncu troche sloneczka widac , przynajmniej u mnie
pisze cichaczem z pracy, chcialam złozyc zyczenia Can't be perfect wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia

Danaeee84 niezle, ale zalatwisz i bedzie z głowy, ja dopiero w srode zanioslam wniosek o dowod a prawko moze w poniedzialek pojde zalatwic

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2010-05-21 o 13:07
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:09   #4034
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
może ma syndrom wyparcia, że to nie dzieje sie naprawdę i że jej syno wróci na łono
a wiesz wcale bym sie nie zdziwiła i ze jestem postrzegana jako złodziejka ukochanego synka

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Danaee ale będziesz miała pracowity dzien mnie zmiana dokumentów strasznie przeraża no ale trzeba będzie wsyztsko pozmieniac
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
witam dziewczynki,
w koncu troche sloneczka widac , przynajmniej u mnie
cześć u nas słoneczka nie widać ale nareszcie jest ciepło
Stary 2010-05-21, 13:10   #4035
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiesz wcale bym sie nie zdziwiła i ze jestem postrzegana jako złodziejka ukochanego synka

hihih no ja to napewno jestem
u nas było ładnie a teraz popadało
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:12   #4036
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
hihih no ja to napewno jestem
a ja ciagle mam nadzieję, ze to mi się tylko tak wydaje i to nieprawda
Stary 2010-05-21, 13:25   #4037
madmuazelle
BAN stały

Cytat:

A zobaczcie to
OMG poraz drugi. Ludzie to mają nieźle narąbane w głowach.
Stary 2010-05-21, 13:26   #4038
acelinka
Zakorzenienie

Can't be perfect wszystkiego naj naj najcudowniejszego na Waszej nowej, wspaniałej drodze życia

Dla Młodej Pary!

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Wczoraj bardziej sie stresowalam, dzis od rana mam dobry humor, jest super pogoda i jestem dobrej mysli Ale stresik pewnie sie jutro pojawi
Życzę Wam dużo słoneczka na jutro na pewno to będzie cudowny dzień !
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:34   #4039
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ja bym nie kupiła, mój komplet kosztował niecałe 60 zł i mogę go jeszcze ubrać lub sprzedam
Też się nad tym zastanawiałam i rownież jak Wy,też nie kupilam bym kompletu za 160 zł.Chyba Chociaż,to nie jest aż tak drogo,tak czy siak pluje sobie w brode że tyle kasy trzeba wydać na slub i wesele.No,ale ja to taki dusigrosz jestem.

Cytat:
jak to mówią "lepiej późno, niż później..."
Co racja,to racja.

Cytat:
No widzisz,moja przyszła teściowa też nie pyta,z tym że jak tż zdaje je relacje że coś tam zalatwiliśmy to mówi,że fajnie.Z bratową tż-ta kiedyś tam rozmawiałam i mówiła,że ona/teściowa się cieszy bo tż to naukochańszy jej synek,co się dziwić,skoro tż najwięcej mamie pomaga jak jesteśmy w rodzinnym domy u tż-ta. Z tym,że podupadła na zdrowiu i w ogole,więc bratowa tz-ta twierdzi,że po niej nie widac tego że się cieszy,ale że się ponoć cieszy. To fakt,masz racje Twoja teściowa ( moja też ) mogłaby się choć zapytać/zainteresowac.

Cytat:
U mnie no napewno nie,tż nie mieszka z mamą od 5 lat.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-05-21 o 13:37
Stary 2010-05-21, 13:50   #4040
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

No widzisz,moja przyszła teściowa też nie pyta,z tym że jak tż zdaje je relacje że coś tam zalatwiliśmy to mówi,że fajnie.Z bratową tż-ta kiedyś tam rozmawiałam i mówiła,że ona/teściowa się cieszy bo tż to naukochańszy jej synek,co się dziwić,skoro tż najwięcej mamie pomaga jak jesteśmy w rodzinnym domy u tż-ta. Z tym,że podupadła na zdrowiu i w ogole,więc bratowa tz-ta twierdzi,że po niej nie widac tego że się cieszy,ale że się ponoć cieszy. To fakt,masz racje Twoja teściowa ( moja też ) mogłaby się choć zapytać/zainteresowac.
A nasz ślub to temat tabu. jedyne na co naciskali i chcieli zeby było to zmówiny. miała być rewizyta ale też sie nie zanosi hehehe i chyba tyle na temat slubu.
jedyną osobą która ślubem się interesuje z tej rodziny jest bratowa tżta. Jest naprawdę fajną kobietką w wogóle zawse jak mnei widzi to pyta jak przygotowania itp. a reszta nic zero tematu.
już sama nei wiem co mam o tym myśleć. ale naprawde mi przykro zwlaszcza jak cos pwoiem to jest zle-godzina, ze poprawiny sa, ze zespól za drogi, że sami wsyztsko zaklepalismy-wszytsko zostało skrytykowane a pomocy z ich strony żadnej(i nie chodzi tu bynajmniej o kasę)
Stary 2010-05-21, 14:04   #4041
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:

Cytat:

A zobaczcie to

Ci ludzie są naprawdę nienormalni!
Cytat:
A nasz ślub to temat tabu. jedyne na co naciskali i chcieli zeby było to zmówiny. miała być rewizyta ale też sie nie zanosi hehehe i chyba tyle na temat slubu.
jedyną osobą która ślubem się interesuje z tej rodziny jest bratowa tżta. Jest naprawdę fajną kobietką w wogóle zawse jak mnei widzi to pyta jak przygotowania itp. a reszta nic zero tematu.
już sama nei wiem co mam o tym myśleć. ale naprawde mi przykro zwlaszcza jak cos pwoiem to jest zle-godzina, ze poprawiny sa, ze zespól za drogi, że sami wsyztsko zaklepalismy-wszytsko zostało skrytykowane a pomocy z ich strony żadnej(i nie chodzi tu bynajmniej o kasę)
U mnie w domu też tak było, no ale odkąd było oficjalne spotkanie dwóch rodzin(które sie i tak dobrze znają) to moi rodzice jakoś przyjęli do wiadomości, że wylatuję z gniazda i zaczęli o tym rozmawiać i coś tam działać. Ale teraz to też tylko im mówię co załatwiamy, albo pytam jak co zrobić jak nie wiem. Jakoś nie są na razie tym wszystkim tak bardzo przejęci, pewnie będą parę dni przed.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:09   #4042
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie też moja teściowa nawet nie pyta. Jak jej powiedziałam że sukienke kupiłam to nawet nie spytała jaką. To już bardziej interesują się moim ślubem koleżanki z uczelni. No i też bratowa tż'ta sie interesuje i zaproponowała swoją pomoc w razie czegoś nawet mama tej bratowej się ją pyta jak nam idą przygotowania, a moja kochana teściowa nic. Ale ona tak ma ze wszystkim, jak oni kupili dom to jeździliśmy tam z tż'tem prawie codziennie pomagać w remoncie, a jak my teraz remontowaliśmy, to nawet nie spytali, czy pomóc :/. Ostatnio zadzwoniła po miesiącu nieodzywania się co u nas i czy żyjemy, bo się zaczyna martwić (ojjojjj kochana...)ja z nią rozmawiałam bo tż właśnie lampe wieszał, jak jej powiedziałam że właśnie remont kończymy powiedziała: dopiero? tak długo remontujecie? to sobie pomyślałam, że jakby pomogli to by było szybciej :P ale już nic nie powiedziałam. Normalnie masakra. Jedynie co, to na początku po zaręczynach spytała skąd my tyle pieniędzy sami nazbieramy na wesele i że jak coś to nam pomoże i coś odłoży, po cyzm zaczęła narzekac jak to ona pieniędzy niema bo kredyt spłacają. Nie powiem bo ona jest nawet fajna idzie z nią pogadać jak coś, ale denerwuje mnie ze się nami nie interesuje i w ogóle u nich nie istnieje coś takiego jak np. spotkanie się na kawke w niedziele czy nawet na urodzinach jakiś z rodziną, musiałam tż'ta przyzwyczaić do takich rodzinnych spotkań bo u mnie są nieuniknione. Ale bratowa tż'ta miała to samo z jego bratem, no cóż tak zostali wychowani a teraz my musimy troszke wychpwać ich na nowo wg bardziej rodzinnych zasad
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:22   #4043
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
U mnie w domu też tak było, no ale odkąd było oficjalne spotkanie dwóch rodzin(które sie i tak dobrze znają) to moi rodzice jakoś przyjęli do wiadomości, że wylatuję z gniazda i zaczęli o tym rozmawiać i coś tam działać. Ale teraz to też tylko im mówię co załatwiamy, albo pytam jak co zrobić jak nie wiem. Jakoś nie są na razie tym wszystkim tak bardzo przejęci, pewnie będą parę dni przed.
ja tez mowie co zalatwiamy ale zawsze wszytsko jest źle i to mnie wkurza. bo nic nie zapytają i nie doradzą tylko wiecznie krytykują.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
U mnie też moja teściowa nawet nie pyta. Jak jej powiedziałam że sukienke kupiłam to nawet nie spytała jaką. To już bardziej interesują się moim ślubem koleżanki z uczelni. No i też bratowa tż'ta sie interesuje i zaproponowała swoją pomoc w razie czegoś nawet mama tej bratowej się ją pyta jak nam idą przygotowania, a moja kochana teściowa nic. Ale ona tak ma ze wszystkim, jak oni kupili dom to jeździliśmy tam z tż'tem prawie codziennie pomagać w remoncie, a jak my teraz remontowaliśmy, to nawet nie spytali, czy pomóc :/. Ostatnio zadzwoniła po miesiącu nieodzywania się co u nas i czy żyjemy, bo się zaczyna martwić (ojjojjj kochana...)ja z nią rozmawiałam bo tż właśnie lampe wieszał, jak jej powiedziałam że właśnie remont kończymy powiedziała: dopiero? tak długo remontujecie? to sobie pomyślałam, że jakby pomogli to by było szybciej :P ale już nic nie powiedziałam. Normalnie masakra. Jedynie co, to na początku po zaręczynach spytała skąd my tyle pieniędzy sami nazbieramy na wesele i że jak coś to nam pomoże i coś odłoży, po cyzm zaczęła narzekac jak to ona pieniędzy niema bo kredyt spłacają. Nie powiem bo ona jest nawet fajna idzie z nią pogadać jak coś, ale denerwuje mnie ze się nami nie interesuje i w ogóle u nich nie istnieje coś takiego jak np. spotkanie się na kawke w niedziele czy nawet na urodzinach jakiś z rodziną, musiałam tż'ta przyzwyczaić do takich rodzinnych spotkań bo u mnie są nieuniknione. Ale bratowa tż'ta miała to samo z jego bratem, no cóż tak zostali wychowani a teraz my musimy troszke wychpwać ich na nowo wg bardziej rodzinnych zasad
ehh u mnie podobna historia z kasą, której nie ma na wesele ale na inne rzeczy jest, z imprezami też to samo ale tz przyzwyczajony ze u nas nawet 30 osób może przy stole być itp. itd. brak słów i nie będe się rozpisywać, bo szpieg nie śpi
Stary 2010-05-21, 14:40   #4044
Martoolka87
Zakorzenienie

Hej
Ale Can't ma piękną pogodę na ślub Właśnie wyjrzało u nas słoneczko

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A ja się w ogóle nie pochwaliłam, że nareszcie mi się oczka wyleczyły I mogę wrócić do soczewek

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
A ja się nie pochwaliłam, że dzisiaj MAM STUDNIÓWKĘ!!!!!!!!!
Czyli dziś już dwucyfrowy wynik

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
bardzo ładne,
Dzięki

Cytat:
No jestem już w domku,pojedliśmy.Chce ktoś rosół,bo ja to chyba ten rosół ugotowałam na 3 dni. A mój tż jako brzdąc mały wypijał zupe przez slomke jak mu w talerzu sama zupa zostawała.Zostało mu to do dzisiaj,bo też tak dzisiaj zrobił,.
Ale as z tego Twojego "Pana Biedronka"

Cytat:
Buu za późno resztke wylałam,bo 3 dzień jeść nam się nie będzie chciało.
Trzeba było dorzucić koncentratu i zrobić pomidorówkę Albo zamrozić Ja zawsze jak robię rosół, to część później odlewam do drugiego garnka i robię pomidorówę i wieczorem wrzucam do zamrażalnika i rosół i pomidorówę i mam zupki na zaś potem

Cytat:
Naprawdę mogłabyś? Jak nei znajdę tu w okolicy, to byłaby Ci bardzo wdzięczna!!!
Pewnie, że tak Będę tylko go musiała chyba folią bąbelkową obwinąć i włożyć do jakiegoś kartonu, żeby się nie uszkodził po drodze To daj znać jakby co

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Gdyby mi świadek taki numer wywinął, to chyba by tego wesela nie przeżył Udusiłabym gamonia

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
bardzo fajne
Dzięki

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
PMki ale sie ciesze ze to juz jutro
Fajnie wygląda Twój suwaczek
I widzę, że na córeczkowym masz nowy opis - no to wygląda na to, że Ala nieźle będzie tańcować na weselu

Cytat:
Dziewczyny mam dylemat, zastanawiam sie czy warto wydać 160 zł na biżuterię, którą założy sie tylko raz
Jeśli nie będziesz jej później nosić, to raczej nie Ja wydam na swoją około 150 zł (o ile kupię bransoletkę), ale na pewno wynoszę ten zestaw na wszelkie większe uroczystości, a same kolczyki to nawet częściej
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:05   #4045
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

A zobaczcie to
To jest tak żałosne, że aż śmieszne

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
I będę miała wesoły poniedziałek: pobudka o 4:30, o 5:30 pociąg, o 11 przyjeżdżam na miejsce, jadę do USC po odpisy aktów małżeństwa, potem do UM złożyć wniosek o dowód, potem do starostwa powiatowego złożyć wniosek o prawo jazdy. Potem na chwilę do domu i spowrotem do miasta na spotkanie ze świadkową. A we wtorek o 10:43 wracam tutaj
Zapowiada się intensywnie Powodzenia w załatwianiu papierkowych spraw

Piszecie o swoich rodzinkach, to ja też napiszę - u nas nikt się nie interesuje za bardzo naszym ślubem, ale nam to jest na rękę, bo przynajmniej nam się nikt nie wtrąca. Za wszystko płacimy sami i wszystko (oprócz samochodu) załatwiamy sami. I dobrze mi z tym, bo jak wesele się uda, to będę wiedziała, że sobie na to zapracowaliśmy

Zaraz Wam jeszcze napiszę wiadomość, która dla mnie jest hitem miesiąca, ale najpierw muszę naskrobać życzenia dla Can't

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Życzonka dla Can't i jej Męża

Dzisiaj ślub Wasz, Państwo Młodzi,
w takim dniu się zawsze godzi
życzyć szczęścia dni rozlicznych
i gromadki dzieci ślicznych.
Tylko one sprawić mogą,
że nad życia trudną drogą,
posród smutków, zawsze, wszędzie
słońce Wam świeciło będzie.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

A teraz hitowy news:
Być może będziemy mieli wesele na innej sali niż planowaliśmy
Najlepsze jest to, że dziś rozdamy ostatnie 4 zaproszenia więc w razie czego będzie trzeba dzwonić do wszystkich, że nastąpiła zmiana

A teraz uzasadnienie i szczegóły dla chętnych:
Pojechaliśmy dziś na naszą salę uzgodnić jakie będą kolory falban na bokach stołów (bo nie chcieliśmy bordo, bo by się nam z fuksją gryzło no i chodziło o oto jaką mamy później dekorację zamawiać w kwiaciarni) i kilka innych pierdołek. Po odpowiedzi na nasze pytania pani zdradziła nam słodką tajemnicę, że już otworzyli swoją nową salę, większą i bardziej elegancką i że jest opcja przeniesienia naszego wesela na tamtą salę

Tamta kolorystyka by mi znacznie bardziej odpowiadała, bo ściany są ecru z jakimiś fioletowymi elementami, więc nawet bym dekoracji na fuksjową nie zmieniała. No i tam jest opcja stołów okrągłych bądź standardowych prostokątnych do wyboru. jest jedno "ale" - różnica w cenie. Na "starej" sali mieliśmy płacić 110 zł za osobę, a tam jest 130 i do tego korkowe 5 zł od butelki. Po przeliczeniu jakieś 1700 zł więcej byśmy zapłacili. Tyle, że pani jest tak miła, że chce zagadać z szefową, żeby nam przenieśli wesele tam, ale na warunkach starej umowy i po starej cenie, bo i tak na sierpień teraz chętnych nie znajdą (przynajmniej tak sądzę, że taki jest powód) W środę pojedziemy obejrzeć tą nową salę (bo wcześniej TŻtowi nie pasuje przez pracę) i wtedy się dowiemy czy szefowa się zgodziła na starą cenę. Tak więc trzymajcie mocno kciuki, bardzo Was proszę
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:22   #4046
metkaa
Zakorzenienie

mmm Martoolka87 super by bylo jakby was przeniesli na starych zasadach, moze rzeczywiscie troche klopot z zaproszeniami ale wszystko jest do zrobienia, bede trzymac kciuki

kurcze jeszcze 1,5 h w pracy, chce juz do domku
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:26   #4047
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
caprica6 ale fajnie wygląda ten jeden dzień na suwaczku
A tak przy okazji jakie macie piosenki na ślub?
Nie wiem czy sie chwaliłam, umówilismy sie już z organistą i razem z nim będzie grała Pani na flecie poprzecznym, ustaliliśmy że na wejście będzie R.Wagner - "Marsz", na ofiarowanie "Ave Maria" i na zakończenie "Marsz Weselny", F.Mendelssohn i jeszcze jakies w trakcie ale to bedzie niespodzianka
A dlaczego tylko na jeden raz? Nie będziez więcej nosila tej biżuterii?
Może kup taką, którą jeszcze kiedyś zalożysz, a jeżeli wcale nie nosisz to kup tańszą, bo faktycznie 160 zł na cos co potm będzie leżalo w szafie to trochę dużo .....

Cytat:
Nie powiem bo ona jest nawet fajna idzie z nią pogadać jak coś, ale denerwuje mnie ze się nami nie interesuje i w ogóle u nich nie istnieje coś takiego jak np. spotkanie się na kawke w niedziele czy nawet na urodzinach jakiś z rodziną, musiałam tż'ta przyzwyczaić do takich rodzinnych spotkań bo u mnie są nieuniknione. Ale bratowa tż'ta miała to samo z jego bratem, no cóż tak zostali wychowani a teraz my musimy troszke wychpwać ich na nowo wg bardziej rodzinnych zasad
Acelinka, to Ci powiem,że u mnie jest odwrotnie - u mnie nie ma takich rodzinnych spotkań (albo bardzo rzadko od wielkiego dzwonu) a u TZta bez przerwy obiadki, kawki, spotkania itp .....
Nie znoszę tego .. Gdyby jeszcze to było raz na jakiś czas to ok, ale wszelkie urodziny, imieniny, rocznice itp oznaczaja takie właśnie obiadki ...

TZcik próbuje mnie do tego przyzwyczaić, ale ja naprawdę mam alergię na tego typu spotkania ...

Martoolka, fajnie by było z tą nowa salą, ale na starych zasadach ... a to korkowe to dla mnie w ogole jakiś kosmiczny pomysł ... nie zgodziłabym się na to ...

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-05-21 o 15:28
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:31   #4048
Isia83
Zadomowienie

Zależy jak daleko ta sala, bo jak blisko starej, to żaden kłopot. Tylko obdzwonicie ludzi i powiecie, że wesele w innym miejscu, podacie nazwę, adres i już

Gorzej jakby goście musieli z tej racji przejechać dodatkowych 100 km Wtedy to, przypuszczam, byłby poważny problem dla większości

Nasz dzien - 02.07.2011

Było cudownie...
kilka zdjęć...

Isia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:33   #4049
Aaś
Zakorzenienie

Marta bierzcie tą większą, to i tak taniej niż u mnie
Stary 2010-05-21, 15:41   #4050
201701300931
Konto usunięte

Odebrałam zdjęcia Coś dziwnie dużo mi ich dali... W sumie za 22 zdjęcia dałam 88zł więc nie tak źle Plus oczywiście płyta
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości