|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Cytat:
dołączam się do życzeń Cytat:
![]() Caprica dla Ciebie także wszystkiego najlepszego, jutro rano pędzę na zajęcia a potem też mnie nie będzie, więc życzę Ci już dzisiaj pięknego dnia, nieschodzącego z twarzy uśmiechu i cudownej pogody |
||
|
|
|
#4082 |
|
BAN stały
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Jeszcze 919 postów i będzie znów nowy wątek.
![]() Musze się troche rozruszać,bo teraz leże i zamulam a nie chce iśc zbyt szybko spać.Gdyż jak pójde nyn to obudze się po 2 godzinach i w nocy nie będe mogła zasnąc. Ide sobie zrobić earl grea
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-05-21 o 21:18 |
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz zle sie czuje i poszedl spac a ja siedze sobie sama, mad ja mam podobnie jak sie wczesniej poloze to potem w nocy nie spie
|
#4084 |
|
BAN stały
|
Uuu biedny mąż,niech się kuruje.
Zartuje ![]() No to witaj meetko w klubie.
|
|
|
|
#4085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niesamowite jak ten czas leci!Przyłączam się do pytania o listę na tydzień przedślubny: ja póki co mam 3 dni przed regulację brwi i depilację przedramion zamówione ![]() Cytat:
Pochwalę Wam się ile dzisiaj załatwilismy! szok!!! Całą listę prawie, którą mam zapisaną na maj! pojechaliśmy do kancelarii, oddaliśmy dokumenty, spisaliśmy protokół (ach te pytania! łącznie z tym czy jestem w ciąży i czy ktoś mnie nie zmuszał do małżeństwa!) daliśmy na zapowiedzi (200zł! będą tylko 2 w tą niedzielę i w następną. Wy też tak macie? Myślałam, że są 3. ) no i dostaliśmy kartkę na zapowiedzi do parafii TŻta. Ogólnie było bardzo śmiesznie, pogadaliśmy sobie z księdzem i pożartowaliśmy. Dał nam kartki do spowiedzi i do wypełnienia z poradni i spotkaliśmy się z babką od poradni i umówiliśmy się na przyszły piątek na pierwsze spotkanie. jak się okazało to jest mama TŻta brata kolegi, więc może jej coś tam szepnie i uda się nie chodzić na te wszystkie nauki. Potem pojechaliśmy do parafii TZta- tam jest bardzo problematyczny ksiądz i strasznie się czepia wszystkiego, nigdy nie chce nic podpisać. Najpierw się go wyszukaliśmy, mieliśmy zamiar zostać na majówkę, bo on zawsze każe wejść po mszy i coś załatwiać- jak się nie było na mszy to nie podpisze no ale dorwaliśmy go przed mszą w końcu i jakoś od razu wziął kartkę, tylko zaśpiewał 150 zł za zapowiedzi i 150 za połowę ślubu( mimo że tam go nie będzie) Więc dziś w ciągu godziny wydaliśmy 500zł! A u mnie ślub kosztuje 700zł!Dziś jeszcze wypisałam wszystkie zaproszenia. Jutro mam zjazd i wyniki tego egzaminu. Dziewczyny, bardzo Was proszę, zebyście trzymały kciuki, żebym go zdała! Tak bardzo bym chciała, bo moglibyśmy jechać wtedy na początku czerwca z zaproszeniami!I zajęłabym się tak naprawdę sprawami ślubnymi. Tak to ten egzamin tak nade mną wisi i mi głowę zaprząta!
|
|
#4086 |
|
BAN stały
|
Nooo pewnie teraz can't tańcuje z mężem i goścmi
![]() Can't życze Wam wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() A jutro nasza kolejna PM-ka staje na ślubnym kobiercu capri. Oj pewnie gorąco. ![]() Jutro też panieński wieczór ma gospella ![]() Oj się dzieje i będzie się działo.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-05-21 o 21:37 |
|
|
|
#4087 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
będą trzymane ![]() Co do zapowiedzi, to u nas też przez dwie niedziele były, a u męża to nawet nie wiem dokładnie. Co do opłat, to u nas było podkreślane na każdym kroku "co łaska" i nikt od nas nie wymagał żadnych konkretnych kwot, więc daliśmy tyle, ile nam odpowiadało |
|
|
|
|
#4088 |
|
BAN stały
|
Ja jeszcze się nie orietnuje co ile wezmą biorą Nasi Księżulkowie.
![]() Dowiem się,to Wam powiem. ![]() luska,za załatwione sprawy i na jutrzejszy dzień/wyniki egzaminu.
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Danae , mad dzięki za kciuki, bardzo się przydadzą.
A czy zobaczymy jakiś Twoje zdjątka?
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja juz mam przed soba cały harmonogram prac urodowych Rózne tam kosmetyczki nie kosmetyczki swoją drogą - umówiłam sie na zabieg na twarz i drugi na ciało, ale najważniejsze jest to, że jednego dnia udało mi się umówić na fryzurę próbną, makijaż i przymiarke sukni O 12 fryzura, o 14 makijaż a o 16 przymiarka To wszystko 2 tygodnie przed ślubem a suknia do odbioru w poniedzialek przed ślubem I data panieńskiego ustalona![]() A ślub już zaaaaa 29 dni! Jeju to już! ![]() Ciekawe jak tam imprezka Can't pewnie juz ostro rozkręcona
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2010-05-21 o 21:53 |
|
|
|
#4091 | |
|
BAN stały
|
O widze naszą mężatke.
Jak tam żono się miewasz ![]() lusia,prosze bardzo. ![]() Cytat:
![]() Noi za 29 dni do slubu. Nooo,bardzo mało Ci zostało.
|
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do płacenia za ślub to niby co łaska dają dla księdza, plus osobno dla organisty chyba ze 50-100 zł. Super, że tyle pozałatwialiście ![]() będę trzymać kciuki najmocniej jak potrafię! ![]() My już nauki mamy za sobą, ale jeszcze musimy się do poradni umówić. W sumie musiałabym sobie zrobić taką liste spraw do załatwienia na każdy miesiąc, bo znając nas, to coś pominiemy
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-05-21 o 22:01 |
|
|
|
|
#4093 |
|
BAN stały
|
A zapomniałam
za zamowione obrączki ![]() A woda była,ale się zmyła
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-05-21 o 22:01 |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my za slub placilismy 750 zł+ zapowiedzi u mnie 100, u mnie byly 3 niedziele u tz 2
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo ja jestem i znikam co chwile. Wczoraj wrocilismy do Belfastu, a dzis przeszlismy sie po biurach podrozy, zeby jakies oferty last minute obczaic. Lecimy w poniedzialek na Minorke, nie bylo za duzo atrakcyjnych ofert, tylko ta naprawde fajna nam sie wydala.
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
woda, więc udanej podróży poślubnej!
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
woda sodowa fajnie macie
![]() dobranoc
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś daliśmy na zapowiedzi i spisaliśmy protokół, ksiądz nie wziął od nas pieniędzy
takie ma zasady, mówi, że wystarczy jak zapłacimy za ślub a w przyszły weekend nauki
|
#4099 |
|
BAN stały
|
Minorka?Hiszpania tak?Pytam,bo mam kumpele która mieszka wlaśnie w Minorce.
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja dziś cały dzień w pracy się zastanawiałam nad bukietem...czy mi fiolet będzie pasował do rudych włosów? Bo chcę kwiat z bukietu we włosach też...ehh...i dalej nie wiem
![]() Strasznie Ci współczuję. Ja przeżywałam to samo całkiem niedawno. Miałam najwspanialszego psiaka... wiem, że teraz Ci się to wyda nierealne, ale na smutek po piesku najlepszy jest...nowy piesek
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Can't życzę wszystkiego co najlepsze na nowej wspólnej drodze życia!!!!
A tak w ogóle to ja was tak podczytuję na bieżąco ale jakoś nie mam chwili aby odpisać a potem zapominam co chciałam dodać ![]() A w ogóle to u nas dziś była taka cudna pogoda że aż pomarzyć o takiej na ślub.... To ja zmykam Nanoć ![]()
|
|
|
|
#4102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ciesze sie, ze gdzies nam sie uda wyrwac ![]() Cytat:
Ja uwielbiam polaczenie rudosci i fioletu, albo rudosci i zielonego, moim zdaniem piekny kontrast. |
|
|
|
|
#4103 |
|
BAN stały
|
woda,to super.
Moja kumpela mieszka na stałe na Menorce. Nawet kiedyś dostałam od niej kartke z pozycjami seksualnymi-A week in Menorca. Tż jak ją znalazł,to stwierdził że ją weźmiemy do UK. ![]() Prosze bardzo
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-05-21 o 23:50 |
|
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
helow
![]() jak mija wieczorek? ja czytam sobie kryminałek i robie w myslach listę zakupów na jutro, poza tym stresuje się i ogladam tv o powodzi
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Muszę nadrobić zaległości
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez ButterBear Hej, ja dziś cały dzień w pracy się zastanawiałam nad bukietem...czy mi fiolet będzie pasował do rudych włosów? Bo chcę kwiat z bukietu we włosach też...ehh...i dalej nie wiem ![]() Ja jako rudzielec, stwierdzam, że fiolecik będzie fantastyczny a zielony, to mój ulubiony ja myślałam o rdzawym bukiecie, ale wtedy kwiatek we wsłosach będzie mi sie zlewał z nimi, więc się jeszcze zastanawiam nad bukietem ze słoneczników takich malutkich ![]() madmuzazelle, karteczka boska ale fajnie ma się ta koleżanka, marzy mi się mieszkanie w takim miejscu ale chyba trudno by mi było tak daleko od wszystkich mieszkać
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-05-22 o 09:26 |
|
|
|
|
#4107 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale my na umowie tego nie mamy, bo dopiero później to wymyślili, więc może się uda to ominąć ![]() Cytat:
![]() W zasadzie już wiemy, że 6 osób nie przyjdzie, więc kasę, którą byśmy zapłacili za nich możemy przeznaczyć na pokrycie dodatkowych kosztów Tylko, że się teraz obawiam czy ta sala nie będzie za wielka wtedy... No ale babka coś wspominała o zimnym bufecie w postaci szwedzkiego stołu, więc można w ten sposób optycznie zmniejszyć salę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
depilacja rąk, pach, wąsika pazurki regulacja brwi zawiezienie na salę wódki, soków, ciast kontrolne obdzwonienie wszystkich z obsługi ![]() pakowanie niezbędnika uszykowanie przyborów na błogosławieństwo (krzyżyk i takie tam) pewnie odbiór sukni ![]() rozpisanie dokładnie godzinowo dnia ślubu + co gdzie trzeba zabrać |
|||||
|
|
|
#4108 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za załatwione sprawy za egzaminA co do zapowiedzi, to u nas wiszą, a nie są czytane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wziąć za jakieś sprzątanko
zajrzę do Was później poczytać co fajnego naskrobałyście ![]() słoneczko u mnie wyszło hurrra!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

a nie chce iśc zbyt szybko spać.Gdyż jak pójde nyn to obudze się po 2 godzinach i w nocy nie będe mogła zasnąc.
Ide sobie zrobić earl grea

niesamowite jak ten czas leci!
Tak już jest i koniec, ale nieeee dla Niej to powinno być za free bo jak to tak
Dodam że stać ją na takie spore wydatki m.in.

będą trzymane