|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
wczoraj moglas troche przeholowac z pestkami, wiesz, sa dosc ciezkie dla watroby
|
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=innyrytm;19462878]juno, twój jadłospis jest w miare, ale jak jesteś na U to nie musisz wszystkiego ważyć, mierzyć itp.
.[/QUjuz mi tak po R zostało, że musze mieć swiadomosc co do ilosci kalorii
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję za ostatnią ocenkę
Prosiłabym również o ocenę mojego dzisiejszego menu ![]() Utrzymanie 7.30 mała grahamka posmarowana cienko masłem, chudy twarożek z pomidorem, papryką, rzodkiewką, szczypiorkiem, a druga część bułki też z twarożkiem i do tego trochę miodu i dżemu niskosłodzonego żurawinowego, kakao bez cukru, malutki napój probiotyczny l.casei 1 godz. 10 min. ćwiczeń 11.20 surówka ze startego jabłka i marchewki planowane: 13.30 filet z mintaja, surówka z kiszonej kapusty i papryki 16.00 grejpfrut + troszkę włoskich orzechów 19.00 mała grahamka, masło, twaróg chudy i warzywka |
|
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: owsianka (3ł płatków, pół szklanki mleka koziego tj. 2,5%, jabłko, 2ł otrębów granulowanych, 3ł amarantusa, pół wiejskiego lekkiego) IIŚ: kromka wieloziarnistego+ drugie pół wiejskiego lekkiego z pomidorem, rzodkiewkami i przyprawami O: omlet (łyżeczka mąki żytniej bio 2000, jajko, pół opakowania szpinaku mrożonego, przyprawy)+ farsz (ok. 120g filetu z indyka, pół gęstego jogurtu naturalnego, przyprawy) P: ok. 30g orzechów (włoskie, nerkowce) K: jajko sadzone+ ok. 50g łososia wędzonego+ warzywa(sałata, pomidor, rzodkiewki) z przyprawami Wyszło mi ok. 1250kcal Proszę o ocenkę Podkreślam także, że jest to dzień bez ćwiczeń
|
#2225 |
|
Przyczajenie
|
moje dzisiejsze R
1. kawka z mleczkiem, 2 łyżki płatków owsianych z żurawiną, połową banana, garścią rodzynek i kilkoma orzechami oraz mleczko bez tłuszczyku. 2. banan oraz brzoskwinia zmiksowane z jogurtem naturalnym i kostkami lodu 3. garść mieszanki sałat z połową pomidora i kawałkiem ogóra zielonego z sosem ( jogurt naturalny, czosnek, szczypiorek) i mam dwie opcje z czym to zjem: - kotlecik z jaj albo gotowana wołowinka 4. wieśniak z warzywami 5. kolacji pewnie nie będzie bo dziś mam wszystko opóźnione oczywiście do tego ćwiczonka ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do śniadania to napisałam, że nie jestem pewna, czy jest dobrze skomponowane - nie napisałam, że jest źle :P Była łyżeczka oliwy - ok, ale garść orzechów by Ci nie zaszkodziła (wręcz przeciwnie) Ćwiczysz coś? Jeśli tak to mogłabyś zwiększyć liczbę spożywanych kalorii. Cytat:
beznadziejnie.Cytat:
widać postępy, a jak waga?
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Poprzedniego jadłospisu niestety nikt mi nie ocenił, może na ten ktoś się pokusi. Może ktoś poleci jakąś fajną książkę o zdrowym odżywianiu, mam do stracenia 3-5 kg, a później chciałabym po prostu zdrowo się odżywiać, tak żeby zachowywać szczupłą sylwetkę i jednocześnie dostarczać organizmowi wszystko to, czego potrzebuje.
R I- duża kromka chleba orkiszowego, serek Tartare borowikowy, 4 rzodkiewki, kawa z mlekiem 2 % (późne śniadanie, bo późno wstałam) II- filet pieczony z kurczaka, kawałeczek grillowanej papryki i cebulki, 3 łyżki ryżu, sporo surówki z kapusty, sporo surówki z ogórków, cebulki, marchewki i papryki (Rolnik, sałatka grecka) - sałatki łącznie zajmowały ok. pół talerza III- 100 g. białego sera półtłustego, kilka łyżek śmietany 12%, pęczek rzodkiewek, szczypiorek, odrobina soli i pieprzu, duża kromka chleba orkiszowego, kawa z mlekiem 2% IV- dokończę ten ser, około 150 g. i 1- lub 2 kromki chleba orkiszowego Nie wiem co na jeszcze, może jabłko, pomarańcza między posiłkiem III a IV |
|
|
|
#2229 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze UUUUUUU
ś: owsianeczka (5ł płatków owsianych, łycha otrębów, mały banan, pół saszetki fitelli bananowej na mieszance mleko-woda-kawa )2ś: grahamka 70g posmarowana wiejskim szczypiorkowym + na każdą polówke szyneczka z drobiu, pomidorek o: makaron wymieszany z warzywami na patelnie meksykańskimi, 3/4 dużej piersi kurzej p:jabłuszko k: sałatka (sałata, pomidor, rzodkiewki, reszta piersi, jogurt nat jako sos) uśmiecham sie po ocenke
|
|
#2230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skoro to ma być taka "luźna" redukcja to ok, ale troche mało. uważaj na nabiał, bo nadmiar może opóźniac chudniecie a u Ciebie jest go dużo. nie widzę też nnkt u Ciebie. no i możesz troche bardziej urozmaicać z warzywkami, bo ich musi być duużo
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
P pt "Widze w lustrze grubasa "
![]() Sn: dwie kromki chleba z ziarnami po 45g z maselkiem :szyneczka serkiem zoltym ogorkiem pomidorem , jogurt wafelkowy z Bakomy 120g 2sn (szkola) dwie kromki jak wyzej z maselkiem i almette smietankowym i ogorem i pomidorkiem , batonik cini minis , jabułkoooO: caly woreczek kaszy jeczmiennej , sałata z smietana 12% , jajko sadzone P: rozek z lgidy smietankowo czekoladowy , jogurt jogobella owoce lesne z garscia nerkowcow , 70g chrupek kukurydzianych K (bdz) dwie kromki j.w z maselkiem : salata , szyneczka , serkiem , pomidorkiem , ogoreczkiem , pomaranczka mimo glupich mysli jadlam ehh . prosze o slowa ewentualnie krytyki a moze pochwaly ? ;***************
|
|
#2232 |
|
Rozeznanie
|
U:
I: 2ł. płatków owsianych i 1ł otrąb na szkl. mleka 2%; bułeczka pszenna, obie połówki z masłem-1 z serkiem topionym, papryką i natką; 2 z jajem na twardo, keczupem i sałatą + herbata zielona II: kanapka z 2 kr. razowego z masłem, wędzonym dorszem, rzodkiewką i sałatą III: jabłko + pestki słonecznika w formie batonika (coś ala sezamki )IV: warzywa na patelnie z filetem z mintaja na parze, trochę surówki z białej kapusty + herbata zielona V: bułeczka żytnia + serek wiejski z krasnystaw'u no i standardowo proszę o ocenę
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jakoś tak monotonnie, mi się zdaje urozmaicaj, bo od tej monotonii to możesz w końcu przestać tyć (o ile tyjesz na tym) ![]() Fajnie, że jest pomarańcza, bo ostatnio same jabłka wcinałaś ^^ a jest mnóstwo innych owoców przeciee! ![]()
|
|
|
#2234 |
|
Wtajemniczenie
|
znikajac, jeszcze niewiem czy przytyłam, bo któraś wizażanka doradziła żebym nie ważyła się zbyt często, bo popadne w paranoje
. Ale z ciekawości jutro się zważe i napiszę.
|
#2235 |
|
BAN stały
|
P
sn-5 lyzek kaszy jaglanej, banan, łyzka wiórków kokosowych,płatków migdałowych i słonecznika+jabłko przekaska-jabłko ob-garsc granulatu sojowego, ryżu brązowego, kukurydzy i groszku, dwie garści groszku cukrowego i fasolki szparagowej z curry pod-1/3 tego co na obiad,kilka winogron,gruszka,suszona figa kol-3 kromki razowca na miodzie-1 z pasta z groszku zielonego i pomidorem,2 z serkiem wiejskim,słonecznikiem i cynamonem, 3 z rzodkiewka i serkiem wiejskim widze,ze mniej, ale i tak chodze przejedzona i ciagle mi sie odbija... prosze o ocene |
|
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
Moje U:
I. Placki owsiane z jajka, czterech łyżek płatków, otrębów, jabłka, cynamonu i pestek słonecznika; kawa z mlekiem. II. Grahamka, serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidor, kakao naturalne na mleku z miodem. III. Dorsz smażony na oliwie z oliwek, surówka z kapusty pekińskiej, ryż brązowy. IV. Kromka razowca z wędliną, papryką, ogórkiem i rzodkiewką, jajko z groszkiem i majonezem I jeszcze... Co sądzicie o takim P? I. Dwie kromki chleba żytniego z masłem, wędliną i pomidorem, kajzerka: obydwie połówki z masłem i konfiturą, kawa zbożowa na tłustym mleku. II. Budyń czekoladowy, nutridrink. III. Talerz zupy pomidorowej z makaronem, schab pieczony z sosem grzybowym, kopa ziemniaków, marchewka gotowana. IV. Drożdżówka z serem, nutridrink. V. Dwie kromki grahama z masłem, serem żółtym, pomidorem i ketchupem, kajzerka: obydwie połówki z masłem, jajkiem i majonezem.
|
#2237 | ||
|
Raczkowanie
|
znikając-->bardzo dziękuję za ocenkę
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
weź się w garść i urozmaicaj może troszkę jedzonko, dobrze, bo dość monotonne jest ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
dodaj więcej warzywek i owocka, i co do obiadku, to lubisz takie beztłuszczowe jedzenie?---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- I wklejam dzisiejsze utrzymanko ![]() Śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, łyżeczka otrębów + szklanka mleczka 2% z bananem, miodem, startą wanilią, i po garści rodzynek i nerkowców, kawka zbożowa Obiad: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, sałatka z pęczka rzodkiewek ze szczypiorkiem i łyżką jogurtu naturalnego, papryka nadziewana mięskiem mielonym z cebulką gotowana w sosie pomidorowym (pomidory, czosnek, cebula, przyprawy) + wazówa tego sosu Podwieczorek: serek homogenizowany TSM z garścią orzechów włoskich, micha truskawek długi spacerek po lesie ![]() Kolacja: kroma razowca z masłem, pomidorem i ogórem małosolnym porcja wędzonej makreli (ok. 130g, bo wzięłam pół takiej 250g - nie ważyłam, żeby nie było ), kilka(naście ) parowanych szparagów, i ocenka?
|
||
|
|
|
#2238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
batonik? jakiś ruuuskii to był, ale niesamowicie smaczny! ![]() co do ziemniaczków, to oczywiście, że były. obiad bez węgli to dla mnie... nie obiad czy lubię beztłuszczowe jedzenie? hm...w zasadzie to tak. myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. zdaniem lekarza, powinnam nawet unikać ciężkostrawnych tłustych dań ze względu na problemy z przewodem pokarmowym niestety, aczkolwiek zdarza mi się zjeść coś smażonego dla odmiany i jakoś nie ubolewam pozdrawiam!
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
i jak???
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ta choroba nie moze mna rzadzic ;d dam rade z wasza pomoca napewno ;*a twoj jadlopisiak sliczny ;* jak zawsze zreszta
|
|
|
#2242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczne jadło za parę dni postaram się wstawić swój jadłospis
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choroby nie mowia i nie robcie drugiego kz, macie tam chorobowe ncj
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2010-05-21 o 23:01 |
|
|
|
|
#2245 |
|
Raczkowanie
|
Oznaczam literką U (niby ma byc P, ale znowu się poddałam
tyle stresu przez te matury i nie mogłam nic w siebie wcisnąc ) :śniad: grahamka z masłem: pół z twarogiem płt., łyżką jagód i łyżeczką serka truskawkowego; pół z wędliną maźniętą Almette i połową pomidora +jabłko+kubek zielonej herbaty. ob: prawie pół woreczka ryżu z chochelką gulaszu+ gotowane brokuły i mini marchewki pod: serek homo wiśniowy "Pyszny"(140g) +jabłko+kubek zielonej herbaty kol:wieśniak+pół pomidora+kubek zielonej herbaty. +sporo wody w ciągu dnia Ech, nie wiem już...nakrzyczcie na mnie, nie wiem co ale już sama ze sobą nie mogę... wydzieram się na biedną mamę, gdy każe mi jeśc, wyżywam się za to na samej sobie, bo też widzę w lustrze...same wiecie co to jest silniejsze ode mnie...jeszcze do tego nie byłam u psycho od miesiąca już a ona i tak mi nie pomaga...ech...
|
|
|
|
#2246 | |||
|
Raczkowanie
|
dziękuję za ocenkę
co do owsianki próbowałam i jogurt i serek i nie smakuje mi, a jak dodam więcej mleka to nie będzie taka gęsta , z tym II Śniadaniem to sie nie wyrobie xD w dobe wchodzą mi 4 i ewentualnie przekąska, serki duże 180g, gęste i pyszne (jedyne które lubie, reszta to takie syfy z żelatyną) a do kolacji czasem jem 2 ale do makrelki 1 mi wystarczyła, tym bardziej że to są na prawde duże kromki (50-60g ).Jeżeli powinnaś jeść lekko to ok, choć mam nadzieję bez obsesji i na smażonego kotlecika też się czasem skusisz - najważniejsze jest urozmaicenie ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
i czekam na jadłospisik (oby lepszy niż poprzednie )
|
|||
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Nie to, że unikam, ale z powodu matur miałam odwołane spotkania ;/ do szpitala miałam trafic, ale nie wiem, nie chcę, bo to aż 3 miesiące, ychh... Wiem, że nikt tego za mnie nie zrobi, ech...Po prostu postaram się ogarnąc...
|
|
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
P. (czuje ucisk w lini zaraz poniżej żeber, i na samym dole, i brzuch mam twardy, i mam zgagę,jedzenie mi się odbija, to przejdzie?? Ja myśle że to od tego że aczęłam jeść tłuszcze które przed dwa lata SLKUTECZNIE omijałam
ale wiem że moge się mylić,od czego to może być??)I.owsiaka (3ł.płatków,mleko,łycha masła orzechowego,łycha miodu) przykryte skrojonym bananem,polane miodem i sypnięte posiekanymi włoskimi>(Ile ich dać??) inka z mlekiem. II.pączek dżemem i pudre, pomarańcz,inka z mlekiem. III.zupa z mnóstwem warzyw,3ł. kuksusa,mięsko wiepszowe smażone na oliwie z oliwek,sałatka z pomidora,ogóra,sałaty,rzo dkiew,cebulki,i jogurtu nat sypnięta szczypiorem, deser chupa-chups ![]() IV.jajecznica z 2wiejskich podwójnych jaj z serem,pomidorem,szczypior em, pół krajzerki z grrubą warstwą pasztetu z kurcząt (uwielbiam pasztet a wogóle On zdrowy jest??) i warzywami po-budyń Paula(moje uzależnine) a po-po kubaczek lodów ![]() Mam pytanie co do siemienia lnianego,wcześniej robiłam tak że wsypywałm małą łyżeczkę siemienia i zalewałąm wżątkiem,jak się podgotowała dawałm pł.owsiane,potem mleko itd. ale z ta owsianka wychodzi taka "śliska" jak kisiel... ja sądze że to od siemienia, bo ja mam z firmy sante, całe siemie,nie mielone. Kiedy je dodawać żeby mi nie psiuło śniadnka?? Prosz o oceny Abigal,kika?? I inne kobitki![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#2249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytania. Ode mnie tyle, że chyba jest jakaś poprawa oby tak dalej i jeszcze lepiej![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.gdzie boli/lewa,prawa?/ i czy sa dodatkowe sensacje/wzdecia, problemy z wyproznieniem?/ 2.tak, sliska jest od siemienia /ale to z jakiej jest firmy akurat nie ma nic do rzeczy /. mozesz posypac po wierzchu na koniec i bedzie taki orzechowy smaczek3. pasztet ogolnie jest be, chyba, ze taki wlasny, domowy,pieczony. chociaz ja jestem wege, wiec kazdy pasztet to dla mnie zuooo /no moze nie z fasoli albo soczewicy/ @kika: nie kazdy je owsianke taka, ze "lyzka staje"
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2010-05-22 o 10:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

.[/QU
Chciałam sobie taki kupić, ale mam taki zwykły toster, więc jak smakują tak samo to sensu nie ma

beznadziejnie.
widać postępy, a jak waga?

urozmaicaj, bo od tej monotonii to możesz w końcu przestać tyć (o ile tyjesz na tym)
pozdrawiam! 
tyle stresu przez te matury i nie mogłam nic w siebie wcisnąc