![]() |
#2221 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
wczoraj moglas troche przeholowac z pestkami, wiesz, sa dosc ciezkie dla watroby
![]() |
#2222 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=innyrytm;19462878]juno, twój jadłospis jest w miare, ale jak jesteś na U to nie musisz wszystkiego ważyć, mierzyć itp.
![]() juz mi tak po R zostało, że musze mieć swiadomosc co do ilosci kalorii ![]()
#2223 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję za ostatnią ocenkę
![]() ![]() Utrzymanie 7.30 mała grahamka posmarowana cienko masłem, chudy twarożek z pomidorem, papryką, rzodkiewką, szczypiorkiem, a druga część bułki też z twarożkiem i do tego trochę miodu i dżemu niskosłodzonego żurawinowego, kakao bez cukru, malutki napój probiotyczny l.casei 1 godz. 10 min. ćwiczeń 11.20 surówka ze startego jabłka i marchewki planowane: 13.30 filet z mintaja, surówka z kiszonej kapusty i papryki 16.00 grejpfrut + troszkę włoskich orzechów 19.00 mała grahamka, masło, twaróg chudy i warzywka |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zadomowienie
|
R:
Ś: owsianka (3ł płatków, pół szklanki mleka koziego tj. 2,5%, jabłko, 2ł otrębów granulowanych, 3ł amarantusa, pół wiejskiego lekkiego) IIŚ: kromka wieloziarnistego+ drugie pół wiejskiego lekkiego z pomidorem, rzodkiewkami i przyprawami O: omlet (łyżeczka mąki żytniej bio 2000, jajko, pół opakowania szpinaku mrożonego, przyprawy)+ farsz (ok. 120g filetu z indyka, pół gęstego jogurtu naturalnego, przyprawy) P: ok. 30g orzechów (włoskie, nerkowce) K: jajko sadzone+ ok. 50g łososia wędzonego+ warzywa(sałata, pomidor, rzodkiewki) z przyprawami Wyszło mi ok. 1250kcal Proszę o ocenkę ![]() Podkreślam także, że jest to dzień bez ćwiczeń
#2225 |
Przyczajenie
|
moje dzisiejsze R
![]() 1. kawka z mleczkiem, 2 łyżki płatków owsianych z żurawiną, połową banana, garścią rodzynek i kilkoma orzechami oraz mleczko bez tłuszczyku. 2. banan oraz brzoskwinia zmiksowane z jogurtem naturalnym i kostkami lodu ![]() 3. garść mieszanki sałat z połową pomidora i kawałkiem ogóra zielonego z sosem ( jogurt naturalny, czosnek, szczypiorek) i mam dwie opcje z czym to zjem: - kotlecik z jaj albo gotowana wołowinka 4. wieśniak z warzywami 5. kolacji pewnie nie będzie bo dziś mam wszystko opóźnione oczywiście do tego ćwiczonka ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do śniadania to napisałam, że nie jestem pewna, czy jest dobrze skomponowane - nie napisałam, że jest źle :P Była łyżeczka oliwy - ok, ale garść orzechów by Ci nie zaszkodziła (wręcz przeciwnie) ![]() Ćwiczysz coś? Jeśli tak to mogłabyś zwiększyć liczbę spożywanych kalorii. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Raczkowanie
|
Poprzedniego jadłospisu niestety nikt mi nie ocenił, może na ten ktoś się pokusi. Może ktoś poleci jakąś fajną książkę o zdrowym odżywianiu, mam do stracenia 3-5 kg, a później chciałabym po prostu zdrowo się odżywiać, tak żeby zachowywać szczupłą sylwetkę i jednocześnie dostarczać organizmowi wszystko to, czego potrzebuje.
R I- duża kromka chleba orkiszowego, serek Tartare borowikowy, 4 rzodkiewki, kawa z mlekiem 2 % (późne śniadanie, bo późno wstałam) II- filet pieczony z kurczaka, kawałeczek grillowanej papryki i cebulki, 3 łyżki ryżu, sporo surówki z kapusty, sporo surówki z ogórków, cebulki, marchewki i papryki (Rolnik, sałatka grecka) - sałatki łącznie zajmowały ok. pół talerza III- 100 g. białego sera półtłustego, kilka łyżek śmietany 12%, pęczek rzodkiewek, szczypiorek, odrobina soli i pieprzu, duża kromka chleba orkiszowego, kawa z mlekiem 2% IV- dokończę ten ser, około 150 g. i 1- lub 2 kromki chleba orkiszowego Nie wiem co na jeszcze, może jabłko, pomarańcza między posiłkiem III a IV |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze UUUUUUU
ś: owsianeczka (5ł płatków owsianych, łycha otrębów, mały banan, pół saszetki fitelli bananowej na mieszance mleko-woda-kawa ![]() 2ś: grahamka 70g posmarowana wiejskim szczypiorkowym + na każdą polówke szyneczka z drobiu, pomidorek o: makaron wymieszany z warzywami na patelnie meksykańskimi, 3/4 dużej piersi kurzej p:jabłuszko k: sałatka (sałata, pomidor, rzodkiewki, reszta piersi, jogurt nat jako sos) uśmiecham sie po ocenke ![]()
#2230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skoro to ma być taka "luźna" redukcja to ok, ale troche mało. uważaj na nabiał, bo nadmiar może opóźniac chudniecie a u Ciebie jest go dużo. nie widzę też nnkt u Ciebie. no i możesz troche bardziej urozmaicać z warzywkami, bo ich musi być duużo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
P pt "Widze w lustrze grubasa "
![]() Sn: dwie kromki chleba z ziarnami po 45g z maselkiem :szyneczka serkiem zoltym ogorkiem pomidorem , jogurt wafelkowy z Bakomy 120g ![]() 2sn (szkola) dwie kromki jak wyzej z maselkiem i almette smietankowym i ogorem i pomidorkiem ![]() O: caly woreczek kaszy jeczmiennej , sałata z smietana 12% , jajko sadzone P: rozek z lgidy smietankowo czekoladowy , jogurt jogobella owoce lesne z garscia nerkowcow , 70g chrupek kukurydzianych K (bdz) dwie kromki j.w z maselkiem : salata , szyneczka , serkiem , pomidorkiem , ogoreczkiem , pomaranczka mimo glupich mysli jadlam ehh . prosze o slowa ewentualnie krytyki a moze pochwaly ? ;***************
![]() |
#2232 |
Rozeznanie
|
U:
I: 2ł. płatków owsianych i 1ł otrąb na szkl. mleka 2%; bułeczka pszenna, obie połówki z masłem-1 z serkiem topionym, papryką i natką; 2 z jajem na twardo, keczupem i sałatą + herbata zielona II: kanapka z 2 kr. razowego z masłem, wędzonym dorszem, rzodkiewką i sałatą III: jabłko + pestki słonecznika w formie batonika (coś ala sezamki ![]() IV: warzywa na patelnie z filetem z mintaja na parze, trochę surówki z białej kapusty + herbata zielona V: bułeczka żytnia + serek wiejski z krasnystaw'u ![]() no i standardowo proszę o ocenę ![]() ![]()
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie, że jest pomarańcza, bo ostatnio same jabłka wcinałaś ^^ a jest mnóstwo innych owoców przeciee! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Wtajemniczenie
|
znikajac, jeszcze niewiem czy przytyłam, bo któraś wizażanka doradziła żebym nie ważyła się zbyt często, bo popadne w paranoje
![]()
#2235 |
BAN stały
|
P
sn-5 lyzek kaszy jaglanej, banan, łyzka wiórków kokosowych,płatków migdałowych i słonecznika+jabłko przekaska-jabłko ob-garsc granulatu sojowego, ryżu brązowego, kukurydzy i groszku, dwie garści groszku cukrowego i fasolki szparagowej z curry pod-1/3 tego co na obiad,kilka winogron,gruszka,suszona figa kol-3 kromki razowca na miodzie-1 z pasta z groszku zielonego i pomidorem,2 z serkiem wiejskim,słonecznikiem i cynamonem, 3 z rzodkiewka i serkiem wiejskim widze,ze mniej, ale i tak chodze przejedzona i ciagle mi sie odbija... prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
Moje U:
I. Placki owsiane z jajka, czterech łyżek płatków, otrębów, jabłka, cynamonu i pestek słonecznika; kawa z mlekiem. II. Grahamka, serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidor, kakao naturalne na mleku z miodem. III. Dorsz smażony na oliwie z oliwek, surówka z kapusty pekińskiej, ryż brązowy. IV. Kromka razowca z wędliną, papryką, ogórkiem i rzodkiewką, jajko z groszkiem i majonezem I jeszcze... Co sądzicie o takim P? I. Dwie kromki chleba żytniego z masłem, wędliną i pomidorem, kajzerka: obydwie połówki z masłem i konfiturą, kawa zbożowa na tłustym mleku. II. Budyń czekoladowy, nutridrink. III. Talerz zupy pomidorowej z makaronem, schab pieczony z sosem grzybowym, kopa ziemniaków, marchewka gotowana. IV. Drożdżówka z serem, nutridrink. V. Dwie kromki grahama z masłem, serem żółtym, pomidorem i ketchupem, kajzerka: obydwie połówki z masłem, jajkiem i majonezem.
#2237 | ||
Raczkowanie
|
znikając-->bardzo dziękuję za ocenkę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- I wklejam dzisiejsze utrzymanko ![]() Śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, łyżeczka otrębów + szklanka mleczka 2% z bananem, miodem, startą wanilią, i po garści rodzynek i nerkowców, kawka zbożowa Obiad: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, sałatka z pęczka rzodkiewek ze szczypiorkiem i łyżką jogurtu naturalnego, papryka nadziewana mięskiem mielonym z cebulką gotowana w sosie pomidorowym (pomidory, czosnek, cebula, przyprawy) + wazówa tego sosu ![]() Podwieczorek: serek homogenizowany TSM z garścią orzechów włoskich, micha truskawek długi spacerek po lesie ![]() Kolacja: kroma razowca z masłem, pomidorem i ogórem małosolnym porcja wędzonej makreli (ok. 130g, bo wzięłam pół takiej 250g - nie ważyłam, żeby nie było ![]() ![]() i ocenka? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() batonik? jakiś ruuuskii to był, ale niesamowicie smaczny! ![]() co do ziemniaczków, to oczywiście, że były. obiad bez węgli to dla mnie... nie obiad ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
i jak??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a twoj jadlopisiak sliczny ;* jak zawsze zreszta ![]()
![]() |
#2242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śliczne jadło ![]() za parę dni postaram się wstawić swój jadłospis ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
choroby nie mowia i nie robcie drugiego kz, macie tam chorobowe ncj
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2010-05-21 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Raczkowanie
|
Oznaczam literką U (niby ma byc P, ale znowu się poddałam
![]() ![]() śniad: grahamka z masłem: pół z twarogiem płt., łyżką jagód i łyżeczką serka truskawkowego; pół z wędliną maźniętą Almette i połową pomidora +jabłko+kubek zielonej herbaty. ob: prawie pół woreczka ryżu z chochelką gulaszu+ gotowane brokuły i mini marchewki pod: serek homo wiśniowy "Pyszny"(140g) +jabłko+kubek zielonej herbaty kol:wieśniak+pół pomidora+kubek zielonej herbaty. +sporo wody w ciągu dnia Ech, nie wiem już...nakrzyczcie na mnie, nie wiem co ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |||
Raczkowanie
|
dziękuję za ocenkę
![]() ![]() ![]() Jeżeli powinnaś jeść lekko to ok, choć mam nadzieję bez obsesji ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Raczkowanie
|
Nie to, że unikam, ale z powodu matur miałam odwołane spotkania ;/ do szpitala miałam trafic, ale nie wiem, nie chcę, bo to aż 3 miesiące, ychh... Wiem, że nikt tego za mnie nie zrobi, ech...Po prostu postaram się ogarnąc...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
P. (czuje ucisk w lini zaraz poniżej żeber, i na samym dole, i brzuch mam twardy, i mam zgagę,jedzenie mi się odbija, to przejdzie?? Ja myśle że to od tego że aczęłam jeść tłuszcze które przed dwa lata SLKUTECZNIE omijałam
![]() I.owsiaka (3ł.płatków,mleko,łycha masła orzechowego,łycha miodu) przykryte skrojonym bananem,polane miodem i sypnięte posiekanymi włoskimi>(Ile ich dać??) inka z mlekiem. II.pączek dżemem i pudre, pomarańcz,inka z mlekiem. III.zupa z mnóstwem warzyw,3ł. kuksusa,mięsko wiepszowe smażone na oliwie z oliwek,sałatka z pomidora,ogóra,sałaty,rzo dkiew,cebulki,i jogurtu nat sypnięta szczypiorem, deser chupa-chups ![]() IV.jajecznica z 2wiejskich podwójnych jaj z serem,pomidorem,szczypior em, pół krajzerki z grrubą warstwą pasztetu z kurcząt (uwielbiam pasztet ![]() po-budyń Paula(moje uzależnine) a po-po kubaczek lodów ![]() Mam pytanie co do siemienia lnianego,wcześniej robiłam tak że wsypywałm małą łyżeczkę siemienia i zalewałąm wżątkiem,jak się podgotowała dawałm pł.owsiane,potem mleko itd. ale z ta owsianka wychodzi taka "śliska" jak kisiel... ja sądze że to od siemienia, bo ja mam z firmy sante, całe siemie,nie mielone. Kiedy je dodawać żeby mi nie psiuło śniadnka?? Prosz o oceny Abigal,kika?? ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ode mnie tyle, że chyba jest jakaś poprawa ![]() ![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.gdzie boli/lewa,prawa?/ i czy sa dodatkowe sensacje/wzdecia, problemy z wyproznieniem?/ 2.tak, sliska jest od siemienia /ale to z jakiej jest firmy akurat nie ma nic do rzeczy ![]() 3. pasztet ogolnie jest be, chyba, ze taki wlasny, domowy,pieczony. chociaz ja jestem wege, wiec kazdy pasztet to dla mnie zuooo /no moze nie z fasoli albo soczewicy/ @kika: nie kazdy je owsianke taka, ze "lyzka staje" ![]()
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2010-05-22 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.