Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 17:35   #1831
dziula881
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość
apropos ósemek, to ja mam niesymetryczne
to podobno baaaardzo rzadki przypadek, haha
ale siedzą na razie głęboko. na szczęście.

w ogóle dziewczyny, dodałam zdjęcia, a wy nic
no skomentujcie trochę te moje krzywulce..
hehe dziewczyny zajęły się innymi tematami i o naszych zdjeciach zapomniały
Stary 2010-05-20, 17:39   #1832
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Lousie, jak dla mnie to u Ciebie by się bez aparatu obeszło (ale ja się kompletnie nie znam) Kompletnie nie widać na tych zdjęciach, żebyś miała krzywe zęby (nierówne tak, ale nie widać, żeby były krzywe )
no bo nie były krzywe, żaden na siebie nie nachodził, nic w tym stylu, ale te wstrętne kły i cofnięcie... a ja tak bardzo chcę mieć szeroki, piekny usmiech..

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:20   #1833
allotment
Przyczajenie

kochane, ale to te wyciagi trzeba nosic cały czas czy mozna np tylko na noc?? przepraszam ze tak mecze ale jestem troche przerażona...
jezeli moglabym je sciagac na wystepy na kilka godzin to ok

boje sie tez odnosnie hyraxu bo chyba mnie on czeka. bede wiedziala wszystko w przyszlym tygodniu po wizycie u ortodonty ale wydaje mi sie ze bede musiala miec rozszerzona szczeke bo mam stłoczone zęby w przodzie i jakos musi mi sie to miejsce zrobic a 4 wyrwac nie moge bo ich juz nie mam (jak bylam mała to mialam aparat ruchomy i mi wyrwali ale przestałam nosic, mama mnie nie przypilnowała nawróciła, alebo i jest gorzej)

Byłam u jednej orto ale zapisałam sie do innej, bo usłyszałam że mam nosic tylko damona za 5 tys oba łuki a aparat bede nosić ponad 3 lata (!)
allotment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:47   #1834
Lousie
Raczkowanie

walnę małą reklamkę,
założyłam wątek o Damonach, jeśli któraś jest ciekawa, to zapraszam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432700

Aparatka

~
Stary 2010-05-20, 18:53   #1835
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Skoro piszesz, że miałaś je usunąć, to pewnie to zalecił orto? Na Twoim miejscu zrobiła bym to czym prędzej! Skoro nie wyjdą, bo są zatrzymane w dziąśle i do tego leżą bokiem, to nic dobrego z nich juz nie wyniknie, a tylko mogą Ci skrzywić zęby naciskając na nie przy rzekomym wyżynaniu się.
Nie bój się panicznie, wyrywanie chirurgiczne jest do przeżycia, najgorszy pierwszy krok, czyli umówić się na wizytę Najlepiej wyrwać przed weekendem lub przed jakimś wolnym czasem, bo jest możliwość, że zrobi ci się chomik, czyli polik spuchnie. Znieczulenie jest jak dla konia i nic się nie czuje (ja nic nie czułam, też miałam chirurgicznie usuwaną ósemkę). Wybierz dobrego chirurga szczękowe i hop siup!
BUUU tak się boję
Musiała bym wziąć urlop żeby to przeżyć a chirurg w mojej mieścinie to po prostu jakiś rzeźnik kiedyś z braku laku trafiłam do niego i zakładał mi tylko lekarstwo do zęba i myślałam że mi paszczę rozerwie chamski i wogóle szkoda gadać
Stary 2010-05-20, 18:54   #1836
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

No i bylam u tej orto.... i juz wiem ze w maju na pewno nie zaloze aparatu

Jednak musze wyrwac 4 czworki, kazdy orto mi to mowil...

I mam ogromny problem przez ta moja szczeke Musze znowu isc do tego specjalisty szczekowego i on musi sie zgodzic na to ze jakby byly jakies problemy to nie rozlozy rak i zajmie sie mna. Inaczej mnie ta orto tez nie bedzie leczyc....

Aha i ma ona aparaty estetyczne w cenie do 5 za 2800 a do 4 za 2500tys i zaklada jakie pacjent chce ceramiczne, krysztalwe lub szafirowe (ja wezme na gore szafir w takim razie) wszytskie w tej samej cenie. Jednak ona powiedziala ze poleca zwykly metal bo w nim sie zeby szybciej przesuwaja.

Wszystko fajnie tylko ze ten specjalista od szczeki jest lekarzem drogim (i jest ich tylko pare w polsce, ponoc nawet z gdanska do niego przyjezdzaja a ja mieszkam prawie przy granicy z czechami) i ciezko do niego sie dostac bo on za granica tez leczy, dobrze ze 20km ode mnie jest.

Ale porazka bo jak on sie nie zgodzi to nie wiem co zrobie Chyba pojde do innego orto i nie wspomne o tej szczece, bo JA CHCE MIEC PROSTE ZEBY

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:59   #1837
hotgirl
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

ale mnie tu dawno nie było ponad 10 miesięcy widzę że grono aparatek się powiększyło tak jak i wątek się powiększa

Ja dalej noszę aparat, po za tym nie dałam wyrwać sobie górnych 4 i się z tego cieszę moja orto leczy mnie bez wyrywania dostałam wyciągi, zęby są proste teraz czeka mnie naprawa wady zgryzu (tyłozgryz) ale noszę wyciągi dzień i noc, nie zdejmuję do jedzenia - rano wstaje tylko myję zęby wtedy je zdejmuje i wkładam nowe dopiero jak wezmę prysznic, wysusze włosy itd. czyli przerwa na jakieś 1,5 h i zakładam ponownie - co do wyciągów myślałam że to straszny ból jakiś dyskomfort jest tylko przez pierwszą godzinę noszenia a potem już jest luzik

Po za tym mogę się pochwalić że 19 czerwca wychodzę za mąż a w styczniu zostanę mamą
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 19:08   #1838
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość

Po za tym mogę się pochwalić że 19 czerwca wychodzę za mąż a w styczniu zostanę mamą
gratulacje!!

Aparatka

~
Stary 2010-05-20, 20:02   #1839
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
a ja wpadłam na chwilkę, tak jak obiecałam.. bo wczoraj zdejmowałam aparat
wspomnę, że to ten jednen na milion przypadków, czyli o wiele dłużej nosiłam niż powinnam bo mi 1-szy orto popierdzielił wszystko
i teraz mam już "gołe" ząbki!! po takim czasie noszenia aparatu to strasznie dziwne uczucie hihi
tylko złapałam jakiegoś doła, że one wcale nie są takie ładne.. jak sobie wymarzyłam i w ogóle jest mi jakoś smutno..
na dole jakieś pokrzywione.. i ta górna 2-ka mnie wkurza na maxa! i przez nią muszę 1-kę sobie "dorobić" pomiędzy 1 a 2.. i chyba jak pójdę po retencję to poproszę o przypiłowanie ich od dołu troszkę.. bo jakiś ten kieł długi..

och.. a tak chciałam zdjąć aparat.. a jak go już zdjęłam to jestem wściekła na caaaały świat!!

walnijcie mnie to może się ogarnę
No chyba Cię walnę!
Piękne zęby, śliczny kształ, bielutkie a ta narzeka! No normalnie trzeba Cię walnąć

Nie jedna z nas chciałaby mieć takie ząbki jak ściągnie aparat!
Ciesz się swoim holiłud smajl i szczerz sie do wszystkich bo masz powalający uśmiech!

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:20   #1840
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
No i bylam u tej orto.... i juz wiem ze w maju na pewno nie zaloze aparatu

Jednak musze wyrwac 4 czworki, kazdy orto mi to mowil...

I mam ogromny problem przez ta moja szczeke Musze znowu isc do tego specjalisty szczekowego i on musi sie zgodzic na to ze jakby byly jakies problemy to nie rozlozy rak i zajmie sie mna. Inaczej mnie ta orto tez nie bedzie leczyc....

Aha i ma ona aparaty estetyczne w cenie do 5 za 2800 a do 4 za 2500tys i zaklada jakie pacjent chce ceramiczne, krysztalwe lub szafirowe (ja wezme na gore szafir w takim razie) wszytskie w tej samej cenie. Jednak ona powiedziala ze poleca zwykly metal bo w nim sie zeby szybciej przesuwaja.

Wszystko fajnie tylko ze ten specjalista od szczeki jest lekarzem drogim (i jest ich tylko pare w polsce, ponoc nawet z gdanska do niego przyjezdzaja a ja mieszkam prawie przy granicy z czechami) i ciezko do niego sie dostac bo on za granica tez leczy, dobrze ze 20km ode mnie jest.

Ale porazka bo jak on sie nie zgodzi to nie wiem co zrobie Chyba pojde do innego orto i nie wspomne o tej szczece, bo JA CHCE MIEC PROSTE ZEBY
bedzie dopbrze zobaczysz jak ja tyle czekalam na aparat i sie udalo :P zakladam za tydzien to tobie tez sie uda

Cytat:
gratuluje tez bym chciala juz zostac mamusia ale niestety bierzace wydaki nie pozwalaja na to za bardzo w tym roku wiec planuje zaciazyc na wiosne za rok

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:48   #1841
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Gratulacje i niech dzidzia rośnie zdrowo w brzuszku
Stary 2010-05-21, 08:33   #1842
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość
BUUU tak się boję
Musiała bym wziąć urlop żeby to przeżyć a chirurg w mojej mieścinie to po prostu jakiś rzeźnik kiedyś z braku laku trafiłam do niego i zakładał mi tylko lekarstwo do zęba i myślałam że mi paszczę rozerwie chamski i wogóle szkoda gadać
Ważne żeby miał siłę w łapach, a rzeźnik, zazwyczaj, ją ma Wiem, brzmi strasznie, ale na wyrwanie zęba z czterema korzeniami trzeba siły. Ja również trafiłam na rzeźnika z obłędem w oczach Wielki, barczysty, gburowaty, zero pozytywnego podejścia do pacjenta, na wejściu wyrwał mi torebkę z ręki, powiesił na wieszaku (torebkę, nie mnie ), kazał bez gadania siadać na krześle, zanim się zorientowałam już było po znieczuleniu i zraz potem hop siup (no może trochę dłużej niż hop siup ) i po zębie. Może to i dobrze, bo jakbym zaczęła wypytywać co i jak, czy długo, czy boli, to bym zwiała. Dodam, że ten rzeźnik był prywatny i to z polecenia od zaufanej dentystki... Najgorsze w całym zamieszaniu było samo wyciąganie zęba, bo rzeźnik musiał się o coś zaprzeć, a że nie bardzo miał o co, to zaparł się o żuchwę i myślałam, że ją wyrwie z zawiasów. No i ten chomik. U mnie był przez około 4 dni Ale nie masz pojęcia jaka jestem zadowolona, że o jedną ósemkę mniej! Trzymam kciuki!

Cytat:
Cześć dziewczyny

ale mnie tu dawno nie było ponad 10 miesięcy widzę że grono aparatek się powiększyło tak jak i wątek się powiększa

Ja dalej noszę aparat, po za tym nie dałam wyrwać sobie górnych 4 i się z tego cieszę moja orto leczy mnie bez wyrywania dostałam wyciągi, zęby są proste teraz czeka mnie naprawa wady zgryzu (tyłozgryz) ale noszę wyciągi dzień i noc, nie zdejmuję do jedzenia - rano wstaje tylko myję zęby wtedy je zdejmuje i wkładam nowe dopiero jak wezmę prysznic, wysusze włosy itd. czyli przerwa na jakieś 1,5 h i zakładam ponownie - co do wyciągów myślałam że to straszny ból jakiś dyskomfort jest tylko przez pierwszą godzinę noszenia a potem już jest luzik

Gratuluję maluszka w brzuszku! Śpiewaj mu dużo!

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
bedzie dopbrze zobaczysz jak ja tyle czekalam na aparat i sie udalo :P zakladam za tydzien to tobie tez sie uda

gratuluje tez bym chciala juz zostac mamusia ale niestety bierzace wydaki nie pozwalaja na to za bardzo w tym roku wiec planuje zaciazyc na wiosne za rok
Kciuken, kciuken za maluszka wiosennego, oby bociany były Tobie przychylne!
Stary 2010-05-21, 10:05   #1843
Lilllith
Rozeznanie

moj rzeźnik ( ) poradził sobie z osemkami w niecala minute... nawet nie wiedziala ze bylo po wszystkim...

hot girl opowiadaj mu tez duzo bajek i puszczaj czesto jakas piosenke po urodzeniu bedzie na nia reagowal spokojem :P albo bedzie przy niej momentalnie usypial jest to naukowo udowodnione :P

no jak mi bociany nie beda przychylne to złapie jakiegos i oskubie

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-21, 10:14   #1844
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość

Rozgwiazda, piękne masz zęby!! Moje po zdjęciu aparatu nigdy nie będą takie cudowne!!

edit. Jestem głodna, mam umyte zęby i założone wyciągi, nie chce mi się ściągać, znów myć zęby, znów zakładać, a głodna będzie mi ciężko zasnąć, błędne koło normalnie
och jak ja to dobrze znam mam to co noc wczoraj zapomnialam sie napic cieplego mleka przed snem i juz nie chcialo mi sie drugi raz myc zebow wiec sie nie napilam

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
ogarnij się rozgwiazdo ;p masz cudowne zęby i oddałabym wiele żebym takie miała ;p to moze i ja się ujawnie z moimi krzywulcami;p ale ostrzegam widok straszny;p mam wysuniętą górną szczekę a dolną cofniętą i dodatkowo zęby powykrzywiane....

sory za jakośc ;p zdjecia robione po 4 dniach od załozenia aparatu
masz bardzo ladny ksztalt zabkow efekty pewnie beda spektakularne

Cytat:
a ja wpadłam na chwilkę, tak jak obiecałam.. bo wczoraj zdejmowałam aparat
wspomnę, że to ten jednen na milion przypadków, czyli o wiele dłużej nosiłam niż powinnam bo mi 1-szy orto popierdzielił wszystko
i teraz mam już "gołe" ząbki!! po takim czasie noszenia aparatu to strasznie dziwne uczucie hihi
tylko złapałam jakiegoś doła, że one wcale nie są takie ładne.. jak sobie wymarzyłam i w ogóle jest mi jakoś smutno..
na dole jakieś pokrzywione.. i ta górna 2-ka mnie wkurza na maxa! i przez nią muszę 1-kę sobie "dorobić" pomiędzy 1 a 2.. i chyba jak pójdę po retencję to poproszę o przypiłowanie ich od dołu troszkę.. bo jakiś ten kieł długi..

och.. a tak chciałam zdjąć aparat.. a jak go już zdjęłam to jestem wściekła na caaaały świat!!

walnijcie mnie to może się ogarnę
ogarnij sie masz piekne zeby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! och jak Ci zazdroszcze ja dopiero 8 miesiecy nosze zloma
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:54   #1845
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość

masz bardzo ladny ksztalt zabkow efekty pewnie beda spektakularne
Dzięki Mam taka nadzieje ze efekty będą super i że przyjdą szybko
Stary 2010-05-21, 13:31   #1846
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
moj rzeźnik ( ) poradził sobie z osemkami w niecala minute... nawet nie wiedziala ze bylo po wszystkim...

hot girl opowiadaj mu tez duzo bajek i puszczaj czesto jakas piosenke po urodzeniu bedzie na nia reagowal spokojem :P albo bedzie przy niej momentalnie usypial jest to naukowo udowodnione :P

no jak mi bociany nie beda przychylne to złapie jakiegos i oskubie
Boszzz, Lilllith, pomyślałam, że każesz hot girl śpiewać i opowiadać bajki na fotelu u rzeźnika

A co do podkreślonego, w 100% się zgodzę. Był też taki eksperyment, że małemu bobo po jego urodzeniu puszczano nagrany rytm bicia serca matki, który słyszał w brzuchu - i działało to na niego kojąco. Ponoć fagot jest miły dla ucha maluszka w brzuchu, bo niskie tony

Bociany - sprawić się na wiosnę, bo inaczej będą miękkie poduchy na zimę Tzn. proszę się sprawiać w intencji Lillith, ja jeszcze poczekam
Stary 2010-05-21, 22:47   #1847
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Hot_Gril - gratuluję ślubu i bobaska Też bym chciała (ujawniają się jakieś instynkta macierzyńskie) ale nie mam aktualnie z kim

Wiecie coooo, z tymi wyciągami to więcej problemów niż pożytku.
Rano się budzę, wow, nie boli, macam w buzi a tu wyciągów ni ma, sobie w nocy wyciągłam i nie pamiętam

Dziś w McDonald grzebałam w zębach żeby to wyciągnąć, położyłam na tej tacce, zapomniałam i wyrzuciłam ze śmieciami

Przed chwilą szukałam po podłodze bo przy zakładaniu wyskoczyły

Muszę ściąć moje paznokcie, bo mi ciężko to zakładać (ale narazie sobie radzę )

Szczerze, wolałabym mieć jeszcze dwie operacje niż to to.
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 23:01   #1848
Lilllith
Rozeznanie

no dobra... miarka sie przebrała... wyrwałam 2 zeba a tu ukazala sie jeszcze wieksza brazowa plama... ona jest otoczona jeszcze takim bialym pierscieniem jakby... to prochnica prawda?...

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-21, 23:14   #1849
nube
Raczkowanie

Witam,

Poszukuję dobrego ortodonty we Wrocławiu, jeśli znacie kogoś godnego polecenia będę bardzo wdzięczna.

Nube

---------------------------------------------------
- Po burzy zawsze wychodzi słońce! -
nube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 23:26   #1850
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nube Pokaż wiadomość
Witam,

Poszukuję dobrego ortodonty we Wrocławiu, jeśli znacie kogoś godnego polecenia będę bardzo wdzięczna.

Nube
Barbara Kawka
jest genialna, polecam całym sercem.

http://www.barbarakawka.pl/

Aparatka

~
Stary 2010-05-22, 00:34   #1851
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
No chyba Cię walnę!
Piękne zęby, śliczny kształ, bielutkie a ta narzeka! No normalnie trzeba Cię walnąć

Nie jedna z nas chciałaby mieć takie ząbki jak ściągnie aparat!
Ciesz się swoim holiłud smajl i szczerz sie do wszystkich bo masz powalający uśmiech!
tak dowal mi hihi
Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
ogarnij sie masz piekne zeby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! och jak Ci zazdroszcze ja dopiero 8 miesiecy nosze zloma
tak na mnie krzyczycie że pomału się przyzwyczajam i coraz mniej mi przeszkadzają te "niedoskonałości":brzydal :
Cytat:
Cześć dziewczyny

ale super gratulacje!!! i będziemy "ciotkami":ro za:
Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Wiecie coooo, z tymi wyciągami to więcej problemów niż pożytku.
Rano się budzę, wow, nie boli, macam w buzi a tu wyciągów ni ma, sobie w nocy wyciągłam i nie pamiętam

Dziś w McDonald grzebałam w zębach żeby to wyciągnąć, położyłam na tej tacce, zapomniałam i wyrzuciłam ze śmieciami

Przed chwilą szukałam po podłodze bo przy zakładaniu wyskoczyły

Muszę ściąć moje paznokcie, bo mi ciężko to zakładać (ale narazie sobie radzę )

Szczerze, wolałabym mieć jeszcze dwie operacje niż to to.
hihi.. to Ty może w nocy lunatykujesz i nie chce myśleć co z tymi wyciągami mjożesz jeszcze robić
ale wiesz.. jak ja je nosiłam to cały dom był w tych gumkach! łazienka, kuchnia, pokój itd.. i zawsze zapominałam je sprzątnąć z talerza jak coś jadłam
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 01:30   #1852
moonlight88
Raczkowanie

No jak ja tu dawno nie zaglądałam, ale zęby proste, żadnych rozterek nie mam świat jest piękny

Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość
boję się inawidzę jak mi coś krwawi w buzi buu
I stwierdziłam że napisze w ramach pocieszenia, bo w zeszły czwartek wyrywałam też zaklinowaną 8 w końcu jeszcze tylko 2 :P Ja dla odmiany naoglądałam się filmików z ekstrakcji zaraz przed wizytą coby być przygotowaną na najgorsze i wiedzieć co mnie czeka Bolała 4 dni, ale dostałam recepte na ketonal który jest cudowny i niesamowity Jadłam normalny obiad zaraz po wyrwaniu tylko strasznie pomału bo się mało mieściło do buzi :P Polecam również lody do jedzenia a pudełko na okłady :P Miałam tez recepte na antybiotyki ale nie wykupiłam bo stwierdziłam ze dopóki się nic nie dzieje to się faszerować nie będę no i nic sie nie działo...Tylko teraz kurde nie mam kiedy isc szwów wyciągnąć i czekam czy może mi nie zaczną w dziąsło wrastać ;] Myśle że kazdy po wyrwaniu inaczej ten czas przechodzi ale ja byłam w stanie normalnie funkcjonować, mimo że po wyjściu z gabinetu byłam zielona a później blada - chyba mi za duzo krwi odpłynęło NA PRAWDĘ TO NIC STRASZNEGO
A tak wyglądały moje 8 Jedna nadal wygląda i mój chomik 3 dni po zabiegu wtedy najbardziej spuchłam I TAK BYŁAM NIE UCZESANA

Edytowane przez moonlight88
Czas edycji: 2010-05-22 o 14:10
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 08:27   #1853
dwi071
Doncia

Cytat:

GRATULACJE!!!
Moja siostra ma odwrotnie: w styczniu wyszła za mąż, a w czerwcu czyli już niedługo będzie mamuśką .... a ja ciocią taką najprawdziwszą

Cytat:
Witam,

Nube

dr. Julia z Prestige Dent na oławskiej - super
Stary 2010-05-22, 08:47   #1854
milutek
Wtajemniczenie

Rozgwiazda - gratuluję cudnego uśmiechu

Hotgirl - no w końcu nie tylko ja będę mamuśką na tym forum!

A ja mam 2 mm szparę między jedynkami
i znowu muszę się uśmiechać o tak a nie tak
zęby bolą...... mam już dość......a to dopiero półmetek......
Stary 2010-05-22, 09:35   #1855
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Rozgwiazda - gratuluję cudnego uśmiechu

Hotgirl - no w końcu nie tylko ja będę mamuśką na tym forum!

A ja mam 2 mm szparę między jedynkami
i znowu muszę się uśmiechać o tak a nie tak
zęby bolą...... mam już dość......a to dopiero półmetek......
i mówię Ci, szybko zleci ten 2-gi półmetek..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 09:51   #1856
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
i mówię Ci, szybko zleci ten 2-gi półmetek..
oby... teraz jeżdżę do orto co 3 tygdnie bo chcę jak najszybciej poprzesuwać te zęby i co chwilę mam szparę w innym miejscu, ale ta między jedynkami jest wybitnie duża i jakoś mnie zdołowała.
Wpadaj do nas jeszcze nasza Gwiazdo (nie Rozgwiazdo)
Stary 2010-05-22, 10:13   #1857
nube
Raczkowanie

Dziewczyny, jeśli to możliwe podajcie proszę też orientacyjne ceny wizyt i samego aparatu bo nie ma takich informacji podanych na stronach internetowych specjalistów których polecacie.

Pozdrawiam,

nube

- Po burzy zawsze wychodzi słońce! -
nube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 13:00   #1858
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
No jak ja tu dawno nie zaglądałam, ale zęby proste, żadnych rozterek nie mam świat jest piękny

I stwierdziłam że napisze w ramach pocieszenia, bo w zeszły czwartek wyrywałam też zaklinowaną 8 w końcu jeszcze tylko 3 :P Ja dla odmiany naoglądałam się filmików z ekstrakcji zaraz przed wizytą coby być przygotowaną na najgorsze i wiedzieć co mnie czeka Bolała 4 dni, ale dostałam recepte na ketonal który jest cudowny i niesamowity Jadłam normalny obiad zaraz po wyrwaniu tylko strasznie pomału bo się mało mieściło do buzi :P Polecam również lody do jedzenia a pudełko na okłady :P Miałam tez recepte na antybiotyki ale nie wykupiłam bo stwierdziłam ze dopóki się nic nie dzieje to się faszerować nie będę no i nic sie nie działo...Tylko teraz kurde nie mam kiedy isc szwów wyciągnąć i czekam czy może mi nie zaczną w dziąsło wrastać ;] Myśle że kazdy po wyrwaniu inaczej ten czas przechodzi ale ja byłam w stanie normalnie funkcjonować, mimo że po wyjściu z gabinetu byłam zielona a później blada - chyba mi za duzo krwi odpłynęło NA PRAWDĘ TO NIC STRASZNEGO
A tak wyglądały moje 8 Jedna nadal wygląda i mój chomik 3 dni po zabiegu wtedy najbardziej spuchłam I TAK BYŁAM NIE UCZESANA
Twoje zdjęcie kształtem twarzy na dole przypomina mi moje odbicie lustrzane Chociaż nie, ja jestem bardziej spuchnięta A jak ktos pyta od czego, to odpowiadam poważnym tonem, że chłop mnie bije (miny ludzi-bezcenne ). Po chwili oczywiście wyjaśniam, co by nie było, że chajtam się z sadystą, ale pierwszy moment

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 13:33   #1859
dzolerinka19872
Raczkowanie

moonlight88
moje ósemki są identycznie ułożone

Edytowane przez dzolerinka19872
Czas edycji: 2010-05-22 o 13:35
dzolerinka19872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 14:37   #1860
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, jeśli to możliwe podajcie proszę też orientacyjne ceny wizyt i samego aparatu bo nie ma takich informacji podanych na stronach internetowych specjalistów których polecacie.

Pozdrawiam,

nube
u Barbary Kawki, w Dobrakowskim koszt wizyty to 5 dyszek i w tym plan leczenia, wyciski i tak dalej . aparaty 1500 zwykły, Damon i kosmetyczne 2500.

Aparatka

~
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości