|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Cytat:
ja szukam noclegu w Karpaczu lub Szklarskiej, pokoju z wanną i ciężko coś znależć bo jak już to sa apartamenty, a te wynajmują na min 3 noce, wic też odpadają.Cytat:
nie robiłam jeszcze. W sumie tez mam manne w domu, moze sama zrobie? Madziu gdzie jest przepis, dasz linka?
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
czesc dziewczynki
![]() przygarniecie mnie spowrotem ??troche sie zaniedbalam znowu nio ale teraz juz postaram sie byc na bieząco..chociaz to trudne tyle sie u was podzialo nio nic wracam do czytania
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko właśnie chciałam coś innego niż kolacja ... hmmm... jeszcze trochę czasu mam.
|
|
#1024 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
nio wiem wiem zagubialm sie strasznie
ale naprawde juz pstaram sie nie zgubic![]() u nas hm... ja wciaz szukam pracy i juz lape megaa dola bo w tej dziurze nie mozna nic znalezc dobrze, ze mam studia- hehe wlasnie trwaiaj zaliczenia i wielki mega ezgamin przede mna poza tym nie moge zdac prawka co mnie tez dobija ![]() dzidziulka bym juz chciala nio, ale musimy jeszcze troszke poczekac na planowanka.. powoli budujemy domeczek ale jak nie znajde pracy to chyba znowu wyjedziemy z kraju![]() ![]() ![]() u mnie tyle w skrocie a cio u Ciebie?? wogole cio u was kochane?
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sobie jakas kolacje trzeba zrobic
Tylko nie bardzo wiem co bym zjadla
|
|
|
|
#1027 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czekaj zaraz przelicze
Cytat:
![]() tak to jest nie dogodzisz wszystkim niestety Cytat:
![]() co tam u Ciebie? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Marta w takim razie zrobię
![]() Edit: Marta a kakao to nesquik czy zwykłę gorzkie?? Cytat:
W ogóle mam mały dylemat. Zawsze robiłam urodziny tzn dostawałam tort, do tego winko i wsio. Nic specjalnego. I teraz nie wiem czy to jeszcze urodziny wyprawiac (poniedziałek) czy imieniny (sobota) . Oba wypadają w nastepnym tyg. I tak w poniedziałek to bym zrobiła ciasto, jakąs sałatkę i to wszystko (mąz jedzie w trase i bedzie wieczorem, pewnie na 18 dopiero, a ja sama nic nie zrobie, bo z ręką nie mogę nic kroić). w sobote za to pracuje do 15. wiec w sumie na taki póxniejszy obiad bym mogła kogos zaprosic. Tylko nie wiem czy się w to bawić chce zaprosic tylko rodziców )tzn oni z nami mieszkają , babcię z dziadkiem i tesciową i to tyle. I nie wiem czy robic obiad w sobotę, czy tylko upiec ciasto i zaprosić na kawę , a imieniny wyprawiac dopiero jak będziemy na swoim mieszkanku.Doradzicie?? Napewno coś doradzicie. A wy jak robicie?? Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-05-22 o 18:22 |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette maz ma wychodne
Wiec musze sobie cos zorbic. Moze kanapka z majonezem i salami Ja wlasnie worcilam, bo bylismy razem u jego kolegi na ogrodzie w tym domku co sprawa z nim jest ciagle nie rozstrzygniona mam chyba nwet jedno zdjecie domu zrobione. W srodku nie bylo okazji do zrobienia fotek. Powiem wam ze z zewntarz ten dom wcale tak zle nie wyglada. Tylko belki dachowe chyba troche starawe juz sa. No ale dach poki co nie cieknie bo tam nie ma strychu, tylko bezposrednio nad ociepleniem dachu jest sypialnia, gdzie mieszkala jego mama. Wiec na bank nie cieknie ![]() madzia tylko imieniny w sobote Jak masz chec mozesz zorbic obiad z ciastem, A jak masz lenia to samo ciasto z winkiem deserem lodowo owocowym i kawa. i wsio ![]() Jak mam kase to robie imieniny z obiadem, ale obiad bardzo skromny nie 4 rodzaje miesa, tylko np, dewolaje i kotleciki z piersi, do tego kalafiore i brokul z bulka na cieplo, ziemniaczki, i juz. ![]() DO tego kupny placek sprawdzony w 3 smakach i kawa. Alkoholu u tz rodziny sie nie pije. chyba ze nalewke u tescia.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-05-22 o 18:24 |
|
|
|
#1031 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia pokaż zdjęcie domku
Czyli uważasz ze urodzin juz sie nie wyprawia (hehe) tylko imieniny zrobic . samo ciasto, ewentualnie jakąs sałatkę, winko i to wsio . Nie wiem czy tak sie bawić w imieniny z obiadem skoro nie jestem na swoim (druga sprawa to moja ręka i fakt , ze maz bedzie pracował) a trzeba i posprzatac i ugotowac. a jak na ciasto i kawę to bym mogła zaprosić nawet na 17 i wtedy mąz by mi pomógł posprzatać. (bo ciasto te z kaszy mannej zrobię sama i sałatkę też). a wy byscie się bawiły w robienie imienin mieszkając nie na swoim mieszkanku?? ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Rosette no własnie u mnie jest tak, że 24 maja mam urodziny a 29 maja imieniny wiec oba świta sa blisko siebie. Jak robic to oczywiscie tylko jedne. Tylko cały czas gdybam czy robić cały obiad, czy tylko ciasto, sałatka, wino a takie imininy z obiadem robic dopiero jak będziemy na swoim. ![]() wczesniej nie miałam tego problemu bo.... mnie w domu nie było bo zawsze w tym okresie miałam sesję na studiach
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
odsmazylam sobie makaron z jajkiem
![]() madzia zwlaszcze ze te imprezy sa tak blisko to bym je polaczyla Zreszta po 25 roku zycia to sie wyprawia juz chyba tylko imieniny, chyba ze okragly jubileusz. Ja mezowi 30stke wyprawialam w lokalu, bo co bede stala przy garach i gotowala dla 14 osob.
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, w takim razie robię jedną "imprezkę" .
Tylko teraz pytanie: ciasto i winko (a prawidziwą "impreze zostawic jak bedziemy mieli swoje mieszkanie) czy obiad?? |
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka - jesli dobrze przelozylam to ten dom ma 213.677m2?
jak mezul wroci z pracy to go zapytam i dam znac dokladnie Bylismy wczoraj w barze ze znajomymi i TZet poszedl po drina i jakies panny narabane zaczely kolo niego tanczyc ale tak byly zrobione ze padly na ziemie
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba całkowita a nie użytkowa ?? oo to Twój męzul miał niezłe branie
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
ciepłą przekąskę tzn?? Bo jak to by była jakaś zapiekanka to by podchodziło pod obiad.
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- I tak jak wspominałam beda tylko moi rodzice, babcia z dziadkiem, tesciowa i mąz (tescia nie zapraszam )
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm no chyba calkowita no mial mial
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia, mase na ciacho już zrobiłam, teraz czekam na biszkopt bo sie piecze, nie mam herbatników. ale masa jest pycha, wyjadam z garnka
My nie obchodzimy imienin tylko urodziny, i tylko wtedy robimy imreze.
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe kiedy będziesz miała jakies jego zdjęcia??
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
madzia w stanach duzy dom to konkretny rodzinny dom. Nie wiem czy tam rozgraniczaja na uzytkowa i calkowita
![]() Co do domu to prosze, oto jego tylna elewacja. Z przodu kiedy indziej zorbie foto, bo bym musiala je zrobic z ulicy. A jak juz sie wejdzie to nie ma jak wyjsc Zalaczam tez plan mniej wiecej dzialki. i tak: 1. altana letnia, jedna grilowa, a druga taka zamykana, z wersaleczka, sprzetem grajacym 2. dom 3. foliak na ogrodzie 4. trzy komorki i garaz 5. brama garazowa/wjazd na dzialke 6. furtka do wejscia do domu. I tak od strony garazu jest wykoszona pieknie trafka, mniej wiecej do polowy wysokosci domu tak jest, potem rosnie bez, czeresnia, i jakies kiedys kwiaty rosly. [tam w strone foliaka] Za foliakiem jest maly sad. doslownie z 6 drzewek i maly kasztanowiec rosnie, i widac ogrod sasiadow. Od strony furtki do domu, az do altany, jest ogrod, rosna kwiaty, konwalie, i inne chwarty, a takze jest zorbiony 'stawek' to jest tak wydrazony 'row' ladnie zawijajacy, w ktorym plywaja ryby rosna ozdobne krzewy i drzewa. Od tej strony ogrodu nie widac w ogole drogi przed domem Aha na oknach od frontu sa okiennice aaaaaaaaa a za plecami fotografa, od bramy wjazdowej az do garazu rosna bzy
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-05-22 o 18:52 |
|
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
jakoś tak dziś na wizażu spokojnie, ja oglądam od południa z przerwami oczywiście 3 sezon chirurgów, rower nie wypalił bo zaczęło padać
witaj Sas widzę, że była też nasza Magialena ale już jej nie maMadzia u mnie robi sie tylko imprezy urodzinowe, ale to oczywiście kazdy według swojego gustu, z kolei męża rodzina obchodzi jedynie imieniny jesli u Was obchodzi sie i jedno i drugie to tak jak radza dziewczyny połącz imprezy ja bym zaraszala na ciacho i kawe, a jak pogoda dopisze to ewentualnie grill wieczorkiem
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie was 8 wiec nie musi byc tego duzo bo wiesz obiad to zazwyczaj dwa dania ( przynajmniej ja tak mysle )
|
|
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym zaprosiła na ciasto z winkiem i kawę, pod wieczór, ew. jakaś sałatka plus wędlinka i pieczywo, jak będzie ciepło grill super.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2010-05-22 o 18:52 |
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie nie mogę doczekac kiedy je zrobię w takim razie ![]() Tylko ja cały czas mysle. Bo jak będe miała swoje mieszkanko to spoko, zapraszam rodzinke na obiad, ciasto, drinki itp. ale teraz mieszkam z rodzicami i jakos sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Kliwia ciekawie to wygląda. Mysle, ze można by z tego zrobic taki stylowy domek. Zalezy jeszcze jak jest w środku, ale z tego co pamiętam to w srodku jest własnie taki stylowy. Ale co, myslicie nad nim?? |
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
madzia to pogadaj z mama czy Ci udosteni stol w jadalni na impreze. Co to za problem?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
jak tylko bede miala to wrzuce
Cytat:
2,300sq ft 4 sypialnie 3 lazienki http://www.remax-starrealty-ny.com/p...&RecordCount=1
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko cały czas sie waham, bo jeszcze jakbym ja potrafiła zrobić wszystko, ale niestety nie mogę. Tak jak wspomniałam wiele zrobię, ale nie wszystko a mąz do 15 pracuje, zanim wróci i się wykapie to juz jest po 16. Tak nie wiem czy samo ciasto i przekąski zimne to nie za mało?? |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
madzia no moj maz caly czas mysli.
![]() Poki sprawa z domkiem musi najpierw trafic do sadu, bo trzeba przepisac czesc po zmarlej mamie na tego kolege, i jej dlug wykreslic z KW. Bo w 2003 miala jakies zyto jeszcze wpisane w jakiejs czesci, nie wiem o co chodzi nawet ![]() Do tego ten kolega zaklada nowa sprawe do sadu o spadek po ojcu. Zostal oszukany przez siostre ojca, a jej syn sprzedal mieszkanie w toku postepowania prokuratorskiego, gdzie masa spadkowa zostala wstrzymana. I teraz on odnalazl te dokumenty i bedzie skladal do sadu albo o wpisanie go do KW jako jedynego wlascicle atego mieszkania, albo zadoscuczynienie w zwiazku z nabyciem mieszkania na drodze przestepstwa. Wiec jakby sie to udalo, to na jakis czas mialby pieniazki by zyc tam sam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

ja szukam noclegu w Karpaczu lub Szklarskiej, pokoju z wanną
). prosto je się robi i czy nie jest za słodkie 

nio ale teraz juz postaram sie byc na bieząco..chociaz to trudne tyle sie u was podzialo

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale tak byly zrobione ze padly na ziemie