Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 19:38   #2851
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

kat ja dzis z Toba nie podyzuruje bo mam zamiar choc raz w zyciu sie wczesniej polozyc

maly moj tez dzis maruda byl, wlasnie zasnal ufff
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 19:58   #2852
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cass, fota
dla Kubusia i dla Ciebie za postępu w prowadzeniu sam.

Kat
, tak to jest... Jak się nie ma dzieci to sobie człowiek wyobraża nie wiadomo co i "ustala" jak to będzie. I jak wtedy łatwo się radzi, heh. Co to nie powinno się robić, a co powinno, a to a tamto...

arintti, współczuję braku czasu
Ja bym dziecka tez nie oddała. Nie wyobrażam sobie tego
Zaglądaj do nas jak tylko czas na to pozwoli

Svinecko, rolki fajne.
Musisz sama zdecydowac, bo Ty lepiej znasz mozliwosci Eryka
Ale chyba te szybsze lepsze

A ja z Antosiem spalismy do 16,30
Dopiero o 17 jadł zupę, marudzi i stęka. Chyba 4 zęby ida na raz
Jedynki i dwójki górne...
Aż się boję co będzie w nocy i jak jutro u szwagierki. Mam nadzieję, że nowe miejsce go na tyle zainetresuje, że nie będzie marudny. Tylko wyspany musi pojechac

Teraz puszczam Bartka do lapka, bo mnie męczy o gre batmana. Zajrzę za jakąś godzinkę, półtorej.
Stary 2010-05-22, 20:11   #2853
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
kat ja dzis z Toba nie podyzuruje bo mam zamiar choc raz w zyciu sie wczesniej polozyc
rozgrzeszona
ale tak predzej niz przed 24 nie zasniesz znam cie
Masz tz w domu?
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to sie bedzie dzialo

My juz po kolacji.Mala siedzi pod stolem i kromke dziubie
Chlebek to tak niechetnie, ale pomidorek,ogorek,wedlinka to owszem, smakuje
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 20:16   #2854
Wojtusia
Zakorzenienie

Witam się tylko mówie ze zyje i wszystko, ok, dzisiaj sporo roboty, robiłam tort na komunie, sprzątanie, od tesciow wrocilismy dopiero wiec nie mam czasu narazie jeszcze na pisanie. musze cos zjesc bo padne

Unholy robiłam tą kawe w blenderze, przepyszna wyszła, mimo ze bezkofeinowa i mleko tylko 0,5% ale dolałam skondensowanego 7,5% zblenderowałam z lodem i miodzio, pyszne wyszło, pianka gęsta super! tak jak angy pisała robiłam kiedys taką kawe w słoiku, ale takiej pianki gęstej nie miałam, moze to zasługa mleka skondensowanego? nie wiem, ale pyszne było spadam na kolację. moze zajrze jeszcze później,
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 20:30   #2855
katarzynka00
Zakorzenienie

Wojtusiu, jaki tort robilas?
Unholy podaj jeszcze raz na ta smaczna kawke przepis, bo nie zanotowalam, a ostatni zapiany mam przepis na twoje baklazany

Stary 2010-05-22, 20:34   #2856
Wojtusia
Zakorzenienie

tort taki najprostszy i najszybszy z możliwych. biszkopty i 2 rodzaje masy, jedna z samej bitej śmietany, a druga z bitej śmietany z cappuccino orzechowym i dodatkowo jedna warstwa przełożona wiśniami z syropu.

Unholy dawała ten przepis na kawę http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2420

no ide w koncu po jedzenie, w miedzyczasie oglądam usta usta, ale małż zaraz mi przełączy na lige mistrzów

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-22 o 20:37
Stary 2010-05-22, 20:50   #2857
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Matki do kompow!!!!!!!!!

~~~~~~
Gorgulku - dobrze pamiętam, że Twoja Zuzia piła z bidonu? Jaki miałaś, wstawisz linka? I czy to był kapek czy nie
Stary 2010-05-22, 21:05   #2858
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
miala szmery na serduszku i jakis ubytek miedzykomorowy
Po pol roku szmerow nie bylo, a ubytek jest nadal.Moze sie zarosnie a moze nie.
A nawet jak nie to jest na tyle maly ze nie nadaje sie ani do leczenia farmakologicznego ani operacji.Poprostu z tym sie zyje, tylko do 2 r.ż mamy miec kontrole co pol roku.
U nas póki co też kontrole. Szmerów nie słyszał kardiolog u nas.
Będę trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze bedzie poprawa
Ja też na to liczę

Cytat:
pozbieralam pranie, no nudze sie wybornie, skakam po YT
http://www.youtube.com/watch?v=3QhX-...layer_embedded

...
to ide okno umyc

Ja nawet z nudów dziś bym okna nie umyła

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
ps. Czy któraś ma info od Mariolki jak minęła jej podróż, przesiadki itd.?
Ja nie ale mam nadzieję, że są już w Polsce

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
bede trzymac kciuki
...
Chciałam tylko jeszcze szepnac że wrzuciłam aż 2 nowe fotki (jedna moja )wiec jakby co

E taka fotka, mało Ciebie widać Inną poproszę

Cytat:
wlasnie wyszla ode mnie ulubiona kolezanka
zdazylam sie nasluchac ze mam ropieszczone dziecko ,ktore mna manipuluje i wciaz na mnie wisi, ze dalam sie jej omotac...
A tak naprawde mala mega marudna krzyczy i zaslania reką buzke, tuli sie do mnie i widac ze ciezko ukoic bol
Nie moglam z nia normalnie porozmawiac tylko miedzy zdaniami do malej jej przytakiwalam, ze niby ją slucham
Przyjechala wielka gwiazda w sukience na ramiaczkach i szpilkach i sadzi mi tu farmazony jak to bedzie jak ona bedzie miala dziecko, wiec krotko i na temat jej odparlam ze najpierw musi je miec z kim zrobic i miec warunki, bo na chwile obecna ma 30lat i jest stara panna z dochodzacymi kolesiami heh
Obojetnie co jej wprost powiem, nigdy sie nie oburzy ani nie obrazi.
Przez tel glosno nadawala to ja wyprowadzilam do łazienki
Siora moja tez wpadla i po chwili dzwonila czy ona sie nie obrazila za to co jej powiedzialam w siory obecnosci.
Wciaz pytala czy usiade, bo tak kursuje, mala nosze i nie mam czasu porozmawiac...no chyba na glowe upadla.Niech przyjezdza jak dziecko spi, a nie jak mam najwazniejszy skarb na glowie.
Najlpeiej to pic kawke z druga mama ktora ma szkraba bo taka wszystko rozumie i oczami nie przewala
A mi wszystko jedno co sobie pomyslala, nawet po tym jak jej powiedzialam"wiesz co, tak patrze na ciebie i mam wrazenie ze sobie myslisz ze nie w tej bajce jestes
Na nic sie zdalo ze dziecko nie zawsze jest kochane,zdrowe,grzeczne i pogodne, bo przeciez jak ona bedzie miala dziecko to bedzie zupelnie inaczej
Taaaaa , juz to widze

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

dzis nie bedzie najwczesniej spiacym dzieckiem, bo wlasnie przebudzila sie z drzemki 1,5 godzinnej.
Planowana kapiel w okolicy 22
Turla sie z psem po podlodze i dzieli piciem jakas kolacyjke bedziemy musialy sobie strzelic, bo na obiadku nie dotrwa.O tej porze to ona na chodzie nie byla, ale dzieki temu napewno pozniej wstanie, ku naszej uciesze
Matki do kompow!!!!!!!!!nawoluje was dzis od poludnia
Cass pomyslalam o tobie, ale jakos mi umknelo naklikac
To prawda, dopóki ludzie nie będą mieli własnych dzieci to nie zrozumieją...

Cytat:
A ja z Antosiem spalismy do 16,30
Aż się boję co będzie w nocy i jak jutro u szwagierki. Mam nadzieję, że nowe miejsce go na tyle zainetresuje, że nie będzie marudny. Tylko wyspany musi pojechac
Aż cztery?
Życzę, żeby nocka była dobra i Antoś mało marudny

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
~~~~~~
Gorgulku - dobrze pamiętam, że Twoja Zuzia piła z bidonu? Jaki miałaś, wstawisz linka? I czy to był kapek czy nie
Tak bidon mam. Mam niekapek aventu jeszcze i ten kubek lovi 360, może coś jeszcze do kompletu kupię
Mojej królewnie to jak zawieje. Dziś piła tylko z niekapka
Z bidonu nie umie pić, tam trzeba dość mocno zassać. Gryzła tę słomkę, bo ona taka miękka silikonowa. Zuzia pije ze słomki ale takiej normalnej.
Bidon mam taki: http://allegro.pl/item1012886256_nub...lomka_320.html

Dobry wieczór
Idę sobie zrobić inkę i zaraz poćwiczę...
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 21:10   #2859
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
rozgrzeszona
ale tak predzej niz przed 24 nie zasniesz znam cie
Masz tz w domu?

chyba nici z wczesniejszego spania bo skoczylam szybko na solarium, teraz pocwiczylam na chodziku i na hula, jestem cala mokra i musze sie wykapac, chlopaki ogladaja nawiedzony dom a TZ przywiozl jeszcze jakis film z wypozyczalni

Unholy kupie jednak chyba tamte z pomaranczowym, niech sie najpierw nuczy jezdzic tak perfekt to potem bede mu szybciory kupowac i tak pewnie ze 2 lata i wyrosnie
Stary 2010-05-22, 22:20   #2860
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to sie bedzie dzialo

My juz po kolacji.Mala siedzi pod stolem i kromke dziubie
Chlebek to tak niechetnie, ale pomidorek,ogorek,wedlinka to owszem, smakuje
Ma nadzieję, ze nie gorzej niż poprzedniej nocy...
Dałam czopek przeciwbólowy juz przed snem.
Antek uwielbia wszystko co my jemy, staje przy nodze lub pod stołem jak piesek i krzyczy na nas. Takie głośnie Am!!!
Chlebek z masełkiem, pomidorek, jabłko

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Witam się tylko mówie ze zyje i wszystko, ok, dzisiaj sporo roboty, robiłam tort na komunie, sprzątanie, od tesciow wrocilismy dopiero wiec nie mam czasu narazie jeszcze na pisanie. musze cos zjesc bo padne

Unholy robiłam tą kawe w blenderze, przepyszna wyszła, mimo ze bezkofeinowa i mleko tylko 0,5% ale dolałam skondensowanego 7,5% zblenderowałam z lodem i miodzio, pyszne wyszło, pianka gęsta super! tak jak angy pisała robiłam kiedys taką kawe w słoiku, ale takiej pianki gęstej nie miałam, moze to zasługa mleka skondensowanego? nie wiem, ale pyszne było spadam na kolację. moze zajrze jeszcze później,
Mmm, torcik

Też zrobię, ale rozp. kawkę muszę kupić
A jak w słoiku?

Cytat:
Wojtusiu, jaki tort robilas?
Unholy podaj jeszcze raz na ta smaczna kawke przepis, bo nie zanotowalam, a ostatni zapiany mam przepis na twoje baklazany
Wojtusia juz link wstawiła

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Aż cztery?
Życzę, żeby nocka była dobra i Antoś mało marudny

Dobry wieczór
Idę sobie zrobić inkę i zaraz poćwiczę...

Ja dzisiaj brzuszki zwykłe ćwiczyłam. Na wieczór zrobię jeszcze jedną serię.

Cytat:

chyba nici z wczesniejszego spania bo skoczylam szybko na solarium, teraz pocwiczylam na chodziku i na hula, jestem cala mokra i musze sie wykapac, chlopaki ogladaja nawiedzony dom a TZ przywiozl jeszcze jakis film z wypozyczalni

Unholy kupie jednak chyba tamte z pomaranczowym, niech sie najpierw nuczy jezdzic tak perfekt to potem bede mu szybciory kupowac i tak pewnie ze 2 lata i wyrosnie
Może i tak

Miłego oglądania
Stary 2010-05-22, 22:28   #2861
morska
Zadomowienie

Cytat:
Tak bidon mam. Mam niekapek aventu jeszcze i ten kubek lovi 360, może coś jeszcze do kompletu kupię
Mojej królewnie to jak zawieje. Dziś piła tylko z niekapka
Z bidonu nie umie pić, tam trzeba dość mocno zassać. Gryzła tę słomkę, bo ona taka miękka silikonowa. Zuzia pije ze słomki ale takiej normalnej.
Bidon mam taki: http://allegro.pl/item1012886256_nub...lomka_320.html

Królewna mówisz?
Właśnie też mam niekapek Aventu i Tymek nareszcie z niego pije jako tako, ale pomyślałam, że kupię Mu jeszcze "coś jednego"
Tego Lovi nie chcę, bo pisałaś kiedyś, że kapie A ten bidon to też "kapek"?
Stary 2010-05-22, 22:37   #2862
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ma nadzieję, ze nie gorzej niż poprzedniej nocy...
Dałam czopek przeciwbólowy juz przed snem.
Antek uwielbia wszystko co my jemy, staje przy nodze lub pod stołem jak piesek i krzyczy na nas. Takie głośnie Am!!!
Chlebek z masełkiem, pomidorek, jabłko

...

Ja dzisiaj brzuszki zwykłe ćwiczyłam. Na wieczór zrobię jeszcze jedną serię.
Zapobiegawczo też zdarzyło mi się Zuzi dać.
Zuzia ma tak samo, stoi ciągle przy nodze mojej bo małż Jej nic nie daje Ostatnio z wielkim apetytem zjada bułeczkę z masłem i avocado

Ja narazie hula hop Nie chce mi sie tych brzuszków ale zaraz się biorę.

Cytat:

Królewna mówisz?
Właśnie też mam niekapek Aventu i Tymek nareszcie z niego pije jako tako, ale pomyślałam, że kupię Mu jeszcze "coś jednego"
Tego Lovi nie chcę, bo pisałaś kiedyś, że kapie A ten bidon to też "kapek"?
Lovi kapie i to bardzo. A bidon to niekapek i naprawdę nie kapie ale idę wlać wodę i potrząsnę nim
Stary 2010-05-22, 22:40   #2863
Wojtusia
Zakorzenienie

Unholy kawe i całą resztę wsypujesz/wlewasz do słoika, zakręcasz i trzęsiesz ile wlezie w ten sposób się ubija pianka ale efektu na pewno nie będzie takiego jak w blenderze, ale mi smakowała, często kiedyś taka robiłam jak blendera nie miałam jeszcze.
Stary 2010-05-22, 22:45   #2864
gorgulek
Zakorzenienie

Sprawdziłam ten bidon i jak jest zatkany to nic nie kapie ale jak się pociągnie to woda zostaje w słomce i leci trochę

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Sprawdziłam jeszcze raz. Trzeba ze 3 sek poczekać aż woda zleci na dół i wtedy nic nie cieknie. Ale jak Tymek napije się i rzuci od razu kubkiem to wyleci na pewno coś.
Stary 2010-05-22, 22:49   #2865
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Zapobiegawczo też zdarzyło mi się Zuzi dać.
Zuzia ma tak samo, stoi ciągle przy nodze mojej bo małż Jej nic nie daje Ostatnio z wielkim apetytem zjada bułeczkę z masłem i avocado

Ja narazie hula hop Nie chce mi sie tych brzuszków ale zaraz się biorę.

Lovi kapie i to bardzo. A bidon to niekapek i naprawdę nie kapie ale idę wlać wodę i potrząsnę nim
A mnie już mięsnie bola
Ale zamierzam 3 razy dziennie robic

Cytat:
Unholy kawe i całą resztę wsypujesz/wlewasz do słoika, zakręcasz i trzęsiesz ile wlezie w ten sposób się ubija pianka ale efektu na pewno nie będzie takiego jak w blenderze, ale mi smakowała, często kiedyś taka robiłam jak blendera nie miałam jeszcze.
Tak myślałam, że o to chodzi...ale wolałam się spytać, bo moze jakiś inny tajemny sposób
Mam blender, wiec nie będę się przemęczała...

Cytat:
Sprawdziłam ten bidon i jak jest zatkany to nic nie kapie ale jak się pociągnie to woda zostaje w słomce i leci trochę

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Sprawdziłam jeszcze raz. Trzeba ze 3 sek poczekać aż woda zleci na dół i wtedy nic nie cieknie. Ale jak Tymek napije się i rzuci od razu kubkiem to wyleci na pewno coś.
One takie są. Bartus miał tego nuby i było identycznie
Ale ogólnie nie kapał, tyko na samym poczatku.
Stary 2010-05-22, 22:57   #2866
Wojtusia
Zakorzenienie

mialam isc spac, ale sie wysamoopalaczowalam i musze wyschnąć
Stary 2010-05-22, 22:58   #2867
morska
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Dzięki kochana
To jak tylko tyle wylatuje, to spoko
Stary 2010-05-22, 23:04   #2868
UnholyOne
Ola-Unhola

Idę spac, póki Antoś śpi, bo nie wiadomo co przede mną.
Do juterka, spokojnej nocki
Stary 2010-05-22, 23:06   #2869
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie już mięsnie bola
Ale zamierzam 3 razy dziennie robic
...
One takie są. Bartus miał tego nuby i było identycznie
Ale ogólnie nie kapał, tyko na samym poczatku.
Ale Ty wytrwała

Spróbuję jutro Zuzce dać pić nie niego, zobaczymy co zrobi

Cytat:

Dzięki kochana
To jak tylko tyle wylatuje, to spoko
No z tego bardzo malutko. Z lovi to za każdym razem leciało, nawet jeśli Zuzia nie piła a rzucała nim po podłodze
Stary 2010-05-22, 23:10   #2870
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ale Ty wytrwała

Spróbuję jutro Zuzce dać pić nie niego, zobaczymy co zrobi

No z tego bardzo malutko. Z lovi to za każdym razem leciało, nawet jeśli Zuzia nie piła a rzucała nim po podłodze

Jakiegos hopla dostałam na punkcie odchudzenia się...
Mam nadzieję, ze nie przegnę w druga strone. Choć jeszcze nadmiar tego i owego jest, więc mam co zrzucać.
Dzisiaj stwierdziłam, że nogi mi w łydkach schudły
Mam bardziej kościste kolana i kostki...
Ale to dobrze, bo łydy mam sportowe po moich tańcach za młodu, więc przyda im się troszkę stracić w obwodzie

Śpijcie dobrze
Stary 2010-05-22, 23:14   #2871
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Jakiegos hopla dostałam na punkcie odchudzenia się...
Mam nadzieję, ze nie przegnę w druga strone. Choć jeszcze nadmiar tego i owego jest, więc mam co zrzucać.
Dzisiaj stwierdziłam, że nogi mi w łydkach schudły
Mam bardziej kościste kolana i kostki...
Ale to dobrze, bo łydy mam sportowe po moich tańcach za młodu, więc przyda im się troszkę stracić w obwodzie

Śpijcie dobrze
Mnie czasem też nachodzi
teraz staram się nie jeść ziemniaków, chleba, makaronów no i kolacji.

Ja chciałabym uda szczuplejsze... i brzuch umięśniony Poki co kręcę hula i a6w.

I wzajemnie
Stary 2010-05-23, 08:32   #2872
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
mialam isc spac, ale sie wysamoopalaczowalam i musze wyschnąć
I jak, wyschłaś?

Dzień dobry
Nocka całe szczęście taka jak zwykle. Tzn. z 5 pobudkami, ale bez płaczu. Budzonko tylko na cyca i przytulaski.
Super, bo bałam się, że będą krzyki i wrzaski

Dzisiaj jedziemy do Szwagierki, także zaraz muszę zacząć się szykować.

Kawka?
Stary 2010-05-23, 09:21   #2873
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

imprezka wczoraj udana, mala poszla spac o 21.00 i spala cala noc bez pobudki i wiercenia do 7.00takze sie wyspalam

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to cześć kobietki
U nas pracowicie bardzo - ja zajmuję się małą, pracuje na zlecenia, małż studiuje i pracuje - nie ma na nic czasu. Opiekujemy się małą na zmianę w tygodniu, jest hardcore'owo.
Czasem na weekend Teść nas odciąża, opiekując się Marynią, ja wtedy oczywiście pracuję, ale i tak ledwo wiążemy koniec z końcem.
Moi rodzice chcą, żebyśmy dali im małą na wychowanie do innego miasta, gdzie mieszkają, ale nie chcemy.
nie wyobrażam tego sobie, zatęskniłabym się na śmierć. Bycie weekendowymi rodzicami to nie dla nas. A Mała jest cudowna, ale bardzo ruchliwa i zabawowa, że tak powiem.
Więc jakoś nie bardzo mam czas, żeby czytać, a co dopiero pisać. Poza tym zauważyłam, że trudno zostać zauważonym, jak się tak mało pisze, jak ja - od początku.
Tak więc być może od czasu do czasu będę wpadać i się (trochę) spowiadać....
Pozdrawiam cieplutko
ja tez bym malej nie dala -za bardzo bym tesknila
wpadaj czesciej

Cytat:

dzis nie bedzie najwczesniej spiacym dzieckiem, bo wlasnie przebudzila sie z drzemki 1,5 godzinnej.
Planowana kapiel w okolicy 22
Turla sie z psem po podlodze i dzieli piciem jakas kolacyjke bedziemy musialy sobie strzelic, bo na obiadku nie dotrwa.O tej porze to ona na chodzie nie byla, ale dzieki temu napewno pozniej wstanie, ku naszej uciesze
zawsze musi byc ten 1 raz

Cytat:
I jak, wyschłaś?

Dzień dobry
Nocka całe szczęście taka jak zwykle. Tzn. z 5 pobudkami, ale bez płaczu. Budzonko tylko na cyca i przytulaski.
Super, bo bałam się, że będą krzyki i wrzaski

Dzisiaj jedziemy do Szwagierki, także zaraz muszę zacząć się szykować.

Kawka?
mialam pytac jak nocka, ale widze ze bez krzykow
niech te zebole szybko wyjda i Antos znowu bedzie smacznie spal

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:27   #2874
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
maly dzis troche sie budzil w nocy
rano TZ wstal i go zabral, myslalam, ze pospie ale nie ogarnal, maly jeczal, wywalil mu kasze na twarz i TZ sie zaczal wkurzac i krzyczec na jednego i drugiego no i musialam wstac

ide do sklepu bo chleba nie ma a Eryk chce jajecznice no i my musimy cos zjesc

i nie mam makaronu do spagetti
Stary 2010-05-23, 10:25   #2875
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

E taka fotka, mało Ciebie widać Inną poproszę
i tak miało byc

Dziewczyny, mamy problem........ Do czwartku Zuzia sie tak fajnie kapała, nie miałam problemu a ni z wkladaniem do wanny a ni z wyjmowaniem. No i tego dnia ja pochwaliłam i sie stalo. Fajnie sie kapała i nagle bez powodu zesztywniała i zaczęla kwękac przytuliłam ja i juz nie chciała usiasc. Zaznaczam ze nic sie wtedy nie stało, nie poslizgneła sie, nie myłam jej wtedy włosków, po prostu sie bawiła i tak nagle zaczeła kwekac....... w piatek jej nie kapałam bo chciałam żeby zapomniała (nie wiem o czym ale tak na wszelki wypadek chciałam odczekac) i wczoraj to samo, nie chciała nawet do wanny wejsc, płacz i cała zasztywniona. Raczej na pewno chodiz o wode bo podobnie jest teraz jak raczki w umywalce myje, tez nie chce (chociaz nie płacze). Poradzcie prosze co zrobic bo nie mam pomysłu
Stary 2010-05-23, 10:44   #2876
skierka1981
BAN stały

Cytat:
i tak miało byc

Dziewczyny, mamy problem........ Do czwartku Zuzia sie tak fajnie kapała, nie miałam problemu a ni z wkladaniem do wanny a ni z wyjmowaniem. No i tego dnia ja pochwaliłam i sie stalo. Fajnie sie kapała i nagle bez powodu zesztywniała i zaczęla kwękac przytuliłam ja i juz nie chciała usiasc. Zaznaczam ze nic sie wtedy nie stało, nie poslizgneła sie, nie myłam jej wtedy włosków, po prostu sie bawiła i tak nagle zaczeła kwekac....... w piatek jej nie kapałam bo chciałam żeby zapomniała (nie wiem o czym ale tak na wszelki wypadek chciałam odczekac) i wczoraj to samo, nie chciała nawet do wanny wejsc, płacz i cała zasztywniona. Raczej na pewno chodiz o wode bo podobnie jest teraz jak raczki w umywalce myje, tez nie chce (chociaz nie płacze). Poradzcie prosze co zrobic bo nie mam pomysłu
Amelka miala ostatnio tak samo, z niewiadomych powodow zaczela nagle plakac i uciekac z wanienki. i tak 3-4 kapania pod kolej, ja umylam wtedy szybko na sile a kolejne to chodzilam z nia do lazienki, lalam wode i pokazywalam... jak masz wanne to wykap sie z nia a jak nie to pod prysznicem sprobuj... Amelce przeszlo i teraz ok. nie wiem co jej bylo tez tak nagle i moim zdaniem bez powodu...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:44   #2877
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
witam
maly dzis troche sie budzil w nocy
rano TZ wstal i go zabral, myslalam, ze pospie ale nie ogarnal, maly jeczal, wywalil mu kasze na twarz i TZ sie zaczal wkurzac i krzyczec na jednego i drugiego no i musialam wstac

ide do sklepu bo chleba nie ma a Eryk chce jajecznice no i my musimy cos zjesc

i nie mam makaronu do spagetti
hehe charakterny a co

Cytat:
i tak miało byc

a moze troche za ciepla woda byla albo za zimna?

u nas bylo podobnie pare miesiecy temu i zrobilam probe i wsadzilam Wercie do wanienki w ciuszkach tak po suchu bez wody i nie plakala wiec samego kapania sie nie bala-okazalo sie ze za zimne powietrze i musialam dogrzewac i placz ustal
teraz nie grzeje juz od 2 mcy bo cieplo jest i malej to roznicy nie robi
a tez nie wiedzialam czemu takie krzyki byly przy kapieli
gdyby dzieci mogly mowic

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:54   #2878
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gnom znowu poszedl spac z malym
biedny wiecznie niewyspany i zly

a ja nie moge sie polozyc bo musze sprzatac i obiad robic

a potem mowi dlaczego nie poloze sie z malym i nie odpoczne, no ciekawe dlaczego
jakos nic w tym domu nie chce sie samo robic
Stary 2010-05-23, 11:19   #2879
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
i tak miało byc

O Ty

Z kąpielą to może tak jak Skierka i Czeko poradziły? U mnie nie ma tego problemu i nie wiem co doradzić.

Cytat:
gnom znowu poszedl spac z malym
biedny wiecznie niewyspany i zly

a ja nie moge sie polozyc bo musze sprzatac i obiad robic

a potem mowi dlaczego nie poloze sie z malym i nie odpoczne, no ciekawe dlaczego
jakos nic w tym domu nie chce sie samo robic

Dziwne bo u Unholy wszystko samo się robi
Żartuję oczywiście. Szkoda, że nie masz obiadu dla Eryka bo ja bym nie zrobiła. A tż tak samo brudzi i może pomóc sprzątać.

Dzień dobry
Piękny dzionek, niedługo wybywamy. Żałuję, że małż w szkole znów bo byśmy gdzieś wyskoczyli sobie...

Miłej niedzieli
Stary 2010-05-23, 11:26   #2880
katarzynka00
Zakorzenienie

heloł lejdis
Wyspana, dacie wiare?

Wrocilam juz z make ap'u, posprzatalam domek i druga moze nadjezdzac.Na obiad idziemy do mamy, iscie rodzinna niedziela
Jutro obkupie mala w zapas chustek ,mleka i herbatki.Tak postanowilam dodatkowe siano przeznaczac na mala.
Przygryzła sobie dzis dolna warge
Teraz odsypia to do was zajrzalam, myslalam ze wieksze poruszenie na watku bedzie.\
Pogoda burzowa, jakos wisi w powietrzu wszystko i tylko czekac az lunie
Lece pranie zebrac
do wieczora

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości