Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-23, 07:08   #4111
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Kochane powiedzcie mi,czy to mozliwe zebym dostala uczulenia na oliwke. Dostałam chrostek na brzuszku, w sumie piersi tez smarowałam ale tam mnie nie wysypało. mam isc do lekarza czy poczekac az przejdzie?hmmm...
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 07:21   #4112
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

cześć
za Pomi oczywiście mocno kciukasy ściśnięte

troszkę nie wiem co dzisiaj ze sobą i mężem zrobić musze obmyslec jakis plan działania co by sie nie nudzic

a wiecie ze galerie dzis nieczynne z racji Zielonych Swiatek
trzeba chyba jakis spacer uskutecznic

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi,czy to mozliwe zebym dostala uczulenia na oliwke. Dostałam chrostek na brzuszku, w sumie piersi tez smarowałam ale tam mnie nie wysypało. mam isc do lekarza czy poczekac az przejdzie?hmmm...
mozliwe... poczekaj do jutra z lekarzem moze przejdzie i nie wiem moze powinnnas wapno wypic ale najlepiej skonsultowac sie z lekarzem lub farmaceuta bo nie wiem czy wapno ciazy mozna pic, po wapnie uczulenie szybko znika

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

naked21 sliczna z Ciebie kobietka, napewno niejeden facet sie niedlugo kolo Was zakreci
a mozesz zdradzic gdzie kupiłaś tuniczkę????

fajna Weronisia z Was rodzinka

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 07:54   #4113
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

elenka1 hehe dziękuję a facetów to ja mam póki co serdecznie dość

a tuniczkę kupiłam w H&M dziecięcym ale w marcu...

Angelika16 wszystko jest możliwe... odczekaj kika dni i zmień oliwkę. ja polecam Hipp
Stary 2010-05-23, 08:25   #4114
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Pomi trzymam mocno kciuki za pobyt w szpitalu wszytko będzie dobrze

Ja zaraz zbieram się z TŻ w okolice Kazimierza zobaczę jak ta nasza krakowska Wisła się trzyma Tż obiecał mi lody na Starowislnej (dziewczyny z Krakowa pewnie wiedzą o co chodzi )
Wczoraj wieczorem Tż poczuł porządne kopniaki od małego Cieszył się jak dziecko
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 08:35   #4115
kliwia7
Raczkowanie

Witam wszystkich w piękny słoneczny dzień

Pomidora,szybkiego powrotu do domciu.Przesyłam ci dobre fluidki na wyzdrowienie.

Ray,mam nadzieję że ząb już przestał boleć.Strasznie ci współczuję-dla mnie ból zęba to najgorszy jaki może być .
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 08:53   #4116
fem
Raczkowanie

cześć kochane w piękny słoneczny i bezchmurny poranek

ja coś ostatnio nie mogę się ułożyć do spania, podkładam poduszki pod brzuszek, między nogi, a i tak budzę się kilka razy w nocy z bólu pleców albo bioder... kurcze...
dzisiaj wstałam bardzo wcześnie (już 0 6) i mimo,że jestem niewyspana, to od leżenia bolą mnie kości (może maluszek podkrada mi wapń - łobuz mały)

okruszek usprawnia swoje kopniaki, bo coraz mocniej je czuję, także mój mąż również czuje...

Cytat:
oczywiście, że możliwe...
ja dostałam podobnego uczulenia, całkiem niedawno, na balsam dove, który używałm od samego początku ciąży i wcześniej też, a od jakiegoś tygodnia no nie mogę się wogóle nim smarować...
spróbuj nie używać jej przez jakiś czas, dopóki nie znikną krostki, albo zmień na coś innego... do lekarza bym sie wybrała jak by to było bardzo dokuczliwe...albo nieciekawie wyglądało

DZIEWCZYNY śliczne brzuszki - a rosną jak na drożdżach...

i ja pokazuję swój 21 tc 1d
od razu przepraszam za negliż, ale to świeżótkie dzisiejsze z samego rańca

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-05-23 o 08:54
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 08:58   #4117
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

fem - no no niezły brzusio
jak ja lubię patrzeć na ciążowe brzuchalki

moja dzidzia też już coraz mocniej kopie... wczoraj naprawdę fajnie było już to czuć, ale nie dałam TZ-owi dotknąc, bo nadal nie widze w nim żadnej chęci poprawy....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 09:02   #4118
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
fem - no no niezły brzusio
jak ja lubię patrzeć na ciążowe brzuchalki

moja dzidzia też już coraz mocniej kopie... wczoraj naprawdę fajnie było już to czuć, ale nie dałam TZ-owi dotknąc, bo nadal nie widze w nim żadnej chęci poprawy....
mła...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:02   #4119
martucha84
Zakorzenienie

Pomi trzymamy kciuki!!

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Martucha84- co do oddychania, to slyszalam, ze czesto podczas porodu jest tak, ze polozna karze inaczej oddychac niz sie czlowiek nauczyl. Ale rozumiem o co ci chodzi. Jakby nie bylo mi szkoda tyle placic, to tez bym sie wybrala. Narazie szkolenie internetowe przejde
dlatego ide do szkoly rodzenia do kliniki w ktorej bede rodzic.. zajecia sa z tamtymi poloznymi itd.. wiec luz

dziewczyny macie piekne brzuszki
Stary 2010-05-23, 09:04   #4120
Astorianka
Raczkowanie

Pomidorko trzymam mocno kciuki za Waszą dwójkę Będzie dobrze.

Jej, jak ja zazdroszczę tym, które czują ruchy. Albo jestem taka tępa i gruba, że po prostu nic nie czuję przez ten cholerny tłuszcz, albo bejbiak jest mało ruchliwy...
Za mną kolejna nieprzespana noc i ból żeber jakby ktoś mi je skopał... Masakra.. ale zaraz biorę psiurnika na spacer i będzie mi lepiej jak sobie po lesie pochodzę.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:25   #4121
malwina1204
Rozeznanie

witajcie dziewczynki
waniliaania2009 śliczna bluzeczka gdzie zakupiłaś
pomi trzymam kciuki za to żeby wszystko było dobrze z Tobą i Tymkiem
pozostałe mamuśki wszystkie co wystawiły brzusie wyglądacie kwitnąco,jesteście piękne ))
falbala Wiktor chodź pewnie jest ich już tysiace,Piotruś też imię ładnie

podaje wam linki posłuchajcie sobie ja swojemu dzidziusiowi codziennie puszczam tak mi się podobają chyba nie zgupiałam:
http://www.youtube.com/watch?v=6AGMD...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Tptcg...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XQBZgy8gpbE

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 09:27   #4122
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

fem super brzusio

MisQa :przytul :

jak ja się wczoraj uśmiałam na tym panieńskim większość dziewczyn z wieczoru są już mamusiami, a że ja i jeszcze jedna kumpela w ciązy, zaczęły opowiadać wspominki z porodówki generelanie wniosek jeden- skurcze bolą, a samo rodzenie to cyt "jak robienie kupy" pewnie z perspektywy czasu to przesada, ale tego się będę trzymać

Malwinko cudne te kołysanki, już je sobie dodałam do ulubionych. Chociaż od tej Krajewskiego to płakać mi się chce...

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-05-23 o 09:35
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:33   #4123
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
fem super brzusio

MisQa :przytul :

jak ja się wczoraj uśmiałam na tym panieńskim większość dziewczyn z wieczoru są już mamusiami, a że ja i jeszcze jedna kumpela w ciązy, zaczęły opowiadać wspominki z porodówki generelanie wniosek jeden- skurcze bolą, a samo rodzenie to cyt "jak robienie kupy" pewnie z perspektywy czasu to przesada, ale tego się będę trzymać
haha określenie rodzenia - boskie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:36   #4124
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a co myslicie o imieniu Wiktor albo Piotr? .. bo mamy z mężem dylemat
Jak dla mnie Piotr.Tak nazwałabym swojego,ale będzie dziewczynka,więc może next time...A Piotr jest pięknym imieniem,można róznie wołać do dziecka,jest mnóstwo zdrobnień,pasuję i do małego chłopca i potem dla dorosłego mężczyzny
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Nasza Pomidorka jest w szpitalu, bo skraca jej się szyjka i pewnie nie będzie jej kilka dni. Oczywiście za Pomidorkę i Tymka, wiadomo, ze wszystko będzie dobrze, tylko swoje pewnie musi odleżeć.
Trzymam kciuki na Pomi i Tymka,żeby wszystko było dobrze,i BĘDZIE

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
plec tez znamy akurat na wstepie dalo pokazac
No niby się domyślam,ale czekam na wiadomość,kto tam u Ciebie mieszka

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

A ja dziś wyciągnęłam rodzinkę na spacerek.
Wklejam więc fotkę z dzisiaj. U mnie też już widać brzuszek
Jak rodzinnie.Ślicznie

Cytat:
Kochana,jesli Ci to w najbliższym czasie nie zejdzie,to idź do lekarza...Nigdy nie wiadomo co to może być i od czego

Dziś kolejny dzień pięknej pogody,a ja siedzę w domu sama jak palec.Jak tak piszecie o tych spacerkach,to aż mi się smutno robi...Samej nie chce mi się nigdzie łazić

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:45   #4125
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

pandziolka, fem, piękne brzusie !!
Ray, nie przejmuj się za bardzo.. Moja teściowa też tak szalała na początku.. Z każdej możliwej okazji nam dziewczynki życzyła, bo chciała wnusię i koniec. A najlepiej dwie na raz

Weronisia, super fotki. Ale Ci zazdroszczę, że mieszkasz w Niemczech, ja po każdym pobycie tam mam doła jak wrócę tutaj i nie mogę się pozbierać, tak tęsknię za wszystkim. Czasami żałuję że tam nie zostałam, no ale trudno. To moje jedyne wielkie niespełnione marzenie..

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a wiecie ze galerie dzis nieczynne z racji Zielonych Swiatek
wiem, wiem u mnie zjazd nawet odwołany, a miał być dzisiaj

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
podaje wam linki posłuchajcie sobie ja swojemu dzidziusiowi codziennie puszczam tak mi się podobają chyba nie zgupiałam:
http://www.youtube.com/watch?v=6AGMD...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Tptcg...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XQBZgy8gpbE
piękne masz jeszcze jakieś? ja chciałam niuni coś puszczać, ale niestety nie chce mi się zazwyczaj no ale za to trochę jej tatuś czyta
Stary 2010-05-23, 09:47   #4126
kliwia7
Raczkowanie

Gratulacje wszystkim pięknych brzucholków.Może i ja się w końcu odważę i pokażę swój.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Za oknem pewnie ze 25 stopni a ja siedzę w domu Zaraz będzie próba picia herbaty z miodem i cytryną (nie znoszę miodu ...). Zrobię wszystko, żeby jutro w końcu móc wystawić tą bladą twarz na słońce
Kuruj się i szybko zdrowiej...Ale z tym słońcem to uważaj-lepiej mieć bladą twarz niż graniastą.W ciąży opalenizna może wymalować ci pejzaże na buzi
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:57   #4127
malwina1204
Rozeznanie

Lenka narazie te bo są najlepsze jak dla mnie i tylko te puszczam dzidzi lub na szybko coś wyszukam ale te są najlepsze.
Czytam też

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:11   #4128
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomi, wysyłam milion pozytywnych fludiów! Wracaj do nas szybko!!!!
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:12   #4129
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

dzieki z zaproszenie

jestem Rozalka mam synka Stasia ur.09.06.2009 Miala byc AlA

dlugo nie moglam sie przyzwczaic ze mam synka zamiast corki....

i bede mama 10 pazdziernika

milej niedzieli
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 10:15   #4130
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
[B]
Tytuł pierwszej fotki: "ja i moja trójka dzieci"
tytuł drugiej fotki: "ja i moi mężczyźni"
ogladam zdjecia i...... super, ale dzieciaczki masz podobne do siebie mam nadzieje, ze moj bobasek tez bedzie wygladal tak jak ja

malwina1204 - bluzke kupilam w HAPPY MUM (Krakow, Plaza) maja tez sprzedaz przez internet. http://www.happymum.pl/

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-23 o 10:19
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:16   #4131
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
dzieki z zaproszenie

jestem Rozalka mam synka Stasia ur.09.06.2009 Miala byc AlA

dlugo nie moglam sie przyzwczaic ze mam synka zamiast corki....

i bede mama 10 pazdziernika

milej niedzieli
O to synek niedługo skończy roczek
Piszesz,że miała być Ala,czy znaczy to,że według badań była dziewczynka,a urodził się chłopiec czy jak?Napisz coś więcej

Stary 2010-05-23, 10:23   #4132
gabisun
Zakorzenienie

Pomi trzymaj się dzielnie! wszystkie trzymamy mocno kciuki, wracaj do nas szybciutko

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:32   #4133
Ray
Zakorzenienie

hej dziewczyny

u nas slonce od wczoraj tak goraco ze powiem szczerze ze corka ma 3 bluzeckzi na krotki rekaw i spodenki i tyle.. bo nic nie kupowalam bo ciagle lalo i chlodno bylo zebym nie pomyslala ze moze taki upal sie zrobic
na szczescie tz niedlugo leci to juz ma liste ciuszkow dla malej.

Plec wam napisze... bo tz sie wygadal juz tesciowej i ja mamie powiedzialam wymknelo mi sie :d wiec juz pewnie wszyscy beda wiedziec
bedzie
DZIEWCZYNKA

hahaha.... moja tesciowa nie pocieszona bo ma dwie wnuczki i chciala wnuka a ja mam ja gdzies jak bede w lipcu i mi powie ze bedzie 3 chlopak to jej powiem ze jak sobie sama zrobi bo wiecej dzieci nie planuje.

ja sie przyznam szczerze ze od poczatku przeczuwalam dziewczynke, nawet mi sie snilo wiec znow sie sprawdzilo, chodz ostatni mc podswiadomie myslalam o chlopcu ze wzgledu na ksztalt brzucha hehe..
moj maz sie smieje ze babiniec taki ze hej ale ze ekonomicznie bo wszystko mam dla dziewczynki

wiec z zakupami nie poszaleje no trudno.. jedynie na zime ze dwa sweterki dresik i tyle bo mam tyle cichow ze jakas mania... od koloru do wyboru.

bol zeba minal... ja nawet nie wiem czy to zab byl mnie bolali raz na jakis czas pol szczeki, tak jak by dziasla przy zebach... wrazliwosc z bolem.. wszystkie zeby na zmiane... nie wiem co to. fakt ze ostatnia 8 mam zepsuta bo mi sie skuryszyla musze isc do dentysty tylko nie mam kiedys.. moze jakis termin na poczatku czerwca zaklepie. wczoraj mnie tak bolalo ze myslalam ze dzis bede jechac na jakies pogotowie dentystyczne.. na szczescie od rana nie jest najgorzej ( odpukac!)

ja ide sie troszkie ogarnac, troche maznac samoopalaczem bo wygladam jak corka mlynarza
obiad zrbiony a potem spacer do lasu

Astorianka a na ktorej scianie masz lozsyko? bo ja mam na przedniej i przez to czulam pozniej ruchy

naked bo to tak na prawde jest samo rodzenie to jak robienie kupki.. to samo odczucie sie ma na toalecie ) z tym ze rodzenie to taka megaaaa kupka

uciekam juz
trzymajcie sie
Stary 2010-05-23, 11:01   #4134
majka59
Raczkowanie

Pandziolka i fem-brzuszki urocze

Weronisia-brzuszek malusi,nie wyglada jeszcze jak ciazowy.Rodzinka super

Ray-gratulacje dziewuszki

Ja spadam sie w koncu doprowadzic do jakiegos normalnego stanu i moze gdzies na zakupy sie wybiore,bo u nas upal a ja nie mam sie w co ubrac,poza tym w niczym sie sobie nie podobam i ostatnio stracznie marudna sie zrobilam:brzydal :
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:02   #4135
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Rozaliontka witamy, napisz coś więcej o sobie

Ray gratuluję córeczki a co do porównania porodu do wypróżniania no to teraz to jestem chociaż w stanie sobie to wyobrazić
Stary 2010-05-23, 11:03   #4136
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki, u mnie nadal słonko,ale się cieszę nareszcie moje kwiatuszki na balkonie odżyją bo już myślałam że wszystko mi padnie.

Naked ty to normalnie laska jesteś ..... no aż zazdrość bierze

Fem brzusio śliczny no i buźka ładna

Któraś z was o uczuleniu na oliwkę pisała....moja gin mi ciągle powtarza, że niestety w ciąży bardzo dużo rzeczy może uczulać, nawet te które dotychczas dobrze tolerowałyśmy. Ja jakiś czas temu obudziłam się cała obsypana swędząco-piekącą wysypką no i okazało się że proszek w którym pościel wyprałam (ten sam od 3 lat) mnie uczulił. A wapno spokojnie można brać, ja od początku ciąży codziennie jedno biorę na wzmocnienie i jest ok.

Mam też nadzieję,ze z Pomi sytuacja opanowana i że zaraz do nas wróci. No cóż ... kolejny z uroków ciąży.

Dziewczyny a ja mam mega problem. Mam straszną ochotę na ciasto marchewkowe. Takie jak babka bez kremów itd ale z mnóstwem marchewki. Kiedyś coś takiego jadłam i mi się przypomniało ale nie mam przepisu i nie mogę nic fajnego znaleźć w necie. Macie może jakiś w miarę szybki, prosty przepis na takie ciacho? Jak tak to błagam...podajcie mi go
Stary 2010-05-23, 11:32   #4137
Ray
Zakorzenienie

majka chyba dzis na zakupach nie poszalejesz bo pozamykane wsio

cellaris ja nie wiem o jakim ty mowisz marchewkowym.. tzn ja znam przepis na marchewkowe i czasem robie ale to jest takie mieciutkie i konsystencja jak by murzynka paczka ale pycha tez
ja bralam przepis z neta i ani razu mi sie nie zepsulo a co do robienia ciast jestem noga totalna
prosty przepis szybki
zaraz poszukam i wkleje ten co ja robilam
tu jest przepis ktory ja robie
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...7979,9495.html
tylko ja nie daje rodzynek innych takich ulepszen ale jak ktos lubi moze sobie dorzucic

hmmm moze i ja dzis zrobie to ciasto :d musze tylko gdzies marchewek dokupic bo nie mam tylu

ja z koleji nie mam ochoty na mieso w ogole... dzis zrobilam pomidorowa i bede robic placki ziemniaczane z dzemem

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-23 o 11:36
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:36   #4138
Ineczka33
Wtajemniczenie

cellaris, mój mąż robił z tego przepisu i wyszło dobre http://arabeskawaniliowa.blogspot.co...rchewkowe.html
Stary 2010-05-23, 12:16   #4139
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Weronisia
ale malutki ja tam bym nie powiedziała nawet, że ciążowy
Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Weronisia-brzuszek malusi,nie wyglada jeszcze jak ciazowy.Rodzinka super
Naked, Majka
Jak to malutki i nie ciążowy? Ja zawsze byłam płaska jak deska, więc od razu widać, że to nie mój normalny brzuch
elenka1, kasienka1701, Lenka dzięki

Cytat:
Angelika a pierwszy raz użyłaś tej oliwki? Bo jeśli nie pierwszy raz, to raczej przyczyna może być inna, a że akurat się wysmarowałaś, to może akurat zbieg okoliczności, tym bardziej, że na innych częściach ciała nie masz krostek. Fakt, że w ciąży jesteśmy bardziej wrażliwe na wszystko... ale skoro używałaś tego już wcześniej, to nic nie powinno ci się stać.
Przyczyn może być wiele np. zgrzałaś się, albo wyprałaś w nowym proszku czy płynie, albo coś zjadłaś.... Ale takie uczuleniowe wysypki nie są groźne, więc nie ma co panikować.
A z lekarzem się wstrzymaj, bo takie pokrzywki, krostki itp. dość szybko schodzą, a lekarze i tak nic ci nie poradzą. Chyba żeby cie bardzo to swędziało i nie schodziło, to wtedy idź koniecznie.
Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
i ja pokazuję swój 21 tc 1d
od razu przepraszam za negliż, ale to świeżótkie dzisiejsze z samego rańca
Fem spory już ten twój brzuszek A z tym negliżem, to odważna jesteś

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Weronisia, super fotki. Ale Ci zazdroszczę, że mieszkasz w Niemczech, ja po każdym pobycie tam mam doła jak wrócę tutaj i nie mogę się pozbierać, tak tęsknię za wszystkim. Czasami żałuję że tam nie zostałam, no ale trudno. To moje jedyne wielkie niespełnione marzenie..
Lenka to w czym problem
Ja mieszkałam w Niemczech 9 lat i ciągle marzyłam o powrocie do Polski. Wróciłam więc w czerwcu 2008. Ale nie wytrzymałam tam. W październiku 2009 wróciłam znowu do Niemiec
A więc Lenka... wszystko jest wykonalne
Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ogladam zdjecia i...... super, ale dzieciaczki masz podobne do siebie mam nadzieje, ze moj bobasek tez bedzie wygladal tak jak ja
waniliaania2009 dzieci są do siebie podobne, a po mnie mają kolor włosów i oczu. Ale synek bardziej podobny jest do męża niż do mnie. Nawet miny i ruchy ma takie jak on. A córka to moja miniaturka. Jest dosłownie identyczna i w wyglądzie i w zachowaniu i w charakterze
Ciekawe jakie będzie to trzecie...

Cytat:
bedzie
DZIEWCZYNKA
Ray ja się tego domyśliłam już wczoraj napisałaś takie jedno z danie, z którego wynikało, że będzie druga dziewczynka "tesciowa mnie jeszczewpieniagadka o tej plci... kurde niech ludzie sami se robia dzieci jakie chca a nie jakies licytacje... jak by jedno bylo gorsze od drugiego czy jak? " Od razu pomyślałam, że teściowa nie zadowolona, że będzie druga dziewczynka Olej takie reakcje. Najpierw gadają, a potem i tak się cieszą i kochają.
Fajnie, że będzie dziewczynka. Dużo zaoszczędzisz na wyprawce itp. I pokoju oddzielnego nie muszą mieć. Same plusy

Astorianka nie przejmuj się, że nie czujesz ruchów. To w końcu twoja pierwsza ciąża.
Ja moje maleństwo czuję też od niedawna, a to nie pierwsza moja ciąża
Pierwszy raz poczułam maleństwo w 13 tc, przez dwa dni, a potem ucichło gdy tylko ja się uspokoiłam. Teraz czuję je od kilku dni, czyli od 17 tc.
A ty też poczujesz w końcu

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-05-23 o 12:21
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 12:18   #4140
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Plec wam napisze... bo tz sie wygadal juz tesciowej i ja mamie powiedzialam wymknelo mi sie :d wiec juz pewnie wszyscy beda wiedziec
bedzie
DZIEWCZYNKA

hahaha.... moja tesciowa nie pocieszona bo ma dwie wnuczki i chciala wnuka a ja mam ja gdzies jak bede w lipcu i mi powie ze bedzie 3 chlopak to jej powiem ze jak sobie sama zrobi bo wiecej dzieci nie planuje.

ja ide sie troszkie ogarnac, troche maznac samoopalaczem bo wygladam jak corka mlynarza
No to gratulujemy zdrowej córeczki Alicja będzie miała siostrzyczkę Mam w rodzinie takie dwie lalki,których róznica wieku jest taka sama jak będzie u ciebie między dziewczynkami i te u mnie są takie słodkie,że szok.Najśmieszniejsze jest to,że ta młodsza krok w krok naśladuje starszą-wychodzi jej to bosko

Co do teściowej,to masz rację jak chce chłopaka to niech se sama zrobi.
U mnie jest to samo tylko z teściem.Jeszcze się pierwsze dziecko nie urodziło,a on już gada,że następnym razem musi być wnuk(w dodatku kieruje te słowa do mnie,jakby dupek nie wiedział,że to nie ode mnie zależy...) Tak czy siak szkoda słuchać takiego gadania

Oj ja to jestem taka blada,że masakra,najgorzej to wygląda na nogach-dwa białe patyki...Chętnie bym poleżała na słoneczku,ale z tego nici. A co do samoopalacza,to ja wolę nie ryzykować,nigdy nie mogę nałożyć równo i potem zawsze wychodzą mi paski

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości