|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Kochane powiedzcie mi,czy to mozliwe zebym dostala uczulenia na oliwke. Dostałam chrostek na brzuszku, w sumie piersi tez smarowałam ale tam mnie nie wysypało. mam isc do lekarza czy poczekac az przejdzie?hmmm...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
cześć
![]() za Pomi oczywiście mocno kciukasy ściśnięte troszkę nie wiem co dzisiaj ze sobą i mężem zrobić ![]() ![]() a wiecie ze galerie dzis nieczynne z racji Zielonych Swiatek trzeba chyba jakis spacer uskutecznic ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- naked21 sliczna z Ciebie kobietka, napewno niejeden facet sie niedlugo kolo Was zakreci ![]() a mozesz zdradzic gdzie kupiłaś tuniczkę???? ![]() fajna Weronisia z Was rodzinka ![]()
![]() |
#4113 |
Wtajemniczenie
|
elenka1 hehe dziękuję
![]() ![]() a tuniczkę kupiłam w H&M dziecięcym ![]() Angelika16 wszystko jest możliwe... odczekaj kika dni i zmień oliwkę. ja polecam Hipp ![]()
#4114 |
Zadomowienie
|
Pomi trzymam mocno kciuki za pobyt w szpitalu wszytko będzie dobrze
![]() Ja zaraz zbieram się z TŻ w okolice Kazimierza zobaczę jak ta nasza krakowska Wisła się trzyma Tż obiecał mi lody na Starowislnej (dziewczyny z Krakowa pewnie wiedzą o co chodzi ![]() Wczoraj wieczorem Tż poczuł porządne kopniaki od małego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w piękny słoneczny dzień
![]() ![]() ![]() Pomidora,szybkiego powrotu do domciu.Przesyłam ci dobre fluidki na wyzdrowienie ![]() Ray,mam nadzieję że ząb już przestał boleć.Strasznie ci współczuję-dla mnie ból zęba to najgorszy jaki może być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Raczkowanie
|
cześć kochane w piękny słoneczny i bezchmurny poranek
![]() ja coś ostatnio nie mogę się ułożyć do spania, podkładam poduszki pod brzuszek, między nogi, a i tak budzę się kilka razy w nocy z bólu pleców albo bioder... kurcze ![]() dzisiaj wstałam bardzo wcześnie (już 0 6) i mimo,że jestem niewyspana, to od leżenia bolą mnie kości (może maluszek podkrada mi wapń - łobuz mały ![]() okruszek usprawnia swoje kopniaki, bo coraz mocniej je czuję, także mój mąż również czuje... ![]() Cytat:
ja dostałam podobnego uczulenia, całkiem niedawno, na balsam dove, który używałm od samego początku ciąży i wcześniej też, a od jakiegoś tygodnia no nie mogę się wogóle nim smarować... spróbuj nie używać jej przez jakiś czas, dopóki nie znikną krostki, albo zmień na coś innego... do lekarza bym sie wybrała jak by to było bardzo dokuczliwe...albo nieciekawie wyglądało ![]() DZIEWCZYNY śliczne brzuszki - a rosną jak na drożdżach... ![]() i ja pokazuję swój 21 tc 1d od razu przepraszam za negliż, ale to świeżótkie dzisiejsze z samego rańca ![]() ![]() ![]() ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-05-23 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
fem - no no niezły brzusio
![]() jak ja lubię patrzeć na ciążowe brzuchalki ![]() moja dzidzia też już coraz mocniej kopie... wczoraj naprawdę fajnie było już to czuć, ale nie dałam TZ-owi dotknąc, bo nadal nie widze w nim żadnej chęci poprawy.... ![]()
#4118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Pomi trzymamy kciuki!!
Cytat:
![]() dziewczyny macie piekne brzuszki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Raczkowanie
|
Pomidorko trzymam mocno kciuki za Waszą dwójkę
![]() Jej, jak ja zazdroszczę tym, które czują ruchy. Albo jestem taka tępa i gruba, że po prostu nic nie czuję przez ten cholerny tłuszcz, albo bejbiak jest mało ruchliwy... Za mną kolejna nieprzespana noc i ból żeber jakby ktoś mi je skopał... Masakra.. ale zaraz biorę psiurnika na spacer i będzie mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Rozeznanie
|
witajcie dziewczynki
![]() waniliaania2009 śliczna bluzeczka gdzie zakupiłaś pomi trzymam kciuki za to żeby wszystko było dobrze z Tobą i Tymkiem ![]() pozostałe mamuśki wszystkie co wystawiły brzusie wyglądacie kwitnąco,jesteście piękne ![]() ![]() falbala Wiktor chodź pewnie jest ich już tysiace,Piotruś też imię ładnie podaje wam linki posłuchajcie sobie ja swojemu dzidziusiowi codziennie puszczam tak mi się podobają chyba nie zgupiałam: ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6AGMD...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Tptcg...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=XQBZgy8gpbE |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Wtajemniczenie
|
fem super brzusio
![]() MisQa ![]() ![]() jak ja się wczoraj uśmiałam na tym panieńskim ![]() ![]() ![]() ![]() Malwinko cudne te kołysanki, już je sobie dodałam do ulubionych. Chociaż od tej Krajewskiego to płakać mi się chce...
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-05-23 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4124 | |||
Zadomowienie
|
Jak dla mnie Piotr.Tak nazwałabym swojego,ale będzie dziewczynka,więc może next time...A Piotr jest pięknym imieniem,można róznie wołać do dziecka,jest mnóstwo zdrobnień,pasuję i do małego chłopca i potem dla dorosłego mężczyzny
![]() Cytat:
![]() No niby się domyślam,ale czekam na wiadomość,kto tam u Ciebie mieszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś kolejny dzień pięknej pogody,a ja siedzę w domu sama jak palec.Jak tak piszecie o tych spacerkach,to aż mi się smutno robi...Samej nie chce mi się nigdzie łazić ![]()
![]() |
#4125 | |
Zadomowienie
|
pandziolka, fem, piękne brzusie !!
Ray, nie przejmuj się za bardzo.. Moja teściowa też tak szalała na początku.. Z każdej możliwej okazji nam dziewczynki życzyła, bo chciała wnusię i koniec. A najlepiej dwie na raz ![]() Weronisia, super fotki. Ale Ci zazdroszczę, że mieszkasz w Niemczech, ja po każdym pobycie tam mam doła jak wrócę tutaj i nie mogę się pozbierać, tak tęsknię za wszystkim. Czasami żałuję że tam nie zostałam, no ale trudno. To moje jedyne wielkie niespełnione marzenie.. wiem, wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4126 | |
Raczkowanie
|
Gratulacje wszystkim pięknych brzucholków
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Rozeznanie
|
Lenka narazie te bo są najlepsze jak dla mnie
![]() Czytam też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zadomowienie
|
Pomi, wysyłam milion pozytywnych fludiów! Wracaj do nas szybko!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
BAN stały
|
dzieki z zaproszenie
![]() jestem Rozalka mam synka Stasia ur.09.06.2009 ![]() ![]() ![]() dlugo nie moglam sie przyzwczaic ze mam synka zamiast corki.... i bede mama 10 pazdziernika ![]() milej niedzieli |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() malwina1204 - bluzke kupilam w HAPPY MUM (Krakow, Plaza) maja tez sprzedaz przez internet. http://www.happymum.pl/ Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-23 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piszesz,że miała być Ala,czy znaczy to,że według badań była dziewczynka,a urodził się chłopiec czy jak?Napisz coś więcej ![]()
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
Pomi trzymaj się dzielnie! wszystkie trzymamy mocno kciuki, wracaj do nas szybciutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u nas slonce od wczoraj ![]() ![]() na szczescie tz niedlugo leci to juz ma liste ciuszkow dla malej. Plec wam napisze... bo tz sie wygadal juz tesciowej i ja mamie powiedzialam wymknelo mi sie :d wiec juz pewnie wszyscy beda wiedziec ![]() bedzie DZIEWCZYNKA ![]() hahaha.... moja tesciowa nie pocieszona bo ma dwie wnuczki i chciala wnuka a ja mam ja gdzies ![]() ![]() ja sie przyznam szczerze ze od poczatku przeczuwalam dziewczynke, nawet mi sie snilo wiec znow sie sprawdzilo, chodz ostatni mc podswiadomie myslalam o chlopcu ze wzgledu na ksztalt brzucha hehe.. moj maz sie smieje ze babiniec taki ze hej ![]() wiec z zakupami nie poszaleje ![]() bol zeba minal... ja nawet nie wiem czy to zab byl ![]() ![]() ja ide sie troszkie ogarnac, troche maznac samoopalaczem bo wygladam jak corka mlynarza ![]() obiad zrbiony a potem spacer do lasu ![]() Astorianka a na ktorej scianie masz lozsyko? bo ja mam na przedniej i przez to czulam pozniej ruchy naked bo to tak na prawde jest ![]() ![]() uciekam juz trzymajcie sie
#4134 |
Raczkowanie
|
Pandziolka i fem-brzuszki urocze
![]() Weronisia-brzuszek malusi,nie wyglada jeszcze jak ciazowy.Rodzinka super ![]() Ray-gratulacje dziewuszki ![]() Ja spadam sie w koncu doprowadzic do jakiegos normalnego stanu i moze gdzies na zakupy sie wybiore,bo u nas upal a ja nie mam sie w co ubrac,poza tym w niczym sie sobie nie podobam i ostatnio stracznie marudna sie zrobilam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Wtajemniczenie
|
Rozaliontka witamy, napisz coś więcej o sobie
![]() Ray gratuluję córeczki ![]() ![]() ![]()
#4136 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, u mnie nadal słonko,ale się cieszę
![]() Naked ty to normalnie laska jesteś ..... no aż zazdrość bierze ![]() Fem brzusio śliczny no i buźka ładna ![]() Któraś z was o uczuleniu na oliwkę pisała....moja gin mi ciągle powtarza, że niestety w ciąży bardzo dużo rzeczy może uczulać, nawet te które dotychczas dobrze tolerowałyśmy. Ja jakiś czas temu obudziłam się cała obsypana swędząco-piekącą wysypką no i okazało się że proszek w którym pościel wyprałam (ten sam od 3 lat) mnie uczulił. A wapno spokojnie można brać, ja od początku ciąży codziennie jedno biorę na wzmocnienie i jest ok. Mam też nadzieję,ze z Pomi sytuacja opanowana i że zaraz do nas wróci. No cóż ... kolejny z uroków ciąży. Dziewczyny a ja mam mega problem. Mam straszną ochotę na ciasto marchewkowe. Takie jak babka bez kremów itd ale z mnóstwem marchewki. Kiedyś coś takiego jadłam i mi się przypomniało ale nie mam przepisu i nie mogę nic fajnego znaleźć w necie. Macie może jakiś w miarę szybki, prosty przepis na takie ciacho? Jak tak to błagam...podajcie mi go ![]()
#4137 |
Zakorzenienie
|
majka chyba dzis na zakupach nie poszalejesz bo pozamykane wsio
![]() cellaris ja nie wiem o jakim ty mowisz marchewkowym.. tzn ja znam przepis na marchewkowe i czasem robie ale to jest takie mieciutkie i konsystencja jak by murzynka paczka ![]() ja bralam przepis z neta i ani razu mi sie nie zepsulo a co do robienia ciast jestem noga totalna ![]() prosty przepis szybki zaraz poszukam i wkleje ten co ja robilam tu jest przepis ktory ja robie http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...7979,9495.html tylko ja nie daje rodzynek innych takich ulepszen ale jak ktos lubi moze sobie dorzucic ![]() hmmm moze i ja dzis zrobie to ciasto :d musze tylko gdzies marchewek dokupic bo nie mam tylu ![]() ja z koleji nie mam ochoty na mieso w ogole... dzis zrobilam pomidorowa i bede robic placki ziemniaczane z dzemem ![]()
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-23 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Wtajemniczenie
|
cellaris, mój mąż robił z tego przepisu i wyszło dobre
![]()
#4139 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to malutki i nie ciążowy? Ja zawsze byłam płaska jak deska, więc od razu widać, że to nie mój normalny brzuch ![]() elenka1, kasienka1701, Lenka dzięki ![]() Cytat:
Przyczyn może być wiele np. zgrzałaś się, albo wyprałaś w nowym proszku czy płynie, albo coś zjadłaś.... Ale takie uczuleniowe wysypki nie są groźne, więc nie ma co panikować. A z lekarzem się wstrzymaj, bo takie pokrzywki, krostki itp. dość szybko schodzą, a lekarze i tak nic ci nie poradzą. Chyba żeby cie bardzo to swędziało i nie schodziło, to wtedy idź koniecznie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mieszkałam w Niemczech 9 lat i ciągle marzyłam o powrocie do Polski. Wróciłam więc w czerwcu 2008. Ale nie wytrzymałam tam. W październiku 2009 wróciłam znowu do Niemiec ![]() A więc Lenka... wszystko jest wykonalne ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jakie będzie to trzecie... Ray ja się tego domyśliłam już wczoraj ![]() ![]() ![]() Fajnie, że będzie dziewczynka. Dużo zaoszczędzisz na wyprawce itp. I pokoju oddzielnego nie muszą mieć. Same plusy ![]() Astorianka nie przejmuj się, że nie czujesz ruchów. To w końcu twoja pierwsza ciąża. Ja moje maleństwo czuję też od niedawna, a to nie pierwsza moja ciąża ![]() Pierwszy raz poczułam maleństwo w 13 tc, przez dwa dni, a potem ucichło gdy tylko ja się uspokoiłam. Teraz czuję je od kilku dni, czyli od 17 tc. A ty też poczujesz w końcu ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-23 o 12:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do teściowej,to masz rację jak chce chłopaka to niech se sama zrobi. U mnie jest to samo tylko z teściem.Jeszcze się pierwsze dziecko nie urodziło,a on już gada,że następnym razem musi być wnuk(w dodatku kieruje te słowa do mnie,jakby dupek nie wiedział,że to nie ode mnie zależy...) Tak czy siak szkoda słuchać takiego gadania ![]() Oj ja to jestem taka blada,że masakra,najgorzej to wygląda na nogach-dwa białe patyki...Chętnie bym poleżała na słoneczku,ale z tego nici. A co do samoopalacza,to ja wolę nie ryzykować,nigdy nie mogę nałożyć równo i potem zawsze wychodzą mi paski ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.