Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 10:01   #2911
angy
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Zrobiłam test i na szczęście negatywny tylko czemu mi się okres spoznia... hmmm moze rzeczywiscie przez stres.
U mnie tez negatywny

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Marysiu, Angy - moja Marynia też jeszcze kilka dni temu nie chciała raczkowac, choć śmiesznie dupkę wypinała i bujała się w przód- tył, podpierając się rączkami na kolankach (i wtedy od koleżanki usłyszałam, że to dobry znak, że już zaraz będzie raczkować). I też próbowała wstawać. Trochę się zaczęłam martwić, bo podobno raczkowanie to ważny etap i lepiej, żeby był. Ale od 2 dni raczkuje. Może to dlatego, że sama jej pokazałam, jak mamusia raczkuje?
Wykorzystuje się też do nauki raczkowania - w przypadku starszych dzieci, które nie raczkowały, a już chodzą - jakieś zabawki-tunele, i tam wkłada np. ulubione zabawki/przedmioty malców.
Tunele można kupić m.in. w Ikei. Wymądrzam się, bo wiem od pediatry.
Unholy - ja taką mrożoną kawusię robię bez blendera/ miksera itp. Wystarcza mi zwykły słoik, musi być tylko szczelny i schłodzony. No i mleczko jak najzimniejsze - minimum kilka godzin w lodówce powinno stać zanim go użyjesz.

A tak w ogóle to cześć kobietki
U nas pracowicie bardzo - ja zajmuję się małą, pracuje na zlecenia, małż studiuje i pracuje - nie ma na nic czasu. Opiekujemy się małą na zmianę w tygodniu, jest hardcore'owo.
Czasem na weekend Teść nas odciąża, opiekując się Marynią, ja wtedy oczywiście pracuję, ale i tak ledwo wiążemy koniec z końcem.
Moi rodzice chcą, żebyśmy dali im małą na wychowanie do innego miasta, gdzie mieszkają, ale nie chcemy.
nie wyobrażam tego sobie, zatęskniłabym się na śmierć. Bycie weekendowymi rodzicami to nie dla nas. A Mała jest cudowna, ale bardzo ruchliwa i zabawowa, że tak powiem.
Więc jakoś nie bardzo mam czas, żeby czytać, a co dopiero pisać. Poza tym zauważyłam, że trudno zostać zauważonym, jak się tak mało pisze, jak ja - od początku.
Tak więc być może od czasu do czasu będę wpadać i się (trochę) spowiadać....
Pozdrawiam cieplutko

Wpadaj wpadaj
Nawet nie wyobrażam sobie być weekendową mamą Jedne z nas mają lżej, inne ciężej, ale oddać dziecko (niby dziadkom, ale jednak) nie mieści mi się w głowie. Pewnie są takie sytuacje, że nie ma wyjścia, ale mi się wydaje, że jak się patrzy na swoje dziecko, jak rośnie, to daje nam tyle radości, że właśnie jest to mobilizacja, żeby iść do przodu.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mialam isc spac, ale sie wysamoopalaczowalam i musze wyschnąć
Truuuudne słowo

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
n
nastroj mam rewelacyjny
Babeczka przezadowolona!!!! w dniu ślubu chce zebym jeszcze 1 osobe pomalowala, wiec tymbardziej sie ciesze
Zadowolona pani to najlepsza reklama
och zeby sie to rozkrecilo, to nic snu z powiek by mi nie spedzalo
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

a my po spacerku rodzinnym, nałaziliśmy się za wsze czasy - 3 godz... Amelka już na koniec dość miała. wcześniej posiedziała na kocyku, pojadła trawki (tylko trochę ) już po obiadku. tylko mój nastrój jakiś podły, nie mam na nic ochoty i siły...
A co się stało?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Decyzja zapadła, montujemy na futrynie huśtawkę gorgulkową
Bartuś ganiał z dzieciakami i też zadowolony
My mamy juz z miesiąc. Podoba sie Zosi

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej
Ja nie Miramej ale tez sie zamelduje, ze żyje
Jestem bardzo zmeczona. W nocy spałam tylko 3 godziny bo połozyłam sie pozno a ok 24 Kuba sie obudził z płaczem i 3 godziny szlochał.
Nie wiedziałam co mu jest. Goraczki nie miał ale płakał i nie mogł znalezc sobie miejsca. Na sam koniec dałam mu paracetamol i jakos usnał. Juz o 5.30 musiałam wstac i szykowac sie na komunie.
A dzisiaj mały ma katarek, cieknie mu z noska
Wczoraj na podworku myłam wózek i Kuba bawił sie obok miski z woda i wylał wode na stopki a był w sandałkach. Woda była zimna wiec moze od tego ten katar.
Zaalikowałam mu na noc Viburcol, wysmarowałam Pulmexem, Nasivin i masc Majerankowa. Mam nadzieje, ze spokojnie przespi noc.

U nas własnie przeszła burza - błyskawice, pioruny i duzy deszcz.

Komunia udana, ale juz o 15 pojechalismy do domu bo mały marudził. Zaliczył dzisiaj az 3 drzemki (w nocy bidulek sie nie wyspał).

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć

Jestem , nie obraziłam się , dziękuję za pamięć

W sobotę byliśmy na USG główki, lekarz powiedział, że nie może obejrzeć wszystkiego tak dokładnie, jak mógłby to zrobić jeszcze jakiś czas temu (ze względu na małe ciemiączko), ale, że to co udało mu się obejrzeć, jest w porządku.

Adaikako brawa dla Przemusia!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Witam sie poniadziałkowo

Pogoda oczywiście musiała się zepsuć, zresztą już od popołudnia wczoraj było do bani Ale generalnie weekend był fajny W sobotę byliśmy praktycznie cały czas na dworzu i mięliśmy inauguracje grilla Ach te pieczone ziemniaczki z boczusiem...
Małż "bidulek" musiał trochę popracować fizycznie przy garażu i od razu odciski, zakwasy, ło matko. Szkoda gadać.
Zosia w sobotę tak mi dała popalić, że miałam dość. Cały czas trzeba się nią zajmować, zabawiac, nic nie można zrobić. Sprzątałam wczoraj, jak małż był w domu. Ale za to ładnie śpi w nocy, już praktycznie w ogóle się nie budzi, nawet nie chce smoka. Rozważam na poważnie wyniesienie łóżeczka z naszej sypialni.

Coś jeszcze miłam napisać, ale nie pamiętam. Za chwilę mi sie przypomni.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-05-24 o 10:06
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:09   #2912
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Czesc mamuski
Wpadłam na chwilke sie przywitac i zmykam do mojego kluseczka bo chodzi i krzyczy "mamamama"

U nas tez pogoda sie popsuła, chmury i duzo chłodniej. Ale i tak dlugi spacerek zaliczymy jak nie bedzie padac.
Kuba uwielbia byc na dworze, jak dlugo siedzimy w domu to bardzo marudzi i cały czas siedzi pod drzwiami

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
na placu zabaw Wercia miala dwoch adoratorow w swoim "wieku"

moze dlatego nie spal w nocy bo mial nosek zatkany
mam nadzieje ze dzisiejsza nocka bedzie lepsza i katar a sioooo
No to sie zaczyna Taka slicznotka nie opedzi sie od adoratorów

Wydaje mi sie, ze juz zaczynał sie katar, dlatego tak płakał. Ale obstawiam tez ząbek na dole bo juz zaczyna sie cos dziac (dziasełko podpuchnięte i nabrzmiałe).

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Cass, nie poznałam Kubusia w avatarku fajny
Podobny troche do dziewczynki

Cytat:
W sobotę byliśmy na USG główki, lekarz powiedział, że nie może obejrzeć wszystkiego tak dokładnie, jak mógłby to zrobić jeszcze jakiś czas temu (ze względu na małe ciemiączko), ale, że to co udało mu się obejrzeć, jest w porządku.
Super, ze wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
obejrzelismy film - ale sie usmialam
Jaki film oglądałas?
Tez chce sie posmiac i odstresowac

Cytat:
nie mam pomyslu na obiad.Co robicie?
Robie pulpety w sosie warzywnym a do tego ziamniaczki. Kuba zje z nami

Cytat:
cass jak dziś Kubuś?
Skierko, dziekuje za troske
Nocka mineła dobrze, Kuba ładnie spał, obudził sie kilka razy ale juz nie płakał tylko szukał smoczka. Pospalismy do 8. Katarek juz mniejszy i lepiej mu sie oddycha. Tak pozatym innych chorobowych objawow nie ma.
Polecam masc Pulmex. Juz sprawdziłam, ze po niej katar szybciej przechodzi.

Cytat:
nic mi sie nie chce najchetniej to bym spac poszla
syf na chacie mam okropny ale nie mam weny w ogole
Svi, przybij piatke. U mnie tez syf a weny brak

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:15   #2913
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

adaikako brawa dla Przemusia za nowe umiejętności

Cytat:
Miramej, super że u malutka ok

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
super

może się przekona..kiedyś

Dzień dobry

Jestem dzisiaj później - doprowadzenie domu do ładu po weekendzie i gospodarzeniu TŻ jakoś dłużej mi zajęło
Ale poradził sobie, trzeba przyznać, przyjechałam to mała wykąpana spała jak aniołek, obudziła się tylko na sekundę, obdarzyła mnie uśmiechem i zasnęła ponownie
Kurs super tylko moje dziecko za mną nie tęskniło , czuję się niedowartościowana
, wolałabym, żeby kiedyś było już

, a dlaczego?

Tęskniło, ale było dzielne

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Nawet nie wyobrażam sobie być weekendową mamą Jedne z nas mają lżej, inne ciężej, ale oddać dziecko (niby dziadkom, ale jednak) nie mieści mi się w głowie. Pewnie są takie sytuacje, że nie ma wyjścia, ale mi się wydaje, że jak się patrzy na swoje dziecko, jak rośnie, to daje nam tyle radości, że właśnie jest to mobilizacja, żeby iść do przodu.
(...)
A moja koleżanka zostawiła dziecko swojej mamie na 6 lat i nawet nie przyjeżdżała na wszystkie weekendy Do dziś nie umiem tego zrozumieć, chociaż próbuję.

Ale mam Marudkę w domu (znaczy chwilowo poza domem, bo na spacerze )

Dziękujemy za miłe komentarze w albumie , Kubuś zjadł trochę piasku (mam nadzieję, że p4w będzie ze mnie dumna ), Małż o mało nie padł na zawał, jak to zobaczył i był wręcz gotów jechać do szpitala

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:28   #2914
gorgulek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie pocytuję bo nie mam czasu. Wczoraj się rozpisałam, pocytowałam i padł mi net, burza była i strasznie lało wieczorem. Dziś piękne słonko znów. Zaraz przyjeżdża do mnie koleżanka i pewnie posiedzi długo.

Olu jeszcze nie wpłynęła mi kasa na konto i nie mam jak przekazać Tobie teraz. Jak tylko dojdzie to robię przelew.

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:31   #2915
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
UNawet nie wyobrażam sobie być weekendową mamą Jedne z nas mają lżej, inne ciężej, ale oddać dziecko (niby dziadkom, ale jednak) nie mieści mi się w głowie. Pewnie są takie sytuacje, że nie ma wyjścia, ale mi się wydaje, że jak się patrzy na swoje dziecko, jak rośnie, to daje nam tyle radości, że właśnie jest to mobilizacja, żeby iść do przodu.
Ja tez nie zostawiłabym dziecka na tak dlugo. Nigdy, przenigdy.

Znam pewna dziewczyne, ktora wyjechała zagranice do pracy i zostawiła 3-letnia dziewczynke pod opieka swojej mamy. I trwa to do dzis (mała ma juz 6 lat). Przyjezdza co miesiac na kilka dni.
Ja bym tak nie mogła Wiem, ze praca jest wazna i pieniądze tez ale napewno są inne wyjscia z takiej sytuacji. Dziecka bym nigdy nie zostawiła.

Zmykam do kuchni robic obiad. TŻ zabrał Kubaska na spacer.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-24, 10:35   #2916
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cass ogladalam Stare Wygi - wiesz glupia prosta komedyjka jak wiekszosc ale momentami tak brechtalismy z TZ, ze balismy sie, ze maly sie obudzi hehe

no i leje

magi jezeli chodzi o farbe dla Ciebie - naturalny cieply kolor to bylyby z matrixa 6NW albo 4NW jesli chcesz ciemniejszy (im nizsza liczba tym ciemniejszy) ale na poczatek radzilabym 6NW, bo zawsze mozna przyciemnic a jak wyjda za ciemne to juz doopa - wode do tego 3%, nie musi byc z matrixa, ja uzywam z joanny, z tego co wiem mozna tez kupic mniejsze butelki, nie trzeba tych litrowych czy poltorej

jest tez nowa seria kolorow intensywnie kryjacych ale nie wiem jak wychodza w praktyce jeszcze - moglabys uzyc np 506N

osobiscie uwazam (zreszta moje kolezanki fryzjerki tez), ze najladniejsze kolory wychodza z mieszanek, no ale wtedy musialabys juz zainwestowac w kilka farb a pewnie wolisz jedna

wiec sproboj to 6NW na poczatek i zobacz co z tego wyjdzie, zaleznie od efektu bede mogla doradzic Ci dalej jak juz bede widziec czego sie spodziewac po Twojej glowie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:35   #2917
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Anka jestes jeszcze?
pije druga
hehe w tym samym czasie piłam ale w kuchni
byłam z Tobą telepatycznie

aaaa zapomniałam Ci pogratulować fajnie, ze interes się rozwija i masz coraz więcej klientek
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Dzień dobry

Jestem dzisiaj później - doprowadzenie domu do ładu po weekendzie i gospodarzeniu TŻ jakoś dłużej mi zajęło
Ale poradził sobie, trzeba przyznać, przyjechałam to mała wykąpana spała jak aniołek, obudziła się tylko na sekundę, obdarzyła mnie uśmiechem i zasnęła ponownie
Kurs super tylko moje dziecko za mną nie tęskniło , czuję się niedowartościowana
cieszę sie, ze małz super sobie poradził

mała napewno tęskniła
Cytat:
Ale mam Marudkę w domu (znaczy chwilowo poza domem, bo na spacerze )

Dziękujemy za miłe komentarze w albumie , Kubuś zjadł trochę piasku (mam nadzieję, że p4w będzie ze mnie dumna ), Małż o mało nie padł na zawał, jak to zobaczył i był wręcz gotów jechać do szpitala
Miramej doczytałam, ze na usg ok! cieszę się

hehe smakosz z Kubusia

...................
Bartuś zaczął wydawać z siebie dziwne dźwięki
tzzzzie ...
dzie ...
kciiiiiiiii /tak woła kota /
dlaaaaaa ....
itp

no i mamy pierwszego widocznego guza ... ciocia nosiła go na rękach, Bartuś złapał za klamkę, pociągnął i przywalił sobie drzwiami w czoło

aaa zamontowaliśmy w końcu bramkę przed schodami ... teraz mały ma zajecie ... potrafi stać 15 minut przy bramce, potrzącać nią i krzyczy eeeeehhhhhh /bo fajnie eho niesie na schodach/

to idziemy na spacer, bo pogoda się zrobiła... i moze marchewkę oplewię

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:40   #2918
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

obra dziewczyny czas podjac meska decyzje
ktore rolki te:
http://www.allegro.pl/item1051483725..._promocja.html
czy te:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1036027282
?????
Stary 2010-05-24, 10:43   #2919
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Truuuudne słowo
no ba, uwielbiam trudne słowa

Cytat:
C

Podobny troche do dziewczynki
Oliwka ma podobny kapelusik
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 10:53   #2920
angy
Zakorzenienie

[QUOTE=Ania0104;19536070]
Cytat:
ktore rolki te:
czy te:
?????
Svi mi się bardziej 1-sze podobają, te drugie takie trochę za bardzo kosmiczne jak dla mnie Ale może tak moda teraz i sie nie znam?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-05-24, 10:56   #2921
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja sie boje tylko o te lozyska w tych pierwszych, ze 7 beda za szybkie

no ale w koncu skoro robia taki rozmiar to chyba sa odpowiednie dla dzieci

do czego to doszlo - mama bedzie jezdzic na 5 a dziecko na 7
Stary 2010-05-24, 11:02   #2922
Wojtusia
Zakorzenienie

dziewczyny pamietacie te torby, co byly dodawane do produktów vichy przeciwsłonecznych? poszukuje tej torby, gdyby któras mi znalazła na allegro, albo ebay to bede calowała po rączkach. niestety zdjecia wiekszego nie posiadam. To był chyba gratis do serii capital soleil. załącznik nie działa wiec daje linka
o działa jednak
http://www.e-farm.pl/small/2024.jpg

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-24 o 11:09
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:06   #2923
Ania0104
Zakorzenienie

cisza przed burzą ... przestało wiać, słońce zaszlo, grzmi i idzie taka czarna chmura, ze szok ... własnie wróciliśmy ze spaceru... Bartek zasnął w wózku i chyba będe musiała go obudzic ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:09   #2924
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ma do mnie wpasc zaraz kumpela ze swoim synkiem -ciekawa jestem czy Wercia bedzie sie z nim bawic

Cytat:

nic mi sie nie chce najchetniej to bym spac poszla
syf na chacie mam okropny ale nie mam weny w ogole
mi tez
a musialabym posprzatac

Cytat:

No to sie zaczyna Taka slicznotka nie opedzi sie od adoratorów

Wydaje mi sie, ze juz zaczynał sie katar, dlatego tak płakał. Ale obstawiam tez ząbek na dole bo juz zaczyna sie cos dziac (dziasełko podpuchnięte i nabrzmiałe).

czyli mozliwe ze katarek od zabka

Cytat:

a ja gotuje malej barszczyk dzisiaj

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:13   #2925
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Super, ze wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Miramej doczytałam, ze na usg ok! cieszę się

hehe smakosz z Kubusia

...................
Bartuś zaczął wydawać z siebie dziwne dźwięki
tzzzzie ...
dzie ...
kciiiiiiiii /tak woła kota /
dlaaaaaa ....
itp

no i mamy pierwszego widocznego guza ... ciocia nosiła go na rękach, Bartuś złapał za klamkę, pociągnął i przywalił sobie drzwiami w czoło

aaa zamontowaliśmy w końcu bramkę przed schodami ... teraz mały ma zajecie ... potrafi stać 15 minut przy bramce, potrzącać nią i krzyczy eeeeehhhhhh /bo fajnie eho niesie na schodach/

Zadowolony był bardzo

Dla kogo dziwne, dla tego dziwne

Oj , rozmasowałaś? I przyłożyłaś coś zimnego?

Unholy nieładnie nabijać się z Małża koleżanki

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-24, 11:28   #2926
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass ogladalam Stare Wygi - wiesz glupia prosta komedyjka jak wiekszosc ale momentami tak brechtalismy z TZ, ze balismy sie, ze maly sie obudzi hehe
Moj TŻ uwielbia takie głupie komedie
A ja niestety nie

To ja tak sie smiałam jak oglądałam Eurotrip

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Aniu, Kuba juz zaliczył kilka guzów
Zawsze mu powtarzam, "Do wesela sie zagoi"

Cytat:
ktore rolki te:
czy te:
?????
Kompletnie nie znam sie na rolkach ale tak wizualnie 2 bardziej mi sie podobaja, takie czaderskie i w sam raz dla takiego rozrabiaki jak Eryk

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-24, 11:30   #2927
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zarejestrowalam sie na forum o rolkach i tam zapytalam jakie mam kupic. moze mi pomoga
Stary 2010-05-24, 11:46   #2928
Miramej
Zakorzenienie

Aniu zdecydowaliście się już na jakieś buciki dla Bartusia?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-24, 11:46   #2929
UnholyOne
Ola-Unhola

Jakos nie mam humoru na pisanie. Zmęczona jestem, spać mi się chce...

Antoś wstał o 5, potem krótka drzemka ok 8. Myślałam, że też pośpię, ale ledwo zasnęłam a on już wstał...
Teraz śpi od 30 min, ale ja zrezygnowałam. Czas zjeść coś dietowego, bo po wczorajszym schabowym i rosole mam wyrzuty sumienia.
W nocy bez większych marudzeń, ale za to w dzień tylko na rączki. Chwilkę pobawi się samochodzikiem i już mu źle....

Czekam na wypłatę Małża i kupujemy na dzień dziecka pchacz. Tak fajnie wczoraj bawił się wózkiem i rowerkiem siostry ciotecznej, że jeździdełko na pewno mu się spodoba.

A co ja mam kupić Bartkowi????

Miramej, to nie było nabijanie tylko komplement

Kawkę?
Stary 2010-05-24, 12:01   #2930
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Olu mowilas, ze kupujecie Bartkowi lego

a ja mam dola bo zamowilismy jezdzik a sprzedajacy jest z Wroclawia - moze go zalalo nie odpisuje na maile i oba tel ma wylaczone kurka no

dziewczyny a Wy kupujecie juz butki takie lepsze do chodzenia? bo ja tak myslalam, ze takie lepsze kupie jak maly bedzie juz chodzil, a narazie nie. a musze mu kupic buty na teraz, na spacerze i tak siedzi prawie tyko w wozku, czasem go wyciagne, moze kilka kroczkow przy czyms zrobi na dworzu i to wszystko - i myslalam zeby na teraz kupic mu butki narazie w ccc na przyklad, bo aktualnie wyrosl mi ze wszystkich
Stary 2010-05-24, 12:01   #2931
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny , przepraszam , ze nie pocytuje ale balagan w domu czeka a zaraz przyjdzie do mnie kolezanka . Weekend minal nam suuuper . Pogoda od paru dnie jest po prostu doskonala. W sobote bylismy u szwagierki na urodzinkach . Grill, piwko ...fajnie bylo. W niedzieli pojechalismy na carboot ( standardowo ) Kupilam pare fajnych zabawek dla Danielka , ale niestety nie moge wstawic zdjec , bo nam sie aparat zepsul. Szwagierka kupila basenik dla dzieci i takie pileczki do srodka . I to byl strzal w dziesiatke. Dzieciaki pluskaly sie i az piszczaly z zachwytu . A byla ich trojka Daniel , szwagierki synek no i kolezanki coreczka w wieku Daniela, wiec mielismy wesolo .

Zycze Wam milego dzionka , bo u nas znowu pogoda super wiec zaraz pewnie z kolezanka po kawce , na spacerek sie wybierzemy .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 12:11   #2932
Cassandra 23
Zakorzenienie

Ziemniaki sie gotuja, pulpety juz gotowe.
A mały spi w wozku.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Jakos nie mam humoru na pisanie. Zmęczona jestem, spać mi się chce...

Antoś wstał o 5, potem krótka drzemka ok 8. Myślałam, że też pośpię, ale ledwo zasnęłam a on już wstał...
Teraz śpi od 30 min, ale ja zrezygnowałam. Czas zjeść coś dietowego, bo po wczorajszym schabowym i rosole mam wyrzuty sumienia.
W nocy bez większych marudzeń, ale za to w dzień tylko na rączki. Chwilkę pobawi się samochodzikiem i już mu źle....

Czekam na wypłatę Małża i kupujemy na dzień dziecka pchacz. Tak fajnie wczoraj bawił się wózkiem i rowerkiem siostry ciotecznej, że jeździdełko na pewno mu się spodoba.
To sie bidulko nie wyspałaś

A jak tam dieta? Dalej na ONZ? Ile kg zgubiłaś?

Co do tego pchacza to ja uwazam, ze jest to zabawka na bardzo krotki okres. Bo dziecko jak juz zaczyna chodzic na dobre a uwiezcie mi, naprawde szybko sie rozkręca to bedzie chciało chodzic samo a nie z pchaczem. Wg mnie lepszy juz jest taki rowerek bo posłuzy na dluzej.
Kolezanki coreczka ma juz 3 latka a nadal jezdzi tym rowerkiem i cały czas jest nim zainteresowana.

Cytat:
dziewczyny a Wy kupujecie juz butki takie lepsze do chodzenia? bo ja tak myslalam, ze takie lepsze kupie jak maly bedzie juz chodzil, a narazie nie. a musze mu kupic buty na teraz, na spacerze i tak siedzi prawie tyko w wozku, czasem go wyciagne, moze kilka kroczkow przy czyms zrobi na dworzu i to wszystko - i myslalam zeby na teraz kupic mu butki narazie w ccc na przyklad, bo aktualnie wyrosl mi ze wszystkich
Ja narzazie nie kupuje super extra bucików. Teraz małemu kupiłam takie sanadłki w sklepie BOTI za 15.99 zł. Dobrze mu sie w nich chodzi, są stabilne i nie spadaja z nóżki. Narazie takie wystarcza. Na jesien kupimy juz lepsze.

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny , przepraszam , ze nie pocytuje ale balagan w domu czeka a zaraz przyjdzie do mnie kolezanka . Weekend minal nam suuuper . Pogoda od paru dnie jest po prostu doskonala. W sobote bylismy u szwagierki na urodzinkach . Grill, piwko ...fajnie bylo. W niedzieli pojechalismy na carboot ( standardowo ) Kupilam pare fajnych zabawek dla Danielka , ale niestety nie moge wstawic zdjec , bo nam sie aparat zepsul. Szwagierka kupila basenik dla dzieci i takie pileczki do srodka . I to byl strzal w dziesiatke. Dzieciaki pluskaly sie i az piszczaly z zachwytu . A byla ich trojka Daniel , szwagierki synek no i kolezanki coreczka w wieku Daniela, wiec mielismy wesolo .

Zycze Wam milego dzionka , bo u nas znowu pogoda super wiec zaraz pewnie z kolezanka po kawce , na spacerek sie wybierzemy .

Super, ze weekend Wam sie udał.
A co kupiłaś Danielowi?

Tez myslałam o kupnie takiego basenika z piłeczkami.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-24, 12:14   #2933
katarzynka00
Zakorzenienie

Angy napisz jak robisz te ziemniaczki z boczkiem, i Cass jak robisz sos warzywny, to na tyle z pytan kulinarnych

Co do guzow, to kolezanka wciaz siada na tym samym miejscu przy stole i jak ma mala na rekach to za kazdym razem mala guza nabija o komode
Jakos nie umie pojac ze dzieci sa ruchliwe i chwila nieuwagi wystarczy.
Jak asystuje mi w kapieli to malej zawsze uda sie zwalic kilka kremow z poleczki...bo tez nie umie ogarnac syt i skupic sie na dziecku...ciotka od siedmiu bolesci

Mi podobaja sie pomaranczowe rolki, ale tak wizualnie.Pewnie kolor ma duze znaczenie.Ładnie sie prezentuja

Bylam 1,5h wozkiem na zakupach.Na obiad smażę kielbaske z cebulka, a co sie bede wysilac
Pranie powiesilam, mywarka sie czysci bo cos nie domywa.Mam nadzieje ze specyfik pomoze, a nie ze sie psuje
Czajnik nawet odkamienilam i sie zachmurzylo, a chcialam dalej w rejs wybyc,eh
malej zapas mleka,herbatki,kaszek i 2R zrobilam.I po pieniazkach.
Sobie spineczki do wlosow...brrr jak mnie wkurzaja nie wiem co z nimi zrobic, jak sie wsciekne to spowrotem sie zetne na krotko!!!!

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Texasik...mmm pogoda na kapiele w basenie...mmm kiedy my sie takiego slonka doczekamy.Ile mieliscie stopni?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-05-24 o 12:23
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 12:15   #2934
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat nie scinaj swoich boskich loczkow
Stary 2010-05-24, 12:24   #2935
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Angy napisz jak robisz te ziemniaczki z boczkiem, i Cass jak robisz sos warzywny, to na tyle z pytan kulinarnych
A to nic skomplikowanego (żeby nie było-teść robił, ale wyjawił mi jak)-sekret to użyć przyprawy do ziemniaków-kurcze nie pamiętam firmy, obtaczasz te ziemniaki (kroisz przedtem na mniejsze kawałki, ćwiartki albo połówki), i to wszystko z przypraw, potem w cienki plasterek boczku (parzony wędzony), dobrze w folię i siup na grilla. Pychota

Texasik fajny weekend mieliście

Cass ja też uważam, że pchacz to na krótko. A przy tym wcale nie kosztuje tak mało. Na pewno nie będę kupować.

Ja już jakis czas temu kupiłam Zosi takie buciki.
O i jeszczetakie.
Jestem z nich mega zadowolona Chodzi w nich na zmianę.
I takie sandałki. Tych jeszcze nia zakładałam.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-05-24 o 12:36
Stary 2010-05-24, 12:29   #2936
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
kat nie scinaj swoich boskich loczkow
loki to mam jak odpowiednią odzywke naloze.Rano mam szope taka ze , pozostaje tylko kitka.Nie wiem czy je skrocic i beda sie ladnie krecic czy pielegnowac rosnace.
Nie umiem dbac o wlosy, bo pol zycia krotkie nosilam
Musze znalezc watek o lokach, moze tam cos podpatrze...nim sie wsciekne

Stary 2010-05-24, 12:32   #2937
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Olu mowilas, ze kupujecie Bartkowi lego

a ja mam dola bo zamowilismy jezdzik a sprzedajacy jest z Wroclawia - moze go zalalo nie odpisuje na maile i oba tel ma wylaczone kurka no

No rzeczywiście...
Ale ostatnio małż mu kolejny zestaw bez okazji kupił, więc moze coś innego...No nie wiem, pogadam z Bartkiem

Moze i go zalało.
No ale tel. to chyba by miał ze sobą

Cytat:

To sie bidulko nie wyspałaś

A jak tam dieta? Dalej na ONZ? Ile kg zgubiłaś?

Co do tego pchacza to ja uwazam, ze jest to zabawka na bardzo krotki okres. Bo dziecko jak juz zaczyna chodzic na dobre a uwiezcie mi, naprawde szybko sie rozkręca to bedzie chciało chodzic samo a nie z pchaczem. Wg mnie lepszy juz jest taki rowerek bo posłuzy na dluzej.
Kolezanki coreczka ma juz 3 latka a nadal jezdzi tym rowerkiem i cały czas jest nim zainteresowana.

Co do pchacza, to ja chcę taki, którego "nogi" łączą się w siedzisko i potem sobie dziecko siada i odpycha się nózkami. Bartuś bardzo to lubił.
A rowerek też planujemy. Wczoraj jeździł na takim nie zabezpieczonym z asekuracja Małża, więc pewnie na takim specjalnym dla niego też mu się spodoba.

Jestem na onz...
A wagi nie mam, wiec nie wiem. Ale małż mówi, ze widac, ze spada sadełko

Cytat:

Co do guzow, to kolezanka wciaz siada na tym samym miejscu przy stole i jak ma mala na rekach to za kazdym razem mala guza nabija o komode
Jakos nie umie pojac ze dzieci sa ruchliwe i chwila nieuwagi wystarczy.
Jak asystuje mi w kapieli to malej zawsze uda sie zwalic kilka kremow z poleczki...bo tez nie umie ogarnac syt i skupic sie na dziecku...ciotka od siedmiu bolesci

Mi podobaja sie pomaranczowe rolki, ale tak wizualnie.Pewnie kolor ma duze znaczenie.Ładnie sie prezentuja

Bylam 1,5h wozkiem na zakupach.Na obiad smażę kielbaske z cebulka, a co sie bede wysilac
Pranie powiesilam, mywarka sie czysci bo cos nie domywa.Mam nadzieje ze specyfik pomoze, a nie ze sie psuje
Czajnik nawet odkamienilam i sie zachmurzylo, a chcialam dalej w rejs wybyc,eh
malej zapas mleka,herbatki,kaszek i 2R zrobilam.I po pieniazkach.
Sobie spineczki do wlosow...brrr jak mnie wkurzaja nie wiem co z nimi zrobic, jak sie wsciekne to spowrotem sie zetne na krotko!!!!

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Texasik...mmm pogoda na kapiele w basenie...mmm kiedy my sie takiego slonka doczekamy.Ile mieliscie stopni?
Kat, nie obcinaj się
Stary 2010-05-24, 12:47   #2938
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy a cos ze sprzetow? wszystko ma? rower, hulajnoga, rolki? a moze deskorolka? u Eryka i jego kolegow to teraz hicior

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

kat jak wloski Ci urosna to wystarczy Ci pianka przed suszeniem i bedziesz miec super loczki - jak mi sie krecily to tak robilam
Stary 2010-05-24, 12:48   #2939
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc

Któras z Was pytała o fotelik priori ja mam kolor desert i jest bardzo fajny i się nie brudzi

Svinecko
mi się podobają pierwsze rolki wyglądają na bardziej solidne
Katarzynko nie wolno ścinać włosów

A ja dostałam w końcu okresu z tygodniowym opoznieniem ale jestBoli jak cholera ale nie będe narzekać

Dziewczyny poradzcie mi coś . Tomaszek nie chce siedziec w wozku na spacerze. Chwile posiedzi a potem się wygina, krzyczy a wręcz wszerzczy . Musze go wziąc wtedy na ręce i dzwigam tak tego tluscioszka jedną reką , a drugą pcham wózek. A Tomcio waży juz ponad 11 kg
Stary 2010-05-24, 12:55   #2940
katarzynka00
Zakorzenienie

Wredna..ja cie nie pociesze
dzieci siory -oboje antywozkowe i kazdy spacer sie tak konczyl
zaprzestala spacerow i puszcza ich do ogrodu
moze twoj szkrab to taki typ

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Svi...moze mam zla odzywke, choc niby nivea curl, ale efekt jak dla mnie jest niezadawalajcy, pofalowane, posklejane choc duzo pianki nie daje...bleeee i ksztalt dziki...ehhh wscieklam jej na moje kudly,ale powstrzymam sie od pochopnej decyzji

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości