|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Cytat:
u nas tez jakos parno i duszno wiec pewnie bedzie burza malz w pracy a jak wroci to do tesciow jedziemy Wercia zasnela , potem obiadek i na dwor pojdziemy-mam nadzieje ze sie nie rozpada
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
od 21 do 6wczoraj zaszlam wozkiem do mamy i niebo sie tak granatowe zrobilo, i grzmialo strasznie ze cala droge lecialam jak glupia z wozkiem Ledwo weszlam na podworze i wciagnelam 2 suszarki prania i jak zaczelo padac, to sciana deszczu byla. U nas dzis dzieci do komunii ida wiec przez ten czas mogloby nie padac. W domu ale mam parno i okna pootwierane...zaczyna sie...a co to dalej bedzie jak lato przyjdzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez wczoraj zaszlam na plac zabaw i malz mial dojsc i ledwo co przyszedl to czarna chmura nadeszla, wiatr i zaczelo padac to ja szybko pobieglam do domu bo pranie na dworku wisialo a malz zapychal z wozkiem(dobrze ze blisko mieszkam tego placu) a jak weszlismy do domu to juz ulewa byla u nas do komunie byly tydzien temu i strasznie padalo i zimno bylo ja tez wietrze poki mala spi
|
|
#2884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to może jej tez przejdzie samo? oby ![]() Cytat:
![]() w ciuszkach mówisz, hmmm, może tak spróbuje ![]() ale ja mysle ze ona sie wody boi bo w umywalce jak chce raczki jej umyc to tez sztywnieje (choc bez płaczu) sama juz nieiwem
|
|
#2885 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i nic nie zrobilam bo mi sie przysnelo
TZ wstal i nawet malego nakarmil ![]() pomylam gary i to by bylo na tyle dzisiaj jedziemy do tesciow wiec obiadu nie musze zrobic zrobie jak wrocimy bedzie na jutro milego dzionka
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zwykle odpowiadam z opóźnionym zapłonem ![]() Chciałabym czekoladę o ciepłym odcieniu (niestety nie mogę/nie pasują mi rudości, odcienie złota itd.) Naturalnie mam ciemny kolor włosów Cytat:
, ale wiadomo, każde dziecko inne jest, więc Antoś może przejść to lekko Miramej a gdzie Ty się podziewasz Daj znać, że żyjesz ![]() --- Od jutra jestem tylko Wasza, a teraz już uciekam. Pa
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie Miramej...nie lubisz juz nas
o co kaman?![]() nastroj mam rewelacyjny Babeczka przezadowolona!!!! Zadowolona pani to najlepsza reklama ![]() och zeby sie to rozkrecilo, to nic snu z powiek by mi nie spedzalo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2888 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to super ciesze sie a my po spacerku rodzinnym, nałaziliśmy się za wsze czasy - 3 godz... Amelka już na koniec dość miała. wcześniej posiedziała na kocyku, pojadła trawki (tylko trochę ) już po obiadku. tylko mój nastrój jakiś podły, nie mam na nic ochoty i siły...
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam Babeczka ma pewnie dużo znajomych i tylko czekać aż same będą się zgłaszać
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
2 posty
oszalalyscie? Zaraz pajęczyną zajdziemy Gorgulku, pani od 5lat siedzi w Irlandii, ale moze rozsieje wPolsce dobre zdanie podczas urlopu. Ide, nic tu po mnie.
|
|
|
#2891 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no puchy puchy
my bylismy u tesciow na ogrodzie, wciagnelismy pizze a potem poszlismy na plac Marci wykapany, teraz Eryk siedzi w wannie spagetti na jutro zrobione TZ chodzi za mna jak piesek
|
|
#2892 |
|
Ola-Unhola
|
hej
![]() Wróciliśmy z obiadu. Było bardzo miło. Objadłam się, ale chyba mi wolno po 2 tyg diety. Spróbowałam nawet torcik z panieńskiego drugiej siostry małża w kształcie penisa Dostałam lewe jajko, dobre było Jeansy wiszą, więc obżarstwo chyba aż tak bardzo nie zaszkodziło. Wyszliśmy później na dworek, Antoś bujał się godzinę na huśtawce i był wniebowzięty. Decyzja zapadła, montujemy na futrynie huśtawkę gorgulkową ![]() Bartuś ganiał z dzieciakami i też zadowolony Myślimy nad weselem, czy nie zostać na nim dłużej. Jeden pokój jest wolny i kusi. Ale Antoś się co chwilkę budzi i nie wiem czy niania elektr. zda egzamin. No myślę i nie wiem Pewnie wyjdzie tak, ze pól nocy przesiedzę w pokoju z Antosiem, a Małż będzie się bawił ![]() Mały zasnął w samochodzie i teraz już śpi w łóżeczku. Ja idę zrobić kolację Bartkowi, a potem jak już dzieci zasną....
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziecko na chodzie ![]() obudzila sie niczym z drzemki i sie bawi... o co jej chodzi?nie mam pojecia
|
|
|
|
#2894 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ufff pocwiczylam troche i sie zlalam potem
TZ usypia malego, Eryk w lozku jeszcze film oglada ja ide zaraz sie kapac i zrobie sobie pedicure
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja nie Miramej ale tez sie zamelduje, ze żyje ![]() Jestem bardzo zmeczona. W nocy spałam tylko 3 godziny bo połozyłam sie pozno a ok 24 Kuba sie obudził z płaczem i 3 godziny szlochał. Nie wiedziałam co mu jest. Goraczki nie miał ale płakał i nie mogł znalezc sobie miejsca. Na sam koniec dałam mu paracetamol i jakos usnał. Juz o 5.30 musiałam wstac i szykowac sie na komunie. A dzisiaj mały ma katarek, cieknie mu z noska ![]() Wczoraj na podworku myłam wózek i Kuba bawił sie obok miski z woda i wylał wode na stopki a był w sandałkach. Woda była zimna wiec moze od tego ten katar. ![]() Zaalikowałam mu na noc Viburcol, wysmarowałam Pulmexem, Nasivin i masc Majerankowa. Mam nadzieje, ze spokojnie przespi noc. ![]() U nas własnie przeszła burza - błyskawice, pioruny i duzy deszcz. Komunia udana, ale juz o 15 pojechalismy do domu bo mały marudził. Zaliczył dzisiaj az 3 drzemki (w nocy bidulek sie nie wyspał). ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Dodałam aktualna fotke 11 miesiąc (zdjecie robione dzisiaj) do albumu A jesli chodzi o zdjęcie moich włosków to nie ma sie czym chwalic.
|
|
#2896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dzisiaj byl dlugi spacerek-slonko nas nie opuscilo na placu zabaw Wercia miala dwoch adoratorow w swoim "wieku" ![]() u tesciow tez spoko tylko troszke marudzila bo spiaca byla po kapieli padla jak misio sprobuj ja posadzic tak na sucho w ciuszkach -daj zabawki i niech sie pobawi a potem zacznij ja rozbierac i wlewaj wode np. kubkiem sprobuj po nozkach moze ja to rozbawi i znowu bedzie sie pluskac z radoscia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my tez mamy dylemat weselny bo dostalismy zaproszenie na caly dzien (a myslelismy ze na zabawe tylko od kawy nas zaprosza) z Wercia ale zostawie ja mamie, potem moze pojde po nia i wezme ja na tany ale sie zobaczy ![]() Cytat:
mam nadzieje ze dzisiejsza nocka bedzie lepsza i katar a sioooo
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja na chwile
Unholy wyschłam wyschłam wczoraj chociaż nogi mi sie troche jeszcze kleiły w nocy ale równo wyszło. My przeżylismy dzisiaj dwie komunie, zmeczona wróciłam, ale było oki, Oliwia tez sie dobrze bawiła, drzemki byly o stałych porach wiec nie marudziła. spadam spać. Mialam pokrecic hula, ale przekładam to na jutro, objadłam sie za bardzo ![]() Cass, nie poznałam Kubusia w avatarku fajny
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-23 o 22:03 |
|
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)ide spac
|
|
#2899 |
|
Ola-Unhola
|
Idę spać, do juterka
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jestem , nie obraziłam się , dziękuję za pamięć *** W sobotę byliśmy na USG główki, lekarz powiedział, że nie może obejrzeć wszystkiego tak dokładnie, jak mógłby to zrobić jeszcze jakiś czas temu (ze względu na małe ciemiączko), ale, że to co udało mu się obejrzeć, jest w porządku. Jutro jedziemy kupić buciki Kuba nie chce masować nóżek , patrzeć owszem, wkładać tam stóp nie Marudzi non stop , nie chciał zjeść dzisiaj kolacji ![]() *** Wstawiłam 3 fotki do albumu, zapraszam do oglądania ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Widzę, że wszystkie mamy już śpią, ja zrobię przelewy i też idę ![]() Dobranoc
|
|
#2901 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
obejrzelismy film - ale sie usmialam
ale sie nie wykapalam przez to, ide teraz choc juz sily nie mam hmmm a ja musze jakies sandalki malemu kupic
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
znowu Was zaniedbuje ![]() Ale ostatnio mam dużo wolnego (chcą mi zredukować nadgodziny bo mam ich sporo a płacić za nie nie chcą więc dają wolne)...Dzisiaj mam nockę i potem znowu 2 dni wolnego... trzeciego dnia przychodzę na 14 ![]() Dziewczyny... Przemek idzie jak burza... Dwie dolne jedynki już od dawna są piękne i okazałe ![]() No i teraz wykluwają sie górne jedynki i dwójki czyli 4 zęby na raz ![]() Prawa jedynka już wyszła, lewa już prawie a dwójki są mocno nabrzmiałe i już prześwitują... Nie muszę Wam mówić co przechodzę w domu... Synek mój kochany już z pełzania przeszedł na raczkowanie ![]() No i stawia kroczki jak trzyma się moich palców ![]() W łóżeczku jak stoi przy jednym boku potrafi przejść na przełaj na drugi bok (śmiesznie jedną ręką trzyma się boku przy którym wstał a drugą ręką sięga drugiego boku. Jak go złapie to puszcza jedną rączkę i robi krok żeby znaleźć się przy drugim boku) Umie pokazać lampę (od urodzenia miał do nich słabość ), pięknie robi brawo no i znowu ma etap kręcenia główką na "nie"gada bababa mamama i takie tam swoje... przykłada sobie paluszka do ustek i robi buuuu (wychodzi przy tym taki przerywany dźwięk; chyba wiecie o co chodzi) oczywiście akcja pólki i szuflady też się zaczęła, ale (odpukać) jak mówię "nie wolno" to wystawia mnie na próbę i próbuje dotknąć chociaz paluszkiem przy czym ja jestem nie ugięta... Jak widzi że ze mną nie wygra to robi podkówkę, zaczyna płakać z takim żalem ale więcej już nie dotyka Odwracam jego uwagę i jest dobrze.Stał sie wielkim fanem rolet... Jak tylko podejdziemy do okna to od razu łapie za sznureczek i roletę opuszcza... A jak chcę odejść od okna to jest taki szloch, że aż się zapowietrza... dlatego teraz staram się sznureczki podwieszać tak, żeby nawet ich nie zauważył. Generalnie niezły talent mi rosnie... ![]() A w tym wszystkim jest taki słodki, że aż mam ochotę go schrupać ![]() No to tyle z ciekawostek... U mnie samej rutyna , zmęczenie i nic poza tym...Właśnie dzisiaj stwierdziłam, że czas coś z tym zrobić. Dobra, kończę to pisanie, robię co mam robić i idę się coś przespać. Odezwe się we środe. |
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() wpadlam z samotna kawka ![]() nie bylo za wiele do czytania po wieczorze ![]() Adaikako, gratuluje wszystkich osiagniec synka ![]() Słońce za oknem,nieźle grzeje a maz mowil ze dzis opady maja byc he he he Jesli pogoda dopisze pojdziemy wozeczkiem na zakupy i do siostry ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- nie mam pomyslu na obiad.Co robicie? mala w t-shircie i bez rajstop, skonczy sie placz przy ubieraniu.Bedzie tego wiele mniej uff
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
małz w delegacji, za oknem deszcz więc zakładam, ze posiedzę z Wami więcej ![]() bartosz od 7 na podłodze szaleje ... idziemy na śniadanko ... potem wpadne jak zaśnie no chyba, ze ja tez padne z nim, bo w piątek spałam 5 godzin, w sobote 4 :/ ... wczoraj troche odespałam, ale jestem dentka ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
chociaż Ty już pewnie swoją wypiłaś ![]() a ten deszcz to u nas pada wczoraj było tak pięęęęknie a dzisiaj
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Anka jestes jeszcze?
pije druga
|
|
|
#2906 |
|
BAN stały
|
Witam sie z kawką
![]() Miramej, super że u malutka ok adaikaka dla Przemka za osiagnięcia ![]() cass jak dziś Kubuś? Olu a a jak u was z zabkami, jak nocka? |
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas znowu nocka spokojna wiec zabkowanie chyba stoi w miejscu ![]() Cytat:
![]() dla Przemusiaa co masz jakis plan w zwiazku z rutyna i zmeczeniem?? Cytat:
![]() mala wlaczyla produkcje kupala
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez pochmurno, ale słoneczko sie powoli przebija, kupka juz była
![]() teraz czekam na jakąś drzemkę, ale coś sie nie zapowiada narazie |
|
|
|
#2909 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
może się przekona..kiedyś ![]() Dzień dobry ![]() Jestem dzisiaj później - doprowadzenie domu do ładu po weekendzie i gospodarzeniu TŻ jakoś dłużej mi zajęło ![]() Ale poradził sobie, trzeba przyznać, przyjechałam to mała wykąpana spała jak aniołek, obudziła się tylko na sekundę, obdarzyła mnie uśmiechem i zasnęła ponownie ![]() Kurs super tylko moje dziecko za mną nie tęskniło , czuję się niedowartościowana
|
|
#2910 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
a tu jakie pustki dzisiaj ![]() ada brawa dla Przemusia ![]() kat ale Ci zazdroszcze pogody ![]() u nas brrrr zimno i pochmurno ![]() ja mam spagetti nic mi sie nie chce najchetniej to bym spac poszlasyf na chacie mam okropny ale nie mam weny w ogole
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

od 21 do 6
i okna pootwierane...zaczyna sie...a co to dalej bedzie jak lato przyjdzie

oby 

, ale wiadomo, każde dziecko inne jest, więc Antoś może przejść to lekko
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
o co kaman?

Babeczka ma pewnie dużo znajomych i tylko czekać aż same będą się zgłaszać 

, zmęczenie i nic poza tym...