|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
![]() najbardziej smiac mi sie chce jak do mojego meza przychodza koledzy :P to najpierw on sie pyta czy moga a potem oni ze sto razy pytaja czy nie przeszkadzaja a jak siedza do pozna a ja tylko do wc zejde na dol to odrazu mowia koniec imprezy a mi zie smiac chce
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cześć laski
![]() Ja spędziłam weekend u rodziców i nadrobić Was nie sposób W piątek mieliśmy szczepienie (6w1, rota, 1 dawka pneumo za 6 tygodni) i mały waży 5380g mając równo 8 tygodni także chyba moje mleczko Mu wystarcza (rzecz jasna chodziłam z tego tytułu dumna jak paw ) Rota za wszelką cenę starał się wypluć ale udało nam się opanować sytuację choć trochę to trwało - dozowanie po kropelce Babki mówiły że On taki pogodny i uśmiechnięty ... ahaaaaa tylko ciekawe czemu dzisiaj od 3:40 marudzi i wyje Pomijając dzisiejszy dzień to mam wrażenie że nieco mniej płacziwy jest, ogólnie baaaaardzo dużo się uśmiecha jak się do Niego mówi oraz rozmawia jak najęty "guuuu" i "ghyyyy" (a będąc w ciąży nie sądziłam że można mieć aż taką miłość do syna )Izumi nieźle to Twoje karmienie wygląda... doskonale wiem co czujesz bo dokładnie tak samo wyglądał nasz pierwszy miesiąc ![]() Ania p czy Ty zamierzasz zabrać Olę sama na basen?? Czy czekasz do września i idziecie na kurs?? Ja chyba Marcusia wezmę jak tylko 3 miechy skończy (trzeba mieć jakąś zgodę lekarza??) bo boję się że we wrześniu będzie za późno ... będzie miał 5 miechów skońćzone... Baobabku jaki Kubuś jest cudny
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() Mój wypija herbatki 120-150ml dziennie to dużo? czy tak normalnie? |
||
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze znow o dopajaniu mowa- a my wciaz nie dopajamy niczym. Nawet herbatke z kopru dostaje bardzo sporadycznie-jak czuje ze moje picie tego swinstwa nie wystarcza i bąki ją mecza. A poza tym jest wylacznie na moim mleku wiec to Twoje 150ml herbatki dziennie to dla mnie duuuuuuzo
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję rozpoczęcia ćwiczeń.U mnie 17 dzień A6W i muszę powiedzieć ,że już pomału widać efekty.Od czasu do czasu rolki jak mama mi zajmie się małym.Jakbym jeszcze na diecie wytrzymała to by było git. coś się przymierzam na Dukana na ten 3 etap , bo moga go stosować mamy karmiące, ale co z tego będzie to niewiem, ciężko bez chleba |
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to kiedy on śpi i specjalnie dziecko wybudzają...albo gdy widzę że z czystością rąk nie jest najlepiej. np jadł ciastko, palce klejące. Albo my walczymy z wysypką a ktoś mi małego smyra po policzkach które go swędzą ![]() Gmyrelka, mój uwielbia jak wydaję z siebie dziwne odgłosy teraz na topie jest jak robię "brrrrr" - uśmiech od ucha do ucha
|
|
|
|
|
#1927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam,dziewczyny jak ja sie dzisiaj wyspalam pierwszy raz
mozna powiedziec ze spal 12 h z jedną przerwą.Teraz tez usnał sam w foteliku tez pierwszy raz,stalam w kuchni i zmywalam a za chwile patrzę a niuniuś śpi![]() Cytat:
Cytat:
Olenka na tej fotce jaka juz pannica duza ![]() Drcron lepiej jest plukac glowke nową wodą.Gratuluję autka-to tak na poprwe humoru po teściu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No juz mi facet napisał ,że dzisiaj albo jutro wyśle paczkę zobaczymy , mam nadzieje ,że chociaz roślinki będą w dobrym stanie ![]() A z tym dotykaniem dziecka to moja tesciowa tak ma mały spi a ona go szarpie za nogi albo ręce i :"ty misiu ty..." no co za baba , aż mój mąż ją musiał opier.... to przestała, ale ostatnio w tamta nioedziele wpadłą do nas , ze szwagierką dosłownie na 10 min małego obudziły i pojechały nawet kawy nie wypiły .To za kare nie pojechałam do niej w ta niedziele ( bo zawsze jeździłąm), a wracając do tego szarpania i dotykania , jak mały się zaczyna drzeć to od razu mi go oddaje.Całe szczęście ,że z nią nie mieszkam ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- A ja tam nie słucham co polecają i zalecają daję mu herbatke i już a dzisiaj dostał bobofruta winogron z melisą i rumiankiem . Jak bym go nie dopajała to bym ciągle z cyckami na wierzchu siedziała(ale wierszyk mi się ułożył) ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te teściowe..... Libra wlasnie tez bym dawala piciu ale on robi kupke nawet kilka razy dziennie i to rzadka wiec jak mu dam koperkowa albo rumianek to moze byc jeszcze gorzej chyba ze sama woda ale narazie nie dopajalam ale jak sie tak cieplo zrobi to by sie przydalo. dzisiaj idziemy na usg,ciekawe czy jest poprawa,a jutro szczepienie 6w1 Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-24 o 13:49 |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
moj maly sportowiec
przylapany na cwiczeniach
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
to wlasnie dlatego ja dostaje czasem na łeb-siedze 2/3 dnia sama z małą i mówiąc sama mam na mysli naprawdę SAMA-nie-tesciowie sa z innego miasta i niezmotoryzowani, a moi 80km stad. Średnio do 16-17 jestem zdana na siebie wiec jak trafia sie dzien, gdy ona wiecej nie spi niz spi to dostaje cholery- dodam, ze nie mam lezaczka ani chusty (znaczy chuste mam, ale sie nie sprawdzila i lezy w szafie)
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny poradzcie, moja Ala ma strasznie duzo potowek i duzo krosteczek, ktore wygladaja jak kaszka, jak tego sie pozbyc? Ma je na buzi , klatce piersiowej , szyji i troszke we wlosach ?
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wam nie pisalam ale u nas emolium zdzialal cuda po kilku razach stosowania wszystkie krostki zniknely <jupi>
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mrowak ja tez sama dopoki maz nie wroci z pracy w zasadzie od urodzenia tylko mial tydzien urlopu a pózniej juz samiutka,rodzice pracujący wiec nie ma opcji na pomoc. Drcron ale gimnastyczka mala mojemu chyba sie nie sni jeszcze sie za nózki zlapac
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cwana, żeby efekty widziec to się obmierzyłam i fotki zrobiłam, za tydzień sprawdzę czy coś sie ruszyło. Ado diet to ja nie mam siły, ale planuję od dzisiaj zjeść ostatni posiłek do 18, i potem tylko woda do śniadanka. Zmykam po Eryka do przedszkola, to zaliczę spacer, a przed 17 drugi spacer na zajęcia z lepienia w glinie, może mi się uda coś ładnego powygniatać. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- tylko czekać aż zamiast smoka nogę pożuje. Pieknie ćwiczy, szybciutko zaczęła
|
|
|
#1938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja awersja do tego aby nikt małej nie dotykał już trochę minęła. Ale na początku nikomu oprócz TZ nie pozwalałam (pomijam oczywiście lekarzy i pielęgniarki). Na szczęście mieszkamy sami i daleko od rodziny a przyjaciół i znajomych też tutaj nie mamy więc nikt nie wyciąga łap do małej. ALe jak była na początku rodzina TZ to pilnowałam aby jej nikt nie dotykał i krzyczałam:" Tylko proszę nie dotykać mojego dziecka"!!. No i nikt jej nie dotykał. Poza tym trochę wszyscy się bali bo była taka maleńka. A jeżeli chodzi o ręce to ja na każdego krzyczę aby ręce mył.
Cytat:
Cytat:
Drcron - no ja nie mam nic przeciwko temu abyś to opublikowała ale z jednym wyjątkiem (nie podawaj imienia i nazwiska). Cytat:
|
|
#1939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rzeczywiście herbatkę może nie bardzo ale jak będzie gorąco to wodę możesz dać ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- mój sam tak nie zrobi bo jest za gruby ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Ja tez zrobiłam fotki zanim zaczęłam i się obmierzyłąm zobaczymy . A kolację o 18 góra 18,30 to juz od jakiegoś czasu tak jem później tylko jabłko, na początku było ciężko ale już się przyzwyczaiłam Wow lepienie w glinie super wklej fotki jak coś ulepisz |
|||
|
|
|
#1940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarzucam na małą i na swoje ramie kocyk i dodatkowo pieluszkę. Nic nie widać... trzeba sobie radzić ![]() No i jak już szliśmy na pzystanek (jechaliśmy autobusem do miasta bo to kawal drogi) to zaczęła wyć no i obok była szkoła i na boisku ławeczki. A że to niedziela więc nikogo nie było i nakarmiłam A co tam ![]() Cytat:
Sama nie wiem ile jej tego podawać. Na razie dałam raz 30 ml i wyżłopała w minutę i nie chciała się odessać Nie musiałabym butelki trzymać, tak zassała Teraz planuję jej dać znów ze 30 ml jak się obudzi. Tak żeby do 100 dobić na dzień. Może tak byc? Czy za dużo?Cytat:
) idzie na trening A ja zapominam języka w gębie, poza oczywiście "aguuu" itp ![]() Też nie posiadam chusty ani leżaczka i to mój błąd. Bo wozek parzy ją w dupcie, łóżeczko w dzień też i nie mam dla niej miejsca. Fotelik samochodowy też jakoś jej nie pasuje, lezenie na łózku... srednio... na szczęście za tydzień będę miała już leżaczek, mam nadzieję, że polubi o hustawki jeszcze jej nie wkładam bo mi się wydaje za malutka... Raz włożylam to wyglądała podobnie jak kiedyś Oliwka na załaczonym zdjęciu przez Pop Czyli niezbyt zadowolona Mam nadzieje, że się przyzwyczai...---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Jak moja miała biegunkę to dostała od lekarza probiotyk- acidolac baby i enterol 250. Miała tez lakcid (ampułki).
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
1- Tak mi dobrze u tatusia
![]() 2- taaaaki mam biceps
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak- tak to mniej więcej wyglądało
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
TylkoOliwka- możesz kupić bez recepty Dicoflor 30 - na odbudowanie flory bakteryjnej (matychy mogą to brać). Jak Oliwka miała biegunkę to brała po jednej tabletce rano i wieczorem (tzn. wsypywałam sam proszek z tabletki do mleka). Możesz także kupić ORS 200. Też miałam małej podać ale nie miałam gdzie kupić a jak już kupiłam to był niepotrzebny. W zamian robiłam mleko na kleiku ryżowym i pomogło. A ten ORS200 to gotowe buteleczki, które możesz podać do picia. Co prawda one są od 4 roku życia ale Twój "mały
" będzie miał wtedy prawie cztery więc chyba możesz podać. Ja miałam to podawać ja Oliwka miała 3 miesiące.Asiulek- Wercia to już tłusta się zaczeła robić. I nawet widać zwałeczki na nóżkach. ALe dzisiaj pogoda robi mnie w konia. Co chcę wyjść na spacer to zaraz leje a jak się nie wybieram to słońce.
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chce poprobowac mam nadzieje ze nic mu nie bedzieAsiulek ale Wercia urosła!! super wyglada,taka slodziutka wrocilismy z usg i wszystko juz dobrze i to bez zadngo pieluchowania
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-24 o 16:07 |
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmisz naturalnie czy butlą? Cytat:
nie martw sie więc Byłam u pediatry i bez goraczki mała jest i sam kaszelek i kichanie i wsyztsko ok na płuchkach i oskrzelach! Mam sie nie martwic jak anjcześciej wychodzic na spacery i nie przegrzewać.. A gdzie mozna nabyć takie cos do przykrycia piersi na spacerze?? bo w sumie moja mama mogłaby mi uszyć tylko jak to dokładnie wygląda? kiedys w DDTVN było o tym ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- ZAPOMNIAŁAM michasia to żarłok i od ostatniego wazenia 10 dni temu przybrała 400g z 4700 na 5100
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się urodzila to miała tylko kości i pomarszczona skórę. Teraz zaczyna wyglądać jak bobas Cytat:
A jak sie rodziła miała 48. Wreszcie rzeczy na 56 zaczynają na niej jakoś wyglądać Musiałam zakładać skarpetki na śpioszki czy pajace, bo nogawki byly sporo za duże, więc one trochę przytrzymywały
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pomożcie proszę co myslicie o tej chuście warto ja kupic???
![]() http://allegro.onet.pl/item103791609...tis_azimi.html bo w sumie tkane sa w cenach ok150-200zł to czy ta tania bedzie dobra czy raczej dac sobie spokoj z taką? albo taka http://allegro.onet.pl/item105108159...a.html#gallery i jeszcze sa te kólkowe http://www.vombati.eu/01_kolkowa.htm Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-24 o 19:14 |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Ja nie wiem jak wy znajdujecie tyle czasu,żeby tu codziennie i po kilka razy pisac ja to kiedy tylko mogę to śpie,a wy w ogóle dziewczyny sypiacie w dzień?bo ja bez tych drzemek dziennych padłabym na twarz mimo,że nocki mamy ładne i tego,że tż mi bardzo dużo pomaga;*Podczytuje was w miare regularnie,żeby wiedziec co się dzieję. Wagowo u mnie koszmar-waże 48 kg,wczoraj mąż mi powiedział"kochanie Ty chudniesz w oczach,jedz więcej"ale jak tu i kiedy jeśc jak całymi dniami jestem sama,aż do wieczora.Eh muszę troszkę przytyc. Moja mała już się cwana zrobiła,tatuś nauczył na rączkach nosic i teraz mamy;/poza tym jest strasznym żarłokiem,non stop buzia gotowa do jedzenia-w piątek lekarz i będziemy ją ważyc-starch się bac ile przybrała,brody ma 4;D Zmykam,bo szkrab się budzi,pewnie głodna i zaraz będzie ryk jak szybko flaszki swojej nie dostanie
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedz Aniu bo nie bedziesz miała siły córci nosic.Wieczorem moze przyszykuj sobie jakies przekąski na nastepne dzien jak nie jestes sama,niedługo sie wszystko ustabilizuje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

a jak siedza do pozna a ja tylko do wc zejde na dol to odrazu mowia koniec imprezy
a mi zie smiac chce 

Babki mówiły że On taki pogodny i uśmiechnięty ... ahaaaaa tylko ciekawe czemu dzisiaj od 3:40 marudzi i wyje
Pomijając dzisiejszy dzień to mam wrażenie że nieco mniej płacziwy jest, ogólnie baaaaardzo dużo się uśmiecha jak się do Niego mówi oraz rozmawia jak najęty "guuuu" i "ghyyyy"
padl mi komputer aparatu nie moge znalesc i co teraz? zaraz kupimy dzisiaj jakis aparat pewnie wiec zrobie i wysle na pewno.
rozpoczęcia ćwiczeń.U mnie 17 dzień A6W i muszę powiedzieć ,że już pomału widać efekty.Od czasu do czasu rolki jak mama mi zajmie się małym.

( bo zawsze jeździłąm), a wracając do tego szarpania i dotykania , jak mały się zaczyna drzeć to od razu mi go oddaje.