Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 21:14   #4321
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
U mnie też 75 dni. Już bardzo malutko
U mnie też
10 tygodni i 5 dni

Pytanie za 100 punktów: Która dobra duszyczka zna się na wykresach w excelu? Chodzi mi o zwykły kołowy wykres z rozkładem procentów. Nie umiem podpisów na legendzie zrobić
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:13   #4322
Agateczka*
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Witka laski, ale ciężko was nadrobić! tak po łepkach przeleciałam...
Gospella no u mnie podobna pogoda ma być w sobotę także oby się spełniło
Aha odnośnie @ to to co ona całe nasze forum chce obskoczyć czy jak?
bo ja dziś dostałam, tak więc na ślub i weselisko będzie luzik

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2010-05-24 o 22:15
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:26   #4323
certina4
Wtajemniczenie

cześć, ale miałam fatalny dzień
nie będę Was tutaj zanudzać ale więcej aż nie mam ochoty i siły pisać
Martoolka ja nie pomogę bo nie znam się w ogóle na excelu

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:30   #4324
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
tez mi sie podoba w sumie dlatego go dodalam
a macie dziewczyny jakies propozycje na makijaz z różowym cieniem ?
No coś takiego np. (załącznik)

Marto i gratki za fotoksiążki i podziękowania.
Stary 2010-05-24, 22:36   #4325
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Aha odnośnie @ to to co ona całe nasze forum chce obskoczyć czy jak?
bo ja dziś dostałam, tak więc na ślub i weselisko będzie luzik
No to super Stresik już jest?

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
cześć, ale miałam fatalny dzień
nie będę Was tutaj zanudzać ale więcej aż nie mam ochoty i siły pisać
Martoolka ja nie pomogę bo nie znam się w ogóle na excelu
Jakby co to zawsze możesz nam się wyżalić. Wiem, że to niewiele pomoże,a le

Cytat:
Marto i gratki za fotoksiążki i podziękowania.
Dzięki
Za niecałą godzinkę wróci TŻ i wreszcie będę mogła je obejrzeć
Stary 2010-05-24, 22:37   #4326
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dzięki
Za niecałą godzinkę wróci TŻ i wreszcie będę mogła je obejrzeć
mam nadzieję, że z nosem w klawiaturze nie zasnę
będę czekać

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:42   #4327
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
No coś takiego np. (załącznik)

.
jak u Ciebie sytuacja?
u mnie pełen stresik, może mnie odposci....
no zobaczymy
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:46   #4328
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że z nosem w klawiaturze nie zasnę
będę czekać
Ale na co? Bo jak na moje wrażenia i fotki, to lepiej nie czekaj, bo dopiero jutro wrzucę
Stary 2010-05-24, 22:47   #4329
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
jak u Ciebie sytuacja?
no zobaczymy
dasz radę!

No, Martoolka na to właśnie czekam! Dobrze, będę grzecznie czekać jutro!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:58   #4330
Martoolka87
Zakorzenienie

Właśnie wygrałam swoją pierwszą w życiu licytację na allegro
Wylicytowałam portfelik "Tomek i przyjaciele" dla chrześniaka TŻta. Mały uwielbia pociągi i wszystko co jest z nimi związane, więc będzie bardzo szczęśliwy

No to teraz mogę wyłączyć kompa i zmykać do łóżeczka
Dobranoc
Stary 2010-05-24, 23:13   #4331
onaella
Zakorzenienie

dobry wieczór

ja tylko na chwilkę zerknąc na mój licznik papnieńskiego czasu

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 23:22   #4332
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Noooo chociaż jedna tęskniąca za mną
pominę, że dość interesowna
ze niby ja interesowna...... phi nigdy w życiu po prostu lubię patrzeć na twój suwaczek i Twoja datę ślubu, bo masz taką ładną

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.u nas do wesela 75 dni.gmina mojego przyszłego męża zalana prawie cała zresztą pewnie slyszalyscie o gminie wilków.tylko miejscowość narzeczonego nie została naruszona nie licząc jego starego domu który jest do rozbiurki po tej wodzie. Niestety nasza sala weselna zalana jest tam 2 metry wodyeh masakra
o jej bardzo mi przykro jedyna nadzieje w tym wszystkim to ze do wesela będzie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
dobry wieczór

ja tylko na chwilkę zerknąc na mój licznik papnieńskiego czasu
helloł chociaż może lepiej jak powiem cześć, będzie tak patriotycznie

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 23:25   #4333
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość

helloł chociaż może lepiej jak powiem cześć, będzie tak patriotycznie

a piątek juz będe w Pl więc prosze mi tu po polskiemu pisac żebym sie przyzwyczajała

14.08.2010
baby
Stary 2010-05-24, 23:32   #4334
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:

a piątek juz będe w Pl więc prosze mi tu po polskiemu pisac żebym sie przyzwyczajała
ooo to fajnie
ja inaczej nie umiem więc żaden problem po polskiemu mi nawet nie wychodzi dobrze do końca

Stary 2010-05-24, 23:37   #4335
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
ooo to fajnie
ja inaczej nie umiem więc żaden problem po polskiemu mi nawet nie wychodzi dobrze do końca

oj Lusi Lusi

14.08.2010
baby
Stary 2010-05-24, 23:49   #4336
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
oj Lusi Lusi
oj no cicho powiedz lepiej co mi przywieziesz

Stary 2010-05-25, 01:09   #4337
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczynki dzięki za słowa wsparcia.mówicie że współczujęcie tym parom których wesela się przez powódź na sali nie odbędą a ja im podwójnie współczuję bo rozmawiałam z właścicielem to zaczynając od tej soboty co będzie a skończywszy na końcu czerwca wszystkie pary mają domy pod woda jeszcze na domiar złego pada deszcztego tylko nam brakuje żeby znów wał gdzieś przerwało

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 06:06   #4338
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki dzięki za słowa wsparcia.mówicie że współczujęcie tym parom których wesela się przez powódź na sali nie odbędą a ja im podwójnie współczuję bo rozmawiałam z właścicielem to zaczynając od tej soboty co będzie a skończywszy na końcu czerwca wszystkie pary mają domy pod woda jeszcze na domiar złego pada deszcztego tylko nam brakuje żeby znów wał gdzieś przerwało
mnie to bezpośrednio nie dotyka, ale jak się patrzy na te obrazki z powodzi to aż się nie chce wierzć
trudno to sobie wyobrazić, ja myślę jaka będzie pogoda w sobote a komuś życie się zawaliło,
nie wyobrażam sobie tyle przygotowań, czekania i katastrofa...
nie umiem sobie tego wyobrazić

zmieniając temat: budzę się codziennie 4.30, wsypana, chyba mnie nerwy zżeraja
Stary 2010-05-25, 07:08   #4339
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
mnie to bezpośrednio nie dotyka, ale jak się patrzy na te obrazki z powodzi to aż się nie chce wierzć
trudno to sobie wyobrazić, ja myślę jaka będzie pogoda w sobote a komuś życie się zawaliło,
nie wyobrażam sobie tyle przygotowań, czekania i katastrofa...
nie umiem sobie tego wyobrazić

zmieniając temat: budzę się codziennie 4.30, wsypana, chyba mnie nerwy zżeraja
4.30 wow to nieźle jeden jest plus tego że przynajmniej nie zaśpisz na ślub i spokojnie od rana będziesz mogła zacząć się szykować.u mnie znów inaczej mało śpię niewiele jem ogólnie tak się żyje i czeka co przyniesie kolejny dzień a boimy się że pęknie wał i nas też zaleje.ja miałam wodę 100 metrów od domu na szczęście zaczęła się cofać do miejsca którym winna płynąć.teraz to martwię się o wszystkich znajomych którzy mają zalane domy jakoś nie mogę tego pojąć.

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 07:21   #4340
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
No to na dowód,truskaweczki w czekoladzie.
Już ich nie ma Zjedzone.
Potem Was nadrobie,poodpisuje bo musze spadać na obiad.
mniam ale mi smaka narobiłaś jak tylko będę widziała truskaweczki pożre je z czekoladka gorzej a kaloriami :P chociaż ostatnio schudłam 2 kg bez żadnego wysiłku i diety chyba się już stres przedślubny zaczyna

moniczka2123 straszne to co teraz przezywasz nie można tego określić słowami nawet co ta powódź wyrządziła.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 07:48   #4341
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Asiulek, to koniecznie wklej zdjęcia efektów
Albo najlepiej przed i po remoncie

My też w zeszłe wakacje remontowaliśmy mój pokój Sprzątania nie zazdroszczę, ale takie urządzanie wspolne to super sprawa
Dobry pomysł, zrobię fotki "przed" i "po" No chyba że spartaczymy robotę Najgorzej jest zacząć, ale jak już się weźmie za to wynoszenie różnych rzeczy (ozdóbek, wazonów etc) to jakoś idzie. Kilka rzeczy chcemy sobie dokupić, ale to już po malowaniu

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
CześćOdebralismy obrączki inaczej je zapamiętałam, no i jak zobaczyłam o moja pierwsza mysl była: to nie nasze obrączki, pomylili wzory hehehe ale to były te
za obrączki! Jaki macie grawer?
Któraś z Was pisała, że zaczęła brać belissę sun. Ja zawsz przed sezonem opalania łykam betakaroten. Ale może zrobię podmianę jeśli ta belisa jest faktycznie lepsza
Stary 2010-05-25, 07:59   #4342
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Dzięki Ja jako psycholog muszę mieć cierpliwość Najgorzej jak się ma takich uczniów w klasie i jest tylko 1 nauczyciel, bo wtedy jak się zajmuje takim uczniem, to cała klasa na tym cierpi. Dlatego uważam, że we wszystkich 1 klasach powinien być nauczyciel wspomagający, bo wiadomo, że dzieciaki są na różnym poziomie i do niektórych trzeba co chwilę podchodzić, bo sobie nie radzą, a 1 nauczyciel ma naprawdę kłopot, żeby to wszystko ogarnąć
Dokładnie Martoolko, powinien być nauczyciel do pomocy Gdy po praktykach się dowiedziałam, że koleżanki które je miały w szkołach na wsiach miały max. 15 osób w szklasie, to normalnie im zazdrościłam. A jedna to miała tak ok. 8 osób w klasie Ja w każdej klasie miałam ok. 30 dzieciaczków i ogarnięcie tego grona "aniołków" wymaga anielskiej cierpliwości i znania tajnych trików ;P Tak samo w przedszkolu powinno być, jedna wychowawczyni na sali to za mało, szczególnie w tych najmłodszych grupach, gdzie dzieciaczkom zdarza się jeszcze np. zapomnieć, że im się siusiu chciało ;P
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
wkurza mnie szukanie pracy
Mnie też, bo niema żadnych sensownych ofert. A o pracy w szkole to nawet nie moge marzyć jak narazie cóż, póki niczego nie znajde będe pracować jako prawie super niania

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Fotki z wczorajszej wyprawy nad zatoke.
piękne widoki

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Bo oczywiście zapomniałam napisać - babcia tżta przekazała nam "na wieczne nieoddanie" działeczkę na ogródkach działkowych naprzeciwko bloku w którym będziemy mieszkać po ślubie 230m2 z małym domkiem i milionem chwastów w przyszłą sobotę jedziemy i będziemy to ogarniać. Już się ciesze na te wszystkie grille
brawo dla babci jakie one są kochane! super mieć taki własny zielony "kąt"
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ale ja się cieszę na to wszystko, bo to takie nasze wspólne życiowe sprawy. Chociaż to sprzątnie przed i po malowaniu nie nastraja mnie optymistycznie
Fajnie tak razem wybierac kolorki, planować co i jak Przed pierwszym remontem bałam się troche, że będziemy się kłócić z tż co i jak, ale jest ok, najczęściej sprawe wszelkich kolorów, mebelków i dodatków wybieram ja, a tż tylko akcpetuje lub mówi co innego by chciał i zawsze się sresuje jaki będzie końcowy efekt w ubiegłym tygodniu skończyliśmy dość drastyczny remoncik salonu, straszliwie się bałam jak to wszystko się będzie komponować, ale chyba wyszło ślicznie, tzn. nam się podoba Ja sprzątałąm z wielką, ogromna przyjemnością bo remont trwał miesiąc i już miałam po uszy tego bałaganu

Cytat:
4.30 wow to nieźle jeden jest plus tego że przynajmniej nie zaśpisz na ślub i spokojnie od rana będziesz mogła zacząć się szykować.u mnie znów inaczej mało śpię niewiele jem ogólnie tak się żyje i czeka co przyniesie kolejny dzień a boimy się że pęknie wał i nas też zaleje.ja miałam wodę 100 metrów od domu na szczęście zaczęła się cofać do miejsca którym winna płynąć.teraz to martwię się o wszystkich znajomych którzy mają zalane domy jakoś nie mogę tego pojąć.
traszne to wszystko ja też tego nie mogę pojąć, takie tragedie, ludzie tracą wszystko Myślę, że ślub w takim momencie z tej najważniejszej rzeczy schodzi na drugi plan i martwią się o dobytek i rodziny. Ja sama mam znajomych, którym pozalewało domy w Raciborzu i okolicach i strasznie się martwię. Najgorsze jest to, że w większości są to te osoby, kótóre też w 1997 były zalane, co zoribć możemy mięć jedynie nadzieję, ze się poprawi i szybko będzie opadać ta woda, a wały wytrzymają.

Cytat:
Dobry pomysł, zrobię fotki "przed" i "po" No chyba że spartaczymy robotę Najgorzej jest zacząć, ale jak już się weźmie za to wynoszenie różnych rzeczy (ozdóbek, wazonów etc) to jakoś idzie. Kilka rzeczy chcemy sobie dokupić, ale to już po malowaniu
my mamy takie fotki, ale nie lubie oglądac tych "przed" które były robione jak tapety zerwaliśmy i wyglądała jak po wojnie :P

Boziu, kobitki Was nadrobć to masakra ale dałam rade, uff wstałam dziś specjalnie troszke wcześniej żeby na spokojnie poczytać i dorzucić swoje groszy
Mam do Was pytanko odnośnie zapraszania gości. Pierwsze dotyczy delegacji z pracy tż'ta. Na zaproszeniu jest wydrukowane że zapraszamy delegacje firmy ..., ale czy wypada tż'towi przy wręczaniu powiedzieć, kogo by chciał widzieć na tym weselu? :P Albo czy wypada to w ogóle jakoś imiennie wypisac? Bo są takie osoby w firmie, za którymi nie przepada i nie chciałby aby mu psuły ten dzień. A drugie dotyczy niejako mojej delgacji. Ja pracuję jako niania u bardzo miłych ludzi i w sumie myślałam, że wypada ich zaprosić (razem z dzieciaczkami, bo za take małe i tak się nie płaci ). A co Wy o tym myślicie?

Dziś u mnie świeci cudowne słoneczko! Strasznie się cieszę, bo te deszcze i chmury już mnie dobijały. Zaraz się biorę za ogarnięcie mieszkanka, a później idę z mamą na sacerek po sklepach, może znajdę jakąś łądną sukienkę na drugi dzień wesela ogólnie to oprócz naszego ślubu wcześniej jeszcze idziemy na 3 inne więc będe miałą dużo okazji do wyjść w sukienkach a później przyjedzie mój dziadek i babcia zobaczyć jak tam po remoncie (przeżyją szok, bo pokój jest zmniejszony i całkiem inny ).

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-05-25 o 08:16
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 08:03   #4343
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Fajnie tak razem wybierac kolorki, planować co i jak Przed pierwszym remontem bałam się troche, że będziemy się kłócić z tż co i jak, ale jest ok, najczęściej sprawe wszelkich kolorów, mebelków i dodatków wybieram ja, a tż tylko akcpetuje lub mówi co innego by chciał i zawsze się sresuje jaki będzie końcowy efekt w ubiegłym tygodniu skończyliśmy dość drastyczny remoncik salonu, straszliwie się bałam jak to wszystko się będzie komponować, ale chyba wyszło ślicznie, tzn. nam się podoba Ja sprzątałąm z wielką, ogromna przyjemnością bo remont trwał miesiąc i już miałam po uszy tego bałaganu
Oj fajnie fajnie Mój TŻ się mocno w to zaangażował, wymyśla co byśmy mogli dokupić, np zasłony co mnie zdziwiło, że właśnie o zasłonach pomyślał, a nie np o jakimś sprzęcie
Stary 2010-05-25, 08:29   #4344
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj fajnie fajnie Mój TŻ się mocno w to zaangażował, wymyśla co byśmy mogli dokupić, np zasłony co mnie zdziwiło, że właśnie o zasłonach pomyślał, a nie np o jakimś sprzęcie
mój tż chyba by nie pomyślał o zasłonkach więc dla Twojego! ale ja tam nawet wole sama o tym myśleć, wybieram co mi się podoba i tyle mu się zawsze też podoba :P
Ale naszej nowej rogóweczki to już mamy dość, jest zamszowa i wszystkie okruszki sie na niej trzymają i nie idzie ich usunąć, jedynie co to szczotką albo odkurzaczem :P a z naszych nowych mebli codziennie trzeba kurze ścierać, a nawet przydałoby się 2 razy dziennie ale cóż, chcieliśmy to mamy ;P

teraz mi sie przypomniało, że jak nadrabiałam to byl temat odnośnie prezentów dla rodziców. My chyba damy kosze z jakimiś słodyczami itd. i takie podziękowanie na kartce ładnej takie podziekowania w stylu książek itd nie podobają się nam (chociaz pewnie mamie tż'ta by się spodobało ona lubi takie dziwne rzeczy;P). Do tego damy chyba po jednej różyczce dużej dla mam symbolicznie i tyle Ogólnie to nasi ojcowie nie żyją, tylko tż'ta jest pochowany daleko, więc po mszy pojedziemy na cemntarz do mojego taty zapalić świeczke (oj..będe płakać, będe). Tż ma ojczyma, który go właściwie też wychował więc mu jak najbardziej podziękowania się należą, a moja mama otrzyma podziękowania sama u mnie dużą rolę odgrali też dziadkowie ze strony mojej mamy, więc zastanawiam się czy im też oficjalnie nie podziękować i dac jakiś prezent może, jak myślicie?

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-05-25 o 08:54
Stary 2010-05-25, 08:57   #4345
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:

specjalnie troszke wcześniej żeby na spokojnie poczytać i dorzucić swoje groszy
Mam do Was pytanko odnośnie zapraszania gości. Pierwsze dotyczy delegacji z pracy tż'ta. Na zaproszeniu jest wydrukowane że zapraszamy delegacje firmy ..., ale czy wypada tż'towi przy wręczaniu powiedzieć, kogo by chciał widzieć na tym weselu? :P Albo czy wypada to w ogóle jakoś imiennie wypisac? Bo są takie osoby w firmie, za którymi nie przepada i nie chciałby aby mu psuły ten dzień. A drugie dotyczy niejako mojej delgacji. Ja pracuję jako niania u bardzo miłych ludzi i w sumie myślałam, że wypada ich zaprosić (razem z dzieciaczkami, bo za take małe i tak się nie płaci ). A co Wy o tym myślicie?

).
ja z ludzi zwiazanych zawodowo ze mną zapraszam na slub tylko, no ale my ograniczmy liczbę gości....

nie mogę dojść do ładu z winietkami, znowu bede dodrukowywać bo mi 3 zaginęły w akcji nie wiem jak i gdzie a pewna jestem że miałam je

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-05-25 o 08:59
Stary 2010-05-25, 09:10   #4346
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
jak u Ciebie sytuacja?
no zobaczymy
No ja już od weekendu zaczęłam się naprawdę stresować...
Bo a to dzwonią z hotelu, a to goście jeszcze zmieniają zdanie
wiecie co żeby jednego dnia powiedzieć że się idzie a za dwa dni że jednak nie! ja chyba oszaleję i jeszcze w dodatku muszę określić ilość na poprawiny.
No a z tych milszych rzeczy, w środę odbieram suknie. Aha no i jednak muszę sobie zrobić pazurki bo naturalne trochę w kiepskiej formie są
A jak Gospellko u Ciebie sprawy się mają?

Marta jak widzisz stresik jest....
Stary 2010-05-25, 09:11   #4347
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ja z ludzi zwiazanych zawodowo ze mną zapraszam na slub tylko, no ale my ograniczmy liczbę gości....

nie mogę dojść do ładu z winietkami, znowu bede dodrukowywać bo mi 3 zaginęły w akcji nie wiem jak i gdzie a pewna jestem że miałam je
też bym chętnie ograniczył liczbę gości, ale to się nie da ;P jak tż ma wysłuchiwać w pracy że się posępił to już wole zapłcić za 3 osoby więcej i mieć spokój w ogóle moja mama wymyśliła ostatnio, że mam zaprosić jej szefową (i zaraz siostre jej partnera) na ślub i wesele ;/ dla mnie to obca baba. do tego nie przepadam za nią i jak jej to powiedziałam to się oburzyła i powiedziała, ze sama za nią zapłaci ale mam ją zaprosić;/ nie chodzi mi o te 140 zł więcej tylko o to, że jej nie lubie, kurrrde...

hehhe, złośliwość rzeczy martwych, niema ich gdy ich potrzebujemy, a jak nie są już potrzebne to sie znajdują Ja też będe sama robić winietki i zawieszki na alkohol Nawte sama chciałam zaproszenia robić ale to sobie darowałam, i dobrze bo te które zamówiłam są śliczne trzeba się wziąć za rozdawianie powoli
Stary 2010-05-25, 09:31   #4348
Ellin_ak
Rozeznanie

Witajcie kochane!
Dziś nad ranem wróciliśmy z wesela. Udało nam się w drodze powrotnej załapać na podwózkę do Krakowa z Cisnej i tam posiedzieliśmy od 16-do 21. Byliśmy na rynku, kupiliśmy mamom prezenty na dzień mamy na kiermaszu i dla mnie też- podeślę dziś zdjęcia. Byliśmy też na kolacji w pięknym miejscu zaraz przy rynku
W sumie zamiast o 22, byliśmy o 5:00 w domu i jesteśmy ledwo żywi, ale nie żałujemy. Nie wiadomo kiedy udałoby nam się tam pojechać.
Wesele się udało-ślub piękny. Jak dostaniemy zdjęcia to pokażę. Wybawiliśmy się, pomogliśmy mocno młodym i rodzicom. Tż dekorował np auto, ja zajmowałam się ich dzieckiem- szczególnie wieczorami, gdy oni musieli zajmować się gości a mała już spała
Tż po tym weselu bardziej się jakoś zainteresował całym naszym ślubem- zaproponował lekcje tańca nawet chyba teraz do niego dotarło, że to już tak niedaleko i że my też będziemy jak oni ślubować.
A zostało 37 i 74 dni!!!!!!
To już tak niedługo. Muszę do 6.06 oddać 2 rozdziały pracy magisterskiej i wtedy zabiorę się za przygotowania do egzaminów w sesji i będę kończyć dekorację. Muszę też iść do naszego kościoła i zobaczyć go dokładnie- policzyć ławki...
W lipcu zostanie mi:
-poustawiać gości, jak już będę wiedziała ile ich będzie.
- kupić wino
- przygotować wizytówki- mamy już projekt, tylko wydrukować i wyciąć.
- zrobić wieczór kawalerski i panieński
już się nie mogę doczekać
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:31   #4349
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
mój tż chyba by nie pomyślał o zasłonkach więc dla Twojego! ale ja tam nawet wole sama o tym myśleć, wybieram co mi się podoba i tyle mu się zawsze też podoba :P
Ale naszej nowej rogóweczki to już mamy dość, jest zamszowa i wszystkie okruszki sie na niej trzymają i nie idzie ich usunąć, jedynie co to szczotką albo odkurzaczem :P a z naszych nowych mebli codziennie trzeba kurze ścierać, a nawet przydałoby się 2 razy dziennie ale cóż, chcieliśmy to mamy ;P

teraz mi sie przypomniało, że jak nadrabiałam to byl temat odnośnie prezentów dla rodziców. My chyba damy kosze z jakimiś słodyczami itd. i takie podziękowanie na kartce ładnej takie podziekowania w stylu książek itd nie podobają się nam (chociaz pewnie mamie tż'ta by się spodobało ona lubi takie dziwne rzeczy;P). Do tego damy chyba po jednej różyczce dużej dla mam symbolicznie i tyle Ogólnie to nasi ojcowie nie żyją, tylko tż'ta jest pochowany daleko, więc po mszy pojedziemy na cemntarz do mojego taty zapalić świeczke (oj..będe płakać, będe). Tż ma ojczyma, który go właściwie też wychował więc mu jak najbardziej podziękowania się należą, a moja mama otrzyma podziękowania sama u mnie dużą rolę odgrali też dziadkowie ze strony mojej mamy, więc zastanawiam się czy im też oficjalnie nie podziękować i dac jakiś prezent może, jak myślicie?
Mój TŻ o zasłonach pomyślał, owszem, ale sam by ich nie wybierał Zapewne ja poddałabym pomysły i wybralibyśmy razem Co do Waszych mebli, tak właśnie bywa, że coś nam się podoba, kupujemy a przy użytkowaniu okazuje się, że jest jakiś kłopocik.
My robimy albumy dla rodziców (dawniej nie byłam tego zwolenniczką, ale na necie oglądnęłam kilka, później z TŻ wygrzebaliśmy fajne, śmieszne albo wzruszające zdjęcia i zmieniłam zdanie co do takowych albumów) a do tego kupimy coś (jeszcze dokładnie nie wiemy co). Prawdopodobnie nie będą to takie same prezenty, ale w kwocie zbliżonej. W końcu nasi rodzice mają różne gusta, inne rzeczy by im się przydały, dlatego tak wymysliliśmy że nie będziemy kupować tego samego. Tym sposobem albumy będą formą pamiątki a kupione rzeczy mają być przyjemnością, czymś co będą rodzice mogli wykorzystać
Stary 2010-05-25, 09:32   #4350
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
też bym chętnie ograniczył liczbę gości, ale to się nie da ;P jak tż ma wysłuchiwać w pracy że się posępił to już wole zapłcić za 3 osoby więcej i mieć spokój w ogóle moja mama wymyśliła ostatnio, że mam zaprosić jej szefową (i zaraz siostre jej partnera) na ślub i wesele ;/ dla mnie to obca baba. do tego nie przepadam za nią i jak jej to powiedziałam to się oburzyła i powiedziała, ze sama za nią zapłaci ale mam ją zaprosić;/ nie chodzi mi o te 140 zł więcej tylko o to, że jej nie lubie, kurrrde...

hehhe, złośliwość rzeczy martwych, niema ich gdy ich potrzebujemy, a jak nie są już potrzebne to sie znajdują Ja też będe sama robić winietki i zawieszki na alkohol Nawte sama chciałam zaproszenia robić ale to sobie darowałam, i dobrze bo te które zamówiłam są śliczne trzeba się wziąć za rozdawianie powoli
ja na szczęscie nacisków nie miałam tylko od strony tżta niektorzy goscie dziwni a propos pracy, zaley jaki zwyczaj, ja zaporsilam na lsub i tyle, nikt nie jest urażony a nawet miłe podejście,
Cytat:
No ja już od weekendu zaczęłam się naprawdę stresować...
Bo a to dzwonią z hotelu, a to goście jeszcze zmieniają zdanie
wiecie co żeby jednego dnia powiedzieć że się idzie a za dwa dni że jednak nie! ja chyba oszaleję i jeszcze w dodatku muszę określić ilość na poprawiny.
No a z tych milszych rzeczy, w środę odbieram suknie. Aha no i jednak muszę sobie zrobić pazurki bo naturalne trochę w kiepskiej formie są
A jak Gospellko u Ciebie sprawy się mają?

....
no ztymi goścmi nie nadązysz- ja też w ostaniej chwili zmienima liste nazwisk i winietki- koszmar
my dziś placimy za lokal, srdoa czwartek w sumie spokojnie, dopiero w piątek wesolutko ale więksozsc rzeczy juz załatwione, muszę jeszcze poupiekszać się, uprasowac welon, uprac i uprasowac koszule dla tzta-uprac bo zwęzane były i wiadomo, odebrac sukienke na obiadek niedzielny bo też u krawcowej i w sumie nadejdzie piątek, wczoraj miałam jakiś przypływ stresu, ale przeanalizowałam poziom organizacji, co załtwione a co nie i jakos się uspokoiłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości