|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Witka laski, ale ciężko was nadrobić!
tak po łepkach przeleciałam...Gospella no u mnie podobna pogoda ma być w sobotę także oby się spełniło ![]() Aha odnośnie @ to to co ona całe nasze forum chce obskoczyć czy jak? ![]() bo ja dziś dostałam, tak więc na ślub i weselisko będzie luzik
Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2010-05-24 o 22:15 |
|
|
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć, ale miałam fatalny dzień
![]() nie będę Was tutaj zanudzać ale więcej aż nie mam ochoty i siły pisać ![]() Martoolka ja nie pomogę bo nie znam się w ogóle na excelu
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marto i gratki za fotoksiążki i podziękowania.
|
|
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stresik już jest? ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Za niecałą godzinkę wróci TŻ i wreszcie będę mogła je obejrzeć |
||
|
|
|
#4326 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() będę czekać
|
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
jak u Ciebie sytuacja?
![]() u mnie pełen stresik, może mnie odposci.... no zobaczymy
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() No, Martoolka na to właśnie czekam! Dobrze, będę grzecznie czekać jutro!
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wygrałam swoją pierwszą w życiu licytację na allegro
Wylicytowałam portfelik "Tomek i przyjaciele" dla chrześniaka TŻta. Mały uwielbia pociągi i wszystko co jest z nimi związane, więc będzie bardzo szczęśliwy ![]() No to teraz mogę wyłączyć kompa i zmykać do łóżeczka ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() ja tylko na chwilkę zerknąc na mój licznik papnieńskiego czasu ![]() ![]()
|
|
|
|
#4332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ze niby ja interesowna...... phi nigdy w życiu
![]() Cytat:
jedyna nadzieje w tym wszystkim to ze do wesela będzie wszystko ok Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a piątek juz będe w Pl więc prosze mi tu po polskiemu pisac żebym sie przyzwyczajała ![]()
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja inaczej nie umiem więc żaden problem
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj Lusi Lusi |
|
|
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dzięki za słowa wsparcia.mówicie że współczujęcie tym parom których wesela się przez powódź na sali nie odbędą a ja im podwójnie współczuję bo rozmawiałam z właścicielem to zaczynając od tej soboty co będzie a skończywszy na końcu czerwca wszystkie pary mają domy pod woda
tego tylko nam brakuje żeby znów wał gdzieś przerwało![]() ![]()
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trudno to sobie wyobrazić, ja myślę jaka będzie pogoda w sobote a komuś życie się zawaliło, nie wyobrażam sobie tyle przygotowań, czekania i katastrofa... nie umiem sobie tego wyobrazić zmieniając temat: budzę się codziennie 4.30, wsypana, chyba mnie nerwy zżeraja
|
|
#4339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tylko będę widziała truskaweczki pożre je z czekoladka chyba się już stres przedślubny zaczyna moniczka2123 straszne to co teraz przezywasz nie można tego określić słowami nawet co ta powódź wyrządziła.
|
|
#4341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry pomysł, zrobię fotki "przed" i "po" No chyba że spartaczymy robotę Najgorzej jest zacząć, ale jak już się weźmie za to wynoszenie różnych rzeczy (ozdóbek, wazonów etc) to jakoś idzie. Kilka rzeczy chcemy sobie dokupić, ale to już po malowaniuCytat:
za obrączki! Jaki macie grawer?Któraś z Was pisała, że zaczęła brać belissę sun. Ja zawsz przed sezonem opalania łykam betakaroten. Ale może zrobię podmianę jeśli ta belisa jest faktycznie lepsza
|
|
#4342 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy po praktykach się dowiedziałam, że koleżanki które je miały w szkołach na wsiach miały max. 15 osób w szklasie, to normalnie im zazdrościłam. A jedna to miała tak ok. 8 osób w klasie Ja w każdej klasie miałam ok. 30 dzieciaczków i ogarnięcie tego grona "aniołków" wymaga anielskiej cierpliwości i znania tajnych trików ;P Tak samo w przedszkolu powinno być, jedna wychowawczyni na sali to za mało, szczególnie w tych najmłodszych grupach, gdzie dzieciaczkom zdarza się jeszcze np. zapomnieć, że im się siusiu chciało ;P Mnie też, bo niema żadnych sensownych ofert. A o pracy w szkole to nawet nie moge marzyć jak narazie cóż, póki niczego nie znajde będe pracować jako prawie super niania ![]() piękne widoki ![]() Cytat:
brawo dla babci jakie one są kochane! super mieć taki własny zielony "kąt" ![]() Cytat:
Przed pierwszym remontem bałam się troche, że będziemy się kłócić z tż co i jak, ale jest ok, najczęściej sprawe wszelkich kolorów, mebelków i dodatków wybieram ja, a tż tylko akcpetuje lub mówi co innego by chciał i zawsze się sresuje jaki będzie końcowy efekt w ubiegłym tygodniu skończyliśmy dość drastyczny remoncik salonu, straszliwie się bałam jak to wszystko się będzie komponować, ale chyba wyszło ślicznie, tzn. nam się podoba Ja sprzątałąm z wielką, ogromna przyjemnością bo remont trwał miesiąc i już miałam po uszy tego bałaganu Cytat:
ja też tego nie mogę pojąć, takie tragedie, ludzie tracą wszystko Myślę, że ślub w takim momencie z tej najważniejszej rzeczy schodzi na drugi plan i martwią się o dobytek i rodziny. Ja sama mam znajomych, którym pozalewało domy w Raciborzu i okolicach i strasznie się martwię. Najgorsze jest to, że w większości są to te osoby, kótóre też w 1997 były zalane, co zoribć możemy mięć jedynie nadzieję, ze się poprawi i szybko będzie opadać ta woda, a wały wytrzymają. Cytat:
my mamy takie fotki, ale nie lubie oglądac tych "przed" które były robione jak tapety zerwaliśmy i wyglądała jak po wojnie :PBoziu, kobitki Was nadrobć to masakra ale dałam rade, uff wstałam dziś specjalnie troszke wcześniej żeby na spokojnie poczytać i dorzucić swoje groszy ![]() Mam do Was pytanko odnośnie zapraszania gości. Pierwsze dotyczy delegacji z pracy tż'ta. Na zaproszeniu jest wydrukowane że zapraszamy delegacje firmy ..., ale czy wypada tż'towi przy wręczaniu powiedzieć, kogo by chciał widzieć na tym weselu? :P Albo czy wypada to w ogóle jakoś imiennie wypisac? Bo są takie osoby w firmie, za którymi nie przepada i nie chciałby aby mu psuły ten dzień. A drugie dotyczy niejako mojej delgacji. Ja pracuję jako niania u bardzo miłych ludzi i w sumie myślałam, że wypada ich zaprosić (razem z dzieciaczkami, bo za take małe i tak się nie płaci ). A co Wy o tym myślicie? ![]() Dziś u mnie świeci cudowne słoneczko! Strasznie się cieszę, bo te deszcze i chmury już mnie dobijały. Zaraz się biorę za ogarnięcie mieszkanka, a później idę z mamą na sacerek po sklepach, może znajdę jakąś łądną sukienkę na drugi dzień wesela ogólnie to oprócz naszego ślubu wcześniej jeszcze idziemy na 3 inne więc będe miałą dużo okazji do wyjść w sukienkach a później przyjedzie mój dziadek i babcia zobaczyć jak tam po remoncie (przeżyją szok, bo pokój jest zmniejszony i całkiem inny ).
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-05-25 o 08:16 |
|||||
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co mnie zdziwiło, że właśnie o zasłonach pomyślał, a nie np o jakimś sprzęcie
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dla Twojego! ale ja tam nawet wole sama o tym myśleć, wybieram co mi się podoba i tyle mu się zawsze też podoba :P Ale naszej nowej rogóweczki to już mamy dość, jest zamszowa i wszystkie okruszki sie na niej trzymają i nie idzie ich usunąć, jedynie co to szczotką albo odkurzaczem :P a z naszych nowych mebli codziennie trzeba kurze ścierać, a nawet przydałoby się 2 razy dziennie ale cóż, chcieliśmy to mamy ;Pteraz mi sie przypomniało, że jak nadrabiałam to byl temat odnośnie prezentów dla rodziców. My chyba damy kosze z jakimiś słodyczami itd. i takie podziękowanie na kartce ładnej takie podziekowania w stylu książek itd nie podobają się nam (chociaz pewnie mamie tż'ta by się spodobało ona lubi takie dziwne rzeczy;P). Do tego damy chyba po jednej różyczce dużej dla mam symbolicznie i tyle Ogólnie to nasi ojcowie nie żyją, tylko tż'ta jest pochowany daleko, więc po mszy pojedziemy na cemntarz do mojego taty zapalić świeczke (oj..będe płakać, będe). Tż ma ojczyma, który go właściwie też wychował więc mu jak najbardziej podziękowania się należą, a moja mama otrzyma podziękowania sama u mnie dużą rolę odgrali też dziadkowie ze strony mojej mamy, więc zastanawiam się czy im też oficjalnie nie podziękować i dac jakiś prezent może, jak myślicie?
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-05-25 o 08:54 |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mogę dojść do ładu z winietkami, znowu bede dodrukowywać bo mi 3 zaginęły w akcji![]() nie wiem jak i gdzie a pewna jestem że miałam je
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2010-05-25 o 08:59 |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo a to dzwonią z hotelu, a to goście jeszcze zmieniają zdanie wiecie co żeby jednego dnia powiedzieć że się idzie a za dwa dni że jednak nie! i jeszcze w dodatku muszę określić ilość na poprawiny. No a z tych milszych rzeczy, w środę odbieram suknie. Aha no i jednak muszę sobie zrobić pazurki bo naturalne trochę w kiepskiej formie są ![]() A jak Gospellko u Ciebie sprawy się mają? Marta jak widzisz stresik jest.... |
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle moja mama wymyśliła ostatnio, że mam zaprosić jej szefową (i zaraz siostre jej partnera) na ślub i wesele ;/ dla mnie to obca baba. do tego nie przepadam za nią i jak jej to powiedziałam to się oburzyła i powiedziała, ze sama za nią zapłaci ale mam ją zaprosić;/ nie chodzi mi o te 140 zł więcej tylko o to, że jej nie lubie, kurrrde...hehhe, złośliwość rzeczy martwych, niema ich gdy ich potrzebujemy, a jak nie są już potrzebne to sie znajdują Ja też będe sama robić winietki i zawieszki na alkohol Nawte sama chciałam zaproszenia robić ale to sobie darowałam, i dobrze bo te które zamówiłam są śliczne trzeba się wziąć za rozdawianie powoli
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane!
Dziś nad ranem wróciliśmy z wesela. Udało nam się w drodze powrotnej załapać na podwózkę do Krakowa z Cisnej i tam posiedzieliśmy od 16-do 21. Byliśmy na rynku, kupiliśmy mamom prezenty na dzień mamy na kiermaszu i dla mnie też- podeślę dziś zdjęcia. Byliśmy też na kolacji w pięknym miejscu zaraz przy rynku W sumie zamiast o 22, byliśmy o 5:00 w domu i jesteśmy ledwo żywi, ale nie żałujemy. Nie wiadomo kiedy udałoby nam się tam pojechać. Wesele się udało-ślub piękny. Jak dostaniemy zdjęcia to pokażę. Wybawiliśmy się, pomogliśmy mocno młodym i rodzicom. Tż dekorował np auto, ja zajmowałam się ich dzieckiem- szczególnie wieczorami, gdy oni musieli zajmować się gości a mała już spała ![]() Tż po tym weselu bardziej się jakoś zainteresował całym naszym ślubem- zaproponował lekcje tańca nawet chyba teraz do niego dotarło, że to już tak niedaleko i że my też będziemy jak oni ślubować.A zostało 37 i 74 dni!!!!!! To już tak niedługo. Muszę do 6.06 oddać 2 rozdziały pracy magisterskiej i wtedy zabiorę się za przygotowania do egzaminów w sesji i będę kończyć dekorację. Muszę też iść do naszego kościoła i zobaczyć go dokładnie- policzyć ławki... W lipcu zostanie mi: -poustawiać gości, jak już będę wiedziała ile ich będzie. - kupić wino - przygotować wizytówki- mamy już projekt, tylko wydrukować i wyciąć. - zrobić wieczór kawalerski i panieński ![]() już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#4349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapewne ja poddałabym pomysły i wybralibyśmy razem Co do Waszych mebli, tak właśnie bywa, że coś nam się podoba, kupujemy a przy użytkowaniu okazuje się, że jest jakiś kłopocik.My robimy albumy dla rodziców (dawniej nie byłam tego zwolenniczką, ale na necie oglądnęłam kilka, później z TŻ wygrzebaliśmy fajne, śmieszne albo wzruszające zdjęcia i zmieniłam zdanie co do takowych albumów) a do tego kupimy coś (jeszcze dokładnie nie wiemy co). Prawdopodobnie nie będą to takie same prezenty, ale w kwocie zbliżonej. W końcu nasi rodzice mają różne gusta, inne rzeczy by im się przydały, dlatego tak wymysliliśmy że nie będziemy kupować tego samego. Tym sposobem albumy będą formą pamiątki a kupione rzeczy mają być przyjemnością, czymś co będą rodzice mogli wykorzystać
|
|
#4350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko od strony tżta niektorzy goscie dziwni a propos pracy, zaley jaki zwyczaj, ja zaporsilam na lsub i tyle, nikt nie jest urażony a nawet miłe podejście, Cytat:
my dziś placimy za lokal, srdoa czwartek w sumie spokojnie, dopiero w piątek wesolutko ale więksozsc rzeczy juz załatwione, muszę jeszcze poupiekszać się, uprasowac welon, uprac i uprasowac koszule dla tzta-uprac bo zwęzane były i wiadomo, odebrac sukienke na obiadek niedzielny bo też u krawcowej i w sumie nadejdzie piątek, wczoraj miałam jakiś przypływ stresu, ale przeanalizowałam poziom organizacji, co załtwione a co nie i jakos się uspokoiłam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

i gratki za fotoksiążki i podziękowania.

Zjedzone.
jak tylko będę widziała truskaweczki pożre je z czekoladka
chyba się już stres przedślubny zaczyna