|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() I WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1832 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]()
![]() |
#1833 |
Rozeznanie
|
dzis tak sobie..
okazalo sie ze byla pani z banku krwi pepowinowej i miala zajac tylko pol godziny a zajela prawie cale spotkanie ja wczesniej przeczytalam chyba wszystko co mozliwe o tym i nie bedziemy sie decydowac, wiec troszke sie nudzilam ![]() trzymam kciuki!!
#1834 |
Zakorzenienie
|
Lazurka brawo
![]() Wiolek sliczne mlenstwo a wymiarami sie nie prejmuj jak gin powiedzial, ze ok to ok. Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-24 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zadomowienie
|
dzieńdobrywieczór
![]() Vette - śliczny brzuś ![]() ![]() Anoxa - super, że się wyjaśniło z tymi wodami.. ![]() ![]() Farminko - ![]() Wiolek - wszystkiego najlepszego!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lilka - fajowy brzuszek ![]() Anuszka - oby was ta woda ominęła! no i szkoda piesia, dobrze że diagnoza postawiona, dostał lekarstwa, teraz będzie już tylko lepiej ![]() Lazurowa - ![]() ![]() hmmm coś jeszcze komuś miałam napisać i jak zwykle skleroza... ![]()
#1836 |
Zadomowienie
|
wiolek maleństwo śliczne!!!!
a wymiarami się nie przejmuj, bo dzidzia nie musi już tak szybko rosnąć tylko przybierać na wadze a poza tym dzieci rosną w różnym tempie w różnych okresach. najważniejsze, że jest w normie wg wieku ![]() upiekłam ciasto czekoladowe przekładane kremem budyniowym i polane czekoladą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi...Co do ciuszków ja tez zawsze na lewa strone wywracam..ale te male dzis wrzucilam tak jak je dostalam na prawej i pozapinane, ale one i tak juz w wiekszosci dosyc sprane do mnie trafily , takze strata niewielka ..pytalam o te zastrzaski bo nie rozpinalam ich a wiadomo ile pajace maja zatrzasków
![]() ![]() lilka śliczny brzuś ![]() karolcia super urzadzilas kacik malenstwa , ja nie czuje ciagniecia farminka jeju no naprawde okulistka mogla cie wcisnac widzac w jakim stanie jestes ![]() jutro was dokoncze....dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
no właśnie z wagą też tak nie bardzo bo przybrał tylko ok 100 gram nie wiem dokładnie ile ostatnio ważył coś 1300 ileś a teraz 1430 no ale i tak mnie uspokoiłyście nie będe robić paniki najwyżej tylko wspomne ginowi na wizycie o tym ( mam ją 8 czerwca to 2 tygodnie jakoś przeżyję )
także dzięki ![]() a i jaszczka i dzidziadziumdzia dzięki za życzenia urodzinowe ![]() wogóle tak sobie myśle, że ja bez was to bym do gina co tydzień z czymś latała ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-05-24 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wszystko jest jak powinno ![]()
![]() |
#1840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() naprawde dobrze, że jesteście bo człowiek by zwariował ze swoimi wątpliwościami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zadomowienie
|
poza tym dane z usg nie zawsze się potwierdzają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Przyczajenie
|
Fotografia ciążowa - Toruń / kujawsko-pomorskie
Zapraszamy przyszłych rodziców na sesję z brzuszkiem, która stanie się dla Was pamiątką i pozwoli jeszcze wielokrotnie powrócić wspomnieniami do tych chwil pełnych oczekiwania na Wasze maleństwo. www.studiowtoruniu.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
Jezus dziewczyny, ja chyba umarłam...
Oboje z mężem jesteśmy tacy struci jak nie wiem co.. Do kibla biegamy na zmianę raz z twarzą w klozet a raz z dupą. Telepie mnie, zimno i gorąco, brzuch boli i żebra od wymiotów... w życiu nie miałam takich..fontanna że az tchu nie można złapać...z tyłka niagara.. wybaczcie opisy ale muszę się wyżalić. Aż skurczy dostałam brzucha.. Dziś zjadłam jedynie bułkę ok 14:00 w ciągu całego dnia i jestem taka wymęczona, że ledwo siedzę.. leżeć już nie mogę bo brzuch i kości wszystkie od tego bolą. Zadzwoniłam po mamę bo myślałam że umrę.. kupiła mi smectę i coś żeby się nie odwadniać ale wody z siebie wydaliłam tyle, że aż trudno uwierzyć, ze tyle się gdzieś mieściło. Trochę pomogło ale po herbacie i mięcie tylko wymioty były.. co zjadłam nospę na te skurcze to wymiot.. Zadzwoniłam do gina czy mam jechac do szpitala ale powiedział ze mam nic nie jeść i dużo pić i jak do jutra nie przejdzie to mam jechac i pod kroplówę żeby się nie odwodnić.. mały jeszcze mi skakał po bebechach ale już się uspokoił.. Przy wymiotach tak mnie bolał brzuch, że aż krzyczałam... Straszne. W żciu tak się nie nacierpiałam jak dziś.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry o poranku
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
![]() Kupiłam maskotkę z pozytywką, termometr i chusteczki. ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Cytat:
![]() Teraz jestem spokojna. Chyba działają hormony ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Cytat:
Przed ciążą miałam takie zatrucie i po jednym dniu takiej akcji wylądowałam pod kroplówką ![]() Uważaj na siebie |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
dziekuje za odpowiedz i komplementy co do koncika dla corci ![]() Dzis zaczynam 32tc wiec chyba juz ma prawo lekko odczuwac rozne inne dolegliwosci, a co do brzucha mam wrazenie ze sie obniza...nio ale...ostanio chodze troszke zeby biodro nie bolalo wiec odczuwam brzuszek....a mala figluje hehe ![]() Zabieram sie za pieczenia ciasta ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Rozeznanie
|
Siala pij dużo herbaty miętowej- bardzo pomaga przy zatruciach.
![]()
#1847 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() U mnie dziś sloneczko, więc humor trochę lepszy. Wisła w Tczewie ponad 2 metry powyżej zagrożenia, o 14 ma przejść fala. Wały tam są wysokie i niedawno były umacniane, mam nadzieję, że nic się nie stanie. Moja mama spała w ciuchach, o ile mozna powiedzieć, że spała ![]() wiolek śliczna buźka ![]() A te wymiary to wiesz... Jak byłam na 3/4d to gin mi powiedział, ze wymiary z usg mogą się róznić +/- 60 g( ale to było w 21 tyg), tak więc u Ciebie więcej nawet. Poza tym ostatnio czytałam w gazecie "Mam dziecko", że kobieta miała robione usg przed porodem i wg niego dziecko miało ważyć 3700-3800, a ważyło 4550 ![]() ![]() ![]() karolcia śliczny pokoik ![]() farminka biedaczko, kuruj się ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- siala współczuję :/ Może to jakiś wirus?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Na sniadanie: truskawki
![]() Ciasto prawie zrobione, kompot z rabarbaru wstawiony ![]() Na obiadek : sos ze schabu, kasza i buraczki ![]() Czekam na paczki, bo zamowilam sobie troszke rzeczy po po rodzie ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Mamy słonko
![]() Przed pracą musze zaliczyć Lidla, Biedronke i kupić prezent mamie. Mój mały po dniu milczenia tak nadrabia zaległości w fikaniu, że mi chyba zaraz z brzucha wyskoczy. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() żabka ![]() lazurowa gratulacje skonczenia pracy ania wspolczuje podatku ![]() wiolek napewno wszystko ok ![]() ![]() po prostu niedawno mialas usg i niewiele dni minelo jak u mnie i wymyslasz ![]() poza tym kazde dziecko ma swoje tempo ![]() ![]() misiulka nooo ![]() siala raju współczuje ![]() karolcia za ten obiad to ![]() chce dziś kluski śląskie, ale z czym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciasto w piekarniku, a oknem wieje, 11 stopni, dzis sobie bede odpoczywac, pranie wstawilam ![]() Mala juz pokopuje ![]() dzis zaczynamy 32tc, zostalo mi 61 dni, a wg ostaniego USG 49 dni ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
witam i ja
![]() Siala bidulo ale sie nameczylas. mam nadzieje ze juz jest lepiej anuszka ja w nocy sie budzilam i myslalam co tam u ciebie. spac nie moglam a jak wstalam to od razu do tv zeby sprawdzic.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zadomowienie
|
Siala mam nadzieję, że już czujesz się lepiej
Ja dziś popołudniu idę na pierwsze zajęcie w SR dziś tylko wykład i tak na dobry początek poród faza 1,2,3 także jak będę wieczorem marudzić to będzie wiadomo dlaczego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
A moja gin mi nigdy nie mowi ile wazy i ile ma cm, tylko zawsze pytam czy wszystko dobrze i mowi ze tak i nie musze sobie nic wkrecac
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis wstawie jasne ciuszki a kolorowe poprasuje bo pralam wczoraj. Mój mały się chyba budzi a juz cos mi sie dlugo wydawalo ![]() o tak obudzil sie ![]() U mnie 47 dni do porodu ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- anuszka ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-25 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Za półtorej godziny idę na wizytę, proszę trzymać kciuki ![]() U mnie dziwna pogoda raz słońce raz czarne chmury i tak w koło |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ciasto mi pachnie....zapraszam, zaraz jak wystygnie zrobie fotke ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Rozeznanie
|
karolcia ale smaka narobiłaś!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dobrze robisz, że się nie przejmujesz, nie jesteśmy lekarzami, więc same powinnyśmy stopować się z interpretowaniem różnych danych. Zwłaszcza, że ta waga to taka orientacyjna, z jakiegoś wzoru, a pomiary mogą różnie wyjść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.