Październikowe PM :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 09:48   #2821
kobieta kot
Raczkowanie

Dot.: Październikowe PM :)

Na zaproszeniach ktore dotychczas dostałam/ widziałam zawsze jako pierwsza wpisywana była osoba która de facto zapraszamy a dopiero pozniej towarzysząca, bez wzgledu na to czy to kobieta czy mezczyzna. Moim zdaniem najpierw powinno sie wpisać kobietę a pozniej mezczyzne, ale pewna nie jestem

A tak w ogole to w miniony piatek bylam na makijazu probnym- totalna porazka. Zanioslam zdjecie sukienki, wytlumaczylam jaki bukiet a w rezultacie wyszlam w makijazu ktory nadawalby sie na mega disco a nie wlasne wesele. I w rezlutacie szukam makijazystki Myslicie ze mozna zaufac tym ktore oglaszaja sie w internecie? Niestety nie mam zadnego sprawdzonego "kontaktu", a nie stac mnie na robienie prob w nieskonczonosc.
kobieta kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:39   #2822
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kobieta kot Pokaż wiadomość
Na zaproszeniach ktore dotychczas dostałam/ widziałam zawsze jako pierwsza wpisywana była osoba która de facto zapraszamy a dopiero pozniej towarzysząca, bez wzgledu na to czy to kobieta czy mezczyzna. Moim zdaniem najpierw powinno sie wpisać kobietę a pozniej mezczyzne, ale pewna nie jestem

A tak w ogole to w miniony piatek bylam na makijazu probnym- totalna porazka. Zanioslam zdjecie sukienki, wytlumaczylam jaki bukiet a w rezultacie wyszlam w makijazu ktory nadawalby sie na mega disco a nie wlasne wesele. I w rezlutacie szukam makijazystki Myslicie ze mozna zaufac tym ktore oglaszaja sie w internecie? Niestety nie mam zadnego sprawdzonego "kontaktu", a nie stac mnie na robienie prob w nieskonczonosc.
ja próbny mam dopiero w sierpniu może pisząc do wizażyski ogłaszającej sie w necie poproś o zdjęcia jej makijaży? możesz napisać ile płaciłaś za próbny? bo z tego co widzę, ceny od 50 do 100 zł, strasznie duże fluktuacje ja np. ide do dziewczyny, która kiedyś pracowała w salonie i typowo tylko malowała, teraz pracuje gdzie indziej ale nie wiem czy to samo robi. W domu sobie dorabia i maluje buzie Zapisałam się do niej z polecenia, koleżanka robiła sobie u niej ślubny bez próbnego i była bardzo zadowolona, płaciła 50 zł...kosmetyki ponoć ma bardzo dobre...zobaczymy
a masz zdjęcia z tego próbnego? to co ona Ci tam nałożyła, że to styl disco wyszedł

dziewczyny, jaki miałam dzisiaj sen okropny! śniło mi się nasze wesele, w jakiejś pieczarze ciemnej, goście posępni, nikt zdjęć nie robił. Na poprawiny nikt nie przyszedł, obdzwaniałam koleżanki, żeby ktokolwiek przyszedł, wszystko takie mroczne teraz to zabawnie brzmi, ale jak się obudziałam to mi tak serce kołatało, brrr kocham te koszmary weselne a wszystko chyba przez to, że wczoraj ze współlokatorką oglądałyśmy sukienki, welony, biżuterię...
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:09   #2823
kobieta kot
Raczkowanie

Zdjec nie mam- nie mialam ochoty zeby ktokolwiek fotografowal ten koszmarek. Moja suknia jest delikatna, dodatki tez a umalowana zostalam mega mocno - co wiecej oczy podkreslone zostaly w taki sposob ze wygladalam jakbym miala je na pol twarzy :/ Za probe placilam 60 zł, docelowy mial mnie kosztowac 100. Znalazlam jedna fajna makijazyste w necie- Marta Walaszczyk. Slyszalyscie o niej cos moze?
Stary 2010-05-18, 16:04   #2824
Elinka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
O raanyyy, ale mnie zalało masakra... mam nadzieje, że szybko przestanie padać, bo już dzisiaj miała przymusowy urlop ehhh...

A wracając do tematu, mam pytanko Czy jeżeli bardzo dobrze znamy np. Jana Kowlaskiego, który to oficjalnie i od paru lat jest w zwiazku z Krystyną Nowak (ale znamy ją bardzo słabo lub wcale), to czy na zaproszeniu pisać, że zapraszamy Krystynę Nowak i Jana Kowlaskiego czy Jana Kowalskiego i Krystyne Nowak???

Ja przyjełam wersję pierwszą, ale teraz sama już nie wiem...
Ostatnio czytalam gdzies na ten temat. Z tego co pamietam, to napisane tam bylo, ze bez wzgledu na stopien zazylosci miedzy nami a osobami na zaproszeniu, pierwsze powinno byc imie kobiety
Elinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:17   #2825
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Zdjec nie mam- nie mialam ochoty zeby ktokolwiek fotografowal ten koszmarek. Moja suknia jest delikatna, dodatki tez a umalowana zostalam mega mocno - co wiecej oczy podkreslone zostaly w taki sposob ze wygladalam jakbym miala je na pol twarzy :/ Za probe placilam 60 zł, docelowy mial mnie kosztowac 100. Znalazlam jedna fajna makijazyste w necie- Marta Walaszczyk. Slyszalyscie o niej cos moze?
Widzę, że ma swoją stroną internetową i z tego co tam widzę to myślę, że powinna malować ładnie Ale myślę też, że będzie się cenić.
A skąd Ty właściwie jesteś

Cytat:
Napisane przez Elinka25 Pokaż wiadomość
Ostatnio czytalam gdzies na ten temat. Z tego co pamietam, to napisane tam bylo, ze bez wzgledu na stopien zazylosci miedzy nami a osobami na zaproszeniu, pierwsze powinno byc imie kobiety
No mi w sumie też się tak wydaje choć z drugiej strony...
Stary 2010-05-19, 16:22   #2826
kobieta kot
Raczkowanie

Jestem z Warszawy dzis chyba ostatecznie potwierdzę ze skorzystam z jej usług. Na gronie także jest watek o makijazu slubnym- pare osob ja poleca.
Pozdrawiam
Stary 2010-05-19, 17:07   #2827
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Jestem z Warszawy dzis chyba ostatecznie potwierdzę ze skorzystam z jej usług. Na gronie także jest watek o makijazu slubnym- pare osob ja poleca.
Pozdrawiam
A no to jak z Warszawy to masz duży wybór
Stary 2010-05-19, 18:21   #2828
kobieta kot
Raczkowanie

Wybor moze i duzy, tylko niestety musze wykonac 1 celny strzal- nie stac mnie na robienie wielu prob. Ponadto ceny wielu makijazystek sa naprawde zaporowe 300 zl proba + 300 makijaz docelowy:/
Stary 2010-05-19, 21:36   #2829
kalina1987
Przyczajenie

Witam,dzisiaj natrafiłam na ten wątek no i sie wpraszammoja data to 16.10.2010,właśnie jestem na etapie zamawiania materiałów do robienia zaproszeń...już coraz mniej czasu zostało,a jeszcze mnóstwo załatwiania.pozdrawiam wszystkie październikowe Panny Młode
kalina1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 08:45   #2830
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Wybor moze i duzy, tylko niestety musze wykonac 1 celny strzal- nie stac mnie na robienie wielu prob. Ponadto ceny wielu makijazystek sa naprawde zaporowe 300 zl proba + 300 makijaz docelowy:/
matko, to co ona robi, że tyle pieniędzy??? kosmetyków ze złotym pyłem używa czy jak... rozumiem, że są makijażystki z renomą, które się cenią ale aż tak najbardziej mnie ten próbny za 300 zł razi

Cytat:
Napisane przez kalina1987 Pokaż wiadomość
Witam,dzisiaj natrafiłam na ten wątek no i sie wpraszammoja data to 16.10.2010,właśnie jestem na etapie zamawiania materiałów do robienia zaproszeń...już coraz mniej czasu zostało,a jeszcze mnóstwo załatwiania.pozdrawiam wszystkie październikowe Panny Młode
Witamy, witamy tymbardziej, że ślubujemy tego samego dnia my zamawiamy zaproszenia, ciągle szukamy

Kobietki naiwnie zapytam, czy może któraś z Was widziała 'na żywo' ten zestaw biżuterii, który podaję na zdjęciu w załączniku? jestem ciekawa jak on się może prezentować...bo wygląda całkiem, całkiem...

I jeszcze jedno pytanko, które cały czas za mną chodzi, a zapominam: październik - wiadomo - z pogodą może być różnie, w związku z tym zakładacie pończochy czy białe rajtki ? wczoraj oglądałam śliczny zestaw bielizny w Niobe, pas do pończoch niebiański ale teraz pytanie czy na pewno on sie przyda...

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2010-05-20 o 10:07
Stary 2010-05-20, 10:51   #2831
kobieta kot
Raczkowanie

Ja bez względu na wszytsko zakładam pończochy w cielistym kolorze. Suknie mam ecru wiec nijak mi białe rajstopy nie pasuja A proba kosztuje tyle samo co makijaz docelowy poniewaz uzywa sie takich samych kosmetykow i zajmuje tyle samo czasu- taka odpowiedz uslyszalam na moje pytanie dlaczego proba i final ksztuja tyle samo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 11:05   #2832
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez kalina1987 Pokaż wiadomość
Witam na wątku

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Kobietki naiwnie zapytam, czy może któraś z Was widziała 'na żywo' ten zestaw biżuterii, który podaję na zdjęciu w załączniku? jestem ciekawa jak on się może prezentować...bo wygląda całkiem, całkiem...

I jeszcze jedno pytanko, które cały czas za mną chodzi, a zapominam: październik - wiadomo - z pogodą może być różnie, w związku z tym zakładacie pończochy czy białe rajtki ? wczoraj oglądałam śliczny zestaw bielizny w Niobe, pas do pończoch niebiański ale teraz pytanie czy na pewno on sie przyda...
Biżuterii co prawda nie widziałam na żywo, ale myślę, że może być ładna.
Jeśli chodzi o pończochy to ja zakładam. Tyle, że samonośne bo takie lubię i dobrze mi się trzymają na nogach. No i niekoniecznie trzeba zakładać białe. Ostatnio dziewczyna na innym wątku polecała takie http://www.allegro.pl/item1023870339...o_336_1_2.html
i myślę, że je zakupię tyle, że kolor panna lub naturale, bo też jest ładny Też nie będę miała białej sukienki więc białe rajstopy odpadają

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-05-20 o 11:08
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:12   #2833
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bez względu na wszytsko zakładam pończochy w cielistym kolorze. Suknie mam ecru wiec nijak mi białe rajstopy nie pasuja A proba kosztuje tyle samo co makijaz docelowy poniewaz uzywa sie takich samych kosmetykow i zajmuje tyle samo czasu- taka odpowiedz uslyszalam na moje pytanie dlaczego proba i final ksztuja tyle samo.
no nie wiem.......wykonanie makijażu powinno profesjonalistce zajaćok godziny. Moja makijażystka jest jedną z najlepszych w mieście jak nie naj, używa najlepszych kosmetyków na rynku więc nie kosztują tanio i bierze 100-120 panna młoda i 80 mama panny młodej. Próbny jest za 100 zł. Moim zdanie m 300 zł to czysty wyzysk, aż się dziwię ze ma klientki. Bo może i kosmetyki są drogie, ale nie przesadzajmy, nie kosztują miliony. Jeśli jest taka dobra to i szybko pracuje. Kilka klientek dziennie i po paru dniach ma zwrot za kosmetyki. A to są raczej rzeczy które się szybko nie kończą

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:16   #2834
kobieta kot
Raczkowanie

Cena wynika chyba tylko z magii nazwiska, bo Pani malowala jakas gwiazde i cena od razu idzie do gory. Malujecie sie u makijazystek czy kosmetyczek? Ja jutro mam dostac namiar na dobra kosmetyczke i zastanawiam sie bedzie w stanie pomalowac mnie tak jak osoba ktora zawodowo zajmuje sie tylko makijazem...

Edytowane przez kobieta kot
Czas edycji: 2010-05-20 o 11:20
Stary 2010-05-20, 11:17   #2835
Claris
Zakorzenienie

Ja tak samo nie spotkałam się z makijażem za 300zł, chociaż mieszkam w dużym mieście góra to tak 130zł, co dla mnie i tak jest niebotyczną kwotą jak na makijaż na parę/parenaście godzin
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:56   #2836
malapskudaa
Przyczajenie

Hej Dziewczęta
Również podłączam się do wątku październikowego - (ślub 16.10.2010 jak widzę data ta jest dosyć popularna)
Moje przygotowania to jakieś szaleństwo zwłaszcza że na ślub zdecydowaliśmy się jakieś dwa tygodnie temu... ale mam nadzieję wszytko pójdzie gładko i szybko a przede wszystkim wszytko uda się załatwić
Pozdrawiam
Malapskuda
malapskudaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 17:50   #2837
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Witam wszystkie nowe dziewczyny malapskudaa mam nadzieję że uda Wam się wszystko załatwić... a macie już chociaż salę i orkiestre???

Co do makijażu, to ja jestem umówiona z makijażystką, która robi rowież paznokcie żelowe Też sobie u niej zrobie pazurki na wesele, bo moje są masakryczne a miała już od niej żele i świetnie się w nich czułam i super się trzymały. Za makijaż też pewnie zapłacę ok. 100zł, ale trudno w ten jeden dzień chce wygladać ślicznie i chce zeby mój makijaż przetrzymał całą noc

Co do pończoch to trzeba uważać, zeby pas do pończoch nie odznaczał się na sukience, bo to totalny obciach i strasznie zniszczy efekt. Samonosne są ok i lubię w nich chodzić i zamierzam je włożyć na ślub, chyba zeby był jakiś wyjatkowo zimny październik <tfu tfu odpukać> to wtedy kupię rajstopy.

beaciunia dzięki za link, bo kolor panna naprawdę jest super chyba sobie kupię

sammi nie wiem czy ta biżuteria na zywo nie bedzie wygladała cieżko...i czy nie będzie cieżka (szczególnie kolczyki)...cieżko powiedzieć...

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 07:30   #2838
malapskudaa
Przyczajenie

Akurat to mamy, od momentu jak się zdecydowaliśmy że ślub jednak w tym roku, w ciągu 24 h załatwiliśmy i sale i zespół\
Teraz podobno muszę do końca maja wybrać sukienkę, także w końcu czas się za to zabrać - będę biegać jak oszalała
malapskudaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 07:34   #2839
sammi24
Zadomowienie

Hej dziewczyny, dawno nie zaglądałam ale widzę, że na wątku spokój witaj Malapaskuda, jest nas coraz więcej na 16-go października co do tych pończoch, no ja chyba też je założę, muszę potrenować, samonośne miałam raz i nie wspominam tego miło, pas do pończoch w ogóle magia

byliśmy z TŻ w sobote u kamerzysty i fotografa. Kamerzysta nas trochę zdenerwował, bo na jakiekolwiek nasze propozycje zmian w materiale strasznie grymasił ale tak go przycisnęliśmy, że wszystko co chcieliśmy zmienić, mamy inaczej gorzej jak nam się pięknym filmem odwdzięczy wybieraliśmy spośród 10 wstępów, 4 zakończeń i 8 okładek płyt fotograf baaardzo pozytywnie, będziemy mieć 6 póz w studio, wszelkie pomysły mile widziane, chociaż jak obejrzeliśmy albumy na miejscu to nie wiem co tam by można było jeszcze wymyśleć 2 zdjęcia mi utkwiły w pamięci szczególnie: pierwsze jak leżący pan młody wyłazi spod sukni młodej, a ona wlewa sobie szampana do kieliszka w tym czasie, a drugie jak młoda się o ławkę opiera, a młody się zamierza jej w tyłek dać reszta zdjęć taka klasyczna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 08:46   #2840
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Witaj na wątku malapskudaa

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dawno nie zaglądałam ale widzę, że na wątku spokój witaj Malapaskuda, jest nas coraz więcej na 16-go października co do tych pończoch, no ja chyba też je założę, muszę potrenować, samonośne miałam raz i nie wspominam tego miło, pas do pończoch w ogóle magia

byliśmy z TŻ w sobote u kamerzysty i fotografa. Kamerzysta nas trochę zdenerwował, bo na jakiekolwiek nasze propozycje zmian w materiale strasznie grymasił ale tak go przycisnęliśmy, że wszystko co chcieliśmy zmienić, mamy inaczej gorzej jak nam się pięknym filmem odwdzięczy wybieraliśmy spośród 10 wstępów, 4 zakończeń i 8 okładek płyt fotograf baaardzo pozytywnie, będziemy mieć 6 póz w studio, wszelkie pomysły mile widziane, chociaż jak obejrzeliśmy albumy na miejscu to nie wiem co tam by można było jeszcze wymyśleć 2 zdjęcia mi utkwiły w pamięci szczególnie: pierwsze jak leżący pan młody wyłazi spod sukni młodej, a ona wlewa sobie szampana do kieliszka w tym czasie, a drugie jak młoda się o ławkę opiera, a młody się zamierza jej w tyłek dać reszta zdjęć taka klasyczna
No jakoś tu ostatnio cicho na wątku.
Dobrze, że przycisnęliście kamerzystę. W końcu płacicie za to i nie rozumiem tego grymaszenia
A co do tych zdjęć, o których mówisz to już sobie wyobrażam - żenada

A ja się muszę pochwalić. Doszłam jak zrobić moje zaproszenia No i już zrobiłam takie jedno robocze na bloku technicznym No i brakuje kokardki jeszcze Ale ważne, że już wiem jak zrobić
Stary 2010-05-25, 10:33   #2841
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Witaj na wątku malapskudaa

No jakoś tu ostatnio cicho na wątku.
Dobrze, że przycisnęliście kamerzystę. W końcu płacicie za to i nie rozumiem tego grymaszenia
A co do tych zdjęć, o których mówisz to już sobie wyobrażam - żenada

A ja się muszę pochwalić. Doszłam jak zrobić moje zaproszenia No i już zrobiłam takie jedno robocze na bloku technicznym No i brakuje kokardki jeszcze Ale ważne, że już wiem jak zrobić
tylko podziwiać samozaparcie, chęci i zdolności jak zrobisz jakieś zaproszenie to pochwal się nam tutaj
ja chcę zrobić pudełko na koperty od gości, ale pewnie zacznę nie prędzej niz w sierpniu
Stary 2010-05-25, 10:40   #2842
Claris
Zakorzenienie

Dziewczyny my wczoraj chodziliśmy po jubilerach i orientowalismy się w cenach obrączek. Chcemy klasyczne: zółte złoto, okrągłe, 4mm. Wyniosą nas 300zł, bo będziemy przetapiać złoto, które dostaliśmy od rodziców tżta. Niedługo zamawiamy
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:55   #2843
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malapskudaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta
Również podłączam się do wątku październikowego - (ślub 16.10.2010 jak widzę data ta jest dosyć popularna)
Moje przygotowania to jakieś szaleństwo zwłaszcza że na ślub zdecydowaliśmy się jakieś dwa tygodnie temu... ale mam nadzieję wszytko pójdzie gładko i szybko a przede wszystkim wszytko uda się załatwić
Pozdrawiam
Malapskuda
Jak byś szukała fotografa to ten termin mam wolny
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:11   #2844
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Dziewczyny my wczoraj chodziliśmy po jubilerach i orientowalismy się w cenach obrączek. Chcemy klasyczne: zółte złoto, okrągłe, 4mm. Wyniosą nas 300zł, bo będziemy przetapiać złoto, które dostaliśmy od rodziców tżta. Niedługo zamawiamy
my mamy już obrączki, leżą u TŻta w domu jakoś wcześniej zapomniałam się też pochwalić odebraliśmy 2 dni przed świętami wielkanocnymi też daliśmy złoto od TŻta rodziców, dzięki temu wyszło 600 zł taniej. Kosztowały 1800. Do tej pory wydaje mi się, że sporo, bo nie są jakieś tam wywijaśne...niemal klasyczne, tyle że 6mm i jak się je trzyma w dłoni czy założy na palec to naprawdę są takie 'porządne'. Ale my robiliśmy 3 podejścia, za ostatnim zamówiliśmy, tylko te nam obojgu się od razu spodobały Claris tylko pozazdrościć, kurcze 300 za obrączki to naprawdę super sprawa pewnie tego złota daliście sporo?

w załączniku obrączki identyczne jak nasze, też z takim żłobieniem na środku, tyle że nasze są całe z żółtego złota
Stary 2010-05-25, 22:43   #2845
anetika
Rozeznanie

Aleśmy się zmówiły z tymi obrączkami - ja byłam zamówić je u złotnika wczoraj Jechałam z TŻ do tego złotnika z wizją wymarzonych obrączek, a wyszło oczywiście inaczej... Chciałam obrączki 4mm, półokrągłe i łączone z białym złotem a zamówiliśmy jednolite złote, 5,5mm i płaskie... A zawsze mówiłam, że chcę cieniutką obrączkę, ale jak złotnik pokazał mi identyczne obrączki jak zamówiliśmy już gotowe dla jakiejś innej pary to wsiąkłam tak mi się spodobała na palcu, że szok i TŻ-owi też Ale oczywiście jak to mnie - zmienną i niezdecydowaną babę - już w domu ogarnęły wątpliwości nie byłam pewna czy to dobry wybór, ale TŻ mnie przekonał - i przekonuje dalej, że są piękne W ogóle ja chorowałam na te łączone ale TŻ bronił się przed tym dosłownie rękami i nogami... (i wybronił)
Co do kosztów to tego złotnika poleciła mi tydzień temu koleżanka, wcześniej miałam robić obrączki u innego złotnika, ale okazało się, że cenowo u tego od koleżanki będzie duużo taniej. Tak więc złotnik wyliczył, że za nasze obrączki będziemy musieli zapłacić coś ok. 250 zł (w tym cena robocizny, przerabiania złota na jednolity jasny kolor i grawerowanie) czyli suuuper tanio Oczywiście przetapiamy nasze złoto - trochę tego było bo z tego co kojarzę to: stara obrączka (duża), trzy pary małych kolczyków, dwa małe pierścionki, zerwany łańcuszek i malutki medalik i chyba tyle
A wzór praktycznie taki sam jak u sammi24 też całe z żółtego złota, tylko że u mnie są dwa żłobienia obok siebie i nie na środku tylko przy jednej krawędzi, jakoś nie mogłam w necie znaleźć czegoś takiego - ale jak będę już je miała to postaram się wkleić

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 12:10   #2846
sammi24
Zadomowienie

kurcze, widzę żeśmy ładnie przepłacili za te nasze obrączki niech mnie ktoś pocieszy
Stary 2010-05-26, 22:02   #2847
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Hejka
My jeszcze nie zamawialiśmy obrączek, bo po co mają leżeć Swojego złota nie mamy, ale orientowaliśmy sie w cenach i znaleźliśmy jubilera, który ma piękne obrączki w granicach 1000zł, wiec to chyba tak w miarę.

Sammi a te wasze obrączki kosztują 1800zł - 600zł (wasze złoto) czyli 1300zł? dobrze rozumiem? a poza tym pamietaj, ze przede wszystkim mają Wam się podoba najbardziej na świecie bo bedziecie je nosić do końca zycia a poza tym to naprawdę nie ejst jakaś masakryczna cena, nam na targach Pani z jednej firmy krzyknęła 4700zł i to za obrączki które były najzwyklejsze, najprostsze i nie zachwycały...

Stary 2010-05-27, 11:02   #2848
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
Hejka
My jeszcze nie zamawialiśmy obrączek, bo po co mają leżeć Swojego złota nie mamy, ale orientowaliśmy sie w cenach i znaleźliśmy jubilera, który ma piękne obrączki w granicach 1000zł, wiec to chyba tak w miarę.

Sammi a te wasze obrączki kosztują 1800zł - 600zł (wasze złoto) czyli 1300zł? dobrze rozumiem? a poza tym pamietaj, ze przede wszystkim mają Wam się podoba najbardziej na świecie bo bedziecie je nosić do końca zycia a poza tym to naprawdę nie ejst jakaś masakryczna cena, nam na targach Pani z jednej firmy krzyknęła 4700zł i to za obrączki które były najzwyklejsze, najprostsze i nie zachwycały...
no tak, pierwotna cena tych naszych obrączek 1800zł, w gotówce płaciliśmy 1200zł, bo swoje złoto dołożyliśmy. My kupiliśmy już obrączki głównie dlatego, żeby powoli koszty rozkładać, TŻ sam chce pokryć większość kosztów ze swojej strony. Ja szczerze też myślałam, że to wcześnie, że nam może paluchy przytyją ale wagowo jesteśmy raczej stabilni, a jakby co zmiana rozmiaru w cenie przez 2 lata
4700zł za zwykłe obrączki o rany, rozumiem że wszystko z przymiotnikiem 'ślubny/e' jest od razu minimum 20% droższe ale żeby takie kwoty od razu ciekawe czy mają amatorów na te swoje wyroby

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2010-05-27 o 11:09
Stary 2010-05-28, 18:20   #2849
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

wiesz obawiam się, że mają, bo firma pojawiła się jakieś 2-3 lata temu i póki co ma się całkiem nieźle...no cóż...
My też troche rozkładamy koszty i przede wszystkim czas, w tym miesiacu mamy zaplanowane, żeby kupic: zaproszenia, ozdobe na samochód, tablice rej., etykiety na wódkę i kotyliony dla rodziców

Stary 2010-05-30, 17:04   #2850
sammi24
Zadomowienie

ooooo, my z zaproszeniami tak się ociągamy, coś czuje że z ręką w nocniku się obudzimy ale jakoś tak ciągle czasu brak...wczoraj zamówiliśmy autko co dopiero, fajna limuzynka - Mercedes CLS, niektórzy kręcili nosem że czarny ten samochód, jak dla mnie to bez różnicy, mnie się takie nawet bardziej podobają i juz mam koncepcję na ozdoby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości