|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe PM :)
Cytat:
a komuś dawać sprzęt to strach bo nie kosztował 5 zł ok idę porobić trochękokardek, kupiłam jeszcze dzisiaj papier na zaproszenia ale i tak pewnie za mało wyjdzie
|
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
Muszę poszukać w internecie ogłoszenia, które widziałam jakiś czas temu - chłopak ogłasza się, że w ramach praktyki fotograficznej, może zrobić zdjęcia za darmo lub za jakieś niewielkie pieniądze. Pogrzebie, sprawdzę, a nóż widelec
![]() A teraz spróbuję wysilić główkę i wstawić zdjęcie. O chyba się udało |
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śluczne bolerko
|
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
Elinka25, kobieta kot -->witamy wśród październikowych PM
Cytat:
dla siebie zupełnie nie widzę tego typu sukni (bo ja fanka masy tiulu jestem ) ale na kimś takie suknie podziwiam, zwłaszcza nie przeładowane, a ta jest naprawde wyważona Dziewczyny, która tu z Was na ten kurs tańca też chodzi, chciałabym skonsultować czy tylko my mamy dwie lewe nóżki
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
sammi my chodzimy, a właściwie to już skończyliśmy chodzić
a co byś chciała wiedziec?
|
|
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
Elinko25, sukieneczka pięknie na Tobie leży, idealnie pasuje do Twojej figurki. Jest śliczna, chociaż podobnie jak Sammi24 pisze, na sobie nie potrafię jej sobie wyobrazić.
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Jeszcze zapytam Was, jaki macie stosunek do sukien w kolorze ecru? ![]() Mi osobiście podobają się, ale z racji tradycjonalnej rodziny rezygnuję.
Edytowane przez olinka malinka Czas edycji: 2010-05-13 o 09:43 |
|
|
|
#2797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo wszystko, moze komus sie przyda ![]() My do Polski sie wybieramy sie w lipcu i podobnie bedziemy starali sie uporac z zapraszaniem gosci, wyborem ciast, papierkami z urzedów, obraczkami, fryzjerem, itp. Nauki mielismy w polskiej parafii tutaj w Londynie i od razu ksiadz wydal nam zaswiadczenia (to byl kurs przedmalzenski polaczony z zajeciami z poradni). Ten sam ksiadz mowil, ze 3 miesiace przed slubem mamy sie zglosic, zeby spisac protokol slubny, ktory bedzie wyslany do Polski, do parafii, w ktorej odbedzie sie slub (i tam juz ksiezunio zajmie sie zapowiedziami). Tutaj do spisania protokolu musimy przyiesc zaswiadczenie o odbytych naukach, swiadectwo chrztu i bierzmowania. Ne jestem tylko pewna czy trzeba miec nazwiska swiadkow. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Diekuje Kobietki za wszystkie opinie na temat sukni Jak pojade na przymiarke to moze cos sie uda pokombinowac z halkami, zeby moze miala troche "wiekszy" dól
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Elinka25- urocza ta twoja suknia. Szczególnie podoba mi sie gora.
Dziewczyny potrzebuje waszej rady: slub mam o 16.30, sesje w plenerze organizujemy innego dnia. Zastanawiam sie na ktora dokladnie umowic fryzjera i makijazystke- dodam iz bedze sie czesac/malowac w 2 roznych salonach (dojazd to ok.20 minut). Fryzjerka bedzie mnie czesac ok 2 godzin, makijaz to kwestia godziny. Ile wczesniej nalezy byc w kosciele? Na ktora ustawic blogoslawienstwo rodzicow? Kosciol znajduje sie jakies 15 minut drogi od mojego domu. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
|
|
|
|
#2799 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo my ostatnio coraz częściej dochodzimy do wniosku, że to trochę bezsensowne, tzn. samo chodzenie i taniec fajny ale biorąc pod uwagę, że uczymy się samby, rumby, jakichś jive'ów i quickstepów i TROSZECZKE WALCÓW to jednak z gośćmi tego nie potańczymy wychodzimy z założenia, że chyba dla wprawy będziemy chodzić żeby ewentualnie później szybciej choreografię opanować do 1 tańca... uczyliście się jakichś tańców typowo do zabawy z gośćmi??? bo my chyba błąd popełniliśmy, poszliśmy na ogólny kurs, a nie narzeczeński Cytat:
ale ecru ciągle oglądam, uwielbiam ubrania w beżach i brązach, może stąd to się wzięło ![]() Cytat:
![]() Dziewczęta, a my zaczynamy oglądać zaproszenia, wypatrzyliśmy jedne, 2,20 zł sztuka, spójrzcie może któraś miała taką próbkę i mi zarekomenduje |
|||
|
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sukni, moja jest w kolorze ivory i gdzieś mam co sobie inni będą o niej myśleć Cytat:
b. ładne zaproszenia, ale zamów na wszelki wypadek najpierw próbkę, bo wiem z autopsji, że tekturka moze być b. giętka, a to ważne, żeby zaproszenie było sztywne ![]() Dostałam dziś 4 odmowy, że nie przyjadą na mój ślub
|
||
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle że ja mam biel z czarną koronką ![]() Cytat:
ja właśnie robieswoje i tak chwilami tu zagladam Pokazałam teściowej zdjęcia zaproszeń, oczywiście kręciła nowem że czarne a jak zobaczyła wpis o tym, że nie chcemy kwiatów tylko wino, to była baaardzo zadowolona, bo bedzie co na stoły postawić i już jej się nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Dziewczyny, obliczyłam koszt jednego zaproszenia zrobionego przeze mnie samemu (bez tuszu w drukarce) i wyszło 0,76 gr z kopertą
|
|
|
#2802 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no my na prywatne chcemy jeszcze iść, co by zrobić szopke z walcem matko, my jeszcze zaproszeń nie mamy, a Wam już odmawiają Cytat:
niektóre teściowe to są z innej planety chyba |
|||
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chodziliśmy 2 mce, czyli 8 lekcji po 60 minut, to troche jest, no i ćwiczymy w domu, coby nie zapomnieć figur ![]() Właśnie dlatego już zapraszamy, bo liczymy się z odmowami (moja rodzina gł. przyjezdna) i chcemy mieć czas, zeby doprosić więcej ludzi od tżta, bo on ma dużą rodzinę ![]() A Ty już masz zamówionego fryzjera i makijażystkę? Ja jeszcze w ogóle o tym nie myślałam gdzie co i jak
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tych fryzjerów itp. mam już zaklepanych bo u mnie w mieścinie takie kolejki, z rocznym wyprzedzeniem nawet do tych najbardziej sprawdzonych
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
sammi i miałaś już próbne makijaż i fryzurkę?
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bianeczko, czym spinasz tasiemkę w kokardę na zaproszeniach? Są bardzo efektowne z tego co pamiątam. Jaki papier włożyłaś do środka? brokatowy? Też bym się pobawiła w robienie zaproszeń, ale druk atramentowy chyba w tym wypadku odpada. Bo ja ma drukarkę atramentową.Odnośnie ecru to akurat z moją karnacją bardziej współgra, bo ja mam typ urody jesień i dobrze mi w beżach, brązach, itp. i ecru. A nie dość że rodzina to, sama mam większy sentyment do stricte białych sukien.
Edytowane przez olinka malinka Czas edycji: 2010-05-13 o 10:02 |
||
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
nie, jeszcze nie, mam się rozglądać co bym chciała mieć na głowie, pokazać fryzjerce, żeby mogła pomyśleć czy tak czy siak to będzie
próbną fryzurę zrobię sobie na kameralną 18stkę kuzynki w czerwcu, dwie pieczenie na jednym ogniu póki co planuje zaczesane na jedną stronę delikatne loki, strasznie nie chcę, żeby wyglądały na sztywno sklejone po lokówce tylko na takie naturalne... makijaż próbny mam w sierpniu (myślę ciągle nad tym czy robić go na wesele koleżanki, bo idziemy wtedy akurat, czy lepiej się nie pokazywać w pełnej krasie ).
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idealnie na Tobie leży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa dziewczyny!!!! Zamówiłam dziś sukienke!
w sumie to bardzo mi się podoba...ale jak patrze na zdjecia to sama już nie wiem Co do koloru, to ja też chciałam białą, a ostatecznie zamówiłam ecru, tyle że ona wyglada jak biała...jak myslałam, ze to jakaś śmietankowa biel, a kobieta mi mówi że to ecru takze róznie to bywa... Ivory kojarzy mi się z bardzo zimną bielą
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
mądrala super
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Claris no właśnie, to jest to, w dzień ślubu ma być wielkie wejście, jak się gdzie indziej pokaże w takim uczesaniu czy makijażu to efekt już nie będzie ten sam ![]() wiecie co, przyszedł ten welon z allegro, okropny jest chyba jednak skruszona zakupie welon w salonie
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, wyślę Wam, tlyko spróbuje na privy (nie wiem czy da sie wysłac zdjecia privem), bo nie chce żaby TŻ przypadkiem wyczaił
Powiem Wam, ze dziś rano się obudziłam i miała STRASZNE wątpliwosci!!! Myślałam, że sie rozpłacze ale potem wszyscy chwalili,przejrzałam zdjecia ponownie i uznałam, ze jak dla mnie to ona jest piękna ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
makijaż to jeszcze ok, bo nie jest aż tak zauważalny, a przynajmniej można go przetestować "w akcji" i przez cała noc.No i też sie zastanawiałam czy nie zamówić bolerka i welonu na allegro... chociaż troszkę sie boję, ze w przypadku bolerka nie dobrałabym koloru idealnie do sukienki,a co do welonu to sama nie wiem...w salonie podobno kosztują ok. 100-200 zł a na allegro 30zł
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kokardki sklejam klejem do materiału, tektury itp, po wyschnięciu robi się przezroczysty dodatkowo kokardkę prasuje żeby była taka płaska. Drukarkę mam jak najbardziej atramentową I daje radę bez problemu.
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w swojej jestem zakochana (jeśli można tak powiedzieć a suknia jest naprawdę śliczna, żałuję że tych zdjęć nie da się przesłać na priv.. Nie zakrzątaj sobie niepotrzebnie głowy, nie ma czym ja to uczesanie na 18stkę kuzynki planuję, tam będzie 10 osób, które się pojawią u mnie, nie wiem czy dla tej garstki się odkrywać czy nie ![]() a makijaż faktycznie, zrobię sobie na wesele w sierpniu, sprawdzi się w warunkach ekstrim ![]() ja kupiłam welon z allegro, z przesyłką 36 zł z kawałkiem ale zakup nieudany ja chyba jednak w salonie kupie ten welon, trudno...
Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2010-05-15 o 21:02 |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy okazji chcę się pochwalić, że w końcu jest koncepcja na zaproszenia, materiały zostały zakupione i już niebawem ruszy produkcja Reszta stoi w miejscu
|
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie to było tylko przejściowe, teraz już wiem, ze jest cudowna i że dobrze wybrałam Z welonem to też się jeszcze zastanowię...no i z bolerkiem tak samo nie wiem co zrobić, czy wypożyczyć, czy kupić gdzieś Co do zaproszeń to my mamy już wybrane, wczoraj też ustaliliśmy jaki tekst bierzemy i spisałam już listę gości z odmienionymi nazwiskami
|
|
#2818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już teraz wiem, że dodatki to będzie makabra ja tak myślę czy by może bolerka u znajomej krawcowej nie uszyć...ajć, a nasza lista gości nie dopięta, leży i prosi o pamięć jak Ci zazdroszczę
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
O raanyyy, ale mnie zalało
masakra... mam nadzieje, że szybko przestanie padać, bo już dzisiaj miała przymusowy urlop ehhh...A wracając do tematu, mam pytanko Czy jeżeli bardzo dobrze znamy np. Jana Kowlaskiego, który to oficjalnie i od paru lat jest w zwiazku z Krystyną Nowak (ale znamy ją bardzo słabo lub wcale), to czy na zaproszeniu pisać, że zapraszamy Krystynę Nowak i Jana Kowlaskiego czy Jana Kowalskiego i Krystyne Nowak???Ja przyjełam wersję pierwszą, ale teraz sama już nie wiem...
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

. Co prawda i TZ i jego tato maja fajne aparaty i powiedzmy, ze umieja je wykorzystac. Przyszly tescik zaoferowal, ze on bedzie zdjecia robic, ale chyba jednak tatus powinien ladnie siedziec w laweczce i podziwiac, a nie biegac z aparatem. Co innego pozniej w trakcie wesela. Tak, z pewnoscia ta kwestia wymaga jeszcze przedyskutowania
Dzieki za uswiadomienie.
a komuś dawać sprzęt to strach bo nie kosztował 5 zł 

dla siebie zupełnie nie widzę tego typu sukni (bo ja fanka masy tiulu jestem
) ale na kimś takie suknie podziwiam, zwłaszcza nie przeładowane, a ta jest naprawde wyważona 

ja właśnie robieswoje i tak chwilami tu zagladam 

A nie dość że rodzina to, sama mam większy sentyment do stricte białych sukien.

w sumie to bardzo mi się podoba...ale jak patrze na zdjecia to sama już nie wiem