"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 19:25   #1951
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
To dobrze ,że doszła bo właśnie też się zastanawiałam ,że może jakieś opóźnienia przez te powodzie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

A jedna porcja mleka to ile jest
Mój wypija herbatki 120-150ml dziennie to dużo? czy tak normalnie?
normalnie, moja tez teraz pije 150 herbatki i jedna porcja jej mleczka ma 150ml
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 19:51   #1952
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mrowak- tak to mniej więcej wyglądało
faktycznie nie wiadomo co sie za zaslona dzieje

madziwnia,no widzisz-wszystko ok!

ja sporadycznie sypiam w dzien-moze z raz w tygodniu

tylkooliwka to dawaj pisz do mnie po angielsku i bedziesz miala 2w1
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 20:00   #1953
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
faktycznie nie wiadomo co sie za zaslona dzieje

madziwnia,no widzisz-wszystko ok!

ja sporadycznie sypiam w dzien-moze z raz w tygodniu

tylkooliwka to dawaj pisz do mnie po angielsku i bedziesz miala 2w1
hihi zebys sie posmiała ze mnie ja jestem dopiero na intermediate ale wiem,ze wlasnie tak mozna sie najwiecej nauczyc
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 20:07   #1954
mrowak
Zakorzenienie

tylkooliwka,ja od tego jestem anglistka zeby sie z nikogo nie smiac-moje gg 4563038-masz nauczycielski nakaz odezwania sie
Stary 2010-05-24, 20:34   #1955
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dziewczyny pomożcie proszę co myslicie o tej chuście warto ja kupic???
http://allegro.onet.pl/item103791609...tis_azimi.html
bo w sumie tkane sa w cenach ok150-200zł to czy ta tania bedzie dobra czy raczej dac sobie spokoj z taką?
albo taka http://allegro.onet.pl/item105108159...a.html#gallery

i jeszcze sa te kólkowe
http://www.vombati.eu/01_kolkowa.htm
Ten pierwszy adresik sprawdziłam, to z tego co widze jest to ten sam materiał co ja małemu pościel kupiłam, jest strasznie sztywny, więc niewiem czy bedzie dziecki wygodnie, i sie nie rozciąga.
Ja mam od tego sprzedawcy, i jest fajna przewiewna i lekko rozciągliwa ma różne kolory http://allegro.onet.pl/item105203090...anio_54cm.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 20:45   #1956
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ten pierwszy adresik sprawdziłam, to z tego co widze jest to ten sam materiał co ja małemu pościel kupiłam, jest strasznie sztywny, więc niewiem czy bedzie dziecki wygodnie, i sie nie rozciąga.
Ja mam od tego sprzedawcy, i jest fajna przewiewna i lekko rozciągliwa ma różne kolory http://allegro.onet.pl/item105203090...anio_54cm.html
no wlasnie ona jest z Łodzi ale juz kupilam,wkoncu taką lnianą
http://www.allegro.pl/item1051081598...6m_ziemia.html
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 21:14   #1957
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

AniaP a to mozna do kazdego auta montowac ??
Baobabku sliczny usmiech Kubusia
Zwykle mozna zamontować bez problemów a pyka jak się cofa i bardzo pomaga

Cytat:
ja też po mieście śmigam. A jak pojechaliśmy nad jeziorko to jak młody zgodniam to komfortowo w aucie karmiłam , no ale już mniej komfortowo pieluchę zmieniałam bo kupa była, tż obok na fotelu, drugi synek z tyłu więc niebardzo gdzie a wyganiać ich nie chciałam bo deszcz nas dopadł, to na nogach, i uf sie udało.
letem przewijam w otwartym bagazniku na przewijaku

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
co do jazd z dotykaniem dziecka ja tak nie mam, jak ktos przychodzi do mnie pyta czy moze wziasc czy cos to nie widze problemu zadnego , wole zeby mala byla przyzwyczajona do ludzi a nie tylko do mnie i męza.
ja nawet lubie jak ktoś się zajmuje moim dzieckiem he he . ostatnio były kolezanki i tylko mała karmiłam a one ją nosiły bo były bez swoich dzieci bardzo mi to pasowało, ale jakby ktoś macał brudnymi łapami albo np. smierdział fajką to bym ubiła

Cytat:

ja ostatnio kupala zmienialam w wozku na spacerze w sklepie u znajomych

dziewczyny a czy moge tutaj na forum wstawic to co gotowe wyszlo z tych co mi zdjecia juz wyslaly ?? czy wolicie na meila ?? ale to dopiero na meila za dwa dni zreszta na forum tez za dwa dni dopiero wam pokaze jak juz cos
Moje możesz na forum i takprzeciez pokazuje foty dzieciaków . wysłałam przed chwilką

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ania p czy Ty zamierzasz zabrać Olę sama na basen?? Czy czekasz do września i idziecie na kurs?? Ja chyba Marcusia wezmę jak tylko 3 miechy skończy (trzeba mieć jakąś zgodę lekarza??) bo boję się że we wrześniu będzie za późno ... będzie miał 5 miechów skońćzone...

Baobabku jaki Kubuś jest cudny Taki dorosły i uśmiechnięty
ja ide sama jak skończy trzy miechy a zgide to muisz mieć na zajęcia te zoorganizowane zwykle wymagają . a lekarza zawsze można spytać choć można też trafić na przeciwników basenów których ja mam głęboko

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Ania co kupic .... slońca?Wlasnie wogole co zabrac ze soba odnosnie lekow czy śr. pielegnacyjnych masz jakies sprawdzone rzeczy?oczywiscie cos na goraczke katarek itd ale co jeszcze warto zabrac?

.
od słońca filtr conajmniej 50 a najlepiej tzw sun blokery one maja zwykle faktor koło 70 . najlepiej coś z apteki lepszej firmy . takie maluch musi miec dobry filtr i oczywiście smarować 40 min przed wyjściem , kupiłabym moskitiere na wózek , coś od ukaszeń ( fenistil czy coś w ten deseń ) coś na gorączkę , może coś na biegunke w razie cuś . To chyba wsio .

Cytat:
moj maly sportowiec przylapany na cwiczeniach
Niedługo bedzie sobie pakowała do buzi noge , szymek tak robił i chyba większośc dzieci tak robi

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
dziewczyny poradzcie, moja Ala ma strasznie duzo potowek i duzo krosteczek, ktore wygladaja jak kaszka, jak tego sie pozbyc? Ma je na buzi , klatce piersiowej , szyji i troszke we wlosach ?
przede wszystkim nie przegrzewaj

Cytat:
No nie obyło się bez karmienia. Raz karmiłam w parku, który jest raczej mało zaludniony. Podczas karmienia szedł jeden pan z psem i jedna pani z dzieckiem Zarzucam na małą i na swoje ramie kocyk i dodatkowo pieluszkę. Nic nie widać... trzeba sobie radzić
No i jak już szliśmy na pzystanek (jechaliśmy autobusem do miasta bo to kawal drogi) to zaczęła wyć no i obok była szkoła i na boisku ławeczki. A że to niedziela więc nikogo nie było i nakarmiłam A co tam

).
ja też czesto karmie poza domem nie będę sobie blokowała spacerów z powodu karmienia dziecka tak samo w centrach handlowych itp . oczywiście nie siadam na środku tylko gdzieś na uboczu .

ja dziś byłam z małym na tym szwie na ściagniecie ale mnie koleś wnerwił . mały już na jego widok chciał nawiac no ale dobra z pielegniarka ściagneli mu to, mały ryczy . facet do mnie żebym go przytuliła to ja mu mówie że nic to nie da, sam się uciszy jak stąd wyjdzie a tak jak go przytulałam tylko się wyrywał . to ten do mnie z dziobem frajer ze jak będzie płakał to się ciśnienie krwi podnosi i będzie mu krew leciała .. to ja mu mówie że w takim razie ja sobie już ide . to on na mnie znowu z ryjem że musi mi kartke napisać ( na której było że smarowac cepanem i nie opalać tego ) - bo może bym nie zapamiętała
to mu powiedziałam że mam w .. jego kartke zabrałam małego i poszłam .
Mina doktorka bezcenna
i taki frajer bez podejścia do dzieci pracuje jako chirurg dzieciecy w szpitalu jak chodze do lekarzy to kazdy zagada cześc Szymek itp .. a ten nic zero podejścia
Pominę już fakt ze zamiast umóewic na godzine robią spęd dzieci i sobie czekaj
Stary 2010-05-25, 09:19   #1958
drcron
Zakorzenienie

AniaP biedny Szymus ja pamietam jak sie darlam jak mi sciagali szwy z nogi jak bylam dzieckiem to az kilkadziesiat metrow dalej mnie bylo slychac a tacy lekarze jak piszesz nie powinni pracowac z dziecmi

a my cala noc z kolkami sie meczylysmy Juleczka nie mogla puscic baczka dopiero rano ale kupki dalej 4 dzien nie ma

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:25   #1959
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Mamuśki ratunku Mój syn codziennie budzi się o 4:30, je cycka i później kwęka, stęka, pręży się, marudzi Czy to możliwe żeby miał kolkę codziennie o tej samej porze?? Czy może po prostu budzi się bo już jasno i chce się bawić?? Ja już nie mam siły, nieprzytomna chodze ... już by wolała żeby zasypiał o 24 a pospał do tej 6-7 a nie że idzie spać 20-21 i "wstaje" 4-5 I tak do tej pory jęczy i marudzi W domu bonanza totalna a ja nie mam siły tego ogarniać, bo od 5 rano się z Nim użeram

Ania co za lekarz Podejścia nie mają a o podwyżki się wiecznie awanturują
Oliwka jak JA CI ZAZDROSZCZĘ !! Hiszpania Uwielbiam Gdzie dokładnie jedziesz?? I na ile? Może weźmiesz mnie ze sobą ?? Danielek miałby się z kim bawić (czyt. Marcello ) a my byśmy się opalały

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:38   #1960
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron a mozrsz wziac zdjecie oliwki z forum? bo nie kupilismy aparatu;/

a zaraz jade lapka odebrac
A.Camus
Stary 2010-05-25, 11:26   #1961
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ja tez zapytam? po co glukoza??? potem bedzie ci cięzko nauczyc pic wode i bedziesz musiała dosładzac dziecku wsyztsko a to jak wiadomo szybka droga do próchnicy itd.
Karmisz naturalnie czy butlą?

to ja ci powiem nic nie rób.. dzis byłam u lekazra i moja ma tez we woskach buzi na uszkach szyjce i klatce piersiowej! to potówkji przergrzałysmy dzieci .. ja w aucie jak wracałam z maista 50km a słonce wyszło i co miałam zrobic jak nie miałam jeszcze tych osłonek na okno do tyłu i na mała troche swieciło.. a sama jechałam.

nie martw sie więc

Byłam u pediatry i bez goraczki mała jest i sam kaszelek i kichanie i wsyztsko ok na płuchkach i oskrzelach!
Mam sie nie martwic jak anjcześciej wychodzic na spacery i nie przegrzewać..

A gdzie mozna nabyć takie cos do przykrycia piersi na spacerze??
bo w sumie moja mama mogłaby mi uszyć tylko jak to dokładnie wygląda? kiedys w DDTVN było o tym

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

ZAPOMNIAŁAM michasia to żarłok i od ostatniego wazenia 10 dni temu przybrała 400g z 4700 na 5100
karmie butlą :/ a wiesz co nie zastanawiałam się nigdy nad tą glukozą tak mi poleciła połozna i tak podaję dzięki za zwrócenie uwagi od dziś koniec z dosładzaniem Matko jaka ja głupia jestem

Cieszę się że Michalinka zdrowiutka jak pięknie przybiera

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
AniaP biedny Szymus ja pamietam jak sie darlam jak mi sciagali szwy z nogi jak bylam dzieckiem to az kilkadziesiat metrow dalej mnie bylo slychac a tacy lekarze jak piszesz nie powinni pracowac z dziecmi

a my cala noc z kolkami sie meczylysmy Juleczka nie mogla puscic baczka dopiero rano ale kupki dalej 4 dzien nie ma
o kurcze współczuje to może podaj SS my na razie mamy spokój to chyba dlatego ze kropeli przyszły hihi oby były niepotrzebne

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

a zaraz jade lapka odebrac

zazdraszczam lapka ja też chcce

W sobote jade na wwwwielkie zakupy kto wie co się wydarzy Mama zostaje pierwszy raz z wnukiem nie wiem czy sobie poradzi zobaczymy kiedyś musi być ten pierwszy raz mam pietra
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-05-25 o 11:28
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:28   #1962
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
moj maly sportowiec przylapany na cwiczeniach
ale jest wygimnastykowana

Cytat:
1- Tak mi dobrze u tatusia
2- taaaaki mam biceps
Śliczna

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Ja nie wiem jak wy znajdujecie tyle czasu,żeby tu codziennie i po kilka razy pisacja to kiedy tylko mogę to śpie,a wy w ogóle dziewczyny sypiacie w dzień?bo ja bez tych drzemek dziennych padłabym na twarz mimo,że nocki mamy ładne i tego,że tż mi bardzo dużo pomaga;*
Podczytuje was w miare regularnie,żeby wiedziec co się dzieję.
Wagowo u mnie koszmar-waże 48 kg,wczoraj mąż mi powiedział"kochanie Ty chudniesz w oczach,jedz więcej"ale jak tu i kiedy jeśc jak całymi dniami jestem sama,aż do wieczora.Eh muszę troszkę przytyc.

Moja mała już się cwana zrobiła,tatuś nauczył na rączkach nosic i teraz mamy;/poza tym jest strasznym żarłokiem,non stop buzia gotowa do jedzenia-w piątek lekarz i będziemy ją ważyc-starch się bac ile przybrała,brody ma 4;D
Zmykam,bo szkrab się budzi,pewnie głodna i zaraz będzie ryk jak szybko flaszki swojej nie dostanie
w dzień bardzo rzadko śpię, zazwyczaj żal mi dnia ale na wizaż też nie zawsze jest czas

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

ja dziś byłam z małym na tym szwie na ściagniecie ale mnie koleś wnerwił . mały już na jego widok chciał nawiac no ale dobra z pielegniarka ściagneli mu to, mały ryczy . facet do mnie żebym go przytuliła to ja mu mówie że nic to nie da, sam się uciszy jak stąd wyjdzie a tak jak go przytulałam tylko się wyrywał . to ten do mnie z dziobem frajer ze jak będzie płakał to się ciśnienie krwi podnosi i będzie mu krew leciała .. to ja mu mówie że w takim razie ja sobie już ide . to on na mnie znowu z ryjem że musi mi kartke napisać ( na której było że smarowac cepanem i nie opalać tego ) - bo może bym nie zapamiętała
to mu powiedziałam że mam w .. jego kartke zabrałam małego i poszłam .
Mina doktorka bezcenna
i taki frajer bez podejścia do dzieci pracuje jako chirurg dzieciecy w szpitalu jak chodze do lekarzy to kazdy zagada cześc Szymek itp .. a ten nic zero podejścia
Pominę już fakt ze zamiast umóewic na godzine robią spęd dzieci i sobie czekaj
Tacy lekarze w ogóle nie powinni być dopuszczani do dzieci

Cytat:
Mamuśki ratunku Mój syn codziennie budzi się o 4:30, je cycka i później kwęka, stęka, pręży się, marudzi Czy to możliwe żeby miał kolkę codziennie o tej samej porze?? Czy może po prostu budzi się bo już jasno i chce się bawić?? Ja już nie mam siły, nieprzytomna chodze ... już by wolała żeby zasypiał o 24 a pospał do tej 6-7 a nie że idzie spać 20-21 i "wstaje" 4-5 I tak do tej pory jęczy i marudzi W domu bonanza totalna a ja nie mam siły tego ogarniać, bo od 5 rano się z Nim użeram
Jak Ci śpi te prawie 8h to nie dziw się że o 5 juz nie chce spać Może spróbuj go kłaść później, spróbujcie przesunać godzinę kąpieli tak ok 20..Może też być dla niego za jasno, nie odsłaniać zasłon, nie zapalaj górnego światła.ja np jak chcę jeszcze pospać to do Małego w ogóle nie gadam: karmię, przewijam i od razu odkładam do łóżeczka. Zazwyczaj sam zaraz zasypia choć zdarza się że nie zawsze - wtedy potrafimy tak siedzieć z ponad godzinę... Albo dostosuj się do dziecka i sama połóż się wcześniej
Mój np zawsze płacze ok 19 nie ważne czy ja go mam na rękach, mąż czy kto inny, czy jest najedzony, śpiący czy wyspany Płacz musi być. A wtedy właśnie chcemy oglądać fakty

Dzisiaj byliśmy na usg brzuszka i coś tam ma powiekszone w nerkach. Nie zapamiętałam nazwy a odczytac nie dam rady bo lekarze piszą jak kura pazurem Może to byc spowodowane zapaleniem ukladu moczowego, ale niekoniecznie. Za miesiąc do kontroli, jak będą nadal nieprawidłowosci to będziemy się konsultować z nefrologiem
Od razu bylismy u pediatry po skierowania na posiew i na to kolejne usg. Mały został przebadany. Okazało się że ma asymetrię - spłaszczoną prawą strone główki - będziemy z tym walczyć
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:30   #1963
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

[QUOTE=drcron;19517809]my odrazu bedziemy szczepic na rota i pneumo i 6w1 z tego wzgledu ze i tak trzeba zaszczepic na zoltaczke i tak a w 6w1 jest holenderska a pozniej jest tylko koreanska a ja jakos koreanskim rzeczom nie wierze

Dziewczyny, skąd macie wiedzę, gdzie są produkowane szczepionki ? Przecież to, że siedziba firmy znajduje się w jakimś kraju wcale nie znaczy, że lek (a właściwie subsancja czynna) był tam produkowany. Nawet większość pracowników firm farmaceutycznych nie ma pojęcia skąd firma bierze substancję czynną. To jest ścisła tajemnica.
Stary 2010-05-25, 11:33   #1964
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy na usg brzuszka i coś tam ma powiekszone w nerkach. Nie zapamiętałam nazwy a odczytac nie dam rady bo lekarze piszą jak kura pazurem Może to byc spowodowane zapaleniem ukladu moczowego, ale niekoniecznie. Za miesiąc do kontroli, jak będą nadal nieprawidłowosci to będziemy się konsultować z nefrologiem
Od razu bylismy u pediatry po skierowania na posiew i na to kolejne usg. Mały został przebadany. Okazało się że ma asymetrię - spłaszczoną prawą strone główki - będziemy z tym walczyć
Mam nadzieję że to nic poważnego będę trzymać kciuki

Asymetria to normalne zjawisko nie ma się co martwić jeżeli nie potrzeba konsultacji z ortopedą to nie jest nic poważnego będzie git
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:42   #1965
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Jak Ci śpi te prawie 8h to nie dziw się że o 5 juz nie chce spać Może spróbuj go kłaść później, spróbujcie przesunać godzinę kąpieli tak ok 20..Może też być dla niego za jasno, nie odsłaniać zasłon, nie zapalaj górnego światła.ja np jak chcę jeszcze pospać to do Małego w ogóle nie gadam: karmię, przewijam i od razu odkładam do łóżeczka. Zazwyczaj sam zaraz zasypia choć zdarza się że nie zawsze - wtedy potrafimy tak siedzieć z ponad godzinę... Albo dostosuj się do dziecka i sama połóż się wcześniej
Mój np zawsze płacze ok 19 nie ważne czy ja go mam na rękach, mąż czy kto inny, czy jest najedzony, śpiący czy wyspany Płacz musi być. A wtedy właśnie chcemy oglądać fakty
O kochana, jakby spał 8h to ja bym słówka nie pisnęła W między czasie jest zawsze jedna pobudka na zmianę pampka i karmienie tylko koło tej 1 w nocy zasypia od razu jak zje i go przebiorę a "rano" (bo co to za rano 5...) jest awantura

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:59   #1966
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

[QUOTE=drcron;19527127]

i jeszcze mamy szerszenie miedzy oknami nie moge okna otworzyc bo mam alergie na jad os i pszczol a jak mnie szerszen ugryzie to moge umrzec i mam zaduch w jednym pokoju

u nas było kiedyś gniazdo os między oknami. Zgłosiłam to a administracji, przzyjechała Straż pożarna i gniazdo usunęła. Administracja musiała za to zapłacić. Sprawdź jak to u Was wygląda. Szerszenie to nie żart - bezpieczeństwo najważniejsze. Wyobraź sobie co by się stało jakby któryś użarł Twoją Julkę
Stary 2010-05-25, 11:59   #1967
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

A jednak dopadły was kolki Nic przyjemnego, wiem coś o tym...

U nas coraz gorzej... mała ma ciągle te bolące gazy. na początku ataki miała tylko około 18-tej a teraz mam wrażenie, że meczy ją cały czas. Może ten espumisan działa jakoś nie tak jak powinien?
Wygląda to tak...
Mała się budzi, chwile jest spokojna, patrzy się, uśmiecha i nagle zaczyna sie spinać, robi się czerwona... i zaczyna się płacz. Macha szybko nóżkami i rączkami. I jeszcze zaobserwowalam, że bardzo mieli buzią, językiem... Ja już nie daję rady...
Dziś od rana z tym walczę. A nawet jak spi to stęka...
tak mi jej zal... kiedy to minie??
Nie wiem czy podawać jej tą herbatkę koperkowa bo wczoraj dałam jej 3 razy po 30 ml i wieczorem późnym ją dopadło. Nigdy wcześniej tak nie miala... chyba zrezygnuję z tego dopajania. Boje się każdego dnia... te kolki mnie wykończą

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:19   #1968
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mój synek ma podobnie około 5 rano, ale u nas to nie kolki, bo to tylko rano ma jakby nie mógł się obudzić, a już nie chce spać i marudzi, jak zaczynam do niego gadać to sie cieszy, i bączki też ale to wszyscy faceci u mnie w domu toaletę z rana okupują, powinnam mieć dom i dla każdego osobny kibelek. Na te bączki to mojemu pomagają ćwiczenie od ortopedy, nóżki razem kolankami na brzuszek i potem okrężnymi ruchami na boki. Mój wtedy bąki puszcza, czasem coś więcej a na buzi ma wyraz takiej euforii

Stary 2010-05-25, 12:24   #1969
mrowak
Zakorzenienie

Asia, suszarki próbowałaś? A puszczanie bąków u nas też czesto idzie w parze z placzem. A ze memła sobie buźką to się nie przejmuj-ślinianki się budzą do życia. Gabryśka od jakiś 2 tygodni uśliniona jak świneczka-śliniaki poszły w ruch, a łapki to do łokci sobie pakuje w paszczurkę.
Stary 2010-05-25, 12:25   #1970
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
to pewnie ma to samo powiekszone co mój, bo to czeste u noworodków. Ja mam na wydruku napisane dlatego się doczytałam Poszerzony układ zbiorczy nerki lewej, ale po miesiącu na kontroli wyszło że jest już ok.

Stary 2010-05-25, 12:27   #1971
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz wrocilam, w koncu mam swojego lapka;-) i jednak zmiana decyzji ze z malego wzielam normalny, ale jest bombowy w porownaniu do tamtego starego trupka :P
i nawet zdjecia i inne rzeczy bez kabla z telefonu w sekunde przechodza, drcronik jesli mozna moge juz ci przeslac zdjecie mojego skarba chyba ze za pozno to trudno;/
u nas dzis moga byc cyrki bo skonczyl sie ss ;/ mimo ze juz powinien w tamtym tygodniu przyjsc to nadal czekamy a juz dawno z niemiec wyslanye sa i dupa blada, mam nadzieje ze bedzie dobrze, dodaje jej grippe water i na razie nie placze ale zobaczymy-odpukac.
A.Camus
Stary 2010-05-25, 12:33   #1972
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

U nas coraz gorzej... mała ma ciągle te bolące gazy. na początku ataki miała tylko około 18-tej a teraz mam wrażenie, że meczy ją cały czas. Może ten espumisan działa jakoś nie tak jak powinien?
Wygląda to tak...
Mała się budzi, chwile jest spokojna, patrzy się, uśmiecha i nagle zaczyna sie spinać, robi się czerwona... i zaczyna się płacz. Macha szybko nóżkami i rączkami. I jeszcze zaobserwowalam, że bardzo mieli buzią, językiem... Ja już nie daję rady...
Nie wiem czy podawać jej tą herbatkę koperkowa bo wczoraj dałam jej 3 razy po 30 ml i wieczorem późnym ją dopadło. Nigdy wcześniej tak nie miala... chyba zrezygnuję z tego dopajania. Boje się każdego dnia... te kolki mnie wykończą
Może podawaj tą herbatkę co ja mojemu podaję jak ma jakieś problemy Bobovity herbatka na trawienie, kilka łyżeczek mu daję, a co zostaje to sama wypijam.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Ja już dzisiaj po 2 godzinnym spacerku( w celach zakupowych niestety). Już właśnie niedawno skończyłam swoje 20 min na steperze z ciężarkami, i zamiast takich co zawsze ćwiczeń na brzuch, zaczełam A6W . Do tych ćwiczeń zakładam na brzuch pas neoprotenowy żeby efekty szybciej uzyskać. Odpoczełam podczytując Was, to idę się poprysznicować. Normalnie taka dumna z siebie jestem że ćwiczę

Stary 2010-05-25, 12:35   #1973
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wybieralam sie na spacerek z małą, ale sie chmurzy i chyba sobie daruje, bo wczoraj wyszlam zaczelo kropic a jak doszlismy do sklepu ogladac aparaty to akurat zdarzylismy sie w tym sklepie schowac i taka ulewa byla, że szok! mysleliśmy ze jakies tornado będzie-masakra!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

asiulek nie wydaje mi sie zeby to od herbatki bylo, po prostu musimy przejsc te kolki i juz chyba tak po prostu jest chociaz u nas ss zdzialal cuda
A.Camus
Stary 2010-05-25, 12:43   #1974
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

Wygląda to tak...
biedaczku może spróbuj jej nie dawać kopru tylko rumianek?? Ja na początku dawałam właśnie koper i mały pierdziuszkował jak najęty i pediatra (na prawdę dobra) kazała mi w żadnym wypadku kopru nie dawać tylko rumianek, bo koper może właśnie na odwrót działać....dla mnie to paradoks, no ale w naszym przypadku jak przeszlśmy na rumianek (w 2 tyg życia) to nie mamy takich problemów...ja daję ten zwykły z hppa w nim tak jest newelka lość rumianku, ale jak widać u nas chyba działa
Kurcze dziewczyny jak ja wam współczuje tych kolek...mój na szczęście ich nie miewa, czasem wieczorem płacze bez powodu wtedy mnie trafia szlag bo wem że nc mu nie jest i brzusio też go nie boli, więc jakbym miała kolki i płacz dzień w dzień to bym wyszła z siebie...
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Asia, suszarki próbowałaś? A puszczanie bąków u nas też czesto idzie w parze z placzem. A ze memła sobie buźką to się nie przejmuj-ślinianki się budzą do życia. Gabryśka od jakiś 2 tygodni uśliniona jak świneczka-śliniaki poszły w ruch, a łapki to do łokci sobie pakuje w paszczurkę.
U nas to samo...ślina na brodzie i całe pąstk pcha do buzi... właśnie on pcha tylko lewą łapkę czy to znaczy że będze leworęczny???????
U mnie suszarka działa na ten właśnie bezprzyczynowy płacz
Poza tym to muszę wam powiedzeć, że ja tak jestem zakochana w moim dziecku, że aż m się to chore zaczyna wydawać Nie mogę bez nego 5 minut wytrzymać jak idę się kąpać to go w wózku zabieram do łazienki nawet A on jest taki wdzięczny...jak patrzy za mną, jak szuka mnie wzrokiem jak mnie nie widzi a słyszy tylko, jak uwelbia jak go tulam, całuję itp...matko kocham go jak wariat...a tż biedny w odstawkę odszedł, czasem mam wrażenie, że wogle już go nie potrzebuję

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:53   #1975
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asia ja mojej daje herbatke ulatwiajaca trawienie z hippa.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

ja sie wlasnie nie staram tak robic, wychodze zostawiam mala tacie albo tz i sobie ide , nie chce sie az tak bardzo uzaleznic bo potem bede miala problem jak mala nie bedzie chciala z nikim zostac bedzie krzyk ryk i tak dalej juz nie wspomne o przedszkolu .

Widze po mojej szwagierce jak jej corka jest od niej uzalezniona -masakra!
Kocham ponad zycie mala i oczywiscie jak wychodze to co chwila dzwonie a jak jestem caly dzien w szkole,w sumie to caly weekend do swira dostaje bo jestem ciekawa co u niej ale staram sie trzymac umiar.
A.Camus
Stary 2010-05-25, 13:04   #1976
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
karmie butlą :/ a wiesz co nie zastanawiałam się nigdy nad tą glukozą tak mi poleciła połozna i tak podaję dzięki za zwrócenie uwagi od dziś koniec z dosładzaniem Matko jaka ja głupia jestem

Cieszę się że Michalinka zdrowiutka jak pięknie przybiera

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

o kurcze współczuje to może podaj SS my na razie mamy spokój to chyba dlatego ze kropeli przyszły hihi oby były niepotrzebne

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

zazdraszczam lapka ja też chcce

W sobote jade na wwwwielkie zakupy kto wie co się wydarzy Mama zostaje pierwszy raz z wnukiem nie wiem czy sobie poradzi zobaczymy kiedyś musi być ten pierwszy raz mam pietra
Nie bój nic będzie dobrze,ja swoją małą już zostawiałam z mamą kilkakrotnie i jak miałam to zapalenie piersi to małą zajmowała się mama,bo ja byłam do niczego.
Teraz w sobote mamy ślub i idziemy z tż tylko do cywilnego,a mała zostanie z mamą-z nikim innym jej bym nie zostawiła,tylko z moją mamą,teściowa to tylko się modli,żebym jej dziecko dała,ale nigdy w życiu-baby nienawidzę:brzyd al:

A dzisiaj odkryłam przypadkiem,że córa moja lubi odkurzacz-leżała sobie,a ja mogłam spokojnie posprzątac-niektóre z was piszą,że odpuściły ze sprzątaniem,ja niestety wolę nie zjesc,a posprzątac muszę,nic a nic mi te pedantyczne ciągoty nie przeszły,a mogłyby bo u mnie to aż na taką skale,że czekam tylko kiedy mała zasnie,żeby te cholerne tylko dla mnie widoczne pyłki zebracgdybym mogła to w nocy latałabym z odkurzaczem

tylkooliwka dzięki

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-05-25 o 13:05
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:05   #1977
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że to nic poważnego będę trzymać kciuki

Asymetria to normalne zjawisko nie ma się co martwić jeżeli nie potrzeba konsultacji z ortopedą to nie jest nic poważnego będzie git
Asymetrią się nie martwię, choć nie wiem skąd to ma Pilnowałam aby nie upodobał sobie jednego boku Na początku lubił lewy a teraz najwidoczniej prawy

Cytat:
O kochana, jakby spał 8h to ja bym słówka nie pisnęła W między czasie jest zawsze jedna pobudka na zmianę pampka i karmienie tylko koło tej 1 w nocy zasypia od razu jak zje i go przebiorę a "rano" (bo co to za rano 5...) jest awantura
Czyli za szybko idzie spać Pewnie jest wypoczęty Poprzesuwałabym godziny kąpania, trochę bym go przetrzymała, może podziała.

Cytat:

Wygląda to tak...
kolki nie są od herbatek - przynajmniej tak mi się wydaje. Pediatra ostatnio nam poradziła aby trochę dac Małemu wody przegotowanej, niby dobrze to działa na brzuszek... choć za bardzo nie jestem przekonana do tego.
My mamy podobnie jak Ty, mały się bawi, jest szczesliwy, smieje się i nagle jest płacz, krzyk, prężenie się. Szukaliśmy przyczyn ale nic nie znaleźliśmy, posiew kału wyszedł ok. jedynie to co dzisiaj na usg że ma bardzo duuuuuużo gazów. Na pocieszenie usłyszeliśmy ze po 3 miesiącu będzie tylko lepiej więc jeszcze 3 tyg i że Debridat nie działa - niepotrzebnie dziecko fawszerowalismy

Cytat:
to pewnie ma to samo powiekszone co mój, bo to czeste u noworodków. Ja mam na wydruku napisane dlatego się doczytałam Poszerzony układ zbiorczy nerki lewej, ale po miesiącu na kontroli wyszło że jest już ok.
Lekarka recznie pisała wiec nie mam pojęcia co tam wyszło. Jedynie jedno słowo rozszyfrowałam - "szczelinowate" - chyba

Darusia, ja tam wolę małe lapki, zawsze się mieszczą do torby
Stary 2010-05-25, 13:07   #1978
Darusiaaaa
Zakorzenienie

JEZZZZZUUUUUU-------ZBAWIENIE!!!!

Właśnie listonoszka przyniosla kropeki!!!!
A.Camus
Stary 2010-05-25, 13:08   #1979
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

U nas to samo...ślina na brodzie i całe pąstk pcha do buzi... właśnie on pcha tylko lewą łapkę czy to znaczy że będze leworęczny???????
Kubuś to samo robi ślina cieknie, smoczek wypluwa i sobie rączki do buzi ładuje
A nie chcesz żeby był leworęczny?
Stary 2010-05-25, 13:10   #1980
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nigdzie nie chodze z lapkiem bo jak jestem w pracy to mam swojego biurowego jak ide do kogos to nie po to by siedziec na kompie a juz i tak kazdy ma wiec to nie bylby problem w szkole net pod reka zawsze a w domu lepszy wiekszy jak sie film oglada czy cos
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości