|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
faktycznie nie wiadomo co sie za zaslona dzieje
madziwnia,no widzisz-wszystko ok! ja sporadycznie sypiam w dzien-moze z raz w tygodniu tylkooliwka to dawaj pisz do mnie po angielsku i bedziesz miala 2w1
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
tylkooliwka,ja od tego jestem anglistka zeby sie z nikogo nie smiac-moje gg 4563038-masz nauczycielski nakaz odezwania sie
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam od tego sprzedawcy, i jest fajna przewiewna i lekko rozciągliwa ma różne kolory http://allegro.onet.pl/item105203090...anio_54cm.html
|
|
|
#1956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1051081598...6m_ziemia.html |
|
|
|
|
#1957 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niedługo bedzie sobie pakowała do buzi noge , szymek tak robił i chyba większośc dzieci tak robi Cytat:
Cytat:
ja dziś byłam z małym na tym szwie na ściagniecie ale mnie koleś wnerwił . mały już na jego widok chciał nawiac no ale dobra z pielegniarka ściagneli mu to, mały ryczy . facet do mnie żebym go przytuliła to ja mu mówie że nic to nie da, sam się uciszy jak stąd wyjdzie a tak jak go przytulałam tylko się wyrywał . to ten do mnie z dziobem frajer ze jak będzie płakał to się ciśnienie krwi podnosi i będzie mu krew leciała .. to ja mu mówie że w takim razie ja sobie już ide . to on na mnie znowu z ryjem że musi mi kartke napisać ( na której było że smarowac cepanem i nie opalać tego ) - bo może bym nie zapamiętała to mu powiedziałam że mam w .. jego kartke zabrałam małego i poszłam . Mina doktorka bezcenna i taki frajer bez podejścia do dzieci pracuje jako chirurg dzieciecy w szpitalu ![]() jak chodze do lekarzy to kazdy zagada cześc Szymek itp .. a ten nic zero podejścia Pominę już fakt ze zamiast umóewic na godzine robią spęd dzieci i sobie czekaj
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP biedny Szymus ja pamietam jak sie darlam jak mi sciagali szwy z nogi jak bylam dzieckiem to az kilkadziesiat metrow dalej mnie bylo slychac
a tacy lekarze jak piszesz nie powinni pracowac z dziecmi a my cala noc z kolkami sie meczylysmy Juleczka nie mogla puscic baczka dopiero rano ale kupki dalej 4 dzien nie ma
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuśki ratunku
Mój syn codziennie budzi się o 4:30, je cycka i później kwęka, stęka, pręży się, marudzi Czy to możliwe żeby miał kolkę codziennie o tej samej porze?? Czy może po prostu budzi się bo już jasno i chce się bawić?? Ja już nie mam siły, nieprzytomna chodze ... już by wolała żeby zasypiał o 24 a pospał do tej 6-7 a nie że idzie spać 20-21 i "wstaje" 4-5 I tak do tej pory jęczy i marudzi ![]() Ania co za lekarz Podejścia nie mają a o podwyżki się wiecznie awanturują ![]() Oliwka jak JA CI ZAZDROSZCZĘ !! Hiszpania ?? Danielek miałby się z kim bawić (czyt. Marcello ) a my byśmy się opalały
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
drcron a mozrsz wziac zdjecie oliwki z forum? bo nie kupilismy aparatu;/
a zaraz jade lapka odebrac
|
|
#1961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że Michalinka zdrowiutka jak pięknie przybiera ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- zazdraszczam lapka W sobote jade na wwwwielkie zakupy Mama zostaje pierwszy raz z wnukiem nie wiem czy sobie poradzi zobaczymy kiedyś musi być ten pierwszy raz
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-05-25 o 11:28 |
||
|
|
|
#1962 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale jest wygimnastykowana
![]() Śliczna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może spróbuj go kłaść później, spróbujcie przesunać godzinę kąpieli tak ok 20..Może też być dla niego za jasno, nie odsłaniać zasłon, nie zapalaj górnego światła.ja np jak chcę jeszcze pospać to do Małego w ogóle nie gadam: karmię, przewijam i od razu odkładam do łóżeczka. Zazwyczaj sam zaraz zasypia choć zdarza się że nie zawsze - wtedy potrafimy tak siedzieć z ponad godzinę... Albo dostosuj się do dziecka i sama połóż się wcześniej Mój np zawsze płacze ok 19 nie ważne czy ja go mam na rękach, mąż czy kto inny, czy jest najedzony, śpiący czy wyspany Płacz musi być. A wtedy właśnie chcemy oglądać fakty ![]() Dzisiaj byliśmy na usg brzuszka i coś tam ma powiekszone w nerkach. Nie zapamiętałam nazwy a odczytac nie dam rady bo lekarze piszą jak kura pazurem Może to byc spowodowane zapaleniem ukladu moczowego, ale niekoniecznie. Za miesiąc do kontroli, jak będą nadal nieprawidłowosci to będziemy się konsultować z nefrologiem ![]() Od razu bylismy u pediatry po skierowania na posiew i na to kolejne usg. Mały został przebadany. Okazało się że ma asymetrię - spłaszczoną prawą strone główki - będziemy z tym walczyć
|
|||
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=drcron;19517809]my odrazu bedziemy szczepic na rota i pneumo i 6w1 z tego wzgledu ze i tak trzeba zaszczepic na zoltaczke i tak a w 6w1 jest holenderska a pozniej jest tylko koreanska a ja jakos koreanskim rzeczom nie wierze
![]() Dziewczyny, skąd macie wiedzę, gdzie są produkowane szczepionki ? Przecież to, że siedziba firmy znajduje się w jakimś kraju wcale nie znaczy, że lek (a właściwie subsancja czynna) był tam produkowany. Nawet większość pracowników firm farmaceutycznych nie ma pojęcia skąd firma bierze substancję czynną. To jest ścisła tajemnica.
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asymetria to normalne zjawisko nie ma się co martwić
|
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W między czasie jest zawsze jedna pobudka na zmianę pampka i karmienie tylko koło tej 1 w nocy zasypia od razu jak zje i go przebiorę a "rano" (bo co to za rano 5...) jest awantura
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=drcron;19527127]
i jeszcze mamy szerszenie miedzy oknami nie moge okna otworzyc bo mam alergie na jad os i pszczol a jak mnie szerszen ugryzie to moge umrzec i mam zaduch w jednym pokoju ![]() u nas było kiedyś gniazdo os między oknami. Zgłosiłam to a administracji, przzyjechała Straż pożarna i gniazdo usunęła. Administracja musiała za to zapłacić. Sprawdź jak to u Was wygląda. Szerszenie to nie żart - bezpieczeństwo najważniejsze. Wyobraź sobie co by się stało jakby któryś użarł Twoją Julkę
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic przyjemnego, wiem coś o tym...U nas coraz gorzej... mała ma ciągle te bolące gazy. na początku ataki miała tylko około 18-tej a teraz mam wrażenie, że meczy ją cały czas. Może ten espumisan działa jakoś nie tak jak powinien? Wygląda to tak... Mała się budzi, chwile jest spokojna, patrzy się, uśmiecha i nagle zaczyna sie spinać, robi się czerwona... i zaczyna się płacz. Macha szybko nóżkami i rączkami. I jeszcze zaobserwowalam, że bardzo mieli buzią, językiem... Ja już nie daję rady... ![]() Dziś od rana z tym walczę. A nawet jak spi to stęka... tak mi jej zal... kiedy to minie?? Nie wiem czy podawać jej tą herbatkę koperkowa bo wczoraj dałam jej 3 razy po 30 ml i wieczorem późnym ją dopadło. Nigdy wcześniej tak nie miala... chyba zrezygnuję z tego dopajania. Boje się każdego dnia... te kolki mnie wykończą
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, suszarki próbowałaś? A puszczanie bąków u nas też czesto idzie w parze z placzem. A ze memła sobie buźką to się nie przejmuj-ślinianki się budzą do życia. Gabryśka od jakiś 2 tygodni uśliniona jak świneczka-śliniaki poszły w ruch, a łapki to do łokci sobie pakuje w paszczurkę.
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz wrocilam, w koncu mam swojego lapka;-) i jednak zmiana decyzji ze z malego wzielam normalny, ale jest bombowy w porownaniu do tamtego starego trupka :P
i nawet zdjecia i inne rzeczy bez kabla z telefonu w sekunde przechodza, drcronik jesli mozna moge juz ci przeslac zdjecie mojego skarba chyba ze za pozno to trudno;/ u nas dzis moga byc cyrki bo skonczyl sie ss ;/ mimo ze juz powinien w tamtym tygodniu przyjsc to nadal czekamy a juz dawno z niemiec wyslanye sa i dupa blada, mam nadzieje ze bedzie dobrze, dodaje jej grippe water i na razie nie placze ale zobaczymy-odpukac.
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ja już dzisiaj po 2 godzinnym spacerku( w celach zakupowych niestety). Już właśnie niedawno skończyłam swoje 20 min na steperze z ciężarkami, i zamiast takich co zawsze ćwiczeń na brzuch, zaczełam A6W . Do tych ćwiczeń zakładam na brzuch pas neoprotenowy żeby efekty szybciej uzyskać. Odpoczełam podczytując Was, to idę się poprysznicować. Normalnie taka dumna z siebie jestem że ćwiczę
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
wybieralam sie na spacerek z małą, ale sie chmurzy i chyba sobie daruje, bo wczoraj wyszlam zaczelo kropic a jak doszlismy do sklepu ogladac aparaty to akurat zdarzylismy sie w tym sklepie schowac i taka ulewa byla, że szok! mysleliśmy ze jakies tornado będzie-masakra!
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- asiulek nie wydaje mi sie zeby to od herbatki bylo, po prostu musimy przejsc te kolki i juz chyba tak po prostu jest chociaz u nas ss zdzialal cuda
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny jak ja wam współczuje tych kolek...mój na szczęście ich nie miewa, czasem wieczorem płacze bez powodu wtedy mnie trafia szlag bo wem że nc mu nie jest i brzusio też go nie boli, więc jakbym miała kolki i płacz dzień w dzień to bym wyszła z siebie... Cytat:
U mnie suszarka działa na ten właśnie bezprzyczynowy płacz Poza tym to muszę wam powiedzeć, że ja tak jestem zakochana w moim dziecku, że aż m się to chore zaczyna wydawać Nie mogę bez nego 5 minut wytrzymać jak idę się kąpać to go w wózku zabieram do łazienki nawet A on jest taki wdzięczny...jak patrzy za mną, jak szuka mnie wzrokiem jak mnie nie widzi a słyszy tylko, jak uwelbia jak go tulam, całuję itp...matko kocham go jak wariat...a tż biedny w odstawkę odszedł, czasem mam wrażenie, że wogle już go nie potrzebuję
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
asia ja mojej daje herbatke ulatwiajaca trawienie z hippa.
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- ja sie wlasnie nie staram tak robic, wychodze zostawiam mala tacie albo tz i sobie ide , nie chce sie az tak bardzo uzaleznic bo potem bede miala problem jak mala nie bedzie chciala z nikim zostac bedzie krzyk ryk i tak dalej juz nie wspomne o przedszkolu . Widze po mojej szwagierce jak jej corka jest od niej uzalezniona -masakra! Kocham ponad zycie mala i oczywiscie jak wychodze to co chwila dzwonie a jak jestem caly dzien w szkole,w sumie to caly weekend do swira dostaje bo jestem ciekawa co u niej ale staram sie trzymac umiar.
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz w sobote mamy ślub i idziemy z tż tylko do cywilnego,a mała zostanie z mamą-z nikim innym jej bym nie zostawiła,tylko z moją mamą,teściowa to tylko się modli,żebym jej dziecko dała,ale nigdy w życiu-baby nienawidzę :brzyd al:![]() A dzisiaj odkryłam przypadkiem,że córa moja lubi odkurzacz-leżała sobie,a ja mogłam spokojnie posprzątac-niektóre z was piszą,że odpuściły ze sprzątaniem,ja niestety wolę nie zjesc,a posprzątac muszę,nic a nic mi te pedantyczne ciągoty nie przeszły,a mogłyby bo u mnie to aż na taką skale,że czekam tylko kiedy mała zasnie,żeby te cholerne tylko dla mnie widoczne pyłki zebrac ![]() tylkooliwka dzięki
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-05-25 o 13:05 |
|
|
|
|
#1977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pilnowałam aby nie upodobał sobie jednego boku Na początku lubił lewy a teraz najwidoczniej prawy Cytat:
Pewnie jest wypoczęty Poprzesuwałabym godziny kąpania, trochę bym go przetrzymała, może podziała.Cytat:
My mamy podobnie jak Ty, mały się bawi, jest szczesliwy, smieje się i nagle jest płacz, krzyk, prężenie się. Szukaliśmy przyczyn ale nic nie znaleźliśmy, posiew kału wyszedł ok. jedynie to co dzisiaj na usg że ma bardzo duuuuuużo gazów. Na pocieszenie usłyszeliśmy ze po 3 miesiącu będzie tylko lepiej więc jeszcze 3 tyg i że Debridat nie działa - niepotrzebnie dziecko fawszerowalismy Cytat:
![]() Darusia, ja tam wolę małe lapki, zawsze się mieszczą do torby
|
||||
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
JEZZZZZUUUUUU-------ZBAWIENIE!!!!
Właśnie listonoszka przyniosla kropeki!!!!
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdzie nie chodze z lapkiem bo jak jestem w pracy to mam swojego biurowego jak ide do kogos to nie po to by siedziec na kompie a juz i tak kazdy ma wiec to nie bylby problem
w szkole net pod reka zawsze a w domu lepszy wiekszy jak sie film oglada czy cos
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

, no ale już mniej komfortowo pieluchę zmieniałam bo kupa była, tż obok na fotelu, drugi synek z tyłu więc niebardzo gdzie a wyganiać ich nie chciałam bo deszcz nas dopadł, to na nogach, i uf sie udało.