Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 12:22   #2491
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj dzień miłosci więc sie tu nie kłócić tylko ładnie przyjmować moją miłość MENTORKO
Zatem przyjmuję miłość Twą
Ale mentorką i tak się nie czuję
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam u mnie waga dzis pokazała 62,6kg więc sukcesywny spadek, mały bo mały,ale to wina Pw. Od dziś 4 dni P, więc będą większe.
Czy u Was też rodzinka się z Was "naśmiewa"?Moja mama ciągle mówi "Ja bym tak nie mogła Ty ciągle coś mieszasz, wymyslasz mi by sie tak nie chciało".Jeszcze ponad 2 miesiące do slubu i sądzę, że wymarzona waga bedzie osiągnięta:P
Ale mamusia z siostra mówi przekornie "żeby krawcowa nie musiała klinów wstawiać". Grunt to wsparcie. Dobrze, że mam silną wolę, którą moja mama akurat podziwia
Mi też na początku serwowano takie teksty. "Jak ty możesz to jeść" (o krewetkach), "Ja bym się nie mogła tak męczyć" itp. Po kilku mniej i bardziej burzliwych dyskusjach komentarze ucichły i nikt nie zwraca uwagi. Zwłaszcza, jak się rodzina osobiście przekonała, że jedzenie na tej diecie jest pycha
Gotuję wspólne obiady, jak mam P to nie jem warzyw. I wszyscy są szczęśliwi
Stary 2010-05-25, 12:23   #2492
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez raszpel Pokaż wiadomość
Co myślicie o parmezanie jako przyprawie? Dodałam sobie troszkę do szparag i zastanawiam się na ile to było grzeszne...
parmezan to ser... nie wolno!
Stary 2010-05-25, 12:23   #2493
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Co myślicie o parmezanie jako przyprawie? Dodałam sobie troszkę do szparag i zastanawiam się na ile to było grzeszne...
Sera nie wolno, żadnego, nawet jako przyprawy.
Stary 2010-05-25, 12:24   #2494
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Ja zaraz idę szykować sobie jedzenie do pracy

Będą rozpustne kanapki, wędzona polędwiczka z indyka, gotowana pierś z kuraka... I chyba tyle, starczy

Dzisiaj rano była tylko jajecznica na wędlince, ale myślę nad tym, czy wciągnąć łososia, czy na jutro zostawić. Może wędzonego poskubię
Stary 2010-05-25, 12:25   #2495
saswati
Raczkowanie

raszpel - w sumie to pewnie mało dałaś tego parmezanu, ale jak ostatnio przymierzałam się do szczypty takiego tartego w opakowaniu, to zobaczyłam z tyłu 32% tłuszczu i uciekłam z piskiem

a jeszcze wracając do tych aromatów - właśnie zamówiłam czekoladowy i toffi i trzymam kciuki za ich jakość
Stary 2010-05-25, 12:26   #2496
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
PARMEZAN ZUOOOOO
Stary 2010-05-25, 12:28   #2497
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

ja sie nie fotografuje ze zrozumialych powodow : waga i lustro w zupelnosci mi wystarcza, ale chyba zrobie ten wyjatek i dla celow porownawczych pstrykne sobie takie jedno

wlasnie zrobilam test i wyszedl negatywny powtorze za 2 dni, a potem do dziela, co znacie najlepszego na wywolanie @ bo ja mam tylko mastodynon, ale on bardziej reguluje niz wywoluje za wszelkie info bede bardzo wdzieczna
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:31   #2498
saswati
Raczkowanie

twinsplus1 ja ostatnio jak miałam taki problem, to mi się przypomniało, że często po dużym wysiłku fizycznym mi się przyspieszał... zapierdzielałam jak szalona na stepperze i parę godzin później pojawiło się co miało się pojawić, chociaż nie wiem czy tak naprawdę miało to coś wspólnego
Stary 2010-05-25, 12:32   #2499
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez Dapenoxu Pokaż wiadomość
czarownica3006- jaka śliczna dziewuszka z Ciebie będzie na pewno!
Czasem niestety jest tak, że po schudnięciu niektóre dziewczyny wcale nie wyglądają tak rewelacyjnie, a ty masz taką ładną buzie i nóżki

No i w sumie staciłam już 4kg a zaczęłam z 69, niesamowite uczucie.
Jak oglądałam wasze zdjęcia 'przed' i 'po' to czuję ogromną motywację i wieeelgachny szacunek bo wiem ile to małych i dużych wyrzeczeń i pracy nad swoim ciałem i umysłem aby uzyskać taki efekt. Bo dieta to nie tylko ciało ale też sposób myslenia. Takie ot, poranne przemyślenia dape
DZIĘKUJĘ
I GRATULUJĘklask i:
Stary 2010-05-25, 12:32   #2500
estre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Kochana, główka do góry To, że waga stoi, to trudno, tak bywa. Organizm odpoczywa, niedługo ruszy, zobaczysz Trzymaj się zasad diety, bo złamanie ich to najgorsze co w tym momencie możesz zrobić.

I nie trać zapału! Przecież masz cel do osiągnięcia! Przecież niedawno uważałaś, że warto się odchudzać, nie zapominaj o tym. Przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś dietę. I co, chcesz z tego wszystkiego zrezygnować?

Przestrzeganie diety jest trudne tylko chwilami! Zobaczysz, już niedługo poczujesz, że to nie jest takie trudne, jak Ci się chwilowo wydaje
Dzięki, jedyne co mnie trzyma jeszcze w ryzach to te 4kg, które straciłam, wreszcie się mieszczę w spodnie, z których "wyrosłam". Walczę silnie. Wstawiłam mielonkę w słoiku do gotowania, coś trzeba zjeść
Stary 2010-05-25, 12:34   #2501
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez saswati Pokaż wiadomość
twinsplus1 ja ostatnio jak miałam taki problem, to mi się przypomniało, że często po dużym wysiłku fizycznym mi się przyspieszał... zapierdzielałam jak szalona na stepperze i parę godzin później pojawiło się co miało się pojawić, chociaż nie wiem czy tak naprawdę miało to coś wspólnego
masz racje - stepper! ze tez nie pomyslalam, ja zawsze uzywalam mojego M ale teraz nie pomogl, wiec wskakuje na stepper - dzieki dobra Kobieto
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:34   #2502
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
ja sie nie fotografuje ze zrozumialych powodow : waga i lustro w zupelnosci mi wystarcza, ale chyba zrobie ten wyjatek i dla celow porownawczych pstrykne sobie takie jedno

wlasnie zrobilam test i wyszedl negatywny powtorze za 2 dni, a potem do dziela, co znacie najlepszego na wywolanie @ bo ja mam tylko mastodynon, ale on bardziej reguluje niz wywoluje za wszelkie info bede bardzo wdzieczna
hmm? mi pomaga seks- pobudza moje uspione jajniki do pracy... czesto tez robie gorąca kąpiel nie wiem czy dziala ale polecila mi to moja babcia... wiec cos musi w tym byc....a no i jeszcze na mnie dziala spory wysilek, bieganie rower, brzuszki..., łykalam tez luteine kazdy ma inne sposoby
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:40   #2503
Shiryuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Łaaa, piękna dziewczyna z Ciebie

Ja za to nie mam ani jednej chudej fotki
Nigdy po prostu taka nie byłam
Ja też No może raz, jak byłam w piątek klasie podstawówki i schudłam ponad 20 kg ale i tak miałam oponkę

Shiryuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:41   #2504
raszpel
Raczkowanie

eeee to znaczy, że mam coś na sumieniu
raszpel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:42   #2505
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89paulinaa Pokaż wiadomość
tak jak mowilam 70 kg ;/ o jaa ile tego jest ;/ kupa cielska
Stanęlam przed chwila na wagę.. nie mogę uwierzyc ze az tyle waże ... pamietam czasy liceum i 55 na wadze.... jestem w szkoku, co sądzicie o rowerze? któras probowała jeździc?? musze poświecic chyba godz dziennie ... nie moge na siebie patrzeć!!!
Paulina, nie martw się, ja startowałam ważąc 71,5 kg. Dziś jest 55 i zajęło mi to 4 miesiące. Też Ci się uda!
Stary 2010-05-25, 12:47   #2506
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
hmm? mi pomaga seks- pobudza moje uspione jajniki do pracy... czesto tez robie gorąca kąpiel nie wiem czy dziala ale polecila mi to moja babcia... wiec cos musi w tym byc....a no i jeszcze na mnie dziala spory wysilek, bieganie rower, brzuszki..., łykalam tez luteine kazdy ma inne sposoby
eh Ty zboczenico, jak zwykle o jednym ale fakt, mi też zawsze bzykanko wywołuje @
Stary 2010-05-25, 12:47   #2507
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja też o tej knajpie pomyslałam, gdzieś tak w styczniu. Ale funduszy brak. Może spółka?
chętnie ale.. za parę lat

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wszystkim.
Kolejny dzień odnotowany ze spadkiem. A ogólnie od dziesięciu dni robię sobie dokładne pomiary i sprawdzam, jak wygląda to na wykresie. Efektami chwalę się poniżej.
piękny wykres, gratuluję

Cytat:
Jak to nie!!! Naprawde źle wygładam!!
że tak powiem... nie pitol kobieto
Cytat:
Kolezanka znalazla fajna str. moze na niej już byłyście....

http://dukan.blox.pl/html

jak bym miała tak jeść i chudnąc to zaraz po pracy ide gotowac hahhaa
autorka tego bloga kilka razy się "reklamowała" w przepisowni tzn wrzucała linki do kilku swoich przepisów. Jest niesamowicie pomysłowa

Cytat:
Łaaa, piękna dziewczyna z Ciebie

Ja za to nie mam ani jednej chudej fotki
Nigdy po prostu taka nie byłam
ja tak samo... po 3 tygodniach diety TŻ mi zrobił zdjęcia, jak jeszcze ponad 90 ważyłam, ale.. w bieliźnie, żeby lepiej mnie motywowały więc nie będzie przed i po

Cytat:
Napisane przez Dapenoxu Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że poprawił mi się stan włosów i paznokci, miewałam też problemy z paskudztwami które lubią wyskakiwać na udach co nie pozwalało mi zakładać krótkich spódniczek (a namiętnie gram w tenisa ziemniego)-
teraz widzę, że blizny szybciej bledną, nie pojawiły się żadne nowe a tego się obawiałam przez to, że dieta niejako zapycha organizm tymi białkami.
mój organizm zareagował dziwnie. Mam ciągle wysyp na brodzie, w 2 miejscach. Non stop mi się syfki odnawiają i robią coraz większe :/ natomiast bardzo poprawiły mi się paznokcie, ale włosy jak wypadały tak wypadają dalej (tarczyca). Zaniepokoiło mnie co innego. Mam strasznie przesuszoną skórę, aż łupieżu dostałam

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
luteina
Stary 2010-05-25, 12:50   #2508
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
eh Ty zboczenico, jak zwykle o jednym ale fakt, mi też zawsze bzykanko wywołuje @
hahaha sama jestes zboczencem buhahaha
mi sie zawsze smiec chce jak nie dostaje@ to pisze do Lubego smsa: " dzis musisz pobudzic mi jajniki" i on juz wie o co chodzi hehehehe

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dorotka5 - czy my widzialysmy Twoje zdjecia sprzed i po ?????
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:52   #2509
fatal21
Wtajemniczenie

Ja np jeszcze 3 lata temu ważyłam uwaga uwaga 80kg przy wzroście 166cm.Z dnia na dzień powiedziałam stop schudłam 20kg w 3-4 miesiące, ale ograniczyłam się bardzo w jedzeniu i ćwiczyłam!Potem przytyłam tak ok 10kg i teraz je zwalam.Niestety waga która jestem w stanie utrzymać to 68kg dlatego postanowiłam Dukać
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:56   #2510
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Shiryuna Pokaż wiadomość
Ja też No może raz, jak byłam w piątek klasie podstawówki i schudłam ponad 20 kg ale i tak miałam oponkę
Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
ja tak samo... po 3 tygodniach diety TŻ mi zrobił zdjęcia, jak jeszcze ponad 90 ważyłam, ale.. w bieliźnie, żeby lepiej mnie motywowały więc nie będzie przed i po

mój organizm zareagował dziwnie. Mam ciągle wysyp na brodzie, w 2 miejscach. Non stop mi się syfki odnawiają i robią coraz większe :/ natomiast bardzo poprawiły mi się paznokcie, ale włosy jak wypadały tak wypadają dalej (tarczyca). Zaniepokoiło mnie co innego. Mam strasznie przesuszoną skórę, aż łupieżu dostałam
No u mnie to było tak, że w przedszkolu zachorowałam poważnie i lekarze leczyli mnie... hormonami (tego starego typu jeszcze), więc nie tyłam, tylko puchłam - z powietrza
i tak mi zostało, pomimo opieki dietetyka później i sztabu lekarzy w końcu pochrzaniłam kolejną z kolei dietę-cud od dietetyka-cud i na własną rękę schudłam ze 114kg (sic!) do około 90kg
Ale później masa pracy, nieregularne jedzenie... i już nie chudłam i nie trzymałam się aż tak diety.

No i teraz Dukan

A co do cery.. hmm, może to też tarczyca (hormony)?

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
To samo miałam napisać
Często jak mi się spóźniał okres, to ciągnęłam TŻta do łóżka i na drugi dzień jak na zawołanie

Z serii "sposoby na..."
Może to nic odkrywczego - ale smażenie bez tłuszczu może powodować wysychanie nam mięska na patelni. Zanim się porządnie usmaży i dojdzie w środku - może spiec się za bardzo i:
a) przypalić
b) wysuszyć

Nie mam nic przeciwko suchemu kurczakowi, ale soczysty jest znacznie lepszy
Sposób?
Podlewać na patelni mięcho odrobiną wody albo "rosołku" (bulionu).
Smaku nie straci, a "udusi" się równocześnie smażąc - będzie i dopieczone i soczyste

Jest to też sposób na stare i wysłużone patelnie, gdzie wszystko nam przywiera bez tłuszczu

Edytowane przez *Insane
Czas edycji: 2010-05-25 o 12:58
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 12:56   #2511
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
Dzięki, jedyne co mnie trzyma jeszcze w ryzach to te 4kg, które straciłam, wreszcie się mieszczę w spodnie, z których "wyrosłam". Walczę silnie. Wstawiłam mielonkę w słoiku do gotowania, coś trzeba zjeść
No widzisz To wyobraź sobie, jak fantastycznie się poczujesz, gdy zmieścisz się w jeszcze mniejsze spodnie, gdy uzyskasz upragnioną wagę!

A jesli przetrwasz ten trudny czas z podniesioną głową, poczujesz jak rośnie Twoja pewność siebie. I następny kryzys potraktujesz luźno, "Hm. Waga stoi. No trudno. Odchudzam się dalej, nie łamię zasad diety to w końcu ruszy".
Nie pozwól, by wahania wagi były dla Ciebie wyznacznikiem własnej wartości Na wagę wpływa taki ogrom czynników, że ciężko jest je wszystkie kontrolować. Obserwuj, jakie jedzenie Ci służy, może wykonaj jakąś dodatkową aktywność? Niekoniecznie jakieś ćwiczenia, może być dodatkowy spacerek, wejście po schodach, cokolwiek. Nawet kilka podskoków w łazience

I przede wszystkim, myśl pozytywnie, szczęśliwi chudną ponoć szybciej
Stary 2010-05-25, 13:22   #2512
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Ja również wpadłam się przywitać, u mnie dzis 0,4 mniej, więc wczorajsza herbatka z pokrzywy chyba pomogła i pozbyłam się trochę wody. 6 razy w nocy byłam siku Od jutra P więc może trafią sie wieksze spadki, mam nadzieję, bo na razie były same wzrosty.
Pozdrawiam i gratuluję pięknych figurek dziewczynom, które wstawiły zdjęcia.
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:31   #2513
halutkaILU
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Jaki piękny spadek!
dziękuję
jeszcze 2,6 kg do celu
halutkaILU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:36   #2514
89paulinaa
Raczkowanie

Zrobiłam sobie tabelkę co jadlam wczoraj i co będę jadła dzisiaj i w przyszłych dniach diety, myślicie ze to cos da? jakies wsparcie?

CEL? 55
89paulinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:41   #2515
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Zrobiłam sobie tabelkę co jadlam wczoraj i co będę jadła dzisiaj i w przyszłych dniach diety, myślicie ze to cos da? jakies wsparcie?
Jeśli nie potrafisz się zorganizować, to to bardzo dobry pomysł, bo nie będziesz na bieżąco myśleć "co by tu zjeść"
Stary 2010-05-25, 13:49   #2516
soulone
Wtajemniczenie

Pytanko . Nie wiem- może głupie, ale mnie nurtuje. Czy w przypadku gdyby ktoś pomylił się co do swojej początkowej wagi i przez to skróciłby trzecią fazę. Np. spadłoby 8 kg, a osoba, która się pomyliła zastosowałaby 60 dni trzeciej fazy (będąc przekonaną, że schudła 6 kg) to czy ewentualnie wróciłoby jej te 2 kg czy wszystko co zrzuciła? Tak mnie jakoś to zaciekawiło. Nie bijcie
soulone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:51   #2517
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Oczywiście, to bardzo dobry pomysł
Ja codziennie wieczorem planuję jadłospis na następny dzień i jem tylko to, żadnego podjadania, czy skuszenia się
To Ci pomoże nie tylko w ogarnięciu diety, ale też będziesz widziała, po jakich produktach chudniesz najlepiej.
Stary 2010-05-25, 13:52   #2518
soulone
Wtajemniczenie

Cytat:
Z serii "sposoby na..."
Może to nic odkrywczego - ale smażenie bez tłuszczu może powodować wysychanie nam mięska na patelni. Zanim się porządnie usmaży i dojdzie w środku - może spiec się za bardzo i:
a) przypalić
b) wysuszyć

Nie mam nic przeciwko suchemu kurczakowi, ale soczysty jest znacznie lepszy
Sposób?
Podlewać na patelni mięcho odrobiną wody albo "rosołku" (bulionu).
Smaku nie straci, a "udusi" się równocześnie smażąc - będzie i dopieczone i soczyste

Jest to też sposób na stare i wysłużone patelnie, gdzie wszystko nam przywiera bez tłuszczu
Dzisiaj w ten sposób przygotowałam kurczakowego cycusia. Dodałam też mnóstwo przypraw i trochę cebulki . Jest pycha
soulone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:52   #2519
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez soulone Pokaż wiadomość
Pytanko . Nie wiem- może głupie, ale mnie nurtuje. Czy w przypadku gdyby ktoś pomylił się co do swojej początkowej wagi i przez to skróciłby trzecią fazę. Np. spadłoby 8 kg, a osoba, która się pomyliła zastosowałaby 60 dni trzeciej fazy (będąc przekonaną, że schudła 6 kg) to czy ewentualnie wróciłoby jej te 2 kg czy wszystko co zrzuciła? Tak mnie jakoś to zaciekawiło. Nie bijcie
Dobre pytanie Na pewno byłoby jojo, ale jak duże to nie mam pojęcia.
Stary 2010-05-25, 14:16   #2520
tabinga
Raczkowanie

Waga od trzech dni stoi jak zaklęta wczoraj prowadziłam śledztwo dlaczego? Ja bezgrzeszna Małgorzata i już zastój toż to kop od samego Dukana Dziś rano tak jakoś mi brzuszek odstaje, pobolewają piersi i już wiem dlaczego waga stoi Poza tym wszystko mi się udaje, dobre chwilki się mnożą i nie wiem czy wiośnie to przypisać czy kilku kilogramom które zgubiłam Kochani jutro trzymajcie kciuki -moi uczniowie mają występ indiańsko- hiszpańsko-orientalno-sportowydla 1500 osób. Zmykam udusić jakiegoś kurczaka.
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości