"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 20:20   #2011
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

[QUOTE=dusiaka;19568410]

Teraz mam do Was prośbę. Pomóżcie mi wybrać ubranko dla małej. Mnie się podobają kompleciki robione na szydełku, takie jak robi firma Józefinka i Abrakadabra:

http://www.jozefinka.sklep.pl/index.php?p0=1&p1=3
http://abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=63

jak dla mnie to Zosieńka z Józefinki. Ceny mają odjechane. Bozia chyba im rozum odebrała tym bardziej że to na krótko.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

[QUOTE=drcron;19572306]
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
MI O TYM POWIEDZIALA PIELEGNIARKA I POKAZYWALA SZCZEPIONKE NA KTOREJ BYLO NAPISANE GDZIE WYPRODUKOWANA
boziu przepraszam wlaczyl mi sie capsl

Jak pisze jedną ręką to też różne rzeczy włączam .
Co doprodukcji leków to niestety to że są wyprodukowane w jakimś kraju to nie znaczy że substancja czynna też. Nie ma się jednak co przejmować.Nawet duże firmy produkją substancje czynne poza swoim krajem (koszty produkcji są zdecydowanie niższe).

Fajnie ze masz męża strażaka. Zawsze może zaradzić i problem zlikwidować
paulinas82a@o2.pl
Stary 2010-05-25, 20:31   #2012
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Nasza lalunia
fota z niedzielnego spacerku.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 20:55   #2013
drcron
Zakorzenienie

Dziewczyny mam zdjecia dzieciolkow
Pop
Madziwni
PlMadzi
AniP
Darusi
Lindsley
Aneczki
Ferrou
Mlodej
Dusiak
Tylkooliwki
Mrowak
Minki
czy o kims zapomnialam ??

a wiecie jakie moje dziecie jest udane mala cwaniara z niej jak tylko poczuje plastikowa lyzeczke metalowa lyzeczke albo butelkowego smoka to zaciska usta tak ze nie da sie ich otworzyc dzisiaj 30 minut meczylam sie zeby dac jej witaminki nie dalo sie jej oszukac w koncu wpadlam na pomysl ze bede robila taka papke i smarowala sutka i wtedy moze uda mi sie ja oszukac a co jak znienawidzi mojego cycka ?? kurde ze tez ona musi byc taka uparta

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:07   #2014
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w aptee internetowej, czeskiej:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
Zamówiłąm 2 sztuki. Właśnie kończę pierwszą buteleczkę.
Też tu kupuję. Do tego sobie Oilatum zamówiłam (500ml) bo jest o jakieś 10-15 zł tańsze niż w aptece. Tylko trochę wolno wysyłają. 13.04 zapłaciłam a dopiero 20.05 dostałam maila, że towar jutro wysyłają Pocztą Polską a dziś dostałam. Wysyłka szybka pocztą ale strasznie długo kasę księgują czy coś. A płaciłam karta kredytową którą robię zakupy w zagranicznych sklepach internetowych i wiem, że kasa się nie księguje 7 dni.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:13   #2015
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Pop
Madziwni
PlMadzi
AniP
Darusi
Lindsley
Aneczki
Ferrou
Mlodej
Dusiak
Tylkooliwki
Mrowak
Minki

a wiecie jakie moje dziecie jest udane mala cwaniara z niej jak tylko poczuje plastikowa lyzeczke metalowa lyzeczke albo butelkowego smoka to zaciska usta tak ze nie da sie ich otworzyc dzisiaj 30 minut meczylam sie zeby dac jej witaminki nie dalo sie jej oszukac w koncu wpadlam na pomysl ze bede robila taka papke i smarowala sutka i wtedy moze uda mi sie ja oszukac a co jak znienawidzi mojego cycka ?? kurde ze tez ona musi byc taka uparta
Radze żebyś sobie kupiła kilka małych strzykawek, i witaminki do strzykawki, przy karmieniu bez problemu wciśniesz gdzieś przy sutku,nawet nie zauważy. Przetestowałam na Eryku, bo on to cokolwiek zamiast cyca miał w buzi to dostawał odruchu wymiotnego

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:28   #2016
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mamuśki ratunku Mój syn codziennie budzi się o 4:30, je cycka i później kwęka, stęka, pręży się, marudzi Czy to możliwe żeby miał kolkę codziennie o tej samej porze?? Czy może po prostu budzi się bo już jasno i chce się bawić?? Ja już nie mam siły, nieprzytomna chodze ... już by wolała żeby zasypiał o 24 a pospał do tej 6-7 a nie że idzie spać 20-21 i "wstaje" 4-5 I tak do tej pory jęczy i marudzi W domu bonanza totalna a ja nie mam siły tego ogarniać, bo od 5 rano się z Nim użeram

Ania co za lekarz Podejścia nie mają a o podwyżki się wiecznie awanturują
Oliwka jak JA CI ZAZDROSZCZĘ !! Hiszpania Uwielbiam Gdzie dokładnie jedziesz?? I na ile? Może weźmiesz mnie ze sobą ?? Danielek miałby się z kim bawić (czyt. Marcello ) a my byśmy się opalały
dzieci mają zwykle kolki o tych samych porach to ja już chyba wole wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Dzisiaj byliśmy na usg brzuszka i coś tam ma powiekszone w nerkach. Nie zapamiętałam nazwy a odczytac nie dam rady bo lekarze piszą jak kura pazurem Może to byc spowodowane zapaleniem ukladu moczowego, ale niekoniecznie. Za miesiąc do kontroli, jak będą nadal nieprawidłowosci to będziemy się konsultować z nefrologiem
Od razu bylismy u pediatry po skierowania na posiew i na to kolejne usg. Mały został przebadany. Okazało się że ma asymetrię - spłaszczoną prawą strone główki - będziemy z tym walczyć
A może powiększona miedniczka . z asymetria BASEN !! działa cuda .wtedy szybciej zacznie raczkowac , przekrecac się itp a asymetria minie sama .

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A dzisiaj odkryłam przypadkiem,że córa moja lubi odkurzacz-leżała sobie,a ja mogłam spokojnie posprzątac-niektóre z was piszą,że odpuściły ze sprzątaniem,ja niestety wolę nie zjesc,a posprzątac muszę,nic a nic mi te pedantyczne ciągoty nie przeszły,a mogłyby bo u mnie to aż na taką skale,że czekam tylko kiedy mała zasnie,żeby te cholerne tylko dla mnie widoczne pyłki zebracgdybym mogła to w nocy latałabym z odkurzaczem

tylkooliwka dzięki
Będziesz biedna jak Twoje dziecko bedzie starsze bo dzieci brudza , uczą się jeść itp . jakbym Ci zrobiła foto podłogi w kuchni po Szymka sniadaniu , obiedzie i kolacji to byś na zawał zeszła

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
co do debridatu to u nas troche pomogl ale nie tak jak ss a u kolezanki ss nic nie dal a debridat cuda dzialal.
Mam na to recepte . lekarz mi to dziś wytłumaczył , sa kolki powodowane nadmiarem gazów i tego typu problemami a są kolki które powodują jakby same jelita . mniej wiecej powiuedział to tak że część jelita pracuje wolno a część bardzo szybko i ta szybka część przesówa tą treśc w jelicie a ta wolna wstrzymuje wtedy robi się jakby zator i to dziecko boli . i że ten lek trzeba stosować dłużej żeby była poprawa jeśli to taki rodzaj kolki własnie powinno pomóc , a te leki typu SS , bobotic , espumisan pomagaja na te kolki takie od gazów

zaznaczyłam bo może kogoś zaciekawi .

Cytat:
A ja się dziś pochwalę.

W piątek poszłam do Kancelarii i wyznaczyłam Oleńce termin chrztu. Za m-c, 20 czerwca, kiedy będzie miała 2 i pół m-ca będzie miała chrzciny. Zanim TŻ wrócil z pracy ja już telefonicznie obgadałam menu w restauracji.
Miałam tylko problem z zaproszeniami. Sklepowe mi się nie podobały, i choć nie mam talentu jak nasza Drcron, to postanowiałm zrobić je sama. W pasmanterii kupiłam tasiemki, wstążki, koronki, w papierniczym ozdobny sztywny papier. No i (niestety) zainwestowałam w urządzenie wielofunkcyjne do drukowania środka, czyli treści zaproszeń. A wyszło tak jak na zdjęciach.

Teraz mam do Was prośbę. Pomóżcie mi wybrać ubranko dla małej. Mnie się podobają kompleciki robione na szydełku, takie jak robi firma Józefinka i Abrakadabra:

Co o tym myślicie? W co ubieracie swoje córunie do chrztu?
A może powinnam bardziej tradycyjnie?:
http://www.ubrankaokazjonalne.pl/kolekcja.php?a=6

Zaczęłam czytać "Język niemowląt". Mam nadzieję, że się kiedyś dowiem, o co chodzi mojej małej krzykaczce W dzień śpi ze trzy razy po 20 minut, budzi się, płącze, stęka. Od dwóch tygodni dostaje SS. Dlaczego nie wiem o co jej chodzi???
te na szydełku piekne ale cena powala ( ja osobiście bym tyle nie zapłaciła za ubranko na chwilkę ) co nie zmienia faktu że są bardzo ładne . To najniżej nie w moim typie .
ja lubie ubranka typu ZARA
ja kupiłam os babki coś takiego
http://www.allegro.pl/item1030056490..._jak_nowy.html
nietypowe skromne i takie ja akurat lubie .
Ale oczywiście ile ludzisk tyle gustów .
A zare jak gdzies tam masz to polecam bo widziałam piekne białe sukieneczki z letniej kolekcji
zaproszenia cudne

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Padłam.

Oszukistki Pewnie jeszcze było by fajnie jakby samo się parkowało i samo jeździło
.
Nie moja wina że takie auta dostajemy do jazdy
Normalnie tez umiem parkować nie martw się
samoparkujace a proszę bardzo
http://www.forumsamochodowe.com/viewtopic.php?t=5646
post pierwszy film
mój mąz już miał przyjemnośc prowadzić .. podobno dziwne uczucie .
takie co same jadą uczepiając się samochdu przed sobą tez są np nowa seria 7

Cytat:
ja jakos nie mam zaufania do czeskich:Pmimo ze to jest przeciez to samo to jakos mam uprzedzenie a odkad znam przypadek jak sie dziecko zatrulo zaplombowanymi lekami z neta to nic nie kupie, tez takie jakies uprzedzenie ale pewnie gdybym nie miala skad wziac niemieckich to bym jakos kombinowala a tak to przysyla mi tesciowej chrzesnica i mojego chrzestnego przyjaciel- dzis wlasnie przyszly 3 buteleczki , a zaplacil 20 euro.
czeskie sa te same

A my dziś po szczepieniu . moje dziecko jest mega dzielne , przy pierwszym płakało 30s przy drugiej wogóle .
Robiłam wkońcu 5w1 bo mam w pakiecie lepszą zółtaczkę czyli engenix czy jak mu tam darmowo. tak więc zrobiła tak . do tego rota .pneumo zrobimy po dwóch rota przy trzecim 5w1. tak dla odmiany . tak mnie doktorek namówił bo i tak dwie dostała w sumie na raz .
waga sumo 5100 , 57 cm.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Radze żebyś sobie kupiła kilka małych strzykawek, i witaminki do strzykawki, przy karmieniu bez problemu wciśniesz gdzieś przy sutku,nawet nie zauważy. Przetestowałam na Eryku, bo on to cokolwiek zamiast cyca miał w buzi to dostawał odruchu wymiotnego
A moje dzieci to lekomany mała jak dostaje SS to aż sie oblizuje , Szymek z boku wyje że tez chce , mały tran wypija az łyżkę wylizuje i wszelkie leki tak samo . krzyczysz Szymek syrop , lek czy co tam trzeba dać to jest za 5s i otwiera dzioba
Stary 2010-05-25, 21:41   #2017
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A moje dzieci to lekomany mała jak dostaje SS to aż sie oblizuje , Szymek z boku wyje że tez chce , mały tran wypija az łyżkę wylizuje i wszelkie leki tak samo . krzyczysz Szymek syrop , lek czy co tam trzeba dać to jest za 5s i otwiera dzioba
Erwi to też wszystkie witaminki ze smakiem jeszcze pożuje. Nawet jak mu wodą morską nosek zakraplam to zadowolona jak do gardła poleci, a starszy Eryk to już później się też wyuczył, to czasem daję mu takie tabsy co sama bym w całości nie przełkneła, a on bez niczego łyka. Ale ma zdrowy odruch zawsze zanim coś połknie to się kilka razy upewnia że to jego, ale smoka ni butelki nigdy nie uraczył, przy Erwinie już smoka w szpitalu wpychałam mu do buzi żeby umiał ssać gume,coby matka mogła gdzieś na dłużej wyskoczyć.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Dzieci śpią, to zmykam szybko się umyć i z chwili snu skorzystać

Stary 2010-05-25, 21:44   #2018
Izumi
Wtajemniczenie

POP... właśnie przeczytałam że dr. hausa oglądasz. Ja zaczęłam niedawno (od 1ej serii bo nigdy nie oglądałam) i kurcze... 2 dni temu skończyłam 6 serię (podczas karmienia oglądam... więc prawie non stop) i nie mam co ze sobą zrobić teraz jak karmię ;(.... Buuu.
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:46   #2019
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania jak twoja sumo to co ja mam powiedziec?:P

tak, moze tak byc z tymi kolkami bo jak bylismy na usg brzuszka to ewidentnie mala ma nadmiar gazow w jelitkach i ss pomogl wrecz cuda dziala a debridat nie przyniosl jej w ogole ulgi.
A.Camus
Stary 2010-05-25, 21:47   #2020
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Pop
Madziwni
PlMadzi
AniP
Darusi
Lindsley
Aneczki
Ferrou
Mlodej
Dusiak
Tylkooliwki
Mrowak
Minki

Kurde szkoda że nie mam czasu dopisać się do tej listy.. ciekawe co tam szykujesz.
Co do Twojego małego uparciuszka. Michaś jak się urodził to z taką niechęcią na pierś reagował. Zaciskał buzię i nie dało się go nakarmić... a teraz? z 3100g do 4600g w 3 tyg! Może więc i Twoja mała w końcu będzie z taką chęcią witaminki wcinać ?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:01   #2021
mrowak
Zakorzenienie

Narzekalam,ze nie mam gdzie chodzic na spacery...to jak sobie dzisiaj wydluzylaam trase to po pierwsze odnalazlam nowe tereny, na ktorych w zyciu nie bylam,a mieszkam tu z przerwa 11 lat! A po drugie jak juz tam zalazlam to z braku laku i jakiejkolwiek laweczki maszerowalam bez przerwy przez bite 2 godziny. jak usiadlam w koncu na lawce to myslalam,ze mi nogi przez uszy wyjda. To sobie spacerek zrobilam. Ale za to juz wiem gdzie w weekend ide na nordic walking. W koncu!
Zmeczona jestem tym spacerem jak kon po westernie. Powiedzcie,ze spacery tez troche odchudzaja,please.
ide spac bo ledwo zyje po tym spacerku
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:15   #2022
drcron
Zakorzenienie

Izumi jak to nie masz czasu ?? ja uparcie czekam na zdjecie na meila szukalam tego co dalas na forum ostatnio ale nie moge znalesc

Mrowak odchudzaja oj odchudzaja a jakie miesiste lydki sie robia od tuptania

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Izumi znalazlam pozwolisz ze je wykozystam

Stary 2010-05-25, 22:16   #2023
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcronik co kombinujesz co?
bo mnie ciekawosc zjada:P
A.Camus
Stary 2010-05-25, 22:50   #2024
drcron
Zakorzenienie

Darusia jeszcze niecale poltorej godzinki i zobaczysz

Stary 2010-05-25, 22:52   #2025
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Jakoś mi to nie przeszkadza jakby był...ponoć leworęczni są bardziej inteligentni no ale On już ma zadatki na mądruska (oczywiśce po mnie coby nie było)
Leworęczni górą

Cytat:
A ja się dziś pochwalę.

W piątek poszłam do Kancelarii i wyznaczyłam Oleńce termin chrztu. Za m-c, 20 czerwca, kiedy będzie miała 2 i pół m-ca będzie miała chrzciny. Zanim TŻ wrócil z pracy ja już telefonicznie obgadałam menu w restauracji.
Miałam tylko problem z zaproszeniami. Sklepowe mi się nie podobały, i choć nie mam talentu jak nasza Drcron, to postanowiałm zrobić je sama. W pasmanterii kupiłam tasiemki, wstążki, koronki, w papierniczym ozdobny sztywny papier. No i (niestety) zainwestowałam w urządzenie wielofunkcyjne do drukowania środka, czyli treści zaproszeń. A wyszło tak jak na zdjęciach.

Co o tym myślicie? W co ubieracie swoje córunie do chrztu?
A może powinnam bardziej tradycyjnie?:
http://www.ubrankaokazjonalne.pl/kolekcja.php?a=6

Zaczęłam czytać "Język niemowląt". Mam nadzieję, że się kiedyś dowiem, o co chodzi mojej małej krzykaczce W dzień śpi ze trzy razy po 20 minut, budzi się, płącze, stęka. Od dwóch tygodni dostaje SS. Dlaczego nie wiem o co jej chodzi???
Te ubranka na szydełku cudne są choć cena powalająca... Może ktoś z Twojego otoczenia potrafi dziergać na szydełku, babcia / ciocia... jakaś krawcowa - wtedy taniej by wyszło. Ponoć nie jest to wcale takie trudne

Zaproszenia wyszły bardzo fajne Może też tak się pobawię, kiedyś robiłam próbne kartki ślubne i nawet coś tam wychodziło

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość

A spróbuj. Bo w sumie wcześniej nie pomyślałam ale ja sama na sobie niejednokrotnie wypróbowałam, jak mnie bolał brzuch z powodu zjedzenia czegoś to piłam trochę ciepłej, przegotowanej wody i pomagało.
Próbuję już 3 dzień... krzywi się bo nie dosładzam, ale z dnia na dzień trochę więcej pije

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Jako że tęsknie za nabiałem i wszystkim o konsystencji jogurtowo-kefirowej kupiłam sobie dzisiaj napój ryżowy ... ehhhh smaku to to nie ma, a za 100g dałam prawie 4zł Zresztą nie jem nabiału już trochę a wysypka nadal jest... więc moze to co innego Go uczula? Generalnie ma mega bardzo suchą skórę na buźce - przemywam Mu wodą z oillanem, czy tak można ??
a co to ten napój ryżowy? Ja od 4 tygodni nie jem żadnych przetworów mlecznych i cierpię ogromnie.. więc może jakoś to zastąpię.. Też tak sobie myślałam żeby kupić kleik ryżowy i przyrządzać sobie papkę ale bym musiała modyfikowane mleko kupić - w moich aptekach tych bez mleka krowiego nie chcą mi sprzedać jedynie HA mogłabym ale tam też jest mleko krowie, więc moja mlekowa abstynencja by się zmarnowała
Przemywam buzię oilatum i jest ok
U nas niestety ciało po oilatum i tym atopiclair jest strasznie przesuszone... trzymam go w wodzie jak najdłużej .. jutro chyba do zwykłej oliwki wrócimy

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a ja sobie z brązku ciemnego zrobiłam ciemny kasztan taki rudy a jutro ide do fryzjera na obcięcie-albo podciecie

Wiecie co okropna matka ze mnie!!!!
dzis dwa razy michasia płakła przezemnie i to BARDZO.
Najpierw sciagałam jej bluze i zamaist podnieśc ciałko i z pod spodu wyciągnąć to ja pociągnełam i jej głowka lekko podskorzyła i opadła na twardy przewijak!! buuuuuuuu płakała!!

potem wziełam ja na rece dokarmienia ale musisłąm sie podnieśc po pieluzke i nie zauwazyłam że jej rączka sie nie wyprostowała i przygniotłam jej "lekko" znpowu płakała i to tak bardzo!! ALE GŁUPOL ZE MNIE!! a po pierwszym razie powiedziałam sobie że wiecej dziecko przezemnie nie zapłacze a tu jeszcze tego samego dnia!!
Madziwnia, nie przejmuj się, dobrze, że nic poważnego się nie stało. Ja też miałam malutki wypadek - Mały płakał i niechcący grzechotką go w czółko walnęłam, bo się jakoś tak dziwnie wypiął na szczęście lekko..

Cytat:
Nasza lalunia
fota z niedzielnego spacerku.
Ale ma spokojny sen

Cytat:
Pop
Madziwni
PlMadzi
AniP
Darusi
Lindsley
Aneczki
Ferrou
Mlodej
Dusiak
Tylkooliwki
Mrowak
Minki

hehe u mnie plastikowa łyżeczka działa cuda Podaję mu nimi wszelkie syropki które są słodkie, więc Mały je uwielbia. Przykładając łyżeczkę do ust sprawdzam czy płacze z bólu czy z nudów, bo jak z bólu to nie reaguje, a jak z nudów to zaczyna mlaskać

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
POP... właśnie przeczytałam że dr. hausa oglądasz. Ja zaczęłam niedawno (od 1ej serii bo nigdy nie oglądałam) i kurcze... 2 dni temu skończyłam 6 serię (podczas karmienia oglądam... więc prawie non stop) i nie mam co ze sobą zrobić teraz jak karmię ;(.... Buuu.
Polecam amerykańską Brzydulę albo CSI
------------------

Dziewczyny, a znacie może coś takiego: http://www.allegro.pl/item1053685623..._promocja.html
bo na stronie oilatum nie ma takiego produktu... czy to jest jakaś podróba czy po prostu u nas tego nie wypuszczają? Pisze że z UK ale co tam w tych aptekach jest to nie wiem
I czym się różni zwykłe Oilatum od Oilatum Soft? bo mam teraz plyn Oilatum a w linii Oilatum soft jest więcej produktów, np emulsja...
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:53   #2026
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcronik dobrze ze ja nie z grupy śpiochów więc będę czekała
A.Camus
Stary 2010-05-25, 22:57   #2027
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

A może powiększona miedniczka . z asymetria BASEN !! działa cuda .wtedy szybciej zacznie raczkowac , przekrecac się itp a asymetria minie sama .
chciałabym, tylko że u nas basen wybudują dopiero za 2 lata - w końcu bo z 10 lat zastanawiali się co budowac - stadion czy basen Więc pozostaje Wrocław albo Brzeg - będę musiała zaglądnąć gdzie są zajęcia dla takich bobasów

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Narzekalam,ze nie mam gdzie chodzic na spacery...to jak sobie dzisiaj wydluzylaam trase to po pierwsze odnalazlam nowe tereny, na ktorych w zyciu nie bylam,a mieszkam tu z przerwa 11 lat! A po drugie jak juz tam zalazlam to z braku laku i jakiejkolwiek laweczki maszerowalam bez przerwy przez bite 2 godziny. jak usiadlam w koncu na lawce to myslalam,ze mi nogi przez uszy wyjda. To sobie spacerek zrobilam. Ale za to juz wiem gdzie w weekend ide na nordic walking. W koncu!
Zmeczona jestem tym spacerem jak kon po westernie. Powiedzcie,ze spacery tez troche odchudzaja,please.
ide spac bo ledwo zyje po tym spacerku
Ponoć odchudzają. Ja już tyle kilometrów zrobiłam a waga nadal taka sam :/ dzisiaj zastrajkowałam i przez prawie 4h siedziałam i wygrzewałam się na słoneczku
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 23:01   #2028
mloda1989
Zakorzenienie

oilatum soft jest delikatniejsze - taka informacje dostalam w aptece...

a u nas chyba kolki sie zaczynaja... maly sie prezy.. robi czerwony zaczyna plaac i puszcza potem baki...gdy zaczynam robic mu masaz brzuszka jego nozkami to sie uspokaja....ehh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 23:02   #2029
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja mala jak wozek stoi od razu sie budzi i jej sie na placz zbiera w sekundzie wiec ja ciagle musze chodzic!

co do basenu u mnie jest taki w szkole ale nie ma tam zajec dla takich maluszkow;/

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
oilatum soft jest delikatniejsze - taka informacje dostalam w aptece...

a u nas chyba kolki sie zaczynaja... maly sie prezy.. robi czerwony zaczyna plaac i puszcza potem baki...gdy zaczynam robic mu masaz brzuszka jego nozkami to sie uspokaja....ehh
co za cholerstwo!
tyle dzieci to ma-koszmar!
A.Camus
Stary 2010-05-25, 23:04   #2030
mloda1989
Zakorzenienie

no....kurcze zeby te maluchy musialy sie tak meczyc....ehh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 23:55   #2031
Darusiaaaa
Zakorzenienie

najgprsze jest to ze to po prostu trzeba przejsc chociaz tak jak pisalam ja juz nie pamietam co to kolka odkad jest u nas ss

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

aleeeee cisza- dzieci spia-laski uciekly na kolacje hahaha
A.Camus
Stary 2010-05-26, 07:50   #2032
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ostatnia sie pozegnalam a pierwsza witam.

Kurcze mam problem, wlasnie przewijalam Oliwie i zauwazylam ze w kupie ma troszenkie sluzu i ta kupa taka mniej zbita niz zawsze- nie wiem co robic, dzwonic do lekarza czy jeszcze poczekac? jesli czekac prawdopodobnie do jutra bo teraz robi jedna kupe na dzien chociaz jesli mialaby rozwolnienie to powinna zrobic jeszcze dzis- juz sama nie wiem!;/ ale to juz jest powod zeby sie niepokoic;/
A.Camus
Stary 2010-05-26, 08:03   #2033
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Wszystkiego Najlepszego Wszystkim Mamusiom z Okazji DNIA MATKI

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

To tylko jedna kupa więc nie ma co panikować.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Jak się troszkę cieplej zrobi to lece z małym do miasta na świderka, taki sobie prezent sprawię. u mnie na termometrze 32 stopnie, tylko że w słońcu. jak się ciesze że po wczorajszym wietrzysku śladu nie ma

Stary 2010-05-26, 08:08   #2034
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wystraszylam sie troche, zobaczymy co jutro bedzie.

aaa wlasnie-my juz mamusie! Wszystkiego NAJ!

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

mnie w ten piekny dzien wyplata na konto wplywa i tez sobie zafunduje bransoletke srebrna-tak postanowilam a co!

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

u mnie tez sloneczko, nie patrzalam ila na sloncu ale na spacerek na bank smigniemy
A.Camus
Stary 2010-05-26, 08:08   #2035
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja branzoletke to bym chciala z Lilou tylko dwie zawieszki Eryk i Erwin http://www.lilou.pl/web/pl/product/s...czyk-pozlacany

Stary 2010-05-26, 08:12   #2036
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
drcronik dobrze ze ja nie z grupy śpiochów więc będę czekała
Darusia ja cie przepraszam ale moja Julka dala koncert w nocy ze nawet nie mialam jak wstawic niespodzianki juz zanbieram sie za nadrabianie straconego czasu

Stary 2010-05-26, 08:14   #2037
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez mi sie podobaja te bransoletki

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

nic sie nie stalo czekamyyy
A.Camus
Stary 2010-05-26, 08:18   #2038
drcron
Zakorzenienie

a teraz niespodzianka <CZYTAJ ZAŁĄCZNIK>
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSIE
W DNIU WASZEGO ŚWIĘTA

: roza::r oza::ro za::roz a::roza :

Stary 2010-05-26, 08:18   #2039
drcron
Zakorzenienie

I jeszcze kolejna czesc

ZOSTALY MI JESZCZE DWA DO ZROBIENIA SPOZNIONYCH MAMUS ZARAZ DOLACZE

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-05-26 o 08:31
Stary 2010-05-26, 08:23   #2040
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcronik dziekujemy-piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

kochana mozesz mi przeslac na maila? pojde wydrukowac do fotografa
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości