"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 13:18   #1981
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja nigdzie nie chodze z lapkiem bo jak jestem w pracy to mam swojego biurowego jak ide do kogos to nie po to by siedziec na kompie a juz i tak kazdy ma wiec to nie bylby problem w szkole net pod reka zawsze a w domu lepszy wiekszy jak sie film oglada czy cos
ja tam swego czasu byłam uzależniona od pewnej gry internetowej wiec kompa często ze sobą nosiłam. Teraz to czasami na spacer ze soba zabieram, przynajmniej aż tak się nie nudzę jak jestem sama A filmy to na stacjonarnym oglądamy lub podłączamy laptopa do telewizora
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:30   #1982
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

co do debridatu to u nas troche pomogl ale nie tak jak ss a u kolezanki ss nic nie dal a debridat cuda dzialal.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

a my lapka do wyrka zabieramy wiec nie ma nic gorszego niz tak malutki ekran do filmow dlatego tez na dobrym ekranie mi zalezalo
a na spacer juz sama nie chodze-jest oliwka:P
zreszta na moim zadupiu sie prawie wszyscy znaja wiec zawsze ktos zaczepia
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:50   #1983
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Kubuś to samo robi ślina cieknie, smoczek wypluwa i sobie rączki do buzi ładuje
A nie chcesz żeby był leworęczny?
Jakoś mi to nie przeszkadza jakby był...ponoć leworęczni są bardziej inteligentni no ale On już ma zadatki na mądruska (oczywiśce po mnie coby nie było)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:01   #1984
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kurde u was tez tak wieje? jakas paranoja normalnie!
ale jestem zla, nie moge zgrac zdjec bo ich nie mam- nadal nie znalazlam aparatu a wszystkie zdejcia Oliwci mam na złomie a zlom idzie do naprawy i nie wiem czy uda im sie wszystko odzyskac i czy w ogole cos sie uda odzyskac kurdeeeeee!!
A.Camus
Stary 2010-05-25, 14:19   #1985
dusiaka
Rozeznanie

A ja się dziś pochwalę.

W piątek poszłam do Kancelarii i wyznaczyłam Oleńce termin chrztu. Za m-c, 20 czerwca, kiedy będzie miała 2 i pół m-ca będzie miała chrzciny. Zanim TŻ wrócil z pracy ja już telefonicznie obgadałam menu w restauracji.
Miałam tylko problem z zaproszeniami. Sklepowe mi się nie podobały, i choć nie mam talentu jak nasza Drcron, to postanowiałm zrobić je sama. W pasmanterii kupiłam tasiemki, wstążki, koronki, w papierniczym ozdobny sztywny papier. No i (niestety) zainwestowałam w urządzenie wielofunkcyjne do drukowania środka, czyli treści zaproszeń. A wyszło tak jak na zdjęciach.

Teraz mam do Was prośbę. Pomóżcie mi wybrać ubranko dla małej. Mnie się podobają kompleciki robione na szydełku, takie jak robi firma Józefinka i Abrakadabra:

http://www.jozefinka.sklep.pl/index.php?p0=1&p1=3
http://abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=63

Co o tym myślicie? W co ubieracie swoje córunie do chrztu?
A może powinnam bardziej tradycyjnie?:
http://www.ubrankaokazjonalne.pl/kolekcja.php?a=6

Zaczęłam czytać "Język niemowląt". Mam nadzieję, że się kiedyś dowiem, o co chodzi mojej małej krzykaczce W dzień śpi ze trzy razy po 20 minut, budzi się, płącze, stęka. Od dwóch tygodni dostaje SS. Dlaczego nie wiem o co jej chodzi???

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:20   #1986
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mamuśki ratunku Mój syn codziennie budzi się o 4:30, je cycka i później kwęka, stęka, pręży się, marudzi Czy to możliwe żeby miał kolkę codziennie o tej samej porze?? Czy może po prostu budzi się bo już jasno i chce się bawić?? Ja już nie mam siły, nieprzytomna chodze ... już by wolała żeby zasypiał o 24 a pospał do tej 6-7 a nie że idzie spać 20-21 i "wstaje" 4-5 I tak do tej pory jęczy i marudzi W domu bonanza totalna a ja nie mam siły tego ogarniać, bo od 5 rano się z Nim użeram

Ania co za lekarz Podejścia nie mają a o podwyżki się wiecznie awanturują
Oliwka jak JA CI ZAZDROSZCZĘ !! Hiszpania Uwielbiam Gdzie dokładnie jedziesz?? I na ile? Może weźmiesz mnie ze sobą ?? Danielek miałby się z kim bawić (czyt. Marcello ) a my byśmy się opalały
Gmyrelka to dawaj,poopalamy sie jedziemy do Benidormu na 10 dzionkow

Cytat:
kurde u was tez tak wieje? jakas paranoja normalnie!
ale jestem zla, nie moge zgrac zdjec bo ich nie mam- nadal nie znalazlam aparatu a wszystkie zdejcia Oliwci mam na złomie a zlom idzie do naprawy i nie wiem czy uda im sie wszystko odzyskac i czy w ogole cos sie uda odzyskac kurdeeeeee!!
wieje,wieje,tez jestem zla no ale my i tak musielismy wyjsc bo dzisiaj bylo szczepienie,Daniele k dzielnie to zniósł nawet nie plakal bardzo
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:23   #1987
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A co do zdenerwowania przed przyjściem męża z pracy to tez jakas bzdura ciekawe kto się tym denerwuje chyba tylko te co dostają łomot bo zupa była za słona
Padłam.

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Madcat na autobusy na autobusy
Kochana to nie ja pisałam tylko POP
Skup się

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Wstaw sobie PDC do auta to nie będziesz miała problemu z parkowaniem ja mam w kazdym aucie i to ułatwia życie bardzo . W poprzednim miałam nawet kamere z tyłu ( fabrycznie już była ) i jak się cofało to się włączała .
Oszukistki Pewnie jeszcze było by fajnie jakby samo się parkowało i samo jeździło

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ja tez zapytam? po co glukoza??? potem bedzie ci cięzko nauczyc pic wode i bedziesz musiała dosładzac dziecku wsyztsko a to jak wiadomo szybka droga do próchnicy itd.
Dokładnie. I będzie Ci ciężko wprowadzić warzywa jak przyzwyczaisz dziecko do słodkiego smaku.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U nas coraz gorzej... mała ma ciągle te bolące gazy. na początku ataki miała tylko około 18-tej a teraz mam wrażenie, że meczy ją cały czas. Może ten espumisan działa jakoś nie tak jak powinien?
Zamów sobie SS. Jak Ci się nie przyda to komuś oddasz a w razie czego będzie pod ręką. Ten Espumisan to chyba trochę lipny bo nie słyszałam jeszcze żeby komuś pomógł.
U nas też w miarę działa Bobotic. Piszę "w miarę" bo trochę się jednak pręży i stęka.
Od dzisiaj podaję SS bo właśnie przyszedł i zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Pediatra ostatnio nam poradziła aby trochę dac Małemu wody przegotowanej, niby dobrze to działa na brzuszek... choć za bardzo nie jestem przekonana do tego.
A spróbuj. Bo w sumie wcześniej nie pomyślałam ale ja sama na sobie niejednokrotnie wypróbowałam, jak mnie bolał brzuch z powodu zjedzenia czegoś to piłam trochę ciepłej, przegotowanej wody i pomagało.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:49   #1988
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my dla naszej mamy sukieneczke
bialo bezowa i ma 3 malenkie rozyczki
A.Camus
Stary 2010-05-25, 14:56   #1989
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
JEZZZZZUUUUUU-------ZBAWIENIE!!!!

Właśnie listonoszka przyniosla kropeki!!!!

ja też dziś dostałam a swoją drogą gdzie kupujecie ? i po ile ? ja w czeskiej aptece internetowej po niecałe 13 zł moja znajoma ma faceta czecha (tam też mieszka) i polecił mi ta apteke
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:06   #1990
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jakos nie mam zaufania do czeskich:Pmimo ze to jest przeciez to samo to jakos mam uprzedzenie a odkad znam przypadek jak sie dziecko zatrulo zaplombowanymi lekami z neta to nic nie kupie, tez takie jakies uprzedzenie ale pewnie gdybym nie miala skad wziac niemieckich to bym jakos kombinowala a tak to przysyla mi tesciowej chrzesnica i mojego chrzestnego przyjaciel- dzis wlasnie przyszly 3 buteleczki , a zaplacil 20 euro.
A.Camus
Stary 2010-05-25, 15:07   #1991
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
nie ma za co jak bedziesz cos jeszcze potrzebowala to pisz smialo
no i pozostale dziewczyny ponawiam oferte zaproszeniowa czekam na zdjecia dzieciackow

Pop mozesz przeslac mi zdjecie Oliwki na meila prosze
AniaP Ty tak samo
Asiulek Aneczka Mloda Darusia Plmadzia Ferrou Ankazar Mrowak Koglus Minka Libra Izumi i wszystkie pozostale o ktorych zapomnialam prosze o zdjecie dzieciaczka na meila
paulinas82a@o2.pl
tylko prosze najpozniej do jutra rana mi wyslac mam dla was niespodzianke tylko prosze napisac w meilu nick zebym wiedziala kogo to dzidzius i imie dzidziusia
a im szybciej wyslecie tym lepiej
chętnie skorzystam ak tylko ustalimy datę chrztu
Stary 2010-05-25, 15:19   #1992
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakos nie mam zaufania do czeskich:Pmimo ze to jest przeciez to samo to jakos mam uprzedzenie a odkad znam przypadek jak sie dziecko zatrulo zaplombowanymi lekami z neta to nic nie kupie, tez takie jakies uprzedzenie ale pewnie gdybym nie miala skad wziac niemieckich to bym jakos kombinowala a tak to przysyla mi tesciowej chrzesnica i mojego chrzestnego przyjaciel- dzis wlasnie przyszly 3 buteleczki , a zaplacil 20 euro.
aha no wiem że ty nie lubisz z neta ja zamawiam na ******* mam ta apteke pod nosem ale jak zamawiam przez net wychodzi o około 10 % taniej odbieram sobie na aptece i już tamta to jest jedna z wiekszych w czechach wiec raczej nic nie będzie "raczej" ja nie mam blizszych znajomych w niemczech wiec zostają mi czechy

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

drcron ja też chętnie tylko nie wiem kiedy chrzciny i zdjęcie trzeba ładne zrobić hihi ja będę je potrzebować troszkę później chyba nie zmykasz z forum ze nas tak popędzasz
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-25, 15:19   #1993
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja też dziś dostałam a swoją drogą gdzie kupujecie ? i po ile ? ja w czeskiej aptece internetowej po niecałe 13 zł moja znajoma ma faceta czecha (tam też mieszka) i polecił mi ta apteke
Ja kupiłam w aptee internetowej, czeskiej:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
Zamówiłąm 2 sztuki. Właśnie kończę pierwszą buteleczkę.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:21   #1994
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja na szczescie mam, gdybym nie miala to tez bym pewnie tak robila, wlasnie musze sie wieczorkiem przejsc do sasiadki bo obiecalam dla jej wnusi jedne kropelki bo tez ma kolke a nie maja nikogo znajomego wiec jej dam jedne niech sie maluszek nie meczy a potem jak bede skladala zamowienie to o jedne wiecej wezme i jej dam.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

laski brala ktoras z was tabletki yasminelle?
A.Camus
Stary 2010-05-25, 15:29   #1995
P0P70
Zakorzenienie

A ja od rana w każdej wolnej chwili oglądam Dr Housa (6 serię). W zeszłym tygodniu oglądnęłam Pamiętniki Wampirów. Moja młodsza siostra podesłała mi linka i teraz nic tylko oglądam i zajmuję się Oliwką.
No ale czytając jak to niektóre z Was ćwiczą tez postanowiłam od poniedziałku poćwiczyć. Najpierw biegam – (na bieżni, bo Oliwki samej nie zostawię) a potem trochę ćwiczę i tak w sumie to wychodzi mi około 40 min. Ciekawe jak długo wytrzymam.

Baobaku – ja też jestem zakochana we własnej córce i wszystko co ona zrobi urasta do rzeczy nadzwyczajnych.
Człowiek jednak mając dziecko głupieje na jego punkcie. Każde jej słowo (o ile to można nazwać słowem), każdy uśmiech, każde machnięcie ręką lub nogą, każda mina, a czasami nawet pryknięcie jest po prostu NIEZIEMSKIE.
A ja się uwsteczniłam, aktualnie moje słownictwo to „gege, gugu. Gigi ,gogo, gaga”. Siedzę sama i tak sobie gęgam a jak TZ przyjdzie to też zaczyna gęgać. Wcześniej twierdziłam że to takie głupie jak matki coś takiego robią a teraz sama tak robię.

Dusiaka – jeżeli chodzi o sukienki to wszystko zależy co kto lubi. NA każdej ze stron, które podałaś można znaleźć coś fajnego. Mi to tylko te atłasowe sukienki dla dziecka się nie podobają i też taki jakieś falbaniaste. Ale jak już napisałam wcześniej: Co kto lubi.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:40   #1996
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w aptee internetowej, czeskiej:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
Zamówiłąm 2 sztuki. Właśnie kończę pierwszą buteleczkę.
ja tez tam kupiłam i tez 2 opakowania

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja od rana w każdej wolnej chwili oglądam Dr Housa (6 serię). W zeszłym tygodniu oglądnęłam Pamiętniki Wampirów. Moja młodsza siostra podesłała mi linka i teraz nic tylko oglądam i zajmuję się Oliwką.
No ale czytając jak to niektóre z Was ćwiczą tez postanowiłam od poniedziałku poćwiczyć. Najpierw biegam – (na bieżni, bo Oliwki samej nie zostawię) a potem trochę ćwiczę i tak w sumie to wychodzi mi około 40 min. Ciekawe jak długo wytrzymam.
mój małż jest fanatykiem dr House masakra
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-25, 15:47   #1997
koglus
Rozeznanie

Cytat:
A jednak dopadły was kolki Nic przyjemnego, wiem coś o tym...

U nas coraz gorzej... mała ma ciągle te bolące gazy. na początku ataki miała tylko około 18-tej a teraz mam wrażenie, że meczy ją cały czas. Może ten espumisan działa jakoś nie tak jak powinien?
Wygląda to tak...
Mała się budzi, chwile jest spokojna, patrzy się, uśmiecha i nagle zaczyna sie spinać, robi się czerwona... i zaczyna się płacz. Macha szybko nóżkami i rączkami. I jeszcze zaobserwowalam, że bardzo mieli buzią, językiem... Ja już nie daję rady...
Dziś od rana z tym walczę. A nawet jak spi to stęka...
tak mi jej zal... kiedy to minie??
Nie wiem czy podawać jej tą herbatkę koperkowa bo wczoraj dałam jej 3 razy po 30 ml i wieczorem późnym ją dopadło. Nigdy wcześniej tak nie miala... chyba zrezygnuję z tego dopajania. Boje się każdego dnia... te kolki mnie wykończą
Asiulek a moze trzeba cos z diety wykluczyc ? Z koperku bym nie rezygnowala tylko ze raz na dzien i tak 45 ml nie wiecej , tak przynajmniej u momjej dziala, lezy spokojna. A rumianek powoduje pocenie sie u dzieci wiec jak najmniej. pozdro

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:50   #1998
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to wlasnie dlatego ja dostaje czasem na łeb-siedze 2/3 dnia sama z małą i mówiąc sama mam na mysli naprawdę SAMA-nie-tesciowie sa z innego miasta i niezmotoryzowani, a moi 80km stad. Średnio do 16-17 jestem zdana na siebie wiec jak trafia sie dzien, gdy ona wiecej nie spi niz spi to dostaje cholery- dodam, ze nie mam lezaczka ani chusty (znaczy chuste mam, ale sie nie sprawdzila i lezy w szafie)
Ja też jestem sama przez 2/3 dnia. Mąż wraca ok 17-tej. Mama wprawdzie niedaleko mieszka ale pracuje i nie jest zmotoryzowana. Autobusem to jest już wyprawa. Teściowie 150 km. Okresy czuwania są coraz dłuższe. Tydzień temu dostaliśmy leżaczek i matę edukacyjną. Mała powoli zaczyna się nimi interesować. Poza tym co 2-gi dzień TŻ jest zajęty również popołudniami i co 2-gi weekend. Myśle że radzimy sobie obie nieźle a czas nam bardzo szybko mija.
Stary 2010-05-25, 15:58   #1999
koglus
Rozeznanie

Cytat:
A ja się dziś pochwalę.

W piątek poszłam do Kancelarii i wyznaczyłam Oleńce termin chrztu. Za m-c, 20 czerwca, kiedy będzie miała 2 i pół m-ca będzie miała chrzciny. Zanim TŻ wrócil z pracy ja już telefonicznie obgadałam menu w restauracji.
Miałam tylko problem z zaproszeniami. Sklepowe mi się nie podobały, i choć nie mam talentu jak nasza Drcron, to postanowiałm zrobić je sama. W pasmanterii kupiłam tasiemki, wstążki, koronki, w papierniczym ozdobny sztywny papier. No i (niestety) zainwestowałam w urządzenie wielofunkcyjne do drukowania środka, czyli treści zaproszeń. A wyszło tak jak na zdjęciach.

Teraz mam do Was prośbę. Pomóżcie mi wybrać ubranko dla małej. Mnie się podobają kompleciki robione na szydełku, takie jak robi firma Józefinka i Abrakadabra:

Zaczęłam czytać "Język niemowląt". Mam nadzieję, że się kiedyś dowiem, o co chodzi mojej małej krzykaczce W dzień śpi ze trzy razy po 20 minut, budzi się, płącze, stęka. Od dwóch tygodni dostaje SS. Dlaczego nie wiem o co jej chodzi???
ja tez robie chcrzciny 20tego , i mam ten sam problem nie wiem co ubrac mala na chrzciny musze pochodzic po sklepach, ona bedzie miala zeledwie 2 miesiace , i sie zastanawiam nad jakims becikiem .

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

wieje,wieje,tez jestem zla no ale my i tak musielismy wyjsc bo dzisiaj bylo szczepienie,Daniele k dzielnie to zniósł nawet nie plakal bardzo
Benidorm bardzo ładny , w sam razz na wakacje z rodzinna

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 16:25   #2000
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Ja pier papier, ale Wam zazdroszczę!! Rozumiem że macie dość pogody za oknem Jak nie deszcze to wichry - masakra A w ogóle to Cie nie lubię

Jako że tęsknie za nabiałem i wszystkim o konsystencji jogurtowo-kefirowej kupiłam sobie dzisiaj napój ryżowy ... ehhhh smaku to to nie ma, a za 100g dałam prawie 4zł Zresztą nie jem nabiału już trochę a wysypka nadal jest... więc moze to co innego Go uczula? Generalnie ma mega bardzo suchą skórę na buźce - przemywam Mu wodą z oillanem, czy tak można ??

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 16:33   #2001
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
karmie butlą :/ a wiesz co nie zastanawiałam się nigdy nad tą glukozą tak mi poleciła połozna i tak podaję dzięki za zwrócenie uwagi od dziś koniec z dosładzaniem Matko jaka ja głupia jestem

Cieszę się że Michalinka zdrowiutka jak pięknie przybiera
boze co to za połozna.. moja własnie mi radziła nie dopajac niczym a juz na bank nie glukoza:ni e:
[QUOTE=Darusiaaaa;19567911]kurde u was tez tak wieje? jakas paranoja normalnie!
ale jestem zla, nie moge zgrac zdjec bo ich nie mam- nadal nie QUOTE]
u nas to piździ a nie wieje wózek nawet sam jechał ale spacerek i tak zaliczony

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:06   #2002
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

od kilku dni używam kremu z filtrami linomag, ale jaka ładna skóra zaczeła się małemu robić , zawsze jakąś wysypke miał, a tu ładna gładka skóra. Mam nadzieję że to jest już na stałe a nie tylko przejściowe. Jak go posmaruję to jeszcze z 10 min ma taką białą warstwę na twarzy, a potem się wchłania. Pani z apteki zdziwiona była że zamawiałam, a nie chciałam czegoś innego, ale chciałam spróbować, choć pani mnie przekonywała że ma tańsze kremy bo ten linomag 21 zł.
Czy Wy tez przez te spacery z wózeczkami zauważyłyście że macie opalone dłonie? Ja na buzię kremu z filtrem używam, a o dłoniach nie pomyślałam, i teraz mam do nadgarstków lekki brązik na dłoniach

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:08   #2003
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

A ja dzisiaj idę pierwszy raz po porodzie na aerokick Trzymajcie kciuki żebym nie zeszła śmiertelnie No i ciekawe jak sobie tż z dwójką dzieciów poradzi

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:10   #2004
drcron
Zakorzenienie

[QUOTE=izazula;19564224]
Cytat:
my odrazu bedziemy szczepic na rota i pneumo i 6w1 z tego wzgledu ze i tak trzeba zaszczepic na zoltaczke i tak a w 6w1 jest holenderska a pozniej jest tylko koreanska a ja jakos koreanskim rzeczom nie wierze

Dziewczyny, skąd macie wiedzę, gdzie są produkowane szczepionki ? Przecież to, że siedziba firmy znajduje się w jakimś kraju wcale nie znaczy, że lek (a właściwie subsancja czynna) był tam produkowany. Nawet większość pracowników firm farmaceutycznych nie ma pojęcia skąd firma bierze substancję czynną. To jest ścisła tajemnica.
MI O TYM POWIEDZIALA PIELEGNIARKA I POKAZYWALA SZCZEPIONKE NA KTOREJ BYLO NAPISANE GDZIE WYPRODUKOWANA
boziu przepraszam wlaczyl mi sie capsl
Cytat:
O kochana, jakby spał 8h to ja bym słówka nie pisnęła W między czasie jest zawsze jedna pobudka na zmianę pampka i karmienie tylko koło tej 1 w nocy zasypia od razu jak zje i go przebiorę a "rano" (bo co to za rano 5...) jest awantura
jak by Julka spala do 5 bym byla wniebowzieta a ona zasypia kolo 22 po karmieniu potem wstaje o 24 na papu a potem o 3 w nocy i juz nie spi do 7-9 zalezy jaki ma dzien i tak jest codziennie wygladam jak zombie a dzisiaj wyjatkowo jak zombie z jajkiem na glowie zachcialo mi sie pasemek na 3 dni przed chrzcinami i wyszly jakby kto jajko rozbil mi na glowie masakra w dodatku jestem uziemoina bo nie mam autka
[QUOTE=izazula;19564953]
Cytat:

i jeszcze mamy szerszenie miedzy oknami nie moge okna otworzyc bo mam alergie na jad os i pszczol a jak mnie szerszen ugryzie to moge umrzec i mam zaduch w jednym pokoju

u nas było kiedyś gniazdo os między oknami. Zgłosiłam to a administracji, przzyjechała Straż pożarna i gniazdo usunęła. Administracja musiała za to zapłacić. Sprawdź jak to u Was wygląda. Szerszenie to nie żart - bezpieczeństwo najważniejsze. Wyobraź sobie co by się stało jakby któryś użarł Twoją Julkę
juz sie maz nimi zajal kazal tylko nie otwierac okna bo czyms z pracy spryskal i teraz kilka dni musi postac tak zeby nmie bylo smrodu na caly dom a my mieszkamy w domku wiec sami musimy sie tym zajmowac dobrze ze mam meza strazaka to wszystko z pracy wzial to co potrzeba
Cytat:
A jednak dopadły was kolki Nic przyjemnego, wiem coś o tym...

Wygląda to tak...
Mała się budzi, chwile jest spokojna, patrzy się, uśmiecha i nagle zaczyna sie spinać, robi się czerwona... i zaczyna się płacz. Macha szybko nóżkami i rączkami. I jeszcze zaobserwowalam, że bardzo mieli buzią, językiem... Ja już nie daję rady...
Dziś od rana z tym walczę. A nawet jak spi to stęka...
tak mi jej zal... kiedy to minie??
Nie wiem czy podawać jej tą herbatkę koperkowa bo wczoraj dałam jej 3 razy po 30 ml i wieczorem późnym ją dopadło. Nigdy wcześniej tak nie miala... chyba zrezygnuję z tego dopajania. Boje się każdego dnia... te kolki mnie wykończą
ss nam nie pomaga Julka jest jakos na niego odporna bo ja jej go podawalam i nie dzialalo ale podalam esputico i jak reka odjol wieczorem tez dam jej 2 kropelki zeby w nocy pospala za to z latwoscia teraz puszcza baczki a smierdza jak u starego chlopa i kupka byla
Cytat:
ja juz wrocilam, w koncu mam swojego lapka;-) i jednak zmiana decyzji ze z malego wzielam normalny, ale jest bombowy w porownaniu do tamtego starego trupka :P
i nawet zdjecia i inne rzeczy bez kabla z telefonu w sekunde przechodza, drcronik jesli mozna moge juz ci przeslac zdjecie mojego skarba chyba ze za pozno to trudno;/
u nas dzis moga byc cyrki bo skonczyl sie ss ;/ mimo ze juz powinien w tamtym tygodniu przyjsc to nadal czekamy a juz dawno z niemiec wyslanye sa i dupa blada, mam nadzieje ze bedzie dobrze, dodaje jej grippe water i na razie nie placze ale zobaczymy-odpukac.
Darusia czekam na zdjecia
dziewczyny ktora nie wysala a chcialaby niepodzianke to prosze o zdjecie dzidziulka
paulinas82a@o2.pl

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:11   #2005
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A ja dzisiaj idę pierwszy raz po porodzie na aerokick Trzymajcie kciuki żebym nie zeszła śmiertelnie No i ciekawe jak sobie tż z dwójką dzieciów poradzi
Ja też miałam iść na 18, ale już mój tż dzwonił że dzisiaj się spóźni , a miał być po 17. I o 20 już wybywa na fuchę. Może za tydzień mi się uda

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:30   #2006
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no i aparatu nie kupilismy bo sama lipa a musze dobrze poszukac tego, chyba ze drcronik da rade ze ja przesle mmsem i ty z kom zgrasz na kompa;/
A.Camus
Stary 2010-05-25, 17:45   #2007
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

a ja sobie z brązku ciemnego zrobiłam ciemny kasztan taki rudy a jutro ide do fryzjera na obcięcie-albo podciecie

Wiecie co okropna matka ze mnie!!!!
dzis dwa razy michasia płakła przezemnie i to BARDZO.
Najpierw sciagałam jej bluze i zamaist podnieśc ciałko i z pod spodu wyciągnąć to ja pociągnełam i jej głowka lekko podskorzyła i opadła na twardy przewijak!! buuuuuuuu płakała!!

potem wziełam ja na rece dokarmienia ale musisłąm sie podnieśc po pieluzke i nie zauwazyłam że jej rączka sie nie wyprostowała i przygniotłam jej "lekko" znpowu płakała i to tak bardzo!! ALE GŁUPOL ZE MNIE!! a po pierwszym razie powiedziałam sobie że wiecej dziecko przezemnie nie zapłacze a tu jeszcze tego samego dnia!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:12   #2008
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się dziś pochwalę.

sliczne te zaproszenia ja tez o takich myslalam wyklejanych ale przyznam ze mi sie nei chcialo i poszlam na latwizne z drukowanymi hehe
co do sukieneczke to mi sie bardzo szydelkowe podobaja ale za namowa mamy wybralam dla Julki taka jak w zalaczniku
Cytat:
aha no wiem że ty nie lubisz z neta ja zamawiam na ******* mam ta apteke pod nosem ale jak zamawiam przez net wychodzi o około 10 % taniej odbieram sobie na aptece i już tamta to jest jedna z wiekszych w czechach wiec raczej nic nie będzie "raczej" ja nie mam blizszych znajomych w niemczech wiec zostają mi czechy

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

drcron ja też chętnie tylko nie wiem kiedy chrzciny i zdjęcie trzeba ładne zrobić hihi ja będę je potrzebować troszkę później chyba nie zmykasz z forum ze nas tak popędzasz
nie nie tak szybko sie mnie nie pozbedziecie z forum
Cytat:
ja na szczescie mam, gdybym nie miala to tez bym pewnie tak robila, wlasnie musze sie wieczorkiem przejsc do sasiadki bo obiecalam dla jej wnusi jedne kropelki bo tez ma kolke a nie maja nikogo znajomego wiec jej dam jedne niech sie maluszek nie meczy a potem jak bede skladala zamowienie to o jedne wiecej wezme i jej dam.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

laski brala ktoras z was tabletki yasminelle?
ja bralam i przez 3 miesiace mialam niekonczacy sie okres od tego czasu nie bralam zadnych tabletek bo zniesc tego nie moglam gin zapewnial ze to 2 miesiace gora bedzie trwalo to moje plamienie ale jak trwalo 3 miesiac to wymieklam
Cytat:
trzymam kciuki ja zaczynam od 1 czerwca

Stary 2010-05-25, 19:29   #2009
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
no i aparatu nie kupilismy bo sama lipa a musze dobrze poszukac tego, chyba ze drcronik da rade ze ja przesle mmsem i ty z kom zgrasz na kompa;/
darusia w klubie mas moj numer wysylaj mmsa ja sobie przezuce tylko kabel do ladowania znajde bo zgubilam ladowarke i teraz tylko przez usb moge ladowac telefon albo w samochodzie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a ja sobie z brązku ciemnego zrobiłam ciemny kasztan taki rudy a jutro ide do fryzjera na obcięcie-albo podciecie

Wiecie co okropna matka ze mnie!!!!
dzis dwa razy michasia płakła przezemnie i to BARDZO.
Najpierw sciagałam jej bluze i zamaist podnieśc ciałko i z pod spodu wyciągnąć to ja pociągnełam i jej głowka lekko podskorzyła i opadła na twardy przewijak!! buuuuuuuu płakała!!

potem wziełam ja na rece dokarmienia ale musisłąm sie podnieśc po pieluzke i nie zauwazyłam że jej rączka sie nie wyprostowała i przygniotłam jej "lekko" znpowu płakała i to tak bardzo!! ALE GŁUPOL ZE MNIE!! a po pierwszym razie powiedziałam sobie że wiecej dziecko przezemnie nie zapłacze a tu jeszcze tego samego dnia!!
biedactwo
ale nie przejmuj sie ja ostatnio Julke malo nie zabilam przywiezalam karuzele w lozeczku a ona w nim lezala i mi sie z reki wyslizgnela i prosto na nia poleciala szczescie ze te patyczki plastikowe upadly obok a na jje buzie spadl misiu ale tak strasznie plakala ze az byla fioletowa odrazu pojechalam z nia do lekarza sprawdzic czy wszystko dobrze od tej pory karuzelka w nogach jej przyczepiona by nie spadla zas

Stary 2010-05-25, 19:55   #2010
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcronik mozesz jeszcze raz napisac swojego maila? przesle ci fotke Oliwki.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

drcronik juz mam - wysylam.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

poszlo
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości