|
|
#1951 | ||
|
Raczkowanie
|
Oszzz Tyyyy!!!
Kurcze boli NO! Choć tak na poważnie to nie wiem czy mogę to co czuję nazwać bólem. Ogólnie to taki efekt ściągania zębów są wrażliwsze i jakby nie miały tyle sily gryść Troche takie uczucie jakby to nie moje zęby w tej mojej buzi Ale da się wytrzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakie PIĘKNE ZĘBY!!!!! Wydrukuje i powiesze na lodówce na te dni dołujące Potrzebuję silnej motywacji! Mogę? Mogę? ![]() TADAM!!! Oto mój aparat z moimi pierwszymi ligaturkami. Jestem bardzo zadowolona z tego połączenia Wygląda jak wygląda a ja czuję się w nich świetnie!!! Więc nie ładne to co ładne a to co się komu podoba
|
|
|
#1952 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
co ja bym dała za takie zęby.... Ja też ... Może bylo usunąć te 3 zęby i miec idealną symetrię . |
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawalo mi sie, ze tak uslyszalam od orto Nie zaproponowala mi tego samocostam Mam nadzieje, ze dlugo tego czegos nie ponosze Kolejne 600 zl pojdzie sie... Aparat na dol nosze 3 tyg. Za kolejne 3 tyg mam miec zakladany luk gorny i "podniebny" A moja wade ciezko opisac. Sama nie znam nazwy tej wady. Jak to orto powiedziala"szczeki do siebie nie pasuja". A w moim profilu zobaczysz moje zebole. Karadisa moja orto tez sie zastanawiala z tym lukiem podniebnym. Bo i tak mam szeroka gorna szczeke. Ale niestety zrobila obliczenia i wynik jest jednoglosny. Na dole mam szersza szczene. Zrobila mi dzis wycisk. Dobre chociaz to, ze nic nie placilam za wizyte
Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2010-05-25 o 20:30 |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Raczkowanie
|
noemi, pewnie coś tam z rotacją, ja tak mam...
zamiast górnego zęba na dwa zęby, to ja mam ząb na ząb... ![]() + kły, które swoją drogą coraz mniej widac i bardzo mnie to cieszy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() czyli bez gumeczek, drut zamkniety w zamkach
|
|
#1955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaką masz wadę? bo patrząc na zęby zbytnio jej nie widać
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się trochę nacierpiałam, żeby był taki efekt, nie raz żałowałam, że zdecydowałam się na aparat, bo miałam wrażenie, że czas leci, a efektów nie ma... No ale nareszcie nadszedł ten dzień ![]() Oczywiście po zdjęciu aparatu i spojrzeniu w lustro miałam ochotę płakać, taki miałam szok. Dziąsła popuchnięte, bolące... Teraz za to męczę się z retencją.
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wlasnie. Akurat zeby mam w miare proste. Wejdz w moj profil. Mam zly zgryz, ale nie wiem jak go nazwac bo dolna szczeka jest przesunieta lekko do przodu i w lewo;/ No i gorna za waska (mimo, ze waska nie jest) kiedys pokazywalam podobny przypadek do mojego, moze pozniej znajde.
|
|
|
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
ale to nie rzecz w tym, czy one są krzywe.. bo ja mam na przykład tylko kły, a reszta zębów stoi w prostych łukach, na szczęście, ale szczęki nie są do siebie dopasowane. dół masz podobny do mnie, tzn moje nie są tak poprzestawiane, ale tak samo cofnięte, albo inaczej - wychylone do środka/tyłu.
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi zapodałaś komplementa
Dobra dobra Dla przypomnienia wrzucam swoje okropne zębiska! Mam nadzieje, że ten widok już wkrótce to będzie tyyylkooo złe wspomnienie!
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dawalas fotki?? Bo szczerze to ogladam wszystkie, ale ciezko mi pozniej dopasowac w glowie ktorej to ktore zeby
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja stwierdziłam, że zaraz po wyleczeniu pójdę sobie na wybielanie W ogóle, na pierwszy rzut oka, ząbki masz bardzo ładne i nie są takie krzywe
|
|
|
#1962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zęby to zawsze był mój kompleks a takie słowa jak Twoje to dla mnie naprawdę nowość Dlugo dojrzewałam do tego żeby coś zrobić z tymi moimi zębiskami. Mam zgryz krzyżowy górnej dwójki i dolnej trójki. Do tego ta dwójka właśnie nie rozwinęła się prawidłowo i jak taki wąski kikut na który po leczeniu założe licówkę. Poza tym druga dwójka też ciemna bo po leczniu kanałowym wieć pewnie też się licówki doczeka Jedynka z ukruszonym różkiem no i asymetria Co by tu jeszcze wyszukać
|
|
|
#1963 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ja zdejmuję niedługo i też będę mieć taki aparacik retencyjny ![]() A powiedz Ty mi - nosisz go non stop czy tylko w nocy? I seplenisz w nim? ![]() Cytat:
|
|
|
#1964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa już sobie przypomniałam... złe zachodzenie zębów...
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak bede miec zabieg chirurgiczny, wiec niepotrzebnie wydawalabym tyle kasy na ten drugi rodzaj aparatu. Jeszcze nie wiem ile bede nosic ten podniebienny, ale chyba nie bedzie to trwac dlugo, bo pojde do chirurga, zeby nacial mi szczeke ![]() A z reszta nawet jakby mi zaproponowala to musialabym odmowic. Rodzice funduja mi aparat, a i tak czuje, ze za duzo kasy ciagne na to od nich;/ |
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moją wadą (szpary) może być tak, że bez systematycznego noszenia retencji zęby się znów rozjadą, więc im dłużej będę nosić, tym lepiej. Wiadomo, że na jakieś "wielkie wyjście" mogę zdjąć. Co do seplenienia, to niestety, mam z tym problem teraz :P ale orto powiedziała, że przejdzie
|
|
|
#1967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czy może to cudzy łokieć? ![]() po próbuję zwizualizować sobie to ćwiczenie, nawet podejrzliwie spoglądam na swój łokieć, ale ni hu hu nie umiem...
|
|
#1968 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Jak przeżyłyśmy tyle czasu z drutkiem na zębach to i przeżyjemy seplenienie w retencji ![]() Cytat:
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 300zł za jeden, drogie to paskudztwo...
|
|
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
Nie, jestem wysoka brunetka. Ale jesli ktos mi sie podoba, mowie o tym wprost bez wzgledu na plec i wiek.
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie nie. Najpierw musi mi ustawic zeby do prawidlowego zgryzu. Jakbym teraz miala zabieg to pewnie przez pol roku(jak nie dluzej) nie moglabym zamknac szczeki. Sincarne tez mialam o to zapytac
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Zmiana ortodonty w trakcie leczenia??? Dobry pomysł czy raczej nie? 19 maja minął mi rok z aparatem. Postawiłam takie pytanie, ponieważ uważam, że moje leczenie się cofa zamiast iść do przodu. Fotki załączałam jakiś czas temu. Za chwilę dołączę odnośnik do ostatniego postu.
#801 w 1 zdjęciu jest pomyłka: zamiast 15 marzec to jest 15 kwiecień:P Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2010-05-25 o 22:25 |
|
|
|
#1973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi kazano nosic wyciagi non stop. Wada, ktora powstala w trakcie leczenia jest trudna do skorygowania wiec scisle trzymam sie zalecen. Dlatego tez nie licze na rychle pozegnanie z gumasami.
|
|
#1974 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
), drogo okropnie, ale cóż, trzeba płacić...A po jakim czasie masz się zgłosić na wizytę kontrolną z retencją? Cytat:
Cieszę się, że nie miałam aż takich przebojów z zębami... Życzę wytrwałości w pokonywaniu bólu
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj fakt, prostowanie zębów do tanich przyjemności nie należy... Mam przyjść 9 czerwca na wizytę.
|
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Ja, jak już wspominałam wcześniej mam tyłozgryz i teraz wstawię fotki
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomylilam sie. mialam na mysli KCIUK
|
|
#1980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wcale glowy krzywo nie trzymam wmawiam sobie, ze kiedys po zalozeniu dolu i wspolpracy z wyciagami to sie naprawi, choc szczerze mowiac, nie przeszkadza mi to, bo tego nei widac nigdzie indziej jak na zdjeciu. Ogolnie zabki masz ladne i nie przejmuj sie, bo zapewniam, ze to zdjecia wyciagaja rozne niedoskonalosci, ktorych nikt poza nami samymi nie dostrzega na zywoedit: ekhm, chyba przesadzilam z ta asymetria, przepraszam, jesli nazwymyslalam Ci wad
Edytowane przez dzidka Czas edycji: 2010-05-25 o 23:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Bede miec jednak zakladany aparat podniebny
O matulo 3 aparaty w gebie
Jakie PIĘKNE ZĘBY!!!!! Wydrukuje i powiesze na lodówce 

), drogo okropnie, ale cóż, trzeba płacić...