Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 21:30   #2101
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Położna nam powiedziała, że to dziecko wie najlepiej kiedy wyjść. Jak będzie gotowe to wyjdzie i żeby nic nie kombinować.
Zgadzam się
do 40 tc nie ma sensu nic robić. Natura jest mądra

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:30   #2102
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
noo super wiesci ciesze sie ze wszystko ok a zdjecie faktycznie niewyrazne nie obraz sie ale ja niewiele widze
no pewnie ze sie nie obraze bo ja tam sama prawie w ogole nic nie widze tylko ten duzy nos no ale doktorek szturchal to moje dziecie a ono uparte po matce i tylko kopa sprzedala ale ani myslala sie obrocic. tak wiec przez moje cholerne lozysko na przedniej scianie wywalilam w sumie 200 zl na darmo no ale przynajmniej wiem ze wszystko z nia dobrze bo sie troche martwilam tymi leniwymi rucham.

ja wydatkow na dziecko nie podliczam... ale poszlo juz pewnie cos kolo 4-5 tys jak nie wiecej.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:31   #2103
vette
Zadomowienie

Cytat:
tak wiec mamy kolo 8000 wydanych na nasze dziecie
my planujemy nie przekroczyc 3,5, a czy sie uda?!
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:35   #2104
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A czy ktoras z Was zapisuje sobie wszystkie koszty, zeby podliczyc na koniec wszystko?
mam wszystko zapisane
Tyle, że my większość dostaliśmy ale policzyłam ile musielibyśmy wydać aby mieć te wszystkie rzeczy.

Stary 2010-05-25, 21:36   #2105
itakasia
Zakorzenienie

dobranoc
Stary 2010-05-25, 21:39   #2106
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Hm...Ty mimo wszystko trochę rzeczy dostałaś prawda?
Nam odchodzi wózek, krzesełko do karmienia- czyli około 1500zł. Ale nawet gdybyśmy sami kupowali, to spokojnie byśmy się zmieścili w takiej kwocie.
Też dasz radę

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:40   #2107
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą dziewczyny chcialam was zapytać, bo zauważyłam ze dużo z was ma juz poprane ciuszki maluszków i stąd moje pytanie. Dlaczego tak szybko? Nie lepiej poczekac do czerwca ew lipca, zalezy na kiedy terminy.. I mieć ciuszki pachnące wiatrem wysuszone na słoneczku świeżutkie a nie przeleżone miesiąc w szafie? Takie jest moje zdanie i bede z tym zwlekała mimo iż termin mam na 5 lipca Fakt, może później zabraknąć sił i wogóle ale zawsze są mamy, siostry do pomocy no chyba ze juz naprawde nie ma kto pomóc to wtedy robi się samemu w miare sił i mozliwości. Ot taka moja dygresja i ciekawość.
siostry nie mam
Mama 250 km od nas, teściowa 150 km

Jesteśmy tu sami więc trzeba myśleć o wszytskim.

Ciąża pod specjalnym nadzorem z zawieszką "uwaga, grozi wcześniejszy poród" Umarłabym z lęku gdybym się nie przygotowała... Oczywiście jest M i wiem, że byłby w stanie zrobić wszystko ale pracuje, opiekuje się mną, psem itd.

Reasumując - dla świętego wewnętrznego spokoju mam już wszystkie potrzebne rzeczy, spakowana torbę i wyprane ciuszki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 21:41   #2108
agravka
Wtajemniczenie

lazurku
http://www.allegro.pl/item1039046937...ga_gratis.html
tutaj kupowalam, naprawde polecam. wybieralam kolor stelaza i mate edukacyjna. Z czystym sumieniem polecam. No i szybko bardzo przyszlo.
co do spirytusu, to podobno w aptece nie ma mozliwosci dostac ( tak mowili na SR), ale w kazdym sklepie monopolowym czy calodobowym mozna dostac i on sie jak najbardziej nadaje.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:42   #2109
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
my za sam wozek dalismy 3200 wiec nie bylo by szans. ale my wszystko kupowalismy nic nie dostawalismy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:45   #2110
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
noo super wiesci ciesze sie ze wszystko ok a zdjecie faktycznie niewyrazne nie obraz sie ale ja niewiele widze

natchniona wami podliczylam z grubsza.
bez ciuszkow laktatora i butelek wyszlo mi 5900
laktator i butelki bede miec za okolo 200 zl
a ubranka nie jestem w stanie podliczyc. mysle ze okolo 2500 ale to sa ubranka praktycznie na poltora roku te ktore kupowalismy w londynie wiec teraz tylko bede pojedyncze brakujace rzeczy kupowac.
No nieźle. Ale faktycznie sam wózek macie bardzo drogi.
Stary 2010-05-25, 21:47   #2111
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Co do sexu.. dla mnie on nie istnieje Zupełnie nie myślę o tym.. a i tż jest jakiś abstynencyjny. Ale my chyba oboje mamy takie liche temperamenty.
heloł to skąd ten brzuszek
żabka super ze wsio ok
Cytat:
A czy ktoras z Was zapisuje sobie wszystkie koszty, zeby podliczyc na koniec wszystko?
tak ja , ale wszystkiego jeszcze nie mam
linka a skad pewnosc ze urodzisz w terminie...ja piore teraz zeby potem nie robic wszystkiego naraz ...to sie wydaje ze tyle czasu jeszcze...u mnie porod o czasie za 47 dni potem jak bedzie dzidzia to na biezaco bedziemy mialy wszystko swiezutkie jak pralka nie bedzie nadazala z praniem
Tez nie mam jeszcze wszystkiego
muminek
wiolek ale i tak dziecka nie bedziesz wystawiac na promienie chyba
lazurowa jejku trzymaj się i wypoczywaj wypoczywaj wypoczywaj bo latasz jak szalona ostatnio

A ja niestety tez nie dojade bo auto od lakiernika dopiero na sobote bedzie
bajka super ze wszystko ok a buziolke widac
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Siala - mój gin powiedział tylko aby uważąć bo podczas orgazmu (kobiety - żeby sprawa była jasna) dochodzi do skurczy macicy i to może wywołać wcześniejszy poród.
dlatego bylam przerazona na poczatku jak mialam zakaz bo seksu nie bylo ale na co nie mialam wplywu ...sny mialam takie ze wybudzal mnie orgazm a potem sie dodatkowo stresowalam i brzuch bolal i sie spinal ....
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

dziewczyny mam pytanie odnosnie spirytusa 70% do pempka czy ktoras dostala go w aptece? czy ktoras kupila??
polecaja samemu rozrabiac w stosunku 2:1 np 100ml spirolu 50ml wody

Na SR była babka która mówiła o tej krwi pepowinowej (dopiero ktoras z dziewczyn wspominała ze u nich tez to bylo.)..chyba nalot na wszystkie SR robią i generalnie z kosztami jest tak umowa 600,- za pobranie krwi 1390 czy jakos tak ale tylko w maju bo promocja na dzien matki a normalnie 1790 no a potem co rok abonament czy jakos tak 430,-...potem bylo ogolnie o kapieli noworodka...TŻ swietnie sie spisal
ogólnie o pielegnacji pepka, noska...kosmetykach..zeby nie stosowac z parafina bo sie zatykaja pory..tylko nat olejki typu hipp , rossmann babydream etc...o sudocremie ze tylko w razie zapalenia...i zeby sudocrem zmywac czyms tlustym..o zaletach wiaderka nawet mówiła, TŻ się napalił...ale generalnie polecała zwyklą wanienke.
a poza tym o tym wszystkim co pilotka wymienilas tez dzis mialam a o hormonach wiedzialam i tez o tym mowila

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-25 o 21:50
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 21:48   #2112
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie.
To chyba wszystko...
współczuję. Kochana - trzymaj się, dasz radę!!!!

Stary 2010-05-25, 21:49   #2113
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hm...Ty mimo wszystko trochę rzeczy dostałaś prawda?
Dostalam wszystkie ciuchy do 6 miesiaca zycia w neutralnych, stonowanych kolorach i zabawki typu: chustawka fisher, karmnik, mata, chodzik i takie cos na linach do podskakiwania
Wszystko inne kupujemy.
Stary 2010-05-25, 21:51   #2114
niezawsze
Zakorzenienie

Lazurka Anoxa mnie uprzedzila baty za ten remont powinnas dostac bo widzisz, ze wszystko ma wplyw masz teraz nauczke i musisz lezec, mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze i najwazniejsze ze wszystko zamkniete mam nadzieje, ze zadne bakterie sie Ciebie nie uczepily aczkolwiek slyszalam, ze zapalenia, bakterie itp moga wlasnie tez spowodowac dolegliwosci rozne jak skurcze, skracanie sie szyjki itp., ale bedzie dobrze najwazniejsze, ze jestes pod opieka lekarza.
Bajka ciesze sie, ze dzidzi zdrowa troche widac malutka

Cytat:

dziewczyny mam pytanie odnosnie spirytusa 70% do pempka czy ktoras dostala go w aptece? czy ktoras kupila??
Kurcze raczej nie dostaniesz rozcienczac trzeba, ale slyszalam, ze nawet lepszy od spirytusu do pepuszka jest plyn jakis i nie jestem pewna czy Vette o nim nie pisala.

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-05-25 o 22:05
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:55   #2115
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

natchniona wami podliczylam z grubsza.
bez ciuszkow laktatora i butelek wyszlo mi 5900
laktator i butelki bede miec za okolo 200 zl
a ubranka nie jestem w stanie podliczyc. mysle ze okolo 2500 ale to sa ubranka praktycznie na poltora roku te ktore kupowalismy w londynie wiec teraz tylko bede pojedyncze brakujace rzeczy kupowac.
ja tak jak wcześniej pisałam policzyłam wartość rzeczy, które posiadamy i wyszło mi 7 630 zł.

Stary 2010-05-25, 21:55   #2116
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Podliczyłam koszty z ciekawości i wyszło mi ok 900 złotych bez wózka i fotelika.
Ok ja idę spać, bo padam na twarz. Zapowiadali silne burze w nocy, mam nadzieję, że sie im nie sprawdzi.
Dobrej nocy mamuśki
Stary 2010-05-25, 21:55   #2117
vette
Zadomowienie

Cytat:
my za sam wozek dalismy 3200 wiec nie bylo by szans. ale my wszystko kupowalismy nic nie dostawalismy
No wiec wlasnie, kupiliscie wypasny wozek
My za zestaw fotelik+wozek zaplacimy ok 1800 zl.
Wozek nowy, na gwarancji a fotelik uzywany ale tez jeszcze 1,5 roku na gwarancji.
Podobnie z rzeczami, ktore sa drogie ale uzyteczne tylko przez krotki okres czasu, typu laktator, sterylizator i podgrzewacz, wszystko kupilam/kupie conajmniej o polowe taniej.
Stary 2010-05-25, 21:56   #2118
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
ja mam jedna posciel i narazie nie kupuje wiecej bo nie ma sensu. synus narazie i tak poscieli nie bedzie uzywal bo kolderka za ciepla na lato a podusia to dopiero potem
Cytat:
Nie kupuję żadnej pościeli.
Ani poszewek ani wkładów. Moje dzieciątko będzie spało w śpiworku lub pod kocykiem .
Dopiero na jesień będę się w nie zaopatrywać . A do wózka też kocyk i pieluszka .
a no tak ale ja jestem niemyśląca poprostu jakoś mi się pościel łączy z prześcieradłem bo mój mały też będzie spał na początku w rożku śpiworku albo pod kocykiem więc chyba faktycznie dokupie tylko jeszcze 2 prześcieradełka

lazurowa musisz dużo odpoczywać !!!! i wszystko będzie dobrze na pewno. a swoją drogą mój też bardzo napiera aż gin się zdziwił jak zbadał mnie bo mówi że pcha się główką ale wszystko pozamykane i potem zmierzył szyjkę usg i 36 mm więc w ciągu 13 dni skróciła się tylko 1 mm.

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Wszystko jest bardzo drogie. Ja praktycznie nie mam za wiele. Pare ubranek - na palcach policzyc. Rozek dostalam uzywany od bratowej, ale i tak kupie nowy jeszcze. Musze jeszcze kupic komode na ubranka dla dzidzi, wozek, lozeczko...lista jest bardzo dluga. Moze 5000 tys starczy, w co watpie. Dodam, ze wczesniej prawie nic nie kupilam.
myślę, że to też zależy na ile ktoś sobie może pozwolić bo jakby faktycznie trzeba było to i o wiele mniej by wystarczyło.

ja na pewno nie wydam 5 tysięcy
wózek najdroższy bo 1137 łóżeczko z materacem 280
ciuszki nowe to nie wiem czy 200 zł na nie wydałam, wszystko praktycznie używane to babcia kupowała ale chyba też z 200 -300 w sumie wydała
i myśle że w 3000 tysiakach się zamknę.

dziewczyny głupie pytanie ale po co te szpitale sprzedawały łożyska ?
musze sie dowiedzieć u mnie czy sprzedają czy nie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no ja juz po wizycie... oczywiscie nie jestem super zadowolona bo mała przytulila sie do łożyska i 3d wyszlo nijak. widzielismy jej pysiaka z profilu, od przodu nie szlo bo sie chowala... no ale najwazniejsze ze jest zdrowiutka wazy 1443 g, afi 11 cm wiec w normie, wg usg termin przesuniety na 29 lipca i oczywiscie głowka jak zwykle wychodzi 2 tyg starsza i wg tego termin na 17 lipca jakies niewymiarowe to moje dziecie najwazniejsze ze lekarz nic nie brzeczal pod nosem ze cos jest nie tak. no i powiedzial ze na 100% kobita to juz 5 lekarz plec potwierdza wiec juz chyba mam pewnosc ze nie zostane na lodzie z rozowymi ciuszkami
fotke zamieszczam ale jest lipna... oczywiscie zdjecie zdjecia...
mój wczoraj ważył 1432 wiec mamy takie same wiekowo dzieci
i też z profilu nie dało rady bo rączką zasłaniał ale i tak widać buźke na zdj wiec bedziemy mieć pamiątke super

vette a co to ten octenisept do pepka ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:58   #2119
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Costam costam nr 1 to oksytocyna, a drugie to składnik spermy - prawdopodobnie chodzi o prostaglandyny
Zmusiłyście mnie do szukania niedobre jedne a ja tak nie lubię się przepracowywać :P

Niekonwencjonalne metody wywołania porodu
1. Masowanie brodawek sutkowych. Pod koniec ciąży rzeczywiście może wyzwalać wydzielanie się oksytocyny, która powoduje skurcze macicy.
2. Stosunek płciowy. „Wykorzystywanie” nasienia mężczyzny do indukcji porodu znane jest już od starożytności. Sperma zawiera prostaglandyny, które powodują dojrzewanie szyjki macicy i wyzwalają czynność skurczową. Udowodniono również, że pobudzanie stref erogennych u ciężarnej wywołuje reakcję w postaci skurczów macicy, niezależnie od etapu ciąży.
3. Czasem w wywołaniu porodu pomóc może długi spacer lub ciepła (nie gorąca!) kąpiel.
mnie sie marzxy urodzic w 38 tygodniu

ja jutro wizyta w szpitalu i czekam bo ciekawa jestem czy wszytstko dobrze

ja was podczytuje ale rzadko pisze

lazurowa uwazaj na siebie

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:59   #2120
hd2005
Zakorzenienie

Bajka - ciesze się, że wizyta się udała i maleństwo zdrowe

Stary 2010-05-25, 22:02   #2121
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Kurcze raczej nie dostaniesz rozcienczac trzeba, ale slyszalam, ze nawet lepszy od spirytusu do pepuszka jest plyn jakis i nie jestem pewna czy Vette lub Pilotka o nim nie pisala.
octenisept w sprayu - sprawdzil sie super wiec nie bede nawet kupowac nic innego

wiolek polecaja go w szpitalach, ale tez majowe mamusie juz testuja i sa zadowolone
Stary 2010-05-25, 22:03   #2122
hd2005
Zakorzenienie

Idę do łóżka...

CZAS NA SEN

Stary 2010-05-25, 22:07   #2123
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
octenisept w sprayu - sprawdzil sie super wiec nie bede nawet kupowac nic innego

wiolek polecaja go w szpitalach, ale tez majowe mamusie juz testuja i sa zadowolone
No juz wlasnie wiem, ze Ty pisalas o nim i tez wlasnie slyszalam, ze lepiej no i w sprayu to lepiej dotrze wszedzie, bo ja to chyba bym troche miala obawy wacikiem tak kikuta ocierac krewka jeszcze by poleciala a ja fik bym zrobila

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:07   #2124
aniaa22
Zakorzenienie

uciekam do wyrka. dobranoc mamuski. podobno pelnia idzie to juz znow bedzie po spaniu. no a przy ostatniej zlapaly mnie skurcze...
moze ja wilkolak jakis jestem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:10   #2125
wiolek1
Zadomowienie

papeteria no nie mam zamiaru wystawiać małego na słońce ale piszą, żeby smarować całe dziecko bo promienie przechodzą i przez ubranka ( chyba, że się ma specjalne z filtrami) to i pewnie przez wózek moga przebijać ? a reszta dziewczyn jak ? będziecie smarowac kremem z filtrem przed spacerem ?

Cytat:

ooo super dzięki nie wiedziałam zakupie na pewno bo spirytusu nie miałam zamiaru używać wogóle jakoś mi się to nienaturalne wydaje wysuszac tak na siłę przeciez spirytus jest tak strasznie żrący ;/ Alguien chyba pisała ze u nich odradzają i mówią, że najlepiej zostawić samego sobie ale jeśli jest coś innego niż spityrus to moge próbować
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:11   #2126
olakola
Zadomowienie

Cytat:
niezle... czyli wy w tych nowych blokach mieszkacie? tak sie zastanawialam jak pokazywali twoje osiedle
ja mieszkam w starych, te nowe są komunalne - wprowadzili do nich ludzi, którzy w '97 w powodzi stracili dach nad głową ... ironia losu

Cytat:
A z innych przemyslen, to przeraza mnie troche fakt 6tygodniowego pologu Tzn tyle czasu bez sexu
Wiem, ze niektorym z Was moze sie wydac to dziwne, ale dla osoby przyzwyczajonej do sexu codziennie, to te 6 tyg wydaje mi sie jakas wiecznoscia
myślę, że najpierw nie będziesz chciała, bo nawet siedzieć nie będziesz mogła ...
no chyba, że inna dziurka

Cytat:
Wiecie co? Zamówiłam trochę rzeczy z allegro. Jakieś 30 pozycji.
Koszt? 700zł
Nie ma w tym żadnych pościeli, łóżeczka ani tym podobnych.
Same pierdołki wyniosły 500 (w tym laktator), reszta ciuszki.
no, dzieci kosztują (ale to takie słodkie zakupy)

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a właśnie jakiej firmy kupujecie krem dla dziecka ? ( i jakie firmy mają ) chodzi mi o krem z filtrami żeby posmarować ...
ja kupuję NIVEA - jak na obrazku

Alguien - mi się wydaje, że to ciężko policzyć koszty - no bo jeszcze koszty "mamine" dochodzą - badania, wizyty u lekarza, kremy do brzucha, witaminki, USG itp.

Cytat:
Jestem już po wizycie.
......
Gin powiedział, że musimy zrobić wszystko żeby ta ciąża trwała jak najdłużej, że muszę wyeliminować wszystkie czynniki stresujące, że muszę ustabilizować swoje życie. (Tylko ciekawe jak mam to zrobić).
To chyba wszystko...
trzymaj się kochana , leż spokojnie, oglądaj filmy albo czytaj lekkie książki, będzie dobrze

Cytat:
ja kupiłam gotowe gaziki nasączone spirytusem 70% na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item1004473286..._35gr_szt.html

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-05-25 o 22:13
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:12   #2127
vette
Zadomowienie

Dobranoc
ale sie dziwnie czuje, w sypialni stoi juz zlozone lozeczko
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
jeszcze by poleciala a ja fik bym zrobila

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 22:25   #2128
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
polecaja samemu rozrabiac w stosunku 2:1 np 100ml spirolu 50ml wody
No to nie wyjdzie za nic 70% z tego połączenia . Będzie słabszy. Fakt, że niewiele.
Cytat:
Dostalam wszystkie ciuchy do 6 miesiaca zycia w neutralnych, stonowanych kolorach i zabawki typu: chustawka fisher, karmnik, mata, chodzik i takie cos na linach do podskakiwania
Wszystko inne kupujemy.
No...to już duża ulga. My nie dostaliśmy nic poza pieluchami na próbę . No ale tak jak mówiłam- nam za to odejdzie krzesełko i wózek, więc pewnie porównywalnie. Nie martw się. 3 i pól tysiaka starczy w zupełności.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
a no tak ale ja jestem niemyśląca poprostu jakoś mi się pościel łączy z prześcieradłem bo mój mały też będzie spał na początku w rożku śpiworku albo pod kocykiem więc chyba faktycznie dokupie tylko jeszcze 2 prześcieradełka .

dziewczyny głupie pytanie ale po co te szpitale sprzedawały łożyska ?
musze sie dowiedzieć u mnie czy sprzedają czy nie
No i trochę zaoszczędziłaś
A łożyska sprzedawano, bo są źródłem nieskazitelnych, niepowtarzalnych tkanek, z których robiło (robi się) lekarstwa.

Ja będę smarować.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
no, dzieci kosztują (ale to takie słodkie zakupy)
ja kupuję NIVEA - jak na obrazku
Kupiłam ten sam . Zakupy- nie mówię, że nie. Ale to zaskakujące. Tu 8zł, tu 5, tu 3 i robi się spooora suma

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:27   #2129
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny- minął tydzień, a my jesteśmy już prawie w połowie nowego wątku!!!
nieźle jak tak dalej pójdzie, to kolejny założymy i nawet Alugien się nie rozpakuje

Cytat:
-paklanki
a co to?

Cytat:
a właśnie jakiej firmy kupujecie krem dla dziecka ? ( i jakie firmy mają ) chodzi mi o krem z filtrami żeby posmarować przed spacerem bo wiadomo sierpien- wrzesien jeszcze mocno grzeje i trzeba zabiezpieczać skóre. widziąaam z hipp krem do twarzy ale nie było nic o filtrach a ja chce koniecznie z filtrem i podobno lepiej brać z tymi jakimiś mineralnymi a nie chemicznymi nie wiem jak coś pokręciłam to poprawcie
ja nie kupuję, mam rodzić w sierpniu, z dzidzią i tak przez pierwsze 2 tyg. nie wyjdę na dwór, potem jak będzie słońce, to w razie co kupię parasolkę żeby chronić przed słońcem a krem dopiero na przyszły sezon.

Cytat:
Jestem już po wizycie.
bidulko to wszystko przez te stresy i remont! powinnaś dostać baty!

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ola
zrobilam ciasto czekoladowe, przelozylam kremem i czekam do jutra na konsumpcje

ja właśnie zjadłam dwie kanapki i pomidora ale poczułam głód... dziś zjadłam tylko:
- jedna kanapkę z serkiem almette i pomidorem w plasterkach
- łyżkę sałatki z tuńczyka
- dwie łyżki salatki ananasowo-serowo-kukurydzianej u koleżanki
- dwa krokiety z kapustą i grzybami

no i poczułam głód więc zjadłam te dwie kanapki teraz... to chyba nie tak dużo...tak się pocieszam ...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:35   #2130
olakola
Zadomowienie

ola_k11 - wg mnie za mało jesz
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości