|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() do 40 tc nie ma sensu nic robić. Natura jest mądra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wydatkow na dziecko nie podliczam... ale poszlo juz pewnie cos kolo 4-5 tys jak nie wiecej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że my większość dostaliśmy ale policzyłam ile musielibyśmy wydać aby mieć te wszystkie rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]()
#2106 |
Zakorzenienie
|
Hm...Ty mimo wszystko trochę rzeczy dostałaś prawda?
Nam odchodzi wózek, krzesełko do karmienia- czyli około 1500zł. Ale nawet gdybyśmy sami kupowali, to spokojnie byśmy się zmieścili w takiej kwocie. Też dasz radę ![]()
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama 250 km od nas, teściowa 150 km ![]() Jesteśmy tu sami więc trzeba myśleć o wszytskim. Ciąża pod specjalnym nadzorem z zawieszką "uwaga, grozi wcześniejszy poród" ![]() Reasumując - dla świętego wewnętrznego spokoju mam już wszystkie potrzebne rzeczy, spakowana torbę i wyprane ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Wtajemniczenie
|
lazurku
http://www.allegro.pl/item1039046937...ga_gratis.html tutaj kupowalam, naprawde polecam. wybieralam kolor stelaza i mate edukacyjna. Z czystym sumieniem polecam. No i szybko bardzo przyszlo. co do spirytusu, to podobno w aptece nie ma mozliwosci dostac ( tak mowili na SR), ale w kazdym sklepie monopolowym czy calodobowym mozna dostac i on sie jak najbardziej nadaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
my za sam wozek dalismy 3200 wiec nie bylo by szans. ale my wszystko kupowalismy nic nie dostawalismy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żabka super ze wsio ok Cytat:
linka a skad pewnosc ze urodzisz w terminie...ja piore teraz zeby potem nie robic wszystkiego naraz ...to sie wydaje ze tyle czasu jeszcze...u mnie porod o czasie za 47 dni ![]() ![]() Tez nie mam jeszcze wszystkiego ![]() muminek ![]() wiolek ale i tak dziecka nie bedziesz wystawiac na promienie chyba lazurowa jejku ![]() A ja niestety tez nie dojade bo auto od lakiernika dopiero na sobote bedzie ![]() bajka super ze wszystko ok a buziolke widac ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na SR była babka która mówiła o tej krwi pepowinowej (dopiero ktoras z dziewczyn wspominała ze u nich tez to bylo.)..chyba nalot na wszystkie SR robią i generalnie z kosztami jest tak umowa 600,- za pobranie krwi 1390 czy jakos tak ale tylko w maju bo promocja na dzien matki a normalnie 1790 ![]() ![]() ogólnie o pielegnacji pepka, noska...kosmetykach..zeby nie stosowac z parafina bo sie zatykaja pory..tylko nat olejki typu hipp , rossmann babydream etc...o sudocremie ze tylko w razie zapalenia...i zeby sudocrem zmywac czyms tlustym..o zaletach wiaderka nawet mówiła, TŻ się napalił...ale generalnie polecała zwyklą wanienke. a poza tym o tym wszystkim co pilotka wymienilas tez dzis mialam a o hormonach wiedzialam i tez o tym mowila ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-25 o 21:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
współczuję. Kochana - trzymaj się, dasz radę!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Lazurka Anoxa mnie uprzedzila baty za ten remont powinnas dostac bo widzisz, ze wszystko ma wplyw masz teraz nauczke i musisz lezec, mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze i najwazniejsze ze wszystko zamkniete mam nadzieje, ze zadne bakterie sie Ciebie nie uczepily aczkolwiek slyszalam, ze zapalenia, bakterie itp moga wlasnie tez spowodowac dolegliwosci rozne jak skurcze, skracanie sie szyjki itp., ale bedzie dobrze najwazniejsze, ze jestes pod opieka lekarza.
Bajka ciesze sie, ze dzidzi zdrowa troche widac malutka ![]() Kurcze raczej nie dostaniesz rozcienczac trzeba, ale slyszalam, ze nawet lepszy od spirytusu do pepuszka jest plyn jakis i nie jestem pewna czy Vette o nim nie pisala. Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-25 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Podliczyłam koszty z ciekawości i wyszło mi ok 900 złotych bez wózka i fotelika.
Ok ja idę spać, bo padam na twarz. Zapowiadali silne burze w nocy, mam nadzieję, że sie im nie sprawdzi. Dobrej nocy mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My za zestaw fotelik+wozek zaplacimy ok 1800 zl. Wozek nowy, na gwarancji a fotelik uzywany ale tez jeszcze 1,5 roku na gwarancji. Podobnie z rzeczami, ktore sa drogie ale uzyteczne tylko przez krotki okres czasu, typu laktator, sterylizator i podgrzewacz, wszystko kupilam/kupie conajmniej o polowe taniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lazurowa musisz dużo odpoczywać !!!! i wszystko będzie dobrze na pewno. a swoją drogą mój też bardzo napiera aż gin się zdziwił jak zbadał mnie bo mówi że pcha się główką ale wszystko pozamykane i potem zmierzył szyjkę usg i 36 mm więc w ciągu 13 dni skróciła się tylko 1 mm. Cytat:
ja na pewno nie wydam 5 tysięcy wózek najdroższy bo 1137 łóżeczko z materacem 280 ciuszki nowe to nie wiem czy 200 zł na nie wydałam, wszystko praktycznie używane to babcia kupowała ale chyba też z 200 -300 w sumie wydała i myśle że w 3000 tysiakach się zamknę. dziewczyny głupie pytanie ale po co te szpitale sprzedawały łożyska ? musze sie dowiedzieć u mnie czy sprzedają czy nie Cytat:
![]() i też z profilu nie dało rady bo rączką zasłaniał ale i tak widać buźke na zdj wiec bedziemy mieć pamiątke super ![]() vette a co to ten octenisept do pepka ? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jutro wizyta w szpitalu i czekam bo ciekawa jestem czy wszytstko dobrze ![]() ja was podczytuje ale rzadko pisze lazurowa uwazaj na siebie
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Bajka - ciesze się, że wizyta się udała i maleństwo zdrowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiolek polecaja go w szpitalach, ale tez majowe mamusie juz testuja i sa zadowolone |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Idę do łóżka...
CZAS NA SEN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
uciekam do wyrka. dobranoc mamuski. podobno pelnia idzie to juz znow bedzie po spaniu. no a przy ostatniej zlapaly mnie skurcze...
moze ja wilkolak jakis jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zadomowienie
|
papeteria no nie mam zamiaru wystawiać małego na słońce ale piszą, żeby smarować całe dziecko bo promienie przechodzą i przez ubranka ( chyba, że się ma specjalne z filtrami) to i pewnie przez wózek moga przebijać ? a reszta dziewczyn jak ? będziecie smarowac kremem z filtrem przed spacerem ?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no chyba, że inna dziurka ![]() Cytat:
Cytat:
Alguien - mi się wydaje, że to ciężko policzyć koszty - no bo jeszcze koszty "mamine" dochodzą - badania, wizyty u lekarza, kremy do brzucha, witaminki, USG itp. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-25 o 22:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |||
Zakorzenienie
|
No to nie wyjdzie za nic 70% z tego połączenia
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() A łożyska sprzedawano, bo są źródłem nieskazitelnych, niepowtarzalnych tkanek, z których robiło (robi się) lekarstwa. Ja będę smarować. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co to? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie zjadłam dwie kanapki i pomidora ale poczułam głód... dziś zjadłam tylko: - jedna kanapkę z serkiem almette i pomidorem w plasterkach - łyżkę sałatki z tuńczyka - dwie łyżki salatki ananasowo-serowo-kukurydzianej u koleżanki - dwa krokiety z kapustą i grzybami no i poczułam głód więc zjadłam te dwie kanapki teraz... to chyba nie tak dużo...tak się pocieszam ... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.