operacja krzywego kręgosłupa - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 10:06   #2041
minuki
Przyczajenie

Dot.: operacja krzywego kręgosłupa

Cytat:
Napisane przez arandano Pokaż wiadomość
hej. przeczytałam tylko część tego, co tutaj zostało napisane, ale wynika, że operacja jest bezpłatna. chciałam się upewnić. Jest bezpłatna dla wszystkich czy tylko dla osób niepełnoletnich? czy ktoś miał przeprowadzoną operację przez docenta Kotwickiego z Poznania? dodam, że mam 18 lat i czeka mnie w najbliższym czasie operacja kręgosłupa w odcinku piersiowym, której się strasznie boję i mam obawy, że później będę musiała zrezygnować z wielu aktywnych zajęć, typu pływanie, bieganie i taniec, który jest moim zamiłowaniem.
To może się pochwalę, że ja byłam przez niego operowana
Jeśli o niego chodzi, mogę ci zapewnić, że wszystko będzie dobrze. Jestem juz 7 miesięcy po operacji i dowiedziałam się, ze mogę już wykonywać lekki sport typu steper, spinning, bieżnia... Ważne, by się nie przemęczać, bo nie o to chodzi, prawda?
Z pływaniem to nie wiem, bo nie pływam... Zobaczysz, że będzie świetnie

Pozdrawiam
Przed: 108* i 58*
Po: 28*
Samopoczucie: REWELKA ^3^
minuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 14:35   #2042
Josiahali
Raczkowanie

Hey!
Mam 25 lat i czekam już na termin przyjęcia do Zakopanego z 1,5 roku i jak dzwonię to ciągle słyszę to samo, że były i są problemy z NFZ i nie ma żadnego terminu wyznaczonego. I jeszcze coś tam burkną, że przekaże komuś tam, że się upominam ale pewnie i tak tylko mówią na odczepnego. A coraz bardziej czuję jak jest skrzywiony i jak tylko sobie pomyślę jak mogę wyglądać za parę lat to łzy się cisną do oczu.
Josiahali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 17:50   #2043
aga1500
Rozeznanie

GG do aga1500

Jak dzwonisz do nich to nie pytaj czy masz juz ustalony termin tylko ZE CHCESZ USTALIC TERMIN OPERACJI,ze czekasz juz 1,5 roku i tyle nic wiecej,musza dac ci termin,powodzenia
aga1500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 19:20   #2044
sspineczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Josiahali Pokaż wiadomość
Hey!
Mam 25 lat i czekam już na termin przyjęcia do Zakopanego z 1,5 roku i jak dzwonię to ciągle słyszę to samo, że były i są problemy z NFZ i nie ma żadnego terminu wyznaczonego. I jeszcze coś tam burkną, że przekaże komuś tam, że się upominam ale pewnie i tak tylko mówią na odczepnego. A coraz bardziej czuję jak jest skrzywiony i jak tylko sobie pomyślę jak mogę wyglądać za parę lat to łzy się cisną do oczu.
Poważnie?! Czekasz 1,5 roku na operację?! I to w Zakopanym?! Kurcze, no przyznam, że jestem w szoku. Ja byłam we wrześniu 2006 na konsultacji właśnie w Zakopanym i dostałam termin już na styczeń na operacje. A na drugą czekałam 5 miesięcy. No to weź ich jakoś.... pomęcz jeszcze :P Dużo masz stopni;>?
sspineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 13:40   #2045
dyda78
Raczkowanie

Witam
Chcę poruszyć kilka tematów pooperacyjnych ;-) Cwiczeń i ubierania się.

Miałam operację 15 lat temu we Wrocławiu na Poświęckiej. Pozostało mi 27 st skrzywienia, bez korekcji żeber (bo wtedy nikt tego nie robił, a teraz to ponoć za dużo powikłań płucno-sercowych) - więc garb jest dosyć widoczny.

W sumie w życiu specjalnie się nie oszczędzałam i już ze 3 razy wypadł mi dysk, więc już muszę na kręgosłup uważać. Bardzo mi pomogły wtedy ćwiczenia izometryczne, bo z usztywnionym kręgosłupem cięzko wzmacniać mięśnie pleców normalnymi ćwiczeniami. Chodzę też dużo z kijami nordic walking dla ogólnej kondycji, bo jogging jest nie wskazany. A pływanie to nie dla mnie ;-)

Temat drugi, może kogoś zainteresuje, a może już same do tego doszłyście - to ubieranie się przy garbie, a może lepiej to nazwać kamuflowanie? ;-)
Zdecydowanie najgorszą porą dla nas jest lato. Kiedyś nosilam same duże koszulki, ale przecież do diabla jestem kobietą! I od jakiegoś czasu zaczęłam kombinować... I z pomocą przyszla mi.... moda ;-) W sklepach mamy teraz duży wybór koszulek i tunik z marszczoną górą (patrz foto) - one idealnie kryją plecy! Do lużnych koszulek można dodać pasek, powstanie marszczenie w pasie, które też gubi garba. Do żakietów, kurtek , czy pod kamizelkę doczepiam z jednej strony poduszkę (taką co można kupić w sklepie krawieckim), wtedy ramiona się wyrównują i plecy wyglądają na proste. Poza tym cokolwiek kupuję to staram się by rękaw nie był wszyty na prosto ale po skosie (od szyji - patrz foto) - to na prawdę pomaga pozbyć się dyskomfortu - że wszyscy na Ciebie patrzą ;-)

Wiem, że trzeba akceptować swoje ciało, ale czy to znaczy, ze trzeba też demonstrować swoją "innośc". Ja nie czuję takiej potrzeby. Wazne, że mój facet akceptuje mnie taką jaką jestem ;-) A przecież nie takie choroby ludzie mają i zyć z tym muszą. Więc załamanym swoim wyglądem mówie - głowa do góry! Krzywy kręgosłup to nic strasznego!
Pozdrawiam. dyda
dyda78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 17:39   #2046
Josiahali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sspineczka Pokaż wiadomość
Poważnie?! Czekasz 1,5 roku na operację?! I to w Zakopanym?! Kurcze, no przyznam, że jestem w szoku. Ja byłam we wrześniu 2006 na konsultacji właśnie w Zakopanym i dostałam termin już na styczeń na operacje. A na drugą czekałam 5 miesięcy. No to weź ich jakoś.... pomęcz jeszcze :P Dużo masz stopni;>?
To ja tylko tak długo czekam? Wtedy miałam 48/48 stopni. To sama mam wyznaczyć sobie termin, a oni nie wyznaczają? Jak bym mogła to zrobić to bym wyznaczyła na 2 dzień.
Stary 2010-05-15, 22:36   #2047
agi_82
Wtajemniczenie

Josiahali rozumiem Twoje zniecierpliwienie ja też czekam na termin operacji wiec wiem co czujesz sama chciałabym miec to już za sobą!
ale głowa do góry musimy jakoś dac rade!!! pozdrowionka dziewczyny
agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 08:08   #2048
Karina 7777
Przyczajenie

butterfly,
życzę powodzenia!!!!!trzymaj się!!mam nadzieję, ze będziesz zadowolona..
ps. Byłam kiedys w Trzebnicy, w bud A i B w tych sanatatoriach (czy szpitalach, nie wiem jak to teraz się nazywa)
Napisz mi jeszcze (jesli zdążysz przee operacją) czy ten pręt, który Ci się odczepił uwiera Cię, czy przeszkadza oraz jakie masz obecnie jeszcze skrzywienie. Jeszcez raz zyczę wszystkiego dobrego. Głowa do góry!
Karina 7777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 09:20   #2049
Josiahali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
Josiahali rozumiem Twoje zniecierpliwienie ja też czekam na termin operacji wiec wiem co czujesz sama chciałabym miec to już za sobą!
ale głowa do góry musimy jakoś dac rade!!! pozdrowionka dziewczyny
Tylko toNam pozostało tylko żebyśmy się w końcu do czekały.
A Ty ile czekasz na operację?
Stary 2010-05-16, 21:12   #2050
kolezankaq
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Ja też czekam już prawie rok na operacje w Zakopanym. Będę miała przeprowadzaną resekcje garba. W październiku zaczynam studia i chciałabym operacje mieć przed ale jakoś narazie cicho. Obawiam się że przez operacje mogę nie być na siłach rozpocząć studia. Może to dobry pomysł żeby zadwonic i ich pośpieszyć.. A czy którąś z was dzwoniła kiedyś może do szpitala i to przyniosło jakieś skutki ?
Pozdrawiam i życzę jak najmniejszych problemów z kręgosłupem
kolezankaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 22:09   #2051
agi_82
Wtajemniczenie

hm... ja bylam dopiero na wizycie u ortopedy i w sierpniu jade do LORO na 2 dzionki i wtedy bede miala konsultacje i ustalany termin operacji widze że większosc Was dziewczyny operowana bedzie albo była w Zakopanym? moze jednak ktos jest z LORO pozdrawiam
Stary 2010-05-17, 15:06   #2052
Karina 7777
Przyczajenie

hej, trzeba byc natrętnym to Cię wpiszą. Powiedz, ze masz jakies wazne wydarzenie itp. Napisz czy będziesz miała robią tylko resekcję garba czy cos jeszcze..... a duze masz skrzywienie?/
Pozdrawiam
Stary 2010-05-17, 15:47   #2053
kolezankaq
Przyczajenie

Chyba spróbuje i zadzwonie do nich może to coś da.
Będę miała resekcje garba i implanty wyjmowane tylko że obawiam się tego czy po ich wyjęciu kręgosłup na nowo będzie mi się krzywił... Mam 50 stopni skrzywienia i garb mi pozostał spory bo przed operacją miałam ponad 100 stopni. Mam nadzieję że jakiś efekt będzie po tej operacji...
kolezankaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 09:03   #2054
Karina 7777
Przyczajenie

Kolezankoq, ja mam podobnie tak jak Ty, tez jestem ciekawa czy ten mój garbuś zniknie czy nie po tej resekcji noi po wyjeciu implantów..rozmawiałam z pewnym ortopeda z mojej miejscowsci i mówił, ze kregołsup nie bedzie sie wiecej krzywił tak samo jak sie juz nie wyprostuje bardziej (mysle tu o osobach które sa juz po operacji i chca wyjac prety)jedynie efekt kosmetyczny czyli ta resekcja moze jakby wizualnie zmniejszyc nam skrzywienie..(garb-fuj, brzydko brzmi)
Dowiedziałam się tez ze chcac miec tylko reskecje garba nie trzeba wyjmowac pretów. Nacisna sie wówczas zebra i z tego miejsca wykonuje się przycinanie zeber. kiedys myslałam , ze trzeba dostac sie do samego kręgosłupa, aby potem do zeber..) Ale czy tak robią w Zakopanem, nie wiem...

Ps. Napiszcie mi prosze czy pizama rozpinana jest konieczna gdy się jest juz po zabiegu? bo nigdzie jakiejs sensownej nie moge znależć,a te babciowe mnie przerażają.. POZDRAWIAM

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Spineczko, a ty miałas tylko reskecję? dlaczego masz teraz nieco więcej skrzywienia niz przed, jak to jest mozliwe....czy masz wyjęte pręty też?
Stary 2010-05-19, 14:33   #2055
Josiahali
Raczkowanie

Dzwoniłam do Zakopanego i rozmawiałam z Panią która zajmuję się wyznaczaniem terminu no i jak zaczęłam mieć pretensje, że tak długo czekam tj. 1,5 roku to mi powiedziała, że z moim schorzeniem czeka się 3 lata i nie rozumie mojego zachowania. A najlepsze to to, że mam być leczona na dyskopatie - może to odmiana skoliozy? ja nie wiem skąd im dyskopatia się wzięła. Powiedziałam , że na skoliozę mam mieć operacje.
Ale udało mi się i planowo mam termin na 2 listopada tylko, że to koniec roku i termin może się przesunąć choć wolałam bym, żeby tak się nie stało. Ciesze się że orientacyjnie wiem kiedy i zostałam wpisana na listę.
Dzięki wielkie dziewczyny za radę
Stary 2010-05-19, 16:10   #2056
aga1500
Rozeznanie

GG do aga1500

Cytat:
Napisane przez Josiahali Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do Zakopanego i rozmawiałam z Panią która zajmuję się wyznaczaniem terminu no i jak zaczęłam mieć pretensje, że tak długo czekam tj. 1,5 roku to mi powiedziała, że z moim schorzeniem czeka się 3 lata i nie rozumie mojego zachowania. A najlepsze to to, że mam być leczona na dyskopatie - może to odmiana skoliozy? ja nie wiem skąd im dyskopatia się wzięła. Powiedziałam , że na skoliozę mam mieć operacje.
Ale udało mi się i planowo mam termin na 2 listopada tylko, że to koniec roku i termin może się przesunąć choć wolałam bym, żeby tak się nie stało. Ciesze się że orientacyjnie wiem kiedy i zostałam wpisana na listę.
Dzięki wielkie dziewczyny za radę
No widzisz udalo sie,teraz trzeba tylko czekac,a tym co ona ci powiedziala to sie nie przejmuj bo jak pojedziesz to i tak beda lekarze cie ogladali i to oni decyduja jednak to koncowka roku i faktycznie moga byc zmiany w terminie bo limity im sie koncza ale miejmy nadzieje ze ciebie to ominie i pojedziesz w terminie
Pizama nie przejmuj sie nia tak bo nawet po operacji jk wrocisz z oiomu bedziesz wstawac i chodzic wiec bedziesz sie ubieracwystarczy bluza lub sweter rozpinany albo na zamek dres jest bardzo wskazany
Stary 2010-05-19, 19:46   #2057
agi_82
Wtajemniczenie

aga1500 jak się czujesz?? jak noga? mam nadzieje że już lepiej? nie znamy się ale tak jakoś martwie się i myśle co tam u Ciebie?
buziaki
Stary 2010-05-20, 11:03   #2058
Josiahali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga1500 Pokaż wiadomość
No widzisz udalo sie,teraz trzeba tylko czekac,a tym co ona ci powiedziala to sie nie przejmuj bo jak pojedziesz to i tak beda lekarze cie ogladali i to oni decyduja jednak to koncowka roku i faktycznie moga byc zmiany w terminie bo limity im sie koncza ale miejmy nadzieje ze ciebie to ominie i pojedziesz w terminie
Pizama nie przejmuj sie nia tak bo nawet po operacji jk wrocisz z oiomu bedziesz wstawac i chodzic wiec bedziesz sie ubieracwystarczy bluza lub sweter rozpinany albo na zamek dres jest bardzo wskazany
Mam taka nadzieje, że termin nie ulegnie zmianie ale nie jest to wykluczone, niech tam zostawią dla mnie pule
a tak w ogóle to o ile mogą przesunąć termin ?
Stary 2010-05-20, 12:10   #2059
agi_82
Wtajemniczenie

termin na listopad wow fajnie bo szybko ja bede zapisywac sie do LORO i jak dzwoniłam pytac o kolejke to powiedzieli mi ze nawet 1,5 roku nie wiem jak wytrzymam tyle czasu z tym moim kregosłupem wiem że jest możliwośc szybszej operacji w "uzasadnionych przypadkach" ciekawe co to są za przypadki jak myslicie dziewczyny??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

Stary 2010-05-20, 18:14   #2060
aga1500
Rozeznanie

GG do aga1500

Agi wysłałam Ci prywatna wiadomosc!
a to ze gadaja o takim dlugim terminie to oni tak zawsze ni mowili ze nawet do 2 lat bede czekac ale jesli sie ich pilnuje i zadrecza lub trafi na kogos fajnego w rejestracji mozna to przyspieszyc,bo tak to odwlekaja czas do maximum wszystkim.
Stary 2010-05-20, 18:31   #2061
Kasiienia
Raczkowanie

Hej!

Mam 14 lat i skoliozę idiopatyczną 58* w piersiowym i 51* w lędźwiowym,
28-go kwietnia wróciłam z 3-tygodniowego pobytu na rehabilitacji w Zakopanem, gdzie założyli mi gorset, ale pod koniec pobytu kazali go zdjąć. 29-go lipca wyznaczyli mi termin na kontrolę i zobaczymy czy przyspieszą termin operacji. Na razie jest ona wyznaczona na 7.2.2011, a to długo ..
Na dodatek doszły bóle w odcinku lędźwiowym.
Ćwiczę wg. pouczenia, ale niewiele to daje.
Mam nadzieję, że już niedługo będę chodziła z prostym kręgosłupem

Pozdrawiam wszystkich, którzy mieli już operację i którzy będą mieć

Przepraszam, przez przypadek dwa razy dodałam jeden post, nie wiem jak go usunąć.
Zostawcie ten drugi ;p (jeśli tak się da)

Edytowane przez Kasiienia
Czas edycji: 2010-05-20 o 18:43
Kasiienia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 18:41   #2062
Kasiienia
Raczkowanie

Hej!

Mam 14 lat i skoliozę idiopatyczną 58* w piersiowym i 51* w lędźwiowym,
28-go kwietnia wróciłam z 3-tygodniowego pobytu na rehabilitacji w Zakopanem, gdzie założyli mi gorset, ale pod koniec pobytu kazali go zdjąć. 29-go lipca wyznaczyli mi termin na kontrolę i zobaczymy czy przyspieszą termin operacji. Na razie jest ona wyznaczona na 7.2.2011, a to długo ..
Na dodatek doszły bóle w odcinku lędźwiowym.
Ćwiczę wg. pouczenia, ale niewiele to daje.
Mam nadzieję, że już niedługo będę chodziła z prostym kręgosłupem

Pozdrawiam wszystkich, którzy mieli już operację i którzy będą mieć
Kasiienia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-21, 18:42   #2063
wyszukiwarka
Zadomowienie

a mi przyszła odpowiedź na moje odwołanie,które wysłałam do komisji wojewódzkiej...no i przyszło...

że jestem zdrowa....
Boże... mój kręgosłup był prawie w 100% pokrzywiony...zmasakrowan y,ale co tam ich obchodzi ludzkie nieszczęście... nawet głupich 150zł. przyznać nie chcą...
Stary 2010-05-22, 19:35   #2064
malenka94
Rozeznanie

Mało się tutaj udzielam.

Może tak.Miałam operację skrzywienia kręgosłupa 5 lutego 2010 roku w Zakopanym.Wykonywali zabieg metodą z boku ''przodem''.Wstawili mi 4 śruby.Z 82 stopni w odcinku piersiowym zostało mi 60 stopni.Byłam załamana.Ja młoda dziewczyna a taka mało mnie wyprostowali ? Jakoś dotrwałam do kontroli.Miałam ją 20 maja.Wykonali mi rtg i okazało się że mi się kręgosłup naprostował 4 stopni.Teraz mam 56 stopni.Nie spodziewałam się tego.Lekarz powiedział mi że mam ładną sylwetkę przy tylu stopniach.Z gabinetu wyszłam zadowolona.

skoliotyczka po operacji ze słabą psychiką

akceptuję siebie

zmieniam nastawienie

Nikt nie wie jaka jestem samotna...
Nikt...
Nikt nie rozumie co ja czuję...
malenka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 10:28   #2065
Fion a
Raczkowanie

ja miałam 50parena 50pare po operacji zostało ok 20na 20 nie wiem dokładnie bo mało mnie to interesuje garbik troche pozostal ale nie taki jak przed.Teraz liczy sie to zebym kiedys mogła zrobic cos w domu i nie musiała potem wyc z bolu.ale tak jak gdzies tu przeczytałam to juz mój kregosłup nie był elastyczny na tyle zeby go ładnie naprostowac.
na operacje czekałam przeszło 2 lata ale to dlatego ze dzien przed oeracja sie rozchorowałam,potem mieli remont bloku operacyjnego i tak mineło te 2 lata ale warto było czekac juz jestem prawie2,5 miesiaca i jest ok
Fion a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 20:55   #2066
Agatta14
Raczkowanie

GG do Agatta14

Kasiienia witaj w klubie ja też mam termin operacji w zakopcu na 7.02.2011
Agatta14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 23:07   #2067
Paperlove899
Raczkowanie

dzisiaj jest ten zly dzien kiedy mam dola...wydaje mi sie ze wszyscy na mnie patrza i wiedza o moim kregoslupie...mimo,ze tak wielu lekarzy odradza mi operacje chyba pojade jeszcze do Michalskiego do Warszawy...co myślicie?;]
przyp. ponad 60 stopni napewno dawno nie robilam przeswietlenia, wrodzona;]

Edytowane przez Paperlove899
Czas edycji: 2010-05-25 o 23:08
Paperlove899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 23:19   #2068
Celinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paperlove899 Pokaż wiadomość
dzisiaj jest ten zly dzien kiedy mam dola...wydaje mi sie ze wszyscy na mnie patrza i wiedza o moim kregoslupie...mimo,ze tak wielu lekarzy odradza mi operacje chyba pojade jeszcze do Michalskiego do Warszawy...co myślicie?;]
przyp. ponad 60 stopni napewno dawno nie robilam przeswietlenia, wrodzona;]
60 stopni?! szczerze to ja nie widzę tu nic nienormalnego, żadnego garba żebrowego, bardziej wypukłej którejś ze stron pleców. Twoje plecy, jak na moje oko, wyglądają zupełnie normalnie i prosto

Celinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 23:40   #2069
Paperlove899
Raczkowanie

oj kochana niestety, nie jest kolorowo. tutaj jeszcze z boku wrzucam zdjecie , pod katem troche zrobione. Mam ogolnie straszną manie na punkcie robienia zdjec plecom i ciaglemu przegladaniu sie... jakas paranoja...

moja skolioza jest wysoko polozona, szyjno-piersiowa bardziej

Edytowane przez Paperlove899
Czas edycji: 2010-05-25 o 23:42
Paperlove899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-26, 15:17   #2070
aga1500
Rozeznanie

GG do aga1500

Witajcie
Masz racje troche widać bardziej na zdjeciu z boku.U mnie tez wizualnie nie bylo najgorzej jednak w srodku i na zdjeciach rtg bylo co innego,oczywiscie ja wiedzialam gdzi e mam wypuklenia i nierownosci w mojej postawie i wkurzalo mnie to,teraz zostalo mi 30 st i jak ogladam rtg to widac spora nierownosc oczywiscie bylo duzo wiecej i powinnam sie cieszyc z tego co mi zostalo jednak nie potrafie jakos tymbardziej ze ciagle boli,w piatek ide do poradni leczenia bolu po raz ktorys.....nie dam sie teraz juz splawic,mam dosc tego wszytkiego a w szczegolnosci bolu.Posylaja mnie od jednego do drugiego,kazdy umywa rece a ja cierpie.Do tego ciagle problemy z noga i ropniami.Od poniedzialku znow goraczkuje 2 tyg jestem w domu i zaczyna sie na nowo juz nie mam sil na to wszystko.Doktor jak dzis u niego bylam chcial mnie polozyc w szpitalu uparlam sie ze nie pojde bo od lutego non stop tam jestem,wiecej w szpitalu niz w domu od 4 miesiecy i otwieral mi noge w przychodni.Powiedzialam mu ze nie pojde do szpitala i niech robi co chce,albo ja tu w przychodni otwiera albo wracam do domu bez niczego i niech robi sie co chce,postawilam na swoim.Pewnie nie potrwa to dlugo i preszej czy pozniej i tak bede musiala isc do szpitala jednach chce odwlec ten czas ile sie tylko da
PAPERLOVE masz racje dzis jest ten straszny dzien
Acha a 16 czerwca jade na wizyte do zakopanego z wynikiem scyntegrafii.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości