Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 637 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 13:47   #19081
smerf3
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

Zapomniałam zmniejszyć zdjęcie i rozwaliłam forum;> Eloe proszę nie krzycz

Paprif kiedyś uparcie przyczesywałam włosy u nasady, żeby mi te krótsze kosmyki nie odstawały. Ale pewnego dnia nie chciało mi się ich uczesać zaraz po myciu i poszłam spać. Okazało się, że jeśli ich nie przygładzę to wyglądają nawet trochę lepiej

Jak widzicie na ostatnim zdjęciu mam na połamane i rozdwojone końcówki. Ale nie ma się co dziwić ostatni raz podcinałam dobrych kilka lat temu bo się boję fryzjerów muszę jednak coś z nimi zrobić bo są bezkształtne. Za rok planuję ślub, więc jeśli zrobię to teraz (i ewentualnie ktoś spartaczy) to do tego czasu może odrosną

Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Zapomniałam dodać, że wczoraj nałożyłam na końców olej ze słodkich migdałów. Póki co moje włosy wyglądają tak jak na zdjęciach po użyciu zestawu herbal+taft, w innych kombinacjach reagują mniejszym lub większym puchem. Postaram się w najbliższym czasie i to ich zachowanie udokumentować.
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:49   #19082
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość

Paprif kiedyś uparcie przyczesywałam włosy u nasady, żeby mi te krótsze kosmyki nie odstawały. Ale pewnego dnia nie chciało mi się ich uczesać zaraz po myciu i poszłam spać. Okazało się, że jeśli ich nie przygładzę to wyglądają nawet trochę lepiej

Jak widzicie na ostatnim zdjęciu mam na połamane i rozdwojone końcówki. Ale nie ma się co dziwić ostatni raz podcinałam dobrych kilka lat temu bo się boję fryzjerów muszę jednak coś z nimi zrobić bo są bezkształtne. Za rok planuję ślub, więc jeśli zrobię to teraz (i ewentualnie ktoś spartaczy) to do tego czasu może odrosną

Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
Nie wiem czy mi się dobrze wydaje, ale twój włos nie jest włosem grubym... prawda ? Jeśli tak to jak przy cienkich włosach udało ci się zapuścić takie dłuuuugie włosy... jestem w szoku.
Ja kiedyś też myłam i kładłam się spać, następnego dnia włosy naprawdę były piękne, ale do czasu- przez to, że kładłam się z mokrymi moje cienkie włosy wytarły mi się w jednym miejscu... na szczęście odbudowałam to waxem(było to jakieś 2 lata temu). Widzę jednak, że im są dłuższe tym jest ich mniej, martwi mnie to... czy jestem skazana na włosy do ramion ?
Fakt, że wcale o nie nie dbałam... może jak zacznę poświęcać im więcej czasu będą bujniejsze...

Edytowane przez paprif
Czas edycji: 2010-05-26 o 13:51
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:59   #19083
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mi się dobrze wydaje, ale twój włos nie jest włosem grubym... prawda ? Jeśli tak to jak przy cienkich włosach udało ci się zapuścić takie dłuuuugie włosy... jestem w szoku.
Ja kiedyś też myłam i kładłam się spać, następnego dnia włosy naprawdę były piękne, ale do czasu- przez to, że kładłam się z mokrymi moje cienkie włosy wytarły mi się w jednym miejscu... na szczęście odbudowałam to waxem(było to jakieś 2 lata temu). Widzę jednak, że im są dłuższe tym jest ich mniej, martwi mnie to... czy jestem skazana na włosy do ramion ?
Fakt, że wcale o nie nie dbałam... może jak zacznę poświęcać im więcej czasu będą bujniejsze...

Gruby nie jest, ale bardzo cienki też nie, taki po środku moja mama ma grubsze, ale znam też kogoś kto ma cieńsze;> mam też wrażenie, że na końcach są troszkę cieńsze.
Z koeli zaczęłam się ostatnio martwić, że trace sporo włosów przy myciu. Myję włosy raz na 2-3 dni i najczęściej w okolicach gumki do włosów mocno się plączą, robią się kołtuniki, które potem muszę rozczesać. Jednak jeśli dziennie traci sie ok 100-150 włosów to ja powinnam przez 2 dni nie mycia stracić 200-300 tym niemniej zaczęłam o nie dbać po kątem wypadania. Poprawa już jest, pomiędzy myciami wypada ich tylko kilka. Mam nadzieję, że nie zostanę bez włosów;>
Stary 2010-05-26, 14:04   #19084
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Gruby nie jest, ale bardzo cienki też nie, taki po środku moja mama ma grubsze, ale znam też kogoś kto ma cieńsze;> mam też wrażenie, że na końcach są troszkę cieńsze.
Z koeli zaczęłam się ostatnio martwić, że trace sporo włosów przy myciu. Myję włosy raz na 2-3 dni i najczęściej w okolicach gumki do włosów mocno się plączą, robią się kołtuniki, które potem muszę rozczesać. Jednak jeśli dziennie traci sie ok 100-150 włosów to ja powinnam przez 2 dni nie mycia stracić 200-300 tym niemniej zaczęłam o nie dbać po kątem wypadania. Poprawa już jest, pomiędzy myciami wypada ich tylko kilka. Mam nadzieję, że nie zostanę bez włosów;>
Na wypadanie stosujesz jakieś specjalne specyfiki ?
Na pewno nie zostaniesz.
Gdzieś czytałam(ale pewnie o tym wiesz), że nie powinno się włosów kręconych związywać gumką... najlepsze są różnego rodzaju klamry i spinki.
Stary 2010-05-26, 14:14   #19085
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Na wypadanie stosujesz jakieś specjalne specyfiki ?
Na pewno nie zostaniesz.
Gdzieś czytałam(ale pewnie o tym wiesz), że nie powinno się włosów kręconych związywać gumką... najlepsze są różnego rodzaju klamry i spinki.

Na wypadanie jak na razie łykam Humavit skrzyp i pokrzywa, robię wcierki z pokrzywy i skrzypu no i mam nadzieję, że wax troszkę pomoże. Zawsze związywałam gumką, dopiero z forum dowiedziałam się, że to niewłaściwe często też używam klamerek, ale nie lubię, gdy wbijają mi się w głowę kiedy np opieram się przy siadaniu. Staram się leciutko wiązać gumką, jednak muszę to przemyśleć ze względu na te kołtuniki
Na forum dowiedziałam się wielu nowości, które również chętnie stosuję. Jakiśtam swój sposób pielęgnacji miałam opracowany już wcześniej
Stary 2010-05-26, 14:25   #19086
syrenka
Wtajemniczenie

Smerfie, śliczne masz loki. Pogratulować długości i cierpliwości przy zapuszczaniu.

Produkty z silikonami nie są złe a pielęgnacja je zawierająca jest tu równie uprawniona jak dieta bezsilikonowa.
Należy tylko pamiętać o ich zmywaniu szamponem, żeby się nie nadbudowały.

Jeśli będziesz chciała się przekonać jak działa na twoje włosy dieta bez-silikonowa proponowałabym dłuższe poeksperymentowanie z kilkoma produktami
Może faktycznie twoje włosy preferują silikony a może po prostu konkretna odżywka bez nich im nie podeszła.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:49   #19087
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Smerf poprawiłam Twoje zdjęcie na załącznik, więc wszystko wróciło do normy. Jednak pamiętaj, proszę, o zmniejszaniu zdjęć, jeśli chcesz je zamieścić w ciągłym tekście.
A włosy wspaniałe

Niewyspana91 jeśli wlosy sa podatne na kręcenie, to da się bez lokówek i papilotów.
Dużo pasm? Im więcej warkoczy, tym więcej pasm będzie pofalowanych. Mam nadzieję, że to pomoże Napisz, prosze, jak wyszło.

Losek78 ta barwa z jabłkiem? Nie widze przeciwskazań, by nadał się do oczyszczenia z parafiny Lorysowej.
Silikon w składzie Jantara to silikon modyfikowany i zmywalny wodą - nie ma szans na nabudowanie. Trudno określić przyczynę wypadania włosów. Warto prześledzić wydarzenia ostatnich 2-3 miesięcy, zmiany kosmetyków, choroby i wówczas znajdzie się odpowiedź.

Wilczex ale postrzępione czy wycieniowane? Dla mnie to różnica.

Mhm_ super, że napisałaś do sprzedawcy z all. Ciekawe, czy się zdecyduje napracowac. Mnie sie taki nie przydarzył
Ja też zaczęłam eksperymenty z silikonami (q-80) i jak dotąd jest nieciekawie Moje włosy sa dziś bez życia, podzieliły się na drobne pasma i tak naprawdę pomogłoby im wyłącznie mycie

Edith wracaj szybciutko do zdrowia

Kropcia007 szkoda

Jednak seria Timotei MA silikony. Dostępna jest w Rossman, Naturze i Tesco (w Tesco trafiłam na kompletną serię i w każdym rodzaju odżywek był silikon - jak nie dimethicone, dimethiconol, to amodimethicone )

Seria Garnier dostępna jest w Rossmanie. Dziś sprawdzałam.

_Ewelka___ zgodnie z prośbą

Natalczak - szczęściara Moje włosy obecnie nie lubią się z emolientami. Ale Garnier z awokado i shea jak najbardziej na plus

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:53   #19088
smerf3
Raczkowanie

Syrenko jeszcze się nie poddaję, będę nadal eksperymentować. Na pewno wypróbuję metodę mycia odżywką. Dzięki Wam zainteresowałam się produktami naturalnymi do pielęgnacji i nareszcie mogę porozmawiać z kimś, kto mnie rozumie, a nie patrzy na mnie jak na kosmitę bo mam pełną szafkę kosmetyków do włosów i nie umiem się powstrzymać przed kupnem nowych dzięki Wam poznałam Yunga wygładzającego i maskę Glorii, po której moje włosy są jak po waxie utwierdziłyście mnie także w przekonaniu, że tanie kosmetyki też mogą rewelacyjnie działać
Dziękuję

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Eloe przepraszam za zamieszanie. Po prostu zapomniałam zaznaczyć opcję zmiany rozmiaru zdjęcia.
Stary 2010-05-26, 14:57   #19089
Eloe77

Smerf nic się nie stało. Już naprawione

Ale włosy piekne. No i dieta silikonowa nie jest zła, gdy jest świadoma. Ale nie będe powtarzać po Syrence

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-05-26, 15:06   #19090
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Kropcia007 szkoda

Jednak seria Timotei MA silikony. Dostępna jest w Rossman, Naturze i Tesco (w Tesco trafiłam na kompletną serię i w każdym rodzaju odżywek był silikon - jak nie dimethicone, dimethiconol, to amodimethicone )

Seria Garnier dostępna jest w Rossmanie. Dziś sprawdzałam.
dimethicone chyba nie taki straszny co? bo i tak raz na 2 tyg używam slsowców

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:07   #19091
Eloe77

Z slsowcem bezsilikonowym stosowanym regularnie niegroźny i dimethicone

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-05-26, 15:12   #19092
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Z slsowcem bezsilikonowym stosowanym regularnie niegroźny i dimethicone
no to superancko Czy zaglądała Pani do dziennika regeneracji?

Stary 2010-05-26, 15:18   #19093
norway
Raczkowanie

Zgodnie z obietnica zdjecie. Uwiezcie mi lub nie, ale jak wstalam rano to polowa wlosow byla sprasowana (spie tylko w dwoch pozycjach i zgniatam sobie wlosy) sprobowalam kombinowac z ta poduszka ale.. najczesciej spie bez. Oprocz tego jakas 1/5 wlosow (to co bylo kiedys grzywka) stalo pionowo do gory. musialam to wyczesac i pougniatalam chwile mokrymi rekami. zdjecie rozjasnione zeby bylo lepiej widac.

mycie - rozowy yung, potem joanna miod i mleko bez splukiwania.

to dopiero tydzien bez szamponu i silikonow. postaram sie wrzucic zdjecia wlosow po umyciu (specjalnie dla was umyje rano zeby wyschly na powietrzu)

edit: pierwsze zdjecie jest najbardziej aktualne tzn robione przed godzina. potem kolejno: wczoraj wieczorem (samo mycie yungiem), spiralki po myciu i osuszeniu tshirtem oraz uzyciu joanny, dwa kolejne rowniez po umyciu, nastepne 4 zaczynajac od wymazanej twarzy to zdjecia poranne zaraz po wstaniu, ostatnie po wyczesaniu wlosow. przepraszam was za jakosc ale spalam u babci i nie mialam aparatu.

Edytowane przez norway
Czas edycji: 2010-05-26 o 15:35
norway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:39   #19094
Eloe77

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
no to superancko Czy zaglądała Pani do dziennika regeneracji?
Pani?
Już zrobione

Norway nie wiem, czy to skutek rozjaśnienia zdjęcia, czy rzeczywiście włosy wyglądają na suche i pozbawione blasku. Oj, ten SLS nie przysłużył się, oj nie
Myślę, że w miarę pielęgnowania i nocne zgniecenia będą mniej dawały się we znaki
Ciekawe, co by sie stało, gdybyś miast czesania od razu ugniotła włosy mokrymi rękami. Reanimacja bez czesania

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-05-26, 15:45   #19095
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Pani?
Już zrobione
mówimy tak w żarcie między koleżankami "Ti Pani co dziś robisz" itd

Stary 2010-05-26, 15:53   #19096
norway
Raczkowanie

Eloe - mam wrazenie ze to jednak skutek rozjasnienia zdjecia (a przynajmniej mam taka cicha nadzieje). Jaki mam typ skretu? (tak mniej wiecej) i do jakiego moge dojsc?
Stary 2010-05-26, 16:03   #19097
smerf3
Raczkowanie

Myślicie, że nada się do włosów?

http://www.doz /apteka/ p9106-Aloes_Prima_plyn_1000_ml

Edytowane przez smerf3
Czas edycji: 2010-05-26 o 16:05
Stary 2010-05-26, 16:17   #19098
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślicie, że nada się do włosów?

http://www.doz /apteka/ p9106-Aloes_Prima_plyn_1000_ml
Myślę, że tak aczkolwiek przypuszczam, że po otwarciu data ważności skraca się do miesiąca. Dziewczyny stosują żele aloesowe np. Gorvita albo aloes zatężony dostępny w mazidłach i sklepie Zrób sobie krem.
Stary 2010-05-26, 16:29   #19099
smerf3
Raczkowanie

To da się wypić w miesiąc litr żelu aloesowego?:O
Syrenko czyli lepszy były sok? Gdzie można kupić ten żel Gorvity bo w dozie jest niedostępny. W mazidłach widziałam, ale nie chcę zamawiać samego żelu bo z przesyłka nie wyjdzie zbyt ekonomicznie zanim zacznę sama kombinować z produkcją kosmetyków muszę się trochę dokształcić
Stary 2010-05-26, 16:37   #19100
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
To da się wypić w miesiąc litr żelu aloesowego?:O
Syrenko czyli lepszy były sok? Gdzie można kupić ten żel Gorvity bo w dozie jest niedostępny. W mazidłach widziałam, ale nie chcę zamawiać samego żelu bo z przesyłka nie wyjdzie zbyt ekonomicznie zanim zacznę sama kombinować z produkcją kosmetyków muszę się trochę dokształcić
Soki też zazwyczaj są sprzedawane w opakowaniach po 500 i 1000ml
Zaznacz w dozie, żeby Cię powiadomili o dostępności.
Pewnie trzeba by Gorvity poszukać w aptekach.
Jeszcze do niedawna łatwo dostępna była Paloma, ale niestety producent zbankrutował
Stary 2010-05-26, 17:10   #19101
losek78
Zakorzenienie

Eloe - ja mysle ze to ta farba jest przyczyna https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...loryzujacy.htm
wczesniej bralam odcien brąz korzenny a teraz wzielam czekoladowy i wydaje sie jest o wiele mocniejsza , ale z kazdym myciem jest lepiej , zdązylam kupic tylko olej rycynowy (10 km na rowerze do apteki ) bo mieszkam z dala od cywilizacji , dopiero w weekend pojade do miasta to moze znajade waxa
Stary 2010-05-26, 17:36   #19102
Haylee
Zakorzenienie

losek, ta farba jest w miarę delikatna, stosowałam w zasadzie wszystkie brązy z serii i na tej podstawię stwierdzę, że wcale nie musi być przyczyną wysuszenia chyba, że po farbowaniu nie nakładałaś żadnych masek itp to wtedy niestety jesteś sobie winna tej sytuacji włosków
Stary 2010-05-26, 17:39   #19103
losek78
Zakorzenienie

oczywiscie ze dawaŁam maske po farbie
hm - to tera juz sama nie wiem ? moze potrzebne moim wlosom podcięcie ?
Stary 2010-05-26, 17:42   #19104
mhm_
Raczkowanie

dostałam taką odpowiedź od użytkownika allegro, który sprzedaje krem do loków tigi - ten w innym opakowaniu:

Cytat:
Witam, to już jest nowa linia. Oba kosmetyki mają podobne działanie. Ta stara wersja nie będzie już dostępna,wycofują ją i zastępują nową serią.
jest więc duże prawdopodobieństwo, że będą miały różne składy, niestety składu do porównania nie dostałam. myślę, że to szczegół wart zwrócenia uwagi jeżeli chodzi o dziewczyny, którym ten kosmetyk wyjątkowo podpasował
mhm_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:45   #19105
insanecurls
Raczkowanie

hej dziewczyny,
mam pytanie, znalazłam w almie seboradin i był tam balsam w białym opakowaniu z pomarańczową nakrętką(ten, którego uzywa Ewelka) i jeszcze taki przeźroczysty, oba mają podobne składy i nie wiem na który się zdecydować...:/ oprócz tego była tam nafta z rumiankiem, pomarańczowy seboradin b/s i odżywka b/s w sprayu...

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...enerujacy.html
http://sklep.i-f.com.pl/pl/regenerujacy/13

Ma któraś z was porównanie tych dwóch kosmetyków? byłabym wdzięczna za odp
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:59   #19106
janiaw
Rozeznanie

Mam ten drugi Seboradin. Porównałam skład mojego z tym pierwszym w KWC i są identyczne. Jakoby Seboradin zmienił opakowania. Skład jest ten sam. Tylko cena inna ja zapłaciłam ponad 20zł w zwykłej aptece (chyba 20.90zł)
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:59   #19107
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

Na moich włosach na dobre zagościł łupież. Musiałam odstawić mycie balsamem,choć włosy powoli zaczęły się już przyzwyczajać... Myję obecnię szamponem Clear i używam jedynie balsamu Nivea z żelem Paloma zmieszany. Dosłownie płaczę przed lustrem jak widzę, co dzieje się z moimi włosami ;(

Kochając siebie za to,jakim się jest.

Nauka i dbanie o kręciołki na łebku ; *
piegowata piratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:15   #19108
wilczex
Zadomowienie

Jak widać w dzienniku mam włosy i wycieniowane ( kształt trójkąta) i postrzępione ( może tego akurat nie widać heheh. Lubię, kiedy są wystrzępione, bo wtedy się lepiej kręcą. O wiele lepiej.

A ja zawsze nosze związane gumką włosy. Z tym, że nie taką ściskającą a raczej czymś w rodzaju apaszki., mam nadzieję, że dość jasno to wytłumaczyłam

SMERFIE, ALE MASZ SMERFASTYCZNE WŁOSY!!!!

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:26   #19109
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janiaw Pokaż wiadomość
Mam ten drugi Seboradin. Porównałam skład mojego z tym pierwszym w KWC i są identyczne. Jakoby Seboradin zmienił opakowania. Skład jest ten sam. Tylko cena inna ja zapłaciłam ponad 20zł w zwykłej aptece (chyba 20.90zł)
dziękuję faktycznie różnica tylko w cenie:/
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:36   #19110
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Moje włosy obecnie nie lubią się z emolientami. Ale Garnier z awokado i shea jak najbardziej na plus
Mam nadzieję że u mnie też będzie podobnie nie powstrzymałam się i kupiłam dziś tego Garniera z shea i awokado w Rossmann

Powoli wracam do społeczeństwa, ale leczenie jeszcze potrwa.Skórne sprawy -coś o tym pewnie wiesz
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Jeszcze do niedawna łatwo dostępna była Paloma, ale niestety producent zbankrutował
Ech... szkoda. Dowiedziałam się kilka dni temu że mojemu TŻowi żel Palomy zatrzymywał wypadanie włosów (a stracił On już ich spoooro). W weekend dam mu resztkę mojej Palomy chciałam zamówic wczoraj Gorvitę ,ale właśnie byla niedostępna
Cytat:
Napisane przez piegowata piratka Pokaż wiadomość
Na moich włosach na dobre zagościł łupież. Musiałam odstawić mycie balsamem,choć włosy powoli zaczęły się już przyzwyczajać... Myję obecnię szamponem Clear i używam jedynie balsamu Nivea z żelem Paloma zmieszany. Dosłownie płaczę przed lustrem jak widzę, co dzieje się z moimi włosami ;(
nie smutaj
A próbowałaś nizoralu?
Spróbuj zastosowac OMO

Smerf
śliczne loczki Masz bardzo mocny i regularny skręt no i ta długośc

Kupiłam dziś oprócz Garniera też Biowaxa do ciemnych
I włoski mi się dziś ładnie ułożyły nawet
Po Barwie, masce(odżywka aloesowa Cien+odżywka wzmacniająca Garnier+rycyna), kwaśnej płukance, Naturii z makiem

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

norway a ja nie zgodziłabym się z Eloee. Moim zdaniem Twoje włosy się błyszczą, wyglądają naprawdę nie tak tragicznie, a wręcz całkiem zdrowo
Myślę że przede wszystkim potrzebują, nowej pielęgnacji i czasu odbudują się i będą lepiej znosiły noc tak jak teraz moje. Kiedyś też miałam z nimi trudne życie i długo czekałam na efekty ale było warto
Trzymam kciuki za Twoją pielęgnację

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-05-26 o 20:33
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości