Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 19:40   #1411
Mariola13
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
Moje wymiary ( w końcu popranie zmierzone)
pod: 65/75
w:81/83

Właśnie przyszedł do mnie panache harmony 28DD.
28 D niestety nie było, ale mierzyłam arizę 28D i byla kompletnie za mała miska, dlategozasugerowalam się itym i zamowilam28DD
prosze powiedzcie mi co sadzicie zebym ze spokojem mogla oderwac metki /odesłać
Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Może też być za nisko założony - jeśli marszczy się pod.
Tak, to też może być, ale wtedy na górze będzie jeszcze bardziej "pusto"
Tak samo mnie "załatwiły specjalistki" z karoline Jestem wściekła, bo w przymierzalnie tego za dobrze nie widać, ale ten mój 70FF na moje wymiary 76pod/94 w biuście, jest po prostu za duży Owszem w sklepie ponaciągało się paskami i niby było ok, ale w praktyce fiszbiny właśnie są dużo poniżej pasa pod biustem, gdzie powinny być. Jak je podepcham wyżej, to robi się pusto w misce u góry, a po pewnym czasie fiszbiny zjeżdżają znów niżej. Zresztą jak na nie patrzę to one włażą mi aż na boki tułowia - tam piersi już nie ma , nie mówiąc już jakie ślady robią na mostku

Byłam przypadkiem w jakiejś galerii i zaszłam do salonu Samanty i kupiłam 2 staniki, które sa odpowiednie na mój biust, który nie jest zby duży, a bardziej szeroki Pani powiedziałą, które modele są dla mnie, a które eweidentnie nie, bo liczy się nie tylko komfort, ale i wygląd biustu. Poleciła mi fasony, które będą biust przesuwać do środka i rzeczywiście nic mnie nie gniecie, biust wygląda jak jabłuszka na tacy Pani zresztą miłośniczka bielizny - umie dobrać biustonosz na konkretny biust, bo niestety niektóre biustonosze, choć ładne, to ładnie prezentują się na obfitych, pełnych biustach itd.
Jestem bardzo zadowolona i wściekła jednocześnie. bo za 2 biustonosze dałam 190 zł, a za ten Panache 159 i jest za duży
Dziewczyny czy można jakoś przerobić za duży biustonosz Kurczę był drogi i nie wiem co zrobić Można jakoś np. skrócić fiszbiny, podszyć wkładki mam ten model.
Stary 2010-05-24, 19:50   #1412
Mariola13
Zakorzenienie

A z Samanty kupiłam Arika i Blanka w rozmiarze 70E
Stary 2010-05-25, 07:25   #1413
natalalala
Zakorzenienie

dziewczynki!
dopiero zaczynam moja przygode z dobrze dobranymi stanikami

skorzystalam z przelicznika i jednej rzeczy nie rozumiem
mam
73cm pod biustem ciasno mierzone i
84 luzno w biuscie

przelicza mi na 65C nie ma w rozmiarowce 70tki?
8cm mniej wydaje mi sie sporą róznicą
Stary 2010-05-25, 09:10   #1414
greenaurie
Rozeznanie

8cm nie jest sporą różnicą, ale tylko przy większych biustach.
Twój nie potrzebuje bardzo mocnego podtrzymania, więc myślę, że zadowoli się ścisłymi 70b
Szczęściara

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:27   #1415
natalalala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greenaurie Pokaż wiadomość
8cm nie jest sporą różnicą, ale tylko przy większych biustach.
Twój nie potrzebuje bardzo mocnego podtrzymania, więc myślę, że zadowoli się ścisłymi 70b
Szczęściara
dzieki za odp
czyli rozumiem ze 65c stoi kolo 70b? jesli wziac pare rozm do przymierzania?
Stary 2010-05-25, 09:29   #1416
Monian
Zakorzenienie

Dziewczyny proszę o pomoc, zainteresowałam się tym dobieraniem . Piersi małe ale trzeba o nie zadbać
pod biustem na wydechu 70
w biuście 82

w kalkulatorze wychodzi mi 65 B ale dla mnie to jakaś totalna abstrakcja, teraz noszę 75 A/B w zależności od sklepu
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:52   #1417
greenaurie
Rozeznanie

Natalalala - dokładnie tak, próbuj 65c, 70b, czasem też może być 70c, 65b, 65d itp. zależy jak wypada dany model, trzeba mierzyć. Tylko nie bierz większych obwodów niż ścisłe 70tki.
Monian - szukaj 65b (tak, tak) lub ścisłych 70a, ewentualnie 70b. Obwód 75 jest na Ciebie za luźny, to tak jakby kupować dżinsy o szerokości 100cm na 90cm w biodrach. Poza tym, obwód się naciąga, a miarka nie, więc czasem potrzeba węższego.

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
Stary 2010-05-25, 09:57   #1418
losek78
Zakorzenienie

sprzedawcy na allegro podają często gŁebokośc miseczki - tylko jak sie ja mierzy ?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Stary 2010-05-25, 10:01   #1419
greenaurie
Rozeznanie

Szczerze mówiąc, jest ją ciężko zmierzyć, ale teoretycznie to poprowadzenie miarki przez środek miseczki(od wewnątrz), poprzez najgłębsze miejsce.

Stary 2010-05-25, 11:34   #1420
natalalala
Zakorzenienie

Cytat:
Natalalala - dokładnie tak, próbuj 65c, 70b, czasem też może być 70c, 65b, 65d itp. zależy jak wypada dany model, trzeba mierzyć. Tylko nie bierz większych obwodów niż ścisłe 70tki.
Monian - szukaj 65b (tak, tak) lub ścisłych 70a, ewentualnie 70b. Obwód 75 jest na Ciebie za luźny, to tak jakby kupować dżinsy o szerokości 100cm na 90cm w biodrach. Poza tym, obwód się naciąga, a miarka nie, więc czasem potrzeba węższego.
dziekuje
Stary 2010-05-25, 11:37   #1421
losek78
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc, jest ją ciężko zmierzyć, ale teoretycznie to poprowadzenie miarki przez środek miseczki(od wewnątrz), poprzez najgłębsze miejsce.

dzieki - takie proste a nie moglam skojarzyc , powinnam byc blondynką
Stary 2010-05-25, 12:13   #1422
shinju1986
Raczkowanie

GG do shinju1986

Cytat:
Napisane przez natalalala Pokaż wiadomość
dziewczynki!
dopiero zaczynam moja przygode z dobrze dobranymi stanikami

skorzystalam z przelicznika i jednej rzeczy nie rozumiem
mam
73cm pod biustem ciasno mierzone i
84 luzno w biuscie

przelicza mi na 65C nie ma w rozmiarowce 70tki?
8cm mniej wydaje mi sie sporą róznicą
Ja mam pod biustem 84 cm, a noszę 75. Uwierz mi, te cm to nie jest super wielka różnica.
shinju1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:39   #1423
tikida
Rozeznanie

Mi się bardzo podoba jak leży stanik na Black Cat. Na jednym profilu miseczka rzeczywiście się marszczy, ale na drugim nie. Moim zdaniem stanik jest rozmiarowo dobry, tylko po prostu dopasowany do większej piersi (no i tak powinno być).

Mariola13, fiszbiny zjejżdżają, bo są na Ciebie za szerokie. Można je wymienić na inne węższe, albo zegiąć, ale wtedy miska się jeszcze bardziej powiększy. Może biust Ci zmigruje do niego?
Nie zgadzam się z panią z Samanty, ze na kontrenty biust konretny fason stanika potrzebny, dużo więcej zależy od konkretnego modelu. Balkonetki też mogą być dla Ciebie, ale z węższym mostkiem i z węższymi fiszbinami.
Stary 2010-05-25, 14:02   #1424
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podoba jak leży stanik na Black Cat. Na jednym profilu miseczka rzeczywiście się marszczy, ale na drugim nie. Moim zdaniem stanik jest rozmiarowo dobry, tylko po prostu dopasowany do większej piersi (no i tak powinno być).

Mariola13, fiszbiny zjejżdżają, bo są na Ciebie za szerokie. Można je wymienić na inne węższe, albo zegiąć, ale wtedy miska się jeszcze bardziej powiększy. Może biust Ci zmigruje do niego?
Nie zgadzam się z panią z Samanty, ze na kontrenty biust konretny fason stanika potrzebny, dużo więcej zależy od konkretnego modelu. Balkonetki też mogą być dla Ciebie, ale z węższym mostkiem i z węższymi fiszbinami.
Można gdzieś dostać fiszbiny, żeby wymienić na węższe Tak myślę, żeby może wtedy spłycić nieco miski i dać np. poduszeczki

Jej chodziło o to, że nie każdy biust ładnie wygląda w każdym modelu Niektóre piersi potrzebuję podniesienia, a inne nie , więc nie będzie im potrzeny biustonosz, którego zadaniem jest podnoszenie go
Stary 2010-05-25, 14:20   #1425
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Tak, Shanghai to ten pomarańczowy we wzorek Ja na ścisło mam 76, więc chyba w 70-tkę powinnam się dopiąć
W 70 raczej będzie Ci za ciasno, to jest na prawde bardzo ścisły model. Ja mam pod biustem 76 cm ciasno, luźno ok. 80, najlepiej się czuję właśnie w Shanghaiu 80tce. Czyli na realny wymiar pod biustem. W 75 się zapięłam, ale cięzko było oddychać, a na co dzień noszę 70FF.

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Jeżeli to jest Twoje wesele to wydaj trochę więcej na straplessa - wonderbra to najlepszy tego typu stanik.
Nie do końca się zgodzę - Wondebra może leżeć dobrze, ale też jest dosyć kapryśna - ma krawędź miski zagiętą do dołu, przez co na wielu biustach wpija się w pierś. Moim zdaniem najlepsze są staniki otwarte u góry - jak np. Hestia.

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
A z Samanty kupiłam Arika i Blanka w rozmiarze 70E
Jesteś pewna tego 70E? Samanta ma rozmiarówkę polską, więc to jest co najmniej 2 miski mniej od Twojego regularnego rozmiaru. Aż tak dużo miseczkowe modele? Czy może jednak za małe?

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:38   #1426
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
W 70 raczej będzie Ci za ciasno, to jest na prawde bardzo ścisły model. Ja mam pod biustem 76 cm ciasno, luźno ok. 80, najlepiej się czuję właśnie w Shanghaiu 80tce. Czyli na realny wymiar pod biustem. W 75 się zapięłam, ale cięzko było oddychać, a na co dzień noszę 70FF.

Nie do końca się zgodzę - Wondebra może leżeć dobrze, ale też jest dosyć kapryśna - ma krawędź miski zagiętą do dołu, przez co na wielu biustach wpija się w pierś. Moim zdaniem najlepsze są staniki otwarte u góry - jak np. Hestia.

Jesteś pewna tego 70E? Samanta ma rozmiarówkę polską, więc to jest co najmniej 2 miski mniej od Twojego regularnego rozmiaru. Aż tak dużo miseczkowe modele? Czy może jednak za małe?
Mam na sobie Obejmuje całą pierś, nie bułkuje, jest bardzo nosko zabudowany robi bardzo ładny dekolt Co najwazniejsze dla mnie zbiera ładnie piersi do środka, robi kreseczkę i podnosi biust. Jest to 70E i powiem szczerze, że mogłabym się zapiąć nawet na 2-gą haftkę Robi fajne jabłuszka
Może to i dzwine, ale czuję się w nim komfortowo, nic nie włazi mi pod pachę, nie pije, nie wydusza Zrobiłabym zdjęcie, ale muszę kupić baterie do aparatu.

Dostałam dzisiaj Masquerade Tiffany 70F. Może być, ale gdyby miska była o numer mniejsza nie byłoby źle Chyba włożę do niego wkładki
Stary 2010-05-25, 15:10   #1427
Black Cat
BAN stały

dzięki dziewczyny
nadal się zastanawiam nad Harmony 28DD.. Podoba mi się jak leży pomijając to odchylanie się górnej częsci miseczki..
tak samo było c Cleo georgiem: 28D przylegał itp alespłaszczał a 28 DD ładnie kształtował.. szukam 28D z harmony ale nigdzie nie ma cielistego
a szkodami go oddawać
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 21:17   #1428
brazil133
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bielizniarka Pokaż wiadomość
Może spróbuj kupić przez Internet? Mi też wielokrotnie wciskano staniki z których nie byłam zadowolona potem, tylko dlatego, że pani w sklepie mi robiła wodę z mózgu.
Zmierzyłaś już swoje wymiary, to możesz zamawiać, a jeśli stanik nie będzie pasował, to zawsze możesz go zwrócić. Możesz też iść do dobrego sklepu - na przykład z biuściastej mapy świata. Musisz znaleźć miejsce, gdzie otrzymasz DOBRĄ poradę od kobiet, które się na tym znają. A znając już swój rozmiar i kroje, które Ci odpowiadają, będziesz mogła kupować przez Internet do woli i o wiele taniej
Właśnie tak zamierzam zrobić Znalazłam już sklep w moim mieście i w tym tygodniu się tam wybieram Nie mogę się już patrzeć na te wszystkie źle dobrane staniki, a tym bardziej je ubierać
brazil133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 22:46   #1429
aktogimka
Zakorzenienie

Kupiłam dzisiaj po okazyjnej cenie stanik, nawet znalazłam do niego stringi (szkoda, że nie figi), więc zrobił się komplecik
Sęk w tym, że stanik ma za długie ramiączka Nawet przy maksymalnym ich skróceniu nadal są za długie, wystarczy, że się mocno przechylę w bok i ramiączko mi spada W przymierzalni zrobiłam sobie takie jakby zakładki z tych ramiączek, przytrzymałam i biust wyglądał o wiele lepiej, miseczka nigdzie nie odstawała itd.

Czy któraś z Was skracała ramiączka w staniku? Jeśli tak, to w jaki sposób? Bardzo proszę o radę... Póki co nie odrywałam od stanika żadnych metek, w ciągu dwóch tygodni mogę go oddać do sklepu, a szkoda by mi było go zwracać

Przeszukiwałam wątek, ale nie znalazłam nigdzie info o skracaniu. Mam nadzieję, że nie przeoczyłam

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2010-05-25 o 22:47
aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 00:58   #1430
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was skracała ramiączka w staniku? Jeśli tak, to w jaki sposób?
sposob prosty - odcinasz kawalek ramiaczka z dlugosci
mozna zrobic samemu, mozna udac sie do krawcowej, kosztuje to pare zlotych, zdaje sie.
Stary 2010-05-26, 09:22   #1431
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Powiedzcie czy on jest dobry?
Obwód czuję że jest ok nic mnie nie pije miski też wygodne tylko taki rozpłaszczony ten biust mi sie wydaje

Edytowane przez ewaw71
Czas edycji: 2010-05-27 o 13:31
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 09:24   #1432
greenaurie
Rozeznanie

A wygarnęłaś dobrze? Bo dla mnie wygląda, jak tylko nałożony NA biust.

Stary 2010-05-26, 09:44   #1433
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Wydaje mi się że tak
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 10:16   #1434
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
sposob prosty - odcinasz kawalek ramiaczka z dlugosci
mozna zrobic samemu, mozna udac sie do krawcowej, kosztuje to pare zlotych, zdaje sie.
Mi też ten sposób wydaje się najprostszy Tylko zastanawiam się, czy nie będzie mnie denerwował szew po zszyciu ramiączka w całość Ale z drugiej strony ten stanik kosztował grosze
Poćwiczę na jakimś starym 75B i zobaczę, co mi wyjdzie

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2010-05-26 o 10:19
aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 12:42   #1435
Em91
Przyczajenie

Cześc Dziewczyny zainteresowałam się tym dobieraniem odpowiedniego stanika,tym bardziej,że wydaje mi się,że nosze nieodpowiedni ;/ mogłbyście mi pomóc ?
Mierzone ciasno pod biustem 75 cm
Luźno 78
Obwód biustu w pozycji pochylonej 90 cm
mam nadzieję,że mi podpowiecie jakie staniki moge nosic i gdzie w przyzwoitej cenie mogę kupić biustonosz w moim rozmiarze
Em91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:41   #1436
Emilcia_1616
Zakorzenienie

pod biustem wyszlo mi 70
w biuscie luzno 84/85 bo nie wiem az jak luzno mierzyc

i wyszlo mi 65C/D

i teraz mam pytanie czy kupujac stanik to moge kupowac z push upem czy nie?

boze a ja mam na sobie teraz 75! dawno sie nie mierzylam....a ostatnio schudlam

Edytowane przez Emilcia_1616
Czas edycji: 2010-05-26 o 13:43
Emilcia_1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:29   #1437
Meell
Zadomowienie

Cześć, dziewczyny, potrzebuję pomocy!
Pod biustem mam 68, w biuście - 83 cm, a ten kalkulator liczy mi 60E? Jeszcze 60 to OK, ale miseczka E? Ja pływam w C...
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 16:24   #1438
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Em91 Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny zainteresowałam się tym dobieraniem odpowiedniego stanika,tym bardziej,że wydaje mi się,że nosze nieodpowiedni ;/ mogłbyście mi pomóc ?
Mierzone ciasno pod biustem 75 cm
Luźno 78
Obwód biustu w pozycji pochylonej 90 cm
mam nadzieję,że mi podpowiecie jakie staniki moge nosic i gdzie w przyzwoitej cenie mogę kupić biustonosz w moim rozmiarze
A czy mogłabyś zmierzyć obwód w biuście w pozycji stojącej? Mierząc tylko w pochyleniu może wyjść za duża miska, najlepiej wypośrodkować te dwa wymiary. Teraz wychodzi Ci 70D.

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
pod biustem wyszlo mi 70
w biuscie luzno 84/85 bo nie wiem az jak luzno mierzyc

i wyszlo mi 65C/D

i teraz mam pytanie czy kupujac stanik to moge kupowac z push upem czy nie?

boze a ja mam na sobie teraz 75! dawno sie nie mierzylam....a ostatnio schudlam
65D wychodzi, może kupować push upy, tylko po co. Miseczki z obwodem 65 będą głębsze od tych w szerszych obwodach i dużo bardziej wyeksponują twój biust.

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny, potrzebuję pomocy!
Pod biustem mam 68, w biuście - 83 cm, a ten kalkulator liczy mi 60E? Jeszcze 60 to OK, ale miseczka E? Ja pływam w C...
ale w jakim C, same literki nic a nic nie mówią!
Ten kalkulator trochę za bardzo zaniża (bo jest dostosowany do dużych biustów). Ja bym radziła zacząć od rozmiaru 65D.
Stary 2010-05-26, 16:31   #1439
Klepsydra88
Zakorzenienie

ponawiam prośbę... pisałam post na wcześniejszej stronie. Mogę liczyć na waszą pomoc?
Stary 2010-05-26, 16:53   #1440
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
Witajcie specjalistki

Mam do Was ogromną prośbę, ponieważ często mam problem z doborem odpowiedniego biustonosza - zwłaszcza, że rozmiar rozmiarowi nierówny :/

Zmierzyłam się i mam pod biustem 87cm a w biuście 102cm [akurat teraz przed okresem wiec po sa mniejsze]

liczę na Waszą pomoc
Z brytyjskich staników wychodzi Ci rozmiar 36DD, z polskich staników 80E. A mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno na wydechu? Czy mogłabyś jeszcze zmierzyć obwód w biuście w pochyleniu (czyli tzw biust w zwisie)? Często jest potrzeba korekty rozmiaru o ten pomiar.

A ja nie mam biustu większego przed okresem, tylko po
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości