Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 11:16   #4441
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cześć!
Umieram, jestem szalenie nie wyspana. Remont balkonów za oknem w bloku mnie wykończy

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 11:16   #4442
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dzięki. Kciuki bardzo się przydadzą
Mogę wrzucić później listę jakby co
Prosze bardzo,dosuług i polecam się na przyszłość.
A możesz wrzucić liste,może komuś się przyda.

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Dzień dobryyy
Niedwno wróciliśmy z tygodniowego "miesiąca miodowego"
Było super!

Później napiszę więcej, idę jeszcze się zdrzemnąć, w samolocie niewygodnie się śpi.
Czekamy więc na relacje.

Cytat:
No mnie też zwykle boli na zmiany pogody - szczególnie na spadek ciśnienia. Ale dobrze, że Ci przeszło bez tabletek
No też się ciesze,że samo mi przeszło i nie musiałam brac taletki.
To witaj w klubie,bo u mnie właśnie tak jest nagła zmiana pogody to mi się zaraz spać chce,senna jestem i boli mnie głowa.

Cytat:
Dziewczynki trzymajcie kciuki za salę - żeby nam po starych kosztach pozwolili zrobić wesele na nowej sali Jakoś koło południa tam pojedziemy I zaraz potem po butki dla mnie
Trzymam kciuki.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 11:28   #4443
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Cześć!
Umieram, jestem szalenie nie wyspana. Remont balkonów za oknem w bloku mnie wykończy

uuu znam ten ból .aczkolwiek śmiem twierdzić że gorzej jest jak rury wymieniają
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 11:32   #4444
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
uuu znam ten ból .aczkolwiek śmiem twierdzić że gorzej jest jak rury wymieniają
rury też wymieniają, znaczy się rynny zrywają ze ścian.. okna z klatki..
więc luz pas afryka

E: 4444 post, hell yeah

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2010-05-26 o 11:34
Stary 2010-05-26, 11:49   #4445
chilanes
Zakorzenienie

uuu Black współczuję
A ja marznę w cholernej robocie ;/
Stary 2010-05-26, 12:53   #4446
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ładny, i w sumie jakbyś miała ciepło to super w kabriolecie jechać
no właśnie i zdjęcia w samochodzie byłyby fajne...
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
autko śliczne marzy mi się takie, ale to trochę droga sprawa, więc zdecydowaliśmy się na takie bardziej tradycyjne(chrysler, ale taki niższy i dość długi niewiem dokładnie jaki to;P), od fotografa więc płacimy za nie tylko 200 zł plus dekoracja jaką tam sbie wybierzemy w kwiaciarni

w załaczniku moja słodka sukienka ;P (piszę słodka, bo przyjaciółka powiedziała, ze taka jest ) nie zwracajcie uwagi na ten bałagan za mną bo to jescze po remoncie nam zostały jakieś pierdołki na wykończenia
no właśnie, ten kosztuje jakieś 250zł/godz. to zapłacilibśmy za jakiś 3 godz. w tym dekoracja jest. Teściowie chcą zasponsorować, ale już sama nie wiem, bo własciwie nie may wesela w jakimś stylu retro ani strojów.

A sukienka prześliczna super się nadaje.
Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
nikt nie skomentował mojej nowej wizji odnośnie bizuterii?no doradzcie coś
ps. dla wszystkich wizażowych mam wszystkiego naj najlepszego
mi się bardzo podobają na żyłkach i z kryształków te Twoje bardzo ładne.
Cytat:
ja lubię takie eleganckie samochody ale nie obraź się ale ten jakiś dziwny jest niezbyt mi się podoba

kupiłam sobie wczoraj tę bellisę sun. ale muszę porównąc skład z tą zwykłą bo ta sun to chyba tylko sam skrzyp, wit c i beta karoten. a w tej zwykłej to chyba więcej składników jest... może można to razem brać co?
No właśnie, sama nie wiem czy on mi się podoba czy nie. nigdy nie myślałam o takim, raczej o nowoczesnym aucie. ponoć na żywo wygląda świetnie, w środku kremowa skora i ogólnie nówka w środku i lakier błyszczący
Co do belissy to nie można zwiększać dziennej dawki, więc nie radziłabym brać obydwu.
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
spoko samochodzik znajomi mojej sis jechali czyms takim tylko bialym
mysle, ze slub jest taka okazja przy ktorej mozna zaszalec i sie przewiezc czyms oryginalnym
tylko czy Ci sie przez to kabrio i wiatr we wlosach fryz sie nie zniszczy?
Właśnie, z jednej strony możnaby zaszaleć, z drugiej to trochę zbędny wydatek jak dla mnie. A w ogóle to nie wiem czy taki mi się podoba czy nie. na pewno jest taki inny.
Co do fryzu to faktycznie, może kawałek gdzie będzie filmowane pojechać bez a potem już z dachem.
Cytat:
Co do ciotek, to będą ryczeć za Twoimi plecami, więc na szczęście nie będziesz tego widzieć
Samochodzik fajny. Najbardziej podoba mi się opcja kabrio

Dziewczynki trzymajcie kciuki za salę - żeby nam po starych kosztach pozwolili zrobić wesele na nowej sali Jakoś koło południa tam pojedziemy I zaraz potem po butki dla mnie
he he, no tak, nie będę tego widziała, może dopiero na płycie mam nadzieję, że nikt się nie poryczy na błogosławieństwie, choć u nas będzie ono na maxa zminimalizowane
Trzymam za salę!
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Luskap samochodzik fajny
widzę, że iększości z Was się podoba ten samochód, a ja jakos nie jestem przekonana, musimy pojechać i zobaczyć go na żywo, może wtedy łatwiej będzie zadecydować.
Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Dni skupienia ... łał u nas nie ma czegoś takiego
Ja nie wie mczy tak fajnie z tym małym czasem
nagle sie okazuje ze jest tyle rzeczy do zrobienia ze szok :/
Nie martw się, dacie radę!najgorzej jest się zebrać, potem wszystko można załatwić w 1 dzień. My jak się rozpedziliśmy to całą dokumentację kościół załatwiliśmy w 2 dni, w pt pierwsze spotkanie w poradni (z 3) i jeszcze zostanie tylko spowiedź i odebranie kartki z zapowiedzi z parafii TŻta.

Cytat:
rury też wymieniają, znaczy się rynny zrywają ze ścian.. okna z klatki..
więc luz pas afryka
U mnie jak nie wezmą się w najbliższych dniach za ocieplanie i tynkowanie bloku + wymiany okien i drzwi to obawiam się że może tak być na ślub i to byłaby masakra! Wszędzie biały kurz się wnosi, rusztowania, okna zasłonięte folią, a tu gorąco w sierpniu Mam nadzieję, ze szybko się za to wezmą, albo dopiero po ślubie!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:14   #4447
gospella
Wtajemniczenie

a ja nudze się w pracy
zostało nam 2,5 dnia w sumie, nie licząc soboty
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:28   #4448
ultraradiola
Wtajemniczenie

powiedzcie mi jak przedastawia sie sprawa z licencja w kosciele
przychodze do mojej parafii i co dalej

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:32   #4449
madmuazelle
BAN stały

ultra,mi się zdaje,że idziesz do swej parafi i mówisz poprostu,że chcialabyś aby Ksiądz wystawił/napisał/dał Wam licencje,abyście mogli mieć ceremonie slubną w innym Kościele.Tak myśle,ale niewiem bo to jeszcze przede mną.Czeka mnie to za 29 dni,czyli za miesiąc.
Stary 2010-05-26, 13:55   #4450
mmmmmm
Zakorzenienie

Witam
Odebrałam dzisiaj butki (w załączniku zdjęcie) Są super wygodne i w ogóle nie czuć obcasa Dzisaiaj chcielibyśmy zaliczyć kolejną poradnię ale pogoda nie sprzyja

Luskap fajny ten samochodzik, taki nietypowy Ja nie myślę o wyjmowaniu czegoś takiego ale jest fajny. Tylko bałabym sie jednak jechać w kabrio Ale tak jak napisałaś, można wysunąć dach jak przestana filmować

Cytat:

w załaczniku moja słodka sukienka ;P (piszę słodka, bo przyjaciółka powiedziała, ze taka jest ) nie zwracajcie uwagi na ten bałagan za mną bo to jescze po remoncie nam zostały jakieś pierdołki na wykończenia

a teraz już uciekam do pracy bo się spóźnie na autobus i będe miała ;P
Ładna sukienka

Black masakra z tym remonetem. Pozostaje miec nadzieję, że nie potrwa to długo.
Stary 2010-05-26, 14:08   #4451
Aaś
Zakorzenienie

na weselu na którym byłam 1 maja młodzi mieli kabriolet i że na salę jechało się ok pół godziny to wywiało ich za wszystkie czasy. no i oczywiście odchorowali to parę dni po weselu... także nie polecam.
Stary 2010-05-26, 14:10   #4452
ultraradiola
Wtajemniczenie

mad dziękuje za odpowiedz :P mam tylko nadzieje ze kokosow za to nie sciagna :P
no i druga sprawa bo ktos mi gadal ze obowiazkowe jest spisanie protokolu tam gdzie ejst wystawiana licencja a ja tam nie chce no i sumke fajna sobie zycza

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Witam
Odebrałam dzisiaj butki (w załączniku zdjęcie) Są super wygodne i w ogóle nie czuć obcasa Dzisaiaj chcielibyśmy zaliczyć kolejną poradnię ale pogoda nie sprzyja
ale piekne buciki tez chce takie !!!!!!!

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:29   #4453
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
mad dziękuje za odpowiedz :P mam tylko nadzieje ze kokosow za to nie sciagna :P
no i druga sprawa bo ktos mi gadal ze obowiazkowe jest spisanie protokolu tam gdzie ejst wystawiana licencja a ja tam nie chce no i sumke fajna sobie zycza
Prosze bardzo No,nawet niech się nie ważą brać za to kokosów,bo byłoby to przegięcie pały. No,to musiałabyś się dowiedzieć dokładnie o tym obowiązku.

Tż teraz dzwoni do swojej mamy by zlożyć życzenia na dzień mamy i mowi: wszystkiego najlepszego w dniu kobiet. A ja obok,wiec doszeptalam dzień mamy.A tż no dzień mamy,pomyliło mi się.

Ciekawostki wizażowe mi wykskaują,Wam pewnie też
Przed chwilą mi pokazało.Czy wiesz,że wizażanki najbardziej są aktywne od 19:30 do 22:30 jakoś tak.
albo że jeden troll,miał 117 nickow i wciąż powstają nowe.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-05-26 o 14:31
Stary 2010-05-26, 14:37   #4454
Aaś
Zakorzenienie

I że najbardziej "płodna wizażanka" wypłodziła 46 000 postów w ciągu 2 lat
Stary 2010-05-26, 14:40   #4455
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
I że najbardziej "płodna wizażanka" wypłodziła 46 000 postów w ciągu 2 lat
O wow,no to nieźle.

Fajny konkurs https://wizaz.pl/akcje/10lat/namalujzlosia.php
Stary 2010-05-26, 15:03   #4456
BlackAngel
Adwokat diabła

Ja osobiście miałam okres w swoim życiu, że pierwsze co robiłam po otworzeniu oczek rano to co -> wizaż

na dworku cisza widać panowie robotnicy mają przerwę

Stary 2010-05-26, 15:32   #4457
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Marta, trzymam

Dziewczynki, mialam dzisiaj jechać do Warszawy na szkolenie, ale dzisiaj zadzwonili , że szkolenie odwołane
Dobrze, ze nie siedziałam jeszcze w autobusie do Wawy

Wkurzyłam się, bo rano przyjechałam do pracy z bagażami, załatwiłam sobie transport na autobus, i w ogóle się nastawiłam a tu zonk ...
Trochę to nieprofesjonalne z ich strony ....

Postaram się was cichaczem nadrobić, bo jeszcze w pracy jestem ....
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 16:03   #4458
metkaa
Zakorzenienie

ja tez cichaczem z pracy pisze

mmmmmm ładne te twoje butki

agawoo no tez nie mieli kiedy cie poinformowac, masakra
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 17:38   #4459
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
trzymam
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki
Dziękuję wszystkim za kciuki. Przydały się i jak zwykle poskutkowały Zaraz napiszę więcej tylko nadrobię

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Prosze bardzo,dosuług i polecam się na przyszłość.
A możesz wrzucić liste,może komuś się przyda.

Trzymam kciuki.
Dzięki za kciuki. Zaraz wrzucę listę

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Trzymam za salę!
Dzięki

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Witam
Odebrałam dzisiaj butki (w załączniku zdjęcie) Są super wygodne i w ogóle nie czuć obcasa

Cytat:
Tż teraz dzwoni do swojej mamy by zlożyć życzenia na dzień mamy i mowi: wszystkiego najlepszego w dniu kobiet. A ja obok,wiec doszeptalam dzień mamy.A tż no dzień mamy,pomyliło mi się.

Ciekawostki wizażowe mi wykskaują,Wam pewnie też
Fajne te ciekawostki.
A co do Twojego TŻta to Dobrze, że nie powiedział "z okazji dnia biedronki"

Cytat:
Faktycznie świetny

Cytat:
Ja osobiście miałam okres w swoim życiu, że pierwsze co robiłam po otworzeniu oczek rano to co -> wizaż
Ja tak mam teraz. No może nie tak dokładnie, bo najpierw zakładam soczewki i robię sobie śniadanko, a dopiero później zasiadam w szlafroku przed kompem

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Marta, trzymam
Dzięki

Nadrobiłam, więc pora na relację:
Podpisaliśmy aneks do umowy na zmianę sali Cena pozostaje 110 zł za osobę, ale doliczyli nam 3 zł korkowego za osobę (nie wiem czemu nie za butelkę), bo na tej sali mają własny alkohol. Do tego dopłacamy 600 zł za elektryczność, bo ta sala jest naprawdę wielka I w cenie mamy tylko jedna kawę/herbatę, a za resztę będziemy musieli dopłacić, jak sobie goście zamówią dodatkowo.
Ale to i tak świetne warunki, bo najniższa cena za osobę na tej sali według nowych warunków to 130 zł + 5 zł korkowego. W dodatku w nowym menu są tylko 2,5 sztuki mięsa na osobę (żaby mieć 3 to byśmy 160 zł za osobę usieli zapłacić), a my mamy 3 sztuki. Tak samo zimny bufet - w nowym menu są 3 sztuki, a my mamy 4

Sala jest przepiękna Stoliki okrągłe (większość 8-osobowych i 2 10-osobowe). Kolory ecru + fiolet i odrobina brązu. Wszystko urządzone bardzo elegancko i nowocześnie. Piękne kryształowe żyrandole. Kibelki wielkie i fajnie urządzone (w męskim jest ściana z mozaiką ze zdjęć Marylin Monroe ), prawie jak pokoje - normalnie fotel i stoliczek jest tam wstawiony

Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że tak nam się to udało załatwić

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Tylko teraz mamy kilka dylematów w związku ze zmianą sali:
1) sala jest wielka, a kilku gości nam odmówiło i byłoby tylko 60 osób - trochę łyso.
Myślimy o zaproszeniu 14 osób z tych, które dostały zawiadomienia. Powiedzielibyśmy, że dostaliśmy szansę na zmianę sali i dzięki temu możemy zaprosić więcej gości (bo na tamtej by się tyle osób nie zmieściło) i będzie nam bardzo miło jeśli przyjdą do nas na wesele. Co o tym sądzicie?
2) trzeba poinformować wszystkich gości o zmianie sali, ale wykombinowaliśmy, że powiemy o tym, jak będziemy dzwonić z prośbą o potwierdzenie przybycia.
3) Prawdopodobnie będzie trzeba zrobić listę kto przy jakim stoliku siedzi (bez winietek przy konkretnych miejscach, tylko przyporządkować ludzi do danego stolika), bo przy okrągłych stołach i w dodatku 8-osobowych może się zrobić kocioł bez rozplanowania rozsadzenia gości. Co o tym myślicie?
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 17:51   #4460
Martoolka87
Zakorzenienie

I jeszcze jedna sprawa: zamówiłam dziś butki ślubne Będą do odbioru za 3 tygodnie. Są trochę inne niż wcześniej planowałam, bo okazało się, ze wybranego przeze mnie fasonu nie mogą mi zrobić na niższym obcasie i jeszcze na żywo spodobała mi się inna aplikacja niż w necie.
Fason i obcas będzie taki jak na 1 zdjęciu, a aplikacja taka jak na 2 kolejnych (wzór 04B).
Stary 2010-05-26, 17:58   #4461
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki

Dzięki

Nadrobiłam, więc pora na relację:
Podpisaliśmy aneks do umowy na zmianę sali Cena pozostaje 110 zł za osobę, ale doliczyli nam 3 zł korkowego za osobę (nie wiem czemu nie za butelkę), bo na tej sali mają własny alkohol. Do tego dopłacamy 600 zł za elektryczność, bo ta sala jest naprawdę wielka I w cenie mamy tylko jedna kawę/herbatę, a za resztę będziemy musieli dopłacić, jak sobie goście zamówią dodatkowo.
Ale to i tak świetne warunki, bo najniższa cena za osobę na tej sali według nowych warunków to 130 zł + 5 zł korkowego. W dodatku w nowym menu są tylko 2,5 sztuki mięsa na osobę (żaby mieć 3 to byśmy 160 zł za osobę usieli zapłacić), a my mamy 3 sztuki. Tak samo zimny bufet - w nowym menu są 3 sztuki, a my mamy 4

Sala jest przepiękna Stoliki okrągłe (większość 8-osobowych i 2 10-osobowe). Kolory ecru + fiolet i odrobina brązu. Wszystko urządzone bardzo elegancko i nowocześnie. Piękne kryształowe żyrandole. Kibelki wielkie i fajnie urządzone (w męskim jest ściana z mozaiką ze zdjęć Marylin Monroe ), prawie jak pokoje - normalnie fotel i stoliczek jest tam wstawiony

Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że tak nam się to udało załatwić

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Tylko teraz mamy kilka dylematów w związku ze zmianą sali:
1) sala jest wielka, a kilku gości nam odmówiło i byłoby tylko 60 osób - trochę łyso.
Myślimy o zaproszeniu 14 osób z tych, które dostały zawiadomienia. Powiedzielibyśmy, że dostaliśmy szansę na zmianę sali i dzięki temu możemy zaprosić więcej gości (bo na tamtej by się tyle osób nie zmieściło) i będzie nam bardzo miło jeśli przyjdą do nas na wesele. Co o tym sądzicie?
2) trzeba poinformować wszystkich gości o zmianie sali, ale wykombinowaliśmy, że powiemy o tym, jak będziemy dzwonić z prośbą o potwierdzenie przybycia.
3) Prawdopodobnie będzie trzeba zrobić listę kto przy jakim stoliku siedzi (bez winietek przy konkretnych miejscach, tylko przyporządkować ludzi do danego stolika), bo przy okrągłych stołach i w dodatku 8-osobowych może się zrobić kocioł bez rozplanowania rozsadzenia gości. Co o tym myślicie?
1. w sumie cena dobra nawet 113zł
2. ale dlaczego za prąd macie dopłacać? hmm
3. i ta kawa i herbata? kto policzy ile wydano tych dodatkowych-wiesz, to miejsce na ciekawe oszukaństwa
4 fajnie, że ładna sala
5 moim zdaniem wystraczy plan stołów bez winietek
6 i jeszcze raz martwi mnie ta kawa i herbata

u mnie tak: szampan zakupiłam, cerę mam jakąś okropną- chyba stres...
zaczynam wachać się co do nakładania welonu, zwłaszcza jak będzie zimno tylko czym rzucę potem
powinnam posprzątać mieszkanie, umyć samochód a nic mi się nie chce...
Stary 2010-05-26, 18:02   #4462
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
zaciekawil mnie ten szampon, gdzie jest do nabycia? a sukienka faktycznie słodka ale ładna

Szampan to raczej w każdym markecie kupisz przynajmniej ja kupuje zazwyczaj w realu, ale jest dość popularny więc powinien być prawie w każdym alkoholowym michael angelo, karteczka jest bordowa na nim cena przystępna

Cieszę się, że sukieneczka się Wam podoba najlepsze jest to, że jest bardzo leciutka czuje się w niej jak w piżamce, mega wygodna jest właśnie jestem u mamy prosto po pracy, ale nie wytrzymałam i musiałam wejść poczytać forum :P
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:12   #4463
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Pocieszę Cię U mnie przed posesją już od 2 tygodni kopali rury jakieś a teraz kładą nową kostkę(chociaż tamta była okey) i an dodatek zmniejszyli liczbę miejsc parkingowychTo minusy, ALE był jeden plus jako przez parę dni w godzinach rannych budziły mnie wibracje na łóżko wywołane ich wykopami-czułam się jak na pontonie

Cytat:
a ja nudze się w pracy
zostało nam 2,5 dnia w sumie, nie licząc soboty
Jejq toż to już
Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Ultra.. jeśli chcesz to ja się zamienię ja mam 17 (słownie: siedemnaście) dni
Chciałam powiedzieć że nie wiem co mam powiedzieć...
NIe mamy jeszcze poradni załatwionej, ani spowiedzi, no także jest gitara...
Byłam wczoraj na przymiarce (1) halki pod suknię i przy okazji sukni... No i po przyjsciu do domu ryczałąm jak bóbr... wzruszyłam się mega ...
Ojj Ewcia zbierajcie się z tym wszystkim żeby Wam na głowie zostało jak najmniej do załatwiania w ostatnim tyg

A Ja za równy miesiąc o tej porze będę wcinała obiadek weselnym na własnym weselu z własnym mężem OMG jak to brzmi
Do ślubu pozostał Mi równy miesiąc
Czerwcówki macie "stresa" już???

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:21   #4464
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
1. w sumie cena dobra nawet 113zł
2. ale dlaczego za prąd macie dopłacać? hmm
3. i ta kawa i herbata? kto policzy ile wydano tych dodatkowych-wiesz, to miejsce na ciekawe oszukaństwa
4 fajnie, że ładna sala
5 moim zdaniem wystraczy plan stołów bez winietek
6 i jeszcze raz martwi mnie ta kawa i herbata

u mnie tak: szampan zakupiłam, cerę mam jakąś okropną- chyba stres...
zaczynam wachać się co do nakładania welonu, zwłaszcza jak będzie zimno tylko czym rzucę potem
powinnam posprzątać mieszkanie, umyć samochód a nic mi się nie chce...
Dzięki za opinie
2. Dopłacamy za prąd, bo ta sala jest ogromna i oni tam ponoszą duże koszty na oświetlenie, normalnie to sobie wkalkulowali w cenie, a że my mamy starą cenę, to musimy dopłacić (to i tak jest dla nas bardziej korzystne niż płacenie według nowych cen)

3 i 6. No trochę to dziwne, ale tak sobie wymyślili. Powiemy świadkowi, żeby liczył dodatkowe herbaty, żeby nas nie oszukali

A tak serio to przystaliśmy na te wszystkie warunki, bo wiemy, że to i tak fuks, że nam się udało przenieść wesele na tą nową salę, bo różnica w jakości jest ogromna, a po zsumowaniu wszystkich kosztów (prąd, korkowe, herbata) wyjdzie nam około 1000 zł dopłaty, to i tak niewiele w porównaniu właśnie z jakością. Gdybyśmy to wesele robili rok później na tej sali, to zapłacilibyśmy dużo więcej

za szampana. Odpuść sobie to sprzątanie Zasłużyłaś na odpoczynek
A co do cery, to też się obawiam, że mi ze stresu zacznie płatać figle

Cytat:
właśnie jestem u mamy prosto po pracy, ale nie wytrzymałam i musiałam wejść poczytać forum :P
Gratuluję - zostałaś wizażoholiczką

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
A Ja za równy miesiąc o tej porze będę wcinała obiadek weselnym na własnym weselu z własnym mężem OMG jak to brzmi
Do ślubu pozostał Mi równy miesiąc
Czerwcówki macie "stresa" już???

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-05-26 o 18:20
Stary 2010-05-26, 18:32   #4465
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za opinie
2. Dopłacamy za prąd, bo ta sala jest ogromna i oni tam ponoszą duże koszty na oświetlenie, normalnie to sobie wkalkulowali w cenie, a że my mamy starą cenę, to musimy dopłacić (to i tak jest dla nas bardziej korzystne niż płacenie według nowych cen)

3 i 6. No trochę to dziwne, ale tak sobie wymyślili. Powiemy świadkowi, żeby liczył dodatkowe herbaty, żeby nas nie oszukali

A tak serio to przystaliśmy na te wszystkie warunki, bo wiemy, że to i tak fuks, że nam się udało przenieść wesele na tą nową salę, bo różnica w jakości jest ogromna, a po zsumowaniu wszystkich kosztów (prąd, korkowe, herbata) wyjdzie nam około 1000 zł dopłaty, to i tak niewiele w porównaniu właśnie z jakością. Gdybyśmy to wesele robili rok później na tej sali, to zapłacilibyśmy dużo więcej

za szampana. Odpuść sobie to sprzątanie Zasłużyłaś na odpoczynek
A co do cery, to też się obawiam, że mi ze stresu zacznie płatać figle

pesymistycznie: obawiam się że tych hebrat nie bedziesz w stanie liczyc chyba ze beda zbierac szklanki nieumyte

a co do sprzątania musze...
ale objął mnie jakiś stres, że to już i w ogóle...
Stary 2010-05-26, 18:54   #4466
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
pesymistycznie: obawiam się że tych hebrat nie bedziesz w stanie liczyc chyba ze beda zbierac szklanki nieumyte

a co do sprzątania musze...
ale objął mnie jakiś stres, że to już i w ogóle...
nooo to już za chwilę, już za momencik
Stary 2010-05-26, 19:01   #4467
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
nooo to już za chwilę, już za momencik
piątek z pankracym będzie się kręcić
ogólnie to mi jakoś smutno.. w sumie to mamy dość spokojne dni, dopiero w piątek się zacznie wesoło,
muszę przeczytac sobie posta co mam jeszcze załatwić bo zapomniałam
Stary 2010-05-26, 19:15   #4468
mmmmmm
Zakorzenienie

ultraradiola
metkaa
martoolka

dziękuję
Stary 2010-05-26, 19:19   #4469
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
piątek z pankracym będzie się kręcić
ogólnie to mi jakoś smutno.. w sumie to mamy dość spokojne dni, dopiero w piątek się zacznie wesoło,
muszę przeczytac sobie posta co mam jeszcze załatwić bo zapomniałam
czy aby na pewno do Ciebie dociera, że zaraz będziesz składać przysięgę?
Stary 2010-05-26, 19:20   #4470
lusmarija
Wtajemniczenie

hejka

Chilli ile tam na naszym suwaczku

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2010-05-26 o 19:21
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości