Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 07:09   #2371
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Moje chyba P (prosze o ocene):

1. 3 lychy kaszy mannej na szklance mleka 3,2%, łyżka Nutelli, garsc orzeszkow w miodzie, łyżka gęsteeego syropu wiśniowego, rodzynki, slonecznik, siemie lniane, musli, cukier
OK, może do tego jeszcze jakis świeży owoc? Dla witaminek

2. drozdzowka w polewie czekoladowej (budyn i mak), Pysio bananowy, jablko
ok

3. duży gołąbek smażony (ryz, mieso), porcja leczo+ dodatki: keczup, zolty seeeer (duzo), oliwa z oliwek, siemie lniane, troche otrebow i nie pamietam/ garsc m&m-sow czeko
Ja bym była bardziej za dwoma gołąbkami, choćby kosztem tej "duuuzej" ilości sera...

4. znowu manna na mleku z czekolada i orzechami, jablko
Monotonnie, ale OK

5. smazone mieso wieprzowe (plasteer) z 2 kromami chleba z maslem czosnkowym, warztwami
Może być

6. garsc orzechowv w miodzie, 3 biszkopty (resztka)
OK

+ 3x gainer na mleku 3,2%
Jeżeli pisząc "garść" nie masz na myśli garstki, a "dużo" żółtego sera to nie dwa plastry, to całkiem ładny jadłospis jak na P
Stary 2010-05-26, 08:24   #2372
Nanusia93
Przyczajenie

Witam. Jestem nowa, nie mam jeszcze doświadczenia w układaniu odpowiedniej diety i chciałabym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych Wizażanek. Wklejam moje wczorajsze R

I Śniadanie : 3 kromki chleba pszennego: 2 kromki z szynką z indyka i pomidorem, 1 kromka z żółtym serem + herbata bez cukru
II Śniadanie: jogurt naturalny z musli + jabłko+ duża szklanka soku ze świeżych owoców
Obiad : talerz kapuśniaku z mięsem z indyka(ok. 50g mięska było)
Podwieczorek: Jogurt Jogobella truskawkowa, kromka chleba z pieczonym schabem+ sałatka z pomidorków i cebulki + szklanka soku ze świeżych owoców
Kolacja: 250 ml mleka 0,5% + 4 łyżki płatków musli + 2 wkrojone suszone morele, 2 suszone śliwki i 2 suszone daktyle

Proszę o ocenę i wyrozumiałość
Nanusia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:31   #2373
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanusia93 Pokaż wiadomość
Witam. Jestem nowa, nie mam jeszcze doświadczenia w układaniu odpowiedniej diety i chciałabym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych Wizażanek. Wklejam moje wczorajsze R

I Śniadanie : 3 kromki chleba pszennego: 2 kromki z szynką z indyka i pomidorem, 1 kromka z żółtym serem + herbata bez cukru chleb przenny zamień na żytni, żółty ser też raczej nie bardzo na redukcję, może więcej warzyw?
II Śniadanie: jogurt naturalny z musli + jabłko+ duża szklanka soku ze świeżych owoców same cukry proste, nie ma białka
Obiad : talerz kapuśniaku z mięsem z indyka(ok. 50g mięska było) no ujdzie
Podwieczorek: Jogurt Jogobella truskawkowa, kromka chleba z pieczonym schabem+ sałatka z pomidorków i cebulki + szklanka soku ze świeżych owoców jogurty owocowe odpadają na redukcji, może zamiast tego jakiś serek wiejski lub twaróg?
Kolacja: 250 ml mleka 0,5% + 4 łyżki płatków musli + 2 wkrojone suszone morele, 2 suszone śliwki i 2 suszone daktyle taka kolacja zupełnie odpada. mleko to źródło węglowodanów, musli i owoce też nie nadają się na kolację. ma być wolnowchłanialne białko+warzywka, ewentualnie mogą być jakieś tłuszcze(oliwa z oliwek, orzechy)

Proszę o ocenę i wyrozumiałość
j.w. poczytaj jadłospisy dziewczyn troche dużo u Ciebie cukrów prostych, mało białka. dodaj nnkt
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 12:07   #2374
GBR
Przyczajenie

Hej Bardzo proszę o sprawdzenie dietki, bo już zapomniałam co się je w normalnych warunkach

R->U

śn: 5 łyżek owsianych, 1 łyżka otrębów, garść rodzynek, jabłko, szklanka mleka
2śn: kroma chleba żytniego razowego z 2 plastrami szynki z indyka, z liściem sałaty, 10g orzechów włoskich, pół jabłka
o: filety z kurczaka z pary, warzywa, oliwa (makaron razowy?)
podw: chleb żytni razowy z szynką z indyka i sałatą
kolacja: twaróg, z jogo naturalnym, orzechami, cynamonem
GBR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 12:27   #2375
iziuula
Raczkowanie

U (z założenia P,ale nie tyje i wydaje mi się że nawet chudne..)
(9:00)I.owsianka (reszta płatków jakieś 2pełne i jedna takich resztek) z kako,cynamonem i jabłkiem sypnięta siemieniem i płatkami śn. + kawa 1;1z mleka i ciacho serducho korzenne
jakieś ladnrynki i siooo na zakupy
(12:00)kawał słodkiej bułki (takiej stokrotki) z kruszonką obie z masłem orzechowym i pół z miodem i wiejskim pół z marmoladą różaną<3 reszta wiejskiego z miodem, znów ciacho korzenne, i kilka landrynek
(14:00)barszcz czerwony(domowy na buraczkach i za śmietaną) z zmienmniakami i buraczkami; talerz kopytek z ketchupem i serem żółtym<3,
deser.lody truskawkowo-waniliowe, znów te cholerne landrynki
(18:00)inka z mlekiem,pomarańcz,budyń Paula z garścią wanilek,Rafaelków i paroma garścimi cheeriosów wielozbożowych, i potem kinder country-wszystko na słodko i bezwartościowo ale taką miałam wczoraj ohote...
(20:00)domowa zapiekanka
pajda wiejskiego chleba z masłem,majonezem,3palster ami sera żótego,szynką, +pomiodor cały i przyprawy herbatka ciacho korzenne
podjadane płatki śniadaniowe i landryny

wczoraj bez ryb i orzeszków,ale zazwyczaj jem, NIE LUBIE orzechów, jem je tylko pod postacią masła orzechowego (tego z Sante z kawałkami orzechów)baaardzo mi smakuje ale tylko pod tą postacią..
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 12:31   #2376
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GBR Pokaż wiadomość
Hej Bardzo proszę o sprawdzenie dietki, bo już zapomniałam co się je w normalnych warunkach

R->U

śn: 5 łyżek owsianych, 1 łyżka otrębów, garść rodzynek, jabłko, szklanka mleka
2śn: kroma chleba żytniego razowego z 2 plastrami szynki z indyka, z liściem sałaty, 10g orzechów włoskich, pół jabłka
o: filety z kurczaka z pary, warzywa, oliwa (makaron razowy?)
podw: chleb żytni razowy z szynką z indyka i sałatą
kolacja: twaróg, z jogo naturalnym, orzechami, cynamonem
ładnie, tylko brak białka w śniadaniu
Stary 2010-05-26, 12:34   #2377
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
U (z założenia P,ale nie tyje i wydaje mi się że nawet chudne..)
(9:00)I.owsianka (reszta płatków jakieś 2pełne i jedna takich resztek) z kako,cynamonem i jabłkiem sypnięta siemieniem i płatkami śn. + kawa 1;1z mleka i ciacho serducho korzenne
jakieś ladnrynki i siooo na zakupy
(12:00)kawał słodkiej bułki (takiej stokrotki) z kruszonką obie z masłem orzechowym i pół z miodem i wiejskim pół z marmoladą różaną<3 reszta wiejskiego z miodem, znów ciacho korzenne, i kilka landrynek
(14:00)barszcz czerwony(domowy na buraczkach i za śmietaną) z zmienmniakami i buraczkami; talerz kopytek z ketchupem i serem żółtym<3,
deser.lody truskawkowo-waniliowe, znów te cholerne landrynki
(18:00)inka z mlekiem,pomarańcz,budyń Paula z garścią wanilek,Rafaelków i paroma garścimi cheeriosów wielozbożowych, i potem kinder country-wszystko na słodko i bezwartościowo ale taką miałam wczoraj ohote...
(20:00)domowa zapiekanka
pajda wiejskiego chleba z masłem,majonezem,3palster ami sera żótego,szynką, +pomiodor cały i przyprawy herbatka ciacho korzenne
podjadane płatki śniadaniowe i landryny

wczoraj bez ryb i orzeszków,ale zazwyczaj jem, NIE LUBIE orzechów, jem je tylko pod postacią masła orzechowego (tego z Sante z kawałkami orzechów)baaardzo mi smakuje ale tylko pod tą postacią..
jak nie orzechy to ładuj masło orzechowe, zwykłe masło, śmietanę
oliwe z oliwek no i tłuste ryby

faktycznie trochę "śmieciowo" momentami, ale wazne zebys jadla to na co masz ochotę.
pierwsze sniadanie zdecydowanie za małe
Poczekaj troche jak waga nie ruszy to dodawaj wiecej jedzenia, albo pomyśl o koktajlach albo nutri,
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 12:48   #2378
mysiaedysia
Raczkowanie

Jestem nowa, ale licze na pomoc Planuje przytyc, wiec wybieram P

Wczoraj:
I: 3 kanapki z maslem, salata, pomidorem, herbata
II: 2 kromki z maslem, salata, pomidorem
III: Jogurt, jablko
IV: 2 kromki z maslem, salata
V: (tutaj dopiero po 19-tej obiad) krupnik, kasza z sosem i mieskiem, 2 kromki z wedlinka.

Co mam zmienic? Dodam, ze zwykle calymi dniami nie ma mnie w domu, wiec moj obiad, to moja kolacja...
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:09   #2379
iziuula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
jak nie orzechy to ładuj masło orzechowe, zwykłe masło, śmietanę
oliwe z oliwek no i tłuste ryby

faktycznie trochę "śmieciowo" momentami, ale wazne zebys jadla to na co masz ochotę.
pierwsze sniadanie zdecydowanie za małe
Poczekaj troche jak waga nie ruszy to dodawaj wiecej jedzenia, albo pomyśl o koktajlach albo nutri,

to jest normalne że mnie bezprzerwy ciągnie do słodkiego??
i ogólnie cały czas mam ochote coś jeść ale się chamuje żeby był 5posiłków bo niechce przecież ciągle jeść chyba wprowadze 3 śniadanie i deser poprostu wkońcu na P można prawda??
sorki za głupie pytania ale niemam nawet z kim pogadać... wszystkie dziewczyny sie na lato odchudzają a ja musze przytyć bo ani tyłka ani biustu..taka wstrętna chodze i waga jak stanęła na 41 tak stoi i ani drgnie.
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:12   #2380
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
to jest normalne że mnie bezprzerwy ciągnie do słodkiego??
i ogólnie cały czas mam ochote coś jeść ale się chamuje żeby był 5posiłków bo niechce przecież ciągle jeść chyba wprowadze 3 śniadanie i deser poprostu wkońcu na P można prawda??
sorki za głupie pytania ale niemam nawet z kim pogadać... wszystkie dziewczyny sie na lato odchudzają a ja musze przytyć bo ani tyłka ani biustu..taka wstrętna chodze i waga jak stanęła na 41 tak stoi i ani drgnie.
nie orientuje sie czy jestes po ed czy nie,
jesli wczesniej nie jadlas slodyczy to wrecz bardzo normalne, ale spokojnie to minie.
mozesz jesc 5 posilkow i przekaski miedzy posiłkami,
przeciez jesteś na P,
no a P nie ma żadnych ograniczeń, jedz kiedy ile i co chcesz, byle nie było za mało
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:40   #2381
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość

Wcale nie za dużo Wg mnie w sam raz Tym bardziej, że nie ma w sumie żadnych słodyczy, pustych kalorii, tylko zdrowo i wartościowo W sumie nie ma się do czego przyczepić Oby tak dalej
ślicznie dziękuje

a oto dzisiejsze UUUUUU

ś: owsiana ( 5ł owsianych, 2ł otrębów, mleko3,2 z wodą, garść orzechów, garść magusiów) 2 jabłuszka
2ś: 2 kromeczki razowca z masełkiem, schabikiem domowej roboty, , keczupem, rzodkiewy, jabłuszko
przekąska na spacerze: banan
o: piers kuraka z piekarnika, pół woreczka gryczanej, ok 200g buraczków
p: wieśniak z miodem i orzechami
k: buła ziarnista 70g pół z szyneczką drobiową, pół z indykiem faszerowanym, pomidorek, ogóras

i jak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 14:11   #2382
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
ślicznie dziękuje

a oto dzisiejsze UUUUUU

ś: owsiana ( 5ł owsianych, 2ł otrębów, mleko3,2 z wodą, garść orzechów, garść magusiów) 2 jabłuszka
2ś: 2 kromeczki razowca z masełkiem, schabikiem domowej roboty, , keczupem, rzodkiewy, jabłuszko
przekąska na spacerze: banan
o: piers kuraka z piekarnika, pół woreczka gryczanej, ok 200g buraczków
p: wieśniak z miodem i orzechami
k: buła ziarnista 70g pół z szyneczką drobiową, pół z indykiem faszerowanym, pomidorek, ogóras

i jak?
Troszkę maławo, ale jakościowo idealnie :brawo:
Stary 2010-05-26, 14:12   #2383
Limonka1987
Zakorzenienie

RRRRRR

Po raz kolejny
Ale wierzę, że tym razem ostatni

Śniadanie:
placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, jajko, ok. 2 łyżki twarogu, 2 grube plastry świeżego ananasa pokrojone w kosteczkę); kawa z mlekiem 2%
II śniadanie: 2 kromki razowca, na każdej sałata, 3 plasterki polędwicy sopockiej, ogórek i papryka
1 godzina na rowerze stacjonarnym
Obiad: ok. 100 g piersi z kurczaka polanej 1 łyżką pesto i zapieczonej w piekarniku; ok. 25 g kaszy gryczanej, fura uparowanych brokuł z sosem czosnkowym (jogo naturalny+czosnek)
Podwieczorek: garść migdałów, kolejna kawa z mlekiem 2%
Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, mieszanka sałat, pomidor, cebula).

Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.
Stary 2010-05-26, 14:42   #2384
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
RRRRRR

Po raz kolejny
Ale wierzę, że tym razem ostatni

Śniadanie:
placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, jajko, ok. 2 łyżki twarogu, 2 grube plastry świeżego ananasa pokrojone w kosteczkę); kawa z mlekiem 2%
II śniadanie: 2 kromki razowca, na każdej sałata, 3 plasterki polędwicy sopockiej, ogórek i papryka
1 godzina na rowerze stacjonarnym
Obiad: ok. 100 g piersi z kurczaka polanej 1 łyżką pesto i zapieczonej w piekarniku; ok. 25 g kaszy gryczanej, fura uparowanych brokuł z sosem czosnkowym (jogo naturalny+czosnek)
Podwieczorek: garść migdałów, kolejna kawa z mlekiem 2%
Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, mieszanka sałat, pomidor, cebula).

Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.
idealnie
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 16:27   #2385
jelonk
Rozeznanie

Moje dzisiejsze urodzinowe U ->małymi kroczkami w stronę P

1. owsianka z 5 łyżek płatków z małym jabłkiem, suszonymi owocami i garścią jagód z jogurtem; mała kawa z mlekiem

2. kanapka podwójna z razowca z wędliną drobiową i rzodkiewką; małe jabłko

3. 6 łyżek kaszy jęczmiennej z sosem pomidorowym, wkrojoną rzodkiewką i kawałkiem mięsa drobiowego

4. talerzyk mięsa mielonego z mieszanką chińską;
2 garście mieszanki orzechów z kapką homo nat, kakao i łyżeczką masła orzechowego

5. (i tu pewnie dostanę opieprz :P ale inaczej nie umiem, po prostu muszę zjadac redukcyjną kolację... nie potrafię się przemóc, jeszcze nie teraz)
serek wiejski z wkrojoną wędliną drobiową, ogórkiem i oliwkami; marchewka

Wiem, że do ideału daleko....
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 16:54   #2386
monia12
Raczkowanie

Szczesliwe P
Przed sniadaniem:lyzka lnu+szklanka wody
Sniadanie:pelna miska owsianki klasycznej (moja ulubiona: z 10lyzek platkow owsianych na mleku 2%),inka z mlekiem
Po:jablko
II Sniadanie:Kanapka(2 kromki chleba pelnoziarnistego slonecznikowego) z maselkiem,szynka i wsadzona salatka(kapusta pekinska,papryka,kukurydz a,groszek z majonezem+jogurt naturalny)
Po:2 garsci orzeszkow ziemnych
Obiad: zurek z jajkiem,kromka chleba pelnoziarnistego
z 2 godz po zupie: duzo ryzu,sos miesny + wyzej wymieniona salatka
Kolacja:kefir (wiem ze ubogo ale 2 danie pozno jadlam i bardziej jako obiadokolacja to bylo i nie dalam rady nic wiecej)

Ogolnie udalo mi sie przytyc prawie 3kg! Waze teraz 45kg mialam robione dzis USG na ktorym widac ze jajniki podjely prace,takze czekam na @ z niecierpliwoscia!
monia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 16:58   #2387
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze urodzinowe U ->małymi kroczkami w stronę P

1. owsianka z 5 łyżek płatków z małym jabłkiem, suszonymi owocami i garścią jagód z jogurtem; mała kawa z mlekiem
OK

2. kanapka podwójna z razowca z wędliną drobiową i rzodkiewką; małe jabłko
Ładnie

3. 6 łyżek kaszy jęczmiennej z sosem pomidorowym, wkrojoną rzodkiewką i kawałkiem mięsa drobiowego
Kawałkiem? Ehh... ale jakościowo ładnie

4. talerzyk mięsa mielonego z mieszanką chińską;
2 garście mieszanki orzechów z kapką homo nat, kakao i łyżeczką masła orzechowego
Dlaczego tylko kapka homo nat?

5. (i tu pewnie dostanę opieprz :P ale inaczej nie umiem, po prostu muszę zjadac redukcyjną kolację... nie potrafię się przemóc, jeszcze nie teraz)
serek wiejski z wkrojoną wędliną drobiową, ogórkiem i oliwkami; marchewka
OK, dobrze, że chociaż tą wędlinę dodałaś...

Wiem, że do ideału daleko....
Jakościowo jadłospis jest wręcz idealny - jest pełnowartościowe białko, NNKT, witaminy Aczkolwiek NA PEWNO nie jest to jadłospis na P... Nawet na normalne U byłoby za mało, zdrowy człowiek by na tym schudł

Dziewczyny, mam pewien pomysł dotyczący jadłospisów P... Jak wiadomo trudno zapamiętać "historię" kazdej z Wizażanek, dlaczego właśnie jest na P...
Zatem może by tak obok "P" pisać
"naturalnie za chuda"
"Przesadziłam z dietą, mam niedowagę"
"Wychodzę z anoreksji, z wagi zagrażającej życiu"

Moim zdaniem każde P w tych 3 przypadkach powinno wyglądać zupełnie inaczej...A przynajmniej inaczej powinno się je oceniać.
Stary 2010-05-26, 17:33   #2388
innyrytm
Wtajemniczenie

nieprzytomna, zgadzam się.
u mnie P będzie pt. "Przesadziłam z dietą, mam niedowagę".
mam takie pytanie. Staram się odzyskać okres ale nie mogę się przełamać do masła. zamiast tego jem minimum garść orzechów dziennie. Więc jeśli nie jem masła, tylko orzechy, to powinnam dostać niedługo okres ( bo tam są te nnkt).słyszałam jeszcze że żeby dostać okres trzeba najpierw powrócić do dawnej wagi( lub coś koło tego).
jak sądzicie?
Stary 2010-05-26, 17:46   #2389
znikajac
Zakorzenienie

Peee (ale chyba i tak zwiększe kcal żeby przechodząc na U mieć z czego uciąć ale to zależy ile będę na tym tyła) pt. przesadziłam z dietą, mam niedowagę

Śniadanie:
bułka wieloziarnista z margaryną, plastrem sera Hochland Gouda, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką 4 Lu Go kakaowe

wizyta u psychoterapeutki

II śniadanie
(rozłożone w czasie nie w domu) : jabłko, bułka wieloziarnista z margaryną i pomidorem, 4 Lu Go kakaowe

chodzenie po sklepach i w jednym sklepie Pani dawała spróbować orzeszki;d wpadło parę pistacji

Obiad pt. "mama chrzestna o mnie dba"

4-5 ziemniaków, kotlet panierowany z piersi kurczaka, buraczki kotlet zajmował pół baaardzo dużego talerza, a ziemniaki drugie pół tyle nie jadłam takiego obiadu, pycha
Deser: duży kawałek sernika na zimno z truskawkami

Podwieczorek: Fantasia wiśniowa z wrzuconymi truskawkami
Kolacja: 2 kromy chleba żytniego z margaryną i:
- z plastrem sera Gouda Tost, pomidorem, szczypiorkiem
- z plastrem sera Gouda Tost, ogórkiem i rzodkiewką
Activia pitna brzoskwinia-mango

truskawki

i jak?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
zarzucam tym naukowym P

1. Wieśniak ze szczypiorem na dwóch słonych gofrach, masełko, pomidorek, rzodkiewa, jogurt waniliowy z truskawkami
wizta u lekarza
pluszzzz aktiv!
nauka ślicznie

2.Kromka pumpernikla z masłem i pasztetem drobiowym domowym, pomidorek, jabłko tarte z masłem orzechowym ^^ ok, ale mogłaś dać jeszcze jedną kromkę
spacer z notatkami

3.Dwa wiejskie skrzydełka pieczone w miodowym czymś tam, młode ziemniaki 3 polane tym miodowym sosem, marchewka ze śmietaną
cappucino z milki z lodami śmietankowymi śliczniee
nauka
troche plewienia, sadzenia, siania

4. Paczka 110g petitków w czekoladzie, mandarynki ze śmietaną i cukrem tak jeszcze nie jadłam
nauka
spacer

5.Pumpernikiel x 2 z masłem wędzonym czymś, musztardą francuską ogórkiem konserwowym, dwa jajka na miękko ze szczypiorem i majonezem super

200g pistacji (w trakcie nauki) kochaam pistacje

i lecem...
Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Moje chyba P (prosze o ocene):

1. 3 lychy kaszy mannej na szklance mleka 3,2%, łyżka Nutelli, garsc orzeszkow w miodzie, łyżka gęsteeego syropu wiśniowego, rodzynki, slonecznik, siemie lniane, musli, cukier mogłaś dać jeszcze kromkę jakiegoś chleba, albo bułę jakąś

2. drozdzowka w polewie czekoladowej (budyn i mak), Pysio bananowy, jablko mhm

3. duży gołąbek smażony (ryz, mieso), porcja leczo+ dodatki: keczup, zolty seeeer (duzo), oliwa z oliwek, siemie lniane, troche otrebow i nie pamietam/ garsc m&m-sow czeko nie zmieściłaś jeszcze jednego gołąbka? faajnie

4. znowu manna na mleku z czekolada i orzechami, jablko ok, może inny owoc niż jabłko?

5. smazone mieso wieprzowe (plasteer) z 2 kromami chleba z maslem czosnkowym, warztwami dodaj warzywa

6. garsc orzechowv w miodzie, 3 biszkopty (resztka)

+ 3x gainer na mleku 3,2%
j.w.

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-05-26 o 17:36
znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 17:57   #2390
paszka016
Raczkowanie

P pt przesadzilam z odchudzaniem mam niedowage

Sniadanko:
grahamka podluzna z ziarnami z maselkiem : serkiem moj ulubiony , szynusia , ogorasem
jogurt pitny ananassowo-kokosowy 250g
jabłuszko

2sniadanko(w szkole)
dwie kromki chlebka wieloziarnistego zlozone z maselkiem: serkiem zoltym i ogorasem
jogurt z Bakomy wafelkowy 120g
jabłuszko

Obiad :
caly woreczek kaszy jeczmiennej
duzooo surowki z kapusty kiszonej
dwa kotleciki mielone

Podwieczorek:
rozek a algidy smietankowo smietankowy
jogobella panna cotta jagodowa a garscia nerkowcow
paczuszka Lu go kakaowych 50g

Kolacja (bedzie niedlugo)
dwie kromy po 45g chlebka z ziarnami z maselkiem szynusia , serkiem , pomidorkiem
serek wiejski z brzoskwinia kupny
i moze kakao ? hm?

i jak prosze o ocenki

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:00   #2391
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

Sniadanko:
grahamka podluzna z ziarnami z maselkiem : serkiem moj ulubiony , szynusia , ogorasem
jabłuszko

2sniadanko(w szkole)
dwie kromki chlebka wieloziarnistego zlozone z maselkiem: serkiem zoltym i ogorasem
jabłuszko

Obiad :
dwa kotleciki mielone

Podwieczorek:

dwie kromy po 45g chlebka z ziarnami z maselkiem szynusia , serkiem , pomidorkiem
i moze kakao ? hm?

i jak prosze o ocenki
ślicznie, a gdzie kupiłaś jogurt ananasowo-kokosowy?

Stary 2010-05-26, 18:01   #2392
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
ślicznie, a gdzie kupiłaś jogurt ananasowo-kokosowy?

w Inter Marche ;d

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:15   #2393
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
idealnie
Dziękuję

Zobaczymy jak długo
Stary 2010-05-26, 19:11   #2394
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: owsianka-4ł. pł. owsianych, 1 łyżeczka otrębów pszennych, na szklance mleka 2% z jabłkiem i cynamonem podprażonym w microway'u i z ok. 1/2 opakowania serka wiejskiego + herbata zielona

II: bułka żytnia z ramą, szynką drobiową, ogórkiem małosolnym i natką

III: grahamka z masłem, szynką brandenburską, rzodkiewką i pekinką

IV: ziemniaki, pulpet z indyka, kapusta kiszona + herbata zielona

w między czasie: jabłko

V: ala sałatka- 1/2 op. serka wiejskiego, 1 jajo, pół pomidorka i kawałek żółtej papryki + herbata zielona

no i uśmiecham się o ocenkę

Edytowane przez warrior_mortal
Czas edycji: 2010-05-26 o 19:12
warrior_mortal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:14   #2395
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
nieprzytomna, zgadzam się.
u mnie P będzie pt. "Przesadziłam z dietą, mam niedowagę".
mam takie pytanie. Staram się odzyskać okres ale nie mogę się przełamać do masła. zamiast tego jem minimum garść orzechów dziennie. Więc jeśli nie jem masła, tylko orzechy, to powinnam dostać niedługo okres ( bo tam są te nnkt).słyszałam jeszcze że żeby dostać okres trzeba najpierw powrócić do dawnej wagi( lub coś koło tego).
jak sądzicie?
Z tego co wiem, to sukces nie leży w spożywaniu dużych ilości NNKT, lecz w spożywaniu tłuszczy nasyconych-NNKT-Omega3 w stosunku 1:1:1 ... Nie jestem pewna tego ostatniego omega 3, ale to, że tłuszcze nasycone powinny stanowić 1/3 wszystkich spożywanych tłuszczy wiem na pewno. A tłuszcze nasycone to właśnie masło.
Więc najlepiej byłoby, gdybyś jednak się przełamała

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
Peee (ale chyba i tak zwiększe kcal żeby przechodząc na U mieć z czego uciąć ale to zależy ile będę na tym tyła) pt. przesadziłam z dietą, mam niedowagę

Śniadanie: bułka wieloziarnista z margaryną, plastrem sera Hochland Gouda, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką 4 Lu Go kakaowe
Jakoś mało, nie sądzisz? Normalna osoba na U je więcej wg mnie. Poza margarynę radzę zamienić na masło

wizyta u psychoterapeutki

II śniadanie (rozłożone w czasie nie w domu) : jabłko, bułka wieloziarnista z margaryną i pomidorem, 4 Lu Go kakaowe
Nie podoba mi się Brak białka, czegoś wartościowego...

chodzenie po sklepach i w jednym sklepie Pani dawała spróbować orzeszki;d wpadło parę pistacji

Obiad pt. "mama chrzestna o mnie dba"
4-5 ziemniaków, kotlet panierowany z piersi kurczaka, buraczki kotlet zajmował pół baaardzo dużego talerza, a ziemniaki drugie pół tyle nie jadłam takiego obiadu, pycha
Tutaj OK
Deser: duży kawałek sernika na zimno z truskawkami
Również ładnie

Podwieczorek: Fantasia wiśniowa z wrzuconymi truskawkami
Mało, powinnaś dorzucić jakieś orzechy, rodzynki lub cos w tym stylu...
Kolacja: 2 kromy chleba żytniego z margaryną i:
- z plastrem sera Gouda Tost, pomidorem, szczypiorkiem
- z plastrem sera Gouda Tost, ogórkiem i rzodkiewką
Activia pitna brzoskwinia-mango
Może być Ale j.w. z tą margaryną.

truskawki

i jak?
Tyjesz na tym? W jakim tempie? Bo dla mnie to raczej na pewno jadłospis na U, nie na P

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

Sniadanko:
jabłuszko
Ładnie Czy ten jogurt to nie przypadkiem Jovi 0%? Jeśli tak, to mam nadzieję, że nie kupiłaś go ze względu na niską wartość kaloryczną

2sniadanko(w szkole)
jabłuszko
Ładnie

Obiad :
dwa kotleciki mielone
Ładnie, ale aż się prosi tutaj jakis sos... Nie mówię o mega tłustych sosach, ale jakikolwiek... smakuje Ci taka sucha kasza?

Podwieczorek:
Zrobiłaś mi ochotę na Panna Cottę Ładnie

i moze kakao ? hm?
Tak, zdecydowanie możesz dorzucić kakao

i jak prosze o ocenki
Ogólnie podoba mi się, jest zdrowo, ale jednocześnie też nadrabiasz kcal słodyczami, ale nie tymi najbardziej śmieciowymi, więc jest naprawdę OK
Stary 2010-05-26, 19:16   #2396
mircia14
Zakorzenienie

Jutrzejsze R (do soboty 1500kcal, od niedzieli 1600 ):
I placki owsiane (40g owsianych, trochę otr. pszennych i trochę owsianych) z musem jabłkowym z 2 małych jabłek z cynamonem ; herbatka
II 2 kromki razowca z polędwicą, serem białym, pomidorem, 4 rzodkiewki ; 20g arachidów
III (bardziej przekąska) jabłko
IV omlet (jajko, łyżka jogo nat., 1,5ł. otr. pszennych) ; 200g serka homo waniliowego
V filet z rybki (dość mały, 80g), pół torebki ryżu brązowego z 20g soczewicy zielonej
rowerem na zajęcia i z powrotem, potem ćwiczenia
VI kromka razowca, sałatka (80g tuńczyka wsw, jajko, ogórek kiszony) ; herbatka

+ w ciągu dnia ze 2 zielone herbatki i dużo wody

mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:32   #2397
Nanusia93
Przyczajenie

Troszkę sobie poczytałam i dzisiaj już było lepiej. Mam nadzieję. Więc dodaję dzisiejsze R

I Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego: 1 kromka z polędwicą z indyka, pomidorkiem i szczypiorkiem, druga z pasztetem drobiowym i pomidorem
II Śniadanie: serek wiejski (150g), pomidorek, ogórek, kilka rzodkiewek, do tego kromka chleba pełnoziarnistego
Obiad: 30g ryżu brązowego, 50g piersi z indyka pieczonej w piekarniku, 150g warzyw na patelnię smażonych na oliwie
Podwieczorek: jogurt naturalny (180g) + miseczka suszonych moreli, daktyli, rodzynek, orzechów nerkowca + sok wyciśnięty z owoców
Kolacja: sałatka( sałata, pomidor, ogórek, 30 g pieczonej piersi z indyka, czerwona fasola, kukurydza) + kromka chleba pełnoziarnistego + sok wyciśnięty z owoców

I jak?? Proszę o ocenkę
Nanusia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:34   #2398
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na twardo, grahamka z masłem,pomidorkiem,polędw icą sopocką,szczypiorkiem
  2. jabłko,paczka paluszków
  3. micha żurku z warzywami, z białą kiełbasą, do tego 3 pałki kurczaka,zapiekane z ziemniakami, 300g surówki Colesław, 2 lampki szampana
  4. wpadnie ogórek i kilka śledzi w pomidorach

robię postępy???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:43   #2399
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanusia93 Pokaż wiadomość
Troszkę sobie poczytałam i dzisiaj już było lepiej. Mam nadzieję. Więc dodaję dzisiejsze R

I Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego: 1 kromka z polędwicą z indyka, pomidorkiem i szczypiorkiem, druga z pasztetem drobiowym i pomidorem
II Śniadanie: serek wiejski (150g), pomidorek, ogórek, kilka rzodkiewek, do tego kromka chleba pełnoziarnistego
Obiad: 30g ryżu brązowego, 50g piersi z indyka pieczonej w piekarniku, 150g warzyw na patelnię smażonych na oliwie
Podwieczorek: jogurt naturalny (180g) + miseczka suszonych moreli, daktyli, rodzynek, orzechów nerkowca + sok wyciśnięty z owoców
Kolacja: sałatka( sałata, pomidor, ogórek, 30 g pieczonej piersi z indyka, czerwona fasola, kukurydza) + kromka chleba pełnoziarnistego + sok wyciśnięty z owoców

I jak?? Proszę o ocenkę
jest ok, tylko zamieniłabym II śniadanie miejscami z kolacją
Stary 2010-05-26, 20:09   #2400
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Tyjesz na tym? W jakim tempie? Bo dla mnie to raczej na pewno jadłospis na U, nie na P

O margarynie pisałam wcześniej - przełamanie się do niej było trudne, a masło jadłam do kilku lat w dzieciństwie, więc odzwyczaiłam się.
Śniadanie małe, wiem, ale byłam przed wizytą i miałam mieszane uczucia jak zwykle II śniadanie jadłam u kuzynki i jadłam to co było, co lubiłam
A podwieczorek jadłam w drodze, i nie miałam orzechów.

Nie wiem czy na tym tyję... ale jak juz pisałam na dniach mam zamiar jeść trochę więcej i zobacze ile będę tyć, bo mam utyć 1-2 kg, ale nie będę się słuchać tych wszystkich lekarzy tylko utyję tyle, ile będzie potrzebne do odzyskania okresu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości