![]() |
#2371 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]()
![]() |
#2372 |
Przyczajenie
|
Witam. Jestem nowa, nie mam jeszcze doświadczenia w układaniu odpowiedniej diety i chciałabym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych Wizażanek. Wklejam moje wczorajsze R
I Śniadanie : 3 kromki chleba pszennego: 2 kromki z szynką z indyka i pomidorem, 1 kromka z żółtym serem + herbata bez cukru II Śniadanie: jogurt naturalny z musli + jabłko+ duża szklanka soku ze świeżych owoców Obiad : talerz kapuśniaku z mięsem z indyka(ok. 50g mięska było) Podwieczorek: Jogurt Jogobella truskawkowa, kromka chleba z pieczonym schabem+ sałatka z pomidorków i cebulki + szklanka soku ze świeżych owoców Kolacja: 250 ml mleka 0,5% + 4 łyżki płatków musli + 2 wkrojone suszone morele, 2 suszone śliwki i 2 suszone daktyle Proszę o ocenę i wyrozumiałość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() R->U śn: 5 łyżek owsianych, 1 łyżka otrębów, garść rodzynek, jabłko, szklanka mleka 2śn: kroma chleba żytniego razowego z 2 plastrami szynki z indyka, z liściem sałaty, 10g orzechów włoskich, pół jabłka o: filety z kurczaka z pary, warzywa, oliwa (makaron razowy?) podw: chleb żytni razowy z szynką z indyka i sałatą kolacja: twaróg, z jogo naturalnym, orzechami, cynamonem |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Raczkowanie
|
U (z założenia P,ale nie tyje i wydaje mi się że nawet chudne..)
(9:00)I.owsianka (reszta płatków jakieś 2pełne i jedna takich resztek) z kako,cynamonem i jabłkiem sypnięta siemieniem i płatkami śn. + kawa 1;1z mleka i ciacho serducho korzenne jakieś ladnrynki i siooo na zakupy (12:00)kawał słodkiej bułki (takiej stokrotki) ![]() (14:00)barszcz czerwony(domowy na buraczkach i za śmietaną) z zmienmniakami i buraczkami; talerz kopytek z ketchupem i serem żółtym<3, deser.lody truskawkowo-waniliowe, znów te cholerne landrynki (18:00)inka z mlekiem,pomarańcz,budyń Paula z garścią wanilek,Rafaelków i paroma garścimi cheeriosów wielozbożowych, i potem kinder country-wszystko na słodko i bezwartościowo ale taką miałam wczoraj ohote... (20:00)domowa zapiekanka pajda wiejskiego chleba z masłem,majonezem,3palster ami sera żótego,szynką, +pomiodor cały i przyprawy herbatka ciacho korzenne podjadane płatki śniadaniowe i landryny wczoraj bez ryb i orzeszków,ale zazwyczaj jem, NIE LUBIE orzechów, jem je tylko pod postacią masła orzechowego (tego z Sante z kawałkami orzechów)baaardzo mi smakuje ale tylko pod tą postacią.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oliwe z oliwek no i tłuste ryby faktycznie trochę "śmieciowo" momentami, ale wazne zebys jadla to na co masz ochotę. pierwsze sniadanie zdecydowanie za małe Poczekaj troche jak waga nie ruszy to dodawaj wiecej jedzenia, albo pomyśl o koktajlach albo nutri,
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Raczkowanie
|
Jestem nowa, ale licze na pomoc
![]() ![]() Wczoraj: I: 3 kanapki z maslem, salata, pomidorem, herbata II: 2 kromki z maslem, salata, pomidorem III: Jogurt, jablko IV: 2 kromki z maslem, salata V: (tutaj dopiero po 19-tej obiad) krupnik, kasza z sosem i mieskiem, 2 kromki z wedlinka. Co mam zmienic? Dodam, ze zwykle calymi dniami nie ma mnie w domu, wiec moj obiad, to moja kolacja... |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to jest normalne że mnie bezprzerwy ciągnie do słodkiego?? i ogólnie cały czas mam ochote coś jeść ale się chamuje żeby był 5posiłków bo niechce przecież ciągle jeść ![]() sorki za głupie pytania ale niemam nawet z kim pogadać... wszystkie dziewczyny sie na lato odchudzają a ja musze przytyć bo ani tyłka ani biustu..taka wstrętna chodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli wczesniej nie jadlas slodyczy to wrecz bardzo normalne, ale spokojnie to minie. mozesz jesc 5 posilkow i przekaski miedzy posiłkami, przeciez jesteś na P, no a P nie ma żadnych ograniczeń, jedz kiedy ile i co chcesz, byle nie było za mało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a oto dzisiejsze UUUUUU ś: owsiana ( 5ł owsianych, 2ł otrębów, mleko3,2 z wodą, garść orzechów, garść magusiów) 2 jabłuszka 2ś: 2 kromeczki razowca z masełkiem, schabikiem domowej roboty, , keczupem, rzodkiewy, jabłuszko przekąska na spacerze: banan o: piers kuraka z piekarnika, pół woreczka gryczanej, ok 200g buraczków p: wieśniak z miodem i orzechami k: buła ziarnista 70g pół z szyneczką drobiową, pół z indykiem faszerowanym, pomidorek, ogóras i jak?
![]() |
#2382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
RRRRRR
Po raz kolejny ![]() Ale wierzę, że tym razem ostatni ![]() Śniadanie: placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, jajko, ok. 2 łyżki twarogu, 2 grube plastry świeżego ananasa pokrojone w kosteczkę); kawa z mlekiem 2% II śniadanie: 2 kromki razowca, na każdej sałata, 3 plasterki polędwicy sopockiej, ogórek i papryka 1 godzina na rowerze stacjonarnym Obiad: ok. 100 g piersi z kurczaka polanej 1 łyżką pesto i zapieczonej w piekarniku; ok. 25 g kaszy gryczanej, fura uparowanych brokuł z sosem czosnkowym (jogo naturalny+czosnek) Podwieczorek: garść migdałów, kolejna kawa z mlekiem 2% Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, mieszanka sałat, pomidor, cebula). Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2385 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze urodzinowe U ->małymi kroczkami w stronę P
1. owsianka z 5 łyżek płatków z małym jabłkiem, suszonymi owocami i garścią jagód z jogurtem; mała kawa z mlekiem 2. kanapka podwójna z razowca z wędliną drobiową i rzodkiewką; małe jabłko 3. 6 łyżek kaszy jęczmiennej z sosem pomidorowym, wkrojoną rzodkiewką i kawałkiem mięsa drobiowego 4. talerzyk mięsa mielonego z mieszanką chińską; 2 garście mieszanki orzechów z kapką homo nat, kakao i łyżeczką masła orzechowego 5. (i tu pewnie dostanę opieprz :P ale inaczej nie umiem, po prostu muszę zjadac redukcyjną kolację... nie potrafię się przemóc, jeszcze nie teraz) serek wiejski z wkrojoną wędliną drobiową, ogórkiem i oliwkami; marchewka Wiem, że do ideału daleko.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Raczkowanie
|
Szczesliwe P
Przed sniadaniem:lyzka lnu+szklanka wody Sniadanie:pelna miska owsianki klasycznej (moja ulubiona: z 10lyzek platkow owsianych na mleku 2%),inka z mlekiem Po:jablko II Sniadanie:Kanapka(2 kromki chleba pelnoziarnistego slonecznikowego) z maselkiem,szynka i wsadzona salatka(kapusta pekinska,papryka,kukurydz a,groszek z majonezem+jogurt naturalny) Po:2 garsci orzeszkow ziemnych Obiad: zurek z jajkiem,kromka chleba pelnoziarnistego z 2 godz po zupie: duzo ryzu,sos miesny + wyzej wymieniona salatka Kolacja:kefir (wiem ze ubogo ale 2 danie pozno jadlam i bardziej jako obiadokolacja to bylo i nie dalam rady nic wiecej) Ogolnie udalo mi sie przytyc prawie 3kg! Waze teraz 45kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, mam pewien pomysł dotyczący jadłospisów P... Jak wiadomo trudno zapamiętać "historię" kazdej z Wizażanek, dlaczego właśnie jest na P... Zatem może by tak obok "P" pisać "naturalnie za chuda" "Przesadziłam z dietą, mam niedowagę" "Wychodzę z anoreksji, z wagi zagrażającej życiu" Moim zdaniem każde P w tych 3 przypadkach powinno wyglądać zupełnie inaczej...A przynajmniej inaczej powinno się je oceniać.
![]() |
#2388 |
Wtajemniczenie
|
nieprzytomna, zgadzam się.
u mnie P będzie pt. "Przesadziłam z dietą, mam niedowagę". mam takie pytanie. Staram się odzyskać okres ale nie mogę się przełamać do masła. zamiast tego jem minimum garść orzechów dziennie. Więc jeśli nie jem masła, tylko orzechy, to powinnam dostać niedługo okres ( bo tam są te nnkt).słyszałam jeszcze że żeby dostać okres trzeba najpierw powrócić do dawnej wagi( lub coś koło tego). jak sądzicie? ![]()
#2389 | ||
Zakorzenienie
|
Peee (ale chyba i tak zwiększe kcal żeby przechodząc na U mieć z czego uciąć
![]() ![]() Śniadanie: bułka wieloziarnista z margaryną, plastrem sera Hochland Gouda, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką ![]() wizyta u psychoterapeutki ![]() II śniadanie (rozłożone w czasie ![]() chodzenie po sklepach ![]() ![]() Obiad pt. "mama chrzestna o mnie dba" ![]() 4-5 ziemniaków, kotlet panierowany z piersi kurczaka, buraczki ![]() ![]() ![]() Deser: duży kawałek sernika na zimno z truskawkami ![]() Podwieczorek: Fantasia wiśniowa z wrzuconymi truskawkami ![]() Kolacja: 2 kromy chleba żytniego z margaryną i: - z plastrem sera Gouda Tost, pomidorem, szczypiorkiem - z plastrem sera Gouda Tost, ogórkiem i rzodkiewką ![]() Activia pitna brzoskwinia-mango truskawki i jak? ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-26 o 17:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Raczkowanie
|
P pt przesadzilam z odchudzaniem mam niedowage
Sniadanko: grahamka podluzna z ziarnami z maselkiem : serkiem moj ulubiony , szynusia , ogorasem jogurt pitny ananassowo-kokosowy 250g ![]() jabłuszko 2sniadanko(w szkole) dwie kromki chlebka wieloziarnistego zlozone z maselkiem: serkiem zoltym i ogorasem jogurt z Bakomy wafelkowy 120g jabłuszko Obiad : caly woreczek kaszy jeczmiennej duzooo surowki z kapusty kiszonej dwa kotleciki mielone Podwieczorek: rozek a algidy smietankowo smietankowy jogobella panna cotta jagodowa a garscia nerkowcow paczuszka Lu go kakaowych 50g Kolacja (bedzie niedlugo) dwie kromy po 45g chlebka z ziarnami z maselkiem szynusia , serkiem , pomidorkiem serek wiejski z brzoskwinia kupny i moze kakao ? hm? i jak prosze o ocenki ![]()
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Raczkowanie
|
w Inter Marche ;d
#2393 |
Zakorzenienie
|
#2394 |
Rozeznanie
|
U:
I: owsianka-4ł. pł. owsianych, 1 łyżeczka otrębów pszennych, na szklance mleka 2% z jabłkiem i cynamonem podprażonym w microway'u i z ok. 1/2 opakowania serka wiejskiego + herbata zielona II: bułka żytnia z ramą, szynką drobiową, ogórkiem małosolnym i natką III: grahamka z masłem, szynką brandenburską, rzodkiewką i pekinką IV: ziemniaki, pulpet z indyka, kapusta kiszona + herbata zielona w między czasie: jabłko V: ala sałatka- 1/2 op. serka wiejskiego, 1 jajo, pół pomidorka i kawałek żółtej papryki ![]() no i uśmiecham się o ocenkę ![]() ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-05-26 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc najlepiej byłoby, gdybyś jednak się przełamała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R (do soboty 1500kcal, od niedzieli 1600
![]() I placki owsiane (40g owsianych, trochę otr. pszennych i trochę owsianych) z musem jabłkowym z 2 małych jabłek z cynamonem ; herbatka II 2 kromki razowca z polędwicą, serem białym, pomidorem, 4 rzodkiewki ; 20g arachidów III (bardziej przekąska) jabłko IV omlet (jajko, łyżka jogo nat., 1,5ł. otr. pszennych) ; 200g serka homo waniliowego V filet z rybki (dość mały, 80g), pół torebki ryżu brązowego z 20g soczewicy zielonej rowerem na zajęcia i z powrotem, potem ćwiczenia VI kromka razowca, sałatka (80g tuńczyka wsw, jajko, ogórek kiszony) ; herbatka + w ciągu dnia ze 2 zielone herbatki i dużo wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Przyczajenie
|
Troszkę sobie poczytałam i dzisiaj już było lepiej. Mam nadzieję. Więc dodaję dzisiejsze R
I Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego: 1 kromka z polędwicą z indyka, pomidorkiem i szczypiorkiem, druga z pasztetem drobiowym i pomidorem II Śniadanie: serek wiejski (150g), pomidorek, ogórek, kilka rzodkiewek, do tego kromka chleba pełnoziarnistego Obiad: 30g ryżu brązowego, 50g piersi z indyka pieczonej w piekarniku, 150g warzyw na patelnię smażonych na oliwie Podwieczorek: jogurt naturalny (180g) + miseczka suszonych moreli, daktyli, rodzynek, orzechów nerkowca + sok wyciśnięty z owoców Kolacja: sałatka( sałata, pomidor, ogórek, 30 g pieczonej piersi z indyka, czerwona fasola, kukurydza) + kromka chleba pełnoziarnistego + sok wyciśnięty z owoców I jak?? Proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Zadomowienie
|
U
robię postępy??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O margarynie pisałam wcześniej - przełamanie się do niej było trudne, a masło jadłam do kilku lat w dzieciństwie, więc odzwyczaiłam się. Śniadanie małe, wiem, ale byłam przed wizytą i miałam mieszane uczucia jak zwykle ![]() ![]() A podwieczorek jadłam w drodze, i nie miałam orzechów. Nie wiem czy na tym tyję... ale jak juz pisałam na dniach mam zamiar jeść trochę więcej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.