|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witam
dziękuje Wam wszystkim za wsparcie i rady odnośnie mojej dziekanki. Przemyślałam sobie wszytko i na złość nie pójdę napiszę ten doktorat choćby nie wiem co dziś się widziałam z recenzentem i on powiedział że może mi zacząć sprawdzać jak coś. ![]() ![]() Mama do Was dwa pytania. w którym tygodniu robiłyście krzywą cukrową? i czy mogę w 24 tygodniu zjechać windą do kopalni soli w Wieliczce (chodzi mi o duża zmianę ciśnienia|) bo mam konferencje i tam mamy bankiet ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Ja cukier bede mierzyc w przyszlym tygodniu czyli jakis 23-24tydzien. Co do kopalni to wydaje mi sie, ze czemu nie. W koncu do 27tyg mozna latac samolotem a tam sa duzo wieksze przeciazenia! ![]()
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Suszilda - witaj!
Te mebelki, które wkleiłaś to ja właśnie chcę tego typu, ale zrobi mi je Tż. Będą w kolorze wanilii i ciemnego brązu (nie wiem jeszcze dokładnie jaki kolor i typ "drewna") Ja z rozm. c przeszłam na e, brrr ![]() nicole007 - mi się wydaje, że ta waga może się barzdo zmieniać i to kwestia bardzo indywidualna i nie musi być tak, że jeśli jeden maluszek waży w 21 t.c. 500 g, a drugi 350 g, to na pewno ten cięższy urodzi sie większy, bo to się zmienia z tygodnia na tydzień martucha - ja nawet jak bym pomyślała, że moja znajoma przytyła to na pewno bym jej tego nie powiedziała, zwłaszcza gdyby była w ciąży, bo to w końcu odmienny cudowny stan, w którym naturalnie kg przybywa. Ty jesteś wg mnie bardzo zgrabna i szczupła, więc koleżanka tylko chciała Cię zezłościć Mi koleżanka powiedziała ostatnio, że przytyłam, ale ja to wiem, bo ona mnie pamięta z wagi ook.10-12 kg mniej ![]() ![]() Atlidee - gratuluję synka! ![]() Byłam dzis na wizycie u mojej gin. Nie miałam usg, bo było wczoraj, pani dr tylko zmierzyła tętno dzidziusia. Wyniki badań na razie w dolnej granicy normy i mam brać żelazo, żeby sie nie pogorszyły. Jeśli będę się po nim dobrze czuła to 2x1, a jak gorzej to 1x1. Zacznę przez jakiś tydzień od jednej tabletki. Macie jakieś doświadczenia po braniu żelaza? Co się może dziać, mdlić itp.? Poza tym dziwnie mi zdrętwiały uda jak byłam w sklepie i ledwie zeszłam ze schodów i doszłam do gabinetu (nigdy wcześniej to sie nie zdarzyło) i mam te chol...e bóle pod żebrem. Dostałam zwolnienie na 30 dni i najprawdopodobniej będę na L4 do porodu. Jutro jadę zawieźć zwolnienie i poinformować pracodawcę... ![]()
#4565 |
Raczkowanie
|
Witajcie piękne kobietki
![]() Nie było mnie, bo przeleżałam w szpitalu powódź we Wrocławiu (buuuuu) , a chwilowo nadrabiam was i jestem na 136 stronie.... ( to jeszcze z 5 godzin czytania...) Szpital na okoliczność za dużych skurczy, za dużych dawek leków, po których miałam omdlenia i ciemność przed oczami i tam mi wszystko "naprostowali". Jedyny minus, to fakt,że trzeba brać Gynipral, dostępny tylko w Niemczech i Czechach, więc mój TŻ był dzisiaj na wycieczce. I tak do końca ciąży. Jak doczytam to się włączę ![]() ![]() ![]()
#4566 | |
Zadomowienie
|
Aleście naprodukowały stron
![]() Cytat:
![]() mszu, nie ma co się szczypać. Jak masz miejsce dla ciężarnej, to jego obowiązkiem jest ci ustąpić. Trzeba było podejść i go "obudzić" ![]() A jakby się ktoś odezwał, to tylko wydrzeć gębą, że jak jakimś cudem zajdzie w ciążę, to będzie miał prawo zajmować to miejsce, a tymczasem niech sp...ada ![]() Rozumiem, że gnojek chciał du** posadzić, ale jak napisałaś, zajął TWOJE miejsce. U mnie w mieście tylko autobusy kursują i niestety takich wyznaczonych miejsc nie mają... ![]() angelikaw, troszkę sobie dziś pogadałam na temat łóżeczka z mamą i mężem i chyba będziemy brać takie coś: http://allegro.pl/item1040349325_loz...iel_gryka.html Ma to co potrzebne + bajer (baldachim) ![]() Co do szczebelków, to moim zdaniem wyjmowane lepsze, bo dzieciaczek sam będzie mógł wychodzić potem, a z tego z opuszczanym bokiem -nie. Szufladę też chciałam, ale faktycznie, mamy cały słupek od moich starych regałów, gdzie zmieści się wszystko dla maluszka. wliczajac w to posciel na zmianę. A co do drogich- jeśli chcesz potem mieć drugie dziecko (my byśmy chcieli) to ja wole droższe/masywniejsze. Atlidee, gratuluję synka ![]() IlonaN2, bardzo dobra decyzja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 pyt. Niestety nie pomogę
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- ycnan no ja tez nie wiem co jest takiego krzywdzacego w tym imieniu biorac nawet pod uwage historie imienia, no chyba ze az tak dobrze nie znam mitologii... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Raczkowanie
|
Atlidee,gratuluje synusia
![]() ![]() ![]() nicole007,gratuluje córusi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super że już jesteś w domciu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie mamy zbyt wiele miejsca w szafach, ale mężuś zaproponował zakup komody ![]() Też chcemy drugie dziecko, ale dopiero za kilka lat... Cytat:
Ale każdy może nazwać swoje dziecko, jak chce... Ja bym tak nie nazwała...
![]() |
#4572 |
Raczkowanie
|
A ja kupiłam dziś samoopalacz L'oreal Sublime Bronze. Pisze, że już po 2 godzinach widać opaleniznę i że nie robi smug. No zobaczymy. Wysmaruję nogi na noc. Więc jutro dzień prawdy
![]() KOCHANEEE DZIĘKUJĘ za życzonka IMIENINKOWE ![]() a co do Loreala to używam od dwóch lat i jest rewelacyjnyyyyyyy,własnie ten sublime bronze,taki fajny żelik ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No dobra nawymadrzalam sie ![]() Ale naprawde Mamusie prosze WAS sprawdzajcie znaczenie imion, to nie tylko zlepek sylab o przypadkowym znaczeniu. Imiona maja swoja historie i swoje znaczenie. Wiem, ze np. imie Oliwier sie niektorym Wam podoba i jest jeden prowadzacy w TV ktory ma taki nick (najlepsze jest to ze pochodzi ze wsi w lubuskiem, ma z tego powodu kompleksy i naprawde nazywa sie Piotr). Imie jest na cale zycie i wiele o nas mowi. ![]() Cytat:
![]() I dziekuje za wsparcie w ramach imion. ![]()
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
angelikaw kazdy wyraza swoje zdanie i ja to szanuje ale przeciez imie nie swiadczy o czlowieku. Gdyby kazdy patrzyl az tak doglebnie na znaczenia imienia to byly by same Anie i Kasie (nie to ze mam cos do tych imion to tylko przyklad) bo zawsze mozna znalesc cos nie hallo dla danego imienia.
Zuziczka jak imie ,,kogos,, z mitologii moze duzo mowic o dziecku ktore je nosi? Piszesz ze skads te imiona sie wziely, tak racja wziely sie z tad co Kasie Asie i Malgosie, a ze osoba noszaca takie imie stala sie taka a nie inna to juz inna sprawa. Nikt po narodzeniu dziecka nie wie na kogo wyrosnie w przyszlosci... Edytowane przez Suszilda Czas edycji: 2010-05-26 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tż mówi dziś swoim rodzicom "Kochani, będziecie mieli wnuczkę". Na co jego ojciec "Yyyyy ... a dlaczego nie wnuka?" ![]() I co on miał mu odpowiedzieć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item1054471166...rmy_vento.html bo przerabia się na tapczanik: ma w komplecie dodatkowe niskie boczki i te przody takie, że dziecko samo wyjdzie ale wypadnie, to alternatywa dla wyciąganych szczebelek. Jeśli chodzi o wyposazenie dodatkowe to tylko: szuflada, przewijak i ochraniacz plus pościel. Nie chcę baldachimu ani innych ozdóbek. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pracuję, ale dojeżdżam samochodem, z czego się ogromnie cieszę i jestem wdzięczna że mam taką możliwość ![]() Cytat:
![]() Mi lekarz kazał zrobić po zakończonym 24 tygodniu. Cytat:
![]() Pogorszyło się trawienie tzn zwolnił metabolizm, więc miewam problemy z wypróżnianiem no i "załatwiam" się na czarno ehhh Cytat:
![]()
![]() |
#4578 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Imie bardzo duzo mowi o czlowieku, choc czasem wiecej o jego rodzicach (szczegolnie w przypadku bardzo wymyslnych imion). Moim zdaniem imie BARDZO determinuje charakter kogos w przyszlosci i ma wplyw na zycie czlowieka. Niejedna ksiazka o tym powstala i niejeden referat ![]() I naprawde nie chodzi mi o szukanie "jakiegos niehallo" w imieniu. Po prostu kazde imie ma w sobie rozne cechy, to od ciebie zalezy jakimi cechami chcesz by charakteryzowalo sie Twoje dziecko. I tak- to nie jest proste wybrac dobre imie, ale chyba warto nie?
![]() |
#4579 |
Raczkowanie
|
Zuziczka moze masz i racje, co nie zmienia faktu ze dalej mi sie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Rozeznanie
|
Szczesliwa- super łóżeczko! Bardzo mi sie podoba!
![]() ![]() Co do twarozka to mialam faze przez dwa tygodnie- na slodko, na slono, na sniadanie, do nalesnikow i chyba mnie troche przeszlo ![]() Choc moze faza wroci, lubie taki twarog kupywany na wage, ale w Poznaniu to nie moge znalezc dobrego... Mi po zelazie nic nie jest, ale biore po sniadaniu (przed sniadaniem eutyroxi jego nie mozna mieszac z zelazem). Narazie biore 1 tab co dwa dni, zobaczymy jak wyniki wyjda. No i "ludki" czarnozielone sa ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Juz ci pisze Enis- Aleksander Andrzej Tadeusz Tomasz- czyli jeszcze nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#4582 |
Raczkowanie
|
cześc dziewczynki!!!
![]() miałam sie pojawić dopiero jutro, ale aż mnie kusiło, żeby podejrzeć co żeście nagryzmoliły... ![]() poczytam sobie trochę za chwilę... generalnie chciałam się wam pochwalić, że mam sny prorocze, same pozytywne...bo ostatnio chyba ze dwa razy śniło się, że spotkałam starego dobrego znajomego i wyobraźcie sobie spotkałam go dzisiaj na przystanku, kiedy wracałam od mamy <z drugiego końca miasta> ![]() zobaczył mój brzuszek i normalnie wyglądał jakby się zakochał ![]() ![]() ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mężuś się uparł na Ignasia wiec chyba tak zostanie a co do twoich imion to mój tato to Andrzej, brata mam Tomasza, a teścia Tadeusza ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-26 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwa witaj w klubie, mi też piersi nie urosły, no może troszkę, ale nadal się mieszczą w miseczki duzę A
![]() Zuziczka głosuję na Aleksandra ![]() enis84 Ignacy- bardzo ładnie ja imię dla synka wybrałam juz na samym początku, wczesniej marzył mi się Leon ![]() ![]() gdyby była dziewczynka dałabym jej na imię Emilka ![]()
#4585 |
Rozeznanie
|
Ja robiłam w 24tc5d
![]() Gratulacje Mamusiom, które poznały płeć ![]() Ja też dziś sobie tego życzyłam ![]() ![]() Uwaga! Dziś przedstawiam WAM moją CÓRECZKĘ - MiLeNkĘ Lekarz nie mial wątpliwości, że widzi -jak to nazwał- PISIĘ Od razu poinformowalismy telefonicznie moją mame, ktora jest w grecji- szalenie się ucieszyła. Męża mama, do któej pojechaliśmy z kwatem (na dzien mamci) bardziej cieszyła się z prezentu -- WNUSI niż z kwiatuszka ehhe Bo u nich w rodzinie ostatnia dziewuszka urodziła sie jakies 45lat temu hehe JESTEM MEGA SZCZĘŚLIWA ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Atlidee gratuluje chłopaczka!!! Co do żelaza to moja gin powiedziala ze po tym czarne kupki i niestety problemy z wypróżnianiem ![]() A co do znaczenia imion to jakoś mało mnie to obchodzi. Nie raz jak czytalam jakie sa osoby o imieniu Marta(ja sie tak nazywam) to prawie zaden opis nie pasował do mojego charakteru a skad sie wywodzi to nawet mnie to nie interesowało. Dziekuje dziewczynki za gratulacje, oczywiscie chodzi o moja córe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
witam kobitki
![]() jeju, coraz trudniej mi rano wstawać... codziennie jest to samo - przestawianie budzika na za 10 min , a w końcu bieg po domu ![]() gratuluję kolejnym szczęśliwym mamusiom, które znają płeć maleństwa ![]() ![]() heh... pisałam jakiś czas temu, że z TZ jest beznadziejnie i nie wiadomo co dalej... miał dziś wrócić z trasy i miała być rozmowa, ale.... stchórzył ![]() z jednej strony to nadal nie wiem na czym stoję....ale z drugiej - mam jeszcze kilka dni spokoju ![]() no nic, lecę się ubierać miłego dnia ![]()
#4590 |
Zadomowienie
|
Witam z rana..
![]() U nas dziś pogoda do d..y ![]() ![]() ![]() MisQa... napewno Ci przykro z powodu mężusia. Każda kobieta w ciązy potrzebuje kogos bliskiego, w kim ma oparcie, Twój nirmalnie ucieka.... Ale Trzymam kciuki żeby mu przeszło to świńskie płudnie ![]() ![]() ![]() Mpik..gratulije córeczki ![]() ![]() Co do imion, t raczej w ich znaczenie nie wnikałam. O Kasanrze to nawet nie słyszałam więc chyba jak się komus podoba to czemu nie morze tak nazwać córy?? Chyba lepiej tak niż np Jabłko... ![]() W Ameryce tak nazwała córe jakaś aktorka..albo Paris, czy Bruklin..od nazw miast.. A takie imię jak Amelia...bardzo mi się podobało..gdybym miała córe to byłaby to jedna z opcji imion..ale wiecie jakie ono ma znaczenie w medycynie?? Amelia (łac. amelia, "kończyna, kończyny") – wada wrodzona polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. Może stanowić część zespołu wad wrodzonych lub występować jako wada izolowana, w części przypadków będąca wynikiem działania szkodliwych czynników (teratogenów) na rozwijający się zarodek lub płód. No i nazwijcie tak córe hehe ![]() Amelia to teraz modne imię ale chyba mało kto wnika w takie szczególy jak znaczenia w róznych językach.. To ponoć imię niemieckie i znaczenia powinno się doszukiwac z niemieckiego: Amelia Osoba wnikliwa, subtelna o wielkiej kulturze i pełna temperamentu. Lubi zmiany i podróże. Ma skłonności do melancholii i wnikania w tajemnice wiary i okultyzmu. Dobry znawca ludziej natury. tak że w każdym imnieniu można się doszukać czegoś negatywnego i pozytywnego ![]() szokoladko..mam nadzieje że juz wszystko oki, buziole dla WAS ![]() Szczesliwa..śliczne łóżeczko, ale u mnie by sie nie sprawdziło, bo znów mauszek w moim zamieszka, a Domiś zmyka do własnego..juz "dorosłego" ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-05-27 o 06:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.