|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
no i jesteśmy po wizycie...na szczęście płucka i oskrzela czyste
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Baobabku, trzymajcie sie!!! ANdinek, ależ on śliczny! Co za usteczka!! I mam pewien sentyment do jego imienia... PoP, ja już zacznę trzymac kciuki za Oliwcię!! I sto lat dla Igorka!!!
|
|
#2103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój tez nie pamiętliwy jesli chodzi o daty . imieniny i urodziny pamięta akłada zyczenia ale np. data ślubu czy coś w tym stylu to już masakra . prezentów niespodzianek dostałam może kilka ale jakoś mało trafione były . tak to juz z nim jest ze nie potrafi podarków kupować . zawsze wybieram sobie sama co chce i jakoś już do tego przywykłam i nawet mi to nie przeszkadza . ja mu tez kupuje co on chce . Tak to już chyba jest czasem z chłopami
|
|
#2104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), imieniny to tez dla mnie średnie święto ale jeśli chodzi o urodziny to faktycznie, zawsze się staram pamiętać o wszystkich i oczekuje, ze te osoby (najbliższe przynajmniej) tez będą pamiętały. Także co do urodzin to się z Tobą zgadzam, co do zapisania sobie też. Sama mu wpisz w telefon i niech zadzwoni najbardziej obciachowym i najgłośniejszym dzwonkiem jaki jest w jego telefonie ![]() Pop - To masz kocisko w słusznym wieku Wymiziaj go od Ciotki (w sensie, że ode mnie ).Z Oliwką na pewno będzie dobrze,tyle już przeszła, teraz może byc już tylko lepiej.
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Pop nie amrtw sie Oliwka jest dzielna dziewczynka napewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz dla pocieszenia napisze ze moja kuzynka miala operacje na otwartym sercu jak miala roczek w dzien swoich urodzin operowali ja miala dziurke wielkosci zlotowki operacja sie udala a bylo to 15 lat temu a teraz mamy nowy sprzet lepszych lekarzy wiec napewno wszystko bedzie dobrze
![]() Baobabku ja to dawalam julce jak miala rotawirusa to jest na odbudowanie flory bakteryjnej w jelitkach tylko my dawalismy dicoflar 30 w kapsulkach ja kapsulke w mleczku rozpuszczalam rano i wieczorem przez 7 dni a moje dziecko zas ma bakterie w moczu na milion procent z kad wiem a z tad ze jak siedzi w cieplej wodzie to jest cisza i spokoj a jak ja tylko wyjme i poczuje chlod to odrazu wrzeszczy tak tak to nie placz tylko wrzask puki nie poloze jej na krocze cieplego reczniczka jutro przed szczepieniem zaniose siuski do laboratorium ![]() tak piszecie o tym co dostalyscie od tztow za urodzenie dziecka fajnie sie to czyta ja nawet nie dostalam slowa dziekuje nic kompletnie nic a jak sie dzisiaj zapytalam co dostane na dzien matki to odpowiedzial mi ze nic malo tego zapomina o moich urodzinach imieninach ciekawe czy bedzie pamietal o naszej rocznicy pewnie tez nie ale ja juz sie do tego przyzwyczailam ze nikt o mnie nie pamieta pewnie jak bym zniknela to nawet nikt by tego nie zauwazyl no nie Julka by zauwazyla bo by cyca nie bylo z mleczkiem ale nikt poza nia az sie poplakalam a jutro mamy szczepienia az sie boje ![]() czy jeszcze ktos nie dostal kartki a wyslal zdjecie albo nie wyslal zdjecia a chcialby kartke to ja zaraz dorobie ![]() a robie to w photoshopie i corelu kiedy wyedy kiedy Julka spi budzi sie co 2 godziny wiec ja nie spie zeby cos zrobic a ze nie mam co robic z czasem bo wszedzie posprzatane gotowac mi sie niechce <bo maz ostatnio skrytykowal moj obiad zrobilam schab ze sliwka w sosiku i szparagi a on stwierdzil ze sos jak galareta nie moja wina ze jak ostygl to stwardnial ale po podgrzaniu byl dobry > wiec juz nie gotuje albo kupuje gotowe w sklepie albo jade do mamy na obiad wiec czasu mam sporo na taklie *******y ![]() ja tez sie dolanczam do niekonczacego sie okresu trwa juz 14 dni wczesniej trwal 3 dni byla przerwa 2 dni i zas ze mnie cieknie ale to tak mocno ze paczka podpasek dziennie schodzi przy tym boli mnie strasznie brzuch takie mulace bole jak poczatkowe porodowe i dotego stawy ale to chyba nie z przemeczenia u nas to rodzinne babcia potem mama i siostry moje tez choruja na reumatoidalne zapalenie stawow wiec i pewnie mnie dopadlo
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak – ja Ciebie rozumiem. Mi też było by przykro, tym bardziej że to już 3 raz Ci podpada i nie pamięta. Naprawdę przykre. I dokładnie tak jak piszesz, nic trudnego zapisać sobie pewne daty w komórce.
A jeszcze niedawno chciałaś mu jakąś niespodziankę zrobić za opiekę nad Gabrysią.A ja dostałam bukiet czerwonych róż od Oliwki do tego miałam zrobioną kolację: risotto i białe wino. Jestem po 2 kieliszkach wina więc humor mi się trochę poprawił. Igor dostał swoją ulubioną rybę i odśpiewaliśmy mu 100 lat. Vasco był bardzo zazdrosny i gryzł mnie po nodze. Generalnie to są najskromniejsze urodziny mojego kota bo zwykle to robiłam imprezę, gdzie przychodzili moi znajomi z prezentami dla niego. A w tym roku tylko my. Ale myślę że i tak dla niego najważniejsza to ta Ryba. I risotto też trochę zjadł. Wina nie dawałam.
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kocur to faktyczniew wyzerke mial urodzinowa iscie ![]() dobrze ze ten dzien juz sie konczy
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaliczyłam wizytę u reumatologa( w tym czsie Erwinka dziadziuś przed szpitalem woził coby nie pakał 2 godziny, to musiał bez postoju
hehe przyda mu sie do tych 100kg). Wszystko dobrze, problemy stawowe mam wysiłkowe(pani zasugerowała że to pewnie przez te 27kg dodatkowych z ciąży )dostałam skierowanie na zabiegi chyba magnetyczne i laserowe, mam nadzieję że będzie przystojny rehabilitant ażeby przyjemniej się chodziło
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
a i pisalyscie o czapkach my juz od dzisiaj nie chodzimy w czapce
Julka miala dzisiaj opaske i mimo ze bylo dosc zimno < ja mialam gruby swetr bo marzlam> to bylysmy na 5 godzinnym spacerze i miala tylko to na sobie co na zdjeciu plus cienki kocyk
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
P0P70 Ale to Twe dziecię musi przejść
Jak uważam że moje maleństwo jest cudem, to Twoja córcia to już do potęgi. Silna z Ciebie kobieta Podziwiam. Ja mam z moim starszym synkiem w lipcu tomograf sprawdzający torbiele w główce, mam nadzieję że cudownie znikną.
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron - mój TZ Cię zaprasza. Ja mu czasami czytam co Ty robisz to stwierdził że o takiej kobiecie zawsze marzył. Gotuje, sprząta, dba o swojego TZ. No skarb nie kobieta - To jego slowa.
PS. Ja też poproszę laurkę na maila. I nie wiem czy mogę prosić o powiększenie na niej zdjęcia Oliwki ![]() Ja gotuję czasami jak mi się chce (częściej robi to on) , a jeżeli chodzi o sprzątanie to musi płacić pewnej pani która przychogodzi, sprząta i prasuje. ![]() I oczywiście za urodzenie dziecka dostałam prezent a nawet dwa .Dziewczyny dziękuję za słowa pocieszenia i trzymanie kciuków. (Mrowak to trochę jeszcze potrwa więc może puść na razie tego kciuka bo Ci się przyda przy Gabi ).AniaP- chodzi o zamknięcie przegrody między komorami. Niestety ale sama się nie zamyka i trzeba będzie operacyjnie
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- U tego reumatologa w poczekalni jaki numer. Miałam nr 16 na godzine 16.35, i jak poszłamn 5 min przed czasem to się okazało że w gabinecie jest dopiero nr 5 , niby kiedy się rozebrać, pokazać wyniki, i zostać zbadanym) To sie okazało że przed moim numerem są tylko 3 osoby, a po mnie sporo więcej. No i już przyszła moja kolej, to jakiś pan mnie poprosił że on tylko wyniki miał zanieść czy może przedemną, to się zgodziłam(siedział tam 15 min ), a w tym czasie jakaś kobietka około 55 lat przychodzi i się pyta jaki ja mam numerek bo ona ma 15, i mi mówi"przykro mi ale jestem przed panią"(o godzinie 17.25, a miała wizytę na 16.30) .No co Wy na to przychodzi spóźniona o godzinę i mówi że jest przedemną . To ja jej na to że ja byłam w tym czasie na który ona miała wizytę i jej nie było, a ona że musiała sobie coś gdzie indziej pozałatwiać(a co to mnie obchodzi). I jej powiedziałam że ja tez mogłam przyjść parę godzin spóźniona i byłabym pierwsza, ale tak nie ma jak jej nie było to jej kolejka mineła, i niech się ona teraz martwi. To ona mi z łąchą że jak już mi tak pilno że muszę jej się wepchać to mogę sobie wejść Normalnie co za tupet.
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Pop podziekuj Tzetowi
ja czasem marze o tym by ktos przszedl i chocby poprasowal ale jak mama mi to proponuje to zawsze odmawiam bo wiem ze zmeczona no ale coz kiedys sobie to odbije moze poznam jakiegos triliardera i bede miala swoja pokojowke i wielki palac z jeszcze wiekszym parkiem co bym z Julka miala gdzie wychodzic hihihi ![]() Plmadzia ona rosnie w zastraszajacym tepie z jednej strony sie ciesze z drugiej zas martwie bo moze miec problemy z kosciami ma dopeiro 6 tygodni a ledwo sie miesci w gondoli w chodzi poduszka koc i nie ma miejsca a wlasnie dziewczyny od kiedy moge ja przelozyc do spacerowki ??
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi tez mmi wzdluz rosnie szybko i gondola sie kurczy
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-05-26 o 21:36 |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
A co o zapominania o ważnych datach, to jutro mam imieniny. Niby nic wielkiego bo tylko moich rodziców zapraszam na ciasto, ale od 3 lat mój tż jak ktoś wpadnie i składa mi życzenia, zdziwiony dlaczego
.Nauczona i przezorma, przypomniałam mu się 3 dni temu, coby miał czas na zakupy. Zobaczymy ![]() Za swoje zaskórniaki zatankował auto do pełna, ciekawi mnie czy chociaż kwiatka za 2 zł mi kupi ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Do spacerówki to chyba tak około 4 mc jak będzie miała. Ja mojego to chciałabym z 6 mc, specjalnie jak wózek kupowałam to na wymiar gondoli patrzyalm aby większa byłą, i tak samo sprawdzałam oparcie spacerówki żebym nie musiała dodatkowego wózka kupować.
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
plmadzia ten rocznik tak ma denerwuja mnie takie zachowania
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- nasza gondola ma 80 cm a oparcie spacerowki na calkiem plasko sie rozklada ja ma jeszcze tski wklad do fotelika to moge tez do spacerowki wsadzic co by dziecko nie latalo ale do 4 miechow to my w gondoli nie wytrwamy chyba do lozeczka kolka dorobie i bede lozeczkiem na spacer jezdzila bo kolyska tez zamala juz
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedzę i dalej płaczę...mały zjadł tylko 40 ml i śpi w łóżeczku a ja siedzę obok z kompem na kolanch i wyję jak bóbr...właśnie mi uświdomiłyście, że ja też nic za urodzenie nie dostałam nawet jednego kwiatka nic...ani jednego słowa...a na dzień matki...dostałam chorobę syna...od tż też ani słowa....no teściowa mi dała kuferek słodyczy...ja już chyba nie kocham mojego męża...za dużo od niego wymagam i mnie wkurza, że nie zawsze wszystko robi tak jak ja chcę....on mnie wkurza nawet jak mnie stopą w łóżku smyrnie o moją łydkę....
cała miłość moja skupia się na Kubusiu nie umiem obdzielić ich obojga...i to też jest powód mojego płaczu teraz...mam dość wszystkiego i strasznie się boję, żeby się małemu nie pogorszyło![]() POP podziwiam Cię strasznie, teraz dopiero domyślam się co czułaś jak tak drżałaś o małą i co nadal przeżywasz, te wszystkie wizyty...dla mnie jesteś normalnie nie do określenia, ja już bym dawno kwiatki wąchała od dołu - strasznie jestem teraz słaba psychicznie...już we mnie zero jakiej kolwiek woli walki i zawziętości...a kiedyś to byłam jak głaz...chyba te moje pobyty w szpitalu podczas ciąży i ten strach o dziecko mnie tak zmieniły
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
a mogłabym dostac na maila ? smash1238@go2.pl
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
drcron już możesz jeśli się na płasko rozkłada . tak samo bedzie miała jak w gondoli przeciez tam też nic główki nie trzyma .
Laski co wy tak dziś na smutno nie martwcie się za rok dzień matki będzie super bo większośc maluszków bedzie już mówiła MAMA
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...zero woli walki...moze po prostu gorszy dzien, tydzien? no i to, ze martwisz sie o Kubusia tez robi swoje- wole walki masz na pewno, moze tylko inaczej ja wyrazasz? ...dosc wszystkiego...masz swiete prawo.Pamietajmy ze pare tygodni temu zycie wywrocilo sie nam do gory nogami-trzeba czasu zeby to na nowo ogarnac i sie samej odnalezc ...maz... to stres,niewyspanie,ciagle napiecie i czuwanie nad dzieckiem plus nieustanny lek o jego dobro wylaza w kazdej minucie. rozdraznienie i nadwrazliwosc-oto nasza reakcja wiele z tych rzeczy o ktorych piszesz znam doskonale, ale powtarzam-jak czujesz stan depresyjny to nie czekaj i idz do specjalisty predzej niz pozniej
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od poniedzialku pomalu zaczne wprowadzaqc bialko moze jej juz mninelo bo doslownie zygam soja Cytat:
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze - ja bym chyba jeszcze sie nie zdecydowala tak ubrac malej, ja to mam manie zreszta ze ciagle jej zimno:P
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Wysle wszystkim tym co mam meile
Pop powieksze mam jeszcze jedna niepodzianke dla Ciebie ale to na meila nie moglam sie powstrzymac zeby nie uzyc wszystkich zdjec Oliwki ale to powysylam jutro dobrze bo jeszcze dzisiaj musze namalowac obraz <w sumie to zrobic szkic olowkiem > na pozegnanie dla mamy do pracy bo ich kolezanka odchodzi i oni hcca jej dac obraz w antyramie taki gdzie sa wszyscy podpisani i ja cos musze naskrobac a nie mam weny
|
#2127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
drcronik ile Jula ma juz cm? na tym zdjeciu wyglada jakby miala full wypas z 68 minimum
i il;e juz wazy??
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ale ona pod spodem miala jeszcze body i pajaca welurkowego
tak ze nie byla tylko w samej bluzeczce ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- w tamtym tygodniu miala 68 cm i wazyla 5450 kg a jutro sie dowiemy ile teraz wazy bo bedzie szczepienie ![]() ja z nia chodze raz w tygodniu do osrodka mierze i waze w ciagu 6 tygodni od urodzenia przybrala prawie 2 kg troche duzo i urosla 10 cm kurcze zbyt szybko
|
#2130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

z kad wiem a z tad ze jak siedzi w cieplej wodzie to jest cisza i spokoj a jak ja tylko wyjme i poczuje chlod to odrazu wrzeszczy tak tak to nie placz tylko wrzask puki nie poloze jej na krocze cieplego reczniczka jutro przed szczepieniem zaniose siuski do laboratorium
A jeszcze niedawno chciałaś mu jakąś niespodziankę zrobić za opiekę nad Gabrysią.

)dostałam skierowanie na zabiegi chyba magnetyczne i laserowe, mam nadzieję że będzie przystojny rehabilitant

), a w tym czasie jakaś kobietka około 55 lat przychodzi i się pyta jaki ja mam numerek bo ona ma 15, i mi mówi"przykro mi ale jestem przed panią"(o godzinie 17.25, a miała wizytę na 16.30)