Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 17:38   #1441
julita15515
Przyczajenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

Witam, również proszę o pomoc w doborze stanika.
Pod biustem na wydechu mam 71 cm, natomiast w biuście mam na lekkim wdechu 80-81 cm. Mam stanik 65 A ale czuje taką jakąś ciasnotę i jakby miseczki były za blisko siebie osadzone. Inny mam 70 AA ale to z KEYa i też jakby miseczki za blisko osadzone (?), ale już mniej ciasny od 65 A. To pomożecie? Pozdrawiam.
julita15515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 17:39   #1442
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Z brytyjskich staników wychodzi Ci rozmiar 36DD, z polskich staników 80E. A mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno na wydechu? Czy mogłabyś jeszcze zmierzyć obwód w biuście w pochyleniu (czyli tzw biust w zwisie)? Często jest potrzeba korekty rozmiaru o ten pomiar.

A ja nie mam biustu większego przed okresem, tylko po
ja mam troszkę większy przed, piersi tak trochę puchną a w 2 dniu okresu wszystko ustępuje

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:17   #1443
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julita15515 Pokaż wiadomość
Pod biustem na wydechu mam 71 cm, natomiast w biuście mam na lekkim wdechu 80-81 cm. Mam stanik 65 A ale czuje taką jakąś ciasnotę i jakby miseczki były za blisko siebie osadzone. Inny mam 70 AA ale to z KEYa i też jakby miseczki za blisko osadzone (?), ale już mniej ciasny od 65 A. To pomożecie? Pozdrawiam.
Mi te miseczki wyglądają na za małe. No, a w za małych miskach obwód będzie się wydawał za ciasny. Jakbyś mogła wstawić zdjęcie, to na pewno prościej byłoby coś doradzić. Z wymiarów wychodzi Ci 65C.

aniolusiek_, jak słyszę o górce rozmiarowej to zawsze dziewczyny mówią, że mają ją przed okresem. U mnie górka przypada mniej więcej od 4go do 8go dnia cyklu.
Stary 2010-05-26, 19:19   #1444
Black Cat
BAN stały

dziewczyny, czy na 67 pod bardzo scisło,a 83 w 65D z panache będzie za duzy ( ?
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:58   #1445
tikida
Rozeznanie

Może być dobry. A ile masz w biuście w pochyleniu?
Stary 2010-05-26, 20:00   #1446
Black Cat
BAN stały

no w pochyleniu własnie mam 83
kurde bo nie mam możliwosci wymany
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:22   #1447
julita15515
Przyczajenie

Cytat:
Mi te miseczki wyglądają na za małe. No, a w za małych miskach obwód będzie się wydawał za ciasny. Jakbyś mogła wstawić zdjęcie, to na pewno prościej byłoby coś doradzić. Z wymiarów wychodzi Ci 65C.
Niestety nie mam możliwości wstawienia zdjęcia. A czy 65 C miseczki nie będa za duże? Bo jak mam to 65 A to porobiły mi się takie ślady na piersiach, to chyba od szwów. Mam jeszcze taki 32/70 jest na metce to kiedy go założe to też jakby miseczki były za blisko siebie i zamiast miseczka ładnie otaczać pierś to tak bardziej przy środku odstaje i śmiesznie to wygląda... Chciałam zamówić sobie 70 AA z fiszbinami z Keya, ale właśnie nie wiem czy te fiszbiny nie będą za mało szerokie, i czy nie będzie odstawał... A kiedy zdejmę ten 65 A to piersi mam takie jakby "zmęczone" i całe w śladach...
Stary 2010-05-26, 22:28   #1448
Meell
Zadomowienie

Cytat:
ale w jakim C, same literki nic a nic nie mówią!
Ten kalkulator trochę za bardzo zaniża (bo jest dostosowany do dużych biustów). Ja bym radziła zacząć od rozmiaru 65D.
Nie wiem, jakiś no name... Przeraża mnie ta miseczka D. Aż mi głupio o taką w sklepie zapytać. Ale będę odważna. (Albo najwyżej nie zapytam, tylko sama poszukam. )
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 07:29   #1449
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość
Nie wiem, jakiś no name... Przeraża mnie ta miseczka D. Aż mi głupio o taką w sklepie zapytać. Ale będę odważna. (Albo najwyżej nie zapytam, tylko sama poszukam. )
Ale w sklepie nie pytasz o miseczkę D, tylko o rozmiar 65D, ponieważ jak nie raz tutaj było wspominane sama miseczka D nic nie znaczy, ponieważ jest różnej wielkości przy różnych obwodach.

Mnie baby raz w sklepie prawie wyśmiały, jak zapytałam o 65G. Zrobiły wielkie oczy i powiedziały, że one mi pokażą, jak wygląda miseczka D (w domyśle, gdzie na to twoje coś miseczka G, jeśli D jest takie ogromne?!!) Nie miałam za bardzo czasu i nie chciało mi się z nimi dyskutować, po prostu wyszłam z tego sklepu. W dobrym sklepie (informację o takich znajdziesz w pierwszym poście) na pewno Cię nikt nie wyśmieje...
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 09:48   #1450
losek78
Zakorzenienie

dlatego ja juz nie chodze do sklepow z bielizna - ostatni zakup tam to byl stanik za 59 zŁ (firmowy) w 75 D - rozlazŁ sie po 2 miesiącach , i oczywiscie komentarze ze ja nie mam takich duzych piersi , albo staniki triumfa w cenie 159 - kogo na to stać przy polskich zarobkach
ostatnio nabylam 2 gossardy w rozmiarze 32 FF - jeden w cenie 60 zŁ w brastop drugi 30 zŁ - okazja na allegro , w końcu czuje ze mam dobre staniki
Stary 2010-05-27, 09:52   #1451
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
no w pochyleniu własnie mam 83
kurde bo nie mam możliwosci wymany
A w wyproście też masz 83cm czy mniej? Jak już zamówiłaś, to nie ma co gdybać, tylko trzeba zmierzyć Jest spora szansa, że będzie dobry.

Cytat:
Niestety nie mam możliwości wstawienia zdjęcia. A czy 65 C miseczki nie będa za duże? Bo jak mam to 65 A to porobiły mi się takie ślady na piersiach, to chyba od szwów. Mam jeszcze taki 32/70 jest na metce to kiedy go założe to też jakby miseczki były za blisko siebie i zamiast miseczka ładnie otaczać pierś to tak bardziej przy środku odstaje i śmiesznie to wygląda... Chciałam zamówić sobie 70 AA z fiszbinami z Keya, ale właśnie nie wiem czy te fiszbiny nie będą za mało szerokie, i czy nie będzie odstawał... A kiedy zdejmę ten 65 A to piersi mam takie jakby "zmęczone" i całe w śladach...
Ślady na piersiach? Miseczki w dobrze dobranym staniku okalają pierś i nie mają prawa powstać jakieś ślady na piersiach. To, że miseczki są jakby za blisko siebie moim zdaniem wynika z tego, że są za płytkie. Nie zamawiaj 70AA, to przecież nie twój rozmiar! Poszukaj 65C, na pierwszej stronie wątku masz listę sklepów internetowych, na allegro też można zamówić ten rozmiar, są sklepy stacjonarne.

Cytat:
Jesteś z lubelskiego? W Lublinie masz sklep Body, w Łęcznej Stanikową Alternatywę, 65D dostaniesz jeszcze w Esotiqu. Głupio to się nie zapytać i ze strachu chodzić w źle dobranym staniku z miseczką A
Stary 2010-05-27, 12:49   #1452
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
na 80 w biuście jest 30B/65B, na 81 30C/65C, przymierz oba rozmiary

Cytat:
jeśli na piersiach robią się ślady to pewnie stanik jest za mały. ostawanie miseczek też może oznaczać za małą miseczkę, może to być tzw efekt pomarańczy w szklance.
szersze fiszbiny będziesz mieć w większym rozmiarze.

Cytat:
65D ma mniej więcej taką samą miseczkę jak 75A, więc to jest na prawdę malutki rozmiar.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:00   #1453
ignorantka007
Zadomowienie

Dziewczyny, co powiecie o stanikach Mileny? Upatrzyłam sobie takie
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=408
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=427

I teraz zgłupiałam, czytałam opinie dziewczyn i one podobno ścisłe są bardzo. Na moje wymiary 68/82 jaki rozmiar próbować? Pomocy
ignorantka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:12   #1454
julita15515
Przyczajenie

Cytat:
Ślady na piersiach? Miseczki w dobrze dobranym staniku okalają pierś i nie mają prawa powstać jakieś ślady na piersiach. To, że miseczki są jakby za blisko siebie moim zdaniem wynika z tego, że są za płytkie. Nie zamawiaj 70AA, to przecież nie twój rozmiar! Poszukaj 65C, na pierwszej stronie wątku masz listę sklepów internetowych, na allegro też można zamówić ten rozmiar, są sklepy stacjonarne.
http://www.skorpionopole.pl/oferty_f...b.rozm.biu.jpg
Tu jest link do tabeli rozmiarów z Keya. Ja mam pod biustem 71, a w biuście około 80-81 no czyli 70 AA, a może 65 BB?
Tikida, sorry że podważam twoje zdanie ;p ale na prawdę wydaję mi się że 65 C miseczki będa za duże. Bo jak patrzę na niektóre z allegro to wydają mi się za duże, mam prośbę, czy mógłby mi któś przesłać zdj., lub jakiś link ze stanikiem 65 C?
Ooo... tu mam 65 B: http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../68/1039836898
Wydaję mi się że miseczki będą za duże, na prawdę nie wiem co robić ;/.
A ten stanik 32/70 to kiedy go założe to jakby te miseczki są za blisko siebie i nie otaczają piersi, a w miejscu gdzie powinien być "środek" piersi, miseczki sa puste i ułożone bliżej mostka i ten "czubek" miseczki jest pusty i dletego odstaje i śmiesznie wygląda.. (Nie wiem czy rozumiecie, o co mi chodzi). Tak właściwie to mam zapytanie, jaka jest miseczka (litera) w rozmiarze 32/70? A te ślady na piersiach mam po 65 A i mysłałam, że to wszystko przez obwód pod bo jest za ciasny i razem z miseczkami uciska... Aaa.. i jeszcze jedno miseczki po założeniu tego 65 A tak jakby rozciągają się na szerokość (są bez fiszbin).. ;[

Edytowane przez julita15515
Czas edycji: 2010-05-27 o 15:16
Stary 2010-05-27, 15:36   #1455
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś z lubelskiego? W Lublinie masz sklep Body, w Łęcznej Stanikową Alternatywę, 65D dostaniesz jeszcze w Esotiqu. Głupio to się nie zapytać i ze strachu chodzić w źle dobranym staniku z miseczką A
Jestem w szoku, u nas w Łęcznej jest jakiś dobry sklep ze stanikami? Widać wiele jeszcze nie wiem o tym mieście. A mogłabyś mi napisać, w jakim przedziale cenowym znajdę tam biustonosze? Żebym mogła się nastawić na jakąś kwotę.

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
65D ma mniej więcej taką samą miseczkę jak 75A, więc to jest na prawdę malutki rozmiar.
Oo, to ciekawe, dzięki. Wygląda na to, że naprawdę jeszcze mało wiem.
Stary 2010-05-27, 17:51   #1456
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

cześć
znalazłam was przez przypadek i chciałam prosic o pomoc
mam duży biust i chciałabym w końcu kupić stanik w którym piersi nie beda mi wyskakiwac
5 meisiecy temu urodziłam dziecko. mój obwód to 85cm pod biustem i 114 mierząc luzno w biuście. mam piersi wydaje mi się szeroko rozstawione i zawsze miałam problem żeby je "zebrać" do środka....
pozatym lewa wydaje mi się ze 2 rozm mniejsza niż prawa i często mam tak że prawa jest dobra miseczka a lewa odstaje i wisi...
pomóżcie co???
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 18:05   #1457
kasialato
Przyczajenie

Dziewczyny jest taka sprawa. W jednym z krakowskich lumpexów udało mi się dorwać biustonosz za niebagatelną sumę 4 złotych Tym bardziej cieszy że w stanie rzekłabym idealnym. Problem w tym że ktoś się zagalopował z nożyczkami i urżnął (dosłownie) koronkę, która powinna znajdować się przy obwodzie Z tym problemem sobie poradziłam, ciachnęłam przy samiutkim brzegu, wyrównałam, nic nie widać...ewentualnie jak się zaczną snuć niteczki, to po prostu wypruję i po kłopocie. Niestety komuś również bardzo przeszkadzała metka...i teraz zżera mnie ciekawość co to za stanik, bo na bank widziałam już gdzieś ten model Jest idealnie w moim rozmiarze (noszę brytyjskie 65G), jestem prawie pewna że to Freya. Raz ze względu na freyowe ramiączka, dwa...no to jest po prostu taki specyficzny freyowy krój, żadne inne staniki tak na mnie nie leżą
Gdybyś cie mi mogły pomóc w identyfikacji byłabym wdzięczna
Dwie fotki:
http://img37.imageshack.us/i/dsc02575t.jpg/
http://img715.imageshack.us/i/dsc02574x.jpg/
kasialato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 18:12   #1458
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ignorantka007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co powiecie o stanikach Mileny? Upatrzyłam sobie takie
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=408
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=427

I teraz zgłupiałam, czytałam opinie dziewczyn i one podobno ścisłe są bardzo. Na moje wymiary 68/82 jaki rozmiar próbować? Pomocy
Ja mam Magnolię i na 69-72 pod (mam go od jakiegoś roku, więc wymiary się zmieniały) jest b.ścisła Nie rozciągnęła się, więc ja bym nie ryzykowała z dużym zaniżaniem.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 18:15   #1459
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
na 80 w biuście jest 30B/65B, na 81 30C/65C, przymierz oba rozmiary

jeśli na piersiach robią się ślady to pewnie stanik jest za mały. ostawanie miseczek też może oznaczać za małą miseczkę, może to być tzw efekt pomarańczy w szklance.
szersze fiszbiny będziesz mieć w większym rozmiarze.

jak 75A?? mi wyszedl taki rozmiar w wyliczeniach, a obecnie kupowalam zawszemiseczke B/C 75 i byly na mnie akurat, nie mam az tak malych piersi.....
Stary 2010-05-27, 18:18   #1460
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasialato Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest taka sprawa. W jednym z krakowskich lumpexów udało mi się dorwać biustonosz za niebagatelną sumę 4 złotych Tym bardziej cieszy że w stanie rzekłabym idealnym. Problem w tym że ktoś się zagalopował z nożyczkami i urżnął (dosłownie) koronkę, która powinna znajdować się przy obwodzie Z tym problemem sobie poradziłam, ciachnęłam przy samiutkim brzegu, wyrównałam, nic nie widać...ewentualnie jak się zaczną snuć niteczki, to po prostu wypruję i po kłopocie. Niestety komuś również bardzo przeszkadzała metka...i teraz zżera mnie ciekawość co to za stanik, bo na bank widziałam już gdzieś ten model Jest idealnie w moim rozmiarze (noszę brytyjskie 65G), jestem prawie pewna że to Freya. Raz ze względu na freyowe ramiączka, dwa...no to jest po prostu taki specyficzny freyowy krój, żadne inne staniki tak na mnie nie leżą
Gdybyś cie mi mogły pomóc w identyfikacji byłabym wdzięczna
Dwie fotki:
http://img37.imageshack.us/i/dsc02575t.jpg/
http://img715.imageshack.us/i/dsc02574x.jpg/
to chyba Freya Antoinette

http://www.kaboodle.com/reviews/frey...re-balcony-bra

taka okazja, trzeba pogratulować

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2010-05-27 o 18:20
Stary 2010-05-27, 18:46   #1461
kasialato
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
to chyba Freya Antoinette

http://www.kaboodle.com/reviews/frey...re-balcony-bra

taka okazja, trzeba pogratulować
o mamo! faktycznie...antośka...za ćmienie jakieś czy coAle to dlatego że nigdy nie miałam okazji jej przymierzyć, poza tym kojarzyłam raczej ten model w jasnoniebieskie kwiatuszki z czarna koronką, a ta różowa jest jakby delikatniejsza no to mam antosie za 4 zeta Dawno, to znaczy od "stanikowego uświadomienia" jakieś dwa lata temu nie kupiłam stanika poniżej 100 zł hehe...a tu taka niespodzianka...

dzięki za pomoc
Stary 2010-05-27, 19:29   #1462
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
o mamo! faktycznie...antośka...za ćmienie jakieś czy coAle to dlatego że nigdy nie miałam okazji jej przymierzyć, poza tym kojarzyłam raczej ten model w jasnoniebieskie kwiatuszki z czarna koronką, a ta różowa jest jakby delikatniejsza no to mam antosie za 4 zeta Dawno, to znaczy od "stanikowego uświadomienia" jakieś dwa lata temu nie kupiłam stanika poniżej 100 zł hehe...a tu taka niespodzianka...

dzięki za pomoc
ja uświadomiona od prawie roku, dopiero 2 tygodnie temu kupiłam pierwszy biustonosz za 100zł, tak to wszystkie za 30-40zł

Stary 2010-05-27, 20:25   #1463
kasialato
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ja uświadomiona od prawie roku, dopiero 2 tygodnie temu kupiłam pierwszy biustonosz za 100zł, tak to wszystkie za 30-40zł
ech chyba muszę zacząć szukać takich rożnych "okazji" co by nie zbankrutować przez te staniki hehe ale tak szczerze mówiąc, to uważam że porządny biustonosz to bardzo dobra inwestycja i jakoś nigdy mi nie było szkoda na to kasy oszczędzam ubierając się w lumpkach...ale jakoś nie przyszło mi nigdy do głowy szukać tam staników...
Stary 2010-05-27, 20:52   #1464
Klepsydra88
Zakorzenienie

Cytat:
Z brytyjskich staników wychodzi Ci rozmiar 36DD, z polskich staników 80E. A mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno na wydechu? Czy mogłabyś jeszcze zmierzyć obwód w biuście w pochyleniu (czyli tzw biust w zwisie)? Często jest potrzeba korekty rozmiaru o ten pomiar.

A ja nie mam biustu większego przed okresem, tylko po
w 'zwisie' [jak to brzmi ] mam 105cm. Na tydzień przed okresem mam twarde piersi i powiększają się. Jak zacznie się okres - od razu są normalne.
Stary 2010-05-27, 21:17   #1465
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
ech chyba muszę zacząć szukać takich rożnych "okazji" co by nie zbankrutować przez te staniki hehe ale tak szczerze mówiąc, to uważam że porządny biustonosz to bardzo dobra inwestycja i jakoś nigdy mi nie było szkoda na to kasy oszczędzam ubierając się w lumpkach...ale jakoś nie przyszło mi nigdy do głowy szukać tam staników...
ja też ubieram się w lumpkach, ale po pierwsze na studencką kieszeń przeskok z staników za 20zł do tych za 100zł musiał chwilę potrwać; a po drugie kupuję dużo butów a ostatnio wciągnęłam się w perfumy więc kasa i tak się mnie nie trzyma ale tak chciałabym kupić jeszcze jakiegoś Effuniaka w czerwcu i fajnie jakiegoś by znaleźć na all bo tam chodzą po 40-50zł

Stary 2010-05-27, 21:52   #1466
fallen_apple
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Chciałam się ostanikować, ale ciężko mi to idzie. Liczę, że mi coś podpowiecie.
Zmierzyłam się i moje wymiary to:
- w biuście 84 cm (po odjęciu brodawek)
- pod bardzo ciasno 74 cm.
Kalkulator wyliczył mi rozmiar 30D. Dodam, że jestem szczupła - ważę 49-50 kg. Żeby sprawdzić jak to się ma w praktyce poszłam do sklepu. Tam mnie pani zmierzyła i pod wyszło jej 69 i 79-81 w biuście, oraz rozmiar 28D/DD. Mierzyłam wszystkie miękkie staniki (5 sztuk) freyi i panache. Po nałożeniu, pod pachami i na plecach robiły się duże buły. Ciało wylewało się poza materiał. Pani twierdziła, że obwód jest na pewno dobry i za 3 dni się rozciągnie i dopasuje. Nie dała mi nawet do zmierzenia 30.
Ja z kolei czułam dyskomfort, o czym oczywiście informowałam.
Jeżeli chodzi o miski... Niektóre spłaszczały i robiły się bułki. Inne odstawały np. przy nachyleniu się. Do tego wszystkie się marszczyły.
Przyznam, że się podłamałam. Chciałam mieć wreszcie dopasowany stanik. W moich dotychczasowcyh 70A - mam bułki, a 70B odstaje.
Liczę na Wasze rady.
Stary 2010-05-27, 22:24   #1467
tikida
Rozeznanie

Cytat:
http://www.skorpionopole.pl/oferty_f...b.rozm.biu.jpg
Tu jest link do tabeli rozmiarów z Keya. Ja mam pod biustem 71, a w biuście około 80-81 no czyli 70 AA, a może 65 BB?
Tikida, sorry że podważam twoje zdanie ;p ale na prawdę wydaję mi się że 65 C miseczki będa za duże. Bo jak patrzę na niektóre z allegro to wydają mi się za duże, mam prośbę, czy mógłby mi któś przesłać zdj., lub jakiś link ze stanikiem 65 C?
Ooo... tu mam 65 B: http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../68/1039836898
Wydaję mi się że miseczki będą za duże, na prawdę nie wiem co robić ;/.
A ten stanik 32/70 to kiedy go założe to jakby te miseczki są za blisko siebie i nie otaczają piersi, a w miejscu gdzie powinien być "środek" piersi, miseczki sa puste i ułożone bliżej mostka i ten "czubek" miseczki jest pusty i dletego odstaje i śmiesznie wygląda.. (Nie wiem czy rozumiecie, o co mi chodzi). Tak właściwie to mam zapytanie, jaka jest miseczka (litera) w rozmiarze 32/70? A te ślady na piersiach mam po 65 A i mysłałam, że to wszystko przez obwód pod bo jest za ciasny i razem z miseczkami uciska... Aaa.. i jeszcze jedno miseczki po założeniu tego 65 A tak jakby rozciągają się na szerokość (są bez fiszbin).. ;[
Tutaj masz tabelę rozmiarów polskich i brytyjskich. Brytyjskie 65C jest na 81,5cm w biuście, polskie na 82cm (65B na 80cm). Jeśli czujesz, że to B będzie lepsze, to próbuj Jednak na sam stanik nie patrz, bo w źle dobranym staniku trudno ocenić potencjał swojego biustu. Na balkonetce znajduje się katalog staników i możesz obejrzeć jak wyglądają staniki 65B na innych dziewczynach, tutaj link. W rozmiarze 32/70 miseczka będzie pewnie wielkością zbliżona do 70A, 34/75 to 75B, 36/80 to 80C, z tym, że często tego typu staniki nie trzymają żadnej rozmiarówki
Cytat:
Jestem w szoku, u nas w Łęcznej jest jakiś dobry sklep ze stanikami? Widać wiele jeszcze nie wiem o tym mieście. A mogłabyś mi napisać, w jakim przedziale cenowym znajdę tam biustonosze? Żebym mogła się nastawić na jakąś kwotę.
Tutaj masz link do strony sklepu. Większość staników będzie w cenach ok. 120-150PLN, jest też polska Dalia, która będzie tańsza.

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
cześć
znalazłam was przez przypadek i chciałam prosic o pomoc
mam duży biust i chciałabym w końcu kupić stanik w którym piersi nie beda mi wyskakiwac
5 meisiecy temu urodziłam dziecko. mój obwód to 85cm pod biustem i 114 mierząc luzno w biuście. mam piersi wydaje mi się szeroko rozstawione i zawsze miałam problem żeby je "zebrać" do środka....
pozatym lewa wydaje mi się ze 2 rozm mniejsza niż prawa i często mam tak że prawa jest dobra miseczka a lewa odstaje i wisi...
pomóżcie co???
Z wymiarów wychodzi brytyjskie 36(80)GG lub polskie 80K. Stanik najlepiej dobierać do większej piersi. Jeśli chcesz, aby stanik zebrał biust do środka to szukaj staników o wąskim mostku, fasony najbardziej zbliżające piersi do siebie to plunge i halfcupy. A zmierz może jeszcze obwód w biuście w pochyleniu? Jeśli wyjdzie więcej niż 119 (to tak orientacyjnie cm, to trzeba będzie zwiększyć miseczkę.

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
w 'zwisie' [jak to brzmi ] mam 105cm. Na tydzień przed okresem mam twarde piersi i powiększają się. Jak zacznie się okres - od razu są normalne.
Czyli różnica nie będzie duża, więc zostawiamy te rozmiary, które są

Cytat:
Napisane przez fallen_apple Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Chciałam się ostanikować, ale ciężko mi to idzie. Liczę, że mi coś podpowiecie.
Zmierzyłam się i moje wymiary to:
- w biuście 84 cm (po odjęciu brodawek)
- pod bardzo ciasno 74 cm.
Kalkulator wyliczył mi rozmiar 30D. Dodam, że jestem szczupła - ważę 49-50 kg. Żeby sprawdzić jak to się ma w praktyce poszłam do sklepu. Tam mnie pani zmierzyła i pod wyszło jej 69 i 79-81 w biuście, oraz rozmiar 28D/DD. Mierzyłam wszystkie miękkie staniki (5 sztuk) freyi i panache. Po nałożeniu, pod pachami i na plecach robiły się duże buły. Ciało wylewało się poza materiał. Pani twierdziła, że obwód jest na pewno dobry i za 3 dni się rozciągnie i dopasuje. Nie dała mi nawet do zmierzenia 30.
Ja z kolei czułam dyskomfort, o czym oczywiście informowałam.
Jeżeli chodzi o miski... Niektóre spłaszczały i robiły się bułki. Inne odstawały np. przy nachyleniu się. Do tego wszystkie się marszczyły.
Przyznam, że się podłamałam. Chciałam mieć wreszcie dopasowany stanik. W moich dotychczasowcyh 70A - mam bułki, a 70B odstaje.
Liczę na Wasze rady.
Dobrze, że nic nie kupiłaś! Przy 69cm pod biustem i 80cm w biuście nie ma potrzeby takiego zaniżania obwodu. Pani nic ci w 30 nie przyniosła, bo pewnie nie miała. Panache i Freya produkują staniki od miseczki D, a u Ciebie prawdopodobnie najlepszy byłby rozmiar 30C, a ze ścisłych modeli pewnie nawet w 70tkach będziesz się czuła bardziej komfortowo.
Stary 2010-05-27, 22:31   #1468
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj masz link do strony sklepu. Większość staników będzie w cenach ok. 120-150PLN, jest też polska Dalia, która będzie tańsza.
Uch, sporo, jak na moją, nastoletnią, kieszeń. A z tej Dalii znajdzie się mój rozmiar?

Przepraszam, że tak się wypytuję, ale jeśli mam kupić stanik za ponad 100 zł, to pewnie będę na niego musiała z miesiąc zbierać.
Stary 2010-05-27, 22:37   #1469
Klepsydra88
Zakorzenienie

tikida czyli 80E .. to E groźnie brzmi... jestem ciekawa jak taka miseczka będzie się prezentowała w rzeczywistości dziekuję za pomoc
Stary 2010-05-27, 22:42   #1470
fallen_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że nic nie kupiłaś! Przy 69cm pod biustem i 80cm w biuście nie ma potrzeby takiego zaniżania obwodu. Pani nic ci w 30 nie przyniosła, bo pewnie nie miała. Panache i Freya produkują staniki od miseczki D, a u Ciebie prawdopodobnie najlepszy byłby rozmiar 30C, a ze ścisłych modeli pewnie nawet w 70tkach będziesz się czuła bardziej komfortowo.
Te wymiary 69 i 80 to wyszły pani jak mnie mierzyła. Mi wyszły 74 i 84. Pod biustem samodzielnie naprawdę ciasno się mierzyłam. I nie wiem czy ja się jakoś źle mierzę, czy pani źle mnie zmierzyła. Prosiłam o pomoc mamę i jej też wyniki wyszły takie jak mi (74 i 84). Dziękuję w każdym razie za odpowiedź. Tym razem porozglądam się internecie i spróbuję czegoś poszukać.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości