|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
A skąd Ty asia-23 pochodzisz? Pytam bo ja do mojej rodzinnej miejscowości też nieraz jeżdziłam pociągiem z Gdańska ok 1 godz??\
Dziewczyny, które miały ostatnio usg i mogły podpatrzeć swoje maleństwa gratuluje! Poruszałyście temat głaskania brzuszków i powiem Wam, że ja nigdy nie głaskałam czyjegoś brzuszka bo jakoś tak głupio mi było. A teraz kiedy sama mam brzuszek ciążowy niektóre koleżanki głaszczą nawet nie pytając czy mogą. Trochę mnie to pierwszym razem zaszokowało no ale ok. Chyba pozostanie mi przywyknąć do takiego zachowania niż każdemu mówić "proszę nie dotykać". A jutro z rańca wybieramy się z mężem do Poznania na cały weekend i liczę na piękną pogodę bo to co dzis za oknem to woła o pomstę. Pozdrawiam Was mumusie |
|
|
|
#4682 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
witam wszystkie przyszłe Mamusie
![]() na wizaż trafiłam przypadkiem i bardzo żałuję że dopiero teraz...no ale mam nadzieję że przygarniecie jeszcze jedna cieżaróweczkę ![]() że tak nieśmiało spytam
|
|
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() opowiadaj o was
|
|
|
#4684 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za miłe słówka pod moim adresem
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-27 o 15:35 |
||||
|
|
|
#4685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co u Ciebie?
|
|
#4686 |
|
Przyczajenie
|
ooo super
mam nadzije ze wybaczycie mi delikatne błedy techniczne ale mam nadzije że szybko sie naucze co i jak![]() a o nas...od prawie roku(4.07/2009)jestem szcześliwą mężatką,a w styczniu tego roku dowiedziałam sie że zostane mamusią;termin mam na 30 wrzesnia ,a obecnie jestem w 21tyg 4dni(w poniedziałek własnie miałam usg połowkowe)wiemy też że bedziemy mieli chłopulka mężul chciał bardzo dziewusię no ale moze następnym razemco do imienia była oczywiscie wojna ale suma sumarum nasz synus bedzie miał na imię Maksymilian i dodam że oboje jesesmy zwolennikami jednego imienia a po za tym od lutego siędze w domu na zwolnieniu bo niestety ale przez pierwsze 3 miesiaće musiałam leżec i byłam na duphastonie ale wszystko jakos dobrze idzie(tfu odpukać ) maluszek jest zdrowy ,ma raczki nożki ,oczka ,pęcherz(wogółe moje usg połowkowe trwało godzinę,ale gina mam naorawdę wspaniałego ..a jaki przystojniak hehhe no to chyba tyle o nas aa w poniedziałek idę jeszcze na usg 4d(mój wymysł .ale także mojego gina na potwierdzenie )i juz nie moghe sie doczekać
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Babcia jest niesamowita... oby zyla jak najdluzej, bo ostatnio juz jej sie nie chce i caigle o tym mowi...---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() Mamy termin porodu na ten sam dzien! Choc ja jestem teraz w 22+4 (tydzien roznicy jak by nie patrzec) ![]() U mnie tez chlopczyk i co lepsze tez bylismy z mezem zwolennikami jednego imienia, ale cos nam wychodzi ze jednak beda dwa (tradycja rodzinna). Jestem w domu od marca bo jak i ty musialam lezec (krwawienia) i brac duphaston, teraz po 2 akcjach w szpitalu juz jest dobrze
|
|
#4688 |
|
Rozeznanie
|
W gabinecie byłam prywatnie w poniedziałek i na dzis umówilam się między 8 - 9 na usg w przychodzi, gdyż mój lekarz w swoim gabinecie nie ma wogóle usg. Strasznie się tym wszystkim zdenerwowałam aż łzy mi poleciały. Teraz myśle nad całkowitą zmianą lekarza.
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
margolcia, witamy
gratki dla synka u nas niby ujawniła się tydzień temu córka, ale czy nic jej nie wyrosło przekonamy się za dwa tygodnie ja na zwolnieniu siedzę od początku marca
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
o ale w przychodni czemu nie weszlas do niego.. przeciez jak sie umowil to powinien byc.. no chyba ze go niebylo i dlatego dzownilas... lekarz .. nie skomentuje.. moze dobrze ze myslisz nad jego zmiana?
|
|
#4691 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
oo super i dziekuję wszystkim Cieżaróweczkom za miłe przyjęcie (ciekawe czy sie uda cytowac )no własnie te krwawienia i do tego stres w pracy ,a teraz sobie leze do góry brzuszkiem ,mały sie wierci,a tatus zarabia na rodzinke heheh najlepsze jest to że do tej pory jeszcze nie dostałam kasy z Zusu(bez komentarza)ale podobno u nas(moja kolezanka tez przez to przechodziła )tak jest pozyjemy zobaczymy ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aparatki te nasze babcinki
|
|
#4693 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja chodze do gina regularnie co 3tygodnie no chyba ze cos sie dzieje to mam dzwonić (do tej pory raz zadzwoniłam bo niesttey przypałetała mi sie jakas infekcja pęcherza -w ciązy to podobno nomalne ,a mało tego prawdopodobnie spływa mi jakis kamień w moczowodach także wyniki siusiów miałam niebardzo i robiłam posiew ,nic nie wyszło ale pije hektolitry zurawiny i dodatkowo biore zurawit no i obowiazkowo feminatal 400)mam nadziję że wyjde na prostą z moimi nerkami |
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Pędziłam na obiad i nie zdążyłam napisać o swojej sklerozie...
Miałam 5stów na określony cel.Leżały w kuchni w szafce za szkłem.Jakieś 2tyg temu jechałam na badania,kuchni zamknąć nie mogłam bo córcia została,a mieszkamy obok teściów(wspólny korytarz) i myślę sobie:"schowam,bo na widoku",ktoś może do teściów przyjść...No i schowałam .Przedwczoraj sobie przypomniałam i dawaj szukać.Nawet w salonie(tam mam regał) ciuchy wszystkie przetrzęsłam-i nic.Aż męża pytam czy nie widział,bo gdzieś wtryniłam ,a on jakiś u mnie bez poczucia humoru -tylko popatrzał ,no normalnie zero zrozumienia...W końcu doszłam do wniosku,że straciłam i nie pamiętammargolcia10,witaj na wąteczku Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-27 o 16:31 |
|
|
|
#4695 | |||||
|
Raczkowanie
|
Majka, ycnan, kliwia, szczesliwa, nicole, martucha, abz
Wszystkie Mamusie, ktore wybieraja sie na Sluby i Wesela: nie przejmowac sie wygladem, tylko zalozyc usmiechy i bawic sie dobrze!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Na pocieszenie Ci napisze, ze ja nie tylko z pamiecia, ale i z koncentracja i SLUCHEM mam problemy... Caly czas chodze i co chwila: "prosze?", "cooo?"![]() Cytat:
Do konca to nie wiemy (prawdopodobnie masz racje), bo nigdy sie nie przyznala... Trzymam mocno za Babcie! Szybkiego powotu do zdrowia jej zycze! Cytat:
Super Babcia Gienia "wymiata" (no z calym szacunkiem oczywiscie!!!) Troche sie zmartwilam, bo moja Babcia tez na badania tarczycy sie wybiera w przyszlym tygodniu... ale badzmy dobrej mysli! Cytat:
----------------------------------------------------------------------------------------------------- Alez mi sie smutno zrobilo , bo wlasnie sie dowiedzialam, ze przysluguje mi tylko 26tyg platnego urlopu macierzynskiego... zawsze bylo 36, ale od kwietnia "moja instytucja sponsorujaca" zmienila przepisy. No cozTeraz cos smiesznego: rano wychodzac z domku chcialam zabrac smieci, no i zaczelam sie szarpac z kublem (mamy dosc duzy i czasami jest ciezki), wiec TZ widzac to mowi zebym sie odsunela a on to wyciagnie... no ale ja urodzona Zosia samosia, nic tylko dalej sie siluje .... i w pewnym momencie kubel "wypuscil" ze swojej paszczy ten worek i 3/4 tych smieci mi na podloge, niegrzeczny... Normalnie (w ciazy) to bym sie poryczala, ale jakos dzis dostalam takiego ataku smiechu, ze az TZ smiejac sie ze mnie prawie sie poplakal Edytowane przez Atlidee Czas edycji: 2010-05-27 o 16:32 |
|||||
|
|
|
#4696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4697 |
|
Przyczajenie
|
kliwia7,Atlidee
dziekuje bardzo nie przeczytałam watku od poczatku i szczerze powiem że nie wiem o co chodzi ale Atlidee równiez ode mnie przyjmij GRATULACJE |
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4699 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=martucha84;19615971]kliwia7 twoj porod mnie rozwalil.. i po raz kolejny utwierdzil w przekonania ze szybko tez sie da
(moje kolezanki ktore dotad rodzily uwijaly sie w max 4 godziny - z wszytkim a nie same parte bo to im z 15 minut trwalo..) wierze modle sie i trzymam kciuki zeby u nas tez tak bylo![]() tez to widzialam.. bardzo mi sie podobalo.. zawsze wydalala mi sie sztywna... a tam no poprostu mnie rozwalila tyle energi.. taka postrzelona jak ja hahahaha coz za skromnosc ![]() trzymam kciuki za wlosy ![]() dziękiiiii,własnie siedzę z reklamówką foliową na głowie i ręcznikiem,zeby utrwalic kolor już się boję bo rękawiczki były pięeeeknie pomarańczowe,a trudno.w razie co zmyje wieczorem,zeby nikt nie widzxiał a rano mojego G pośle po hennę dzika śliwka i pokryjemy to hehehehheheehehheha ty jak taki postrzelony wariat jestes to pozytywnie!tacu ludzie są czasem na dłuższą metę męczący,ale bez nich byłoby do d....u.....p....y wiem z własnego doświadczenia ![]()
|
#4700 | |||
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje że 2 tyg to mało.. mi się czasem nie chce zaglądać na wizać, albo w ogóle do kompa (no może nie przez 2 tyg), ale byłoby mi smutno, gdyby mnie ktoś z tego powodu wykreślił, że mnie nie było 14 dni.. Wydaje mi się, że jak ktoś się udziela, to widać po prostu, widzimy same kto pisze kto nie. A są osoby które zajrzały tylko raz i poprosiły w pierwszym (i jedynym) poście, żeby je wpisać na listę.. te bym wykreśliła od razu.
Cytat:
a prawie się nie uczę![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!! Wczoraj bylam na USG i dowiedzialam sie, ze jestem mamusia Chlopczykowa. Dziewczynki wiec z tej okazji gratulowaly...Martucha ja robie doktorat (UK)... niby nie lamia przepisow, wszystko w majestacie prawa! Edytowane przez Atlidee Czas edycji: 2010-05-27 o 16:43 |
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka Babcia Gienia jest po prostu rewelacyjna
Cytat:
![]() W ogóle bardzo się uśmiałam czytając wasze posty o chowaniu różnych rzeczy do lodówki, o zapomnianych zakupach itp. Ja chyba aż tak zakręcona nie jestem. Prędzej mąż schowa np chleb tostowy do lodówki a ja potem zdziwiona go szukam. I przy okazji: znowu zwrócę uwagę na CYTOWANIE. Już kiedyś marudziłam na ten temat. Piszemy bardzo dużo a mam wrażenie, ze liczby stron zwiększają się niepotrzebnie o niepotrzebne cytaty. Chodzi o to, że jak odnosimy się do wypowiedzi jednej osoby a cytujemy całą długą wypowiedź to potem wychodzi, ze po jednym dniu mamy 4-5 stron do czytania. Żeby np nie cytować całych opisów porodów...generalnie cytować dokładnie to co chcemy skomentować. Bo jak czasem widzę posta, w którym autorka odnosiła sie do kilku spraw i potem kolejna osoba to cytuje to ja nie wiem do jakiej sprawy chce nawiązać. Także jak możecie to usuwajcie niepotrzebny tekst z cytatów. Wydaje mi sie, ze będzie to bardziej czytelne.
|
|
#4703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4704 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() o matko i córko ATLIDEE to tym bardziej GRATULUJĘ!! to w takim razie ja tez jestem Chłopczykowa ![]() EVELIOUSES WITAJ )
|
|
|
|
|
#4705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak strzelilam z glupia frant. Mnie nie bedzie przez prawie 1,5tygodnia teraz! i w sumie to nie byloby fajnie, jakbyscie o mnie zapomnialy i wywalily mnie z listy... Evi- uwazaj z tymi hennami, zebys łysa nie zostala
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie
wszystko jest w porządku, szyjka taka jak trzeba, dobrze uformowana i zamknięta, ma 44mm ( ale nie znam się na tych liczbach) tętno 150 a momentami 17o bo się wierciła akurat. Teraz tylko czekam na 4d
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
abz To pewnie do mnie z tymi cytatami, sorki
![]() margolcia Dziekuje raz jeszcze Evi Powodzenia z kolorkami!!! Ja tylko raz henne sobie zrobilam (taka czerwona, to sie jakos ten kolor specjalnie nazywal) i wygladalam strasznie, bo ja ciemna blondynka i cala glowa mi swiecila a twarz jak truposz, taka blada. Ale to chyba nie jest Twoj "pierwszy raz", na pewno masz juz doswiadczenie, a ja wtedy to "nastka" bylam i moje pierwsze farbowanie...(bez wiedzy rodzicow )gabisun Ciesze sie, ze wszystko dobrze! Edytowane przez Atlidee Czas edycji: 2010-05-27 o 16:53 |
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, ale wy macie tempo z tym pisaniem. Od rana doszły 4 strony
A ja dziś byłam na zakupowym szaleństwie. Musiałam kupić dwa staniki, bo w żaden się nie mieszczę. Znaczy wyłazi mi to i owo No i ku mojej radości z miseczek A zostałam posiadaczką miseczek C ![]() Kupiłam też piękną piżamkę, taką ktora będzie rosła z moim brzuchem i będzie się nadawać na pobyt w szpitalu po porodzie. No i szlafrok do tego. I jeszcze dwie bluzeczki. Normalnie poszalałam jak mało kiedy. Aha! i jeszcze kupiłam 4 zestawy biżuterii kolorowej. No wiecie... do każdej bluzki Takie całe komplety korali, kolczykami, branzoletką.... Uwielbiam takie szaleństwa. Od razu się humor poprawił ![]() Mi się też podoba Leon, bo u nas wypowiada się to: Lijon ![]() Cytat:
Tyle szukałam i nic. A to jest dokładnie ten samoopalacz A z jakością to prawda. Przez te parę lat przyzwyczaiłam się do wielu produktów niemieckich. Jak wróciłam do Polski, to kupowałam je w Polsce np. Persil czy Lenor, albo szampony. Ale to nie były te, które miałam w Niemczech Na ryneczku kupowałam więc od ludzi przywożących chemię z NIemiec, ale oni normalnie zdzierają z ludzi kasą, bo w Niemczech tyle to nie kosztuje. No ale wiadomo, że oni też chcą na tym zarobić. Wolałam przepłacać, ale mieć jakość. Na szczęście wróciłam do Niemiec i już nie mam tego problemu ![]() Znowu zniknę na trochę. Idę do kumpeli na herbatkę albo soczek... bo coś gorąco się znowu zrobiło. A mówiłam rano, że zimno, więc ubiorę się i nie będzie widać moich źle 'opalonych' stóp No i teraz mi gorąco.
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
Evi Powodzenia z kolorkami!!! Ja tylko raz henne sobie zrobilam (taka czerwona, to sie jakos ten kolor specjalnie nazywal) i wygladalam strasznie, bo ja ciemna blondynka i cala glowa mi swiecila a twarz jak truposz, taka blada. Ale to chyba nie jest Twoj "pierwszy raz", na pewno masz juz doswiadczenie, a ja wtedy to "nastka" bylam i moje pierwsze farbowanie...(bez wiedzy rodzicow
)no to "ładnie" się załatwiłaś ale teraz już kilka lat tak nie szaleję-wydoroślałam chyba...Ale na ten rudy choruję już jakieś pół roku albo lepiej,a teraz skoro i tak siedze w domku to moge spróbować...zobaczymy.:ro lleyes: ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- ale fajna piosenka,własnie leci na internetowym radiu...Gwen Stefani Hollaback girl
|
#4710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Może ktoś jest tu z GD. Przymorze lub okolic? ktoś kto bywa na Zielonym Rynku bo mam pytanie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

...
...

, bo wlasnie sie dowiedzialam, ze przysluguje mi tylko 26tyg platnego urlopu macierzynskiego... zawsze bylo 36, ale od kwietnia "moja instytucja sponsorujaca" zmienila przepisy. No coz