|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() ![]() W dodatku termin egzaminu zmienili mi na 28 czerwca,czyli mój termin porodu i znowu się wkurzyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
ja naszczescie nie mam opryszczki ale mi sie zajady czasem robia i wlasnie wczoraj czulam ze cos mi sie zaczyna robic i na noc posmarowalam pasta do zebow i zobilo sie jeszcze wieksze tzn nie widac tego ale boli i czuje ze skora taka wysuszona jest tam gdzie pasta byla
![]()
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Hd - super, ze wszystko oki
![]() To tylko moja jest wyrosnieta, ale moze pozniej to sie wyrowna ![]() Zjadlam sobie arbuza ![]() Na obiad kurczak pieczony, mlode ziemniaki i saltka z pomidorow, ogorkow ze smietana ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
jak nie zasne to postanowilam ze za 30 min zabiore sie za prasowanie puki co mi sie dobrze lezy
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- farminka mam nadzieje ze szybo przejdzie
#2436 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do opryszczki też ostatnio kupiłam sonol ale zauważyłam raz ze pasta do zebów zatrzymała mi jak zaczynało wyłazić. więc moze posmaruj sobie pastą strasznie szczypie ale da się przeżyc ![]() siala przez ciebie robie dzisiaj hamburgery domowe :P |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzisz przyszłość to jest coś czego najbardziej się boję. Jestem na utrzymaniu rodziców i przez dłuższy czas będę. Dla mnie upokarzające jest, że muszę się o wszystko prosić. Do pracy nie pójdę zbyt szybko, bo najpierw musiałabym ją znaleźć, po za tym nie miałby kto zostać z dzieckiem, bo moja mama pracuje na różne dziwne zmiany. Druga rzecz, że mieszkam z rodzicami i tak naprawdę nie znam dnia ani godziny. Zawsze może im coś odbić, możemy się pokłócić, mogą mnie z domu wyrzucić. Nie potrafię w tej sytuacji być optymistką. Biorę pod uwagę wszystkie możliwości i staram się myśleć i patrzeć realnie. Cytat:
Może z Twojej perspektywy wygląda to tak, że żyję przeszłością. Ja jednak widzę to inaczej- ja żyję miłością. Skoro sama przeżyłaś takie coś to powinnaś wiedzieć, że potrzeba czasu aby się z czymś pogodzić. Niektórym wystarczy miesiąc innym wiele lat. Może ja należę do tych, którym potrzeba więcej czasu. Już więcej nie będę pisała o tym co czuję. Nie oczekuję litości, współczucia, użalania się nad moim losem. Dziewczynom, które wykazały się zrozumieniem dla mojej osoby, sytuacji, w której się znalazłam i dla tego co przeżywam- bardzo dziękuję.
![]() |
#2438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasta tez wysusza, ale ja widac na ustach i nie kazdy lubi. Mi plany tez sie zmienily obiadowe dobrze, ze kurczaka jeszcze nie rozmrozilam tz zabieram mnie na BB-Q a tam krazki cebulowe, corn dogi amerykanskie burgery az sie slinie na sama mysl, mam nadzieje, ze dobre zarcie maja w knajpie bo tam nie bylismy jeszcze to naszego sasiada wiec wyprobujemy ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Nie przejmuj sie mi dochodzenie do siebie zajelo tylko 2 lata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no to teraz mój wózek. kolor oczywisie inny niż na zdj "firmowym" ale spodziewałam się tego bo czytałam opinie, że tak właśnie jest. ale ogólnie jestem zadowolona i nie przypuszczałam, że on taki ogromny ![]() ale jak sobie pojezdziłam to nie wyobrażam sobie miec wózek bez skrętnych kół ( jak zabloklowałam to tak cięzko chodziło ) bo te suną same ![]() mimo, że nie mam porównania bo nie testowałam w sklepach wózków (ten mój jest 1 którym jeżdze całkowicie zdałam się na opinie z jednego forum ![]() zobaczymy jak będzie przy małym ![]() 1 zdj to "firmowe" i macie okazje zobaczyć moją straaaszną podłoge ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko wiem, że o wakacjac hsobie mogę pomarzyć ![]() karolcia dziękuje ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-05-27 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2442 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja całe życie tak oddycham- nie umiem płucami. Ale ponoć przy cesarce ma się wtedy wrażenie jak Cię otworzą, że nie masz czym oddychać :/. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po dotykaniu ust myj łapcie, wirus nie może się przenieść na okolice intymne. Najlepiej do mycia buzi przez ten czas wyizoluj jakiś mały ręczniczek oddzielny ![]() Cytat:
Przecież nikt Ci nie zabrania przeżywania. Trudno byłoby przejść obok Twojej sytuacji obojętnie. I wiadomo, że z perspektywy czasu ocenia się to inaczej. Mój Tata nie żyje już 9 lat prawie, a moja Mama nadal go kocha. I nie chce, nie planuje i nawet nie stwarza okazji do tego, by pojawił się ktoś inny. Czasem miłość jest wieczna- to jasne. Ale czasem lepiej może zawiesić swoje myśli na czymś innym? Poszukaj sobie jakiegoś nowego hobby ![]()
![]() |
#2443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piekny wozek! pierwszy raz mysle, ze moze zle zrobilam zamawiajac moj tak szybko? jaki to jest?przypomnij prosze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
jeezu jak ja sie czuje
![]() ![]() ![]() ![]() niezawsze daj znac czy dobre. my tez lubimy takie zarcie wiec jak bedziemy w wawie to mozna by odwiedzic ![]() wiolek wozio super
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-27 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
wiolek
bardzo fajny wozek ![]() lazurowa moim zdaniem zle odbierasz nasze wpisy ![]() dzidzia tu sa fajne opisy oddychania w poszczegolnych fazach http://www.dlamamy.com.pl/?id_category=113&id_inf=240
![]() |
#2446 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Kurka musze nadrobić kilka stron
![]() ![]() Poprasowałam wszystkie ciuszki, pościerałam kurze, upewnilam się, że w komodzie nie ma żadnych robali(chyba z 3 tygodnie stała pusta wypelniona różnymi mydełkami i chusteczkami lenor) i powkładałam ciuszki i akcesoria do komody (najniższe szuflady zostawiłam jeszcze puste w razie "w" ![]() ![]() Okna mam w opłakanym stanie..jak mi słonko zaswieciło to zobaczyłam jakie brudne...ale to juz w przyszlym tygodniu z TŻ umyje... a jutro rozmroze lodówkę... i musze zakuwac na kosmetologie, dermatologie i anatomie (egz.koncowy z wszystkiego) Niedlugo idziemy na zakupy , ale najpierw CHYBA do mamy TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
papeteria
wielkie dzieki, bede testowac ![]() dzwonila kolezanka ktora prowadzi portal dla rodzicow ze dostali bluzki ciazowe z "be mama" do testowania i jedna jedzie do mnie. bedzie akurat na lato ![]()
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ma 10,5 x 9,5 cm ![]() Mam nadzieję, że podczas CC mi go ciachną i więcej go nie zobaczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Zadomowienie
|
Dzięki za miłe słowa, my po wizycie...
Dostałam jakieś lekarstwo, bo te dolegliwości mogą być żołądkowe... Mam dużo pić nawet jak będę oddawać, bo jak nie to szpital i kroplówa... Przy okazji pani doktor zdobiła nam usg. U mnie Wojtek, też został Wojtkiem ![]() My kończymy 29tc a Wojtek jest duży jak w 32tc... czyli możemy rodzić wcześniej ![]() Waży 1938 g No tak termin mi się zmienił na 19 lipca... a to prawie cały miesiąc... dobrze że w miarę przygotowani jesteśmy Padnięta jestem... leże... wszystko mnie boli... nici dziś z SR
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniła przed chwilą Pani ze sklepu wózkowego
![]() ![]() Ale to nic, pojadę po niego albo dziś albo jutro ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiele jest na necie o tym wózku ja zamawiałam od producenta http://www.wozki-mikado.pl/ ale na tej stronie też go nie ma ![]() on jest poprostu coś pomiędzy modelami boston ( na spręzynach ) a city car o którym też nie ma na stronie ( city car to jedyny chyba wózek w polsce który jest na paskach - bardzo miękkie zawieszenie i można bujać- i ma równocześnie przednie koła skrętne ) no ale ja pisąłam do producenta i mi wysłał specyfikacje i zdecydowałam się na ten ![]() tu jest forum o nim http://forum.trojmiasto.pl/MIKADO-AS...9567,1,16.html a tu o tamtych 2 modelach http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIK...l?hl=mikado#hl http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIK...3892,1,16.html to tak jakby któraś jeszcze nie była zdecydowana ![]() ania itakasia dzięki ![]() dzidziadziumdzia nie wiem dokładnie na czym to polega ale poprostu oddychanie przeponą pomaga łatwiej "wypchać dziecko" nie nabierasz w "buzie" tylko w przepone i prąc wizualizujesz, że to powietrze idzie w dół i wypycha dzidzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- hd dzięki ![]() kasha no to duży chłopak ![]() ale kurcze ja nie wiem czego wasi gin mówią o zmianie terminu nie ma czegoś takiego, że sie zmienia termin jedyne co to , że dziecko rodzi się większe a termin pozostaje ten sam przynajmniej mi tak 5 razy gin mówił bo ciągle go o to pytałąm ![]() a termin najdokładniej określa usg w 12 tygodniu jak to pisały dziewczyny wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Jak to termin zmienił się prawie o miesiąc??? to możliwe, aż o tyle??? ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Dostaje piękny wykres wraz z tysiącem parametrów (średnica główki, brzuszka, szerokość , długość narządów itd) i każdy z tych parametrów odpowiada jakiemuś tygodniowi ciązy. Z tego system wyciąga średnia i planuje termin porodu. Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-27 o 14:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |||
Rozeznanie
|
Ja też ogromnie chciałbym urodzić 18 lipca- zrobiłabym mężowi prezent w I rocznice ślubu
![]() Cytat:
![]() Ale dużo racji ma też Niezawsze- nie możesz cały czas żyć przeszłościa i mysleć o tym co było a nie jest bo to będzie zataczać tylko błędne koło. Głowa do góry! Jesteśmy z Tobą! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
Dokładnie tak jak pisze hd to nie waga określa termin porodu tylko poziom rozwoju maluszka
![]() A ja zjadlam pyszne spaghetti a'la ragu z parmezanem. Gotuję jeszcze zupkę kalafiorową. Za jakąś godzinkę jadę do Biedrony ![]() hd, kashha super że wszystko w porządku na usg ![]() lazurowa ![]() A ja z moim psiulem poszlam do weta znów, bo: 1. skonczyły mu się wszystkie szczepienia, kropelki na kleszcze - wydałam 111zł na mojego pupila ![]() 2. zapisałam na zabieg usunięcia nadziąślaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do wozka ja wlasnie jak trafłam na ten to stwierdziłam ze nie czytam o innych ani nie ogladam bo potem zwariuje ![]() jem własnie mojego hamburgera i umieram godzine stałam w kuchni i robiłam kotlety do niego i wazywa i dopiero teraz czuje jak mnie rozkłada bol głowy mięsni no takie typowe na chorobe ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Witajcie! U nas zrobił sie istny upał a ja naubierana byłam jak na zimno trzaskające. No i troszkę mnie ta temperatura dobiła. Ale już w domku, robię frytki bo na nic innego nie mam siły.
hd cieszę sie, że wizyta udana. Niech rośnie maluszek a nie mięśniak. Koleżanka ma dzis przywieść gondolę, zobaczymy czy mi sie spodoba. Czy Was też tak suszy? Ja bym non stop piła. A wiadomo jak to sie kończy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.