|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Od poniedziałku zaczynamy
mam nadzieję że i ja dam radę...według wskaźnika na I fazie będę 4 dni a na II do 12 września...bez chleba itp obym dała radę. A Wy? ile dni macie być na II fazie według wylicznika?
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj na kolacje kotleciki z kurczaczka (dodałam otręby, nie wiem czy gdzieś jest taki przepis, jak cos to polecam )
![]()
|
#3094 |
|
404 Not Found
|
Jakby co, to mięso z indyka firmy Indykpol jest przepyszne! Usmażone na patelni wcale nie robi się suche, no po prostu niebo w gębie. Do tego mizeria z tych małych ogórków. Pyszności!
|
|
|
|
#3095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3096 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
nagrzeszyłam...Byłam dzisiaj na spotkaniu z kategorii "bardzo ważne" z pracy i miało być krótko a przeciągnęły się na 3 godziny i byłam już tak potwornie głodna,że jak podali taki malutkie kanapeczki. Zjadłam 2 z twarożkiem i warzywami i 1 z wędliną...
Ale cóż zrobić i tak wydaje mi się,że była dzielna
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam podobne odczucia jak widzę osoby grubsze czy z nadwagą, które wcinają hamburgery, chipsy czy inne ciasta. Czuję się wtedy dumna z siebie, że nie doprowadziłam się do takiego stanu i nie dość, że działam zapobiegawczo to będe wyglądała o wiele lepiej niż teraz. W piekarniku robią się owsiane placki, a ja szykuję się na jogging. Pogoda okropna, ale dla mnie bieganie to sama przyjemność
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się czuję zażenowana w takich sytuacjach. A to nie my powinnyśmy....A za grzeszki Ale i tak ładnie się opanowałaś
|
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te kromeczki były cieniutkie na szczescie,ale znając mój metabolizm pewnie jutro i tak będzie + na wadze A przed chwilą zapchałam się duszonymi skrzydełkami i młodą kapustą
|
|
#3101 | |
|
szamanka
|
Cytat:
masakra...
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
tak czytam sobie Was laseczki i myślę, ze takie problemy typu: jak mam iść na imprezę i się tłumaczyć, że się odchudzam? to są tylko na początku diety jak same nie jesteśmy z nią oswojone. Np dla mnie po 19 dniach dietki (w zasadzie dopiero 19) to jest absolutnie żaden problem, że jadę za tydzień na 4 dni na grillowy długi weekend a w tą sobotę idę na imprezkę. Niech sobie jedzą te wstrętne tłuste chipsy, niech piją słodkie soki... Ja mam plan, albo nie będę piła nic i będę szoferem albo wypiję whisky z cola light
wiem, że to niedozwolone i właściwie grubo się zastanowię bo sama nie wiem czy mam ochotę łamać zasady...co do ogniska, grilla itd... co za problem? bierzesz sobie cebulę, fileciki i pięknie grillujesz, na ognisku możesz powiedzieć, że nie lubisz kiełbasy Ja już mam tak poprzestawiane w głowie,że nie rozumiem jak można wstydzić się nie-jedzenia świństw. To ci co jedzą powinni się wstydzić
|
#3103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3104 |
|
szamanka
|
Ja autentycznie nie przepadam... bo mi się później straaaasznie czosnek odbija
|
|
#3105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem z siebie dumna, że zaczęłam robić coś ze swoim odżywianiem. I na pewno nie wrócę do tego, co mnie utuczyło
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiesz kto to mówi? te koleżanki, które nie potrafią schudnąć i przetrwać nawet tygodnia na diecie! Tak naprawdę pod ich krytyką kryje się zazdrość a ja coraz bardziej dumna widząc co jedzą mówię: nie dziękuję, wolę schudnąć i mam takie swoje motto, które ciągle powtarzam: kto nie jest na dukanie ten nie jest cool
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-05-27 o 20:00 |
|
|
|
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy jak na kolację zrobię placki otrębowe na słodko to będzie źle? Robi się je tak jak rozpustne kanapki chyba?
![]() ![]() Ja sie w ogóle nie wstydzę tego, że jestem na diecie-jest ciężko, jak np nie mogę zagryźć picia orzeszkiem czy paluszkiem....ale jak dziś usłyszałam od kolegi, że widać, że schudłam---warto! |
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio zjadłam rozpustne na wieczór a rano były zwykle otrebowe.. ale nie wytrzymalam bo to było przed @ i poprostu musialam zgrzeszyc. Nie zawazylo to bardzo na wadze, wiec mysle, ze w drodze wyjątku - możesz
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak się porobiło na tym świecie, że ktoś kto je naturalne pokarmy, jakie są stworzone przez naturę specjalnie dla człowieka, est dziwny. Ten, kto je sztuczną, przetworzoną, niezdrową żywność, jest normalny. A powinno być na odwrót! Ale to wina tego co lansuje się w mediach, globalizacji i... Ludzkiego lenistwa. Całego świata nie zmienimy, ale możemy zmienić siebie. I być z tego dumne! O. ![]() Co napisawszy, idę się kąpać
|
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
LASKI mam pytanie. przez pierwsze 2 tyg dukania mialam kapcia w buzi, niezbyt mily oddech i wiecznie bym piła - wiedziałam, ze to dobre oznaki. ale od paru dni mi to zaniklo. Czy to normalne, że nie wali mi z buzi?
czy moze cos jest nie tak?
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-05-27 o 20:09 |
|
|
|
#3111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj skończyłam PW i dzisiaj miłe zaskoczenie, -0,5, co oznacza łącznie -13kg
jak Was tak teraz czytałam, tzn. nadrabiałam cały dzień, to się przeraziłam. Rany, czemu Wy się tak strasznie nakręcacie i dołujecie? Wiadomo, że nie chudnie się codziennie, ale żeby mieć wielkiego doła i prawie płakać i przestać jeść, bo coś przybyło? no bez przesady ja standardowo na PW na samym początku nabieram 2-3 dodatkowe kg, a potem to sobie powoli schodzi do zera i dopiero na P jest spadek. Dukan o tym pisał w książce i trzeba się z tym pogodzić i wbić sobie do głowy, że wzrosty i zastoje są elementem diety! inaczej wykończycie się nerwowo albo zaczniecie się głodzić Cytat:
![]() i w tej właśnie byłam jakoś tak instynktownie się tam wybrałam ale zahaczyłam też o Maję i Lidla, bo w domu nie było dla mnie kompetnie nic a propos - w Lidlu znalazłam jakąś colę Freeway zero cukru kupiłam z ciekawości, choć to butla 2l niezła jest ![]() Cytat:
Cytat:
chipsy z bakłażana? nigdy nie jadłam bakłażana, ale chipsy mnie zaciekawiły ![]() o to samo chciałam zapytać ![]() Cytat:
ale najpierw chcę spróbować "zwykłych" lodów i samej nutelki, potem pomyślę o ich połączeniu.Chcę dzisiaj zrobić tiramisu, ale znalazłam kilka przepisów i nie wiem który wybrać :/ polecacie któryś szczególnie? Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-05-27 o 20:12 |
||||
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Dobra- jak zrobię naleśniki na kolację to będzie wielki grzech???????
Mam ochotę na coś słodkiego!!!
|
|
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Dukanki
Czytam Was od ponad miesiąca, chociaż nigdy się nie odezwałam, nie wiem why.. Ale jakoś teraz postanowiłam się przyłączyć, jestem na dukanie od ponad miesiąca, idzie mi średnio, raczej bez grzeszków, właściwie codziennie robię ten sam, ale myślę, że nie wpływa on jakoś szczególnie na moje chudnięcie, mam nadzieję..mieszam chudy serek z jogurtem z tesco, to nowośc u mnie przynajmniej, taki jogurt bez cukru i odtłuszczony..ale ma 6g węgli..no ale stwierdziłam, że bez niego mi strasznie ciężko..Mam do Was jedno pytanko, otóż mam problemy z tzw. tu porcelanką( tak co 4 dni)..wiecie może czy od tego waga może mi skakać dość mocno, co kilka dni o 1, 1,5 kg? Idę systemem 1/1 bo tak naprawdę strasznie nie lubię warzyw i jak pomyślę, że 5 dni z rzędu miałabym je jeść..ble, wolę co 2 dzień ![]() Pozdrawiam serdecznie i jak komuś chciało się przeczytać to co napisałam, bo trochę tego jest, to super Dodam jeszcze, że jestem węglowodanożercą, białko kiedyś dla mnie nie istniało, stąd ten jogurt, dzięki niemu daje radę i powoli się już do białka przyzwyczajam i mam nadzieję, że tak mi zostanie
Z Dukanem od 26.04.2010 r. 66,5 kg Po I fazie 64,2 kg ![]() Po 36 dniu II fazy 61,7 kg Będzie 57,0kg Chociaż idealnie by było 55,0kg Edytowane przez katchleen81 Czas edycji: 2010-05-27 o 20:24 |
|
|
|
#3114 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
U mnie właśnie się smaży kawał łososia
![]() wprawdzie nie jestem głodna... Ale wypadałoby jakąś kolację zjeść to jakoś zmęczę. I przy okazji usiądę na chwilę i sobie Was nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- ojej, ale tu mały dziś ruch, aż nie do wiary... ![]() Nadrobiłam dzielnie Dzi, kciukam za brak wzrostów oby Ci Dukan darował te kanapeczki ![]() A ta dziewczyna... Szkoda słów. Mi to głupio nawet było lody w budce kupić, bo sobie myślałam "ta, jasne... ludzie mnie mijają i sobie pewnie myślą: taka gruba i jeszcze lody kupuje" A jakbym miała tak siedzieć i jeść, jeść, jesć.... ![]() (pewnie bym pękła, bo nigdy specjalnie dużo nie jadłam ale umarłabym ze wstydu)
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ta dziewczyna...najbardziej wkurzało mnie patrząc na nia,że ona wogóle nie miala chęci czegoś z tym zrobić a jedyne co ją interesowało to skąd by tu jeszcze jedzenie dorwać
|
|
#3116 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3117 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
No cóż, zemści się to kiedys na niej. tysiu, ogólnie są ludzie, którzy uwielbiają jeść ja lubię, ale hmm... no nie powiem, że niejadkiem byłam, ale nie jadłam dużo. Teraz też czasami się zmuszam i to moje menu taaakie wypasione mi się wydaje ![]() No i ja się w ogóle siebie wstydziłam/wstydzę - to nie jest zależne od wagi Ale przyznaję, że łosoś - jak zawsze - wyszedł mega pyszny mogłabym codziennie jeść łososia (gdyby był w cenie kurczaka
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A łosośka też uwielbiam, w każdej postaci
|
|
#3119 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Przerobiłam bez problemu kiedyś Kopenhaską ![]() Wiem, głupota. ale fakt faktem, jojo nie było, ani problemów zdrowotnych. Więcej szczęścia, jak rozumu....
|
|
#3120 |
|
szamanka
|
Ja np. nie wszystkim mówię, że się odchudzam... nie wszyscy muszą wiedzieć
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

mam nadzieję że i ja dam radę...według wskaźnika na I fazie będę 4 dni a na II do 12 września...bez chleba itp obym dała radę. A Wy? ile dni macie być na II fazie według wylicznika?

Ja też się czuję zażenowana w takich sytuacjach. A to nie my powinnyśmy....

ja standardowo na PW na samym początku nabieram 2-3 dodatkowe kg, a potem to sobie powoli schodzi do zera i dopiero na P jest spadek. Dukan o tym pisał w książce i trzeba się z tym pogodzić i wbić sobie do głowy, że wzrosty i zastoje są elementem diety! inaczej wykończycie się nerwowo albo zaczniecie się głodzić
jakoś tak instynktownie się tam wybrałam
kupiłam z ciekawości, choć to butla 2l
ale najpierw chcę spróbować "zwykłych" lodów i samej nutelki, potem pomyślę o ich połączeniu.