"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 20:23   #2191
drcron
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Czy zauwazylyscie u waszych dzieci po szczepieniu drzenia kończyn? U Julki od godziny raz na jakiś czas zadrga noga i nie wiem czy to normalne i ciagle śpi mam nadzieje ze w nocy tez pospi

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:35   #2192
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

dziewczyny jak pędzicie czytam Was od samego rana w kazdej wolnej chwili i nie mam czasu odpisac a to co chcialam poodpisywac to juz sie wyklarowało

Ja dostałam po urodzeniu piekny bukiet kwiatów a jeszcze piekniejsze słowa tego nie zapomnę ale wtedy byłam tak bardzo stęskniona ze wyłam jak bóbr hihi ale mi sie przypomniało ale za to dzień mamy tez sie obył echem ale ja to rozumie,jak Danielek dorosnie to wtedy będę miala dzien mamy a narazie to wiem ze taki dzien jest,chociaz prezent byl-kupka w pampersie)

Madzia i Madziwnia wszystkiego Naj

Drcron dostalas juz autko>?

Pop trzymam kciuki za Oliwcia,silna dziewczynka jest wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P70 Ale to Twe dziecię musi przejść .
Jak uważam że moje maleństwo jest cudem, to Twoja córcia to już do potęgi. Silna z Ciebie kobieta Podziwiam.

Ja mam z moim starszym synkiem w lipcu tomograf sprawdzający torbiele w główce, mam nadzieję że cudownie znikną.
madzia moj tez mial torbielki w główce 3 sztuki,na szczescie wszystko sie wchlonelo u Was tez napewno

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
no dobra,ale blizej terminu sie przypomnij to zacisne znowu

Gabi tez mmi wzdluz rosnie szybko i gondola sie kurczy
Mrowak my mamy chyba ten sam wozek i Danielek tez niedlugo bedzie od deski do deski,wyciagamy niebawem spacerowke.

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia ale ona pod spodem miala jeszcze body i pajaca welurkowego tak ze nie byla tylko w samej bluzeczce

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

w tamtym tygodniu miala 68 cm i wazyla 5450 kg a jutro sie dowiemy ile teraz wazy bo bedzie szczepienie
ja z nia chodze raz w tygodniu do osrodka mierze i waze
w ciagu 6 tygodni od urodzenia przybrala prawie 2 kg troche duzo i urosla 10 cm kurcze zbyt szybko
Ale duza Twoja niunia,cieszyc sie tylko,Ty sie nie przejmuj jak rodzice wysocy to jakie ma byc dziecko?

Mrowak myslalam,ze Ty juz cyborg jestes bo ja juz mialam milion takich dni,a Ola zawsze zadowolona,nie przejmuj sie na drugi dzien bedzie lepiej
co do zostawiania,mozesz odciagnac pokarm i Tz moze podac Gabrysi,ja odciagam jak ide na zajecia a jesli mi sie nie uda to maz daje mu sztuczne i nic sie nie dzieje,ostatnio jak zostal z mamą to tez 2 buteleczki wypil sztucznego mleczka.

Wczoraj podalam mu herbatke koperkowa hippa i zrobil kupe wkoncu,pisalam ze wody nie chcial,ale dzisiaj mu dalam jak byl glodny i wypil tyle ile mu nalalam ale kupki nie ma chyba teraz rzadziej bedzie robil,nie wiem cy sie martwic czy nie.Wczoraj jeszcze mial 3 histerie placzu naglego,myslalam ze moze brzuszek,ze znowu cos mu z jedzonka cos nie podpasowalo a jem juz prawie wszystko i mialam wyrzuty,ale dzisiaj juz jest normalnie wiec to bylo napewno po szczepieniu.

Czy kobieta karmiaca moze isc do solarium??jestem blada jak sciana

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Czy zauwazylyscie u waszych dzieci po szczepieniu drzenia kończyn? U Julki od godziny raz na jakiś czas zadrga noga i nie wiem czy to normalne i ciagle śpi mam nadzieje ze w nocy tez pospi
Drcron moj ogolnie tak ma,ze czasami mu stopka drzy szczegolnie podczas karmienia,ale bylam z tym u lekarza i narazie nic nie robic bo to jest uklad nerwowy niedojrzaly i z czasem to zniknie,a tez nie mial tak od urodzenia.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:37   #2193
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak już dużo lepiej. Musisz walczyć o swoje prawa jeżeli chcesz aby je ktoś zauważył.
musisz opisać jutro jak wyglądało to "zero problemu". bo dla nich zawsze to jest zero problemu tylko że jak już przyjdzie co do czego to okazyje się ze jest tysiące problemów.

A tak na marginesie to niektórym z Was dziewczynu przydał by się kurs asertywności. Jednym z elementów takiego kursu jest sztuka mówienia "NIE". I to "nie" ma być jak najbardziej normalne, nie złośliwe, czy wykrzyczane. Proste, spokojne ale zdecydowane NIE.
PS. Mi powiedziano że jestem w tym mistrzem .
zanim tz wrocil to jednak wyszlam z mala na spacer i...zlapal nas deszcz ale tonic. caly czas myslalam co zrobic ze soba jak juz wroci,gdzie isc odreagowac az organizm sam mi powiedzial gdzie isc:SPAC!
wrocilam do domu i od progu podalam komunikat ze ide spac.po raz 1-szy nie spytalam czy to ok czy sie wyrobi itp. zaliczylam lazienke i juz mnie nie bylo-poltorej godziny spalam jak kamien. Teraz pisze do Was z usypiajaca Gabi na reku a on czyta prace-nie spala mu ani minut przed czas mojej drzemki....no coz-trudno sie mowi,dla mnie to normalka

drcron, jak dorobie sie takiego wiechcia na wszystko to hurtem wysle

"ciasto na wieczor do filmu": to Wy macie czas filmy ogladac??????????/ my z tz kiedys pozeralismy filmy a teraz od porodu nie widzielismy....zadnego!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:39   #2194
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Madzia pisz szybko do kogo jedziecie do Jarosławia bo ja tu mieszkam!!
Boziu dziewczyno tylko sie nie wygadaj że ja na forum pisze i pod jakim nickiem.... bo sobie juz szczerze pisac nie bede mogła jakby ktos z rodziny wyczaił albo z wioski
W kowalewicach tez mam rodzine TŻ siostra tam mieszka.. ale ten świat mały... to moze umówimy sie na spacerek z wózkami

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:42   #2195
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
zanim tz wrocil to jednak wyszlam z mala na spacer i...zlapal nas deszcz ale tonic. caly czas myslalam co zrobic ze soba jak juz wroci,gdzie isc odreagowac az organizm sam mi powiedzial gdzie isc:SPAC!
wrocilam do domu i od progu podalam komunikat ze ide spac.po raz 1-szy nie spytalam czy to ok czy sie wyrobi itp. zaliczylam lazienke i juz mnie nie bylo-poltorej godziny spalam jak kamien. Teraz pisze do Was z usypiajaca Gabi na reku a on czyta prace-nie spala mu ani minut przed czas mojej drzemki....no coz-trudno sie mowi,dla mnie to normalka

drcron, jak dorobie sie takiego wiechcia na wszystko to hurtem wysle

"ciasto na wieczor do filmu": to Wy macie czas filmy ogladac??????????/ my z tz kiedys pozeralismy filmy a teraz od porodu nie widzielismy....zadnego!
no i dobrze,niech wie tez,ze ma dziecko a i tak szybciutko sie zregenerowalas
Stary 2010-05-27, 20:47   #2196
mrowak
Zakorzenienie

tylkooliwka no widzisz musze Cie rozczarowac- ze mnie taki cyborg jak z koziej trąba

a wozek mam x landera xa-Ty tez? nie pamietasz czy spacerowka rozklada sie na plasko???(model 2009)

regeneracja szybka bo byla pora karmienia

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-05-27 o 20:48
Stary 2010-05-27, 20:49   #2197
madziwnia
Zakorzenienie

mrowcia ja mam tez xa 2009 wersja limitowana i na pałsko jest rozkładana.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-27, 21:02   #2198
mrowak
Zakorzenienie

to dobrze bo siedzi w piwnicy i nie pamietalam
Stary 2010-05-27, 21:07   #2199
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
kurcze wy tak dbacie, ja to az tak nie zwracam chyba uwagi na te zarazki, nie przebieram jak przyjdzie pare osob do nas i mala biora na rece czy cos ...no wiecie o co mi chodzi.... moze to i zle wiadomo ze tyle malutkich raczek w przedszkolu to przesada i bym na bank zwracala na to wielka uwage ale tak ogolnie to jakos specjalnie na to nie patrze
i dobrze robisz nie ma co przeginac . Moją Ole jak ktoś chce na ręce to dostaje , ostatnio były 4 kolezanki z 4 dzieciaków w tym dwoje w wielku przedszkolnym i co z tego ( dzieci Ole głaskały ) chodze z małym na kryty placyk gdzie pełno dzieciaków a Ola tam spi w foteliku . Bywam w centrach handlowych nawet w sobote ( bo tam mam swoją przychodnie akurat w takim prawie największym w Polsce ) dziecku nic nie jest . Z SZymkiem tez tak łaziłam i poza katarem i kaszlem nigdy nie chorował . nie wie też jak wyglada antybiotyk . także nie ma co przesadzać lepiej uodparniać . jak się ma dziecko czymś zarazić to i tak się zarazi np. TZ przyniesie cos na sobie z pracy sam nie zachowruje a sprzeda małej itp. A znam takie mamy co dzieci w domu siedzą i choroały dzieciaki na różne dośc poważne choroby zakaźne .

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co wy zakładacie pod spódniczki/sukienki/tuniczki?
Body

Cytat:
nie zauwazyłam nigdy . Szymek i Ola też dzieci spiace po szczepionkach . Ola wczoraj też przespała cały dzień z przerwami na karmienie . lepsze to niż gorączka czy płacz

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

.
Mozesz isć ale piersi musisz zasłonić

mała dziś znowu troszkę popłakała wieczorkiem ale już śpi . dzień dziś ladny był więc z małym w sumie 4 godziny na spacerku byłam n i z młoda oczywiście .. dziecie starsze brudne ale szczęsliwe.

madziwnia - nie strasząc ( pisze to z ciekawości bo to ciekawy przypadek ) na dorum Szymkowym laska pisze ( znamy sie osobiście bardzo dobrze jest z wawy ) no i pisała sobie , czasem jechała na tesciową ( rzecz normalna wkońcu ) i okazało się ze jakaś sąsiadka teściowej poznała ją na focie( miała w avatarku ) i donosiła tesciowej co tamta na nią pisała . Wstyd jak cholera . Po tej akcji zamknęłysmy cały watek i już od ponad roku mamy forum prywatne gdzie dostęp ma tylko ileś tam osób .
Stary 2010-05-27, 21:17   #2200
madziwnia
Zakorzenienie

wełąsnie wiem dlatgeo odrazu Madzi napisałam aby nie podawała skąd sie znamy z jakiego forum!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-27, 21:32   #2201
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Ale z Ciebie miła żona, tak się starasz aby wieczór TZ umilić. A ciasto to powinnaś sama upiec a nie kupować.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Ten wpis Twój przeczytałam mojemu TZ-owi a ten na to: "A wdzisz, ma dziewczyna poczuscie humoru, i spokojnie żartuje a Ty jak zapomiałem raz o Twoich urodzinach to była wielka afera"
Ale torta sama robiłam, za to ciasto już kupiłam, ale kosztowało mnie ono prawie godzinny spacer z dwójką dzieci, i pół tego spaceru w deszczu

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Madzia pisz szybko do kogo jedziecie do Jarosławia bo ja tu mieszkam!!
Boziu dziewczyno tylko sie nie wygadaj że ja na forum pisze i pod jakim nickiem.... bo sobie juz szczerze pisac nie bede mogła jakby ktos z rodziny wyczaił albo z wioski
W kowalewicach tez mam rodzine TŻ siostra tam mieszka.. ale ten świat mały... to moze umówimy sie na spacerek z wózkami
W Jarosławiu To rodzinka tz Konieczni. Tak sobie myślę że ich synowi się córa niedawno urodziła...ale to chyba wcześniej niż Ty

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Nasze oglądanie filmów wygląda tak, tz włancza fim i oglądamy a ja jakieś 5 min później śpię, i jak film się skończy to tylko mnie budzi żebym do sypialni szła

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:33   #2202
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
i dobrze robisz nie ma co przeginac . Moją Ole jak ktoś chce na ręce to dostaje , ostatnio były 4 kolezanki z 4 dzieciaków w tym dwoje w wielku przedszkolnym i co z tego ( dzieci Ole głaskały ) chodze z małym na kryty placyk gdzie pełno dzieciaków a Ola tam spi w foteliku . Bywam w centrach handlowych nawet w sobote ( bo tam mam swoją przychodnie akurat w takim prawie największym w Polsce ) dziecku nic nie jest . Z SZymkiem tez tak łaziłam i poza katarem i kaszlem nigdy nie chorował . nie wie też jak wyglada antybiotyk . także nie ma co przesadzać lepiej uodparniać . jak się ma dziecko czymś zarazić to i tak się zarazi np. TZ przyniesie cos na sobie z pracy sam nie zachowruje a sprzeda małej itp. A znam takie mamy co dzieci w domu siedzą i choroały dzieciaki na różne dośc poważne choroby zakaźne .

Body

nie zauwazyłam nigdy . Szymek i Ola też dzieci spiace po szczepionkach . Ola wczoraj też przespała cały dzień z przerwami na karmienie . lepsze to niż gorączka czy płacz

Mozesz isć ale piersi musisz zasłonić

mała dziś znowu troszkę popłakała wieczorkiem ale już śpi . dzień dziś ladny był więc z małym w sumie 4 godziny na spacerku byłam n i z młoda oczywiście .. dziecie starsze brudne ale szczęsliwe.

madziwnia - nie strasząc ( pisze to z ciekawości bo to ciekawy przypadek ) na dorum Szymkowym laska pisze ( znamy sie osobiście bardzo dobrze jest z wawy ) no i pisała sobie , czasem jechała na tesciową ( rzecz normalna wkońcu ) i okazało się ze jakaś sąsiadka teściowej poznała ją na focie( miała w avatarku ) i donosiła tesciowej co tamta na nią pisała . Wstyd jak cholera . Po tej akcji zamknęłysmy cały watek i już od ponad roku mamy forum prywatne gdzie dostęp ma tylko ileś tam osób .
moze my tez zamkniemy?

Cytat:
tylkooliwka no widzisz musze Cie rozczarowac- ze mnie taki cyborg jak z koziej trąba

a wozek mam x landera xa-Ty tez? nie pamietasz czy spacerowka rozklada sie na plasko???(model 2009)

regeneracja szybka bo byla pora karmienia
ee nie ja mam XT i to porazka bo mi sciaga na prawa strone
Stary 2010-05-27, 21:37   #2203
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

madzia moj tez mial torbielki w główce 3 sztuki,na szczescie wszystko sie wchlonelo u Was tez napewno

Mój miał 2 torbielki, jeden spory bo 1,4 cm, i tak sie staram na zapas nie martwić , bo kiedyś czytałam że co 4 osoba ma te torbiele tylko o tym nie wie.

Na solarium ja po urodzeniu pierwszego dziecka po 6 tyg poszłam, nic się nie dzieje, opalanie w staniku, ale od ciepła lamp pokarmu więcej narasta.

Stary 2010-05-27, 22:19   #2204
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

W Jarosławiu To rodzinka tz Konieczni. Tak sobie myślę że ich synowi się córa niedawno urodziła...ale to chyba wcześniej niż Ty
No i jeszcze mieszkaja prawie obok mnie hahahaa tak córeczka mu sie urodziła ale ja nie znam jego dziewczyny i on tam mieszka u niej.z mojego ona ich dom akurat mam przez łąkę tylko.
A kiedy bedziecie? zaparszam na kawusie ale do ogórdka bo akurat bedziemy mieli remont.
madzia ja mam ciebie na Nk??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-27, 22:46   #2205
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

sismuerte to mozna tak wode z ss laczyc? ja mojej wczesniej dawalam grippe water ale jak zaczelam ss to juz nic nie dawalam i wlasnie tez sie zastanawialam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:51   #2206
P0P70
Zakorzenienie

mrowak = chciałoby się powiedzieć "w końcu dziewczyna zmądrzała". Co prawda nie do końca bo tylko 1,5 godziny no ale zawsze to coś

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:02   #2207
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma to jak dzien pozytynie zaczęty
śliczny uśmiech

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Bo kiedyś gdzieś przeczytałam, że za późno wykryta skaza białkowa może uszkodzić nerki
Wiem, czytałam na opakowaniu i dzwoniłam do tej mojej lekarki i mówię jej, a ona do mnie z dzióbem że dobrze wie co pisze na opakowaniu, ale typowa skaza białkowa objawia się wysypką na całym ciele i świądem skóry, a mały ma tylko lekko szorstką buzię i to mogą być początki skazy MOGĄ ALE NIE MUSZĄ...i że mam mu to mleko dawać i obserwować, jeżeli kupy będą ok (bo niby przy skazie mogą zawierać śluz i krew i wtedy jest konieczność przejścia na mleko "bez mleka") to znaczy że zapobiegamy alergii I jak zejdzie mu ta wysypka z buzi to zobaczymy czy się nie pojawi od nowa jeśli to wtedy zmiana na bezmleczne mleko, a jeśli nie to wszystko ok. I że ona wie co robi i jeżeli nie ma wszystkich w/w objawów to dawanie mleka "bez mleka" nie ma sensu...i bądź tu mądry
w sumie jest w tym trochę racji. Np w moim przypadku, gdybym zdecydowała się na karmienie mlekiem modyfikowanym to tylko bezmleczne". Natomiast gdybym chciała dokarmiać to HA - ale na to się nie decyduje jeszcze...

[QUOTE=Andinek;19619094]
Cytat:
Napisane przez [B
madziwnia[/B];19614144]

kochana AZS nie mozna stwierdzic u kilku miesiecznego dziecka.. skóa reaguje na rózne inne rzeczy jakbys była czesciej tu u nas to bys nie dała sobioe wmówic tego azs.
TU BYŁ SWIETNY ARTYKUŁ dziewczy macie linka do tego art. o wysypkach i przyczynach.
dopiero po roku mozna zdiagnozowac azs. najwczesniej

Madziwnia, ten artykuł zapewne masz na myśli (kochana, czytam forum codziennie tylko pisać za bardzo nie lubię) http://kocia_stronka.republika.p l/alergia.html , był mi dobrze znany zanim pojawiły się u małego na buźce pierwsze krosteczki. Od początku kąpalismy synka w Oilatum, jego ciuszki były prane w płatkach mydlanych(nasze również), kremik do buźki też Oilatum, dziecko nie było przegrzewane, nie podawaliśmy jeszcze wtedy witaminy D3, nie był karmiony piersią więc również nie było mowy o tym, że ja zjadłam coś nieodpowiedniego co mogłoby mu zaszkodzić. itp Gdy pojawiły się u niego zaledwie dwie krosteczki zaczęliśmy stosować polecany krochmal. Odpowiedni posiew za obecność bakerii też był w międzyczasie wykonany (wynik negatywny). Nie pobiegłam od razu do lekarza tylko obserwowałam na spokojnie czy te kilka krostek zniknie, niestety z czasem zaczęły się rozprzestrzeniać na całym buziaczku, na uszkach, za uszkami... Nic nie pomagało. Do tego zaczęło go to bardzo swędzieć. Przypuszczaliśmy, ze przyczyna tkwi w podawanym mu mleczku. Najpierw odwiedziliśmy lekarza rodzinnego-od razu stwierdził skazę białkową, kolejny lekarz również. Oboje zasugerowali kurację środkami przeciwhistaminowymi, maść ze sterydami i oczywiście zmianę mleka. Te dwa pierwsze zalecenia nie bardzo mnie ucieszyły więc udaliśmy się do kolejnego specjalisty. Babeczka jest pediatrą, a do tego cenionym alergologiem z wieloletnią praktyką. Pierwszym pytaniem jakie zadała, gdy zobaczyła Filipka, było czy któreś z rodziców cierpi na problemy skórne i jest alergikiem. Mój Tż ... Obejrzała dokładnie małego, przebadała i swierdziła początki AZS. A że ja nie dam sobie tak prosto czegokolwiek wmówić to zacytowałam pani doktor kilka kwestii ze wspomnianego na początku mojego postu artykułu o wysypkach. Pani doktor ze spokojnem odniosła się bardzo rzeczowo do kazdej z kwestii. Wiem, ,ze najprościej powiedzieć, że czegóż mógł sie dopatrzeć alergolog jak nie alergii, w końcu to jego specjalizacja ale krem, który nam poleciła dla małego (tani bez recepty, dostępny w kazdej aptece) i zmiana mleka na Nutramigen całkowicie zlikwidowały wysypkę. I obyło się bez antybiotyków i sterydów zalecanych przez dwóch innych lekarzy. A czy to faktycznie dobrze zdiagnozowane AZS (oby nie) i czy problemy skórne będą się nawracać to się okaże tak naprawdę dopiero w przyszłości...

Póki co cieszę się ogromnie, że wysypka zażegnana a i Filipek jakby bardziej pogodny i uśmiechnięty (co widać na zdjątku) bo nic go już tak paskudnie nie swędzi a i Filipkowa mama się już tak nie zamartwia
Skąd ja to znam. Mój Kuba też cały był obsypany. Czytałam ten artykuł i też wyeliminowałam wiele czynników które mogłyby powodować wysypkę. 2 pediatrów stwierdziło że to wysypka skazowa, ale wcale nie muszę rezygnować ze spożywania mleka A trzech stwierdziło że to AZS (2 z 3 oglądało tylko zdjęcia, konsultacja mailowa ) Nie wiem czy to AZS, czy to wysypka "na powietrze" ale te mazidła coś tam zdziałały. Na buzi już nic nie ma, natomiast męczymy się z resztą ciała - są czerwone plamki, nieraz wyglądają jak strupki i skóra bardzo przesuszona... Smaruję go 3 x dziennie, plus teraz doszło smarowanie oliwką , aby choć trochę to nawilżyć. Będzie trzeba znowu wybrać się do lekarza.

pl_madzia wszystkiego najlepszego, zdrówka, pociechy z synków i wszystkiego co tam jeszcze sobie zapragniesz

A mój Kuba dzisiaj sobie zastrajkował i prawie w ogóle nie spał. Od 6 rano do 22 miał może z 5 drzemek tak do 20min każda, nawet na spacerze nie spał. W nocy też co 2h się budził
I w sobotę w końcu idę do fryzjera, bo już na siebie patrzeć nie mogę. I muszę też odpocząć... Od 10 lat farbuję się na czarno, a teraz sobie wymyśliłam że coś tam spróbujemy rozjaśnić... zobaczymy jak to wyjdzie
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:21   #2208
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania ja tak samo , smigam z mala wszedzie, chce wejsc do sklepu to nie patrze czy tam jest 10 osob czy 5 tylko wchodze biore co potrzebuje i wychodze i generalnie wieksza czesc spacerow to miasto zwlaszcza ze u nas teraz wszystko pozalewane
A.Camus
Stary 2010-05-28, 07:03   #2209
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
No i jeszcze mieszkaja prawie obok mnie hahahaa tak córeczka mu sie urodziła ale ja nie znam jego dziewczyny i on tam mieszka u niej.z mojego ona ich dom akurat mam przez łąkę tylko.
A kiedy bedziecie? zaparszam na kawusie ale do ogórdka bo akurat bedziemy mieli remont.
madzia ja mam ciebie na Nk??
No to świat mały
Jedziemy na długi wekend to chyba od środy do niedzieli.

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Dziękuję Wszystkim za życzenia
Szkoda że tż sie nie zreflektował, i poszukał w swej pamięci lub w kalendarzu. Dzisiaj na obiad niech nie liczyi na nic innego też nie, poczekam aż mnie przekupi

Stary 2010-05-28, 08:56   #2210
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien doberek.
my sobie troszke od rana marudzimy ale ze wzgledu na to ze idą pryki i chyba troszke bolesne bo za kazdym razem jak pryknie to albo krzywa mina albo lekkie jedno krzykniecie.
Poza tym musze zapisac ja do lekarza, wiecie co zauwazylam na jej buzi takie plami czerwone ta skora jest przesuszona jakas na tej buzi i te plamki to jakby takie lekkie zgrubienia moze wiecie co to moze do cholery byc?
posmarowalam jej na nocke jak spala penatenem i zbledlo a wczoraj bylo czerwone....w poniedzialek pojde do lekarza.
A.Camus
Stary 2010-05-28, 09:15   #2211
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie wiem czy bedzie dobrze widac, wiecie jak sie robi zdjecia aparatem w telefonie;/

i na calej buzi ma takie malusienkie kropeczki czerwonawe;/
A.Camus
Stary 2010-05-28, 09:16   #2212
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
mrowak = chciałoby się powiedzieć "w końcu dziewczyna zmądrzała". Co prawda nie do końca bo tylko 1,5 godziny no ale zawsze to coś
No nie dało rady dłużej, bo pora karmienia przyszła. Poza tym jakbym spała dużo dłużej to potem w nocy bym po ścianach chodziła. Najważniejsze, że wypoczęłam. Dziś TZ w pracy do 13 tylko i wreszcie cały weekend ma wolny-pierwszy od nie wiem kiedy, więc z pewnością będę to wykorzystywać.

Ale Wam zazdroszczętego planowanego spotkania nad morzem-chlip!
My jedziemy na początku sierpnia na mierzeję wislaną, a potem może odwiedzimy mojego chrzestnego w Gdyni. Ja chcę na plażęęęęę!!! Odpoczywam nad morzem bardzo! I zabieramy nie-teściów! Będzie pomoc!
Stary 2010-05-28, 09:25   #2213
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a my nigdzie w te wakacje nie jedziemy chociaz generalnie by pasowalo po cywilnym nigdzie nie bylismy to po koscielnym chociaz na pare dni ale stwierdzilismy ze maluch za maly troche jest chyba ..., moze i zle ze nie zaplanowalismy nic
A.Camus
Stary 2010-05-28, 09:28   #2214
madziwnia
Zakorzenienie

AAA to za tydzien teraz ? tak? jak Boze Ciało bedzie?
a ja myslałam że w wakacje.. ee to fajnie..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-28, 09:29   #2215
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja to bede miała krótki wyjazd, i to głównie dlatego w kierunku morza że autem zajmie mi to 2 godzinki

Stary 2010-05-28, 09:32   #2216
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Andinek Pokaż wiadomość
ale krem, który nam poleciła dla małego (tani bez recepty, dostępny w kazdej aptece) i zmiana mleka na Nutramigen całkowicie zlikwidowały wysypkę. I obyło się bez antybiotyków i sterydów zalecanych przez dwóch innych lekarzy.

Póki co cieszę się ogromnie, że wysypka zażegnana a i Filipek jakby bardziej pogodny i uśmiechnięty (co widać na zdjątku) bo nic go już tak paskudnie nie swędzi a i Filipkowa mama się już tak nie zamartwia
To cieszę się, że wysypka zeszła. A możesz napisać co to za krem? Bo mój tz jest alergikiem i widzę ,że mała ma skórę po nim, właśnie zaczęła się jakaś wysypka, myślę, że to potówki, ale dobrze wiedzieć o takich kremach, jak już sprawdzone.

Ja nie mam czasu Was nadgonić normalnie, a już odpisywać.....
Przedwczoraj byłam z Hanią na szczepieniach, mała się upłakała, że kałuże łez były na przewijaku. Tak mi jej szkoda było. Ale szybko się uspokoiła i poszła spać. Teraz trochę marudzi i muszę ją ciągle nosić na rękach, albo w chuście, bo inaczej ryk... Tak czytam tu i pocieszam się, że nie tylko ja mam czasami chęć odpocząć od macierzyństwa....Tak chociaż jeden dzień...... pół dnia...

Już se popisałam,,,, mała się obudziła i płacze
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:34   #2217
madziwnia
Zakorzenienie

Hej fasolko!!
Fajnie że sie odezwałas!! no ale widze faktycznie malenstwo niecierpliwe i mamy do wizazu nie chce dopuścic na dłuższa chwilke

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-28, 09:37   #2218
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Erwinek ma wysypkę na buzi, teraz jest troszkę mniejsza, ale ciągle jest. Jak cieplej to te pryszczyki są czerwone, a jak nie jest mu za ciepło to taka cielistego koloru kaszka. Czy którejś z Was dziecko ma coś takiego, lub miało. Jak tak to czym posmarować żeby zeszło?Już się zastanawiam czy to nie od tego że mleko piję?Ma takie coś na policzkach i na brodzie.

Stary 2010-05-28, 09:50   #2219
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
a my nigdzie w te wakacje nie jedziemy chociaz generalnie by pasowalo po cywilnym nigdzie nie bylismy to po koscielnym chociaz na pare dni ale stwierdzilismy ze maluch za maly troche jest chyba ..., moze i zle ze nie zaplanowalismy nic
moze jeszcze cos wymyslicie? Gabrysia też przecież będzie malutka jeszcze-5 miesiecy bedzie miala-jedziemy na tydzien. A jak sie wyjazd uda to moze jeszcze potem gdzies blizej na troche. Musimy na kase uwazac w zwiazku z przeprowadzka, ale ja nad morze musze koniecznie. Uwielbiam siedziec poznym popoludniem na plazy i sluchac morza. Odpreza mnie to jak jazda konna, a blisko miejsca gdzie jedziemy w zeszlym roku byly konie-mam nadzieje, ze beda i teraz bo w tamtym roku Gabryska w brzuszku juz siedziala, ale w tym chociaz wziasc musze!

Mam nadzieje, ze dam rade z kolkiem te ponad 5 godzin.... w ciazy dalam rade to i teraz chyba, co?

moja tez ma cielista kaszke na buzce, aleprzyznam ze nic specjalnie z tym nie robie...przemywam woda rano i wieczorem i nakladam zwykly krem z rossmana. Moze cos podpowiecie co zdaje egzamin? No i te lapki wedruja do buzi i broda wiecznie usliniona wiec cos tez sie na niej czasem pojawia.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-05-28 o 09:54
Stary 2010-05-28, 09:53   #2220
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co myslicie o tych najzwyklejszych butelkach kolorowych canpola ??

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
moze jeszcze cos wymyslicie? Gabrysia też przecież będzie malutka jeszcze-5 miesiecy bedzie miala-jedziemy na tydzien. A jak sie wyjazd uda to moze jeszcze potem gdzies blizej na troche. Musimy na kase uwazac w zwiazku z przeprowadzka, ale ja nad morze musze koniecznie. Uwielbiam siedziec poznym popoludniem na plazy i sluchac morza. Odpreza mnie to jak jazda konna, a blisko miejsca gdzie jedziemy w zeszlym roku byly konie-mam nadzieje, ze beda i teraz bo w tamtym roku Gabryska w brzuszku juz siedziala, ale w tym chociaz wziasc musze!

Mam nadzieje, ze dam rade z kolkiem te ponad 5 godzin.... w ciazy dalam rade to i teraz chyba, co?
musimy sie zastanowic wlasnie ...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

jestesmy razem prawie 5 lat a jeszcze nigdzie na wakacjach razem nie bylismy bo tz nie mial urlopu albo ja bylam na stazu albo zawsze cos....
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości