|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Czy zauwazylyscie u waszych dzieci po szczepieniu drzenia kończyn? U Julki od godziny raz na jakiś czas zadrga noga i nie wiem czy to normalne i ciagle śpi mam nadzieje ze w nocy tez pospi
|
#2192 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
dziewczyny jak pędzicie czytam Was od samego rana w kazdej wolnej chwili i nie mam czasu odpisac a to co chcialam poodpisywac to juz sie wyklarowało
Ja dostałam po urodzeniu piekny bukiet kwiatów a jeszcze piekniejsze słowa tego nie zapomnę ale wtedy byłam tak bardzo stęskniona ze wyłam jak bóbr hihi ale mi sie przypomniało ale za to dzień mamy tez sie obył echem ale ja to rozumie,jak Danielek dorosnie to wtedy będę miala dzien mamy a narazie to wiem ze taki dzien jest,chociaz prezent byl-kupka w pampersie )Madzia i Madziwnia wszystkiego Naj Drcron dostalas juz autko>? Pop trzymam kciuki za Oliwcia,silna dziewczynka jest wszystko bedzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mrowak myslalam,ze Ty juz cyborg jestes bo ja juz mialam milion takich dni,a Ola zawsze zadowolona,nie przejmuj sie na drugi dzien bedzie lepiejco do zostawiania,mozesz odciagnac pokarm i Tz moze podac Gabrysi,ja odciagam jak ide na zajecia a jesli mi sie nie uda to maz daje mu sztuczne i nic sie nie dzieje,ostatnio jak zostal z mamą to tez 2 buteleczki wypil sztucznego mleczka. Wczoraj podalam mu herbatke koperkowa hippa i zrobil kupe wkoncu,pisalam ze wody nie chcial,ale dzisiaj mu dalam jak byl glodny i wypil tyle ile mu nalalam ale kupki nie ma chyba teraz rzadziej bedzie robil,nie wiem cy sie martwic czy nie.Wczoraj jeszcze mial 3 histerie placzu naglego,myslalam ze moze brzuszek,ze znowu cos mu z jedzonka cos nie podpasowalo a jem juz prawie wszystko i mialam wyrzuty,ale dzisiaj juz jest normalnie wiec to bylo napewno po szczepieniu. Czy kobieta karmiaca moze isc do solarium??jestem blada jak sciana ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Drcron moj ogolnie tak ma,ze czasami mu stopka drzy szczegolnie podczas karmienia,ale bylam z tym u lekarza i narazie nic nie robic bo to jest uklad nerwowy niedojrzaly i z czasem to zniknie,a tez nie mial tak od urodzenia. |
|||
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrocilam do domu i od progu podalam komunikat ze ide spac.po raz 1-szy nie spytalam czy to ok czy sie wyrobi itp. zaliczylam lazienke i juz mnie nie bylo-poltorej godziny spalam jak kamien. Teraz pisze do Was z usypiajaca Gabi na reku a on czyta prace-nie spala mu ani minut przed czas mojej drzemki....no coz-trudno sie mowi,dla mnie to normalka drcron, jak dorobie sie takiego wiechcia na wszystko to hurtem wysle "ciasto na wieczor do filmu": to Wy macie czas filmy ogladac??????????/ my z tz kiedys pozeralismy filmy a teraz od porodu nie widzielismy....zadnego!
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia pisz szybko do kogo jedziecie do Jarosławia bo ja tu mieszkam!!
Boziu dziewczyno tylko sie nie wygadaj że ja na forum pisze i pod jakim nickiem.... bo sobie juz szczerze pisac nie bede mogła jakby ktos z rodziny wyczaił albo z wioski ![]() W kowalewicach tez mam rodzine TŻ siostra tam mieszka.. ale ten świat mały... to moze umówimy sie na spacerek z wózkami
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
tylkooliwka no widzisz musze Cie rozczarowac- ze mnie taki cyborg jak z koziej
a wozek mam x landera xa-Ty tez? nie pamietasz czy spacerowka rozklada sie na plasko???(model 2009) regeneracja szybka bo byla pora karmienia
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-05-27 o 20:48 |
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
mrowcia ja mam tez xa 2009 wersja limitowana i na pałsko jest rozkładana.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze bo siedzi w piwnicy i nie pamietalam
|
#2199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodze z małym na kryty placyk gdzie pełno dzieciaków a Ola tam spi w foteliku . Bywam w centrach handlowych nawet w sobote ( bo tam mam swoją przychodnie akurat w takim prawie największym w Polsce ) dziecku nic nie jest . Z SZymkiem tez tak łaziłam i poza katarem i kaszlem nigdy nie chorował . nie wie też jak wyglada antybiotyk . także nie ma co przesadzać lepiej uodparniać . jak się ma dziecko czymś zarazić to i tak się zarazi np. TZ przyniesie cos na sobie z pracy sam nie zachowruje a sprzeda małej itp. A znam takie mamy co dzieci w domu siedzą i choroały dzieciaki na różne dośc poważne choroby zakaźne . Body Cytat:
Cytat:
mała dziś znowu troszkę popłakała wieczorkiem ale już śpi . dzień dziś ladny był więc z małym w sumie 4 godziny na spacerku byłam n i z młoda oczywiście .. dziecie starsze brudne ale szczęsliwe. madziwnia - nie strasząc ( pisze to z ciekawości bo to ciekawy przypadek ) na dorum Szymkowym laska pisze ( znamy sie osobiście bardzo dobrze jest z wawy ) no i pisała sobie , czasem jechała na tesciową ( rzecz normalna wkońcu ) i okazało się ze jakaś sąsiadka teściowej poznała ją na focie( miała w avatarku ) i donosiła tesciowej co tamta na nią pisała .
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
wełąsnie wiem dlatgeo odrazu Madzi napisałam aby nie podawała skąd sie znamy z jakiego forum!
|
|
#2201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#2202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ee nie ja mam XT i to porazka bo mi sciaga na prawa strone |
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na solarium ja po urodzeniu pierwszego dziecka po 6 tyg poszłam, nic się nie dzieje, opalanie w staniku, ale od ciepła lamp pokarmu więcej narasta.
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak córeczka mu sie urodziła ale ja nie znam jego dziewczyny i on tam mieszka u niej.z mojego ona ich dom akurat mam przez łąkę tylko.A kiedy bedziecie? zaparszam na kawusie ale do ogórdka bo akurat bedziemy mieli remont. madzia ja mam ciebie na Nk??
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
sismuerte to mozna tak wode z ss laczyc? ja mojej wczesniej dawalam grippe water ale jak zaczelam ss to juz nic nie dawalam i wlasnie tez sie zastanawialam.
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak = chciałoby się powiedzieć "w końcu dziewczyna zmądrzała". Co prawda nie do końca bo tylko 1,5 godziny no ale zawsze to coś
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczny uśmiech
![]() Cytat:
[QUOTE=Andinek;19619094] Cytat:
A trzech stwierdziło że to AZS (2 z 3 oglądało tylko zdjęcia, konsultacja mailowa ) Nie wiem czy to AZS, czy to wysypka "na powietrze" ale te mazidła coś tam zdziałały. Na buzi już nic nie ma, natomiast męczymy się z resztą ciała - są czerwone plamki, nieraz wyglądają jak strupki i skóra bardzo przesuszona... Smaruję go 3 x dziennie, plus teraz doszło smarowanie oliwką , aby choć trochę to nawilżyć. Będzie trzeba znowu wybrać się do lekarza.pl_madzia wszystkiego najlepszego, zdrówka, pociechy z synków i wszystkiego co tam jeszcze sobie zapragniesz A mój Kuba dzisiaj sobie zastrajkował i prawie w ogóle nie spał. Od 6 rano do 22 miał może z 5 drzemek tak do 20min każda, nawet na spacerze nie spał. W nocy też co 2h się budził I w sobotę w końcu idę do fryzjera, bo już na siebie patrzeć nie mogę. I muszę też odpocząć... Od 10 lat farbuję się na czarno, a teraz sobie wymyśliłam że coś tam spróbujemy rozjaśnić... zobaczymy jak to wyjdzie
|
||
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
ania ja tak samo , smigam z mala wszedzie, chce wejsc do sklepu to nie patrze czy tam jest 10 osob czy 5 tylko wchodze biore co potrzebuje i wychodze i generalnie wieksza czesc spacerow to miasto zwlaszcza ze u nas teraz wszystko pozalewane
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedziemy na długi wekend to chyba od środy do niedzieli. ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Dziękuję Wszystkim za życzenia ![]() Szkoda że tż sie nie zreflektował, i poszukał w swej pamięci lub w kalendarzu. Dzisiaj na obiad niech nie liczy i na nic innego też nie, poczekam aż mnie przekupi
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek.
my sobie troszke od rana marudzimy ale ze wzgledu na to ze idą pryki i chyba troszke bolesne bo za kazdym razem jak pryknie to albo krzywa mina albo lekkie jedno krzykniecie. Poza tym musze zapisac ja do lekarza, wiecie co zauwazylam na jej buzi takie plami czerwone ta skora jest przesuszona jakas na tej buzi i te plamki to jakby takie lekkie zgrubienia moze wiecie co to moze do cholery byc?![]() posmarowalam jej na nocke jak spala penatenem i zbledlo a wczoraj bylo czerwone....w poniedzialek pojde do lekarza.
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy bedzie dobrze widac, wiecie jak sie robi zdjecia aparatem w telefonie;/
i na calej buzi ma takie malusienkie kropeczki czerwonawe;/
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wam zazdroszczętego planowanego spotkania nad morzem-chlip! My jedziemy na początku sierpnia na mierzeję wislaną, a potem może odwiedzimy mojego chrzestnego w Gdyni. Ja chcę na plażęęęęę!!! Odpoczywam nad morzem bardzo! I zabieramy nie-teściów!
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
a my nigdzie w te wakacje nie jedziemy chociaz generalnie by pasowalo po cywilnym nigdzie nie bylismy to po koscielnym chociaz na pare dni ale stwierdzilismy ze maluch za maly troche jest chyba ..., moze i zle ze nie zaplanowalismy nic
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
AAA to za tydzien teraz ? tak? jak Boze Ciało bedzie?
a ja myslałam że w wakacje.. ee to fajnie..
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bede miała krótki wyjazd, i to głównie dlatego w kierunku morza że autem zajmie mi to 2 godzinki
|
|
#2216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A możesz napisać co to za krem? Bo mój tz jest alergikiem i widzę ,że mała ma skórę po nim, właśnie zaczęła się jakaś wysypka, myślę, że to potówki, ale dobrze wiedzieć o takich kremach, jak już sprawdzone.Ja nie mam czasu Was nadgonić normalnie, a już odpisywać..... Przedwczoraj byłam z Hanią na szczepieniach, mała się upłakała, że kałuże łez były na przewijaku. Tak mi jej szkoda było. Ale szybko się uspokoiła i poszła spać. Teraz trochę marudzi i muszę ją ciągle nosić na rękach, albo w chuście, bo inaczej ryk... Tak czytam tu i pocieszam się, że nie tylko ja mam czasami chęć odpocząć od macierzyństwa....Tak chociaż jeden dzień...... pół dnia... Już se popisałam,,,, mała się obudziła i płacze |
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej fasolko!!
Fajnie że sie odezwałas!! no ale widze faktycznie malenstwo niecierpliwe i mamy do wizazu nie chce dopuścic na dłuższa chwilke
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Erwinek ma wysypkę na buzi, teraz jest troszkę mniejsza, ale ciągle jest. Jak cieplej to te pryszczyki są czerwone, a jak nie jest mu za ciepło to taka cielistego koloru kaszka. Czy którejś z Was dziecko ma coś takiego, lub miało. Jak tak to czym posmarować żeby zeszło?Już się zastanawiam czy to nie od tego że mleko piję?Ma takie coś na policzkach i na brodzie.
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze dam rade z kolkiem te ponad 5 godzin.... w ciazy dalam rade to i teraz chyba, co? moja tez ma cielista kaszke na buzce, aleprzyznam ze nic specjalnie z tym nie robie...przemywam woda rano i wieczorem i nakladam zwykly krem z rossmana. Moze cos podpowiecie co zdaje egzamin? No i te lapki wedruja do buzi i broda wiecznie usliniona wiec cos tez sie na niej czasem pojawia.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-05-28 o 09:54 |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
co myslicie o tych najzwyklejszych butelkach kolorowych canpola ??
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- jestesmy razem prawie 5 lat a jeszcze nigdzie na wakacjach razem nie bylismy bo tz nie mial urlopu albo ja bylam na stazu albo zawsze cos....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

ale za to dzień mamy tez sie obył echem ale ja to rozumie,jak Danielek dorosnie to wtedy będę miala dzien mamy a narazie to wiem ze taki dzien jest,chociaz prezent byl-kupka w pampersie

i na nic innego też nie, poczekam aż mnie przekupi