|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Cytat:
wstawilam ogorkowy yes do skladowego, jak przepisywalam napis mi przypomnial na etykiecie ze on jest szczegolnie do farbowanych, zapomnialam wspomniec wczesniej ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
, potem troche odpuscilam z powodow ze tak powiem zyciowychwczoraj znalazlam na necie o masce miodowej trzymanej 8 godzin, najlepiej isc z nia spac, podobno rewelacyjny efekt, na 1 czesc miodu 2 czesci odzywki do wlosow ale takiej najprostszej w skladzie, najlepiej bez olejow, w miare zeby byla nie za gesta, nalozyc na wloski, zawinac w czepek albo folie, na to recznik albo czapka i trzymac 1-8g przy czym efekty sa kosmiczne przy trzymaniu min 4g, Eloe to cos dla Ciebie, podobno ta maska nalozona w ten sposob czyli na noc wolno rozjasnia, ale trzeba powtarzac systematycznie, nie pamieta o co dokladnie biega ale miod trzymany w cieple kilka godzin cos tam wydziela co powoduje takie sloneczne rozjasnianie znaczy taki efekt jak na sloncu, sa osoby co zauwazyly to podobno po pierwszym razie nalezy umyc wlosy (szamponem/odzywka) i na wilgotne nalozyc ta maske, rano zmyc, kto ma cienkie wlosy to pisalo woda z octem na koniec, potem jak tam ma ktos w rutynie pielegnacyjnej, poza rozjasnianiem zaleta jest odzywiony wlos
|
|
#19172 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Syrenko czasem mnie się poziomy mylą
![]() Fakt, natychmiastowy efekt - skleroza ![]() Cytat:
Paprif nic tylko się cieszyc, że widzisz poprawę Pamiętaj, że włosy przyzwyczajają się i moga przestać reagować, dlatego warto robić przerwy. Sama dobierasz częstotliwość, byle nie przedobrzyć. Czasem można przekarmic włosy, ale wystarcy dobrze je obserwowac, by wiedzieć, czy jest OK. Wiem już na pewno - Goldwell nie podoba sie włosom. Może to być też niedobór protein, bo oszczędzam keratynę, ale wątpię. Sprawdzimy i w tej konstelacji Rybiorku dziękuję Rozjasnimy i na dodatek włosom miód smakuje jak nic innego Rewelacja
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-05-27 o 21:35 |
|
|
|
|
#19173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak nie chcę efektu rozjaśnienia, mam włosy bardzo ciemne- takie prawie czarne i takie chcę mieć więc nie skorzystam z tej maski o której pisałaś, a szkoda. No to postanowione, jutro olej jak na razie tylko lniany.edit: Wiecie co... tak macam te moje włosy, macam... mam teraz jakąś pokaźną czuprynę ale... mam wrażenie, że włosy są takie jakby przetłuszczone(te od skóry głowy)... ;/ To może dam sobie spokój z olejowaniem jutro. (?)Dodam, że dzisiaj umyłam włosy szamopnem Johnson's Baby i następnie wax do suchych i zniszczonych. ...żeby nie było, dam troszkę olejku rycynowego na końcówki
Edytowane przez paprif Czas edycji: 2010-05-27 o 22:08 |
|
|
|
|
#19174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie efektu nie bedzie az tak widocznego ale ja to zamierzam ja robic w celach odzywczych a tutaj skopiowany tekst o maseczce, ja jak znajde cos ciekawego to zaraz sobie kopiuje do worda i do katalogu na kompie, i jak przeczytasz machlo mi sie, ten ocet to do farbowanych, jak dobrze ze zachowalam tekst, jeszcze bys przeze mnie ocet lala na glowe (moze ta maska troche pomoze z wloskami, bierzesz jakies preparaty?)Miod rozjasnia wlosy poprzez wolne wyzwalanie nadtlenku wodoru. Bardzo, bardzo wolne - 1000 razy mniejsze niz 3% roztwor wody utlenionej, ktory mozna kupic w sklepie. Nie powoduje wiec uszkodzenia ani wlosow, ani skory. Bardzo wiele osob stosuje miod jako odzywke do wlosw i jako srodek rozjasniajacy - nie bylo ani jednego doniesienia o niszczacym dzialaniu miodowej metody. Podstawowy przepis to jedna czesc miodu na 2 czesci odzywki. Odzywka musi byc w miare plynna, bez zageszczaczy, woskow, olejow, silikonow i tzw. film formers. Mikstura jest aplikowana na mokre wlosy, chociaz bedzie dzialac rowniez na suchych lub wilgotnych tak dlugo, jak pozostanie wilgotna, czyli najlepiej nalozyc w tym czasie na glowe foliowy czepek. To jest podstawa. Woda jest niezbedna do wyzwalania H2O2 z miodu. Podgrzewanie mikstury nie jest konieczne. Podgrzewanie w kuchence mikrofalowej przez wiecej niz 10 sekund zabija enzym odpowiedzialny za wyzwalanie H2O2. Mikstura pozostaje na wlosch od 1-8 godzin (czyli cala noc) rezultaty zaleza od wlosow, stosowanego przepisu i czestotliwosci stosowania. Do naturalnych i farbowanych wlosow podstawowy przepis podany powyzej w zupelnosci wystarcza. farbowane wlosy dobrze jest po zmyciu odzywki wyplukac w wodzie z octem, odczekac minute i zmyc czysta woda. Zarowno surowy jak i pasteryzowany miod nadaja sie na rozjasnianie. I teraz tak - miod dodany do odzywki i splukany po minucie nie rozjasni wlosow. Ale zdecydowanie rozjasni miod zostawiony na pare godzin, zwlaszcza kiedy treatment bedzie powtarzany. To jest lagodne, "sloneczne" rozjasnianie. Wlosy nie sa szorstkie i podnieszczone jak po komercyjnych farbach, sa miekkie i blyszczace.
|
|
#19175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moge wkleic, ogorka tez ![]() ale to sklady z netu, jesli sie rozni od rzeczywistosci to chyba nie bardzo ma sens?
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-05-27 o 22:12 |
|
|
|
|
#19176 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19626791]mam sklady wszystkich YES-ow
moge wkleic, ogorka tez [/QUOTE] juz wkleilam ogorka
|
#19177 |
|
Konto usunięte
|
acha
a o tej masce miodowej to tez czytalam ale jeszcze nie probowalam moze wlasnie zaaplikoje na noc sobotnio-niedzielna ![]() a co do yes-a ogorkowego- ma odzywke b/s w sobote ide na poszuliwania
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-05-27 o 22:16 |
|
|
|
#19178 |
|
Zadomowienie
|
WOW! A ja mam miodek pod ręką
I jutro z rana zrobię sobie taką maskę Tylko, że mój miód jest naturalny i zrobiła się z niego taka gruda. Ale myśle, ze jak wymieszam z odżywką to będzie dobrze. Potrzymam na włosach ze 2 h i dam znać jak efekty.
|
#19179 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19626912]acha
a o tej masce miodowej to tez czytalam ale jeszcze nie probowalam moze wlasnie zaaplikoje na noc sobotnio-niedzielna ![]() a co do yes-a ogorkowego- ma odzywke b/s w sobote ide na poszuliwania[/QUOTE]wiem, mam obie , i sklady obu wkleilam, jeszcze jej nie uzylam (mam tyle rzeczy ze moglabym sklepik zalozyc a w ogole to mam na zbyciu odzywke z Curl Junkie bez splukiwania, w sensie do oddania bo okazalo sie ze mi nie podeszla calkowicie, chyba to wynika z konsystencji, jedna ktora jest gladka jest super, a druga jest taka perlowa, sklad ma dobry ale mi nie pasuje, i mam dwie bo akurat ta dostalam jako gratisa do kolejnego zamowienia, wiec jedna cala i druga zaczeta, czy jest ktos to reflektujeoto ona (ma lekki zapach pomaranczy): Curl Junkie Leave-in Conditioner 8oz Water, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate*, Cetearyl Alcohol*, Steartrimonium Chloride*, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, PE G-6 Caprylic/Capric Glycerides, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Butylene Glycol, Citrus Aurantium Dulcis (Sweet Orange) Flower Extract, Cetraria Islandica (Iceland Moss) Extract, Tocopheryl Acetate, Propylene Glycol, Panthenol, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Althaea Officinalis (Marshmallow) Root Extract, Trisodium EDTA , Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Fragrance. *Vegetable Derived
|
#19180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19181 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19182 |
|
Zakorzenienie
|
szukam sposobu co ozywi moje wlosy. Moze wina to zbyt mocne cieniowanie, ktore na tej dlugosci kompletnie sie nie sprawdza. Nie wiem, ale ciagle nosze zwiazane wlosy, porazka... nie moge sie doczekac kiedy podetne, jestem zdesperowana
![]() musze znaleźć najlagodniejszy szampon z sls, jaki polecacie? i mam jedna prosbe do silikonowych dziewczyn, chcialabym sproibowac jednak, lubie geste tresciwe odzywki, d/s jak i b/s . Poleci ktos ?
|
#19183 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19627381]Rybionek, to ja sie pisze
[/QUOTE]Oj, juz ktos sie zalapal, moge Ci oddac cos innego, wolisz odzywke czy jakis stylizator? tylko mi napisz czy jestes ortodox czy pq w polowie skladu Cie nie odstrasza, i czy akceptujesz silikon PEG, jak pisalam mam spory magazyn a nie dam rady zuzyc, niektorych rzeczy to juz wiem ze nie zuzyje (chyba ze bede sie zmuszac bo szkoda wyrzucic)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-05-27 o 22:59 |
|
|
|
#19184 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cieniowanie się znakomicie wtedy spisało. Co się teraz dzieję,że związujesz włosy? Szampon Barwa. Z odżywkami nie pomogę bo nie używam z silikonami. Moze Pantene do loków? Ale czy to ożywi? |
|
|
|
|
#19185 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Kochana za troskę Cytat:
). Śmiac mi się zachciało bo rzeczywiście z tym balsamem Nivea to w większości przypadków tak jest A Indios jak go ostatnio uwielbia ![]() (jej pierwsze opakowanie z tego co się orientuję , prawda Indios? )Cytat:
![]() Cytat:
Na rozdwajanie -olejowac ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się ![]() Cytat:
Moja siostra też : użyje raz ,nie widzi efektów, i mówi "eee nic szczególnego ta maska" Cytat:
![]() My tu lubimy oglądac szczególnie motywujące nas piękne loczki ![]() Nakładanie codziennie odżywek nie działa żle.Dbaj tylko o różnorodność ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Barwa będzie ok.Ale według mnie fajniejszy jest szampon Mypa(mój ulubiony Z gęstych masek to przypomina mi się od razu Mypa z masłem shea .Była mega ciężka i mi nie pasowała akurat.Może nowy Biowax do ciemnych byś też chciała(masz ciemne loczki).
|
|
#19186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczytuję Was, wróciłam do czytania wątku, III cz. praktycznie opuściłam, ponieważ czasu nie miałam, ale pielęgnacji nie rzuciłam. W sumie przestałam się udzielać na forum po wizycie u fryzjera, trochę wstyd mi się było pokazać. Jak tylko wróciłam od fryzjera, byłam załamana... Fryzjerka pytała o pielęgnację, więc nie klamałam. Powiedziałam o olejach, braku sylikonów i tak dalej. Nic nie odpowiedziała(dziwne, prawda?![]() ). Moje włosy zostały podegażowane. Na początku z degażem skojarzyło mi się "zło" i "wizaż", więc powiedziałam, żeby lepiej nie przerzedzała mi włosów,bo i tak mam ich mało, na co pani powiedziała, że będą się lepiej układać, mieć więcej miejsca do kręcenia się i będą lżejsze. Wtedy już się nie odezwałam, bo byłoby, że gówniara się wymądrza Żałuję z perspektywy czasu i uważam, że o to,czy chcę mieć przerzedzone włosy(wróciłam z połową włosów mniej na głowie!![]() ![]() ) powinno być ze mną ustalone wcześniej, bo nieśmialo poczułam się zapędzona w kozi róg, chociaż może sama jestem sobie winna. No nieważne, teraz to i tak już niczego nie zmieni.Włosy ścinałam w lutym i od tej pory mam uraz. Zetnę końcówki przed miesięcznym wyjazdem nad morze i piasek gorących Włoch(boję się o pielęgnację, czytałam zagraniczne artykuły o wakacjach, jednak wciąż mam pewne wątpliwości). Zauważyłam, że daję na włosy zbyt dużo odżywki, toteż zmniejszylam ilość. Wreszcie w osiedlowym sklepiku dopadłam Naturie!![]() 1- Rok bodajże 2007, całkiem proste włosy...To były czasy ![]() 2-Tutaj chciałam pokazać, że w kitku często skręcały się w jednego loczka. 3-Nieudane ścięcie, od którego zaczęło mi się kręcić na głowie...Chyba nawet nie wyszłam na tym tak źle ![]() 4-Też tendencja do lekkiego skręcania(stosowanie szamponu z SLS i sylikonami, pianki...) -> tutaj już rok 2008 5-wigilia 2009, przed ścięciem 6-po wyjściu z salonu, miałam tak załamaną minę, że nie zmieniłam jej nawet do zdjęcia... ![]() 7-Teraźniejsze, jeszcze przed ograniczeniem ilości odżywki, teraz mają zdecydowanie więcej objętości, Dziewczyny, gdzie kupujecie Lorysy? Załącznik 3143454Załącznik 3143455 Załącznik 3143456Załącznik 3143457 Załącznik 3143458Załącznik 3143459 Załącznik 3143460
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#19187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze czas zmienic odzywke do mycia, uzywam yunga rozowego Cytat:
Teraz jest identycznie, gloria czasem, no waxa nie mam ale jakos wielkich efektow nie dawal. Chyba musze wszytsko przekrecic do gory nogami , wlosy moze sie przywyczaily, nie wiem szampon mypa nie zawiera silikonu? zaraz obczaje maski ![]() dziekuje Wam
|
|
#19188 | |
|
Zakorzenienie
|
wygladaja pieknie, loki zdefiniowane i odzywione, na pewno inne wizazanki zgodza sie ze mna
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ja sobie sama cieniuje w bardzo prosty sposob, glowa w dol (a raczej w poziom, twarz w kierunku podlogi) i tne rowno, jak machne do tylu to mam pocieniowane, zauwazylam kiedys ze jak cielam na rowno to jak dalam glowe w dol to sa pieknie pocieniowane ale bez przesady i teraz daze zeby wyrownac w druga strone, za pol roku powinnam miec rowne jak glowa bedzie w dol (jak zaczynalam to sobie powtarzalam ze na fryzjera jest zawsze czas, jak schrzanie to wtedy poleze), jakos nie moge sie przemoc zeby zaufac fryzjerowi
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-05-27 o 23:47 |
|
|
|
|
#19189 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo Już nawet mam pomysł jak to zrobić, dzięki wam, a dokładniej dzięki Rybiorkowi. Maska miodowa brzmi pysznieCytat:
Eti chce mnie obdarować grzybkiem tybetańskim, a ty odżywką - życie z Wizażem jest piękne Oczywiście liczę na spotkanie także z mniej interesownych powodów![]() A z TBS na razie testuję bananową - fajnie mieć coś żółtego na włosach, takie miłe doznanie estetyczne ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#19190 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe miłej zabawy
|
|
|
|
#19191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, przez Was zaplanowałam jutro wypad do Natury, rozejrzę się za czymś ciekawszym. A może coś polecacie?;> Chyba muszę iść na jakiś kosmetykowy odwyk ![]() Edith ta Mypa aloesowa to z natury?;> |
|
|
|
|
#19192 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nadeszła wiosna i chcą być delikatniej traktowane. Spróbuj umyć HegronemMrs.Potters na początek b/s.bo chyba lżejsza niż balsamy. Daj im inną odżywkę d/s i b/s np.Joannę z lnem. Zanim zaczniesz stosować silikony wypróbuj lżejszej pielęgnacji. Moze teraz czas na miód,aloes? A z protein coś miałaś ostatnio? Pamiętam jak pięknie Ci się po cieniowaniu pokręciły.i ta objętość. |
|
|
|
|
#19193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o zobaczenie szybkiego efektu to jeszcze polecam (to juz testowalam, nawet dzisiaj) maska z 1 zoltka, 4 lyzki oliwy z oliwek i 1 lyzki miodu, pod czepek i trzymac godzine, ja trzymalam 40m ale to z braku czasu bo jeszcze chcialam walnac wax na min 15m, ale ta zoltkowo-oliwno-miodowa maska dziala jak sie ja powtarza raz na tydzien lub raz na 2 tygodnie
|
|
#19194 |
|
Zakorzenienie
|
Wilczex- zgadzam się z Edith
Olej na rozdwajanie a następnym razem nei degażuj tylko poproś o silniejsze wycieniowanie Ja też jak pójdę następnym razem do fryzjera to tylko na minimalne podcięcie końcówek i przede wszystkim na cieniowanieeee ![]() Edith- pierwsze opakowanie po długiej przerwie Jednak mogę go tlyko używam zaraz po umyciu- do odświeżania już się nie nadaje niestety ![]() Maska miodowa mnie kusi Niedługo zrezygnuję z żółtka na okres letni Przydałoby się znaleźć jakaś dobrą, odżywczą alternatywę na cotygodniowe mega maski
|
#19195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie straszne mi peg i inne ![]() dziś reż przetestuję maskę miodową
|
|
#19196 |
|
Zadomowienie
|
Niestety z mojej masecczki miodowej nic nie będzie - nie wzięłam ze sobą odżywki do włsów - nie zmieściła mi się... Ale iód podprowadzam chłopakowi jazk będę od niego wracać w pon. i od razu aplikuję odżywkę.
A co do cięcia - zrobię tak jak mi radzicie
|
#19197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już sama nie wiem czy dzisiaj nakładać ten olej czy nie... ![]() ![]() Może sobie wieczorem nałożę
|
|
#19198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprzemyśluję i napiszę jakie produkty z silikonami ja lubię solaola, mi we wrześniu fryzjerka też przetrzebiła połowę włosów, były za krótkie i nie łapały skrętu; przynajmniej obyło się bez żadnego degażowania. Natomiast okres kryzysowy chyba u Ciebie minął i loki wróciły do pełnej świetności Cytat:
Mają tam produkty firmy Artiste, dziewczyny testowały żele stylizacyjne, są też odżywki zgodne z CG. |
||
|
|
|
#19199 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Zapomniałam wczoraj napisać, że w międzyczasie, kiedy mnie tu nie było, odkryłam nowy szampon dla dzieci (chyba, że już go znacie) bez SLES i bez silikonów - Dax Perfecta baby szampon i płyn do kąpieli 2 w 1. Jak ktoś będzie zainteresowany, mogę podać skład. Z odżywek natomiast upolowałam kiedyś w Auchan coś o nazwie Nature shea butter hair mask - dość treściwa, zawiera amodimethicone, wg mnie bardzo fajna. To tyle - może ktoś skorzysta
|
|
|
|
#19200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

Gadam mu i gadam więc...na szczęście do tej pory ten sposób skutkuje- zgadza się na wszystko 

bo akurat ta dostalam jako gratisa do kolejnego zamowienia, wiec jedna cala i druga zaczeta, czy jest ktos to reflektuje

opatrunek na buzi? Ojoj
). Moje włosy zostały podegażowane. Na początku z degażem skojarzyło mi się "zło" i "wizaż", więc powiedziałam, żeby lepiej nie przerzedzała mi włosów,bo i tak mam ich mało, na co pani powiedziała, że będą się lepiej układać, mieć więcej miejsca do kręcenia się i będą lżejsze. Wtedy już się nie odezwałam, bo byłoby, że gówniara się wymądrza

za podrasowanie przed weselem.