|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
ja takie od poczatku gotowalam, a od dluzszego czasu je wszystko z nami, nie bawie sie w extra menu dla malej
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
ja odkad zaczelam gotowac obiadki (jakies 5 mcy temu) to wszystko razem sie gotuje- warzywka,miesko , potem miksuje i ta sama wode z gotowania dolewam
|
|
#3543 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale Wam dobrze
![]() Cytat:
Cytat:
, dla Tomusia. A teraz trzymamy kciuki, żeby Tomuś znów wpadł w rytm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super Cytat:
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu boskie masz te loki
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
nawet herbatniki jej krusze bo sie boje ze sie zakrzusi.......
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
ide sie polozyc juz.....nie wiem czy zasne bo mysle o malzu......ech jeden dzien go nie widze i tesknieeeee
|
#3547 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat wlasnie mialam pisac a propo koloru..........otoz Twoj jest tak piekny
a te jasne refleksy jesli juz to dorobilabym pasemek jasnych wlasnie ale to juz wymaga wizyty u fryzjera badz u Svinecki ![]() bardzo chcesz zmieniac kolor? ja bym zostawila a zetnij wlosy to jak tam pojade do Ciebie i lutne Cie w ten wredny ekheeem to Ci sie odechce
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku,przelecialam foldery i znalazlam kilka fot gdzie jest sylwetka męża.Jak to trudno o fote fotografa w swoich zbiorach.W dresiku tez jest bo wcz sobie strzelil na samowyzwalaczu, co prawda nie jest to najkorzystniejsze ujecie ale mysle ze roznica bedzie widoczna.Zubil ponad 10kg.Ale wrzuce jutro, bo zaraz wroci do domu i bedzie wielce ciekawski dlaczego jego na wizaz wrzucam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocy
|
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Banana gryzie sama-ja trzymam i pilnuje by za duzo nie wsunela do buzi bo to łakomczuch. Truskawki ja trzymam ona gryzie.Kiwi tez. Nic nie miksuje. Ze skibeczki okrawam skórke i albo sama gryzie-ja trzymam, albo kroje kwadraciki i klade jej na blat fotelika.Daje od razu gotowa kanapeczke,czyli z obkładem.Czasem sam chlebek z maslem i do buzi pomidora,ogorka-kawaleczki. Mieli jakby gryzla, ale ona poprostu miażdży to dziaslami. Z reszta...juz laduje film i zaraz wrzuce Cytat:
![]() Takie rzeczy to juz indywidualna sprawa kazdego dziecka.Ja daje bo widze ze nie ma z tym najmniejszego problemu.Wlasciwe nigdy nie miala-poczawszy od grudek w sloiku Herbatnikow nie daje, bo po rozlamaniu wydaja mi sie ostre te drobne okruszki i jakby sie zachłysnęła to garcdelko podraznine by bylo Cytat:
![]() to zostawie ![]() aaaaaaaa edit: Miramej-jutro mąż wstawi film w pracy bo 3MB to ze 3h na moim szybkim jak blyskawica necie pojda: Jutro ost dzien do pracy i tydzien urlopu na corke ma mezulek.Cieszyc sie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-05-27 o 23:27 |
|||
|
|
|
#3551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmmm Cytat:
Cytat:
I jeszcze zdąże przed północą Antosiu duuuuuzo całusków! Cytat:
mam nadzieję, ze ZU szybko wyzdrowieje! jaaaaaaaa |
||||
|
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie Kasia ale Zuza też jada bułeczkę z dodatkami. Ja odkrajam dół i górę i boki, tak żeby tylko miękkie zostało, smaruję masełkiem i na to np. szynka, avokado i daję Jej gryźć Cytat:
Wklej do albumu
|
||
|
|
|
#3553 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to ja moze tez wrzuce ten filmik
tylko ja tam ciagle "tany tany" jak debil wolam - a glos mam przeokrutny
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa i sobie nie myslcie ze jej to extra zgrabnie idzie, bo przeciez zanim organoleptycznie zbada co mama da, to przedtem trzeba podusic,poslinic,zdjąc obkład,poskrobać masełko, rzadko kiedy na raz wsadzi do buzi kawalek.
Wiecie co, zasiedzialam sie wybitnie,pora na mnie pa ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- no wiadomo, tylko taka opcjea wchodzi w rachubę ![]() Cytat:
ja swojego tez nie lubie. A glos Cass jest taki cieply i serdeczny, rzekłabym nawet sexy
|
|
|
|
#3555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a moze by tak małżowi coś nie kupić ![]() Cytat:
no i zeby Tomuś odzyskał swój rytm dnia.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3556 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
akurat moj glos jest wyjatkowo okrutny
ale zgrzeszylam - wlasnie robie sobie zapiekanki w piekarniku z buleczek, serka wedzonego i przyprawy kebab-gyros
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no dobra znowu przegielam z siedzeniem na kompie
![]() i jeszcze sie obzarlam na noc ide do lozka samotna noc dzis dobranoc
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mniam ![]() Cytat:
A molybyscie byc tak uprzejme i policzyc ile godzin na dobe potrzebuja wasze dzieci snu. Ja licze od kilku dni i wychodzi mi ze ok13h przesypia(cala noc+drzemki w dzien)
||
|
|
|
#3560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
...ja sie ciagle zastanawiam kiedy dac mleko Bartkowi, gdybym przestała karmić cycusiem ![]() i tak myśle, ze dawałabym rano ok 6, potem ok 9 dostaje kaszke, obiad, deserek i ok 6 znów mleko i kaszka na kolację o 20 dobry plan? czy nie bardzo? Cytat:
hehe ... ja bym się cieszyła jakby spędzał ten tydzień z Laurką Mój małż też idzie na urlop ojcowski ale w czerwcu i już wymyślił, ze w tym czasie będzie ocieplał dach w naszym domku to pytam czy z Bartusiem? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- dzień dobry Moje dziecko już po podłodze śmiga za piłką i uśmiecha się do mojego kubka z herbatą ![]() ![]() Kupa już była Pogoda do duuuuu! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w dzień łącznie ok 4 h... Witam Was ![]() W nocy myślałam, że umre ![]() Ból zeba niewyobrażalny, jak ścisnęłam delikatnie husteczkę higieniczną między zębami z tyłu (tylko husteczkę jestem w stanie tam wcisnąć bo palec mi już nie wejdzie) okazało się że dziąsła krwawią poczułam też zapach ("smród") ropy... do tego dostałam @ opuchnięta jestem jak chomik... o jedzeniu czegokolwiek mogę dzisiaj zapomnieć bo picie przychodzi mi z trudem... Przynajmniej na razie tak ten ząb tak nie rwie... Owszem boli ale już z bólu nie szaleje... za to nie czuje połowy szczęki... Jak dzisiaj mi to nie przejdzie to chyba jutro bede musiała iść do jakiegoś dentysty bo nie podoba mi się to co się porobiło... I jak na złość dzisiaj muszę sama być z Przemusiem... Siostra z mamą jadą do Krakowa na zakupy, które muszą dzisiaj zrobić bo młoda w poniedziałek wyjeżdza do Norwegii Teściowa po zawale dźwigać Przemka nie może Mąż idzie do pracy A ja po przespanych 2 godzinach od 24 h, z okrótnym bólem zęba, opuchnieta tak że mówić nie mogę do tego z @... Lepiej być nie może ![]() Życzę Wam kochane całkowicie udanego dnia. o hoooo przeliczyłam się... zaczyna rwać Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-05-28 o 07:09 |
|
|
|
|
#3562 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odpowiedź, kurczę, Kuba nie umie miażdżyć, On od razu połyka i jak są za duże kawałki, to się krztusi. Tylko chrupka potrafi odgryzać po kawałku. Nie wiem, jak mam Go nauczyć ![]() Na to wygląda, zazdroszczę, że Laurka tak ładnie sobie radzi ![]() OK No pewnie ![]() Cytat:
, dajesz Zuzi cały duży kawałek, tak?Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
, jak Wy nauczyłyście tego Wasze Szkraby?Cytat:
*** Idę po kawkę, przyłączcie się kobiałki
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie bedzie mial milion zaleglych spraw ![]() okaze sie w praniu-bedziecie na biezaco ![]() Cytat:
||
|
|
|
#3564 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, marico, czekoladko, Svinecko, Unholy, Sylo, Karolinko, gorgulku, Miramej, katarzynko
Kamień z serca mi spadł. Dzisiaj mamy wizytę u neurologa. Mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
... Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Zuzki czekoladko Wercia --- Witam Zaraz więcej nadrobię, ale na początek idę do łazienki oporządzić się troszkę
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje.Srednio tyle samo spia nasze dzieci Ja to sie przyznam ze z lenistwa i glupoty ja nauczylam nie chcialo mi sie wszystkiego miksowac i blenderowac...i wyszlo na korzysc.Wczesnie dostala chrupki, moze to tez sie przyczynilo ![]() To ja robie sobie druga
|
|
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, na którą idziecie? My jesteśmy umówieni do ortopedy na 15. czerwca - dodam, że prywatnie taki termin ![]() A pisałaś, że Maciuś nie mówi ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
, jak wczoraj położyłam Kubie na blacie różyczkę brokuła i kalafiora, żeby zobaczyć, co On w ogóle z tym zrobi, to Małż na mnie, że co ja robię, przecież Kuba się udusi, że nauczy się, jak będzie starszy
|
|
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na 14., tylko mam mały problem, bo Maciek przeważnie o tej godzinie śpi, więc dzisiaj muszę Go wcześniej połołyć lulki. Nie wiem co z tego wyjdzie ![]() Prywatnie tak odległy termin, no, no... My dwa miesiące czekaliśmy państwowo. Wydało się ![]() Mój Małż sam nie da Maciusiowi biszkopta czy chupka, bo się przecież udusi ![]() --- Mój synek ma dzisiaj dzień wyjca, wymuszacza Piszę z Nim na kolanach i właśnie muszę pozbierać swoje śniadanie z podłogi To idę.
|
|
|
#3568 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile wazysz Ja gdybym tak jadla to juz pewnie z tone bym wazyla![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie dawalam jeszcze Lenie calej kromeczki chleba ale mysle ze by sobie spokojnie poradzila ![]() Ostatnio widze ze cos zuje Ide sprawdzic a tam kamyczek Ona w ogole nie polyka rzeczy nie jadalnych, np ciagle żuje gazety, pożuje i wypluwa itd![]() Dzien dobry
|
|
#3569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Może najpierw zobacze jak będzie szło kąpanie bez fotelika![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda z tą sukienką... Takie fajne były... Cytat:
Mam nadzieję, że Tomuś szybko wróci do "normalności"![]() Adaikaka strasznie Ci współczuję... Obyś jak najszybciej mogła paszczę na oścież otworzyć i iść do dentysty ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Dzień dobry Przyłączam się z kawą Piątek dziś, to fajnie O jedzeniu mówicie, to ja powiem, że Zosia jadła już jajecznicę, bułeczki też na drugie śniadanie (bo wszelkie kasze się odwidziały ), ale bez dodatków, znaczy z samym masełkiem. Musze jej zacząć dawać właśnie z jakąś szyneczką i warzywkami. A chrupki kukurydziane to po prostu pochłania. Wczoraj np. mąż stwierdził, że niech je (przed kolacją była), bo kaszy i tak nie chce, a tak popije mlekiem i będzie miała kleik kukurydziany na ratyMiłego dnia ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- A Czeko Wercia śliczna, i jaka pulchniutka
|
|
#3570 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Maciek umie udawać tylko zgon ![]() Cytat:
Dupa rzepa Cytat:
I tak sporo robisz biorąc pod uwagę, że ja robie 0 A niedługo dojdziesz do 100. Cytat:
Cytat:
Współczuję Ci bólu katarzynko piękne te Twoje loki i jakie już długie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

,
dla Tomusia. A teraz trzymamy kciuki, żeby Tomuś znów wpadł w rytm 

) i od szyji do "biustu" pliski.Ponizej pionowe wszyscia-niby powinny optycznie wyszczuplic...marzenia heh
Nic juz nie wiem

Antosiu duuuuuzo całusków!
mam nadzieję, ze ZU szybko wyzdrowieje! 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
- dodam, że prywatnie taki termin