|
|
#121 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Witam w dniu naszego święta
Cytat:
A na pneumokoki też nie szczepicie?Cytat:
Niestety taka praca... Dobrze, że na wykorzystanie tego urlopu dla taty jest 12 mies.Cytat:
I nic już nie leci, normalnie tylko z wkładką chodzę od jakiegoś tygodnia. Cytat:
A co do sikania na wszystko wokół, to chyba wszystkie chłopaki tak mają ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------------------------------------------------------- A mój Szymek chyba zmienił system czuwania w końcu Już dwie noce spał jak człowiek Tylko co cztery godz. sam budzi się na mleczko. A czuwanie przesunęło się na godziny wieczorne, teraz właśnie czuwa już od 17.00. Mam nadzieję, że w nocy będzie spanko. Oby... nie chcę zapeszać
|
||||||
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spał wczoraj jak kamień od 17ej... w nocy budził się na papu co 1,5 - 2 godz. I trzyma go do teraz... co 1,5 godz. szama. Jak tak będzie drugą noc z rzędu to jutro będę zielona... W pt. przychodzi do mnie położna. Już się boję... ________ Aaaa Kobity, kiedy Waszym maluchom odpadły pępuszki? Moje stworzenie urodziło się 16go, a pępek zgubiło wczoraj, czyli 9go dnia. Trochę wcześnie mi się wydaje... |
|
|
|
|
#123 | |||
|
Zadomowienie
|
proszę jaki przystojniak
![]() Cytat:
szwów nie miałam zdejmowanych, zaszywali mnie jakoś od środka ![]() jestem 3,5 tygodnia po porodzie i nie mam już brzucha, w większość rzeczy już wchodzę łącznie z dzinsami, bardziej niż brzuch blokuje mnie póki co miednica, kości jeszcze mi się nie poschodziły ![]() ze mnie już nic nie leci, czyścioch w końcu jestem ![]() Cytat:
Bruno też sika w różnych kierunkach, ostatnio przy przewijaniu nasikał sobie w oko czuwa głównie wieczorem, śpi w nocy ok. 4 h w dzień je co 3 Cytat:
|
|
#124 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
Meldujemy się z Lenką w nowym wątku Wszystkie dzieciaczki z tego wątku są po prostu bosssskie Czytam Was i widzę, że większość maluszków ma podobne zachowania/dolegliwości. ulewanie - moja córcia niestety ulewa często, prawie po każdym karmieniu. Strasznie się tym martwię, bo na boczku kłaść nie można póki nie zostaną sparwdzone bioderka u ortopedy (za 2 tygodnie mamy wiztytę), a jak jej układam główkę na boczku, starając się zmieniać raz w jedną raz w drugą, to zawsze preferuje jedną stronę - położna ostrzegała mnie, abym tego pilnowała, bo mała może dostać przykurczu szyjnego od leżenie stale w tej samej pozycji Póki co podniosłam z jednej strony materac pod kątem ok. 30 stopni, żeby w nocy się nie zachłysnęła. odbijanie - mimo, że pionizuję małą po karmieniu prawie zawsze to prawie nigdy jej się nie odbija kąpiel - Lence łuszczy się skóra, zwłaszcza na rączkach i nózkach - mimo stosowania oliatum. Pediatra zaleciła nam dodatkowo smarowanie ciałka po kąpieli emulsji Atoperal baby i wogóle całej serii - jest o niebo lepiej! Jeszcze kilka dni i skórka będzie gładziutka Cytat:
, jest tylko taki mały dyskomfort. Cytat:
Dzisiaj dopadła mnie jakaś taka niemoc - po raz pierwszy. Uroniłam parę łez. Mała płakała pól godziny a ja nie wiedziałam co jej jest. Strasznie mi jej szkoda było . Okazało się jednak, że pomimo, iż jadła pół godzinki wcześniej była po prostu głodna...Ech, z tym karmieniem na żądanie to nigdy nic nie wiadomo ![]() Wklejam foteczkę Lenki z wczorajszej kąpieli
|
||
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nic się nie dzieje, to chyba dobrze. W szpitalu mówili, że po 10-14 dniach odpada. Wasze dzieci tez mają takie dziwne pępki, jakby ich za dużo było?? Luizka po spacerze spała 3,5 h ![]() kees, Lenka jest słodka Mi też zawsze jest szkoda naszej kruszynki jak płacze, ale mąż zawsze mnie uspakaja. No bo przecież, to jest jej sposób komunikowania się.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-26 o 20:12 |
|
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do leżenia na boczku, to u mnie własnie zalecali układanie malucha na boczku, raz jednym raz drugim... i bądź tu człowieku mądry... ![]() a niemoc to miałam w pierwszych dwóch tygodniach, ryczałam jak głupia z Mąłym, bez Małego... teraz jak Bruno płacze bo coś go boli to mnie też od razu łzy płyną, z mojej własnej niemocy, bo nie zawsze umiem mu pomóc
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i co miesiąc pobieramy mocz kontrolnie.Trzeba kupić jałowy pojemnik na mocz - Kuba leży na naszym łóżku na podkładzie jednorazowym z Rossmanna. Najlepiej, jak są 2 osoby, jedna zajmuje dziecko, zabawia, druga czyha na siusiu . Jak synek zaczyna siusiać, Małż czeka ok. 2 sekundy (żeby pobrać środkowy strumień moczu), dopiero wtedy nadstawia pojemnik i łapie siku. Na posiew wystarczy naprawdę minimalna ilość. Zakręcamy pojemnik i do labu.Trzeba pamiętać, żeby pojemnik odkręcić, ale nie zdejmować pokrywki do momentu, kiedy zaczynamy łapać siku. Powodzenia, u chłopców i tak jest łatwiej, niż u dziewczynek
|
|
|
#128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaką ma słodką minkę Cytat:
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, żeby się udało
, bo czasem dzieci niepotrzebnie dostają antybiotyki, przez źle pobrany mocz.
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.. a powiedzcie mi, czy możemy jeść lody? Bo mam straszną ochotę a nie wiem..
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż robi takie pyyyyszne desery lodowo-owocowo-galaretkowo-śnieżkowe ![]() Luizka z Tatusiem i kruszynka po kąpieli.
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Słodka.
I podobna do taty. Ja lodów jeszcze nie jadłam. Mam opory ze względu na moje migdały... bo ani czosnku ani cebuli jeszcze nie jem... i jak zaczną boleć to nie będę wiedziała co robić. Ale ochotę mam straszną... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Daniel ma pięknie zawiązany pępuszek. Dopiero co kikutek odpadł, a już pępek jest wklęsły... Mocno musieli zaciągnąć. Bardzo mi się podoba. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- O rany, jakie fajne, duże oczyska. |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już jesteśmy po jednym antybiotyku więc chciałabym uniknąć następnego.
|
|
#134 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wogóle to u mnie w szpitalu jedna położna mówiła, że nawet po 6 dniach może odpaść. Cytat:
bo w kwestii układania dzieci na brzuchu mnie też zalecali to samo co Daf, a innym dziewczynom zupełnie odwrotnie ![]() ![]() Cytat:
Kees i Bydgoś wasze dziewczynki cudne A ja chciałam napisać, że Luizka do mamy podobna , ale chyba jestem przegłosowana![]() ------------------------------ Dziewczyny karmiące butlą, co lekarze mówili wam na temat podawania witaminy K i D3 dzieciom karmionym sztucznie? Ja spotkałam się z dwiema opiniami: 1. nie podawać wogóle 2. podawać tylko D3 ![]() Ja też wam pokażę mojego pokąpielowego skarba, dawno się nie chwaliłam
|
|||
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki fajny maluszek.
_________ A ja z innej beczki... Czego się spodziewać po wizycie położnej? Co sprawdza, o co pyta, czym mi ciśnienie podniesie?
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Większość mówi, że do mnie.![]() Cytat:
Fajny krasnal z Szymka Znowu pospałam w ciągu dnia, ale ta pogoda tak przymula. Pochmurno jakoś dzisiaj. kropka, położna u mnie oglądała głównie dziecko, ważyła. Pytała się o jedzenie - jak często je. Ja miałam parę pytań do niej i sobie pogadałyśmy o diecie, pielęgnacji dziewczynki, pępka.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-27 o 15:57 |
|
|
|
|
#137 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
uroczy kapturek. Cytat:
Pierwsze co mi powiedziała, to że mam się ubrać, a nie w piżamie, to wtedy szybciej do formy wrócę, bo piżamowe mamy to takie rozlazłe, itd. ![]() Inne cenne rady: -mam małego przystawiać do piersi na żądanie, ja mam złe podejście do karmienia piersią, jesli jest taka potrzeba to 20godzin na dobę mam dziecko przy cycku trzymać. -mam cały czas kroczę wietrzyć, leżeć bez bielizny i wietrzyć. -mam się po każdym siku podmywać tantum rose. -i skoro jest taka ładna pogoda, to powinnam z małym kilka godzin dziennie na podwórku spędzać... Te wszystkie zalecenie wzięte razem były dla mnie tak niedorzeczne i sprzeczne, że powiedziałam jej, że w takim układzir, wedle tego co mówi musiałabym z gołą dupą położyć się na ogródku z małym przy cycku i ustawić zraszacz ogrodowy z dodatkiem tantum rose, żeby mi regularnie w krocze psikał. ... więc się kobieta odczepiła.
|
||
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze Cię rozumiem
Cytat:
|
|
|
#139 | ||
|
Zadomowienie
|
jaka Słodzinka, mnie też się wydaje podobno do tatusia
![]() Cytat:
jaki śliczny facecik Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19617467] ja pamiętam jak mnie położna odwiedziła pierwszy raz gdy urodziłam Maksia, na 4 dzień po wyjściu ze szpitala, a ja w piżamie i leżałam sobie z dzidkiem na łóżku z rozoranym , poprutym kroczem... Pierwsze co mi powiedziała, to że mam się ubrać, a nie w piżamie, to wtedy szybciej do formy wrócę, bo piżamowe mamy to takie rozlazłe, itd. ![]() Inne cenne rady: -mam małego przystawiać do piersi na żądanie, ja mam złe podejście do karmienia piersią, jesli jest taka potrzeba to 20godzin na dobę mam dziecko przy cycku trzymać. -mam cały czas kroczę wietrzyć, leżeć bez bielizny i wietrzyć. -mam się po każdym siku podmywać tantum rose. -i skoro jest taka ładna pogoda, to powinnam z małym kilka godzin dziennie na podwórku spędzać... Te wszystkie zalecenie wzięte razem były dla mnie tak niedorzeczne i sprzeczne, że powiedziałam jej, że w takim układzir, wedle tego co mówi musiałabym z gołą dupą położyć się na ogródku z małym przy cycku i ustawić zraszacz ogrodowy z dodatkiem tantum rose, żeby mi regularnie w krocze psikał. ... więc się kobieta odczepiła.[/QUOTE]my po spacerku, Bruno śpi jeszcze
|
|
#140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19617467] ja pamiętam jak mnie położna odwiedziła pierwszy raz gdy urodziłam Maksia, na 4 dzień po wyjściu ze szpitala, a ja w piżamie i leżałam sobie z dzidkiem na łóżku z rozoranym , poprutym kroczem... Pierwsze co mi powiedziała, to że mam się ubrać, a nie w piżamie, to wtedy szybciej do formy wrócę, bo piżamowe mamy to takie rozlazłe, itd. ![]() Inne cenne rady: -mam małego przystawiać do piersi na żądanie, ja mam złe podejście do karmienia piersią, jesli jest taka potrzeba to 20godzin na dobę mam dziecko przy cycku trzymać. -mam cały czas kroczę wietrzyć, leżeć bez bielizny i wietrzyć. -mam się po każdym siku podmywać tantum rose. -i skoro jest taka ładna pogoda, to powinnam z małym kilka godzin dziennie na podwórku spędzać... Te wszystkie zalecenie wzięte razem były dla mnie tak niedorzeczne i sprzeczne, że powiedziałam jej, że w takim układzir, wedle tego co mówi musiałabym z gołą dupą położyć się na ogródku z małym przy cycku i ustawić zraszacz ogrodowy z dodatkiem tantum rose, żeby mi regularnie w krocze psikał. ... więc się kobieta odczepiła.[/QUOTE]No właśnie tak czytam i po każdym kolejnym zdaniu dumam jak się ma do poprzedniego, bo absurd wychodzi... Pomysł dobry miałaś tylko nadal nie wiem jak jednocześnie można być ubranym i wstać. ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Ciekawe jaka moja będzie. A mieszkanie te panie oglądają? Gdzie dziecko śpi itd? |
||
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
u mnie nie zglądała po kątach, zresztą łóżeczko stoi w naszym pokoju i widać je od razu. ale generalnie nie zaglądała nigdzie, nawet do łazienki nie wchodziła, ręce myła preparatem bakteriobójczym
|
#142 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, o wątku zapomniałam
Kropko, dzięki za przypomnienie Za to teraz się mnie nie pozbędziecie ![]() DIETA - nie stosuję Ale wczoraj i dzisiaj jadłam jarzynową z fasolką i brukselką - jest ok. Jako przekąski wcinam belriso, biszkopty, z owoców - jabłka, banany, bo na razie nie ma jeszcze sezonówek, a np. winogron nie lubię, piję bobofruty z malin, gołąbki zeżarłam po prostu bez kapusty, a jutro np. zapiekankę robię - makaron, mięso mielone z szynki, sos pomidorowy, kukurydza. Na pieczywo kładę wędlinę, ser żółty/topiony, dżem, szczypiorek itp. Nie zamierzam katować się gotowanymi kurczakami, rozdyźdanym ryżem i warzywami na parze - nie lubię i już. W szpitalu np. do jedzenia była botwinka, rosół z makaronem/ryżem, szczawiowa, ogórkowa, kasza gryczana, pieczeń w sosie, rybka w sosie białym jakimś, buraczki, marchewka, kartofle... Pasztet, dżemy, parówki, serki topione, wędlina, ser żółty, płatki na mleku. Do tego piję wodę mineralną, czasem herbatkę z żurawiny, dzisiaj skusiłam się na kawę 3in1, ale niespecjalnie mi smakowała Racze odpuszczę na razie. Aha, pomidora jadłam i ok też ![]() Dopajanie - na razie nie dopajam, młodej starcza cycuś Do dzisiaj w szoku jestem, szczerze mówiąc, że piersią karmię - tym samym idealnie obalam teorię, że karmienie rodzi się w głowie - z moim wcześniejszym, obojętnym podejściem nie powinnam raczej mieć pokarmu ![]() ULEWANIE - Agatka czasem uleje, czasem nie, nie ma to nic wspólnego z odbijaniem Nie są to wymioty. Krechę na brzuchu i wokół pępka mam nadal. Maluszka pręży się przy kupie - wczoraj przy ściąganiu szwów pytałam o to, położna jak na wariatkę spojrzała i mówi: a pani byłoby wygodnie robić kupę w takiej pozycji? No i wiem, że każdy maluszek takie cyrki wyczynia, wygibasowo-dźwiękowe, nie boli go to, ale jest mu niewygodnie i tyle. Szwy cc ściągnięte wczoraj, małż zza drzwi usłyszał tylko: o cholera jasna... Kobieta jednym szarpnięciem wyrywała nić, zabolało czy raczej zapiekło może od pisrytusu Ale jest ok, ładnie się goi Kąpiel - dzisiaj nie kąpaliśmy, tak nam się dzień ułożył, że nie daliśmy rady o stałej porze (18-18:30), a nie chcemy godzin przesuwać. Poza tym codziennie kąpiemy. Do wody dodajemy płyn Perfecta Baby. Sucha skóra - to, co się łuszczy, powinno się złuszczyć wg położnej, bo to pierwsza warstwa naskórka, jeszcze płodowa. Nie martwić się, tylko nawilżyć oliwką i tyle, by do głębszych pęknięć nie dopuścic. Gruczoł Barthollina - Kropko, miałam to kiedyś, dostalam coś co popularnie zwie się czarną maścią, pomogł0. Nie pamiętam oficjalnej nazwy ![]() Nocki - karmienie ok. 22, potem 2, potem 5, i tę poranną porę lubię bardzo, bo córę zostawiam już z nami i dosypiamy na spokojnie Godziny +/- pół godziny, rzecz jasna.Stanik - noszę, na noc ściągam, chociaż kilka nocy w nim spałam też. Wkładki też noszę, sutki mają miękko No i nakładek na sutki używam do karmienia - wybawienie ![]() Pępek jest jeszcze. Położna jutro 8-9 przychodzi, zdam relację Ale dzisiaj zadzwoniła, jak ze spaceru wracaliśmy, to się ucieszyła, że spacerujemy Lody - można jak najbardziej, unikać tych czekoladowych - ogólnie czekolady unikać na razie. Fotki dzieciowe - cudne te nasze maluchy są I teraz pięknie widać, jak dzieci różnią się od siebie, szok Poniżej Agatka, jako ten kurczaczek spóźniony wielkanocny
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19623334]
Poniżej Agatka, jako ten kurczaczek spóźniony wielkanocny [/QUOTE]aleś się rozpisała. ![]() a to co najlepsze- czyli kurczaczka uroczego- na koniec zostawiłaś. |
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
Nic to, że dresik na 62
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19617467]
ja pamiętam jak mnie położna odwiedziła pierwszy raz gdy urodziłam Maksia, Te wszystkie zalecenie wzięte razem były dla mnie tak niedorzeczne i sprzeczne, że powiedziałam jej, że w takim układzir, wedle tego co mówi musiałabym z gołą dupą położyć się na ogródku z małym przy cycku i ustawić zraszacz ogrodowy z dodatkiem tantum rose, żeby mi regularnie w krocze psikał. ... więc się kobieta odczepiła.[/QUOTE]U mnie nie oglądała specjalnie. Łóżeczko stoi w sypialni, papiery wypisywała w "salonie", a do łazienki poszła umyć ręce i tym spsobem większość mieszkania widziała ![]() U mnie jeszcze w drugim miesiącu przychodzi pielęgniarka środowiskowa i ta pewnie sprawdza jakie są warunki. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19623334]Dziewczyny, o wątku zapomniałam Nie zamierzam katować się gotowanymi kurczakami, rozdyźdanym ryżem i warzywami na parze - nie lubię i już. Poniżej Agatka, jako ten kurczaczek spóźniony wielkanocny [/QUOTE]No właśnie miałam też Ci przypomnieć wczoraj, ale zapomniałam ![]() Ja lubię gotowanego kurczaka z ryżem i do tego biały sos z rodzynkami. Warzywa jem smażone ( kupuję mrożonki - Dania na patelnię). Agatka - słodziak Dzisiaj miziałam Luizkę po szyjce i ona tak fajnie się uśmiechała
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19623334]
Poniżej Agatka, jako ten kurczaczek spóźniony wielkanocny [/QUOTE]cudny kurczaczek
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19623334]Dziewczyny, o wątku zapomniałam
Kropko, dzięki za przypomnienie Za to teraz się mnie nie pozbędziecie [/QUOTE]Cześć mamusiu ślicznego kurczaczka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19623334]Gruczoł Barthollina - Kropko, miałam to kiedyś, dostalam coś co popularnie zwie się czarną maścią, pomogł0. Nie pamiętam oficjalnej nazwy [/QUOTE]Ichtiolowa??? Mam kolejne pytanie do mam butelkowych , a może do cyckowych też![]() Czy wasze dzieci podczas jedzenia wydają jakieś dziwne dźwięki? Stęknie, sapanie, pochrapywanie, chrząkanie, "chrumkanie", itp...? Szymek różniste wydaje, szczególnie jak już zaspokoi pierwszy głód i zaczynam się zastanawiać czy z nim ok wszystko. |
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
Tak Basiu, ichtiolowa właśnie, dzięki
Agatka sapie, cmoka, siorbie - no cała gama, z czego cmokanie mega głośne chwilami najlepsze ![]() Ok, pożarłyśmy, idziem spać
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A skarb przecudny [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19617467] Te wszystkie zalecenie wzięte razem były dla mnie tak niedorzeczne i sprzeczne, że powiedziałam jej, że w takim układzir, wedle tego co mówi musiałabym z gołą dupą położyć się na ogródku z małym przy cycku i ustawić zraszacz ogrodowy z dodatkiem tantum rose, żeby mi regularnie w krocze psikał. ... więc się kobieta odczepiła.[/QUOTE] A my dziś złożyliśmy wnioski o paszporty dla dziewczyn, bo w sierpniu wybieramy się do ojczyzny, dziewczęta dziadkom przedstawić. Całe szczęście, że nie musieliśmy ich targać ze sobą i że moja mama jest z nami i mogła z nimi zostać, bo taka wyprawa to byłby koszmar. A tu nasze skarby 1. od lewej: Iga, Nadia 2. Iga 3. Nadia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

A na pneumokoki też nie szczepicie?
dobrze ze sa weekendy wtedy mamy go cały dzien

. Okazało się jednak, że pomimo, iż jadła pół godzinki wcześniej była po prostu głodna...Ech, z tym karmieniem na żądanie to nigdy nic nie wiadomo 

, bo czasem dzieci niepotrzebnie dostają antybiotyki, przez źle pobrany mocz.

Większość mówi, że do mnie.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)