|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Laski ja dzis bez humoru
![]() powodu konkretnego nie ma... Cytat:
No wg mnie to jest debilne ![]() ![]() ale jestem bojowo nastawiona ![]() Cytat:
![]() jak jest pelnia to jest zawsze problem ze spaniem... Laski odciagnelam jeden pojemniczek mleka. Bez rewelacji bo 165 ml, ale dobre chyba i to. I w zwiazku z tym nakarmilam Polusie kaszka- zjadla 150 ml ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() tz pojechal dzisiaj prosto z pily nad morze.. wraca dopiero we wtorek wlbo w srode.. ![]()
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
7.00 mleczko i spanko dalej (w swoim lozeczku) 8.30- 9.00 pobudka 10.45 drzemka przed obiadkiem 45 min, 11.30 obiadek miedzy 14-15 drzemka tez 45 min 15.30 deserek miedzy 16-17 drzemka 40 min. 18.10 kapiel 18.25 kolacja 18.40-19.00 do lozeczka i spanko Gdzie te jeszcze dwa posilki? ![]() Co do tych dwoch koleżanek to ja unikam ludzi ktorzy mają negatywną "karmę"... szkoda zycia na takich....
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]()
#4295 |
Wtajemniczenie
|
dobre!
![]() my wczoraj byliśmy w rozjazdach i dzisiaj powtórka z rozrywki! w sobotę chrzciny więc jest jeszcze parę rzeczy do załatwienia. Robimy imprezkę w domu i trzeba posprzątać, nagotować i takie tam... Domi, a nie dostałaś takich próbek mleka w paczkach? Ja karmiąc cycem, dawałam małej kilka razy Nan 1 i piła bez zająknięcia. Ja na ślubie karmiłabym sztucznym bo tak to martwiłabym się, czy jest pod ręką lodówka, czy sie nie zepsuje... stresowałby mnie to. A moje dziecko chyba podmienili! Jest taka grzeczna, że się zaczynam zastanawiać czy to normalne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | ||||
Rozeznanie
|
Ja się wybieram od połowy czerwca na 2,5 miesiąca.
Cytat:
Hej ![]() ![]() Cytat:
No to trzymam kciuki za pomyślny przebieg sesji ![]() Jaką specjalność robisz? Cytat:
Na mleku jest napisane, że dla dziecka w 6 miesiącu przewidziane są porcje mleka 4 x 180ml, ale mój je częściej 5-6 razy, ale ile z cycka leci to nie wiem ![]() Cytat:
![]() Ja bym wybrała modyfikowane ![]() My używamy nan1, młodemu od razu podeszło więc spróbuj może mu podać, bo tak to naprawdę będzie o wiele wygodniej. Masz jeszcze tydzień czasu żeby popróbować i ewentualnie jak mu nie podejdzie to pomyślisz o ściąganiu A tak w ogóle to ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starej daty starej daty...klekanie to wyraz szacunku i oddania sie pod czyjas opieke i na to trzeba sobie zasluzyc a nie... ![]() Ja tam skonczylam ze sluchaniem sie mojej mamy dawno temu....o tesciach nawet nie wspomne, bo moj malz tez ma takie zdanie jak ja wiec problemow nie ma zadnych... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do kolezanek to masz racje ![]() A te dwie to tak ogolnie bardzo mile sa i w ogole wiem, ze mnie lubia, tylko ze ja je po prostu znam takie maja po prostu charaktery...wiem czego mozna sie po nich spodziewac... ![]() ![]() Kurcze, moje dziecko bez przerwy wlazi pod szafke w salonie!! ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-28 o 08:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
kamila no nie az tak to nie mysle i tak nie bedzie:/ jakbym sciagala to tylko rano, to co jest na karmienie...a w zamian za to kaszka
![]() no dokladnie karenina...jeszcze na lep nie upadlam, zeby przed tesciami klekac ![]() Musze to mojej mamie powiedziec, zeby do tego nie dopuscila ![]() ![]() Karenina a moze Andre sie przed Toba chowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() piątek weekendu początek ![]() ![]() odkąd wróciłam do pracy, to nie nastawiamy budzika, bo wiadomo, ze nasz MAŁY BUDZIK OLKA nas obudzi, a tu dziś niespodzianka i dopiero o 7 15 mieliśmy pobudkę ![]() ![]() oj Ty! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kto śpi, ten spi! ja ciężko pracuje ![]() farmę już oporządziłam, teraz czas na wizaż ![]() która z Was jest na FB i bawi się w farmę??????????/ potrzebuję sąsiadów, aby rozbudować moje poletko!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze.... ![]() Oj nagram nagram....okazji jest caaaale mmnostwo... ![]()
![]() |
#4301 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dajesz po tym jeszcze mleko? Bo mój chce pic i to calkiem nieźle... Cytat:
![]() To tez masz 6 posiłkow ![]() No i posilki mialy być teraz co 4 godziny, tak?... ![]() ![]() Ela, a jak Ty teraz karmisz swoją księzniczkę? Opowiadaj zaraz. Ściagasz pokarm czy już sobie poustawiałaś?
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zlote dziecko... ![]() A ja z moja skleroza dopiero teraz zycze.... stoooooo latek
dla ![]() ![]() ![]() ![]() oraz ![]() ![]()
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Karenina bedzie miala z nim dobrze ![]() a my sie dziwimy skad ma czas na wizaz, synek sprzata a matka na komputerze urzeduje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jemy co 4 godziny ![]() Nie wiem, czy to mleczko po przebudzeniu moge uczciwie jako posilek zaliczyc, bo dzisiaj np. zjadl 40 ml... ![]() Ale mysle, ze jak wyeliminuje karmienie na spiocha - w 7 miesiacu czyli tuz-tuz - to bedzie wlasnie lepiej jadl rano. I tez zamierzam na sniadanie podawac niedlugo kaszke z owocami czy jogurcik a nie mleczko ![]() A co do sloiczkow to moj je caly sloiczek 190 ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-28 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja chce to zobaczyccc!!!:P Cytat:
![]() ![]() A jak ci wysle zaproszenie do bycia trendsetterka to jak zaproszisz 5 osob i bedziesz cos tam sie na forum chyba udzielala to bedziesz dostawala probki maybelline :P nie wiem dokladnie jak to jest bo dopiero sier w to wkrecilam.. ;p i potrzebuje 5 osob zeby im wyslac zaproszenie i zeby sie zarejestrowaly ![]() mlody spi a ja posprzatalam umylam gary umylam siebie i siedze czekam az mi wlosy wyschna ![]()
![]() |
#4307 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe....szkoda tylko, ze zanim nie podrosnie to do szafek nie siegnie, zeby kurze poscierac... ![]() Cytat:
No cos ty....na pewno cos ladnego znajdziesz....zreszta ladnemu ladnie we wszystkim a twoje fotki widzialam, wiec jestem spokojna ![]()
![]() |
#4309 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz wygląda to tak, ze karmię tylko rano, żebym "pełna" do pracy nie chodziła ![]() ![]() a resztę pokarmów stanowi: to modyfikowane mleczko, kaszka, deserki, a teraz obiadki moja mama Olci gotuje, bo słoiczkami zaczęła gardzić ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
E to ja skoro moja Polusia tak krązy po macie i obok to poloze mate gdzies kolo biurka i tam sobie wjedzie, bo nam najwiecej syfku pod biurkiem sie zbiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() podaj mi meila na priv ![]()
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zapomnialam mojego malza pochwalic - dostanie awans w pracy ![]() Przejdzie na taki poziom, gdzie kazdy kontrakt i pensja bedzie negocjowany z nim indywidualnie. A w tej firmie bardzo rzadko w tak mlodym wieku przechodzi sie na taki poziom juz. ![]() Dostanie samochod z pracy, wymieniany co 3 miesiace, mozna sobie wybierac jaki sie chce, zadne przeglady, naprawy nie musza nas obchodzic. Ale jestem dumna z mojego skarba... ![]()
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Suonko o matko nie zazdroszcze tego karmienia... mój je może z 10 minut, rzadziej jak się bawi to 15...
Karenina gratuluję awansu ![]() ![]() Mi mały spał pięknie.... kurcze może on lubi pełnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
![]() Boszzzzzzzz, co za glupi artykul.... autora bym najchetniej ![]() http://dzieci.pl/page,4,pgid,1218613...mat_ciaza.html
#4315 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzieńdobry dzieńdobry ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Konspi ja też Stasiowi życzonka składałam jak i również Zebra ![]() <><><> a dzis buziaki dla Kingusi, Piotrusia oraz Gabrysi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc różnie to bywa, pewnie ile kobiet tyle opinii. Mimo wszystko jestem zadowolona i nawet sobie chwalę cesarkę ![]() Z jednym tylko absolutnie nie mogę się zgodzić - że niby matki po cc mają słabszą wieź z dzieckiem czy coś takiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja po jednej cc i drugiej miałam dzieci przy sobie po kilku godzinach - 4 chyba i nie było problemu choc wolałabym rodzic naturalnie to nie zawsze natura pozwala wiec zostaje cc - bezpieczniej dla dziecka i matki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam nie zgadzam sie z niczym prawie, co tam pisza, ale moze mialam szczescie, bo i tz byl przy porodzie i przecial pepowinke, i dostalam od razu malego i swietnie sie czulam a maly byl dokarmiony tylko raz 30 ml dostal... ![]() A o tej slabszej wiezi to w ogole bzdura nie z tej ziemi... ![]() Moje dziecko chce mnie dzisiaj wykonczyc....taaaaaki maruda, ze hej... ![]()
![]() |
#4319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie 2 łazienki na cały oddział położniczy ![]() Nieważne jaką drogą dzieci przyjdą na świat, ważne żeby były całe i zdrowe ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Mój mały też ma dzień marudy. Padł po półgodzinnych wrzaskach... Ja też idę się położyć bo mi głowa pęka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Heloł piątkowy
![]() Ale jestem wykończona dzisiaj, ciągle ktoś coś ode mnie chce, a to sprawdzian zaliczyć a to referat mi wręczyć, jestem zarzucona zeszytami ![]() Ale w sumie koniec maja, więc normalka ![]() Wieczorem wybieram się na parapetówkę do koleżanki, sama, TŻ zostaje z Małym, ciekawa jestem czy da radę ![]() Kolanosiu bardzo się cieszę, że Lenka robi takie postępy ![]() Kareninko musisz koniecznie nagrać filmik jak Andree Ci zamiata pod szafką ![]() ![]() Dziołchy dostałam jednak dwa prezenty ![]() Na Dzień Matki kolczyki a na urodziny wybrałam sobie bransoletkę, miał być pierścionek, ale doszłam do wniosku że ja pierścionki lubię tylko na serdecznym palcu, a oba mam zajęte więc pewnie i tak bym nie nosiła ![]() Co do planu dnia, to u nas tak: 6.00-7.00 pobudka i cycuś 8.00/8.30- 10.00/10.30 drzemka 10.00-11.00 kaszka pszenna 13.00/13.30 obiadek ( 190 ml) 14.00 - 16.00/16.30 drzemka 16.30 deserek 19.00 kąpiel i cycuś między 22.00 a 23.00 kaszka ryżowa Tak jak Karenina, chcę się wycofywać powoli z tego dokarmiania na śpiocha, ale zajmę się tym w wakacje, bo może na początku budzić się w nocy, więc na razie nie ryzykuję ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.