Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 08:18   #4291
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Laski ja dzis bez humoru
powodu konkretnego nie ma...
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Eeee? A trzeba tak? No bez przesady....XXI wiek mamy w koncu...po buziaku w polika i do domu...

No wg mnie to jest debilne i wg moich rodzicow tez...ale wiesz tesc krol starej daty juz widze jego piepszenie
ale jestem bojowo nastawiona
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
co tu takie pustki???

wstawac spiochy leniwe!!!

ilez mozna spac.. ja prawie w ogole w nocy nie spalam bo mlody sie zucal po calym lozku (pelnia byla):/ i nie moglam przez niego oka zmruzyc .. a rano obudzil sie o 7:30 wiec jestem przerzuta przemielona i wypluta
kurcze u nas to samo, w nocy i 24 i o 4.30 byla pobudka z ogromnym płaczem
jak jest pelnia to jest zawsze problem ze spaniem...

Laski odciagnelam jeden pojemniczek mleka. Bez rewelacji bo 165 ml, ale dobre chyba i to. I w zwiazku z tym nakarmilam Polusie kaszka- zjadla 150 ml

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:19   #4292
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:

Hehehe...moj tez sie zaklinuje czasami, ale juz nauczyl sie sobie radzic w wiekszosci samemu....teraz ma tylko cale lozeczko w ochraniaczach i karuzela zostala juz zdjeta, bo przestala pelnic funkcje zamierzone przez producenta a stala sie gryzaczkiem i maly sciagal ja na siebie caly czas, obejmowal nozkami i si cieszyl...
o tak u nas karuzeli tez juz nie ma bo lobuz lapal z ania wiec balam sie zeby sobie krzywdy nie zrobil

tz pojechal dzisiaj prosto z pily nad morze.. wraca dopiero we wtorek wlbo w srode.. a ja musze isc bez niego na komunie.. wrrrrrrrr

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:22   #4293
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Zle Posilkow jest ok. 6...gdyby bylo ich 4 to maly prawdopodobnie nie wazylby 8500....

No to cos źle opisłaś Wasz plan:
7.00 mleczko i spanko dalej (w swoim lozeczku)
8.30- 9.00 pobudka
10.45 drzemka przed obiadkiem 45 min,
11.30 obiadek
miedzy 14-15 drzemka tez 45 min
15.30 deserek
miedzy 16-17 drzemka 40 min.
18.10 kapiel
18.25 kolacja
18.40-19.00 do lozeczka i spanko

Gdzie te jeszcze dwa posilki?

Co do tych dwoch koleżanek to ja unikam ludzi ktorzy mają negatywną "karmę"... szkoda zycia na takich....

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:41   #4294
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien doberek
Stary 2010-05-28, 08:44   #4295
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Oj nie nie Erle Merle
dobre!

my wczoraj byliśmy w rozjazdach i dzisiaj powtórka z rozrywki!
w sobotę chrzciny więc jest jeszcze parę rzeczy do załatwienia. Robimy imprezkę w domu i trzeba posprzątać, nagotować i takie tam...

Domi, a nie dostałaś takich próbek mleka w paczkach? Ja karmiąc cycem, dawałam małej kilka razy Nan 1 i piła bez zająknięcia.
Ja na ślubie karmiłabym sztucznym bo tak to martwiłabym się, czy jest pod ręką lodówka, czy sie nie zepsuje... stresowałby mnie to.

A moje dziecko chyba podmienili! Jest taka grzeczna, że się zaczynam zastanawiać czy to normalne a może po prostu lepiej sie już rozumiemy i nie musi tak głośno dawać znać, że jej się coś nie podoba

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:47   #4296
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnessja Pokaż wiadomość
czy są tu mamusie na wychowawczym?
Ja się wybieram od połowy czerwca na 2,5 miesiąca.

Cytat:

A tak w ogole to ciekawe co slychac u Guci, Pinky, Kolanosi..??
Ze juz nie wspomne o Katarinie, Flower, Lucky czy Sexybody...
Zaharia wpanie pewnie niedlugo na chwilke...
A Nadie widze czasami, ze nas czyta...
Do Guci mieli teście przyjechać, a poza tym pracy szuka więc pewnie nie ma czasu zajrzeć

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej laseczki!

pamiętacie mnie jeszcze????/
Hej To super że jest lepiej

Cytat:
chce byc jak najszybciej po ;( normalnie gdyby nie to ze jest wszytsko juz pozalatwiane i oplacone to bym zrezygnowala:/ nie chce mi sie paradowac w bialej sukni i myslec co chwile co sie z moim dzieckiem dzieje.......
Ślub i wesele to na pewno bardzo stresujące przeżycie, ale z drugiej strony to jeden z najpiękniejszych dni w Twoim życiu więc warto się postarać żeby było tak jak sobie wymarzysz. Masz jeszcze kilka miesięcy więc może przemyśl sobie jak to ma wyglądać i pozmieniaj tak żeby było dobrze. Może mniejsze, bardziej kameralne, albo skromniejsza suknia?

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczęta
No to trzymam kciuki za pomyślny przebieg sesji
Jaką specjalność robisz?

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
W ogole to nie wiem ile tych sloiczkow dawać.
Bobovita ma male słoiczki i dajecie cały? A babydream i hipp duze - to o pól? czy mam dawac az maly nie będze chciał?
W ogole to na wszystkich mlekach są miarki ile mleka dziennie dziecku podawać, to dlaczego nie ma ile pozostałych pokarmow? Czy mam tez polegac po prostu na malym,az on bedzie mial dość? I ile wody lub herbatki powinien wyic po takim jedzonku? Prosze o pomoc.
Ja na razie daję po małym, a duży dzielę na pół i reszta do lodówki.
Na mleku jest napisane, że dla dziecka w 6 miesiącu przewidziane są porcje mleka 4 x 180ml, ale mój je częściej 5-6 razy, ale ile z cycka leci to nie wiem

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
kurcze..jakos tak sie nastawilam na to modyfikowane ze niby latwiej komus bedzie Polusi zrobic...

a Wy jak mysliscie?
Ale to zależy też na jak długo chcesz ją odstawić. Bo rozumiem że tylko rano w sobotę ją nakarmisz, bo potem fryzjer, kosmetyczka, kościół , itd. No a po weselu, do której mniej więcej będzie? Chcesz coś wypić alkoholowego? Ile tych zapasów z odciągniętego byś musiała zrobić? Bo jedna porcja to gdzieś powiedzmy 200 ml, to teraz byś musiała cały tydzień laktatorem ściągać, a to ci napędzi produkcję na sobotę i szybciej będzie ci się mleko zbierać.
Ja bym wybrała modyfikowane
My używamy nan1, młodemu od razu podeszło więc spróbuj może mu podać, bo tak to naprawdę będzie o wiele wygodniej. Masz jeszcze tydzień czasu żeby popróbować i ewentualnie jak mu nie podejdzie to pomyślisz o ściąganiu

A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:50   #4297
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
No wg mnie to jest debilne i wg moich rodzicow tez...ale wiesz tesc krol starej daty juz widze jego piepszenie
ale jestem bojowo nastawiona

Starej daty starej daty...klekanie to wyraz szacunku i oddania sie pod czyjas opieke i na to trzeba sobie zasluzyc a nie...
Ja tam skonczylam ze sluchaniem sie mojej mamy dawno temu....o tesciach nawet nie wspomne, bo moj malz tez ma takie zdanie jak ja wiec problemow nie ma zadnych...

Cytat:
tz pojechal dzisiaj prosto z pily nad morze.. wraca dopiero we wtorek wlbo w srode.. a ja musze isc bez niego na komunie.. wrrrrrrrr
Dasz rade A w co sie ubierzesz?

Cytat:
No to cos źle opisłaś Wasz plan:
7.00 mleczko i spanko dalej (w swoim lozeczku)
8.30- 9.00 pobudka
10.45 drzemka przed obiadkiem 45 min,
11.30 obiadek
miedzy 14-15 drzemka tez 45 min
15.30 deserek
miedzy 16-17 drzemka 40 min.
18.10 kapiel
18.25 kolacja
18.40-19.00 do lozeczka i spanko

Gdzie te jeszcze dwa posilki?

Co do tych dwoch koleżanek to ja unikam ludzi ktorzy mają negatywną "karmę"... szkoda zycia na takich....

A bo ja nie wiedzialam, ze to tak dokladnie trzeba...tak bardziej na opis ilosci spanka nastawiony byl plan...oczywiscie karmimy sie na spiocha o 23 i po pobudce kolo 9 maly ciumka jeszcze mleczko, ale wlasciwie tylko troszke...

Co do kolezanek to masz racje
A te dwie to tak ogolnie bardzo mile sa i w ogole wiem, ze mnie lubia, tylko ze ja je po prostu znam takie maja po prostu charaktery...wiem czego mozna sie po nich spodziewac... Spotykamy sie dosc rzadko, ale mam ubaw a kazdym razem

Kurcze, moje dziecko bez przerwy wlazi pod szafke w salonie!! Juz nie moge, ustawiam go na srodku pokoju a on w tyl zwrot i pod szafke no...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-05-28 o 08:51
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 08:59   #4298
domi7ks
Zakorzenienie

kamila no nie az tak to nie mysle i tak nie bedzie:/ jakbym sciagala to tylko rano, to co jest na karmienie...a w zamian za to kaszka dzis ladnie ja zjadla, wiec mam zamiar zrobic 4 takie porcje (no dzis mi sie udalo 165 ml sciagnac) ale nocka byla ciezka- dwie pobudki...

no dokladnie karenina...jeszcze na lep nie upadlam, zeby przed tesciami klekac

Musze to mojej mamie powiedziec, zeby do tego nie dopuscila i pilonowala tam

Karenina a moze Andre sie przed Toba chowa

Stary 2010-05-28, 09:08   #4299
elalank
Zadomowienie

heloł

piątek weekendu początek

odkąd wróciłam do pracy, to nie nastawiamy budzika, bo wiadomo, ze nasz MAŁY BUDZIK OLKA nas obudzi, a tu dziś niespodzianka i dopiero o 7 15 mieliśmy pobudkę więc jestem wyspana, ze ho ho

Cytat:
ktoś TY?
oj Ty!

Cytat:
wyglad fajny cenowo patrzac raczej ta polka wyzej od sredniej ale nie ta gorna. cienki ladny ma wszytsko to co potrzeba telefonowi. tylko maly aparat bo 3.2 mpx gdybym potrzebowala tel do dzwonienia pisania byl by idealny
no patrz, to zaoszczędzili na mnie no ale mi nie zależy na aparacie, bo TZ specjalnie kupił nikona jak się Olka urodziła, żeby robić jej sesje I fakt to jest tel do rozmów tylko i wyłącznie. Dzięki za opinię specjalistko

Cytat:
Chce ktos zostac trendsseterka Maybelline? jak tak to pisac do mnie adres @ wysle wam zaproszenie
a co to takiego?? dają za to jakieś nagrody?

Cytat:

Eeee? A trzeba tak? No bez przesady....XXI wiek mamy w koncu...po buziaku w polika i do domu...
ja tak samo napisałam dla mnie to trochę takie nie teges, klękanie przed kimś

Cytat:
co tu takie pustki???

wstawac spiochy leniwe!!!
kto śpi, ten spi! ja ciężko pracuje
farmę już oporządziłam, teraz czas na wizaż

która z Was jest na FB i bawi się w farmę??????????/ potrzebuję sąsiadów, aby rozbudować moje poletko!!!!

Cytat:
bidulka nie wyobrażam sobie jak musi byc Ci ciężko..

Cytat:

Kurcze, moje dziecko bez przerwy wlazi pod szafke w salonie!! Juz nie moge, ustawiam go na srodku pokoju a on w tyl zwrot i pod szafke no...
hihi dobre! nagraj go, chcemy to zobaczyć

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:28   #4300
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie karenina...jeszcze na lep nie upadlam, zeby przed tesciami klekac

Cytat:
Karenina a moze Andre sie przed Toba chowa
Moze....

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
hihi dobre! nagraj go, chcemy to zobaczyć
Oj nagram nagram....okazji jest caaaale mmnostwo...

Stary 2010-05-28, 09:44   #4301
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:

Nie dość, że Ci podłogę myje to jeszcze kurze pod szafkami powyciera

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 09:49   #4302
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Ja na razie daję po małym, a duży dzielę na pół i reszta do lodówki.
Na mleku jest napisane, że dla dziecka w 6 miesiącu przewidziane są porcje mleka 4 x 180ml, ale mój je częściej 5-6 razy, ale ile z cycka leci to nie wiem

czyli mały to 125 g, a połowa dużego to polowa ze 190 g?
A dajesz po tym jeszcze mleko? Bo mój chce pic i to calkiem nieźle...

Cytat:

A bo ja nie wiedzialam, ze to tak dokladnie trzeba...tak bardziej na opis ilosci spanka nastawiony byl plan...oczywiscie karmimy sie na spiocha o 23 i po pobudce kolo 9 maly ciumka jeszcze mleczko, ale wlasciwie tylko troszke...
Tu trzeba dokladnie i jak na spowiedzi
To tez masz 6 posiłkow Ja chcę zejść do 5, co nie jest zbyt latwe, bo dokładam jeden posilek z mleka modyfikowanego, chcę rowno oprózniac piersi (naprzemiennie) no i maly je ostatni posilek ok 20...
No i posilki mialy być teraz co 4 godziny, tak?...:b enetton:

Ela, a jak Ty teraz karmisz swoją księzniczkę? Opowiadaj zaraz. Ściagasz pokarm czy już sobie poustawiałaś?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:52   #4303
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Zlote dziecko...

A ja z moja skleroza dopiero teraz zycze....

stoooooo latek
dla

Gabrysi

Piotrusia

oraz

Kinguni

Stary 2010-05-28, 09:54   #4304
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

ale Karenina bedzie miala z nim dobrze
a my sie dziwimy skad ma czas na wizaz, synek sprzata a matka na komputerze urzeduje

Stary 2010-05-28, 09:55   #4305
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Tu trzeba dokladnie i jak na spowiedzi
To tez masz 6 posiłkow Ja chcę zejść do 5, co nie jest zbyt latwe, bo dokładam jeden posilek z mleka modyfikowanego, chcę rowno oprózniac piersi (naprzemiennie) no i maly je ostatni posilek ok 20...
No i posilki mialy być teraz co 4 godziny, tak?...:b enetton:

Ela, a jak Ty teraz karmisz swoją księzniczkę? Opowiadaj zaraz. Ściagasz pokarm czy już sobie poustawiałaś?

My jemy co 4 godziny

Nie wiem, czy to mleczko po przebudzeniu moge uczciwie jako posilek zaliczyc, bo dzisiaj np. zjadl 40 ml...
Ale mysle, ze jak wyeliminuje karmienie na spiocha - w 7 miesiacu czyli tuz-tuz - to bedzie wlasnie lepiej jadl rano.
I tez zamierzam na sniadanie podawac niedlugo kaszke z owocami czy jogurcik a nie mleczko

A co do sloiczkow to moj je caly sloiczek 190

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-05-28 o 09:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 10:30   #4306
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Dasz rade A w co sie ubierzesz?

1. Nie zalamuj mnie bo ja nie mam sie w co ubrac;( wszytsko sprzed ciazy za male a teraz nic galowego nie kupywalam;( musze cos skombinowac

2. Ja chce to zobaczyccc!!!:P

Cytat:
no patrz, to zaoszczędzili na mnie no ale mi nie zależy na aparacie, bo TZ specjalnie kupił nikona jak się Olka urodziła, żeby robić jej sesje I fakt to jest tel do rozmów tylko i wyłącznie. Dzięki za opinię specjalistko

a co to takiego?? dają za to jakieś nagrody?

która z Was jest na FB i bawi się w farmę??????????/ potrzebuję sąsiadów, aby rozbudować moje poletko!!!!
ja mam dziwne zainteresowania ale to wszystko przez tzta..;p lubie komputery, laptopy telefony , auta.. i bardzo lubie sie tym interesowac

A jak ci wysle zaproszenie do bycia trendsetterka to jak zaproszisz 5 osob i bedziesz cos tam sie na forum chyba udzielala to bedziesz dostawala probki maybelline :P nie wiem dokladnie jak to jest bo dopiero sier w to wkrecilam.. ;p i potrzebuje 5 osob zeby im wyslac zaproszenie i zeby sie zarejestrowaly

mlody spi a ja posprzatalam umylam gary umylam siebie i siedze czekam az mi wlosy wyschna

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2010-05-28, 10:37   #4307
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
czyli mały to 125 g, a połowa dużego to polowa ze 190 g?
A dajesz po tym jeszcze mleko? Bo mój chce pic i to calkiem nieźle...
Jak zaczynaliśmy przygodę ze słoiczkami to mały zjadał ładnie i szybko po całym małym i jak się skończyło to był często ryk, że jeszcze chce. Teraz jak je głównie zupki i obiadki to już jest gorzej, muszę się trochę nagimnastykować, a on czasami zje pół, czasami cały, wiec średnia wychodzi ok. 100g. A nawet jak nie zje całego, bo odwraca głowę na bok, zamyka buzię jakby już nie był głodny, to jak dostaje po tym cycka to wypije sporo Musze go jeszcze rozpracować i też jakiś konkretny plan z tymi posiłkami ułożyć tak żeby karmić go piersią tylko rano i wieczorem, a nie 5 razy dziennie

Cytat:
a my sie dziwimy skad ma czas na wizaz, synek sprzata a matka na komputerze urzeduje
Stary 2010-05-28, 10:55   #4308
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Hehehe....szkoda tylko, ze zanim nie podrosnie to do szafek nie siegnie, zeby kurze poscierac...

Cytat:
1. Nie zalamuj mnie bo ja nie mam sie w co ubrac;( wszytsko sprzed ciazy za male a teraz nic galowego nie kupywalam;( musze cos skombinowac

No cos ty....na pewno cos ladnego znajdziesz....zreszta ladnemu ladnie we wszystkim a twoje fotki widzialam, wiec jestem spokojna

Stary 2010-05-28, 11:43   #4309
elalank
Zadomowienie

Cytat:
no ja już powoli kończę przygodę z karmieniem (specjalnie zaczęłam wprowadzać pokarmy wcześniej, jak wiedziałam, że do pracy wracam).
Teraz wygląda to tak, ze karmię tylko rano, żebym "pełna" do pracy nie chodziła i zbiera mi się dopiero na następny poranek

a resztę pokarmów stanowi: to modyfikowane mleczko, kaszka, deserki, a teraz obiadki moja mama Olci gotuje, bo słoiczkami zaczęła gardzić

Cytat:
A jak ci wysle zaproszenie do bycia trendsetterka to jak zaproszisz 5 osob i bedziesz cos tam sie na forum chyba udzielala to bedziesz dostawala probki maybelline :P nie wiem dokladnie jak to jest bo dopiero sier w to wkrecilam.. ;p i potrzebuje 5 osob zeby im wyslac zaproszenie i zeby sie zarejestrowaly
to możesz mi wysłać takie zaproszenie

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 11:46   #4310
domi7ks
Zakorzenienie

E to ja skoro moja Polusia tak krązy po macie i obok to poloze mate gdzies kolo biurka i tam sobie wjedzie, bo nam najwiecej syfku pod biurkiem sie zbiera

Stary 2010-05-28, 11:50   #4311
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

No cos ty....na pewno cos ladnego znajdziesz....zreszta ladnemu ladnie we wszystkim a twoje fotki widzialam, wiec jestem spokojna

Cytat:

to możesz mi wysłać takie zaproszenie
podaj mi meila na priv

Fifi

Stary 2010-05-28, 11:56   #4312
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
E to ja skoro moja Polusia tak krązy po macie i obok to poloze mate gdzies kolo biurka i tam sobie wjedzie, bo nam najwiecej syfku pod biurkiem sie zbiera

No ja to przynajmniej nieswiadomie mialam froterowanie...a nie tak bezwstydnie...

A zapomnialam mojego malza pochwalic - dostanie awans w pracy
Przejdzie na taki poziom, gdzie kazdy kontrakt i pensja bedzie negocjowany z nim indywidualnie. A w tej firmie bardzo rzadko w tak mlodym wieku przechodzi sie na taki poziom juz.
Dostanie samochod z pracy, wymieniany co 3 miesiace, mozna sobie wybierac jaki sie chce, zadne przeglady, naprawy nie musza nas obchodzic. Ale jestem dumna z mojego skarba...

Stary 2010-05-28, 12:15   #4313
zebra666
Zakorzenienie

Suonko o matko nie zazdroszcze tego karmienia... mój je może z 10 minut, rzadziej jak się bawi to 15...

Karenina gratuluję awansu i czystych podłóg pod szafkami

Mi mały spał pięknie.... kurcze może on lubi pełnie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 12:31   #4314
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina gratuluję awansu i czystych podłóg pod szafkami

Boszzzzzzzz, co za glupi artykul.... autora bym najchetniej

http://dzieci.pl/page,4,pgid,1218613...mat_ciaza.html

Stary 2010-05-28, 12:55   #4315
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
A byliśmy na szczepieniu wczoraj bylo oki Oliwia waży 6675 a długa jak nie wiem

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
mam nadzieję,że jeszcze o mnie nie zapomniałyście?

pocieszcie mnie choć odrobinę plissssss
nie zapomniały nie zapomniały Ty się nie martw kochana - jak ja czasem czytam Twoje posty to normalnie ukłon w Twoją str - ja bym chyba padła będzie dobrze
Cytat:
z tym cytowaniem jednej osoby to robie tak, ze mam jakis fragment tekstu i przed tym tekstem musze pisac [ quote] a po tekscie [/ quote]
oczywiscie wszytsko bez spacji...
czyli:
[ quote] Mamusie są fajne [ /quote]
a ja robię inaczej w sumie podobnie po kawałku który mnie interesuje wpisuje [/QUOTE] a przed następnym jeszcze raz wklejam nick i ten nr z nim np [QUOTE=simpatica;1234567] wtedy masz w cyatcie czyje to słowa
Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien doberek
Dzieńdobry dzieńdobry może coś więcej nam napiszesz?

Cytat:

Cytat:

A zapomnialam mojego malza pochwalic - dostanie awans w pracy
Przejdzie na taki poziom, gdzie kazdy kontrakt i pensja bedzie negocjowany z nim indywidualnie. A w tej firmie bardzo rzadko w tak mlodym wieku przechodzi sie na taki poziom juz.
Dostanie samochod z pracy, wymieniany co 3 miesiace, mozna sobie wybierac jaki sie chce, zadne przeglady, naprawy nie musza nas obchodzic. Ale jestem dumna z mojego skarba...
brawo brawo dla małża

Konspi ja też Stasiowi życzonka składałam jak i również Zebra
<><><>
a dzis buziaki dla Kingusi, Piotrusia oraz Gabrysi

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:

ej nie wydaje Wam sie że ta dziewczyna to jest bardzo podobna do naszej Samanthy? tak tak tej która się już sto lat nie odzywała

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:42   #4316
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:

Ja miałam CC z powodu dużego płodu i z wieloma informacjami z tego artykułu muszę się zgodzić. W Polsce przy CC nie może być ojca dziecka, po operacji przewieziono mnie na salę pooperacyjną (ale na oddziale ginekologicznym), dziecko dostałam dopiero na drugi dzień - gdybym chciała to pewnie przywieźliby mi je wcześniej, w dzień cc, ale operację miałam o 13 i nie byłam w stanie się nim zajmować. Do tego był zakaz odwiedzin i nawet tż nie mógł przyjść żeby mi pomóc, jak urodziłam w pn to syna zobaczył dopiero w środe wieczorem... Mleko pojawiło się u mnie dopiero 4 dzień po porodzie, wcześniej dostawał mieszankę.
Tak więc różnie to bywa, pewnie ile kobiet tyle opinii.
Mimo wszystko jestem zadowolona i nawet sobie chwalę cesarkę

Z jednym tylko absolutnie nie mogę się zgodzić - że niby matki po cc mają słabszą wieź z dzieckiem czy coś takiego
Stary 2010-05-28, 13:50   #4317
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Ja miałam CC z powodu ....
Z jednym tylko absolutnie nie mogę się zgodzić - że niby matki po cc mają słabszą wieź z dzieckiem czy coś takiego
Ja tez nie zgadzam sie z opinią, ze po cc jest mniejsza więź z dzieckiem - bzdura
ja po jednej cc i drugiej miałam dzieci przy sobie po kilku godzinach - 4 chyba i nie było problemu
choc wolałabym rodzic naturalnie to nie zawsze natura pozwala wiec zostaje cc - bezpieczniej dla dziecka i matki
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:56   #4318
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam CC z powodu dużego płodu i z wieloma informacjami z tego artykułu muszę się zgodzić. W Polsce przy CC nie może być ojca dziecka, po operacji przewieziono mnie na salę pooperacyjną (ale na oddziale ginekologicznym), dziecko dostałam dopiero na drugi dzień - gdybym chciała to pewnie przywieźliby mi je wcześniej, w dzień cc, ale operację miałam o 13 i nie byłam w stanie się nim zajmować. Do tego był zakaz odwiedzin i nawet tż nie mógł przyjść żeby mi pomóc, jak urodziłam w pn to syna zobaczył dopiero w środe wieczorem... Mleko pojawiło się u mnie dopiero 4 dzień po porodzie, wcześniej dostawał mieszankę.
Tak więc różnie to bywa, pewnie ile kobiet tyle opinii.
Mimo wszystko jestem zadowolona i nawet sobie chwalę cesarkę

Ja tam nie zgadzam sie z niczym prawie, co tam pisza, ale moze mialam szczescie, bo i tz byl przy porodzie i przecial pepowinke, i dostalam od razu malego i swietnie sie czulam a maly byl dokarmiony tylko raz 30 ml dostal...
A o tej slabszej wiezi to w ogole bzdura nie z tej ziemi...

Moje dziecko chce mnie dzisiaj wykonczyc....taaaaaki maruda, ze hej...

Stary 2010-05-28, 14:41   #4319
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:

Ja tam nie zgadzam sie z niczym prawie, co tam pisza, ale moze mialam szczescie, bo i tz byl przy porodzie i przecial pepowinke, i dostalam od razu malego i swietnie sie czulam a maly byl dokarmiony tylko raz 30 ml dostal...
A o tej slabszej wiezi to w ogole bzdura nie z tej ziemi...
Pamiętam jak wklejałaś zdjęcie waszej "sali", bo to raczej wyglądało jak pokój i to w hotelu pięciogwiazdkowym naprawdę miałaś super!
U mnie 2 łazienki na cały oddział położniczy ale najważniejsze, że miałam dobrą opiekę i cc bez komplikacji. Pielęgniarka na sali operacyjnej nawet mi łezkę otarła, bo strasznie się bałam.

Nieważne jaką drogą dzieci przyjdą na świat, ważne żeby były całe i zdrowe a mama bezpieczna przy porodzie

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Mój mały też ma dzień marudy. Padł po półgodzinnych wrzaskach... Ja też idę się położyć bo mi głowa pęka...
Stary 2010-05-28, 15:14   #4320
brombusia
Zakorzenienie

Heloł piątkowy
Ale jestem wykończona dzisiaj, ciągle ktoś coś ode mnie chce, a to sprawdzian zaliczyć a to referat mi wręczyć, jestem zarzucona zeszytami
Ale w sumie koniec maja, więc normalka

Wieczorem wybieram się na parapetówkę do koleżanki, sama, TŻ zostaje z Małym, ciekawa jestem czy da radę

Kolanosiu bardzo się cieszę, że Lenka robi takie postępy

Kareninko musisz koniecznie nagrać filmik jak Andree Ci zamiata pod szafką I gratuluję awansu mężowego

Dziołchy dostałam jednak dwa prezenty
Na Dzień Matki kolczyki a na urodziny wybrałam sobie bransoletkę, miał być pierścionek, ale doszłam do wniosku że ja pierścionki lubię tylko na serdecznym palcu, a oba mam zajęte więc pewnie i tak bym nie nosiła

Co do planu dnia, to u nas tak:
6.00-7.00 pobudka i cycuś
8.00/8.30- 10.00/10.30 drzemka
10.00-11.00 kaszka pszenna
13.00/13.30 obiadek ( 190 ml)
14.00 - 16.00/16.30 drzemka
16.30 deserek
19.00 kąpiel i cycuś
między 22.00 a 23.00 kaszka ryżowa

Tak jak Karenina, chcę się wycofywać powoli z tego dokarmiania na śpiocha, ale zajmę się tym w wakacje, bo może na początku budzić się w nocy, więc na razie nie ryzykuję

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości