|
|
#1471 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
fallen apple, dobrze, że nie kupiłaś tych 60-tek. Przy twoich wymiarach pewnie by wystarczyła ścisła 70-tka
Ja sama zawsze trafiałam na kompetentne ekspedientki, napisz może, co to był za sklep. Poza tym na mały biust panache i freya to tak średnio Są lepsze marki-Discover Mademoiselle, Pour moi?, są też dostępne w polskich sklepach internetowych. No i effuniak.Swoją drogą ja już chcę halfa, a tu ciągle trzeba czekać Ewa pisała na lobby, że ma jakieś problemy produkcyjne ehhh... Z tego wszystkiego jestem bliska kupna tego zielonego groszka albo lawendy, mimo że pasteli nie lubię, to jakoś tak mi się spodobały. W ogóle to jestem z mojego effuniaka zadowolona bardzo, mam go już pół roku i wygląda jak nowy Czyli z jakością nie jest źle.Ale wszystko i tak ostatnio przepuszczam na perfumy (siarko
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
a jak pierzecie Effuniaki? ręcznie, w pralce? wiem, że zalecane jest ręcznie ale powoli mnie to męczy i zastanawiam się czy po praniu w pralce bardzo się niszczą; oczywiście mówię o minimalnych obrotach, niskiej temperaturze i delikatnym programie prania
|
#1473 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pamiętaj tylko o poprawnym założeniu stanika, nie wystarczy go nałożyć na biust, trzeba w nim też biust ułożyć. W pierwszym poście jest link do instrukcji zakładania.Cytat:
![]() Przynajmniej mierząc te 60D/60DD będzie teraz łatwiej trafić w odpowiednią miskę. Ja bym spróbowała z 65C, ale ze standardowym, elastycznym obwodem. Ja piorę tylko w rękach. Też mi się nie chce, ale ja codziennie musze mieć świeży stanik, więc często muszę prać. No, a nie mam takiej potrzeby, żeby prawie codziennie włączać pralkę. A i przez prawie całe studia mieszkałam na stancji gdzie nie było pralki, więc do prania ręcznego jestem przyzwyczajona. Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-05-28 o 11:21 |
|||
|
|
|
#1474 |
|
Winter is coming
|
Ja ręcznie, wszystkie staniki piorę ręcznie (tylko shock absorbera czasem wrzucę do pralki).
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Velika i Tikida bardzo dziękuję Wam za odpowiedź i rady.
![]() Nie wiedziałam, że pewne firmy lepiej leżą na mniejszych biustach. Spróbuję takich rozmiarów jak mi radzicie. W razie wątpliowści będę się jeszcze dopytywać.
|
#1478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65c Cytat:
Cytat:
65C/30C, 65D/30D, 70B/32B.
|
|||
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za podanie okolicznych rozmiarów - będzie mi łatwiej.
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawdź sama w którym rozmiarze będzie Ci wygodniej. i pamiętaj o prawidłowym zakładaniu Jak założyć stanik? najlepiej w pochyleniu. Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-05-28 o 13:30 |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
czyli ten kalulator to lipa??
|
#1482 |
|
Rozeznanie
|
Kalkulator to NIE lipa, tylko został stworzony z myślą o DUŻYCH biustach, które nieraz potrzebują większego zaniżenia niż te mniejsze.
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie pomoze ktoras?
![]() w zwisie 89 normalnie 84 obwod pod 70
|
#1484 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ona ma jedno cięcie pionowe?
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piorę ręcznie, zresztą jak wszystkie staniki. Mój effuniak jeszcze z tych sprzedawanych na blogu,dużo osób pisało że się mechaciły, kulkowały itp. a mój po roku b.częstego użytkowania, prania w pralce wygląda bardzo dobrze. Dodam jeszcze, że piorę w 40stopniach na programie "codziennie", więc bez żadnych specjalnych ustawień.
|
|
|
|
#1486 |
|
BAN stały
|
zawsze mialam problem z zakupem stanika
ost kupilam 75 h wiedzialam ze cos jest nie tak ze stanikiem ale machnelam reka. na bazarze babka by mni doradzila 90 d lol. udalam sie dzisiaj z ciekawosci do sklepu z niestandardowa bielizna (adam i ewa). poprosilam o 70 i lub j. pani mnie zmierzyla wzrokiem, wziela centymentr i powiedziala ze 70 to ok. dala 1 biustonosz na sprawdzenie, po czym przyszla z obwodem 65 i miseczka I powiedziala ze idealnie lezy. zapielam sie na luzniejsza haftke , nie cisnie ![]() tylko dla mnie sie ten biust dziwnie uklada(mam wrazenie ze mam takie stozki) ale przeboleje jakos ![]() i nie dalam duzo bo 85 zl (z 95, chwilowa promocja), z czego sie bardzo ciesze Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2010-05-28 o 21:15 |
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny
Tak sobie pomyslałam, że może mi doardziłybyście jaki rozmiar powinnam nosić? Byłabym wdzięczna.... Piersi po karmieniu zmieniły mi się o 180 stopniPod biustem mam ciasno 69 w biuście luźno 82 (mierzone bez stanika) z kalkulatorów wynika, że 60 D-E ale wydaje mi się , że 60 to z a ciasno i przetnie mnie w połowie co o tym myślicie? Wogóle polecacie jakieś konkretne staniki dla kobiet z piersiami, które już nie mają nic w spólnego z jędrnością? Z góry dziękuję
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-05-28 o 22:32 |
|
|
|
#1489 |
|
Winter is coming
|
Słusznie ci się wydaje. Powinnaś chyba spróbować 65 C, ale niech ci ekspertki z dolnych rejonów tabeli doradzą
Taki rozmiar dostaniesz w wielu sklepach, także typu Atlantic i Esotiq
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie nosiłam sobie 75 C ale może jak nieco zmniejsze obwód pod biustem będzie lepiej... Wcześniej nie miałam problemu, bo miałam ładne piersi i właściwie co bym nie kupiła dobrze wygladały i nie przywiązywałam do tego wagi... ale teraz |
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1492 |
|
Winter is coming
|
zebra666, jak nosiłas 75C, to 65C będzie za małe. Chyba niezbędna będzie wizyta w sklepie stacjonarnym
I polecam ci jeszcze ten artykuł:http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html I generalnie całą stanikomanię, żebyś nie kupiła stanika ze zbyt małą miseczką. Musisz nauczyć się prawidłowo go zakładać. W dobrym staniku biust z uplywem czasu zyska na jedrnosci. Zmierz sie jeszcze w tzw. zwisie
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola piękne te staniki
![]() Velika w zwisie to jak się pochylam? czy jak one teraz dla mnie zawsze są w "zwisie". A artykuł bardzo przydatny |
|
|
|
#1494 |
|
Rozeznanie
|
Mariola13 akurat te staniki, które wkleiłaś nie będą się nadawały dla mało jędrnego biustu: z plungy będzie on wypadał środkiem, a w half-cupach może on wyglądać "budyniowato"
Dla mało jędrnych piersi dobre są wszelakie balkonetki i full-cupy, jak po pewnym czasie biust się trochę naprawi, inne fasony też będą lepiej leżeć.
"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy." Edytowane przez greenaurie Czas edycji: 2010-05-29 o 14:37 |
|
|
|
#1495 |
|
Winter is coming
|
Zacznij może od 65D, ale być może będziesz potrzebować większej miski
I też przychylam się raczej do balkoników, chociaż na małym biuście leżą różnie i ciężko jest trafić w odpowiedni. I na początek kup bardziej zabudowany stanik, z wyższymi boczkami, coby pozgarniać to i owo do miski Tak, zwis to mierzenie się w pozycji pochylonej![]() Aha, i pomyl rozmiarów! 65D ma miski innej wielkości niż np. 70D. Nie bój się też mierzyć większych misek w tym obwodzie, być może lepsze okaże się 65DD. (Ale ja słabo znam te rejony tabeli
|
#1496 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ja to też się zastosuję do tych wskazówek...marzy mi się balkonik od jakiegoś czasu, ale nie mogę utrafić takiego, który by mi przypasował w 100% a wymiary mam prawie identyczne
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc dla małego biustu :P
Wymiar pod biustem to: 71 Wymiar w biuście to: 80 Da się coś z tym zrobić? Mam taką nadzieję...
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
słońca, potrzebuję szybkiej odpowiedzi: DD to to samo co E ? tylko jedno brytyjskie a drugie polskie (lub na odwrót
)?
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
DD brytyjskie równa się E polskiemu... ja tak mam
|
|
#1500 |
|
Konto usunięte
|
z tego co ja się orientuję, to angielskie DD to jest to samo co polskie E. Ale już angielskie DD i E to 2 różne miski. Mam nadzieję, że nic nie pomylyłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Ja sama zawsze trafiałam na kompetentne ekspedientki, napisz może, co to był za sklep. Poza tym na mały biust panache i freya to tak średnio
Są lepsze marki-Discover Mademoiselle, Pour moi?, są też dostępne w polskich sklepach internetowych. No i effuniak.
Ewa pisała na lobby, że ma jakieś problemy produkcyjne ehhh... Z tego wszystkiego jestem bliska kupna tego zielonego groszka albo lawendy, mimo że pasteli nie lubię, to jakoś tak mi się spodobały. W ogóle to jestem z mojego effuniaka zadowolona bardzo, mam go już pół roku i wygląda jak nowy

?? mi wyszedl taki rozmiar w wyliczeniach, a obecnie kupowalam zawszemiseczke B/C 75 i byly na mnie akurat, nie mam az tak malych piersi.....

Jestem wściekła, bo w przymierzalnie tego za dobrze nie widać, ale ten mój 70FF na moje wymiary 76pod/94 w biuście, jest po prostu za duży 
Pani zresztą miłośniczka bielizny - umie dobrać biustonosz na konkretny biust, bo niestety niektóre biustonosze, choć ładne, to ładnie prezentują się na obfitych, pełnych biustach itd.
Kurczę był drogi i nie wiem co zrobić