|
|
#1441 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Witam, również proszę o pomoc w doborze stanika.
Pod biustem na wydechu mam 71 cm, natomiast w biuście mam na lekkim wdechu 80-81 cm. Mam stanik 65 A ale czuje taką jakąś ciasnotę i jakby miseczki były za blisko siebie osadzone. Inny mam 70 AA ale to z KEYa i też jakby miseczki za blisko osadzone (?), ale już mniej ciasny od 65 A. To pomożecie? Pozdrawiam. |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aniolusiek_, jak słyszę o górce rozmiarowej to zawsze dziewczyny mówią, że mają ją przed okresem. U mnie górka przypada mniej więcej od 4go do 8go dnia cyklu. |
|
|
|
|
#1444 |
|
BAN stały
|
dziewczyny, czy na 67 pod bardzo scisło,a 83 w 65D z panache będzie za duzy
( ?
|
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
Może być dobry. A ile masz w biuście w pochyleniu?
|
|
|
|
#1446 |
|
BAN stały
|
no w pochyleniu własnie mam 83
![]() kurde bo nie mam możliwosci wymany
|
|
|
|
#1447 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeraża mnie ta miseczka D. Aż mi głupio o taką w sklepie zapytać. (Albo najwyżej nie zapytam, tylko sama poszukam. )
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie baby raz w sklepie prawie wyśmiały, jak zapytałam o 65G. Zrobiły wielkie oczy i powiedziały, że one mi pokażą, jak wygląda miseczka D (w domyśle, gdzie na to twoje coś miseczka G, jeśli D jest takie ogromne?!!) Nie miałam za bardzo czasu i nie chciało mi się z nimi dyskutować, po prostu wyszłam z tego sklepu. W dobrym sklepie (informację o takich znajdziesz w pierwszym poście) na pewno Cię nikt nie wyśmieje... |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja juz nie chodze do sklepow z bielizna - ostatni zakup tam to byl stanik za 59 zŁ (firmowy) w 75 D - rozlazŁ sie po 2 miesiącach
ostatnio nabylam 2 gossardy w rozmiarze 32 FF - jeden w cenie 60 zŁ w brastop drugi 30 zŁ - okazja na allegro , w końcu czuje ze mam dobre staniki
|
#1451 | ||
|
Rozeznanie
|
A w wyproście też masz 83cm czy mniej? Jak już zamówiłaś, to nie ma co gdybać, tylko trzeba zmierzyć
Jest spora szansa, że będzie dobry.Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
szersze fiszbiny będziesz mieć w większym rozmiarze. 65D ma mniej więcej taką samą miseczkę jak 75A, więc to jest na prawdę malutki rozmiar. |
||
|
|
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co powiecie o stanikach Mileny? Upatrzyłam sobie takie
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373 http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=408 http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=427 I teraz zgłupiałam, czytałam opinie dziewczyn i one podobno ścisłe są bardzo. Na moje wymiary 68/82 jaki rozmiar próbować? Pomocy
|
|
|
|
#1454 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tu jest link do tabeli rozmiarów z Keya. Ja mam pod biustem 71, a w biuście około 80-81 no czyli 70 AA, a może 65 BB? Tikida, sorry że podważam twoje zdanie ;p ale na prawdę wydaję mi się że 65 C miseczki będa za duże. Bo jak patrzę na niektóre z allegro to wydają mi się za duże, mam prośbę, czy mógłby mi któś przesłać zdj., lub jakiś link ze stanikiem 65 C? Ooo... tu mam 65 B: http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../68/1039836898 Wydaję mi się że miseczki będą za duże, na prawdę nie wiem co robić ;/. A ten stanik 32/70 to kiedy go założe to jakby te miseczki są za blisko siebie i nie otaczają piersi, a w miejscu gdzie powinien być "środek" piersi, miseczki sa puste i ułożone bliżej mostka i ten "czubek" miseczki jest pusty i dletego odstaje i śmiesznie wygląda.. (Nie wiem czy rozumiecie, o co mi chodzi). Tak właściwie to mam zapytanie, jaka jest miseczka (litera) w rozmiarze 32/70? A te ślady na piersiach mam po 65 A i mysłałam, że to wszystko przez obwód pod bo jest za ciasny i razem z miseczkami uciska... Aaa.. i jeszcze jedno miseczki po założeniu tego 65 A tak jakby rozciągają się na szerokość (są bez fiszbin).. ;[ Edytowane przez julita15515 Czas edycji: 2010-05-27 o 15:16 |
|
|
|
|
#1455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać wiele jeszcze nie wiem o tym mieście. A mogłabyś mi napisać, w jakim przedziale cenowym znajdę tam biustonosze? Żebym mogła się nastawić na jakąś kwotę. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() znalazłam was przez przypadek i chciałam prosic o pomoc ![]() mam duży biust i chciałabym w końcu kupić stanik w którym piersi nie beda mi wyskakiwac ![]() 5 meisiecy temu urodziłam dziecko. mój obwód to 85cm pod biustem i 114 mierząc luzno w biuście. mam piersi wydaje mi się szeroko rozstawione i zawsze miałam problem żeby je "zebrać" do środka.... pozatym lewa wydaje mi się ze 2 rozm mniejsza niż prawa i często mam tak że prawa jest dobra miseczka a lewa odstaje i wisi... pomóżcie co???
|
|
|
|
#1457 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jest taka sprawa. W jednym z krakowskich lumpexów udało mi się dorwać biustonosz za niebagatelną sumę 4 złotych
Tym bardziej cieszy że w stanie rzekłabym idealnym. Problem w tym że ktoś się zagalopował z nożyczkami i urżnął (dosłownie) koronkę, która powinna znajdować się przy obwodzie Z tym problemem sobie poradziłam, ciachnęłam przy samiutkim brzegu, wyrównałam, nic nie widać...ewentualnie jak się zaczną snuć niteczki, to po prostu wypruję i po kłopocie. Niestety komuś również bardzo przeszkadzała metka...i teraz zżera mnie ciekawość co to za stanik, bo na bank widziałam już gdzieś ten model Jest idealnie w moim rozmiarze (noszę brytyjskie 65G), jestem prawie pewna że to Freya. Raz ze względu na freyowe ramiączka, dwa...no to jest po prostu taki specyficzny freyowy krój, żadne inne staniki tak na mnie nie leżą![]() Gdybyś cie mi mogły pomóc w identyfikacji byłabym wdzięczna Dwie fotki: http://img37.imageshack.us/i/dsc02575t.jpg/ http://img715.imageshack.us/i/dsc02574x.jpg/ |
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? mi wyszedl taki rozmiar w wyliczeniach, a obecnie kupowalam zawszemiseczke B/C 75 i byly na mnie akurat, nie mam az tak malych piersi.....
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kaboodle.com/reviews/frey...re-balcony-bra taka okazja, trzeba pogratulować
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2010-05-27 o 18:20 |
|
|
|
|
#1461 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no to mam antosie za 4 zeta Dawno, to znaczy od "stanikowego uświadomienia" jakieś dwa lata temu nie kupiłam stanika poniżej 100 zł hehe...a tu taka niespodzianka...dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1463 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
oszczędzam ubierając się w lumpkach...ale jakoś nie przyszło mi nigdy do głowy szukać tam staników...
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
] mam 105cm. Na tydzień przed okresem mam twarde piersi i powiększają się. Jak zacznie się okres - od razu są normalne.
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak chciałabym kupić jeszcze jakiegoś Effuniaka w czerwcu i fajnie jakiegoś by znaleźć na all bo tam chodzą po 40-50zł
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
![]() Chciałam się ostanikować, ale ciężko mi to idzie. Liczę, że mi coś podpowiecie. Zmierzyłam się i moje wymiary to: - w biuście 84 cm (po odjęciu brodawek) - pod bardzo ciasno 74 cm. Kalkulator wyliczył mi rozmiar 30D. Dodam, że jestem szczupła - ważę 49-50 kg. Żeby sprawdzić jak to się ma w praktyce poszłam do sklepu. Tam mnie pani zmierzyła i pod wyszło jej 69 i 79-81 w biuście, oraz rozmiar 28D/DD. Mierzyłam wszystkie miękkie staniki (5 sztuk) freyi i panache. Po nałożeniu, pod pachami i na plecach robiły się duże buły. Ciało wylewało się poza materiał. Pani twierdziła, że obwód jest na pewno dobry i za 3 dni się rozciągnie i dopasuje. Nie dała mi nawet do zmierzenia 30. Ja z kolei czułam dyskomfort, o czym oczywiście informowałam. Jeżeli chodzi o miski... Niektóre spłaszczały i robiły się bułki. Inne odstawały np. przy nachyleniu się. Do tego wszystkie się marszczyły. Przyznam, że się podłamałam. Chciałam mieć wreszcie dopasowany stanik. W moich dotychczasowcyh 70A - mam bułki, a 70B odstaje. Liczę na Wasze rady.
|
#1467 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak na sam stanik nie patrz, bo w źle dobranym staniku trudno ocenić potencjał swojego biustu. Na balkonetce znajduje się katalog staników i możesz obejrzeć jak wyglądają staniki 65B na innych dziewczynach, tutaj link. W rozmiarze 32/70 miseczka będzie pewnie wielkością zbliżona do 70A, 34/75 to 75B, 36/80 to 80C, z tym, że często tego typu staniki nie trzymają żadnej rozmiarówki ![]() Cytat:
Cytat:
cm, to trzeba będzie zwiększyć miseczkę.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam, że tak się wypytuję, ale jeśli mam kupić stanik za ponad 100 zł, to pewnie będę na niego musiała z miesiąc zbierać.
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

( ?

Przeraża mnie ta miseczka D. Aż mi głupio o taką w sklepie zapytać.
(Albo najwyżej nie zapytam, tylko sama poszukam.
Jest spora szansa, że będzie dobry.

Widać wiele jeszcze nie wiem o tym mieście. 

Jest idealnie w moim rozmiarze (noszę brytyjskie 65G), jestem prawie pewna że to Freya. Raz ze względu na freyowe ramiączka, dwa...no to jest po prostu taki specyficzny freyowy krój, żadne inne staniki tak na mnie nie leżą
?? mi wyszedl taki rozmiar w wyliczeniach, a obecnie kupowalam zawszemiseczke B/C 75 i byly na mnie akurat, nie mam az tak malych piersi.....