Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 09:44   #2581
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Dzień dobry

Noc miałam przesra... Zasnęłam dopiero po 3. Co godzinę budziłam się na siusiu. O 6 rano złapal mnie taki skurcz w prawą nogę, że aż zaczęłam płakać, nic nie pomagało a trzymał koło 10 min i do tej pory noga boli

Dziś mam gości wieczorem. Robię jakieś przekąski a na ciepło 2 pozycje makaronów: spaghetti a'la ragu i penne con panna e funghi.
Zaraz idę na zakupki.

Na szczęście TŻ wczoraj odkurzył, starł kurze i nabłyszczył panele. Ja tylko ogarnę ogólnie i płytki umyję.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ola_k11 na którą pościel się wkońcu zdecydowałaś ?

Tą z haftami "miś na hamaku w błękicie"
http://www.allegro.pl/item1054460177...z_haftami.html
I tą "serduszka ecrui" z prześcieradłem ecrui
http://www.allegro.pl/item1049418462...cja_serca.html
Oprócz tego dokupiłam sobie jedno biale prześcieradło, rożek w kolorze "pastelowe paski"
http://www.allegro.pl/item1054464332...60_wzorow.html
i jeszcze przybornik na zabawki w kolorze ecrui, bo taki kolor będzie mi pasował do wszystkich kolorów pościeli
http://www.allegro.pl/item1049415496...wki_serca.html
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:45   #2582
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

cześć dziewczyny
abeta gdzie ta fotka
misiulka super ze wszystko ok
kolandra super ze wsio ok
basienkaw nikt tu o Tobie nie zapomniał
lazurowa co się pokomplikowalo ?
jusdan uwazaj na siebie
anoxa kuruj sie, co do cisnienia to ja ostatnio mialam 120/70 i jak dla mnie to mega niskie hehe bo srednio bylo 140/80
wiolek kuruj sie
alguien juz sie zastanawialam gdzie jestes ..teraz bedziemy wypatrywac cie codziennie he he
kasienka wazne ze zdiagnozowali i bedziesz pod opieka
madziorek super niespodzianki, rzeczy i lisek
ania super wiesci

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jej a za co basia zbanowana bo nie w temacie jestem??
pisałam jakiś czas temu wytłuszczonym drukiem bo wysłała mi smsa (chodzilo o linka do all w podpisie)

co do tych skarpetek w rossmannie to chyba kupie siostrzencowi i bratankowi TZ na dzien dziecka (jeden ma teraz dwa miesiace drugi cztery )

Dzis po raz pierwszy czuje noge pod zebrami ale bol ....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-28 o 09:47
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:46   #2583
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Co do karmienia piersią i diety z tym związanej to ja jestem zdania że lepiej z pokarmem przyzwyczajać dziecko do różnych potraw bo potem bedzie jaieś "francuski podniebienie"
Nic zmykam troszkę w domu ogarnąć bo jeszcze w piżamie biegam a tu trzeba się pomału za obiad brać
Trzymaj cie się mamusie i do następnego

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:49   #2584
papeteria
Zakorzenienie

ola noge jeszcze z dwa dni mozesz czuc bo zakwasy ...a napielas stope do gory w nocy..wtedy skurcz puszcza......czesto tak mialam ale przed ciaza

Stary 2010-05-28, 10:00   #2585
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

ja od rana sie wkurzylam przyszla przesylka z apteki gdzie zamawialam mustele przeciw rozstepa i witaminki tylko ze zamiast musteli przeciw rozstepa dostala z musteli poporodowy regeneracyjny zel do ciala i jestem wsciekla bo juz tydzien czekalam na ta przesylke ciekawe ile dalej bede czekala i nawet sie nie moge do nich dodzwonic bo caly czas zajete
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:00   #2586
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Dzis po raz pierwszy czuje noge pod zebrami ale bol ....
wspolczuje. moze cie pocieszy ze idzie sie przyzwyczaic. ja mam noge pod zebrem praktycznie bez przerwy od paru tygodni
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:09   #2587
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

to ja prze dwyjsciem...trosze kupilam sobie ciuszkow
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 10:45   #2588
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Właśnie rzecz w tym, że Lazurka chyba nie chce mieć z nim nic wspólnego...
dlatego sie pytam to oczywiscie jej sprawa ale ja bym jednak podala go o alimenty dlaczego on ma sie wymigac a jesli ona nie pracuje to kazdy grosz jej sie przyda

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Hej
Ciesze sie, ze wizyty dzisiaj udane, a sporo dziewczyn je mialo

wiolek zdrowka zycze
jusdan na pewno Ci smutno, ze M nie ma, ale jak tesciowa dotrzymuje Ci towarzystwa, to moze nie jest najgorzej...no i zawsze masz Martynke
anoxa ja tez zauwazylam, ze mniej teraz pisza w necie nawet o powodzi, to moje jedyne zrodlo informacji z pl, bo nie mam polskich kanalow. Dziwne to troche...
bassienka mam nadzieje, ze Twoj ban minie jak najszybciej, jak wrocisz z wizyty za tydzien, to daj znac, jak tam
Misiulka ciesze sie, ze wszystko dobrze
mi to juz slow brakuje zla jestem i tyle bo niczego sie dowiedziec nie mozna a tak swoja droga dob rze ze sie odezwalas bo kladlam sie spac i myslalm o tobie ze cos sie dzisiaj nie odzywalas i czy wszystko ok u was

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Napiszę WYPRAWKĘ DLA NOWORODKA do szpitala (wg listy jaką dostałam u siebie w szpitalu) - może się jeszcze komuś przyda
u mnie w szpitalu tylko pieluszki i mokre chusteczki trzeba miec reszte oni daja a i ubranka na wyjscie ze szpitala

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tak sie wlasnie zastanawiam jak ja przezyje ta diete matki karmiacej. ja nienawidze gotowanego miesa wszystko jem smazone albo pieczone. co ja bede jadla?
hehe to jak moj maz on nawet kielbasy nie zje gotowanej musi miec smazona

Cytat:
damianjuz po wizycie. wszystko jest ok no i najwazniejsze ze noga sie zrasta!!! ale sie ciesze. wreszcie po 6 latach widac koniec jego meczarni jedzie jeszcze tylko na kawe do siostry i wraca do domu
super ze wszystko dobrze i ze to koniec operacji

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
najlepiej ciemne pieczywo, pelno ziarniste - ja takie tylko jem
ja tez lubie ciemne pieczywo ale niestety w ciazy mam po nim mega zgage

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
No i reszta zdjęć
i dodatkowo mój lisek na akademii z okazji Dnia Matki w szkole
sliczne ciuszki a synek super wygladal na tym przedstawieniu juz sama nie moge sie doczekac az bede chodzila do mojego maluszka na akademie ech... az sie lezka w oku kreci

fajnie macie z tymi ubrankami ja w sumie wszystko kupowalam sama dostalam od siostry dwa kocyki wypelnienie do lozeczka i posciel jeden dresik nowy na 80 jakies body jedne polspiochy i czapeczke a reszte sami kupowalismy a naprawde duzo mozna zaoszczedzic gdy bysmy mieli dziewuszke to bym wiecej dostala a ze chlopiec to w rozowe go ubierala nie bede

dodzwonilam sie do tej apteki co zamawialam mustele i bardzo przepraszala babka mowila ze juz zaraz pakuje odpowiedni krem i dzisiaj go jeszcze wysyla i prosila zebym ja zapakowala to co dostalam spowrotem tak samo i najdalej w poniedzialek bedzie u mnie kurier z nowa przesylka i zabierze ta stara ciesze sie ze tak to zalatwili bo bym sie wsciekla gdy bym najpierw to ja im musiala odeslac a dopiero pozniej oni by mi wlasciwy krem wyslali

i wkurzylam sie bo bylam rano na spacerze z psiakiem i chcialam koteczkowi dac jesc a ktos mi sprzatnal miski z podworka nie rozumiem jakim prawem ktos wszedl na moje podworko! fakt ze jest jeszcze nie ogrodzone ale to nie zminia faktu ze to jest nasze podworko a nie publiczne tak samo jak to byly moje miseczki dla kota! ech nerwowy dzien od samego rana sie zaczal
Stary 2010-05-28, 10:54   #2589
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
super ze wszystko dobrze i ze to koniec operacji
no jeszcze nie koniec bo jak noga sie zrosnie to beda musieli mu wyciagnac zespolenie no ale jest wreszcie szansa ze czeka go juz tylko jedna operacja

fajnie ze tak to zalatwila ta apteka

a z miskami to faktycznie. moze komus sie spodobaly... albo ktos wzial kicia z miskami w komplecie

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

a my zaczelismy 35 tydzien
Stary 2010-05-28, 11:02   #2590
anoxa
Zakorzenienie

no wlasnie problem w tym ze kotek zostal a misek nie ma co najmniej to dziwne bo rano tez poszlam dalam mu jesc i nalozylam mu na pokrywke od pojemnika plastikowego na zywnosc teraz wyszlam zobaczyc i tez go nie ma sama juz nie wiem moze to ten kot gdzies wynosi

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

jejku aniaa juz 35? jak to powaznie brzmi my zaczynamy w poniedzialek

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

anuszka a jak piesek sie miewa?
Stary 2010-05-28, 11:03   #2591
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

wiecie co myślałam że to już koniec niespodzianek,a tu przed chwilą listonosz mi paczkę przyniusł i otwieram a tam w środku KREM PODWÓJNIE DZIAŁAJĄCY PRZECIW ROZSTĘPOM MUSTELA 150ml. Kiedyś na jakieś stronie wypełniłam ankietę i nawet nie wiedziałam że coś tam można wylosować ,aż tu dzisiaj taka niespodzianka normalnie mam farta. Jeszcze mama mi dzwoniła że podała przez takiego znajomego kase dla nas i ma mi ją dzisiaj przywieżć (już z nim gadałam) 1000 euro na opał na zimę żebyśmy już nie musieli się martwić.Kochana jest ,tak się o nas troszczy chociaż już razem nie mieszkamy a ona tak daleko (w Holandii).

Stary 2010-05-28, 11:06   #2592
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie problem w tym ze kotek zostal a misek nie ma co najmniej to dziwne bo rano tez poszlam dalam mu jesc i nalozylam mu na pokrywke od pojemnika plastikowego na zywnosc teraz wyszlam zobaczyc i tez go nie ma sama juz nie wiem moze to ten kot gdzies wynosi
albo moze jakis psiak sie tam zakrecil i sobie zabral no dziwne

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
wiecie co myślałam że to już koniec niespodzianek,a tu przed chwilą listonosz mi paczkę przyniusł i otwieram a tam w środku KREM PODWÓJNIE DZIAŁAJĄCY PRZECIW ROZSTĘPOM MUSTELA 150ml. Kiedyś na jakieś stronie wypełniłam ankietę i nawet nie wiedziałam że coś tam można wylosować ,aż tu dzisiaj taka niespodzianka normalnie mam farta. Jeszcze mama mi dzwoniła że podała przez takiego znajomego kase dla nas i ma mi ją dzisiaj przywieżć (już z nim gadałam) 1000 euro na opał na zimę żebyśmy już nie musieli się martwić.Kochana jest ,tak się o nas troszczy chociaż już razem nie mieszkamy a ona tak daleko (w Holandii).
noo to ja tez tak chce super oby wiecej takich milych niespodzianek
Stary 2010-05-28, 11:13   #2593
anoxa
Zakorzenienie

madziorek naprawde masz dobrze

u nas jakos pochmurnie i spanie mnie bierze
Stary 2010-05-28, 11:14   #2594
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cytat:

sliczne ciuszki a synek super wygladal na tym przedstawieniu juz sama nie moge sie doczekac az bede chodzila do mojego maluszka na akademie ech... az sie lezka w oku kreci
ani się nie obejrzysz ja ci twoja pociecha urośnie.Ja jeszcze niedawno przeżywałam jego pierwszy dzień w przedszkolu. Gdybyści widziały zapisałam go na 5 godzin i jak pierwszy dzień go zaprowadziłam to cały czas przy telefonie siedziałam i czekałam kiedy zadzwonią że mam przyjść po niego bo płacze za mamą,a tu nic.Po tych 5 godzinach biegiem po dziecko,bo pewnie stęsknione za mamusią, a on mi w ryk bo do domu nie pójdzie, no i tak cały pierwszy miesiąc wracał z płaczem do domu.A teraz już kończy pierwszą klasę. Za niedługo komunia ,a potem to już poleci........ciekawa jestem czy z drugim dzieckiem też tak wszystko będę przeżywać mocno

Stary 2010-05-28, 11:16   #2595
anoxa
Zakorzenienie

ale u nas dzisiaj cisza na watku

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

madziorek to naprawde ja puki co przezywam tak moja chrzesnice teraz od wrzesnia idzie do szkoly

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 11:22   #2596
aniaa22
Zakorzenienie

a u mnie piekna pogoda. w cieniu 19 stopni. siedze sobie na balkonie, kwiatuszki mi pachna tylko tego gofra z truskawami brakuje
Stary 2010-05-28, 11:33   #2597
wiolek1
Zadomowienie

ola_k11 to teraz nie szalej w kuchni żeby cie ta noga jeszcze bardziej nie bolała. a pościel super wogóle wszystkie z tej seri są śliczne i tylko wybierać kolor który komu pasuje

Cytat:
wspolczuje. moze cie pocieszy ze idzie sie przyzwyczaic. ja mam noge pod zebrem praktycznie bez przerwy od paru tygodni
ja też ja też

Cytat:
no już brzuchol konkretny

anoxa no to dobrze z apteką widac zależy im na klientach a widocznie ktoś źle zrobił przesyłkę ale super, że tak to rozwiązują.
a z miską to strasznie dziwne ale jeśli by się okazało, że to ktoś sobie "wzią" to jakbym się dowiedziała kto, to bym chyba ......................... ........ wogóle za wchodzenie na teren prywatny

madziorek ale ci fajnie daj troche tego szczęscia ;]
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:34   #2598
Linka24
Wtajemniczenie

dzień dobry wszystkim ja to chyba okazem zdrowia jestem, bo małemu wcale sie nie śpieszy szyjka zamknieta wszystko ok. Tylko troszkę mały. 35 tydzień a on waży 2265! Mało trochę! widzisz Jaszczurko? Nie martw sie bedziemy miały łatwiejsze porody przy takich maluszkach.
Która jest jeszcze w 35? ile ważą wasze dzidzie?

a wogóle wiecie co dziewczyny? Musze iść na pocztę chyba zrobić rumoru. poniewaz listonosz tak sie wycwanił ze z góry zakłada ze nikogo nie ma w domu i wrzuca awizo do skrzynki. Czekałam na pościel, miała przyjść z all i słyszałam tylko jak sie otwiera skrzynka i po listonoszu ślad zaginął. NOsz kurde i teraz musze sie fatygować na pocztę bo nie chciało mu sie wejśc na podwórko I to kolejny juz raz zauwazyłam..

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-05-28 o 11:39
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:35   #2599
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ola noge jeszcze z dwa dni mozesz czuc bo zakwasy ...a napielas stope do gory w nocy..wtedy skurcz puszcza......czesto tak mialam ale przed ciaza
wiem ja też kiedys miałam częste skurcze, tylko problem w tym że taki mocny ten skurcz był, że mi aż nogę sparaliżowało i nie mogłam zagiąć stopy, dopiero wpadlam na pomysł że na siłę napnę jak stanę i wstałam z łóżka, trzymając sie komody wygięłam tą stopę

Cytat:
ślicznie

Cytat:
a u mnie piekna pogoda. w cieniu 19 stopni. siedze sobie na balkonie, kwiatuszki mi pachna tylko tego gofra z truskawami brakuje
u mnie chłodno, takie ostre powietrze i pochmurno...

Ja już wróciłam z zakupów, na 3 razy szłam żeby nie dźwigać. Teraz odpocznę, dam psiulowi jeść i ogarnę mieszkanko. Za przygotowanie jedzenia wezmę się kolo 16.
Stary 2010-05-28, 11:37   #2600
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim ja to chyba okazem zdrowia jestem, bo małemu wcale sie nie śpieszy szyjka zamknieta wszystko ok. Tylko troszkę mały. 35 tydzień a on waży 2265! Mało trochę! widzisz Jaszczurko? Nie martw sie bedziemy miały łatwiejsze porody przy takich maluszkach.
super ze wszystko ok ja zaczynam 35 tc ale nie wiem ile synus wazy. niby 2 tygodnie temu wazyl 1900 ale tydzien wczesniej bylo 2140. gin nie mowila zeby cos bylo nie tak wiec sie nie martwie. a USG czasem i o pol kg sie myli
Stary 2010-05-28, 11:42   #2601
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny, dajcie spokój z tą dietą.. mięsa nie, sera nie, słodyczy nie, owoców nie, pieczywa nie.. co zamierzacie jeść? I ile czasu się katować?
Zaraz mnie zrugacie, że jestem wyrodna i że nie chcę dbać o własne dziecko ale to nie jest tak, albo, że narzucam Wam swoje zdanie a każdy ma prawo do własnego. Po prostu nie zamierzam trząść się nad dzieckiem.
Skoro całą ciąże i całe życie jecie smażone mięso to dziecko zna ten smak i jest do niego przyzwyczajone - fakt, nie mówię tu by codziennie wsuwać po pół kilo smażonego ale jak zjecie kawałek to nic się nikomu nie stanie. Skoro całą ciąże i całe życie jecie ser żółty to sytuacja ma się tak samo. Jak jedną kanapkę zjecie z serem a drugą z szynką to nic nikomu nie będzie.
Sądzę, że jedzenie w ciąży wszystkiego a potem przestawienie się na jedzenie "niczego" to dopiero będzie szok dla dziecka bo nagle nie będzie dostawać tych smaków co do tej pory.
I nie mówię tu na podstawie własnych doświadczeń bo to moje pierwsze dziecko ale.. moja kuzynka ma 2 córeczeki, druga kuzynka ma 1 córkę, koleżanka z pracy z córką i druga koleżanka z pracy z synem - na konkretnie tych przykładach opieram swoją wiedzę i przekonania.
Nie pisze o swojej mamie bo ta się nade mną trochę trząsła - tak mnie się wydaje..ale zapytam dla zaspokojenia własnej ciekawości.
I może moja mama to przypadek "przestarzały" ale cała reszta jak najbardziej aktualna i świeża

Wybaczcie ale ciężko mi się patrzy jak Wy jesteście takie przerażone, że tego czy siamtego nie wolno jeść. Wg mnie niepotrzebna panika i nakręcanie samej siebie. Nie pisze tego wcale złośliwie, żeby nie zostało tak odebrane.

A tak w ogóle to wczoraj z mężem od 18:00 do 24:00 robiliśmy takie przemeblowanie, ze nawet "kto was tak urządził" przy nas wysiada
Wreszcie mam wszystko ustawione tak jak powinno być. Fakt, że w mieszkaniu o pow 33m2 jest to trudne do zrealizowania ale da się
Mamy już osobny pokój dla zwierząt miał być dla dziecka ale narazie one będą tam zamykane na noc.. jakoś nie ufam swojemu koteczkowi a jak dzidzia podrośnie i będzie gotowa na swój pokój to zwierza eksmitujemy stamtąd do naszego pokoju
Zmachałam się jak nie wiem co.. zasnęłam po 3:00 a dziś o 11:00 mnie obudził mój mega wkurzający dzwonek do drzwi bo jakiemuś menelowi się zachciało pić i prosił o butelkę kranówy... butelkę nawet miał swoją to mu wlałam skoro i tak mnie obudził że też wybrał z 4 mieszkań na parterze akurat moje!

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:53   #2602
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ola_k11 to teraz nie szalej w kuchni żeby cie ta noga jeszcze bardziej nie bolała. a pościel super wogóle wszystkie z tej seri są śliczne i tylko wybierać kolor który komu pasuje
nie będę szalała wręcz wlasnie robię tylko takie rzeczy co są praktycznie gotowe poza sałatką i sosami do makaronów przystawki nie wymyślone, nie do robienia tylko gotowce, do nałożenia na talerze. Zastanawiam się tylko czy wystarczy to co wymyśliłam??

- talerz serów: żółty, pleśniowy gorgonzolla, camembert, parmezan w kawałeczkach, feta, może ze 3 kuleczki topionego
- talerz wędlin: boczek zawijany, salami z papryką, pasztet, szuszkona kiełbaska,
- sałatka ryżowa (ją muszę zrobić): ryż, kurczak węczony, papryka konserwowa, kukurydza, oliwki czarne, oliwa z oliwek pieprz, bazylia świeża,
- przystawki typu; cebulki marynowane, ogórki kwaszone, papryka konserwowa, pieczarki marynowane,
- mozzarella przekladana pomidorami, z dodatkiem świeżej bazylii i pomidorków koktajlowych, polana oliwą z oliwek i przyprawy,
- krakersiki,
- suszone banany, mieszanka bakaliowa,
- no i na ciepło oczywiście dwa rodzaje makaronów jak już wczesniej pisałam (muszę sosy zrobić) a do nich świeżo starty parmezan w miseczce.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Zgadzam się z Tobą Siala. Też uważam, że owszem nalezy uważac z tym co pestkowe, cebulą i innymi rzeczami wywolującymi kolki i wzdęcia, tylko po to aby maluszek nie cierpiał.
Pozostałe produkty w mniejszych lub większych ilościach zamierzam jeść i nie dlatego że jestem wyrodną matką i nie chce mi sie z tego zrezygnować, tylko właśnie z troski o dziecko. Podstawa jest tylko jedna w moim przekonaniu: nalezy jeść zdrowo ale nic się nie stanie jak raz na tydzien zjem cukierka. Chcę żeby znało wszystkie smaki.
Przykłady z mojego otoczenia też mówią, że w czasie karmienia nie należy przesadzać: popieram to 3 dzieci mojej siostry i 2 mojej szwagierki oraz innymi.
Wydaje mi się, że nie należy nadmiernie przywiązywać wagi do tego co piszą w internecie, bo tak to możnaby tylko na wodzie żyć. Net jednak troche nadgorliwie wszystko prezentuje.
Stary 2010-05-28, 12:25   #2603
aniaa22
Zakorzenienie

za tydzien nasza rocznica moze namowie meza

http://arahotel.pl/oferty_specjalne/...ubu-nad-morzem
Stary 2010-05-28, 12:53   #2604
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

jejku aniaa juz 35? jak to powaznie brzmi my zaczynamy w poniedzialek
Po co komu miski kota?
Ja 34 zaczynam jutro dzis pelne 33 tyg
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
wiem ja też kiedys miałam częste skurcze, tylko problem w tym że taki mocny ten skurcz był, że mi aż nogę sparaliżowało i nie mogłam zagiąć stopy, dopiero wpadlam na pomysł że na siłę napnę jak stanę i wstałam z łóżka, trzymając sie komody wygięłam tą stopę
dzis tez mnie zlapal skurcz w lydke i tz mi noge wyginal
Cytat:
za tydzien nasza rocznica moze namowie meza

http://arahotel.pl/oferty_specjalne/...ubu-nad-morzem
Fajnie, fajnie. Daleko ten hotel od was? Piesa mozna zabrac?

Siala to nie chodzi o trzesienie sie nad bobo tylko ja wole sie juz teraz nastawic a w razie czego milo rozczarowac, ze nie bedzie mala uczulona na nic i ze kolek nie bedzie miec, to powinno sie testowac bo np jak sie najesz grochu, truskawek i czeresni to skad masz wiedziec co zaszkodzilo? Zaszkodzic moze po 2 dniach nawet, trzeba po prostu stopniowo wprowadzac nowe produkty i juz, kazde dziecko bedzie inne i bedzie inaczej reagowalo na to co jemy, czas zweryfikuje.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Ola duzo tego bedzie mniam, jakbys mi tylko mogla napisac jak robisz te makarony swoje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 12:56   #2605
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Fajnie, fajnie. Daleko ten hotel od was? Piesa mozna zabrac?
psiaka mozna zabrac a hotel jest tak godzine jazdy od nas chyba po 36 tc bede juz sie mogla ruszyc z domu co?
Stary 2010-05-28, 13:00   #2606
vette
Zadomowienie

Hej piekna dzis pogoda pewnie wszystkie poszlyscie na spacer

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że musiałby ojciec dziecka je uznać?.
Wszystko na pierwszej rozprawie mozna zalatwic. O ile wczesniej bylo żądanie zawarte w pozwie.

Cytat:
a wogóle wiecie co dziewczyny? Musze iść na pocztę chyba zrobić rumoru. poniewaz listonosz tak sie wycwanił ze z góry zakłada ze nikogo nie ma w domu i wrzuca awizo do skrzynki.
Teraz to juz normalna praktyka poczty. Nie nosza ze soba wiekszych paczek, nawet tych srednich nie nosza ;/

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dajcie spokój z tą dietą.. mięsa nie, sera nie, słodyczy nie, owoców nie, pieczywa nie.. co zamierzacie jeść? I ile czasu się katować?
No i prawidlowo.
Ja bede stopniowo wprowadzac wiekszosc mojego normalnego menu.
Jezeli tylko malenstwo pozwoli bedziemy sie odzywiac tak jak teraz.
W koncu dieta w ciazy powinna byc jak najzdrowsza i jak najbardziej urozmaicona. Wiele sie nie zmieni.
Wiadomo, ze przez jakis czas trzeba zrezygnowac z tych najbardziej uczulajacych produktow, czy tych ktore zle wplywaja na zdrowie malenstwa. No ale nie ma co wariowac, damy rade
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:01   #2607
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

a wogóle wiecie co dziewczyny? Musze iść na pocztę chyba zrobić rumoru. poniewaz listonosz tak sie wycwanił ze z góry zakłada ze nikogo nie ma w domu i wrzuca awizo do skrzynki. Czekałam na pościel, miała przyjść z all i słyszałam tylko jak sie otwiera skrzynka i po listonoszu ślad zaginął. NOsz kurde i teraz musze sie fatygować na pocztę bo nie chciało mu sie wejśc na podwórko I to kolejny juz raz zauwazyłam..

super wiesci a odnosnie tego ze dzidzia mala tez zawsze pisalam ze wolala bym zeby moj synek byl maly bo latwiej bedzie rodzic

a co do listonosza to tez bym sie przeszla

aniaa
fajny pomysl z ta rocznica

siala jak juz pisalam to jest indywidualna kwestia kazdej mamy

mi tam dietka mala nawet pasuje tzn to gotowane itp chociaz by dlatego ze bedzie wieksza szansa na szybsze zrzucenie nadmiaru kg

a do mnie wlasnie dzwonil brat podobno za frankfurtem nie wytrzymaly waly i zrobila sie wyrwa i tam ucieka woda wiec jest szansa ze u nas poziom spadnie i ze nas nie zaleje samego frankfurtu tez nie powinno zalac bo jest na wyzszym terenie ulozony oby tak bylo jak mowia!
Stary 2010-05-28, 13:04   #2608
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Siala to nie chodzi o trzesienie sie nad bobo tylko ja wole sie juz teraz nastawic a w razie czego milo rozczarowac, ze nie bedzie mala uczulona na nic i ze kolek nie bedzie miec, to powinno sie testowac bo np jak sie najesz grochu, truskawek i czeresni to skad masz wiedziec co zaszkodzilo? Zaszkodzic moze po 2 dniach nawet, trzeba po prostu stopniowo wprowadzac nowe produkty i juz, kazde dziecko bedzie inne i bedzie inaczej reagowalo na to co jemy, czas zweryfikuje.
Toteż właśnie piszę, że po kawałku nie zaszkodzi. Nie mówię by się najeść do syta a chyba żadna nie łączyłaby grochu, truskawek i czereśni. Nie mam na myśli obżerać się tym co powinno się niby ograniczyć, tylko po troszku, po troszku. Już kiedyś pisałam, że jak się zje 3 truskawki to smak załapiemy a dziecku nie zaszkodzą, co innego opitolić pół łubianki

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:05   #2609
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze co do diety sie z toba zgadzam moja siostra unikala wszystkich zakazanych produktow na poczatku i dopiero stopniowo je wprowadzala dzieki czemu uniknela kolek u obu dziewczynek
Stary 2010-05-28, 13:14   #2610
papeteria
Zakorzenienie

Posprzatalam lazienke , pomylam podlogi, wywiesilam pranie na balkonie bo sloneczko piekne zaraz ide obiadek gotowac...typowo piatkowy..na watrobke mnie wzielo
anoxa co za ludzie przydałby sie monitoring zeby dorwac sprawce moze komus zastawy brakuje w domu
ania hehe chyba sie nie przyzwyczaje
karolcia no pięknie i ładny makijażyk widze a ty unikasz przecież
madziorek super
Cytat:
zrobilas taki opis ze mnie juz ten gofer pachnie ale nie mam smietany ale chyba zmolestuje Tżta zeby kupił i sobie zrobie
linka kobieto super ze wszystko ok jakie mało dobrze wazy..jak moj tyle bedzie wazyl to bede szczesliwa bo w 32tc 3dni wazyl 1613.
I powtorze to co kazda juz wiekszosc mowila na tym watku kazde dziecko ma swoje tempo i kolejny raz link do tabelki KLIK

a z listonoszem to jest tak,ze duzo rzeczy wysyla sie teraz w listach i jakby kazdy zamawial ciezkie rzeczy to po prostu on by tego nie udzwignal ..no chyba ze autem jezdzi bo ja mieszkam w bloku i czasem moja listonoszke rozumiem i sama mowila ze jak ma duzo ciezkich rzeczy to nie bierze ...chociaz mnie odkad widzi z brzuchem wszystko przynosi

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

ola z checia bym sie dzis u ciebie postołowała
a jakie to kuleczki topionego
ania super pomysł
ja w nasza rocznice bede w pologu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości