|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
tak mysle ze z tymi miskami to albo ten kot sam je gdzies wynosi albo ktos z sasiadow nie chce zebym go dokarmiala chociaz co im porzeszkadza na swoim podworku w swoich miskach swoim jedzeniem go dokarmiam
a u mnie wylaczyli prad dobrze ze laptop naladowany hmmm rachunek przeciez zaplacilam ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- troche mi z tym pradem nie na reke bo chcialam sobie ziemniaczki wlasnie ugotowac i do tego salate ze smietanka i octem balsamicznym zrobic a tu nic z tego bo kuchenke mam na prad
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Linka eee tam mały raczej odpowiedni
a na poczte też bym się przeszła ![]() ola_k11 łoooo matko no pewnie, że wystarczy ![]() Siala ja jeż nie zamierzam się "trząść" ale jednak nie do końca jes tak jak piszesz . Moja mama całe życie jadła smażone więc dziecko teoretycznie przyzwyczajone i jak mnie karmiła to też jadła i ok było. Ale jak sie mój brat urodził to mówiła, że bez szans, że masakra była nie mogła nic smarzonego i próbowała właśnie wprowadzać po kawałku ( np pół kotleta) ale ni cholery sie nie dało zaraz był ryk wrzask i płacz. dopóki karmiła mojego brata tak było . wiec to na pewno też zależy od dziecka i jegu układu trawiennego. ja zamiarzam jeść smazone a jeśli się bedzie coś działo to dopiero eliminować Cytat:
|
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski. widze ze nie tylko ja mialam ciezka noc. wstawalam w nocy do lazienki chyba ze 20 razy, pozniej zlapal mnie skurcz w lydke, nadal boli, pozniej zlapala mnie zgaga, kolo 5 kiszki mi marsza graly wiec zjadlam banana, a o 7 trzeba bylo wstac i sie zbierac do pracy
normalnie mam dosc. jeszcze dzisiaj ma byc znowu upal![]() siala ja tez sie nie bede trzymac zadnej diety, jak wyjdzie ze maly ma na cos uczulenie to wtenczas przestane, jedyne co to chyba sie bede trzymac tego ze nie bede jadla cytrusow. a ty myslisz ze kot wytrzyma noc w zamknieciu? z moimi by to nie przeszlo. nawet ja sie zamkne w sypialni to bede piszczec i drapac drzwi zeby otworzyc. ania ja tez dzisiaj zaczelam 35 tydzien ale ten czas leci ![]() zrobilam wczoraj zdjecia kacika dla malego, bedzie spal z nami w pokoju ale jakos wszystko sie pomiescilo, jeszcze zostalo miejsca moj mezus malowal![]() zmykam do pracy, nie piszcie duzo. |
|
|
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przeslicznie to zrobiliscie i ta posciel cudowna i fajowe krzeslo do karmienia |
||
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
basia slicznie i ta posciel z kubusiem
![]() a ja chcialam z tej okazji ze nie ma pradu na zakupy jechac a tu tak zaczelo padac ze nawet do samochodu nie mam ochoty wsiadac w taki deszcz no nic zostaje mi czekac ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- aniaa mysle ze w 36tc juz spokojniej bedziesz mogla jechac a kiedy masz teraz wizyte? moze ginka spytaj co?
|
#2618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy bobo jest inny.Kurcze, szkoda, że odbieracie mnie nieco inaczej niż myślałam. Po prostu serce się kraje jak widzę tę panikę, że niczego "nie wolno" jeść karmiąc piersią. Dlatego z uporem maniaka powtarzam, żeby się nie katować kilkoma produktami "bezpiecznymi" jak podaje internet bo zwariować by można. Cytat:
![]() Co do kota i psa to sądzę, że się przyzwyczają.. mają czas do połowy lipca ![]() Zacznę stopniowo zamykać zwierzynę w ciagu dnia np. na pół godzinki, godzinę.. Zobaczymy jak będzie, narazie planuję zrobić sobie takie wyjście awaryjne Też nie zakładam, że kot będzie się rzucał na dziecko z pazurami co i rusz na dziecko ![]() Teraz jak ktoś przychodzi, dzwoni do drzwi to zwierzęta lądują w łazience bo by mi pouciekały między nogami jakbym drzwi otworzyła.. siedzą grzecznie a pomieszczonko małe. W pokoju mają legowisko, kuwetkę i wszystkie michy z jedzeniem i wodą. Nie będzie im tam źle. Kot swoje ukochane okno też ma ![]() Krzywda się im nie stanie a jak będą jęczeć to tylko z tęsknoty. A co do diety i ogólnego chaosu z nią związanego to cieszę się, że jednak część dziewczyn zrozumiała co mam na myśli i nie ma mnie za "potwora" ![]() Nie ma co z góry zakładać, że dziecko się nam pochoruje, wszystko z rozsądkiem, jak coś zaszkodzi to kombinuję odstawiam, próbuję kiedy indziej ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Nikt nie mówi by cały dzień jeść wszystko co jest na liście "ograniczeń".
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
dobra wylacze lapka zeby sie nie rozladowal w razie jak pozniej pradu nie bedzie i ide sie ubrac pada troche mniej wiec jest szansa ze uda mi sie do sklepu dojechac
|
#2620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mojej bede dopiero 17 czerwca ale wtedy to juz raczej nie chce sie w podroze wybierac ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Basia slicznie wam to wyszlo
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry mamausie i brzusie
![]() nie mam czasu Was nadrabiac niestety...........ale przyszły tydzień będzie nasz do dokmu wracam już ![]() a byłam wczoraj na wizycie u mojego lekarza prowadzącego--wszystko dobrze serduszko bije jak dzwon i inne.............ah jaka jestem zadowolona miłego dzionka!!! ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- co za rozdzabione nozdrza heheh........pięknie karolciu[COLOR="Silver"]
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2624 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo podoba mi sie ta bezowa posciel. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2625 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to jeśli chodzi o makarony: ![]() - a'la ragu, to tradycyjny włoski sos z mięsem mielonym: Podsmażam drobno pokrojoną cebulkę na oleju, jak się zeszkli, to dorzucam mięso mielone i je obsmażam z każdej strony, rozdrabniam na mniejsze kawałeczki, jak mięso sie obsmaży, to wrzucam na patelnię pomidory bez skórki w całości i lekko je rozdrabniam na kawałki(bardzo rzadko przecier pomidorowy, chyba tylko kiedy musze szybko zrobić i najczęściej własnej roboty). Sos trzeba bardzo długo dusić na małym ogniu, musi zostać sam miąższ a woda musi wyparować, bo zauwazylam, że w Polsce ludzie podają rzadkie sosy. trzeba pilnować aby pomidory nie przywarły do patelni i dość często mieszać. Wrzucam drobno posiekany ząbek czosnku i gałązkę świeżego rozmarynu aby dał zapach a jak mam ochotę na pikantny sos, to wrzucam też małą papryczkę chili w całości i potem ja wyławaim żeby ktoś nie był poszkodowany (mam kilka ususzonych w domu). Oczywiście sól i pieprz do smaku. Na sam koniec jak już sos zdejmę z ognia, to daję łyżkę oliwy z oliwek. Najważniejsze, żeby do mięsa dodać rozmaryn i nie dodawać innych przypraw typu bazylia, oreganu, tymianek, bo zepsuje to smak mięsa. To jest takie tradycyjne ale bardzo często można zrobić inne sosy bezmięsne z pomidorami i: - kapary, świeża papryka, oliwki - pikantne salami, papryka, karczochy lub co kto lubi. Skladniki nie są najważniejsze, tylko sposób doprawienia i rodzaj pomidorów - muszą być gęste ![]() - penne con panna e funghi, to sos pieczarkowo śmietanowy, jest bardzo prosty: Podsmażam cebulkę na patelni, jak się zeszkli dodaję pokrojone w kosteczkę pieczarki, duszę tak długo aż woda wyparuje. Dodaję śmietanę, przyprawiam solą i pieprzem a następnie duszę troszkę aby śmietana zgęstniała. Nie dodaje się żadnych innych przypraw, sos ma być taki kremowy. Podaje się je ze świerzo startym parmezanem (ja zawsze kupuję we Włoszech ze 3 rożki i 2 od razu mrożę - wystarcza mi na rok). W Polsce ciężko dostać w całości ale są już w torebeczkach takie utarte. Cytat:
To takie ulepione kulki z serka topionego śmietankowego (ja biorę gałkę do lodów, maczam ją w oliwie z oliwek i nabieram nie za duże kulki z serka topionego - są takie Hochland w pojemniczkach, praktycznie cały pojemniczek idzie na jedną gałkę), oblane oliwą z oliwek i posypane przyprawami. Każda musi być posypana inną przyprawą. Ja z reguly robię - oregano, ostra papryka, czarny pieprz. Ale można innymi co kto lubi. Wiem, że koleżanka sobie to ułatwia i daje po prostu trójkąciki serowe, zakrapla oliwą i sypie przyprawami ale ja wolę kuleczki, bo ładnie wyglądają ![]() Cytat:
![]() Uciekam kończyć sprzątanie
|
|||
|
|
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
35 tydzień eno jak to leci............super
![]() kochana a co właściwie Twojemu mężowi w tę nogę się stało, że takie katusze przez tyle lat przechodzi??? |
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. nie wiem czy to normalne czy ja cos wydziwiam po tym moim zatruciu ciążowym... czy się żołądek skurczył czy to przez dzidka:
co zjem cos to mam wrażenie, że mam to już w gardle i że mi się za chwile uleje xD Mimo, że jem po trochu, boje sie jeszcze najeść porządnie (ostatnio zjadłam płatki z mlekiem i znowu było zwracanko) a mam wrażenie, że się napchałam. No i czy to żołądek się zmniejszył przez te kilka dni niejedzenia czy dzidzia mi uciska na coś co powoduje moje "dolegliwości"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzidzia może uciskac a żołądek tak się szybko sam nie kurczy--niestety ![]() oj będzie dobrze.....aaaa zgagę masz? |
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siala ja tak mam od jakiegos czasu bez przerwy. wydaje mi sie ze to dzidek uciska na zoladek
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-28 o 15:05 |
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja musze sie mamy dopytywac codziennie, bo malo informacji znajduje w necie... Linka ja tez slyszalam, ze teraz taka praktyka - nie nosza srednich i wiekszych przesylek. Tylko potem na poczcie masz kilometrowe kolejki papeteria jestem jeszcze caly czas 2 w 1 ale z kazdym dniem mysle coraz czesciej o tym, ze moze sie to zdarzyc lada chwila...Siala i Basia to ja dolaczam do Was w kwestii diety Zamierzam jesc praktycznie wszystko i obserwowac malutka. Nalezy tez pamietac o tym, ze karmiaca kobieta powinna przyjmowac o 500 kalorii wiecej niz normalnie i pic wiecej wody. Takze zeby zapewnic odpowiednie wartosci odzywcze, nie widze innego sposobu niz jesc urozmaicone produkty.U mnie dzisiaj wreszcie troszke chlodniej - 'tylko' 27 stopni ma byc
|
||
|
|
|
#2631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ piękny dzień dzisiaj. W pracy spokojnie, przyjemnie, już jestem w domku. Puściłam pranie małego, może zdąży wyschnąć na słoneczku.
Na obiad dziś ziemniaki, kalafior, mizeria i kefir. Ale jestem głodna!!! Co do diety w ciąży. Ja nie chce tez przesadzać. Moja koleżanka to praktycznie nic nie jadła, takie jałowe jedzenie fuj. Położna nam mówiła, żeby jeść po trochu wszystkiego. Jeśli chodzi o owoce i warzywa to praktycznie wszystkie, ale tylko te co rosną w tym okresie, żadnych sprowadzanych. No a jesli coś dziecku nie psuje no to niestety trzeba z tego zrezygnować. |
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
basia super xawmeli dobrze ze ok |
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgagi nie mam tylko jak coś zjem to tak jakbym sie nażarła do oporu i mi się podnosi jak do ulewania xD Mały mi pewnie treść żołądka wypycha nogami
|
|
|
|
#2635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłali go do szpitala B na opercację nieszczęsnego łokcia, ale szpital B powiedział że on tu nie widzi podstaw do operacji. Jedynie co to zmienili mu gips w którym ręka latała mu jak na karuzeli. Niech żyje fachowe zakładanie gipsu! Mijały tygodnie kość się zrastała ale łokieć nie dośc że bolał to jeszcze nie mógł go wyprostować. Postanowił pójść jeszcze do szpitala C z nowym skierowaniem na operację, Szpital C owszem znalazł podstawę to zrobienia operacji ale jej termin był dopiero za ponad pół roku! No i oczywiście w tym czasie kość zdążyła się już zrosnąć... krzywo. Efektem tego wszystkiego jest to że już do końca życia nie da rady całkiem ręki wyprostować i jak mu to lekarz powiedział : "pan to jest w pewnym sensie kaleką". To w takim dużym skrócie Tak że czasem to chciałoby się niektórych lekarzy Dziewczyny pytanie z innej beczki co myślicie o chustach do noszenia dziecka? Lub takich nosidełkach.
|
|
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wrocilam z miasta, na obiad ryz na mleku z truskawkami ![]() A brzuch juz mam duzy, widze jak rosnie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-28 o 15:46 |
|||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest wlasnie nasza wspaniala sluzba zdrowia a co do nosidelek i chust to ja nie planuje czegos takiego uzywac. chusty mnie przerazaja z tym wiazaniem i wogole a nosidelka slyszalam ze nie sa wskazane (to opinia kiedys zaslyszana) nie zaglebialam sie w te tematy |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam cos takiego: http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2267522 Na poczatku dziecko jest buzka do nas, a potem jak podrosnie, to przodem do otoczenia. Jesli rodzinka spedza aktywnie czas, to jak najbardziej uwazam, ze taka rzecz sie przyda. Niektorzy w domu nawet uzywaja, zeby miec rece wolne, a dziecko przy sobie
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla odmiany chciała bym kupić chustę. Troszkę mnie ceny przerażają, ale chyba się skuszę.
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze szpitala ...
Jak ja kocham państwową służbę zdrowia !!!!!! ![]() Nie było lekko ale udało się ustalić termin CC Nie będę opisywała szczegółów ale usłyszałam, że jesli jestem zdecydowana na CC to sugerują inny szpital, w innych zapisują na CC... ze wszystko sie okaze w 37 tc Masakra. Po badaniach doszli do wniosku, ze lekarze, na których opinię się powoływałam mieli rację i CC jest wskazana Reasumując (po długich rozmowach) dali mi skierowanie na CC i zapisałam się "cięcie". UWAGA!!! 19 lipca ![]() W między czasie pomylili się i ustalili mi termin na 7 lipca (czyli 36 tc) ![]() ![]() Zastanawiałam się czy są w pełni władz umysłowych aby robić cc w 36 tc... Okazało się, że p. doktor sie pomyliła... Teraz mam odpoczywać i się nie przemęczać aby maluch nie zamarzył o wcześniejszym wyjściu na świat. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

ale nie mam smietany
ale chyba zmolestuje Tżta zeby kupił i sobie zrobie
a na poczte też bym się przeszła 

Wysłali go do szpitala B na opercację nieszczęsnego łokcia, ale szpital B powiedział że on tu nie widzi podstaw do operacji. Jedynie co to zmienili mu gips w którym ręka latała mu jak na karuzeli. Niech żyje fachowe zakładanie gipsu! Mijały tygodnie kość się zrastała ale łokieć nie dośc że bolał to jeszcze nie mógł go wyprostować. Postanowił pójść jeszcze do szpitala C z nowym skierowaniem na operację, Szpital C owszem znalazł podstawę to zrobienia operacji ale jej termin był dopiero za ponad pół roku! No i oczywiście w tym czasie kość zdążyła się już zrosnąć... krzywo.
dobrze wazy..jak moj tyle bedzie wazyl to bede szczesliwa bo w 32tc 3dni wazyl 1613.