|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Simpatica dziękuję
i oczywiście najlepsze życzenia dla Kingusi i GabrysiJa rodziłam naturalnie ale Piotrusia nie było przy mnie kilka dni, bo był w inkubatorze pod kroplówką i jakoś ansza więź była bardzo mocna... nie mogli sobie dać rady z nim pod koniec naświetlań, bo tak się darł a uspokajał się jak tylko go do mnie przynosili... Dziecko i matka jak dla mnie pracują na te więź całą ciąże. |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
ale przecież nie ma za co ![]() <><><> Ja tam na śpiocha nie dokarmiam i u nas w sumie jest loteria z przespanymi nockami a wczoraj to był wręcz koszmar z usypianiem - od 19.10 do 21.45 mam nadzieję że dziś będzie inaczej
|
|
|
|
#4323 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas bardzo podobnie, każdy posiłek ze słoiczka zajmuje nam prawie godzinę a i tak zazwyczaj całego nie zje. Na razie Lena je tylko zupki i obiadki bo jakoś deserkami gardzi. Krzywi sie przy nich że hej i wszystko ląduje i tak na mnie. Do tego totalnie się wycwaniła i kojarzy herbatki i soczki z podawaniem leków więc już teraz nic nie pije. Żeby wypiła cokolwiek musimy sie nieżle nagimnastykować i kończy sie na podaniu 20-30ml strzykawką. Po prostu masakra!!!A na lekach mamy jeszcze być ok 3 miesięcy, odwodni sie ten łobuz jak jej sie nie zmieni. Sounko my też mamy ciągle za mało czasu na te ćwiczenia, ale staram sie jak mogę by jednak każdego dnia choć chwilkę ją przetrenować. Jak mówiłam efekty sa widoczne i to mnie nakręca! Cytat:
![]() Ale o tejj więzi to dowalili, bzdura, bzura i jeszcze raz bzdura! I dziękuję Wam wszystkim za dobre ponowne przyjęcie Tak czytam te wasze plany dnia i u mnie to jeszcze tak bardzo po niemowlęcemu - karmienie co 4 godziny, co daje 4 razy mleko z jedna lub dwoma łyżeczkami kaszki ryżowej i jeden obiadek ze słoiczka. Deserów na razie nie toleruje i pić nie chce więc nie mogę dopisać tego do rozpiski i choć wygląda całkiem nieźle (mały puldunek) to je moim zdaniem nie za dużo bo łącznie wychodzi 550-650ml mleka plus obiadek. No ale co zrobić, głodna nie chodzi![]() Teraz ja idę coś zjeść a potem jeszcze wyjdziemy na dwór, pogoda całkiem całkiem więc trzeba korzystać! miłego popołudnia!
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
Karenina
dla TZa! samochód co 3 miesiące!?!?! łaaaaaaaaaał! ale wypas![]() idę na szoping, baaaaaj |
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna nawet bez tych cyferek, sam nick![]() Cytat:
dolaczam sie
|
||
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamusie
Malo kiedy teraz siedze na necie bo pogoda jest to siedzimy na polu ile tylko sie da I znow mam dla was nowine Mamy 2 zabka I jeszcze przebilam dzis Kamilce uszy Poza tym nic nowego czasu mi brak mam nadzieje ze jak mala zasnie to was nadrobie
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
A to jeszcze dodam foteczki
![]() Tak moja córeczka dzis spala jak rano wstałam do pracy Załącznik 3145344 Załącznik 3145345 Tak pozniej z Tz Załącznik 3145346 A takie ma kolczyki tylko taka fotke udalo mi sie narzie zrobi Załącznik 3145348
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-05-28 o 21:08 |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia gratuluję zabka
![]() Zdjęcie malutkiej jak wcina łóżeczko na śpiocha bomba!!! Zabójcza jest Kolanosia my to co 3 h się nadal karmimy, bo inaczej syrena:P ale z piciem nigdy nie było takich ekscesów nawet jak musiał pić wode z essentiale jak miał ponad miesiąc. Obiadki je już całe(tzn. zje cały mały słoiczek), a deserku 3/4 albo połowę. Ale na początku krzywił się bardzo a teraz wszystkie mu smakują. Szkoda mi mojego maluszka... Najpier na spacezre był nieznośny(pod koniec) musiałam go wyjąć zwózka i donieść do domu pchając wózek... Popołudniu płakła wtulając buzinke w emnie, bo tak mu dokuczały dziąsełka... Na zmiane spał i popłakiwał... nie dało się go odłorzyć, bo była rozpacz... Myślałam, że się nie okapiemy ale posmarowałam bobodentem dziąsłea i po chwili nakarmiłam go jakoś, bo był głody ale się rzucał przy butli. Potem była kąpiel i zachlapał mi cały pokój:P Zasnął ślicznie sam... |
|
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
duże te sloiczki, chyba sama bym sie tym najadla, no tak, ale może po calym mleczka by juz nie chciał... nigdy nie próbowalam mu dac calego
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale dziekowałam wszystkim ciociom... I dzisiejszym jubilatom malym tez składam życzonka serdeczne, dużo zdrowka i radości co dnia Karenina fajny musi byc taaaaki awans... Pietrusia gratulacje ząbka i kolczykow slicznych Byłam dzisiaj na masażu, bo mnie strasznie plecy bolą... Fajnie Malenczuk śpiewa na Polsacie Tż mnie wzywa....mam w koncu zmknac ten komputer
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
![]() :pije my:![]()
|
#4333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
100 lat dla Kordianka, Martynki, Dominisi i Marcelinki ![]() ![]()
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusia sto latek
![]() ![]() ![]() ![]() I oczywiście się podpinam do życzonek dla Kordianka, Martynki, Dominisi i Marcelinki |
|
|
|
#4335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() specjalnie jest w tej samej linijce z zyczeniami dla maluchow zeby sie starroooo nie czula![]()
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Brombis - mało zmartwień i agresji, żadnych stresów i depresji. Dużo śmiechu i radości, wiele szczęścia i miłości
Załącznik 3146258<><><> oraz słodziuchne buziaki dla Dominisi, Martynki oraz Kordianka <><><> Piertusiu jakieś super smaczne to łóżeczko fotki superaśne Moja mała też wczoraj się spod kołdry wyczołgała ale łóżeczka nie jadła
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-05-29 o 11:22 |
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia a myślałam, że jest jakaś Marcelinka mała o której jeszcze nie słyszałam
taa Brombi napewno doceni Twoje starania
|
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Brombri wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
Heloł!
Ale dziś piękna pogoda, siedzimy na dworze i wygrzewamy się na słońcu. STO LAT dla wszystkich jubilatów, tych dużych i tych małych Ja dzisiaj uciekam na wieczór panieński do mojej przyszłej szwagierki Idę się trochę "odpicować"![]() Miłego weekendu mamuśki!!! |
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ależ tu dziś cisza!!! no to wszytskiego najlepszego z okazji 18 urodzin dla Brombi i dla małych solenizantów także 100 latek ![]() Pietrusia- ale słodko się przyssała do szczebelka mój kolega gra z Maleńczukiem a my lecimy teraz do znajomych, do tych bliźniaczek które się niedawno urodziły!!!! pewnie sa maleńkie, nie mogę się doczekać kiedy wezmę je na ręce ![]() acha i miałam Wam pisać,że byłam wczoraj w ENDO i tam mają taaaaaaaaaaaaakie ciuszki
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH DZISIEJSZYCH SOLENIZNATOW I NAJMLODSZEJ MARECLINKI
STO LAT STO LAT BROMBIZałącznik 3147208 |
|
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki moje ulubione bardzo dziękuję za pamięć
Z tej okazji częstujcie się torcikiem ![]() Załącznik 3147432 I stawiam po drinku, moim ulubionym ![]() Załącznik 3147433 Myślałam, że będę miała większego doła, ale generalnie się trzymam Chyba dzięki temu że mam Filusia
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie dziewczynki w przelocie
dzisiaj piekna pogoda wiec bylismy wiekszosc czasu poza domem. Poza tym jutro odwiedzaja nas znajomi z dwojka maluchow wiec bedzie sie dzialo ![]() Dziekuje slicznie za gratulacje dla malza Marcelinko kochana
![]() wszystkiego najlepszego, spelnienia wszystkich marzen, pociechy z Filusia i malza, zeby oboje byli grzeczni i sie ciebie sluchali jak trzeba ![]() i zebys sie nic nie zmieniala i byla zawsze taka fajna babka jaka zdazylam cie poznac Załącznik 3147438 Załącznik 3147439
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
nie ma we wro nigdzie tego sklepuu;( Dzisiaj tesc po mnie i po Filka przyjechal i pojechalismy do dziadkow i wrocilismy o 19 a teraz Fil od godiznki spi wiec mam czas dla siebie pooapalam swoje biale nozyska nawet bo tam wszedzie przy plocie rosna drzewka wic nikt mnie nie widzial oprocz tescia tesciowej i mlodszego rodzenstwa mojego tzta..;pja od poniedzialku na diecie jestem bo z mama sie poklocilam i nie schodze do JEJ kuchni wiec zyje o owocach i jogurtach i wazywach i szynce o;p waaze juz 69 a dzisiaj tesciowa nagotowala tyle pysznosci jak zwykle ze nie moglam sie oprzec;D a jutro komunija wiec pewbie tez bedzie duzo pysznosci ale za to od poniedizalku znowu przechodze na moja diete![]() tzcior wlasnie pracuje sobie.. nad morzem siedzi i zajada kaszanke pilnujac miejskiej mlodziezy na jakiejs potupajce.. ![]() i jeszcze mi jeczy do sluchawki ze jest juztak zmeczony ze najchetniej poszedl by spac
|
#4346 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Kamila mam złą wiadomość. Mamy ząbek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- I mam jeszcze pytanko, czemu chcecie się wycofywać z karmienie na śpiocha?? Dla mnie to bardzo fajne rozwiązanie bo Wiki wszystko zjada w 5 minut co u niego na "nie śpiocha" nigdy się nie zdarzyło. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Chyba wszystkie baby policjantów mówią to samo |
||
|
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
3mam kciuki aby było w porządku
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-05-29 o 21:59 |
||
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
Brombi wszystkiego najlepszego! Podobno życie zaczyna się po 30.
I dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego synka Buziaczki dla wszystkich naszych wątkowych dzieciaczków !Gratuluję ząbków Filusiowi, Kamilce i Wikiemu ! U nas moje maleństwo się rozchorowało. Boli go gardło, ale nie ma temperatury, ani kataru. Taki biedny jest, nawet płakać nie może tylko tak skrzeczy zachrypnięty. Serce pęka. Lekarz nie dał żadnego leku, tylko takie do smarowania plecków i szyi na bazie wazeliny z aloesem i eukaliptusem BabyRub by Vicks. To jest wyprodukowane w Niemczech, pewnie w Polsce też jest. Pomogło i już przez dwa dni było dobrze, a dziś znów jest chory. Nie wiem dlaczego . Jeszcze miesiąc i tydzień i teściowie wyjadą . Chciałam się ich dziś pozbyć z domu i troche pobyć w samotności, godzine szukałam im jakiegoś bollywooda w kinie, a oni, że nie pójdą nigdzie, bo chcą siedzieć z tz w domu
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-05-30 o 07:59 |
|
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
ciesze sie ;P
mialam isc dzisiaj na komunie .. nie ide .. mllody jest taki marudny chyba ida mu kolejne zeby bogus zycze szybkiego odjazdu tesciow;p i zebyh mlody szybko wyzdrowial
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-05-30 o 08:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

i oczywiście najlepsze życzenia dla Kingusi i Gabrysi

a wczoraj to był wręcz koszmar z usypianiem - od 19.10 do 21.45
mam nadzieję że dziś będzie inaczej

A co Lenka lubi jeść najbardziej?
. Do tego jeszcze dziadek, babcia, tata - wszyscy chcą z nią pobawić się i na ćwiczenia zostaje mało czasu 

Musze go jeszcze rozpracować i też jakiś konkretny plan z tymi posiłkami ułożyć tak żeby karmić go piersią tylko rano i wieczorem, a nie 5 razy dziennie

taa Brombi napewno doceni Twoje starania
Idę się trochę "odpicować"
dla wszystkich naszych wątkowych dzieciaczków !