|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Cytat:
![]() Sami myśleliśmy o takim rozwiązaniu, ale tu nieruchomości są diabelnie drogie i za małe mieszkanie w gorszej dzielnicy trzeba dać ok 150 000 Euro, więc i kredyt spory. Do tego koszty około kredytowe jakieś 10%. Opłaca się jak się myśli o pozostaniu tutaj powyżej 5 lat. Trzeba się liczyć przy wynajmowaniu go komuś o niezbędnych remontach, podatkach i tym że mieszkanie może stac puste przez jakiś czas. Jak się zarabia tutaj to rata np. 800 Euro jest do przeżycia ale jak się jest w Polsce i trzeba zapłacić ratę i tu i w Polsce może być ciężko. Zresztą tu praktycznie nie ma nowych budynków, wszystko co idzie na sprzedaż to głównie z lat 1930-1970, nowsze są spppppppppppppporo droższe więc mi się nie uśmiecha płacić takie pieniądze za stary budynek, który pewnie niedługo trzeba będzie remontować łącznie z fundamentami bo przecież wilgoć tu masakryczna. A z powrotem? Na razie o nim nie myślę, może za parę lat ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Dzień Dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Dla wszystkich ![]() Ja niedawno wstałam, zjedliśmy śniadanko. Smażę mięsko na obiad i czas poodkurzać troszkę ![]() Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() madzia sorry ale dla mnie to troche chore taka "zemsta" ,ze ktos nie przyjechal na wasze wesele to Wy tez nie pojedziecie na ich.Rozne sa sytuacje w zyciu.Poza tym skoro oni mieszkaja za granica to wiesz ze poza preznetem i ubiorem musza wydac sporo kasy na dojazd.Sama pamietasz jak liczylas kazde euro i nie chcialas z byle powodu jezdzic do Polski.Ja tez w przeciagu kilku lat musialam odmowic ludziom ,bo nie mam tyle urlopu zeby sobie latac do Polski co dwa miesiace.Zycie.... Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-05-29 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spory kredyt, utrzymanie nas i dziecka, brak oszczednosci by niby z czego bysmy mieli w Pl odkładac to mnie przerasta . Byc moze jeszcze nie jestem gotowa na taki krok ![]() Pozatym jeszcze dwa lata temu znajomi , rodzice mowili wracajcie bo w koncu prace jakas bedziecie miec a teraz kazdy mowi ze nia ma do czego , brak pracy itp Ja sie chyba wczesniej nabawie choroby psychicznej od tego myslenia ![]() ![]() A co do innego kraju hmmm trudne pytanie ![]() Marta swietny pomysł z ta sesja a ta sesja byłaby taka lekko rozbierana ??
![]() |
#2255 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pomysłu ![]() Cytat:
Cytat:
Wg mnie jesteś usprawiedliwiona z powodu nieobecności na tym drugim weselu w rodzinie Tż. Praca to praca, grafiki macie takie a nie inne i dobrze, że chociaz na to jedno możesz miec wolne. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wczoraj mało zawału nie dostałam. Siedzę sobie przy komputerze (biurko mam przy oknie) i kątem oka widzę że coś mi po tarasie chodzi. Przestraszyłam się np bo jak się tam dostało? Odwracam się a tam para srok chciała mi zakosić chyba puszkę z lakierem bo się słońce od niej odbijało ![]() Cytat:
Dziewczyny - to jest nie do uwierzenia, ale od prawie godziny przeglądam Allegro próbując znaleźć granatową narzutę (lub niebieską) i wiecie ile znalazłam? UWAGA! ......................... ......................... całą 1 (słownie: jedną). I nawet mi się nie podoba. Same beże, brązy, fiolety, czerwienie, nawet zielone są i z futra. ![]()
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propos sesji ciazowej to super sprawa.Jak kiedys bede w ciazy to tez sobie taka zrobie ![]() ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-05-29 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj jest jakos tak ze jak sie wynajmuje dom czy mieszkanie to sie zazwyczaj ludzie dogaduja ze ty mieszkasz ale mozesz np odmalowac sobie mieszkanie czy dom , wymienic dywany jak chcesz i to wychodzi na to ze wynajmujacy dba o twoje lokum tak wiec ty jestes na plusie. Jakby sie cos dzialo powaznego to mieszkanie jest ubezp tak wiec koszty ida z ubezp , a wynajmujacy i tak placi swoje ubepz w momencie kiedy wynajmuje jakies tam grosze ale jak np cos zniszczy to pokrywa to ubezp ( Tak wiec z tego co tu widze to landlord nie ponosi kosztów lub strat) Dlatego o tym myslimy. Pozatym jak bysmy wrocili do PL to wtedy osoba ktora wynajmuje moje mieszkanie placi to 700 funtow miesiecznie najmu a to idzie na rate tak jak my obecnie splacamy kredyt naszemu landlordowi. My bysmy musieli splacac wtedy tylko kredyt w PL a moze by sie udalo jeszcze z tej kasy ang splacac choc czesc kredytu Polskiego. Rozumiesz cos by mozna bylo pomyslec - to sie okaze w czasie narazie to musze urodzic i zobaczymy jak dalej potocza sie nasze losy ![]()
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
ze nie dostane wolnego w pracy :P tzn jeszcze nikomu nic nie potwierdzilam ale nie bardzo mi sie chce tluc tak daleko, bez noclegu (bo niby pewnie moglabym sie przespac u nich w domu na podlodze, ale ja jestem wygodnicka wiec mi sie nie usmiechaja takie warunki i wole wrocic do domu
![]() ![]() Sysunia nad Australia ciagle rozmyslamy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
martus ja bym zrobiła tak:
nic nei mowie o sesji tylko poprosiłabym zeby przyjechał w dane miejsce o wyznaczonej porze ( chyba by trzeba było mu naszykowac jakies ciuchy co by w dresiku nei przyjechal tudziez w innym t-shircie ![]() ![]() potem jak dostaniecie i jedne i drugie to napewno bedzie mile zaskoczony ![]() u mnie taka samodzielna sesja nei przejdzie bo mi mąz od dawna mowi ze taka sesje na 100% bedziemy robic a oprocze tego bedzie co miesiąc sam dokumentował jak rosnie brzuszek ![]() ja bym chciała tez troszke takie buduarowe wspólne ![]()
![]() |
#2261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tym to ja słysze od dziecka , moze za 5, moze za 10 a jak beda nowe wybory to cos sie zmieni az w koncu musiałam wyjechac i nic sie nie zmienia na lepsze kurde ja juz mam 30 lat i cały czas jest lipa i nadal słysze moze za 10 , 20 lat ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Sambus trzymam kciuki za nauke jezyka i za podjecie odpowiednich decyzji ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
No to u Was jest trochę inaczej.
A czy się opłaca czy nie trzeba sobie wszystko policzyć. U nas są wysokie koszty dot. utrzymania domu jak choćby podatek od nieruchomości. który płaci właściciel. U nas domy od 300 000 więc strefa marzeń, jak jest tańszy to w tragicznym stanie.
#2263 | |
Zakorzenienie
|
wziełam się za odkurzanie, ale musiałam zrobic przerwę bo mnie ręka rozbolała
![]() Cytat:
![]() Sysunia niestety im dłuzej się siedzi za granica, tym cięzej potem wrócic. A ja ci powiem, ze się cieszę, ze wrócilismy ![]() samba my tez ładnych paredziesiąt km bysmy musieli jechac i tez noclegu nie ma żadnego. No nic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Wtajemniczenie
|
Madzia - nie na słońce, w cień, one chyba ostrego słońca nie lubią.
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A propos domow i kredytow,to nie sadze zebyscie dostali dwa kredyty..no chyba ze zarabiacie nie wiadomo ile ![]() ![]() samba powodzenia w nowej pracy! emilia gratulacje Madzia za granica nie tylko pracuje sie fizycznie ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-05-29 o 11:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
czytałam, ze lubią słonce (ale nie wiem czy ostre) . Jakby nie było teraz stoja w cieniu
![]() ![]() Atomufka, ja wiem, ze nie tylko fizycznie. Ale pisałam o sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Rozmarzyłam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Ktosiu niestety tak jak wspominałam, to nie ode mnie tylko ta decyzja zalezy. Poza tym podobnie jak samba mąz pracuje tez i w soboty i do domu wraca na 16. Nie wiem jak będzie w lipcu, ale jesli tak jak teraz to na bank nie będzie mógł wziąc sobie wolnego (tym bardziej, ze 31 lipca idziemy znowu na slub). A to nie jest blisko aby szybko sie wykąpac i byc na miejscu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
iwka28 Sysunia baja anika222 atomufka Scio
z ta tajemnica nie bylo by problemu bo niedaleko studia mieszka moja przyjaciolka i moge powiedziec ze ide do niej.. a tz kazac pozniej tam dojechac... oczywscie powiedziec mu dokladnie w co ma sie ubrac itd.. ![]() i tez mysle o takiej mojej lekko buduarowej.. bosko napisala scio.. jedwab przyciemnione swiatlo i ja z brzuszkiem owinieta w niego.. albo w jakis taki hmm firankowy material.. ehsssss... a nasze wspolne to walsnie moje klimaty czyli ja i kwieciste sukienki ![]() ![]() ![]() dziewczyny emigrantki nie zazdroszcze wam decyzji zostac wracac... hmm nie zazdroszcze.... ciezko.. sas... a to ma byc list motywacyjny czy podanie - powiedz to ci cos nakresle na pw a potem ty przerobisz dla iebie ![]() ![]() iwka28 hahahahha to cie sroka wystraszyla... a narzuta.. hmmm poszukaj czegos w "ciucholandach" moze cos bedzie... SAMBA DASZ RADEEE ![]() JESTESMY Z WOJTKIEM NAJWIEKSZYMI OSZOLOMAMI SWIATA ![]() ![]() poszlismy po te farby.. w glowie nobiles gruszkowa albo morelowa jesien BO PASUJE DO KAFELEK.. i co... i kupilismy wiosne leszczynowa hahahah bo byla tak pieknie zielona (a na fotce obok w katalogu byla w polaczeniu z morela - lososiem czyli kolorem naszych kafelek.. a ja w domu mam ten katalog wyslalm wam go wczoraj nawet ze tez tego niewidzialam ![]() ![]() ![]() ![]() w okolicach wtorku bedziemy mieli wszystko robione wiec wkleje fotki ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-29 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
tu sa takie na szybko ktore mi sie podobaja..
![]() mysle ze jak bede dluzej szukac i ogladac to znajde wiecej ale chcialam wam pokazac kilka.. wszystkie sciagniete z google ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-29 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Marta to w koncu przedpokój będzie zielony z łososiem tak??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
a salon mocny zolty taki sloneczny jak wczoraj pokazywalam - tn lato miodowe - z turkusem
zaraz fotki wam pokaze kolorow z przedpokoju... jak i sie uda.. ![]() ![]()
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam coś w takim stylu (te akurat średnie ale coś takiego)
http://orbiepullen.typepad.com/my_we...nd-kristi.html te fajne z zachodem http://www.evrimgallery.com/Portland...ity-portraits/ to z usg mi się podoba http://www.iriscreationsphotography....y-photography/ i takie http://www.linajarmond.com/blog/2009...gnant-friends/ a te są boskie http://www.iriscreationsphotography....ory/maternity/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech.. siedze sobie na tarasie, wcinam ciasto i jest super ![]() ![]() Najwazniejsze, że mieszkanko posprzątane, potem tylko nakryję do stołu i wsio ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Dziękuję ![]() Ja równiez wszystkim Madziom życzę wszystkiego najlepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://maryellenhunt.com/archives/El...e-pregnant.jpg
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-05-29 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tak pierwsza fotka to kolor salonu - zolty taki bedzie tylko tu jest w polaczeniu z zielenia a my chcemy z mroznym turkusem ![]() druga fotka to kolor wlasnie zielony jaki wybralismy na przedpokoj.. a plytki mamy dokladnie w takim kolorze jak jest ta druga sciana ![]() ![]() a zeby wam lepiej sie wyobrazalo obrocilam ta fotke ![]() ![]() wiem wiem jestesmy stuknieci.. no ale ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Wtajemniczenie
|
Marta Baja DZIEKI
![]() Baja robie teraz studia ale nie pedagogiczne poszlam w inna strone hehe ![]() aczkolwiek pracy szukam na razie gdzies w przedszkolu z reszta w moim zakichanym malym miescie ciezko znalezc cokolowiek ![]() Marta z ta sesja to super pomysl ![]() ![]() ![]() znowu wracam do ksiazek normalnie juz mi sie mozg lasuje ehh
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fotki a'la demi czemu nie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.