|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo, jakas nieprzytomna jestem, nie doczytalam ze to Joanna chyba, nie wiem co ze mna:P Ona tez ma taki "babciowy" zapach jak mleko i miod? |
|
|
|
|
#19232 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) miod swietnie nawilza, nie zauwazylam usztywnienia wlosow pod nim, a wrecz przeciwnie zmywa sie bardzo latwo odzywka
|
|
|
|
|
#19233 |
|
Zakorzenienie
|
Blask to zasluga olejkow i oliwy z oliwek, do tego regularne maski i odpowiedni srodek stylizacyjny - to sprawia ze po wyschnieciu moje wloski nie sa szorstkie tylko gladkie bo luski sa domkniete (tak mysle ze to to), dzisiaj uzylam souffle curls to taki krem ktory w konsystencji jest jak gesty kisiel (w skladowym opis) i mam to co wczoraj tyle ze hold jest slabszy i wlosy sa miekknie jak u dziecka
a jak sie dotknie to czuje sie kazdego loka osobnono i jeszcze sprawa suszarki, kupilam sobie dyfuzor firmy ETI (wloska) i roznica pomiedzy nim a dyfuzorem ktory kupuje sie z suszarka jest kolosalna, wlosy suszy sie szybciej (na tym samym najlzejszym powietrzu - sprobowalam dzisiaj tak od poczatku do konca, po nalozeniu stylizatora - 17m) i nie ma puchu, i zauwazylam ze konce nie sa suche, po tym dyfuzorze zalaczonym do suszarki koncowki byly bardzo szybko suche i choc nie bylo widac zniszczen w dotyku czulam roznice, mysle ze to budowa dyfuzora, ten z ETI ma wiecej przestrzenie miedzy lufa suszarki a wlosem podczas suszenia, jego zaleta jest to ze mozna caly czas miec wlaczona suszarke i krazyc miedzy wlosami (jesli tak moga ujac), dyfuzor kupny z suszarka mial to wade ze trzeba bylo przylozyc do konkretnej partii wlosow i wlaczyc, potem wylaczyc zeby strumien powietrza nie rozwial wlosow, no i pewnie to przyczynia sie do szybszego suszenia i braku puchu
|
#19234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19665673] miod swietnie nawilza, nie zauwazylam usztywnienia wlosow pod nim, a wrecz przeciwnie zmywa sie bardzo latwo odzywka [/QUOTE]Ja dziś też nałożyłam miód, zapomniałam o żółtku( ) ale włoski miękkie. Podliczyłam ilość włosów, które wypadły mi przy samym masażu skalpu i było to ok 55 włosów po 3 dniach bez mycia, ale wiadomo, że to nie wszystkie, bo część spłynęła. Czyli jest ok, bo czasami się martwiłam wychodzeniem włosów. Teraz siedzę i ręcznikuję, postaram się obfocić efekty.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#19235 |
|
Raczkowanie
|
Mam taką prośbę. Pamiętam, że gdzieś w wątku podany był adres do bloga którejś z was, na którym były opisane wszystkie oleje. Nie mogę jednak znaleźć linku - mogłaby któraś z was podać?;] Byłabym bardzo wdzięczna, bo zainteresowałam się ostatnio olejem kokosowym i chciałabym co nieco o nim poczytać
)
|
|
#19236 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja już widzę jak włosy będą leciały przez ten stres
|
#19237 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19665673]po masce z banana mam uraz do tego owocu- meczylam sie dosc dlugo pod prysznicem zeby go zmyc (dobrze ze mam duze cisnienie wody, bo nie wiem jakby to sie skonczylo
) miod swietnie nawilza, nie zauwazylam usztywnienia wlosow pod nim, a wrecz przeciwnie zmywa sie bardzo latwo odzywka [/QUOTE]Ja wtedy nałożyłam dużo tego miodu, może dlatego, ale banana już nigdy nie nałożę-tego jestem pewna:P Cytat:
Olejuje, staram się jak najczęściej,blask się pojawia, ale po nałożeniu stylizatorów znika, niestety- są szorstkie i matowe, niestety. Maski stosuje po każdym myciu, ale słabo mi idzie ta odbudowa. A to ciekawe z tym dyfuzorem, szkoda,że u nas nie ma takiego wyboru wszystkich środków, w których Ty możesz przebierać ![]() Cytat:
Jaki stres, co się dzieje?
Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-05-30 o 13:21 |
||
|
|
|
#19238 |
|
Zakorzenienie
|
Edith- szukam a może i nie
Nie chcę przesadzać na lato Może po prostu...miodku będę dawać w dużych ilościach ![]() Natalczak- co to za ten krem "Verona" z Auchan? On ma silikony? Jest zgodny z CG? ![]() A ja muszę się pochwalić, ze od wczoraj mam Efavita! Jest dla mnie świetny...zobaczymy jak bedzie po nocnym olejowaniu
|
#19239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tymczasem możesz się pocieszyć artykułem o olejach: |
|
|
|
|
#19240 |
|
Wtajemniczenie
|
a ostatnio z tż ciężko się dogadać i troszkę to przezywam ... późno chodzę spać, wcześnie wstaje, mało jem...
i zakupiłam dziś biedronkową biotynę próbowała któraś?
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-05-30 o 11:05 |
|
|
|
#19241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym,że ona piszę o olejach,z przewagą nienasyconych kwasów tłuszczowych (nie wnikających). Tam o kokosie nie ma. https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5739 ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Czy któraś z was używała odżywek,masek firmy Pat&Rub (sygnowane przez Kingę Rusin)? TŻ chce mi kupić jakieś rzeczy do wlosów,więc się nad tym zastanawiam. Ale nie wiem na ile one są dobre a na ile "zareklamowane"? |
|
|
|
|
#19242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19243 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyna jaką mieli u mnie w mieście w Naturze
totalny brak wyboru... jak dla mnie to ładnie pachnie, tżtowi się nawet ten zapach podoba ![]() Zobaczymy... dopiero 2 raz mam ją na głowie...
|
#19244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
...---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- [QUOTE=natalczak;19668272] Olejuje, staram się jak najczęściej, ale blask się pojawia, ale po nałożeniu stylizatorów znika, niestety- są szorstkie i matowe, niestety. Maski stosuje po każdym myciu, ale słabo mi idzie ta odbudowa. zmien stylizatory- probowalam wielu, ale mam po nich wlasnie szorskie, sztywne wlosy, jak dla mnie najlepsze sa odzywki b/s (oprocz nivea flexible curls- dodaje jej troszke do innej b/s- po samej nivea- mam szorstki i sztywny tapczan na glowie) i zel lniany |
|
|
|
|
#19245 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze jak Was czytam regularnie to a) zazdrość mnie bierze b) przychodzi ochota do działania
![]() Ja przez swoją sklerozę oraz ograniczone miejsce w plecaku niestety aż do jutra żyję beż odżywek. Ale za to we wtorek ruszam na poszukiwania Naturii ( gdzie mogę ją znaleźć? W Rossmanie?) No i chyba złożę w końcu to zamówienie na mazidłach. Kończy mi się Joanna Professional, zastanawiam się, czy nie zrobić sobie od niej odwyku, ale niestety - wciąż nie ma lepszego stylizatora. ;/ Gdyby znalazła ten krem o którym ostatnio pisałam nawet był się nie zastanawiała... A niestety żel do włosów z Avonu... nie spełnia oczekiwań... Ale nadal będę z nim próbować sił - trzeba wykorzystać skoro już mam opakowanie.
|
#19246 |
|
Zakorzenienie
|
Nava- ja mam tak samo po samym balsamie Nivea
![]() Zgapiłam sposób z odżywką b/s spłukiwania i jest super Ja dodaję jeszcze odrobinkę żelu a na sam koniec tyciu- tyciu oleju kokosowego
|
#19247 |
|
Zadomowienie
|
Ps. A używała któraś moze tego kremu? --->http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Js6g_AaPr6TJBQ Podobno kremy do prostowania też moga przynieść zaskakujące efekty...
|
#19248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a zel nakladam jak wlosy sa prawie suche- jesli naloze na mokre to schna bardzo dlugo
|
|
|
|
|
#19249 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co to za biotyna z Biedrony? Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19669697]banana (i avocado) - juz nie naloze, a miod- jak najbardziej, jakies pol godz temu zmylam maske miodowa trzymana cala noc (spalam w polarowej czapce -z windblokiem tak u mnie wieje ...---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- zmien stylizatory- probowalam wielu, ale mam po nich wlasnie szorskie, sztywne wlosy, jak dla mnie najlepsze sa odzywki b/s (oprocz nivea flexible curls- dodaje jej troszke do innej b/s- po samej nivea- mam szorstki i sztywny tapczan na glowie) i zel lniany[/QUOTE] No koniecznie napisz jak tam wlosy po tej maseczce, moze się przekonam do miodu Wiesz, co, powiem Ci,że do niedawna jako stylizator i reanimator stosowałam odzywki b/s joanny, ale tez przestały się sprawdzać. Ja mam (wydaje mi się,ze przez zle sciecie) cholernie ciezkie wlosy i musze mieć coś z mega mocnym holdem,zeby się trzymały porządnie te moje lokasy. Zel lniany jest juz za slaby. Tak jak pisalam wczesniej chyba nie ominie mnie wizyta u fryzjera, tylko jakiego Moja chyba nie podoła scięciu tych moich kudłow...Odzywki nivea nie mam bo nigdzie nie moge dorwac w starym opakowaniu, a kolejna naladowana silikonami nie jest mi potrzebna |
|||
|
|
|
#19250 |
|
Wtajemniczenie
|
tabletki jakieś na włosy i paznokcie
|
#19251 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#19252 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia- rozumiem Cię doskonale
My też mieliśmy ostatnio kryzys...a jest to nasilone wtedy jeszcze bardziej, bo mieszkamy pod jednym dachem...Jednak już wszystko jest dobrze Mam nadzieję, że Wam też uda się go zażegnać Trzymam kciuki ![]() A ta Biotyna mnie kusi...dziś mam iść do Biedronki :P Nava- a zgapiaj ile wlezie Jeśli ma to Ci służyć
|
#19253 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#19254 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#19255 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#19256 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#19257 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() z joanny mam tylko miod i mleko (jedyne co mi pozostalo po wypadzie do PL) stosuje na mokre/zwilzone wlosy ale dosc rzadko, glowie uzywam po myciu w duecie z nivea (nie ma siliconow- ja unikam siliconowych) to ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ajacy-loki.htm specjalnie nie stylizuje wlosow- czasem po myciu mocniej sie kreca, czasem- nastepnego dnia nie wiem od czego to zalezy daze do posiadania ladnych zadbanych wlosow (walka z puchem ) , krecily sie od zawsze i tak juz pozostaniewydaje mi sie ze pielegnowane, zdrowe wlosy beda latwiej i ladniej sie ukladac moje wlosiska nie naleza do slabych i cienkich no i jest ich duzo, po prawie 4 miesiach pielegnacji- zrobily sie miekkie "lejace" jakby lzejsze, znikela szorstkosc, sztywnosc i sianowatosc( bylo "od zawsze" ) co prawda jeszcze nie do konca, ale poprawa jest wyrazna a jedynym stylizatorem ktorego uzywam codziennie jest zel lniany ![]() w moim przypadku "uporzadkowanie" lokow to walka z wiatrakami, wczesniej probowalam roznych zeli, pianek, kremow, itd...- efekt- sianowaty balagan. |
|
|
|
|
#19258 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a czy to ma znaczenie
|
|
|
|
|
#19259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dyfuzor kupilam przez amazona, zeby bylo jasne dziewczyny, nic z rzeczy ktore uzywam nie mozna kupic w regularnym sklepie, sprawdzilam wiele sklepow specjalistycznych fryzjerskich w dublinie i w zadnym nie bylo porzadnych dyfuzorow, kosmetykow do lokow tez nie ma wiec zamawiam ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Podobno to nie ma znaczenia, nie ma tez znaczenia czy miod jest rafinowany czy nie
|
|
#19260 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny kolezanka kupiła ten nowy biowax do włosów blond +szampon
i szampon nie ma sls i jeszcze czegoś tam w szoku byłam ![]() ciekawe czy do ciemnych tez jest, pewnie tak... w superpharm kupiła szampon i wax po 11.99 kazde z nich no i po pierwszym użyciu mowila ze juz widzi lekkie rozjaśnienie włosów bede w tyg w SP to lookne
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

)
zmywa sie bardzo latwo odzywka
a jak sie dotknie to czuje sie kazdego loka osobno
) ale włoski miękkie. Podliczyłam ilość włosów, które wypadły mi przy samym masażu skalpu i było to ok 55 włosów po 3 dniach bez mycia, ale wiadomo, że to nie wszystkie, bo część spłynęła. Czyli jest ok, bo czasami się martwiłam wychodzeniem włosów. Teraz siedzę i ręcznikuję, postaram się obfocić efekty.
)

totalny brak wyboru... jak dla mnie to ładnie pachnie, tżtowi się nawet ten zapach podoba
...
My też mieliśmy ostatnio kryzys...a jest to nasilone wtedy jeszcze bardziej, bo mieszkamy pod jednym dachem...
) , krecily sie od zawsze i tak juz pozostanie