Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 642 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-29, 23:18   #19231
natalczak
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość

Dziękuję Ci bardzo, jakas nieprzytomna jestem, nie doczytalam ze to Joanna chyba, nie wiem co ze mna:P
Ona tez ma taki "babciowy" zapach jak mleko i miod?
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 23:19   #19232
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tez sie przystroiłam w zołtą czapke wełniania, mama sie nabijala ze mnie, a ja i tak ja w nocy zgubilam gdzies w lozku i sie oleje w poduszke wytarły

Ciekawa jestem czy ona nie usztywni wlosów w tej wersji wyjsciowej... Ja jeszcze nigdy nie dodalam miodu do niczego, jakos mam uraz po masce z banana i miodu, kiedy to banana caly dzien wyciagalam z wlosow,a miod mi je usztywnil
po masce z banana mam uraz do tego owocu- meczylam sie dosc dlugo pod prysznicem zeby go zmyc (dobrze ze mam duze cisnienie wody, bo nie wiem jakby to sie skonczylo )
miod swietnie nawilza, nie zauwazylam usztywnienia wlosow pod nim, a wrecz przeciwnie zmywa sie bardzo latwo odzywka
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 23:43   #19233
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
P.s RYBIOREK oddaj mi ten swoj blask, proooosze;]
Blask to zasluga olejkow i oliwy z oliwek, do tego regularne maski i odpowiedni srodek stylizacyjny - to sprawia ze po wyschnieciu moje wloski nie sa szorstkie tylko gladkie bo luski sa domkniete (tak mysle ze to to), dzisiaj uzylam souffle curls to taki krem ktory w konsystencji jest jak gesty kisiel (w skladowym opis) i mam to co wczoraj tyle ze hold jest slabszy i wlosy sa miekknie jak u dziecka a jak sie dotknie to czuje sie kazdego loka osobno

no i jeszcze sprawa suszarki, kupilam sobie dyfuzor firmy ETI (wloska) i roznica pomiedzy nim a dyfuzorem ktory kupuje sie z suszarka jest kolosalna, wlosy suszy sie szybciej (na tym samym najlzejszym powietrzu - sprobowalam dzisiaj tak od poczatku do konca, po nalozeniu stylizatora - 17m) i nie ma puchu, i zauwazylam ze konce nie sa suche, po tym dyfuzorze zalaczonym do suszarki koncowki byly bardzo szybko suche i choc nie bylo widac zniszczen w dotyku czulam roznice, mysle ze to budowa dyfuzora, ten z ETI ma wiecej przestrzenie miedzy lufa suszarki a wlosem podczas suszenia, jego zaleta jest to ze mozna caly czas miec wlaczona suszarke i krazyc miedzy wlosami (jesli tak moga ujac), dyfuzor kupny z suszarka mial to wade ze trzeba bylo przylozyc do konkretnej partii wlosow i wlaczyc, potem wylaczyc zeby strumien powietrza nie rozwial wlosow, no i pewnie to przyczynia sie do szybszego suszenia i braku puchu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 00:37   #19234
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo, jakas nieprzytomna jestem, nie doczytalam ze to Joanna chyba, nie wiem co ze mna:P
Ona tez ma taki "babciowy" zapach jak mleko i miod?
Tak, taki babciny, nie odpowiada mi on Musisz sama go obadać, ale jest raczej mocny, jakoś za nim nie przepadam.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19665673]
miod swietnie nawilza, nie zauwazylam usztywnienia wlosow pod nim, a wrecz przeciwnie zmywa sie bardzo latwo odzywka [/QUOTE]
Ja dziś też nałożyłam miód, zapomniałam o żółtku() ale włoski miękkie. Podliczyłam ilość włosów, które wypadły mi przy samym masażu skalpu i było to ok 55 włosów po 3 dniach bez mycia, ale wiadomo, że to nie wszystkie, bo część spłynęła. Czyli jest ok, bo czasami się martwiłam wychodzeniem włosów. Teraz siedzę i ręcznikuję, postaram się obfocić efekty.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 05:42   #19235
merila
Raczkowanie

Mam taką prośbę. Pamiętam, że gdzieś w wątku podany był adres do bloga którejś z was, na którym były opisane wszystkie oleje. Nie mogę jednak znaleźć linku - mogłaby któraś z was podać?;] Byłabym bardzo wdzięczna, bo zainteresowałam się ostatnio olejem kokosowym i chciałabym co nieco o nim poczytać)
Stary 2010-05-30, 07:03   #19236
kropcia007
Wtajemniczenie

a ja już widzę jak włosy będą leciały przez ten stres

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:36   #19237
natalczak
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19665673]po masce z banana mam uraz do tego owocu- meczylam sie dosc dlugo pod prysznicem zeby go zmyc (dobrze ze mam duze cisnienie wody, bo nie wiem jakby to sie skonczylo )
miod swietnie nawilza, nie zauwazylam usztywnienia wlosow pod nim, a wrecz przeciwnie zmywa sie bardzo latwo odzywka [/QUOTE]

Ja wtedy nałożyłam dużo tego miodu, może dlatego, ale banana już nigdy nie nałożę-tego jestem pewna:P

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Blask to zasluga olejkow i oliwy z oliwek, do tego regularne maski i odpowiedni srodek stylizacyjny - to sprawia ze po wyschnieciu moje wloski nie sa szorstkie tylko gladkie bo luski sa domkniete (tak mysle ze to to), dzisiaj uzylam souffle curls to taki krem ktory w konsystencji jest jak gesty kisiel (w skladowym opis) i mam to co wczoraj tyle ze hold jest slabszy i wlosy sa miekknie jak u dziecka a jak sie dotknie to czuje sie kazdego loka osobno

no i jeszcze sprawa suszarki, kupilam sobie dyfuzor firmy ETI (wloska) i roznica pomiedzy nim a dyfuzorem ktory kupuje sie z suszarka jest kolosalna, wlosy suszy sie szybciej (na tym samym najlzejszym powietrzu - sprobowalam dzisiaj tak od poczatku do konca, po nalozeniu stylizatora - 17m) i nie ma puchu, i zauwazylam ze konce nie sa suche, po tym dyfuzorze zalaczonym do suszarki koncowki byly bardzo szybko suche i choc nie bylo widac zniszczen w dotyku czulam roznice, mysle ze to budowa dyfuzora, ten z ETI ma wiecej przestrzenie miedzy lufa suszarki a wlosem podczas suszenia, jego zaleta jest to ze mozna caly czas miec wlaczona suszarke i krazyc miedzy wlosami (jesli tak moga ujac), dyfuzor kupny z suszarka mial to wade ze trzeba bylo przylozyc do konkretnej partii wlosow i wlaczyc, potem wylaczyc zeby strumien powietrza nie rozwial wlosow, no i pewnie to przyczynia sie do szybszego suszenia i braku puchu

Olejuje, staram się jak najczęściej,blask się pojawia, ale po nałożeniu stylizatorów znika, niestety- są szorstkie i matowe, niestety. Maski stosuje po każdym myciu, ale słabo mi idzie ta odbudowa.

A to ciekawe z tym dyfuzorem, szkoda,że u nas nie ma takiego wyboru wszystkich środków, w których Ty możesz przebierać

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Tak, taki babciny, nie odpowiada mi on Musisz sama go obadać, ale jest raczej mocny, jakoś za nim nie przepadam.
No mi jakoś się nie podoba ten zapach niestety, kojarzy mi się z dzieciństwem, ale nie jest on przyjemny niestety.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
a ja już widzę jak włosy będą leciały przez ten stres
Jaki stres, co się dzieje?

Edytowane przez natalczak
Czas edycji: 2010-05-30 o 13:21
Stary 2010-05-30, 10:40   #19238
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Edith- szukam a może i nie Nie chcę przesadzać na lato Może po prostu...miodku będę dawać w dużych ilościach

Natalczak- co to za ten krem "Verona" z Auchan? On ma silikony? Jest zgodny z CG?

A ja muszę się pochwalić, ze od wczoraj mam Efavita! Chwale się gdzie tylko mozna- tak się cieszę Jest dla mnie świetny...zobaczymy jak bedzie po nocnym olejowaniu

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:42   #19239
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez merila Pokaż wiadomość
Mam taką prośbę. Pamiętam, że gdzieś w wątku podany był adres do bloga którejś z was, na którym były opisane wszystkie oleje. Nie mogę jednak znaleźć linku - mogłaby któraś z was podać?;] Byłabym bardzo wdzięczna, bo zainteresowałam się ostatnio olejem kokosowym i chciałabym co nieco o nim poczytać)
Jeśli masz na myśli ten sam blog, który ja też widziałam, to niestety autorka go sprywatyzowała czyli nie jest ogólnodostępny.
Tymczasem możesz się pocieszyć artykułem o olejach:
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:51   #19240
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki stres, co się dzieje?
a ostatnio z tż ciężko się dogadać i troszkę to przezywam ... późno chodzę spać, wcześnie wstaje, mało jem...

i zakupiłam dziś biedronkową biotynę próbowała któraś?

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-05-30 o 11:05
Stary 2010-05-30, 11:14   #19241
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez merila Pokaż wiadomość
Bloga o olejach ma też fallen_apple.
Z tym,że ona piszę o olejach,z przewagą nienasyconych kwasów tłuszczowych (nie wnikających).
Tam o kokosie nie ma.

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5739

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Czy któraś z was używała odżywek,masek firmy Pat&Rub (sygnowane przez Kingę Rusin)?

TŻ chce mi kupić jakieś rzeczy do wlosów,więc się nad tym zastanawiam.
Ale nie wiem na ile one są dobre a na ile "zareklamowane"?
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:23   #19242
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Bloga o olejach ma też fallen_apple.
Z tym,że ona piszę o olejach,z przewagą nienasyconych kwasów tłuszczowych (nie wnikających).
Tam o kokosie nie ma.

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5739

I właśnie ten blog został sprywatyzowany, jak przypuszczam oglądać go mogą tylko zaprzyjaźnione.
Stary 2010-05-30, 11:25   #19243
paprif
Zakorzenienie

Cytat:

Co to za odzywka? Nie kojarze jej chyba.
Jedyna jaką mieli u mnie w mieście w Naturze totalny brak wyboru... jak dla mnie to ładnie pachnie, tżtowi się nawet ten zapach podoba
Zobaczymy... dopiero 2 raz mam ją na głowie...
Stary 2010-05-30, 11:53   #19244
Konto usunięte

Cytat:
Ja wtedy nałożyłam dużo tego miodu, może dlatego, ale banana już nigdy nie nałożę-tego jestem pewna:P
banana (i avocado) - juz nie naloze, a miod- jak najbardziej, jakies pol godz temu zmylam maske miodowa trzymana cala noc (spalam w polarowej czapce -z windblokiem tak u mnie wieje ) jako odzywke b/s uzylam nowo zakupionego ogorka (yes to cucumber ) wymieszana z odrobina nivea flexible curls. czekam az wlosy wyschna ...

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

[QUOTE=natalczak;19668272]

Olejuje, staram się jak najczęściej, ale blask się pojawia, ale po nałożeniu stylizatorów znika, niestety- są szorstkie i matowe, niestety. Maski stosuje po każdym myciu, ale słabo mi idzie ta odbudowa.

zmien stylizatory- probowalam wielu, ale mam po nich wlasnie szorskie, sztywne wlosy, jak dla mnie najlepsze sa odzywki b/s (oprocz nivea flexible curls- dodaje jej troszke do innej b/s- po samej nivea- mam szorstki i sztywny tapczan na glowie) i zel lniany
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:12   #19245
wilczex
Zadomowienie

Zawsze jak Was czytam regularnie to a) zazdrość mnie bierze b) przychodzi ochota do działania

Ja przez swoją sklerozę oraz ograniczone miejsce w plecaku niestety aż do jutra żyję beż odżywek. Ale za to we wtorek ruszam na poszukiwania Naturii ( gdzie mogę ją znaleźć? W Rossmanie?) No i chyba złożę w końcu to zamówienie na mazidłach.

Kończy mi się Joanna Professional, zastanawiam się, czy nie zrobić sobie od niej odwyku, ale niestety - wciąż nie ma lepszego stylizatora. ;/ Gdyby znalazła ten krem o którym ostatnio pisałam nawet był się nie zastanawiała... A niestety żel do włosów z Avonu... nie spełnia oczekiwań... Ale nadal będę z nim próbować sił - trzeba wykorzystać skoro już mam opakowanie.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:12   #19246
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Nava- ja mam tak samo po samym balsamie Nivea
Zgapiłam sposób z odżywką b/s spłukiwania i jest super Ja dodaję jeszcze odrobinkę żelu a na sam koniec tyciu- tyciu oleju kokosowego

Stary 2010-05-30, 12:14   #19247
wilczex
Zadomowienie

Ps. A używała któraś moze tego kremu? --->http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Js6g_AaPr6TJBQ Podobno kremy do prostowania też moga przynieść zaskakujące efekty...

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:17   #19248
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Nava- ja mam tak samo po samym balsamie Nivea
Zgapiłam sposób z odżywką b/s spłukiwania i jest super Ja dodaję jeszcze odrobinkę żelu a na sam koniec tyciu- tyciu oleju kokosowego
to ja zgapie tyciu oleju kokosowego a zel nakladam jak wlosy sa prawie suche- jesli naloze na mokre to schna bardzo dlugo
Stary 2010-05-30, 12:46   #19249
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Natalczak- co to za ten krem "Verona" z Auchan? On ma silikony? Jest zgodny z CG?
Krem Verona

Cytat:
a ostatnio z tż ciężko się dogadać i troszkę to przezywam ... późno chodzę spać, wcześnie wstaje, mało jem...

i zakupiłam dziś biedronkową biotynę próbowała któraś?
Oj rozumiem Cie, ja jestem przed obroną pracy licencjackiej, też ciagle zamieszanie, z tżtem też słabo się dogadać, a włosy lecą jak szalone. Zawsze po myciu cała garść laduje w toalecie

A co to za biotyna z Biedrony?

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Jedyna jaką mieli u mnie w mieście w Naturze totalny brak wyboru... jak dla mnie to ładnie pachnie, tżtowi się nawet ten zapach podoba
Zobaczymy... dopiero 2 raz mam ją na głowie...
Ja nie znosze tego zapachu Joanna AB, wiec podejrzewam,ze ten też mi się nie spodoba. Ale zdaj relację jak się sprawuje, najwyżej będę nos zatykać

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19669697]banana (i avocado) - juz nie naloze, a miod- jak najbardziej, jakies pol godz temu zmylam maske miodowa trzymana cala noc (spalam w polarowej czapce -z windblokiem tak u mnie wieje ) jako odzywke b/s uzylam nowo zakupionego ogorka (yes to cucumber ) wymieszana z odrobina nivea flexible curls. czekam az wlosy wyschna ...

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

zmien stylizatory- probowalam wielu, ale mam po nich wlasnie szorskie, sztywne wlosy, jak dla mnie najlepsze sa odzywki b/s (oprocz nivea flexible curls- dodaje jej troszke do innej b/s- po samej nivea- mam szorstki i sztywny tapczan na glowie) i zel lniany[/QUOTE]

No koniecznie napisz jak tam wlosy po tej maseczce, moze się przekonam do miodu

Wiesz, co, powiem Ci,że do niedawna jako stylizator i reanimator stosowałam odzywki b/s joanny, ale tez przestały się sprawdzać. Ja mam (wydaje mi się,ze przez zle sciecie) cholernie ciezkie wlosy i musze mieć coś z mega mocnym holdem,zeby się trzymały porządnie te moje lokasy. Zel lniany jest juz za slaby.
Tak jak pisalam wczesniej chyba nie ominie mnie wizyta u fryzjera, tylko jakiego Moja chyba nie podoła scięciu tych moich kudłow...
Odzywki nivea nie mam bo nigdzie nie moge dorwac w starym opakowaniu, a kolejna naladowana silikonami nie jest mi potrzebna
Stary 2010-05-30, 12:49   #19250
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj rozumiem Cie, ja jestem przed obroną pracy licencjackiej, też ciagle zamieszanie, z tżtem też słabo się dogadać, a włosy lecą jak szalone. Zawsze po myciu cała garść laduje w toalecie

A co to za biotyna z Biedrony?

tabletki jakieś na włosy i paznokcie

Stary 2010-05-30, 12:56   #19251
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
tabletki jakieś na włosy i paznokcie

O prosze, za rzadko bywam w Biedronie i nie wiem co tam mają ciekawego
A ile kosztuje? Pewnie dopiero po kilku miesiacach bedzie widac poprawe, a ja naleze do tych niecierpliwych, co to po tygodniu chcialaby poprawe
Stary 2010-05-30, 13:05   #19252
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Kropcia- rozumiem Cię doskonale My też mieliśmy ostatnio kryzys...a jest to nasilone wtedy jeszcze bardziej, bo mieszkamy pod jednym dachem...
Jednak już wszystko jest dobrze Mam nadzieję, że Wam też uda się go zażegnać Trzymam kciuki

A ta Biotyna mnie kusi...dziś mam iść do Biedronki :P

Nava- a zgapiaj ile wlezie Jeśli ma to Ci służyć

Stary 2010-05-30, 13:19   #19253
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
I właśnie ten blog został sprywatyzowany, jak przypuszczam oglądać go mogą tylko zaprzyjaźnione.
To się zwrócimy do autorki o odblokowanie
Stary 2010-05-30, 13:33   #19254
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
A ta Biotyna mnie kusi...dziś mam iść do Biedronki :P
Ja też

Dziewczyny, a jakiego miodu używacie do tej maski rozjaśniającej? To ma w ogóle jakieś znaczenie, jaki to jest rodzaj?
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:37   #19255
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
To się zwrócimy do autorki o odblokowanie
Świetny pomysł!

Autorko sprywatyzowanego bloga! Fallen_apple!
Bądź tak łaskawa i dla dobra poziomu edukacyjnego kręconowłosych i innch wizażanek upublicznij swój olejowy wpis!
Stary 2010-05-30, 13:44   #19256
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Świetny pomysł!

Autorko sprywatyzowanego bloga! Fallen_apple!
Bądź tak łaskawa i dla dobra poziomu edukacyjnego kręconowłosych i innch wizażanek upublicznij swój olejowy wpis!
Apel chyba poskutkował
Stary 2010-05-30, 13:47   #19257
Konto usunięte

Cytat:

No koniecznie napisz jak tam wlosy po tej maseczce, moze się przekonam do miodu

Wiesz, co, powiem Ci,że do niedawna jako stylizator i reanimator stosowałam odzywki b/s joanny, ale tez przestały się sprawdzać. Ja mam (wydaje mi się,ze przez zle sciecie) cholernie ciezkie wlosy i musze mieć coś z mega mocnym holdem,zeby się trzymały porządnie te moje lokasy. Zel lniany jest juz za slaby.
Tak jak pisalam wczesniej chyba nie ominie mnie wizyta u fryzjera, tylko jakiego Moja chyba nie podoła scięciu tych moich kudłow...
Odzywki nivea nie mam bo nigdzie nie moge dorwac w starym opakowaniu, a kolejna naladowana silikonami nie jest mi potrzebna
za pare godz zdam relacje
z joanny mam tylko miod i mleko (jedyne co mi pozostalo po wypadzie do PL) stosuje na mokre/zwilzone wlosy ale dosc rzadko, glowie uzywam po myciu w duecie z nivea (nie ma siliconow- ja unikam siliconowych)
to ten:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ajacy-loki.htm

specjalnie nie stylizuje wlosow- czasem po myciu mocniej sie kreca, czasem- nastepnego dnia nie wiem od czego to zalezy
daze do posiadania ladnych zadbanych wlosow (walka z puchem ) , krecily sie od zawsze i tak juz pozostanie
wydaje mi sie ze pielegnowane, zdrowe wlosy beda latwiej i ladniej sie ukladac
moje wlosiska nie naleza do slabych i cienkich no i jest ich duzo, po prawie 4 miesiach pielegnacji- zrobily sie miekkie "lejace" jakby lzejsze, znikela szorstkosc, sztywnosc i sianowatosc( bylo "od zawsze" ) co prawda jeszcze nie do konca, ale poprawa jest wyrazna
a jedynym stylizatorem ktorego uzywam codziennie jest zel lniany
w moim przypadku "uporzadkowanie" lokow to walka z wiatrakami, wczesniej probowalam roznych zeli, pianek, kremow, itd...- efekt- sianowaty balagan.
Stary 2010-05-30, 13:51   #19258
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Ja też

Dziewczyny, a jakiego miodu używacie do tej maski rozjaśniającej? To ma w ogóle jakieś znaczenie, jaki to jest rodzaj?
zmieszalam dwa- jeden ciemniejszy (nie pamietam bo byla koncowka a sloik juz wyrzucilam) a drugi- jasniejszy chyba lipa, ale nie jestem pewna
a czy to ma znaczenie
Stary 2010-05-30, 14:32   #19259
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Olejuje, staram się jak najczęściej,blask się pojawia, ale po nałożeniu stylizatorów znika, niestety- są szorstkie i matowe, niestety. Maski stosuje po każdym myciu, ale słabo mi idzie ta odbudowa.

A to ciekawe z tym dyfuzorem, szkoda,że u nas nie ma takiego wyboru wszystkich środków, w których Ty możesz przebierać
wlasnie chodzi o to zeby stylizator nie matowal, dlatego najlepiej jak jest przezroczysty, choc ja teraz moge uzywac i kremow i nie matowia

dyfuzor kupilam przez amazona, zeby bylo jasne dziewczyny, nic z rzeczy ktore uzywam nie mozna kupic w regularnym sklepie, sprawdzilam wiele sklepow specjalistycznych fryzjerskich w dublinie i w zadnym nie bylo porzadnych dyfuzorow, kosmetykow do lokow tez nie ma wiec zamawiam

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Ja też

Podobno to nie ma znaczenia, nie ma tez znaczenia czy miod jest rafinowany czy nie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 14:49   #19260
kropcia007
Wtajemniczenie

dziewczyny kolezanka kupiła ten nowy biowax do włosów blond +szampon
i szampon nie ma sls i jeszcze czegoś tam w szoku byłam
ciekawe czy do ciemnych tez jest, pewnie tak... w superpharm kupiła szampon i wax po 11.99 kazde z nich no i po pierwszym użyciu mowila ze juz widzi lekkie rozjaśnienie włosów
bede w tyg w SP to lookne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości