Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-29, 16:41   #2311
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
iwka28 Sysunia baja anika222 atomufka Scio
z ta tajemnica nie bylo by problemu bo niedaleko studia mieszka moja przyjaciolka i moge powiedziec ze ide do niej.. a tz kazac pozniej tam dojechac... oczywscie powiedziec mu dokladnie w co ma sie ubrac itd.. aczkolwiek podoba mi sie tez pomysl z 2 sesjami godzinke jednego dnia tylko dla mnie i potem godzinke z tz....
i tez mysle o takiej mojej lekko buduarowej.. bosko napisala scio.. jedwab przyciemnione swiatlo i ja z brzuszkiem owinieta w niego.. albo w jakis taki hmm firankowy material.. ehsssss... a nasze wspolne to walsnie moje klimaty czyli ja i kwieciste sukienki na zielonej lace aaaa ogolnie to pokaze wam zaraz fotki jakie mi sie podobaja

dziewczyny emigrantki nie zazdroszcze wam decyzji zostac wracac... hmm nie zazdroszcze.... ciezko..

sas... a to ma byc list motywacyjny czy podanie - powiedz to ci cos nakresle na pw a potem ty przerobisz dla iebie tylko inaczej sie pisze list otywacyjny a inaczej podanie

iwka28 hahahahha to cie sroka wystraszyla... a narzuta.. hmmm poszukaj czegos w "ciucholandach" moze cos bedzie...

SAMBA DASZ RADEEE a z wolnym weekendem i to 3 bedzie ciezko.. raczej niewykonalne... szczegolnie ze to nowa praca...

JESTESMY Z WOJTKIEM NAJWIEKSZYMI OSZOLOMAMI SWIATA poprostu nasza sponatanicznosc i wariatkowosc nas samych juz zadziwia...
poszlismy po te farby.. w glowie nobiles gruszkowa albo morelowa jesien BO PASUJE DO KAFELEK.. i co... i kupilismy wiosne leszczynowa hahahah bo byla tak pieknie zielona (a na fotce obok w katalogu byla w polaczeniu z morela - lososiem czyli kolorem naszych kafelek.. a ja w domu mam ten katalog wyslalm wam go wczoraj nawet ze tez tego niewidzialam) i w sekunde zmienilismy cala wizje przedpokoju wszytko kupilismy potrzebne farby do metalu zeby zrobic na losos dodatki ktore mamy w czerni.. i co bedzie soczysty zielony kolor ze spokojnym lososiem zgupialam do reszty ale to nic.. spontanicznosc i optymizm nie zabija
w okolicach wtorku bedziemy mieli wszystko robione wiec wkleje fotki

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

dokladnie wymyslilam to sam... a do tego wizja scio mnie zabila... ehsss marzeeee
niezli jestescie my z TZ mamy podobnie
no ciezka decyzja z tymi powrotami
Cytat:
tu sa takie na szybko ktore mi sie podobaja..
mysle ze jak bede dluzej szukac i ogladac to znajde wiecej ale chcialam wam pokazac kilka.. wszystkie sciagniete z google
Piekna ta zielona sofa
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
czytałam, ze lubią słonce (ale nie wiem czy ostre) . Jakby nie było teraz stoja w cieniu ale kurcze owadów nie dworze nie widze

Atomufka, ja wiem, ze nie tylko fizycznie. Ale pisałam o sobie Jakbym tam robiła to, co jest zgodne z moim wykształceniem, to mogłabym i może tam zostac a tak?? Ciesze się , ze wróciłam Ciesze sie, ze wtedy jadąc na pogrzeb spakowalismy wszystkie rzeczy i nie rezerwowalismy mieszkania. Bardzo się cieszę. teraz powoli trzeba sobie tutaj ułozyć życie.
Potem sie domyslilam ze pisalas o sobie w ogole mialam cos innego na mysli ,ale nie mialam juz czasu napisac

A my wrocilismy wlasnie z miasta i kupilam sobie skorkowe sandalki takie plaskie i spodnie jegginsy takie polaczenie dzinsow i legginsow swietna sprawa.W ogole u nas juz przeceny sie zaczely (znowu) i przymierzalam jeszcze jedne sandalki ,ale byly na wysokich obcasach i pewnie znow bym je z raz zalozyla ,bo nie lubie za bardzo na obcasach chodzic ,a tak bardzo bym chciala

kliwia a ja mam po slubie inicjaly P-K a jak tam podloga?kafle juz zrobione?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-05-29 o 16:47
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 16:56   #2312
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 17:16   #2313
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dokladnie dlatego juz od dawna glownie kupuje na wyprzedazachu nas na szczescie ich ciagle pelno

szafa

Stary 2010-05-29, 17:17   #2314
kliwia
Zakorzenienie

atomufka ja lubilam swoje panienskie inicjaly
a teraz pfff, jak sie przedstawiam np w przychodni to nikt nei kuma mojego paninskeigo nazwiska, co nigdy nie mialo miejsca. powtarzaja kuuula, król ?

Kafle leżą, schnie klej pod polowa kafli na przedpokoju.
Przyszla tz siostra z mezem i dziecmi zobaczyc i oczywiscie wlezli na te swiezo polozone, i dzieciaki nie kumaja co nzaczy slowo stój.
Az mi sie przeklenstwo na K wymsklo. Bo dzis mam humor nie tegi na tego typu akcje
w poniedzialek fugowanie
jak umyje podloge to wam pokaze fotki pewnie we wtorek dopiero
Musze sobie mopa tego plaskiego kupic

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-05-29 o 17:18
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 18:26   #2315
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
atomufka ja lubilam swoje panienskie inicjaly
a teraz pfff, jak sie przedstawiam np w przychodni to nikt nei kuma mojego paninskeigo nazwiska, co nigdy nie mialo miejsca. powtarzaja kuuula, król ?

Przyszla tz siostra z mezem i dziecmi zobaczyc i oczywiscie wlezli na te swiezo polozone, i dzieciaki nie kumaja co nzaczy slowo stój.
Az mi sie przeklenstwo na K wymsklo. Bo dzis mam humor nie tegi na tego typu akcje
w poniedzialek fugowanie
Tak to juz z dziecmi jest to czekamy na fotki
a Ty masz podwojne nazwisko? bo ja mam i czasami zaluje ,bo teraz to dopiero mi przekrecaja moje panienskie szlag czlowieka trafia

szafa

Stary 2010-05-29, 18:30   #2316
kliwia
Zakorzenienie

no ja mam podwojne, osttanio tez troche zaluje bo gadania dluzej ale ogolnie to bym najchetniej do swojego wrocila
No ale sie nie da Do konca zycia bede podwojna chyba ze sie rozwiode
Stary 2010-05-29, 18:34   #2317
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 18:46   #2318
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
marta ustal najpierw wszytsko z fotografem, a pozniej wrecz mezowi prezent w postaci bonu na sessje zdjeciowa z brzuszkiem. i bedzie niespodzianka, i bedzie mogl sie psychicznie przygotowac
Ja taka sesje tez bede mieć i tez nasz slubny fotograf bedzie ja ywkonywal
W zasadzie bedzie najpierw sesja plenerowa z brzucholem, a pozniej bedzie zmyslowo i troche nago w domu z odpowiednim oswietleniem i z ekranem swietlnym by uzyskac taki efekt:
http://annapawleta.com/blog/olaciaza/12.jpg
no wlasnie w poniedzialek bede pisac... i zobaczymy co i jak.. a z ta sesja to jest tak ze jestem rozdarta bo chcialabym isc z mezem wiec wtedy takie zaproszenie jak najbardziej... ale...
chcialabym mu dac kilka zmyslowych fotek w prezencie tez w takim stylu jak pokazalas.. wtedy chcialabym byc tylko ja.. zeby on widzial je dopiero w albumie i zrobil wowwwwwwwwwwwwwww
kumasz

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

niezli jestescie my z TZ mamy podobnie
no ciezka decyzja z tymi powrotami
jestesmy poklepance no ale
swirem sie rodzisz swirem umierasz

Cytat:
w poniedzialek fugowanie
konieczie pochwal sie pozniej fotkami
bo kafle mialas super
mozesz mi jeszcze raz wkleic do nich linka?

a mi z koncertu IRY wyszly nici... jestem smutna..
poszlismy z mezem do kosciola bo nasz swiadek chrzcil core i chcielismy sie pomodlic w intencji malej.. no i zaczal mnie bolec brzuch mocno twardnial i jakby ciagnal w dol... mialam juz tak i lekarz kazal lezec brac nospe i przejdzie... (jak nie przejdzie to dzwonic)
no i po mszy poszlismy do domku i lezalam i jest lepiej.. ale... tz se boi i powiedzial ze zostajemy...
troche jestem zla ale z drugiej strony dzidziolek wazniejszy...

tz wziol sie za dalsze malowanie.... na bank braknie farby bo te wszstkie dziurki w tynku sa tragiczne (kto wymysla akryl do srodka mieszkania pieknie to wyglada ale ponowne przemalowanie tragedia ) przez to trzeba duzooooo farby nakladac no nic bynajmniej kolor bedzie boski no ale kupil lepszy walek i bynajmniej szybciej idzie juz jest w polowie wiec jutro pewno dokupi jeszcze farbe i skonczy a ja zrobie dodatki w poniedzialek i we wtorek bede sie chwalic fotkami

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-29 o 18:49
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 18:47   #2319
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam podwojne, osttanio tez troche zaluje bo gadania dluzej ale ogolnie to bym najchetniej do swojego wrocila

Ja nie mialam wyjscia ,bo nie chcialam sie nazywac tak jak taka jedna w rodzinie Tz a przy swoim tez nie chcialam ,bo juz widze pozniej te pytania a dlaczego nie zmienilas nazwiska ,a Ty to nie wyszlas za mąz...itp.A tak tylko mowia no bo teraz to jest modne miec dwa

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-05-29 o 18:50
Stary 2010-05-29, 18:49   #2320
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam podwójne i w dodatku bardzo długie oba wiec często jak sie przedstawiam to jednego używam ake najlepiej bo nigdy nie wiem które powiedzieć i raz tak raz tak a jak sie podpisuje to oba i duzo miejsca to zajmuje formularze sa nie dla mnie
A z jednego można zrezygnować bez rozwodu moja szwagierka tak zrobiła miała dwa a teraz tylko jedno zostawiła to po mężu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 18:50   #2321
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 18:51   #2322
klion78
Zadomowienie

martucha jeśli chodzi o sesję z brzuszkiem to uważam, że to super pomysł i zrobiłabym tak, ze najpierw Twoja sesja, a potem umawiasz się z Tż, że o określonej godzinie przyjeżdża (ja bym mu się nie przyznała, że wcześniej robiono zdjęcia tylko Tobie) i ciąg dalszy, z nim.
Moja koleżanka ma super zdjęcie ciążowe z mężem .... poszukam.

Już mam. Myślę, że nawet gdyby wiedziała, że je tu umieszczam nie miałaby pretensji, bo to zdjęcie z n-k.
Stary 2010-05-29, 18:53   #2323
klion78
Zadomowienie

To właśnie to zdjęcie (we wcześniejszym poście się nie wyświetliło):
Stary 2010-05-29, 18:55   #2324
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mialam wyjscia ,bo nie chcialam sie nazywac tak jak taka jedna w rodzinie Tz a przy swoim tez nie chcialam ,bo juz widze pozniej te pytania a dlaczego nie zmienilas nazwiska ,a Ty to nie wyszlas za mąz...itp.A tak tylko mowia no bo teraz to jest modne miec dwa
hahhahhaa uciekalas przed takim samym nazywaniem sie
pamietam jak samba sie martwila bo sie nazywa tak samo jak jej szwagierka
a co do "modne jest miec dwa" to hahahahaha a raczej czego to ludzie nie wymysla

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hahahaha moze
bardzo prawdopodobne

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
martucha jeśli chodzi o sesję z brzuszkiem to uważam, że to super pomysł i zrobiłabym tak, ze najpierw Twoja sesja, a potem umawiasz się z Tż, że o określonej godzinie przyjeżdża (ja bym mu się nie przyznała, że wcześniej robiono zdjęcia tylko Tobie) i ciąg dalszy, z nim.
Moja koleżanka ma super zdjęcie ciążowe z mężem .... poszukam.

Już mam. Myślę, że nawet gdyby wiedziała, że je tu umieszczam nie miałaby pretensji, bo to zdjęcie z n-k.
Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
To właśnie to zdjęcie (we wcześniejszym poście się nie wyświetliło):
super foto...
i wlansie chyba tak zrobie umowie sie z nim na sesej ze mna a potem na sesje z wojtkiem
Stary 2010-05-29, 18:57   #2325
kliwia
Zakorzenienie

mikakrolikowa, no mozna, ale ja po mezu nie chce naziwska, a na panienskie mi nei pozwoli worcic

Jak sie komus przestawiam to naziwskiem meza, ale w przychodni musze jechac podwojnym

martucha brzuchol CI sie stawia ojojojj. lezec i pachniec

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 19:11   #2326
martucha84
Zakorzenienie

kliwia tak ale jest to niebezpieczne jak powtarza sie taki skurcz 8-10 i wiecej razy na dobe a u mnie to max 3 razy (wogole) sie zdazylo a dzis pierwszy raz.. i jak powiedzial pan doktor od razu sie klade i to przechodzi od razu wiec luz... mam tylko wtedy lezec i nic juz nierobic
wiec nie ryzykowalam

a takie skurcze podobno od 28 tyg sa czestrze a przed porodem to juz wogole...
wiec hmm nic tylko jak sie cos dzieje odpoczywac

i jak mowi pan doktor NIE PANIKOWAC
Stary 2010-05-29, 20:33   #2327
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
heh ja mam to samo kochane i to moje nazwisko sklada sie z 19 liter ja tam sie rzyzwyczailam gorzej z ludzmi w urzedach
Cytat:
no wlasnie w poniedzialek bede pisac... i zobaczymy co i jak.. a z ta sesja to jest tak ze jestem rozdarta bo chcialabym isc z mezem wiec wtedy takie zaproszenie jak najbardziej... ale...
chcialabym mu dac kilka zmyslowych fotek w prezencie tez w takim stylu jak pokazalas.. wtedy chcialabym byc tylko ja.. zeby on widzial je dopiero w albumie i zrobil wowwwwwwwwwwwwwww
kumasz

jestesmy poklepance no ale
swirem sie rodzisz swirem umierasz

konieczie pochwal sie pozniej fotkami
bo kafle mialas super
mozesz mi jeszcze raz wkleic do nich linka?

a mi z koncertu IRY wyszly nici... jestem smutna..
poszlismy z mezem do kosciola bo nasz swiadek chrzcil core i chcielismy sie pomodlic w intencji malej.. no i zaczal mnie bolec brzuch mocno twardnial i jakby ciagnal w dol... mialam juz tak i lekarz kazal lezec brac nospe i przejdzie... (jak nie przejdzie to dzwonic)
no i po mszy poszlismy do domku i lezalam i jest lepiej.. ale... tz se boi i powiedzial ze zostajemy...
troche jestem zla ale z drugiej strony dzidziolek wazniejszy...

tz wziol sie za dalsze malowanie.... na bank braknie farby bo te wszstkie dziurki w tynku sa tragiczne (kto wymysla akryl do srodka mieszkania pieknie to wyglada ale ponowne przemalowanie tragedia ) przez to trzeba duzooooo farby nakladac no nic bynajmniej kolor bedzie boski no ale kupil lepszy walek i bynajmniej szybciej idzie juz jest w polowie wiec jutro pewno dokupi jeszcze farbe i skonczy a ja zrobie dodatki w poniedzialek i we wtorek bede sie chwalic fotkami
lez lez slonce i odpoczywaj na ire pojdziecie kiedys juz w trojke
my bylismy w zeszlym tyg z tzem na tlove ogolnie srednio przepadam za tym zespolem ale koncert byl nawet spoczko

a moj tzz juz spi normalnie robie sie zazdrosna o ryby tzn wrocil pozno z pracy a jutro ok 4 chce jechac na ryby i dlatego tez poszedl juz spac..nio ale spoko niech ma chlopak jakas pasje szkoda tylko ze do zony mu tak nie teskno jak do tych ryb
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:13   #2328
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
hahhahhaa uciekalas przed takim samym nazywaniem sie
pamietam jak samba sie martwila bo sie nazywa tak samo jak jej szwagierka
a co do "modne jest miec dwa" to hahahahaha a raczej czego to ludzie nie wymysla

hahahaha moze
bardzo prawdopodobne

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

super foto...
i wlansie chyba tak zrobie umowie sie z nim na sesej ze mna a potem na sesje z wojtkiem
dokladnie czego to ludzie nie wymysla Tz szwagierka ma takie samo imie jak ja no i nazwisko tez ,dlatego TZ "kazal" mi zostawic swoje hehe ale ja i tak bym go nie zmieniala ,bo uwazam ze razem z nim stanowie calosc wielu moich znajomych mowi do mnie po nazwisku takie mam krotkie i wpadajace w uchowiec jakbym je zmienila to tak dziwnie,jakbym nie byla juz soba

Marta a Ty masz lezec bo inaczej

Cytat:
mikakrolikowa, no mozna, ale ja po mezu nie chce naziwska, a na panienskie mi nei pozwoli worcic

Jak sie komus przestawiam to naziwskiem meza, ale w przychodni musze jechac podwojnym

martucha brzuchol CI sie stawia ojojojj. lezec i pachniec
jaka uparta a co maz ma brzydkie?

sas widze ze tez masz maniaka rybnego w domu moj TZ wlasnie wrocil z nad rzeki ale ja sie w sumie ciesze ze ma chlop zajecie i moge sobie posiedziec w domu i porobic swoje rzeczyczytaj posiedziec na wizazu :d

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-05-29 o 21:15
Stary 2010-05-29, 21:27   #2329
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
dokladnie czego to ludzie nie wymysla Tz szwagierka ma takie samo imie jak ja no i nazwisko tez ,dlatego TZ "kazal" mi zostawic swoje hehe ale ja i tak bym go nie zmieniala ,bo uwazam ze razem z nim stanowie calosc wielu moich znajomych mowi do mnie po nazwisku takie mam krotkie i wpadajace w uchowiec jakbym je zmienila to tak dziwnie,jakbym nie byla juz soba

Marta a Ty masz lezec bo inaczej

jaka uparta a co maz ma brzydkie?

sas widze ze tez masz maniaka rybnego w domu moj TZ wlasnie wrocil z nad rzeki ale ja sie w sumie ciesze ze ma chlop zajecie i moge sobie posiedziec w domu i porobic swoje rzeczyczytaj posiedziec na wizazu :d
hehe ja w sumie tez tylko czasem mnie to wkurza ale wole to niz by mial mi sie wloczyc niewiadomo gdzie i z kim..
sas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 21:45   #2330
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wpadłam na chwilę, bo zaraz ide oglądac z męzem film.

Imprezka sie udała w ogóle sie nie spodziewałam,z e dostane jakies preznty a tu od babci dostałam kuferek do Frencha 3 kolory lakieru + cały niezbednik jak pilnik, polerka, obcinaczki do pazurków itp. I to wszystko w takim slicznym metalowym kuferku + kolczyki a od tesciowej zestaw do kąpieli wanilowy w koszyczku. w ogóle tesciowa kupiła mi coś innego (nie wiem co) ale przez ten remont jaki ma w domu nie wie gdzie to połozyła i szybko musiała dzis leciec i kupic mi coś innego bo tamtego nie znalazła

a co najlepsze mój dziadzius (ten mój szofer i ten co miał kiedys te zawały i operację) upiekł mi ciasto i przyniósł dziś. dziewczyny jakie pyszne. Moje sie przy tym chowają piernik polany lukrem i ze skórką z pomaranczy choć największy szok, ze to dziadek zrobił

w ogóle ciasto z kaszy mannej zrobiło furorę. tesciowa jak ugryzła kawałek to zaczeła krzyczek "Boze jakie to pyszne" i cała blacha poszła
Cytat:
nie bo to jest akryl.. trzeba by bylo od nowa sciany robic drapad czoc nie wiem jak... gladz klasc szlifowac.. a chcielismy jak najszybciej i najmniejszym kosztem odswiazyc predpokoj...

wiec trzeba pedzelkiem i walkami mocno naciskac zeby wszystkie dziurki pokryc wiec to trwaaaa
współczuje.

A ty uważaj na siębie

Cytat:
W zasadzie bedzie najpierw sesja plenerowa z brzucholem, a pozniej bedzie zmyslowo i troche nago w domu z odpowiednim oswietleniem i z ekranem swietlnym by uzyskac taki efekt:
http://annapawleta.com/blog/olaciaza/12.jpg
super zdjęcie.

Co do nazwiska to mi sie moje baaarzdo podoba i to bardziej nież panienskie. Normalnie sie smieje, ze wyszłam za mąz dla nazwiska hehe (na poprawinach tak tesciowej sciemniałam ) . Powiem wam, ze jak widze moje stare nazwisko to czasami mysle, brzmi znajomo , zapominam ze to ja sie kiedys tak nazywałam

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:54   #2331
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hehe ja w sumie tez tylko czasem mnie to wkurza ale wole to niz by mial mi sie wloczyc niewiadomo gdzie i z kim..
dokladnie
Cytat:
wpadłam na chwilę, bo zaraz ide oglądac z męzem film.

Imprezka sie udała w ogóle sie nie spodziewałam,z e dostane jakies preznty a tu od babci dostałam kuferek do Frencha 3 kolory lakieru + cały niezbednik jak pilnik, polerka, obcinaczki do pazurków itp. I to wszystko w takim slicznym metalowym kuferku + kolczyki a od tesciowej zestaw do kąpieli wanilowy w koszyczku. w ogóle tesciowa kupiła mi coś innego (nie wiem co) ale przez ten remont jaki ma w domu nie wie gdzie to połozyła i szybko musiała dzis leciec i kupic mi coś innego bo tamtego nie znalazła

a co najlepsze mój dziadzius (ten mój szofer i ten co miał kiedys te zawały i operację) upiekł mi ciasto i przyniósł dziś. dziewczyny jakie pyszne. Moje sie przy tym chowają piernik polany lukrem i ze skórką z pomaranczy choć największy szok, ze to dziadek zrobił

w ogóle ciasto z kaszy mannej zrobiło furorę. tesciowa jak ugryzła kawałek to zaczeła krzyczek "Boze jakie to pyszne" i cała blacha poszła
współczuje.

A ty uważaj na siębie

super zdjęcie.

Co do nazwiska to mi sie moje baaarzdo podoba i to bardziej nież panienskie. Normalnie sie smieje, ze wyszłam za mąz dla nazwiska hehe (na poprawinach tak tesciowej sciemniałam ) . Powiem wam, ze jak widze moje stare nazwisko to czasami mysle, brzmi znajomo , zapominam ze to ja sie kiedys tak nazywałam
nielzy dziadzio
a z tym nazwiskiem to cos szybko Ci poszlo z tym zapomnieniem

szafa

Stary 2010-05-29, 23:15   #2332
aniaaa84
Zadomowienie

dobry wieczór

nie mam czasu ostatnio żeby być z Wami w ciągu dnia i nadrabiam nocami

UP przychylnie rozpatrzył podanie o staż w przedszkolu i zaczynam od 1.06...mam pełne gacie strachu i mnóstwo obaw czy podołam
ale po cichu wierzę, że będzie dobrze

buzki dla wszystkich
Stary 2010-05-30, 03:06   #2333
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to bym w razie czego chciała zostać przy swoim - no przz tyle lat zżyłam się ze swoją tożsamością tak jakoś...
Ewentualnie 2, ale to trochę przydlugie cudaki z tego czasem wychodzą
Dobranoc

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-05-30 o 03:08 Powód: literiowki ;P
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 07:38   #2334
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Ja to bym w razie czego chciała zostać przy swoim - no przz tyle lat zżyłam się ze swoją tożsamością tak jakoś...
Ewentualnie 2, ale to trochę przydlugie cudaki z tego czasem wychodzą
Dobranoc
ja miałam dokładnie tak jak pisze Maja. Kiedy po ślubie Tż powiedział: teraz jesteś pani W. to o mało się nie poryczałam. dokładnie tak jakbym utraciła swoją tożsamośc. Nie spodziewałam się, że aż tak to przeżyję. Teraz już jest OK, choc wciąż funkcjonuję pod dwoma nazwiskami bo nie wszędzie zgłosiłam zmianę nazwiska i zanim się gdzieś przedstawię muszę się poważnie zastanowic, którego nazwiska użyc.
Stary 2010-05-30, 08:40   #2335
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość

UP przychylnie rozpatrzył podanie o staż w przedszkolu i zaczynam od 1.06...mam pełne gacie strachu i mnóstwo obaw czy podołam

buzki dla wszystkich
będzie dobrze
gratulacje

Cytat:

moja mama też robi to ciasto - pycha

z tym nazwiskiem to masz tak jak ja
cieszę się, że mogę nosić nazwisko męża
i nie przeszkadza mi, że jego kuzynka nazywa się tak samo jak ja
Stary 2010-05-30, 09:26   #2336
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jeszczeprzed snem dostałam prezent od rodziców mój podkład (bo ten co mam już sie konczy) i róz do policzków https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-policzkow.htm oraz bukiet 11 tupinów czerwonych

teraz męzul pojechał z tata koscic trawę do mojego dziadka. Bo dziadek sam sobie nie poradzi, gdyż sięga mu do kolan

Cytat:
dokladnie

nielzy dziadzio
a z tym nazwiskiem to cos szybko Ci poszlo z tym zapomnieniem
może dlatego, że non stop sie nim w Holandii posługiwałam, poczte mailową tez mam na nowe nazwisko i codziennie jak sie loguje musze je wpisac i tak jakos poszło az sama jestem w szoku. A moze tez dlatego, że nowe nazwisko bardziej mi sie podoba od straego jakos tak bardziej do mnie pasuje. I nie czuje wcale, że utraciłam przez to swoją tożsamość. Ja się bardzo cięsze, ze moge miec nazwisko męża
Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

nie mam czasu ostatnio żeby być z Wami w ciągu dnia i nadrabiam nocami

buzki dla wszystkich
nie bój się super, ze juz nidługo zaczynasz
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
b
moja mama też robi to ciasto - pycha

z tym nazwiskiem to masz tak jak ja
cieszę się, że mogę nosić nazwisko męża
i nie przeszkadza mi, że jego kuzynka nazywa się tak samo jak ja
Dokładnie, ja tez się cieszę, ze mam nazwisko męża.
A mam pytanko widziałam Twoje zdjęcie na nk (tzn twojego męża z Julcią) i mam pytanko, czy my mamy takie same obrączki??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-05-30 o 09:28
Stary 2010-05-30, 09:31   #2337
kliwia
Zakorzenienie

atomufka moze byc mezowe nazwisko, ale ja lubie swoje
Stary 2010-05-30, 09:32   #2338
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka moze byc mezowe nazwisko, ale ja lubie swoje
Ładne masz swoje panienskie nazwisko i takie krótki

Stary 2010-05-30, 09:37   #2339
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
tu sa takie na szybko ktore mi sie podobaja..
mysle ze jak bede dluzej szukac i ogladac to znajde wiecej ale chcialam wam pokazac kilka.. wszystkie sciagniete z google
Piękne zdjęcia Taka sesja to na pewno super sprawa, w moim wypadku jednak odpada, bo pewnie w ciąży zamiast mieć piękne, krągłe kształty będę jedną wielką kulką

Cytat:
cudowneeee dokladnie o takie mi chodzi a te ostatnie boskieeee

nie nic sie nie zmienia

i tak pierwsza fotka to kolor salonu - zolty taki bedzie tylko tu jest w polaczeniu z zielenia a my chcemy z mroznym turkusem

druga fotka to kolor wlasnie zielony jaki wybralismy na przedpokoj.. a plytki mamy dokladnie w takim kolorze jak jest ta druga sciana wiec oprocz plytek tez lososiowo morelowe beda dodatki

a zeby wam lepiej sie wyobrazalo obrocilam ta fotke i na 3 zdjeciu to co na dole to bedzie podloga a to zielone to sciany

wiem wiem jestesmy stuknieci.. no ale
Bardzo mi się podoba ta nowa wizja przedpokoju. I powiem szczerze, że chyba nawet bardziej niż ta metaliczno-czerwona. Teraz będzie tak przytulnie

Cytat:
Tak to juz z dziecmi jest to czekamy na fotki
a Ty masz podwojne nazwisko? bo ja mam i czasami zaluje ,bo teraz to dopiero mi przekrecaja moje panienskie szlag czlowieka trafia
Ja tez mam podwójne i też zauważam to, że teraz ludzie zaczynają przekręcać moje panieńskie. Nosz kurde, tyle czasu miałam tylko to i nie było problemu, a jak mam teraz dwa to nie wiedzą jak zapisać pierwsze
W sumie to czasem mam takie momenty, że żałuję, że mam dwa nazwiska, w sumie mogłam wziąć tylko męża, byłoby teraz prościej, ale wtedy jakoś nie chciałam się rozstawać ze swoją tożsamością. Ogólnie i tak przedstawiam się nazwiskiem męża, tylko tam gdzie oficjalnie używam dwóch. Mam wrażenie, że mąż ma troszkę żalu do mnie o podwójne nazwisko, męska duma
Stary 2010-05-30, 09:39   #2340
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dokładnie, ja tez się cieszę, ze mam nazwisko męża.
A mam pytanko widziałam Twoje zdjęcie na nk (tzn twojego męża z Julcią) i mam pytanko, czy my mamy takie same obrączki??
a pokaż swoją z bliska to powiem Ci
moja koleżanka też ma taką samą hihi

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości