Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-30, 09:49   #1681
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Cytat:
Napisane przez agawa32 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
czas ucieka mi mega szybko- bardzo dużo pracy zawodowej + obowiązki domowe, nie miałam już siły do was coś naskrobać...

POZDRAWIAM WSZYSTKIE GORĄCO

wczoraj byłam na konsultacji przed zabiegiem z wynikami, podyskutowalismy o wielkości implantu i mam zmianę na Mentor CPG 333- 380cc może to tez nie wielka zmiana bo z CPG 332- 305cc, ale mnie satysfakcjonuje.... choć w drodze powrotnej do domu mialam przeogromna watpliwości- chciało mi się ryczeć, że przesadzam i nie słucham lekarza, że będą za wielkie itp.... myślę, że to trochę przez dr- bo on faktycznie jest minimalista i cały czas mowil, że bedą wielkie, ciężkie, spanie zawsze w biustonoszu i najgorsze, że powiedzial, że szybciej się zużywają ???? :/
jednym słowem wczoraj chciałam się wycofać.....
dzisiaj jest dobrze, myślę, że to dobry wybór- ja nie jestem bardzo filigranowa, mam dość szeroką budowę- poza tym miałam już rozmiar E (jak karmiłam) i lubiałam siebie
nigdy nie chodziłam bez stanika, więc teraz też nie będę, spać mogę w obcisłych topach - to też seksi
więc od dzisiaj mam 2 tygodnie do operacji- 12 czerwca (w sobotę) zaczynamy od 9.00.... trzymajcie kciuki

przypomnijcie mi troszkę czy co trzeba/co nie wolno przed zabiegiem

i mam pytanie bardzo ważne czy po tygodniu, będę mogła wrocić do pracy biurowej?????? (nie wiem co powiedziec w pracy???? nie chce mowic o op)

Całuski.....postaram się często tu bywać (poza tym muszę nadrobić zaległości)
hej ja tez bylam u doktora w ten dzien, pelno ludzi, male opoznienie na pewno sie widzialysmy ja to bylam ta z dosyc krotkimi blond wlosami siedzialam z kolezanka
Stary 2010-05-30, 10:04   #1682
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olgawro Pokaż wiadomość
hej ja tez bylam u doktora w ten dzien, pelno ludzi, male opoznienie na pewno sie widzialysmy ja to bylam ta z dosyc krotkimi blond wlosami siedzialam z kolezanka
Olguś!!! W domku jesteś???????????????
Jak tam na kontroli???

seela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:07   #1683
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez natasha293 Pokaż wiadomość
No właśnie, a co do wielkości implantu...mam rozmiar wyjsciowy małe B , a chciałabym mieć rozmiar duże C lub małe D ile musi mieć taki implant ml? z góry dziękuję za odpowiedzi
natasha,
miseczka B ma różne wielkości... w zależności od obwodu pod biustem, który mierzymy baaardzo ciasno na wydechu
więc trudno jest jednoznacznie określić jakiej wielkości implanty powinnaś mieć , aby osiągnąć duze C. U niektorych taki efekt da już 300 cc, a u innych (tych szerokoklaciastych) np. 45o cc.
Na konsultacji musisz jasno określić Dr swoje oczekiwania co do rozmiaru biustu i on już wtedy dobierze odpowiednie implanty

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:52   #1684
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

spiesze donieść, ze 3 tygodnie intensywnego skupienia sie na uparciuchu pokonalo go.
3 x w tygodniu basen, codzienne lasery plus zabiegi u rehabilitantki z rozciąganiem i masowaniem miesnia lub zrostu, bo nie doszlismy co mu szkodziło (moglo i to i to) pozwolilo mi pozbyc sie uczucia ciagniecia w piersi i pozwolilo wkladce zejsc do środka, do mostka.
Warto bylo. Zupelnie tak samo wyglada lewa i prawa piers

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:58   #1685
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
spiesze donieść, ze 3 tygodnie intensywnego skupienia sie na uparciuchu pokonalo go.
3 x w tygodniu basen, codzienne lasery plus zabiegi u rehabilitantki z rozciąganiem i masowaniem miesnia lub zrostu, bo nie doszlismy co mu szkodziło (moglo i to i to) pozwolilo mi pozbyc sie uczucia ciagniecia w piersi i pozwolilo wkladce zejsc do środka, do mostka.
no to pozostaje tylko się cieszyć i... lansować

szkoda, ze takie dodatkowe, konieczne zabiegi nie są wliczane w cenę operacji

Stary 2010-05-30, 11:27   #1686
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Gdzie można zobaczyc efekty pracy Dr . Bromy ?
Stary 2010-05-30, 12:07   #1687
milusia84
Raczkowanie

Dziękuję dziewczynki za wszystkie odpowiedzi i rady. jesteście naprawdę kochane!! nie spodziewałam się że tu jest TAK miło, że wszystkie służycie naprawdę fachowymi radami. DZIĘKUJĘ BARDZO. całuję was gorąco

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

horo jesteś jeszcze?
a może mi też doradzisz jaką wielkość wkładek powinnam sobie zażyczyć?
mam 158 cm wzrostu, 45 kg wagi miseczkę A/malutkie B, pod biustem 70cm a chciałabym trochę przytyć!! hehe. ale cycuszki chcę pełne C/duże C i żeby naturalnie wyglądały i sterczały jak sprężyny a gdy nimi poruszę to żeby zachowywały się jak kamerton (hehe za duże wymagania?). Wkładki to raczej anatomiczne chociaż upierać się nie bedę.Boję sie też żeby nie były za duże bo jestem "filigranowa" żeby nie powiedzieć "chuda" albo "sucha" no i żebym nie wyglądała śmiesznie...
milusia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:30   #1688
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez milusia84 Pokaż wiadomość

horo jesteś jeszcze?
a może mi też doradzisz jaką wielkość wkładek powinnam sobie zażyczyć?
mam 158 cm wzrostu, 45 kg wagi miseczkę A/malutkie B, pod biustem 70cm a chciałabym trochę przytyć!! hehe. ale cycuszki chcę pełne C/duże C i żeby naturalnie wyglądały i sterczały jak sprężyny a gdy nimi poruszę to żeby zachowywały się jak kamerton (hehe za duże wymagania?). Wkładki to raczej anatomiczne chociaż upierać się nie bedę.Boję sie też żeby nie były za duże bo jestem "filigranowa" żeby nie powiedzieć "chuda" albo "sucha" no i żebym nie wyglądała śmiesznie...
milusia,
czyli wieeeeelkiego biustu nie chcesz, jak rozumiem...

Przy Twoich gabarytach i "suchości" jak piszesz chyba nie potrzeba bardzo dużo... coś ok. 325 cc ... tak myślę. No miseczka na pewno bedzie wieksza nic C ale to nie jest jakieś kolosalne C przy Twoim obwodzie pod biustem.
Powiedz Dr o oczekiwaniach,, a on na pewno zaproponuje Tobie coś odpowiedniego. I te implanty... piszesz, ze chyba nie okrągle, ale... one też z czasem układają się w delikatną lezke i bardzo naturalnie wygladaja. U mnie Dr nawet nie bral pod uwagę anatomicznych ze względu wlasnie na ksztalt naturalnych piersi (piersi ) i to, ze są dość nisko osadzone.

Stary 2010-05-30, 13:11   #1689
milusia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
milusia,
czyli wieeeeelkiego biustu nie chcesz, jak rozumiem...

Przy Twoich gabarytach i "suchości" jak piszesz chyba nie potrzeba bardzo dużo... coś ok. 325 cc ... tak myślę. No miseczka na pewno bedzie wieksza nic C ale to nie jest jakieś kolosalne C przy Twoim obwodzie pod biustem.
Powiedz Dr o oczekiwaniach,, a on na pewno zaproponuje Tobie coś odpowiedniego. I te implanty... piszesz, ze chyba nie okrągle, ale... one też z czasem układają się w delikatną lezke i bardzo naturalnie wygladaja. U mnie Dr nawet nie bral pod uwagę anatomicznych ze względu wlasnie na ksztalt naturalnych piersi (piersi ) i to ze są dość nisko osadzone.
o rzesz w mordeee oglądałam Twój album... Jestem pod wrażeniem. tak to tylko w snach mogę wyglądać!
Dziękuję za informacje. teraz bede miała porównanie z tym co zaproponuje dr. dzięki bardzo
teraz juz uciekam bo obiad jeszcze nie gotowy a mężuś głodny... zajrzę wieczorkiem
pozdrawiam wszystkich
milusia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:47   #1690
Danni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seela Pokaż wiadomość
nooooooo PALIĆ nie wolno!!!!: nie:
Miś, Listopad - myśmy też nie paliły... prawda???...

: hahaha::h ahaha:

Cytat:
Napisane przez olgawro Pokaż wiadomość
Hejka cycatko

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
Super Gratuluję samozaparcia zwieńczonego sukcesem

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

CAŁOWAM WSZYSTKICH
Stary 2010-05-30, 17:20   #1691
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:

zapomnialabym... Polili robila w Gryficach i ma ciecie wokół otoczki
horo, ale ja pytałam o inne cięcie i powiedziano mi, że robi tylko pod piersią. Nie wiem jak było, ale tak jest teraz
Marczilada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 17:35   #1692
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez Marczilada Pokaż wiadomość
horo, ale ja pytałam o inne cięcie i powiedziano mi, że robi tylko pod piersią. Nie wiem jak było, ale tak jest teraz
Polili niedawno robiła
zresztą musisz Dr powiedzieć, ze chcesz wokół otoczki i jeśli jest to mozliwe, to na pewno nie odmowi

Stary 2010-05-30, 18:22   #1693
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
Polili niedawno robiła
zresztą musisz Dr powiedzieć, ze chcesz wokół otoczki i jeśli jest to mozliwe, to na pewno nie odmowi
no to dałaś mi do myślenia... i chyba masz rację choć blizna pod piersią raczej nie będzie mi przeszkadzać. Nawet jeśli kiedyś trafi się kolejne dziecko, to przynajmniej powiem lekarzowi, że nie mogę karmić (z czystym sumieniem) i poproszę o zastrzyk na zagubienie pokarmu. Pewnie się domyślasz, jak reagują lekarze, kiedy masz pokarm i nie chcesz karmić dziecka, a tu proszę chcesz, ale nie możesz... Zaraz mówią zła matka , choć ja jestem naprawdę zwolenniczką sztucznego karmienia. Jak pytałam o cięcie w Gryficach to myślałam wtedy o pachowym cięciu... ale niedawno widziałam w Internecie zdjęcie jakiejś aktorki przyłapanej na powiększeniu właśnie przez tą bliznę (machała do ludzi i wpadła). A tym cięciem wokół otoczki właściwie się nie interesowałam, czy ta metoda pozwoli na włożenie implantu pod mięsień??
Stary 2010-05-30, 18:37   #1694
natasha293
Raczkowanie

Horo ja mam 163cm i ważę 50kg pod biustem mam 71cm...myślę, że min 350ml co o tym sądzisz? będzie wtedy D czy C?

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

zobacz może zdjęcia mojego biustu w albumie

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

i doradz mi proszę odpowiednie
Stary 2010-05-30, 18:57   #1695
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
a tu proszę chcesz, ale nie możesz... Zaraz mówią zła matka ,
kojarze kilka dziewczyn które po cieciu otoczkowym normalnie karmiły piersią więc to nie jest reguła...

Cytat:
Horo ja mam 163cm i ważę 50kg pod biustem mam 71cm...myślę, że min 350ml co o tym sądzisz? będzie wtedy D czy C?

-
Natasha masz sliczne piersi i po powiększeniu będzie cuuuudnie
taki rowek

przy 350cc powinnas mieć rozmiar stanikowy 70E lub 65F

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 19:08   #1696
natasha293
Raczkowanie

A dziękuję Miska oby tak było jak mówisz to będę wtedy przeszczęśliwa już nie mogę się doczekać konsultacji u Dr Radzej chciałabym małe D, żeby nie przesadzić Myślałam wcześniej o dużym C, ale jak będą za małe to szkoda ponownie się ciąć
Stary 2010-05-30, 19:08   #1697
seela
Rozeznanie

Cytat:
no to dałaś mi do myślenia... i chyba masz rację choć blizna pod piersią raczej nie będzie mi przeszkadzać. Nawet jeśli kiedyś trafi się kolejne dziecko, to przynajmniej powiem lekarzowi, że nie mogę karmić (z czystym sumieniem) i poproszę o zastrzyk na zagubienie pokarmu. Pewnie się domyślasz, jak reagują lekarze, kiedy masz pokarm i nie chcesz karmić dziecka, a tu proszę chcesz, ale nie możesz... Zaraz mówią zła matka , choć ja jestem naprawdę zwolenniczką sztucznego karmienia. Jak pytałam o cięcie w Gryficach to myślałam wtedy o pachowym cięciu... ale niedawno widziałam w Internecie zdjęcie jakiejś aktorki przyłapanej na powiększeniu właśnie przez tą bliznę (machała do ludzi i wpadła). A tym cięciem wokół otoczki właściwie się nie interesowałam, czy ta metoda pozwoli na włożenie implantu pod mięsień??
Pozwoli!!!
A poza tym nie jest powiedziane, że nie będziesz mogła karmić piersią!!!
Misia pisała o tym stronę wcześniej.

Cytat:
Wiem, ze piszesz do Horo, ale jeżeli nie masz nic przeciwko to ja też powiem coś od siebie...
Nie widziałqm Twojej wyjściówki ale tak...
- jeżeli masz miseczkę A - to przy tych wymiarach jakie podałaś wyjdzie Ci co najwyżej ładne C
- jezeli masz trochę swojego gruczołu i masz jakieś B (ale takie prawdziwe - nie pushupowe ) to jest duże prawdopodobieństwo że D Ci z tego wyjdzie!
Pozdrawiam

Stary 2010-05-30, 19:12   #1698
Marczilada
Raczkowanie

[QUOTE=seela;19678097]Pozwoli!!!

Seela nawet, jakbym mogła to powiedziałabym lekarzowi, że nie mogę... o to mi chodziło. Może źle wytłumaczyłam
Stary 2010-05-30, 19:13   #1699
natasha293
Raczkowanie

Seela już wysłałąm zaproszenie do grona przyjaciół więc luknij również swoim okiem im więcej rad tym lepiej
Stary 2010-05-30, 19:19   #1700
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
kojarze kilka dziewczyn które po cieciu otoczkowym normalnie karmiły piersią więc to nie jest reguła...

taki rowek

oooooo
zawiesiłam sie na chwilę w pisaniu a tu...

KTOŚ MNIE UBIEGŁ!!!!

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Seela już wysłałąm zaproszenie do grona przyjaciół więc luknij również swoim okiem im więcej rad tym lepiej
Byłam! Widziałam! Miś ma rację!!!!
Będzie pięknie!
Tak Ci powiem szczerze, że rozmiarowo wyjdzie Ci mniej więcej tak jak mi (zerknij)
bo mija wyjściówka była mniej więcej takiej wielkości (tyle że bardziej obwisła )

Stary 2010-05-30, 19:19   #1701
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
oooooo
zawiesiłam sie na chwilę w pisaniu a tu...

KTOŚ MNIE UBIEGŁ!!!!

Stary 2010-05-30, 19:21   #1702
seela
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Pozwoli!!!

Seela nawet, jakbym mogła to powiedziałabym lekarzowi, że nie mogę... o to mi chodziło. Może źle wytłumaczyłam
aaaa no to chyba że tak!

Stary 2010-05-30, 20:31   #1703
Marczilada
Raczkowanie

Miskaa78
wyczytałam, że Ty miałaś cięcie około otoczkowe??!! Czy sutki po tej operacji powiększyły się Tobie?? Jakiej wielkości musi być brodawka, żeby zmieścić okrągłe 400 hp?? Przyjmiesz moje zaproszenie i zobaczysz, czy moje sutki pomieszczą ten implant?? Ty masz pod mięsień??
Czytałam, że cięcie pod piersią jest łatwiejsze i krócej trwa...
Stary 2010-05-31, 07:41   #1704
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miskaa78
wyczytałam, że Ty miałaś cięcie około otoczkowe??!! Czy sutki po tej operacji powiększyły się Tobie?? Jakiej wielkości musi być brodawka, żeby zmieścić okrągłe 400 hp?? Przyjmiesz moje zaproszenie i zobaczysz, czy moje sutki pomieszczą ten implant?? Ty masz pod mięsień??
Czytałam, że cięcie pod piersią jest łatwiejsze i krócej trwa...
Z tego co pamiętam otoczka powinna mieć ok 4cm.zmierz u siebie ile ma średnica otoczki nie powiększyły mi sie po tym cięciu. Ja mam pod mięsień i 420cc ( jestem z tych większych 160/46kg)
a czy takie cięcie trwa krócej? nie wiem. Ale dobrze wykonane jest zupełnie niewidoczne

Stary 2010-05-31, 07:52   #1705
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
ja mam cięcie pod piersią i szczerze... te blizny wcale mi nie przeszkadzają ...
a co do karmienia... wg mnie to kobieta powinna decydować w jaki sposób chce karmić dziecko ...

Cytat:

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

zobacz może zdjęcia mojego biustu w albumie

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

i doradz mi proszę odpowiednie
kochana,
widziałam wyjścióweczkę
350 cc da Tobie już baaardzo dorodny biuścik... stawiam na 65 G (70 F) ... będzie duży i śliczny

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

taki rowek

a ta jak zwykle ma rację

Cytat:
A dziękuję Miska oby tak było jak mówisz to będę wtedy przeszczęśliwa już nie mogę się doczekać konsultacji u Dr Radzej chciałabym małe D, żeby nie przesadzić Myślałam wcześniej o dużym C, ale jak będą za małe to szkoda ponownie się ciąć
350 cc będzie suuuuerr

Stary 2010-05-31, 09:05   #1706
natasha293
Raczkowanie

Dziewczynki bardzo wam dziękuję za pomoc 25czerwca mam konsultację u dr Jarlińskiego więc powiem lekarzowi, że chciałabym rozmiar duże D i spytam się jeszcze jego jaki rozmiar najlepiej będzie pasowal do mojej budowy po operacji straszny jest ból? boję sie tego i jeszcze ewentualnych powikłań, liczę się z ryzykiem, ale i tak się boję tego co bedzie po operacji, a jednocześnie nie mogę się jej doczekać ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma w pracy wzięłabym 16 dni urlopu, jak myślicie starczy 16 dni? Fizycznie aż tak za bardzo to nie pracuję...

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Aha mniej niż 325ml nie wezmę
Stary 2010-05-31, 09:06   #1707
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Dziewczynki bardzo wam dziękuję za pomoc 25czerwca mam konsultację u dr Jarlińskiego więc powiem lekarzowi, że chciałabym rozmiar duże D i spytam się jeszcze jego jaki rozmiar najlepiej będzie pasowal do mojej budowy po operacji straszny jest ból? boję sie tego i jeszcze ewentualnych powikłań, liczę się z ryzykiem, ale i tak się boję tego co bedzie po operacji, a jednocześnie nie mogę się jej doczekać ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma w pracy wzięłabym 16 dni urlopu, jak myślicie starczy 16 dni? Fizycznie aż tak za bardzo to nie pracuję...
ból jest... to w końcu operacja
o powikłaniach najlepiej nie mysl
a 16 dni powinno wystarczyć... ja wprawdzie nie pracowałam, ale już 2 dni po op byłam sama z małymi dziećmi, więc... harówka jak w kopalni i ... dalam radę
wiec nie ma co się zamartwiać na zapas

Stary 2010-05-31, 09:12   #1708
natasha293
Raczkowanie

Nio to wezmę te 16 dni muszę to przetrwać wkonću już tyle czasu zwlekałam z tą operacją, ale trzeba koniecznie Marzenia wkońcu trzeba spełniać puki jest na to czas
Stary 2010-05-31, 11:25   #1709
Marczilada
Raczkowanie

Jak wrócę z pracy, to zmierzę wielkość sutka, może się zmieści....
Stary 2010-05-31, 11:49   #1710
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Tak sie zastanawiam czy jechac na ta kols. do Dr. Bromy ...tak czytałam ,szukałam po necie opini ...i nie ma za dobrych kogo byscie jeszcze poleciły

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości